Хиляди се събраха на събора на приятелите на Русия

Ежегодният събор на приятелите на Русия се проведе днес край язовир Копринка. Съборът на русофилите се провежда за 12-та поредна година.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди се събраха на събора на приятелите на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

комунисти. Истината им вади очите, те още говорят. Сигурно им плащат. Черно на бяло - никой не ще да ходи в Русия. Какво по-ясно?

и зцащо само един ден преди един от най-светлите празници на българщината е този сбор. Защо не се е говорило нищо за Съединението - за русофилите не струва, щото отхвърли руското владичество. И не ми говорете за някакъв ВАЗ завод - кои ще купува коли от него - смехория.

Стига с тази Русия бе! Като ви е толкова харна Русията, защо младите хора, а имигрантите все към Германия, Австрия, Норвегия, Франция и прочее европейски държави се натискат, а? Ха кажете ми де? Толиати - ВАЗ! Защо всички другари все западни коли карате? Прост народ - слаба държава!!! Не съм го казал аз!

О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки... Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо... Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви лґкът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете! 1916

връзката между двата народа! Е ми правили сме едно и също. Тях са ги подкарали на фронта и нашите също. Какво сме дирили да се бием с тях на Румънския фронт, каквото и те. Пратили са ги едни лакоми калпаци. Знаменателно е, че и двата братски народа след това са изритали тия дето са ги въвели в тая мелачница.

Само, че единият народ защитава бащиното си огнище, а другият иска да му го заграби. Какво им е братското? Българите и русняците се различават по всичко. Нямаме нищо общо нито по обичаи нито по нрави. Братя са им само купените руски отрепки!

ЗАХАРИ СТОЯНОВ - оригинално от статията му "КОЙ?" "Кой въстана срещу нашето свещено дело Съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля?"..." Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! " Мога само да добавя КОЙ Е ЗАХАРИ СТОЯНОВ всички знаем и четем, а КОЙ сега пак лиже Руски задник добре да си помисли на къде е тръгнал

не дей да префразираш погрешно тюфлек платен гнусен

Е ми Захари е бил сложна и донякъде трагична личност. Голям борец и патриот, но и със сериозни грешки в съпричастността си към един монарх лишен от всякакви качества и отхвърлен от наши и от чужди.

Този монарх е отхвърлен единствено от Александър ІІІ от чуждите и неговите протежета у нас. Героят от Сливница се помни до ден днешен с благодарност и почит от целият ПРОСВЕТЕН български народ. Ти си чел нещо от периода на РСО и това е период на мрачното руско (болшевишко) иго!

За да не спорим колко са русофилите и колко русофобите,предлагам да се подеме инициатива за национален референдум 1.Промяна на конституцията - -български воени да не участват във военни действия извън територията на страната-да или не 2.На българска територия да не се разполагат чужди военни бази и полигони,военна техника и боеприпаси - ДА и НЕ 3.Да се готвим за война с Русия - да или не ,или да подпишем търговска спогтодба като две независими приятелски страни - да или не.Нека народът да си каже думата.Аз съм сигурен че за такъв референдум ще се явят за гласуване поне 75 процента от българския народ.НТали това е демокрацията.

реалист ли ? реалността е следната ! България е член на ЕС и НАТО ! вие може да си скубете косите или да заминете на изток .

вие с минусите в паралелен на нашият свят ли съществувате ?

Човека предложи няколко варианта. Ти какво смислено отговори? Или като няма какво да отговориш се задейства рефлекса на плюенето... Жалко човекоподобно същесвувание.

Като сме член във, можем и да го извадим.

Една дума . Напалм!

Оня ден го измислих и го написах: ЧОВЕК МОЖЕ ДА НАПРАВИ МНОГО НЕЩА ПО ДВЕ ПРИЧИНИ: 1)ЗА ПАРИ 2)ОТ ГЛУПОСТ. Факта че в този форум някои защитават интересите на русия потвърждава това правило

Ти ,,ценител"си изперкал.Мозъка ти е бъбрек.Май ти е кеф да си глупак и си свикнал да ти плащат,затова не прехвърляй личният си проблем от болната ти глава на инакомислещите българи.

