Русия отказа да продаде С-400 на Иран

Причината - да не се нагнетява и без това голямото напрежение в Близкия изток

Обратно в новината

Коментари - Русия отказа да продаде С-400 на Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами как ще им продаде, нали света ще разбере че ракетите им стават само да плашат гаргите и нямят никакъв шанс пред най модерните стелт технологии на западната цивилизация.

Щерев, разбираме те , времето не става за работа на околовръстното все пак трябва да се яде, заработи днес поне за баничка

ако Русия не ще България ще

И как ще им ги продаде, та Путин е шаломов по майка.

Продайте им. Добре и района там да стане по-хубаво място, както Полша.

Иранците конай вече инат С300.

Никой не написа, че държавният секретар е предупредил Путин в началото на месеца в Сочи, че ако Россия продаде С400 на персийците всичките ще изядат американските томахавки

Вярваш ли си???

Ако информацията е вярна тя означава едно: Русия се държи отговорно и по никакъв начин не желае да увеличава напрежението в Персийският залив. Най-лесно беше да продадат комплекса на Иран и там вече американците да се оправят както могат. Това е път за никъде. Русия проявява добра воля и няма никакъв интерес да увеличава напрежението в световен мащаб и опасността от световен конфликт. Путин за пореден път се показа като мъдър политик. Трябва да се строят мостове, за да може да се преговаря, а не да се отива на конфронтация и заплаха от световен конфликт! Така ли правят САЩ? Те постъпват точно обратно! Предоставят на Украйна въоръжение, за да раздухват конфликт насочен срещу Русия. По тази логика и Русия трябваше да въоръжи Иран и да им помогне с ядрената програма. Въпрос на манталитет и коректност! И на морал разбира се!

Поради мнооого добрата воля Русия ще понесе още санкции. Като например окончателно спиране на СП-2

И теб това те радва? Правилно е че каквото сам си направиш, друг не може.

каПутин го хвана шубето, че не само в Сирия ще се излижи прехваленото лепило. Видяхме колко струва в Сирия. Израелците си правят каквото искат. Преди 2 дена пак ги нажулиха в Кунейтра.

"Израел оповести че е поразил една сирийска зенитна батарея. Израелската армия разпространи писменно изявление в което се подчертава че сирийска зенитна батарея е открила огън по осъществяващи патрулни полети в района израелски самолети и че в отговор самолетите са нанесли ракетни удари и са унищожили батареята. Междувременно режимът на Есад оповести че Израел е нанесъл ракетни удари по военен обект в района на Кунейтра и че е бил убит един военнослужещ и един военнослужещ е бил ранен." Това го има в нета. Доказана новина е. Ако на доказана новина някой слага минус, няма да промени историята, а просто ще покаже колко е тъп! Ако преди да слагате минус или плюс проверявате истинността на написаното, мнозина от Вас ще видят, че в 99% от случаите натискат грешното копче. Ако истината, обаче не Ви интересува и го правите за пари - тогава Ви разбирам прекрасно! Живи и здрави да сте, нито избори можете да спечелите, нито историята да промените!

Нетаняху е заплашил Путака че ще му национализира всичките спестени милиони, барабар с парите платени от Ердоган за Ц400 и Императора клекна

кръвта вода не става. Знае майчината си линия Шаломов.

Да отказа ли са да им ги продадат ще им ги подарят. Или Китайците ще свършат тая работа. Китай е съюзник на Иран. Много важен стратегически съюзник.

важен ама чичо Дончо кат им сложи мита и им омекнаха табаните

омекнаха ни табаните на нас потребителите. Митата се плащат от потребителите. конкуренция на китай за сега няма. вноса пак си е от китай и русия. Ужасно е. Днес мениджъра пак рони сълзи. че цената на алуминивеите листи се е качила. Компанията няма да бутне цените нагора на нашите детайли, ама мойта заплата няма да мръдне идната година. Оранжевия се осира. Всичко е свързано. Бутва едно и със ззакъснение вреди на следващото. Квот беще беще и реднеците няма да гласуват за него отново.

