Руски военен експерт: Пекин подготвя "ужасен сценарий" за Тайван

Америка продължава политиката за "единен Китай", но без да подкрепя идеята за независимост на Тайван, посочва Павел Фелгенгауер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не прочетох нищо ужасяващо в горното бръщолевене!

Къде сега са еколозите.Нали са големи борци за чист въздух и планета.Руснаците пърдят ракети не само по Украйна,но по целият свят.Иначе за една липа се събират.Къде са сега?Иначе , американците са капиталисти.Когато купуваха домати по осем стотинки и ви ги продаваха за петдесет.Добре беше ,нали? Сами си ебавате майката.убивате всичко добро от тъпотия и после се чудите,що така.ами защото се държите като путки.Какво чакате,да дойде някой много голям и умен , и какво?Пак ли ще му се научите.

Зелените са оръжие. Използват ги за каквото трябва

Къде сега са еколозите.Нали са големи борци за чист въздух и планета.Руснаците пърдят ракети не само по Украйна,но по целият свят.Иначе за една липа се събират.Къде са сега?

Когато нямаш срам от господ и си тъп , но имаш желание ,да си велик.Както се казва , едно е да пърдиш, друго да мислиш и работиш.

Нищо не се е променило.Комунистите продължават да крадат.Това могат , това правят.

си! Петрола на Ирак, Сирия и на Либия, ресурсите на Афганистан, полезните изкопаеми на Украйна...... Значи в САЩ управляват комунисти викаш!

След Втората Световна капиталистическия свят трябваше да остане твърд и да признае само Тайван като суверенна държава. Но пуста алчност и страх. И на Кисинджър напъните. Голяма вина има за силен Китай той. Но те ще си останат затвор и копиращи другите. Комунизмът е прокълнат.

Ти, да не искаш да кажеш, че по същия начин трябва и Донбас с Луганск да признаят, а? Или, като истинско чедо на " демократичния" запад ще приложиш установеното лицемерие с " това е друго"?

Тайван произвежда 70% от процесорите в света.Нали се сещате какво ще стане ако Китай нападне Тайван?Та Америка защитава интересите си.

С Тайван ще окупират и производствените ресурси. Да не мислиш, че не са го предвидили....Всичко друго са китайците, но не и глупави.

тъййй, това, дето му викаме тайван, всъщност е китай! а това, дето му викаме китай, е джунхуа рънмин гунхъуно! в китай се оттегля управляващата династия след "революцията! днес едните са трета икономика в света с 1 300 000 000 население, а другите са чак на 9 място и население 24 000 000 души! и едните и другита са китайци!

Ами които е чел история е наясно, че Тайван са си КИТАЙЦИ! Просто хората на острова и Пекин имат идеологически различия. Вариантът една държава, две системи изглежда логичен и може и да се мине без война, ако Пекин кандисат де, ако няма дипломация, в един момент ще има ВОЙНА, справка Украйна.

Странни коментари...всеки си има по една Украйна, ние Македония..., Само САЩ имат повече ..

Този, не е военен експерт. Потърсете в нета! Това, че коментира в социалните мрежи подобни теми, не го прави такъв. Или в други платформи. Това не значи, че не може да отгатне. Има два варианта - Китай или ще нападне или няма. И на тази база се разпъват локуми. Ако е в социалните мрежи, след петата публикация се водиш експерт.

Китай в най-скоро време ще си върне острова отделен от Чан Кай Ши след ВСВ!!! Това се знае и САЩ не са в състояние да ги възпрат!!! Китай притежава хипер ракети с/у които САЩ нямат отпор!!! А има и презумцията че Русия може да помогне на Китай и тогава САЩ ще бъдат унищожени !

Орките какво са се загрижили за Тайван? По-добре да пмислят за ужасния сценарии, който ги чака тях. Путлер да прати свои хора в Северна Корея за обмяна на опит.

Защо реши, че Русия се е загрижила за Тайван? Те прогнозират какво е на път да се случи, след като америслямците пак си натикаха гагата да заплашват от другия край на света. Има само една държава в света, която се е "загрижила" за политиката на всички останали.