Момче,проява на лош вкус е да не оценяваш моята жертва да се принизя толкова за да пиша по теми достъпни за полирани мозъци като твоя.А ти да не разбираш нищо и да имаш нахалството да ме коментираш.Ти не си ми от класата за да си позволяваш да ме коментираш.След като нищо не си разбрал трябва да мълчиш.Явно няма нужда да слушаш,щото така и така не разбираш.Толкова си глупав

Много хубаво е това, че ежегодно се провеждат събори на приятелите на Русия. Точно, когато американците вкараха танкове, бойни кораби и самолети в страната ни и я превръщат в учебна територия за бъдещи война. Война срещу Русия ! Точно тогава от ,,Копринка" прозвучаха любими руски песни и хората изразиха своята възсторжена любов към великата православна и братска страна. Българите се радват, а соросоидите изпадат в несвяст

похапнахме борш с водка на корем!

Завиждаш ли, крет----ен?!?!

Американците сигурно са пратили другаря Щерев да подслушва, затова липсваха негови коментари. Убеден съм, че се е набивал на очи от далеч... бил е единствения хвалещ Путин през изречение. Все пак девизът му е - "за долари продавам и майка си".

Оооо,триточковият и ти ли допълзя,до сборището,бе?!

Много активни русофобите, мразят Русия щото ни освободила от 5 века турско. А сме си били толкова добре по време на "османското присъствие"

по турско време всеки българин е можел да ходи ,работи , търгува и живее от париж до багдат ! всеки българин е имал имот ! къща нива и добитък ! руските крепостни , самите те нечия собственост , първо от това ни освободиха ! Българското Възраждане започва през турско и завършва под руско !

Откачен

ей писачо,защо дрънкаш глупости? не разбра ли,че Русия никого и никъде не е освобождавала.Тя просто си анексира.

Не си прав,откъдето мине руската армия тя освобождава местното население от задължението да живеят там където са родени освен ако не признаят,че са руснаци и тази територия е руска!

специалните гости са най руските руснаци илиано ланчук и екатерино марети !

Многохиляден събор на русофили се провежда в страната България, предадена доброволно на американците от продажната политическа класа. Плевнелиев предлага някакви несъстоятелни референдуми, но за най-важните не му идва на ум. А те са референдум за участието на България в НАТО и ЕС. Вероятно резултатът предварително е ясен за Плевнелиев и му е крайно неприятен

референдум има на всеки четири години ! викаме му избори !спечелете си едни избори ,приятелите на русия и тогава влизаме в брикс , еаис ,шос и където още щете !

Е когато имаш един милион зомбирани турци, милион и нещо оскотели цигани и доста голяма маса български матриал с робска психика, продал се на капитала, огромни пари и натиск отвън, избори трудно се печелят, но все ще стане. В Гърция аха да стане, но има време злото се гърчи но съдбата му е ясна.

Кога най-сетне ще се съберат така и приятелите на Съединените американски щати?

ми те се събират бе ! всеки ден ! пред всички щатски посолства по целият свят !

Който не обича Русия, не е българин, а турчин, да си слага една чалма и да отива в Турция. А който обича ФАЩ и НАТО, да си ходи във ФАЩ, никой не го спира. Докато американски и турски мекерета "управляват" България, няма да има управия, ще става все по-зле, защото те служат на чужди враждебни интереси, целта на които е унищожението на българите и България и завземането на територията ни. За тях тя е ценна, а не хората и държавата.

мъчи те любов несподелена ! ти я любиш страстно , а тя такъв глупак не ще !

Администратора,кое повече не ти хареса-думите с които определям това ...,или че тези думи много точно го определят това....

И АПОСТОЛА ли е турчин бе ...?И любен каравелов ли е турчин бе ...,и захарито стоянов ли е турчин бе ...,и стефан стамболов ли е турчин бе шибано ...