Причината е че се научиха руснаците на маркетинк по трудния начин. Ако сега продадът Ц400 на Иран утре нве могат да го пробутат на Китай, Виетнам и Индонезия! Още е съвсем пресен примера с супер модерния и безаналогов ракетно-оръдеен комплекс Ц1 Панцир, който е приет на въоръжение в руската армия 2012 г. а 2019 вече има достатъчно клипове в тубата от камерата на израелската ракета която го унищожава в Сирия след като го използват иранските гвардейци! Е руснаците веднага намериха кой е виновен за резила - украинците били, защото Израел е използвал тяхната "колчуга " за да унищожи иранските зенитчици, които себе си не опазиха, а камо ли разчитащите на тяхното ПВО обекти!

Е машина с която работи персонал. Първият го взривиха след като си беше изстрелял боекомплекта и сирийците си пушеха цигари на 10 метра от него. Втория го поразиха едновременно с няколко ракети от различни страни. Все пак нещата трябва да се гледат обективно. Дай ми система за отбрана и стой вътре, каквато си избереш. Няма броня, когато не може да бъде пробита, и няма снаряд който не може да бъде спрян.

Просто потърси на Интернет за "китай купил с-400" ... Китай беше първата страна, която купи руски С-400 Триумф, поръчката беше направена 2015 и изпълнена 2018, беше написано навсякъде, че Китай успешно ги е изпитал и е поразил цел с хиперзвукова скорост 3 км/сек на масксималното разстояние 250 км. Преди това през 2010 Китай купи 15 дивизиона С-300. Да си спомним, че Китай беше първата страна закупила руските Су-35 и вече САЩ не смеят да припарят близо до Китай. Колкото за информацията от Блумберг, нека да си спомним, че американци в Иран не могат да шпионират, защото веднага ще попаднат в иранските тюрми и оттам излизане няма, освен при изпратени тежкотоварни самолети с много палети с много милиарди хартиени долари... Обама изпращаше такива до Иран няколко пъти за да откупи амеериканци лежащи в тюрмите в Иран...

Какви самолети е купил Китай? Сигурно е взел няколко бройки за тренировки за сваляне. Единственото, което Китай няма, а русия има има е нефт и газ. Всичко друго китайците сами си правят.

Ако информацията е вярна, тя безспорно е повод за много обстоятелствен размисъл. Ако не е вярна...подвеждаща...също!

Ха ха ха ... сега ше откажеш и на Ердо... Или май забрави че ти разстреля от упор Су-то, че и посланика ти го застреля като куче, при това показно в центъра на столицата , пък ти и маркуч му прекара, че и Ц-400 му продаде! Ха ха ха...

това беше работа на цру руснаците и турците много добре го знаят. интересно е как ще им се отплатят когато го сторят:)

,, предава "Блумбърг", като се позовава на източници, запознати с въпроса". Леле , каква ,,достоверна" информация !

ТАР ли е достоверна? аа... пардон - ТАСС... още си мислят че има СС :)))

Няма смисъл да ги продават, след като при нужда ще са разположени до часове при ормузкия пролив. А, може би вече са разположени.

Там при тая теснотия и С300 е много. Могат и Панцир-С да се оправят. Не знам колко ще помогнат на иранците, но те със сигурност могат да изстрелят огромен брой ракети земя-земя и с това плашат евреите и саудитците най-много.

Не знам, защо винаги приемате, че имате работа с противник, който няма далекобойни ракети... Може и "Катюши" да сложат и пак ще им стигне, а? :)) А, като почнат да им подпалват "Катюшите" какво ще правят? :)

Оставете Русия, просто Тръмп се подмазва до дупка на евреите, щото видя с Клинтън какво се случи. Още повече никой не е раследвал досега бизнеса му с Израел, сигурно ще е любопитно при толкова закъсали проекти /Чикаго например/. Заплахите срещу Иран сега са вдигната тояга срещу целият арабски свят пред лицето на новия план за Палестина на Тръмп, който ще бъде обявен вероятно веднага след байрама. Тогава ще е истинския панаир. Все пак тая американска армада трябва да държи в шах целия арабски полуостров, включително и съюзниците. Шести американски флот е сериозно подкрепен с още два самолетоносача в Средиземно море. Ще се чуе след 10-на дни.