.......блядовете скоро ще усетят китайската любоФФ.......

Отнет от Рушката империя пред 19 век С таз слаба блядска армия Крепостните сами вкараха вълка в кошаратс

две страни се бият а америка продава оръжие и на двете

и кво ше направат хамериканците ако китай си върне тайван който се отцепи само благодарение на америка?? ше обявят ембарго на китай?? това ше е глем майтап да се види... или ше поведат война с китай?? ми нали тогава арабите направо ше затрият израел и няма да има кой да управлява америка

Познанията ти по история са гола вода. Тайван е отцепи заради националистичекия режим на Чан Кайши. на по-късен моемнт военните сдадоха властта и бе учредено гражданско управление.

Мао Тзе Дун е казал: "Да стоят там, а после ще видим какво да ги правим!"

Стане ли нещо около Тайван,САЩ няма да стоят гледайки,а ще започнат да му продават оръжия,което е и целта... Явно ще стане нещо около Тайван,дори да има шанс да не стане,САЩ ще направят всичко възможно това да стане,за да може да спечелят още милиарди от продажбата на оръжия...

Най-късно през месец Август ще има спец операция Единен Китай.

_stankow

Трупането на оръжия не значи още употреба. Но с това оръжие трупат самочувствие и тайванските прокитайски партии. И до 8 години може да се стигне и до мирно обединение. Тайванците са работяги и бизнесмени. Ще си направят сметка, че е по-добре да са с първата и прогресираща икономика (Китай), вместо с втората смаляваща се - САЩ.

Това обединение щеше да е възможно ако Пекин не беше убил златната патица - Хонконг. Британците го върнаха с условие да бъде автономна територия. Си обаче наруши този обет и нанесе огромни икономичеки поражения на Хонконг. Китайският модел е възможен само днес, утре ще се издъни. Защото тоталитарните режими, рано или късно падат. Възходът на Китай стана възможен благодарение на много милиардните инвестиции от чужбина, предимно от Щатите. Сега обаче се наблюдава процес на миграция на капитали от Китай. Пекин стана много агресивно нападателен и това вече започна да създава проблеми пред износа му. А без износ, китайската икономика ще фалира много бързо. Ще чакат Си да умре, за да дойде някой нов Дън Сяопин, който да направи голямата реформа към по-сводбодно технтронно общество. Това не е задължително да бъде западен модел на капитализма. Защото капитализмът почти се изчерпва в сегашната си форма и ще има нужда от промяна.

Понятие си нямаш от психиката на китайците!

САЩ ще допуснат голяма грешка, ако си наврат гагата и в Тайван. Те вече допуснаха една с Украйна. Всъщност на Китай може и да не му се наложи да воюва за острова, понеже хамериканците няма да са в състояние:)

Копейкин , ти не си ли в парламента , бе ...що щеш по форумите ...

Рублата има стойност,а долара е една фалшива хартия,без никаква стойност.

добре че теб те слушат Даа, боклук живеещ в боклукчийските кофи на Кремъл

си най интелигентния във форума тук! Издържани аргументи, неповторими умствени възможности, добронамерен идеалист.... От коментарите ти, събираш ли колкото за дозата си, че съм загрижен за един достоен човек като теб!

Още един случай ала България-Македония. Китай смята Тайван за техен а Тайван се смята за Китай и вика на Китай...разни обидни думи. Същата порнография е и случая Русия - Украйна. Света се Македонизира да го ева. Англосаксонската Мафия като цяло обаче, има интерес от това. Не им харесва само когато им се случава на тях като със Северна Ирландия и Каталуния.

не е лесна твоята, нещо пиеш ли.... щото май няма ефект!

Този лайнар не е никакъв експерт на Русия , а е агент на сащ. Краварите подготвят новия сценарий , този път в Тайван срещу Китай. Това е еднствения начин да блокират активите на Китай и да не им върнат трилионите които им дължат , защото сащ са фалирали. Прокопиев го каза при Ризова по бтв , че в близко време европа и сащ ще се освободят от всички зависимости от Китай , тогава ще настане страшна продоволствена криза.