А стига спекулации с нашите Апостоли вече!Нито Левски нито Л.Каравелов нито Раковски са плюли против Русия а и е нямало защо.Само са наблягали на това ,че българите трябва сами да се освободят а не да се уповават на външни сили.Но тъй като българинът с малки изключения е спял под юргана при жена си не е могъл сам да се освободи.Срамно е да цитираате 2-3 русофоба в съвремието ни ,които денонощно изкривяват историята.

Това се изтърка вече. Тези изброените са били повече ЗА България, а не против Русия. И вярвай ми не са дали живота си за да има турци в парламента и да робуваме на САЩ и ЕС. Защото докато бяхме в съюза сигурно са се въртели в гробовете си, но сега вече дълбаят и надолу.

виж какво , ния руснаците не я обичат русия , и който може се спасява от там ! кой в българия , кой по на запад , а няколко милиона и в щатите ! а ти се пънеш обичам я , та обичам я !

НЕ ОБИЧАМ НИТО РУСИЯ,НИТО САЩ И ЗА ТОВА СИ СТОЯ В БЪЛГАРИЯ. ЖАЛКО,ЧЕ РАЗНИ ПУТАРИСТИ И ТИЯ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ НИ КОМАНДВАТ,АМА МАЙ СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ВАДИМ КАЛЪЧКАТА.

Който обича Русия марш в Русия , тук е България и добре че сме в НАТО, защото от Украйна се бяха наканили пак да завземат страната ни.

манипулативна статия е поредното доказателство за лъжата, цензурата и демагогията, която се вихри в средствата за масова дезинформация. Лицемерие е на събора на приятелите на Русия да присъстват депутати от ГЕРБ и БСП, които обявиха Русия за враг, вкараха България в антируски военен блок НАТО, дадоха 4 бази на американците, създадоха някакви командни центрове на НАТО в центъра на София до Пирогов, направиха България фронтова държава и цел на ответните удари на Русия. Народът много добре разбира това, и освирка и не даде думата на тези продажници и българофоби от ГЕРБ и БСП. Единствено Волен Сидеров беше посрещнат с възгласи от множеството, и произнесе изключително силна и патриотична реч, в която всичко беше казано в прав текст и без лицемерие и демагогия. Това е истината за този събор. В него хората не допуснаха лъжците, лицемерите, българофобите, отрепките, американските мекерета и турските ибрикчии от ГЕРБ и БСП да вземат думата, да лъжат и демагогстват.

този който не разреши да има и БКП и БСП носи част от бремето ,с много гласове беше злоупотребено ,на кого като виновник/ци би могъл да посочиш

Обич с Русия, който иска, самолетите летят за Русия. Само че, вместо в Русия, българите емигрираха другаде, навсякъде другаде, само не в Русия. И в този ред на мисли ,събралите се показват платена любов към Русия. Древната професия в съвременен вариант.

"Който ни освободи той и ще да ни пороби"

КЪМ РУСОФИЛИТЕ (обичащи България само чрез Русия) Mили русофили, хайде замълчете, съберете сили, нас ни погледнете. КОЙ страната наша тъй "освободи" та накрай Европа да ни нареди? КОЙ селяка трудов от земя лиши? КОЙ създаде тъпите ТеКеЗеСе-та? КОЙ селата китни тъй обезлюди? КОЙ прогони надалеч народа? Две Българии уж "построи" бай Тошо, а от Гърция сме къде по-лошо. Да е чувал някой Гърция да прати техни хора тука да берат домати? Но поради неволя нашите аргати Гърция избират за добри заплати. Всичко туй, другари русофили, от акъл голям сте натворили. Затова сега се малко замислете и дано съдбата наша разберете.

седерастко-герберастки другарю! Прост си като галош, още не си разбрал, че Русия и СССР не са едно и също нещо, поезия взел да пише, нещастника!

Всички сподвижници на Сидер Ага сте един дол дренки-тъпанари!

ми вие преди на ссср се кланяхте бе ! вечна дружба ссср бкп ! дружбата със ссср нужна като въздуха и водата за всяко живо същество ! под всепобедното знаме на марксизмо комунизма напред към сияйните върхове на комунизма ! ссср наша пътеводна звезда ! и безброй още глупости !