РФ е отказала заради собствената си безстрастност. Доказано е че тези ракети свалят само руски самолети...ха.ха Ще вземе да им ги продаде е все едно руски самолети да не летят в района.ха.ха

Явно сделка с Израел. Доставката на С-300 също беше забавена с няколко години по "молба" на евреите.

Да де, ама свърши тя - Мара вече ще се жени ...

Медиите коментират само крайния резултат а не причините. САЩ търсят война с Иран на всяка цена. Единственото, което ги спира е че не могат да спрат всички ирански ракети срещу Израел, а пък и въобще не могатда пресметнат колко ще бъдат. Путин отново показва мъдрост. Отказва на Иран - значи търси мир. Практически нито могат в кратък срок да произведат и обучат на С400 иранците, нито последните да ги платят. За сметка на това могат да си направят експеримент с колко ракети ще бъде потопен самолетоносач и колко са ефективни С300 срещу ф22/35.

Не веднъж и два пъти евреите показаха в Сирия, колко са ефективни с300 срещу ф35 и дори срещу ф16. Резултатът е един свален руски ауакс, а половината руски щаб за Сирия и безброй загинали ирански военни

Чукча-писатель.

имат с кво да потопят лодките на обора,така че имат и кво да свалят"точните патриоти и невидимите самолети"на обора

Хехе, братушките изпързаляха още еднн найвен "братски" народ. Късака от Кремъл е много поврътлив, но бугаристанските му фенове са безрезервно лоялни. Нищо ново, те са си такива, и то същите дето навремето са обикаляли с фесове и са слухтяли някой да не каже нещо против султана. Такъв е живота на територията...

С какво са ги изпързаляли? Доставиха им С 300, които вършат хубава работа. Наясно са, ме янките няма да нападнат. Що да си отварят работа?

C-300 е била актуална преди 30 години, те американците, че няма да ги нападнат скоро, няма, но Кремълската шайка си показа нрава, за да прилъстят Ердоган ще му продадат каквото си иска, Иран им беше верен съюзник и полза - един гол *. Проблема е, че нашите путинофили са невменяеми, реалността не дава отражение на нагласите им.

Самолетът Ил-20 е бил свален по погрешка от сирийската зенитна артилерия. В момента на изчезването си в района е имало атака на еврейски изтребители по цели в Латакия. Това е принудило сирийската армия да отговори на нападението, а Ил-20 се е оказал на грешното място в грешното време.

Политическият шах не ти се отдава, не се опитвай даже, че ставаш за смях:-)) За да не ти казвам друга вероятна, но по-кофти диагноза.

Малко си "тъпичък" май:-)))) Ако С300 не струваха , руснаците нямаше да го "ъпгрейдват" до С 350, който е явява съвсем нова техника заедно е С500 !!! И двете системи НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ за ЕКСПОРТ!!! Проумяваш ли вече:-)

"умничък"......за С-350 не знам , ама С-500 няма и как да се предлага за експорт , защото такава система още не се произвежда. Има планове завбъдеще , след 2020 год. евентуално да бъде доставена - няколко батареи първоначално за района около Москва. Естествено знаем , че ще е без аналог , чудо невиждано,няма как да е иначе.........

не слушат кво им казва Императора и ще берат ядове...

Русия отново допуска огромна грешка!? С-400 е отбранително оръжие и братският ирански народ има право да се защитава от бандитизма на фашистка Америка! За какво напрежение със страните в региона може да става на въпрос!??

Хе хе, боли ли те отзад, когато Русия я клецат? А бе нали според теб пияните ватници били велики, пък сега нещо Пути допуска грешки, я вземи си го изясни на теб самия.

С тия бараки само гаргите могат да плашат

Поздравления този път за руснаците, винаги е хубаво когато не печалбата е на първо място и се търси подобряване на цялостната картина и положение в света, а не само лични егоистични интереси.

Глупости. Просто се изплашиха от САЩ.

ти си никой!

ибаха мамата на камиларчето . от всякате сатър

Шапка му свалям на Нетаняху! Ако сега вземе, че им продаде "железен юмрук", ще ида и да му направя поклон.

Сори, развълнувах се - не юмрук, а купол.

глей да не правиш сфирки.