стгиа писал олигофрении, нито САЩ нито Китай имат изгода от голяма война. Ама вие сте толкова промити че си го говорите. Точно само руска агентура в момента би писала такова нещо. Китайските активи в САЩ са колкото Американските активи в Китай ама от де да знаиш ти проста кратуно

Ей боклук мама ти деба нещастник прост. Целия свят знае , че сащ дължат около 20трилиона на Китай и че нямат от къде да ги вземат. това се излъчва и по американски медии, само ти простака от село не си чул.

Виждам че мислиш толкова повърхностно. 1,2,3,4, аз съм прост, личи си от километри :)

ос през ВСВ Берлин Рим Токио фашистка ос днес Москва Пекин Пхенян

По-скоро фашистката ос е САЩ, Лондон, Токио. Въпрос на гледна точка.

гледай си ама като си кривоглед даже очила не помагат

150 не подкрепиха резолюцията срещу Русия Козяшки въпроси...?

Каква резолюция бе ти мръсен бот, стига пропаганда. Вие руски опорки трябва да почнете да давате линкове относно всяка информация, която давате в нета - 3/4 не ви е вярна

Характерно за руските тролове е, че са прости и са долни лъжци. Дори Китай не гласува против резолюцията, а само се въздържа. Но откъде да знаеш като четеш само сводките на Мутрофанова. И то адаптирани за трослкия ти мозък.

Северна Корея , Афганистан , Русия ? Само Китай ви липсва така ли ?

Китай щели да използват самолети и ракети от континента за да спрат видиш ли американския флот и така щели да наложат блокада над Тайван. Същевременно обаче Тайван няма да използва собствените си ракети самолети за да ударя китайските такива. И разбира се американският флот естествено не разполага нито с ракети нито със самолети а просто както всички твърдите щял да седи там и да чака да го обстрелват. Хубавото е че китайците са в пъти по-умни и много добре са преценили какво може и какво не може. И техните преценки абсолютно не съвпадат с вашите. Именно затова Китай няма никакво намерение нито да блокира нито да нападат Тайван. Китайците държат Тайван да се присъедини Миро Китай за да използват всичките възможности и технологии на Тайван. За китайците Тайван не е просто едно парче земя дето да го прибавят към територията си.

Тайван е част от Китай. Нищо няма да добавят. Той си е техен. Отцепен с цветна революция по познатата схема. И Америка го признава. Значи те могат да вземат територия от Китай, а Русия не може от Украйна. Двойния аршин е проблема. Когато го прави Америка е демокрация, а при всеки друг е агресия. Как Хавай става част от САЩ? Защо панамския канал се води американска територия, а е в Панама? Турция пак си влезе в Сирия, Кипър.... Аршина не е еднакъв!!!!

Преди да почнеш да пишеш простотии не е лошо да се сетиш че живеем в 21 век и колкото и пъти да повтаряш една и съща лъжа няма да стане истина при броя на източници на информация. Панамския канал си е египетски Ама ти откъде да го знаеш. Щата Хавай полу самостоятелна територия Ама ти откъде да го знаеш. И Тайван не се е отлепил с цветна революция. Тайванците твърдят че те са истинския Китай а пък китайската компартия са самозванци и узурпатори. Ама ти платеният трол откъде да го знаеш.

Ква цветна революция бе деб..ил , занеш историята на Тайван изобщо

До следващия път. Панамският канал е на Египет?

Те китайците са прости като руснаците....... ще си ги изчакат сами да им легнат..... има няма десетина години и са готови. Още малко покачване на БВП на Китай и готовооооо. Само на руснак може дяа му дойде на ум да "освободи" едно място като го срине до гола поляна.....

" Само на руснак може дяа му дойде на ум да "освободи" едно място като го срине до гола поляна....." Ирак с шоколади и дъвки ли го " освовождаваха " ?