Стари и оглупяли пенсийки веят руски знамена. Толкова може руската пропаганда.

САМО ЗАГУБИХМЕ ОТ НАШЕТО НАДУПВАНЕ НА АМЕРИКА , ИСКЪСВАНЕ С РУСИЯ - ИСТОРИЯТА ЩЕ ГО ДОКАЖЕ , АМА ЩЕ БЪДЕ КЪСНО - НАРОДЪТ ЩЕ БЪЗЕ Е ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ А ПРОДАЖНИЦИТЕ ДОВЕЛИ НИ ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ ЩЕ СА В АМЕРИКА, БРЮКСЕЛ ИТ.Н. С ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ КАТО НАГРАДИ..........ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО

Тя Русия скъса с нас 1990г.... чукча нету манги...

Ти си ИВАНушка дурачок, нали?

О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки... Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо... Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви лґкът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете! 1916

ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Stoyan Georgiev Stoyanov ПОСВЕЩАВАМ ТЕЗИ МОИ СТИХОВЕ НА ВСИЧКИ НАШЕНСКИ ТЪПИ РУСОФОБИ, СВИРКАДЖИИ НА АМЕРИКА, КОИТО ВСЪЩНОСТ МРАЗЯТ СВОЯ СОБСТВЕН НАРОД! РУСОФОБИ Русия! Колко ни плени туй име свято, родно, мило! То в мрака бива нам светило, надежда - в нашите злини! Иван Вазов Днес в родината ни мила шайка зла гнездо е свила, банда алчни русофоби, дето въздуха отрови. А какво е русофоба, който пени се до гроба да скверни вековна дружба и диваци да обслужва? Комплексар е русофоба, храни се от дива злоба, и, неук, жесток и нагъл, на продажник се подлага. Вред се дърли и навира и пред фюрера примира, Рус божествена ругае от лъжите си омаян. Разпна яростно страната, плодородна и богата, и на дъното заби я в плен на свойта простотия. Всички знаем - русофоба на фашисти е подлога: въшкав, завистлив, продажен, мисли се за много важен. Стамболов му е кумира, гений в уроди намира: Луков изявен предател, Марков набеден писател са за него идеали. Но народът ни едва ли ще повярва на кретени от подлец възвеличени. Русофоби, русофоби, вий на дявола сте лоби, но пред истината слаби, квакащи, нещастни жаби! Българинът ви презира! Оставете го на мира, хитрините си спестете в напъна си мимолетен! Ний обичаме Русия, тя е нашта орисия! Свързали сме се навеки по съдбовните пътеки, че кръвта вода не става! На Русия вечна слава, тя е нашият спасител от изедник и хулител!

Абе не всички ги долюбват блядовете!!! Все пак има и нормални хора в таз държава!

Любещия Русия, как ще обясниш таз любов огромна, която те кара да виеш от болка на всяко русофобство, която кара децата на застъпници руски да учат в западни държави! И пак там да живеят! Как никой не отиде да живее в Москва град или нейде из степите сибирски! Само на приказки велики и чудещи се на кой главица да подвие! Дядо Вазов, го е казал това навремето. Ама то любов и болест, разлика няма, другарю овчи! ПП България над всичко.

Ти тая история по жицата от Фашингтон ли ти я диктуват ...аз история съм учил много, ма ти кат гледам си прочел само ВИНЕТУ и се образоваш от форумите на Сорос.

Повече от 90% българи са приятели на Русия и желаят дружба и сътрудничество с великата страна.

Тя дружбато хубо... ми парички от къде?

българите не емигрират в Русия

Мълейййй, гледах нещо си от това "велико събитие" в тубата:)))) Голям майтап, гледайте го! Нещо като полу-манифестация, водена от пиян партиен инструктор :))) Резил!

Гледай си тубата ... с винце

Добре, че се свърши с тая "дружба"! Никога вече рушняшка валенка на българска земя!

Обикновено се владея, но този път няма да го направя и ще Ви нарека така както заслужавате : долен родоотстъпник ! А за да разберете защо го казвам, и за да стане ясно и на останалите, четящи форума, ще Ви препоръчам да влезете в официалния сайт на Община Омуртаг. Там в рубриката "Актуално" има заглавие "Кметът на Омуртаг Неждет Шабан посрещна днес делегация от турския град Одрин" . Прочетете !!!

До Милен.Миленчо,прав си.Добре ти го е разказал баща ти.Ставаше въпрос за майка ти.Как бащати държеше тъшаците на един селянин да я опъва защото той просто беше п.... А пък съм ти казвал.Гарга гълабе раждае.Какъвто бащата такъв сшнът.

НА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ (5.сеп.) СЕ ПРАЗНУВА? И ОТ КОИ СЕ ПРАЗНУВА?

Дружба от векове за векове!

НЕ "дружба" , а крадене от България!

Предлагам всички тия продажници да бъдат депортирани в Русия след като им е по_мила от България!

Орките на Сталин унищожиха Третото Българско Царство...тез предатели това са в празнували в дена на Съединението ...позор!

Россия ке падне...Владимир ке е последнио цар - писано е !

Ще ти се! Къде ги чете тия глупости?! Баба ти Ванга има много хубави предсказания за Русия. И е препоръчала на българите, ако искат да оцелеят, за Русия да се държат, не за фалшивия Запад.

Русия обявява война на неутрална България и я окупира! ТОВА СА ЧЕСТВАЛИ В КАЗАНЛЪК!

Кой е бил неутрален ? Май , доколкото си спомням от 1 март 1941 г. сме съюзници на Оста /Рим, Берлин и Токио/. Доколкото е известно , също така, България осигурява на Германия плацдарм, летища, пристанища , транспортна инфраструктура , пълна лоигистична в това число продоволствено и амуниционно снабдяване ... да не говорим, че разполагането на български части в Гърция, освобождава германски войски за водене на военни действия на Източни фронт ...ако не ви е известно , товапо -горе са все действия по фактическо водене на война. После такива като Вас реват : "Кой ни сра у гащите."

То доколкото ми е известно на 1 март 1941г. и Матушката Русия е съюзник на нацистка Германия. И ние не сме обявявали война на Матушката, а и тя през цялото време не ни обявява война... до няколко дена преди да освободи Бългрия ... от българите.

Русия е силата на доброто!

доброто пиене ли става на въпрос?

Пусть всегда будет Сольнце ...

поне за това не са ни карали да благодарим на Русия!

Алооо,дира,защо не коментирахте как този многохиляден митинг изгони Красимир Велчев от трибуната,а посрещна Волен Сидеров като национален герой!

Ей вий атакистити , шъ вземе да са изпокарати с комунистити , кой е по-по русофил , бе !

Абе хора няма ли да се засрамите бе? На днешния празник за България да пишете повече коментари по темата за русофилщината, а по темата за Съединението не само че са по-малко, но по същество са написани пълни глупости и според мен са за изтриване! Да живее България!!!

е този, който разбира каква пагубна роля за България е играла и продължава да играе Русия! Русия е била ПРОТИВ съединението! Да живее България!

Баща ми имаше една приказка какво представлявал българският комунист: "Един руснак като почвал да опъва жена му-нашия го държал за топките-по лесно да и влиза"

бащати ли е държал руснак за топките, че не става ясно

Кога ще е денят на американската дружба... Цяла орда негра щели да идват :)

Много си интересен. Комуняга да си даде оставката. Ако магаре я подгони и тогава няма да бяга.На вчерашния ден Русия ни обяви война и ни окупира.Русофилите в Русия. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПАТРИОТИ.

Е ми, русофили са си 'ората, с к'вот могат- с т'ва се гордеят :-) Забеляза ли бисера: "от мястото, което е люлка на машиностроенето" :-)))

Ти празнуваш си рождения си ден предварително? Стигнал си до положени че като погледнеш слънчето, пак РФ или Путин ще са виновни. Много си зле психически.

Май сбирщината лелее друго съединение- с Империята на Злото. . .