Никой не е освобождавал нито Ирак нито Авганистан, нито Сърбия. Американците поне си го наричаха война :D Руски троле

Дето е най-простото си пише -- Война в Ирак (2003) Не пише освобождаване на Ирак, ама да си тъп е по-лесно ! :)

Ами Тайван официално не е признат от САЩ като независима държава. Т.е. спрямо САЩ, Тайван е част от Китай. На американците много им се иска да е иначе, но ще нарушат споразумения с Китай. Сега драмата е дали Китай ще има топки да си защити интереса, ако САЩ си променят позицията. За сега всичко е на етап приказки :)

Аз пък залагам, че Япония, Австралия, ЕС и САЩ ще гледат от страни и пръста си няма да мръднат - тъкмо както в Украйна. Може да дадат някоя друга муниция и оръжие, и до там.

Изместваме фокуса върху следващия разгром за краварите... :)

Преди да си прескочил. То и за Хитлер навремето войната в Съветския съюз беше нещо второстепенно и тоя беше вече спечелил, ама накрая нещата нещо другояче тръгнаха. След като пристигнаха конвоите с и храни камиони и всякакво продоволствие от Америка.

Както е тръгнало, точно като по времето на СССР, хитлеристите скоро ще бягат в Полша. И ще се молят да не ги погнат и отам

Тайван е китайски остров и трябва да бъде освободен от капитализма.

сахалин е китайски остров и трябва да бъде освободен от москализма

Най-големите капиталисти ще освобождават някакъв остров от капитализъм, така ли?

Как някой хора продължават да изчисляват военната сила според броя на пушечното месо. Още през първата световна война си видя че броя на войниците вече не е фактор. Естествено трябваха няколкостотин хиляди жертви преди да влезе в главите на фуражките. Китайците също го разбраха по трудния начин в Виетнам. Когато малки американски подразделения удържаха позициите си с помощта на далекобойна артилерия и авиация срещу многохилядни китайски атаки. Явно единствено руснаците и поддържащите руснаците още не са научили това урок. Щото китайците нямат никакво намерение да завземат Тайван със сила.

И как точно руснаците не разбират, че не количеството е важно, след като водят нападателна война в момента с 3 пъти по-малка армия от тази на противника?

Ти лично там на място си броил колко са руските войници може би? Помниш ли оная колона там дето беше се запътила към Киев ама така и не стигна? Тя колко пъти по-малко е от броя на украинската техника???? Сигурно затова вдигнаха възрастта на която можеш да влезеш в армията. Щото в Украйна имат малко войници и те не търпят загуби. Не е важно дали имаш един милион пехотинци. Важно е каква ти е техниката. А пък колкото и да ви е неприятно най-добрата военна техника все още е при американците.

Не е нужно да ги броя лично. Това го казват и САЩ. В Украйна воюва 150 000 руска армия + 50 000 опълчение от Донецк и Луганск. Срещу 300 000 редовна армия на Украйна + поне 200 000 резервисти.

Я да видим сега американците казват и за огромните руски загуби претърпени от руснаците. Ама ти не вярваш. Обаче вярваш за всичко останало. Абе много ти платено избирателна вярата нещо. Нека да припомним все пак, как германците също са с по-малка от червената армия стигнаха до Москва. Щото нападнаха изненадващо и без предупреждение. И какво стана после?

Бройката им е нужна за да вземат острова без един изстрел. Просто го блокират по море и въздух и до месец няма да има какво да ядат.

Американския и японския флот.

Ще ги потопят с противокорабни ракети от брега

Ти забравяш къде е Тайван. Тайван е до Китай. Китай ще може да използва целия си флот и авиация за блокада . А САЩ дали ще могат да докарат всичкия си флот и авиация около Тайван?

Много моля не си показвай военното невежество и пълната си липса на знание като обясняваш как видиш ли Китай без флот щял да превземе Тайван. И как Китай ще наложи блокада на Тайван с самолети и ракети от континента. Кажи си -прост съм и не разбирам И недей да го показваш по този смешен начин.

Това за кого е? Кой твърди че Китай ще блокира Тайван без флот? До 2027 г. оценката на американски експерти е, че Китай ще има оръжеен паритет със САЩ във всички видове оръжия без стратегическите ракети.

А ти май не си наясно колко е голямо крайбрежието на Китай. Ако струпат всичко около Тайван, кой ще пази останалото?

Не е важна за западния модел на водене на война. Стрелят се докато едните се разбягат и после разбягалите се предават. А да де, обаче ВСВ война руснаците я печелят с кръв, първо там разбягали се няма, щото своите седят с картечницата отзад, второ като паднат десетки, идват стотици, като паднат стотици, следват хиляди... Хитлер губи войната със Сталин щото масата руснаци на фронта буквално потрупва немските сили.

Какви са тия над 2 милиона пленени руски войници и как по-точно германците стигнаха до Москва след като руснаците не бягат. Иначе си напълно прав че за руските управляващи човешкия живот няма никакво значение.

Не само, ами и в производство: 1500 произведени Тигър-а за цялата война, срещу 50 000 Т-34.

Разбягалите са малко, но виж предалите се са почти милиона.

Бягат бре брат и те са хора. Ама като НКВД застена с картечницата зад теб и просто не спираш да бягаш, ама гледаш да е напред, че то тъпо хем да умреш, хем от свои....... Да бе брат,ама в западния модел като се предадат за хората няма никакво значение, щото просто цар им става братовчед на досегашния крал, пък и след 20 години ще се пострелят пак и граничната линия ще се премести обратно. За руснаците е въпрос на оцеляване, като държава да не се предават.

https://www.youtube.com/watch?v=W9YzQ8ldlUg

Едва ли ще се случи. В такъв конфликт освен Япония може да се включи и Индия. Като последната няма да е на страната на Китай. А японците са въоръжени до зъби, доколкото знам.

Японците за 3 години изкараха демонстратор на изтребител 5 поколение ....и решиха че ще им излезе много скъпо да го пройзвеждат само за себе си ,защото решиха да не предават технологията на всеки .....продадоха всички технически решения на Ю.Корея и САЩ и си върнаха парите за разработка и купиха дронове и Ф35

Грешно знаеш, Япония и Германия се дефакто окупирани държави и не им позволяваха да имат собствени въоръжени сили. Последните няколко години на Японците им е разрешено да подържат сили за самоотбрана. Ама те хората се методични и прецизни и ако не ги наблюдаваш нищо чудно да си изградят отново перфектната армия.

Брей и как всеки който не лиже подметките на Путин задължително е или фашист или живее в окупирана държава. Между другото Китай също не лиже подметките на Путин-тях кой ги е окупирал И какъв точно фашизъм изповядват?

Къф Путин, де другарю?!?! Американците в конституцията на Япония го вписаха. Последните години покрай нарастващата Китайска мощ им позволиха да имат сили за САМООТБРАНА. Ама т'ва не го казват по Евровизия, тре'а да се чете, а ти друго освен списания с цици не си чел....

На руските военни експерти дали може да се вярва вече? На мен ми се струва, че в наши дни те пречупват всичко през призмата на оръжията. "Република Китай" или "Китайско Тайпе", както се нарича държавата на остров Тайван, се състои предимно от китайци. С Китай те нямат проблеми по отношение на идентичността, а единствено по отношение на политическата система. Всяка война на острова би отговаряла на определението за гражданска. Оръжията в този вътрешен политически конфликт имат само възпираща роля. От една страна политиците в Тайпе възпират континентален Китай да сложи безкръвно ръка на острова, а от друга страна Китайската народна република възпира Китайско Тайпе да се отдели напълно и да започне изграждане на самостоятелна идентичност. В общи линии режимът в континентален Китай винаги е избягвал да воюва срещу цели провинции, само срещу отделни движения и дисиденти. Населението на Тайван е примерно колкото това на Пекин, но масирана военна акция със сигурност ще накара и други провинции, притежаващи относителна автономност и влияние, да се замислят. Това би коствало на КНР огромен ресурс да поддържа империята със сила. С други думи китайците не мислят толкова агресивно, като руснаците например. За тях Тайван си е част от Китай, там живеят китайци и никому не би хрумнало да ги избива масово за да реши един тлеещ политически проблем. Отношенията им са изцяло въпрос по-скоро на чест и политическа борба, отколкото на някакви завоевателни амбиции.

САЩ никога няма да влезнат в пряк военен сблъсък както с Китай,така и с Русия. Те само ще продават оръжие.А другите ще воюват. Разобличителя

Доколкото си спомням Русия непрекъснато твърдеше че имала проблеми с НАТО и едва ли не воювала са ама не смее да нападне натовски държави Нападна именно Украйна която не е член на НАТО.

Не бързай! Скоро може Полша да го отнесе!

Руснаците не могат да превземат Украйна ама тръгнали да нападат и Полша? Нека да ти обясня платено коментатор че-поляците имат добре въоръжена армия и мразят руснаците при това с основание. Полша освен всичко друго е държава от НАТО и ако твоята любима Русия на която си се продал реши да стъпи и на един метър в Полша, войната ще се пренесе на руска територия. И тогава най-вероятно ще летят ядрените ракети и никой включително и ти платения руски трол няма да оцелее.

Разумни хора. Война се започва тогава, когато си сигурен, че ще я спечелиш. Да воюваш с цял континент какъвто е случая със САЩ, Русия и Китай при това население с напълно разнородно по мироглед население е безумно. За справка Афганистан. Една шепа хора, бяха окупирани две десетилетия и какво стана?! В момента в който окупационните войски си събраха багажа, положението стана пак същото, като преди 20 години......

Самото заглавие е : Руски военен експерт ...това си е абсурд ....може да е Руски който се мисли за военен експерт или руски военен който се мисли за експерт .....колко са експерти се водя за 3 месеца за тези който не бяха наясно каква измишлютина е била винаги Русия и руската армия

Тайван в един момент сам ще промени орбитата си към Китай. САЩ вече нямат ресурса да си купуват елитите по цял свят. Каквато винаги е била тяхната политика.

Хората да се изнасят към добрия живот в Китай или в Русия. Дори руските и китайските олигарси както и платените руски тролове искат да живеят на запад. Когато това нещо се промени тогава и някой ще иска да се присъединява към тях.

Руснаците правят каквото си искат а западняците скимтят жално франция след като избиха половин Парижъ градът на мъжката любов ония пратиха два рафала метнаха две бомби и се прибраха и завиждат как Руснаците се разправят с фашистката сган Су-25 Су-34 Ву -35 попиляват усраинците няма гаубици 777 няма жавалайни.Дори Израел не мое си позволи тякова нещо тук там изларат два три танка но за пълномащабна акция нямат силици.

Както е казал някой по долу, Тайван е планински остров много труден за превземане. Има едва няколко плажа за възможен десант и на всички от тях имат планина на близко разтояние, където тайванците имат артилерия. https://www.youtube.com/watch?v=p2LiMTtGrAY

Да, страшно е труден за превземане, направо невъзможна работа. Бате единственото което спира Китай е първи и трети флот, който цамбуркат из Азиатските води. В момента в който Китай надмине САЩ в "отбранителните" си сили, ще има Тайван е наш, сега ни върнете парите. Нищо чудно след около век да ковем съюз САЩ-Русия за възпиране на Китайската агресия.

Сащ са готови да запалят всичко стига пожара да е далеч от тях .

Готино е да владееш цял континент, факт.

те САЩ нападнаха Украйна с проксито си Русия .....пълни глупости пишеш

Не тъпако! САЩ провокираха Русия с проксито си Украйна

Джо Байдан е за цялостен Китай и ще се бие за Тайван, а Тайван с тяхното "ние сме истинският Китай" и иди и разбери кой на коя страна ще бъде. "Според Пентагона китайците ще имат готовност да направят нещо реално към 2030 г." Защото континента не е на един хуй разстояние и не строят сгради и пътища за броени дни. За това ще могат чак към 2030 да са в бойна готовност!? Да то така и утре може да се съобщи че вече Тайван е превзет от континента и на американците няма да им се налага да се намесват.

за сведение на промосковските посрещачи давам иформация за броя на москалите намиращи се на територията на украйна ! в хода на тъй наречената специална военна операция участват над 170 000 руски военни части , към тях трябва да прибавим военните части на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР които възлизат на приблизителни 75 000 души , прибавяме и части на ЧВК наброяващи около 3000 души + росгвардейците , които са м/у 20 и 30 000 души , плюс 3 до четири спец батальона на ФСБ сметката показва , че общо руските бойни части са около 300 000 , като отбележим и резевните военни части , които се намират непосредсвенно на руско-украинската граница и на беларуско- украинската граница , чиято численност се равнява на приблизително 60-70 000 души + военно-ремонтните части , които също са приграничните райони за да могат да поддържат повредената руска военна техника се получва магическото число от около 400 000 руснаци заети непосрественно с агресията с/у украйна ! приказките че руснаците са само 150 000 са си чисти фейпартенки , само ще добавя , че бойните части на ДНР и ЛНР почи 8 години водеха оръдейни и други престрелки , точно с най силните украински военни части, които и сега се намират в зточна украйна на линията на фронта ! така че научете се да отчитате и сепаратистите които имат армейски части !

Грешна ти е сметката, поне 5- 6 милиона са , а ако сложим и тиловаците ще излязат към 160 милиона, а може и повече да са, сега ги допреброявам.

Китай е с Русия, но само донякъде. Ако спре да търгува със САЩ, Китай няма за кого да изнася продукцията си. Както САЩ е зависим от Китай, така и Китай е зависим от САЩ/. Индия може да купува китайска продукция, но се двете държави се мразят, а и индийци сами си правят всичко, така че едва ли. Русия би могла да купува китайско, но няма населението.

Ама Имдив и те са с Россия

Ти май си на 15 а? Нямаш си и представа какво е Китай, нали? Китай е най богатата държава на планетата в момента. Има един милиард богати хора луди да купуват. Каквото произвеждат могат да си го продават вътре. Жилищата в Китай са по модерни и по скъпи от където и да е

Май си гледал прекалено много китайска пропаганда. В България процента, който живее в бедност е много по малък от Китай

Миналата година китайската компартия официално обяви че е осигурила гарантирано за плащане в размер на 100 лв. Това са ти богатите хора сигурно. Единият милиард богати хора не съществуват в Китай. Имаш няколкото милиардери имаш партията с богаташите и дотам.

Объркало си се - средната класа в Китай е около 400 мил, а един милиард са БЕДНИТЕ, които сега са основен приоритет за китайската компартия - да им повиши стандарта на живот за да избегне бунтове и революции. А "съюзниците" от Расия със 100 мил бедни са чак след тях на опашка (техния просперитет никага не е бил приоритет за Кремъл).

Сигурно Китай е направил и прави много задълбочени анализи. Последното изказване на Външният министър Ван И, бе увеличаване на членовете в БРИКС. А желаещите са много.

И кои са тия много желаещи?

В Тайван остават от предната власт при комунистическата революция. Наричат себе си Република Китай, а Тайван е името на острова. Най-добре е да говорят помежду си, как да станат единен Китай.

на това нещастно пигмейче треторазрядното КГБ офицерче вовата , някой трябваше да му обясни , че войната не е проста работа ! това не е да пратиш имекярите петров и баширов да отровят с новичок некой човек в некоя демократична страна , тове не е да арестуваш вискокопоставени съветски военни и партийни функционери през 1937-1938 г , да ги смелиш от бой за да ги накараш да си признаят каквото им кажеш , това не е с 300 хилядна росгвардия да биеш днес по улиците на РФ мирния руски народ ! това злобно плешиво ботоксово недоносче ще погуби русия и тя ще се разпадне безвъзвратно

Що не си гледат в собствената кочинка? За Три месеца само един завод за капачки "освободиха" безаналоговите къркачи на бояршник

Тук май никой не разбира какво е Тайван. Тайван никога няма да се самопровъзгласи за "самостоятелна" държава, Защото Тайван твърди че те са Китай. Тайван твърди, че големият континентален Китай е "самозванец"... Ама няма как да разберете..