Русия и Украйна се изправиха пред съда в Хага заради свалянето на самолета MH17 (снимки)

Киев обвинява Москва, че е нарушила договорите за финансиране на тероризма и расовата дискриминация в Източна Украйна и Крим

Обратно в новината

Коментари - Русия и Украйна се изправиха пред съда в Хага заради свалянето на самолета MH17 (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКТО ОБИКНОВЕНО Е ДАДЕНА САМО ЕДНАТА СТРАНА!?? ЗАЩО ЛИ ?

Нима някой вярва, че е възможен прозрачен и справедлив процес?

Бях написал един доста дълъг пост със седем въпроса в него, като първия беше "Какво прави цивклен трафик нд зона на бойни действия, където се ползва бойна авиация от едната страна, има ПВО от двете страни, макар на едната страна ПВО-то да е базирано на ПЗРК и картечници и двете страни ползват артилерия, която праща снарядите си на височина над 12 000 метра?" Имаше и въпроси защо липсват в халето в Холандия определени част от самолета. Също при положение, че самолета е уцелен от шрапнелите на зенитната ракета, защо имаме в кабината толкова много дупки по кабината с ръбчета стърчащи навън. И поста ми е изтрит.

Всички тези, които обвиняват Украйна, че не е отменила полетите над Донбас са пълни глупаци, без капка мозък в главата си. Аргументи: - Според твърденията на Русия през този период тя не е страна в конфликта, не снабдява отцепниците с модерни оръжия - система "Бук" способна да свали самолет на тази височина. - отцепниците не разполагат с авиация която да е предмет на атака с посочената система от страна на Украйна. -Руска бойна авиация също би трябвало да не лети в този регион - по техните твърдения те не участват в този конфликт. Сега някой тъпак да ми обясни каква заплаха има за пътническите самолети летящи над Донбас. "Истината, само истината и нищо друго,освен истината". Тя е достояние на Гиркин- Стрелцов и той рано или късно ще я каже.

Значи, след като официално Русия не е продставяла зенитни комплекси на Украйна, това сваля от Украйна отговорността от контрола на собсвеното си небе. Това значи твоето твърдение. А че в този конфликт работи украинската бойна авиация без да се съобразява с цивилния трафик? А че в този конфликт се стреля с какво ли не, дето си изстрелва "желязото" на надоблачни височини, това не се знае от украинските власти ли? Количеството летящи ракети и снаряди в небето е достатъчно за да се махне цивилния трафик от зоната в която е пратен. За мен по-интересно ми е защо отделите, които отговарят за сигурността на полетите в самите авиокомпании не са задраскалил небето над Украйна и Крим . Ако се заобиколят от юг или от север пътя сигурно се удължава с цели 10 минути, което оскъпява полета сигурно с цели 500 долара или по къде цял долар и половина на седалка.

ако със платената защита на рубладжииски тролове може да се измие кръвта пролята от руските терористи светът щеше да е руска губерня.. но хората не са руски крепостни маймуни да ги лъжат.

Преди началото на СВО бях на 100% убеден, че свалянето на MH-17 е дело на Украйна, подпомагана от западните служби. Още тогава се е подготвяло връщането на Крим и Русия е трябвало да изглежда като едва ли не терористична държава за света. Това навързано с измислените случаи с Новичок. Но след като през СВО видях как Украйна лъготи за абсолютно всичко и как Западът изсипва оръжия вместо да търси мирни решения - вече съм не на 100, а на 300% убеден кой е свалил МН-17.

Русия е в Хага за да каже истината, за пореден път. Вероятно евро-пеуалите да си запушат ушите , за пореден път.

Аз нямам спомен Иран да е осъдил САЩ, когато последните през 1984та, без да искат свалят с ракета техен Боинг. Изстрелян от боен американски кораб. Някой да има подобен спомен? Русия не беше допусната до разследването, но пък е заподозряна:) Това, както каза колегата по-долу, е англо-саксонско правосъдие, висша класа:)

Това е дело за самолетна катастрофа, а не за това, кой взриви язовира. Може да са го взривили руснаци, а може и укри, за да сатанизират русия още повече. Освен това, ако в свалянето на самолета е имал участие украинец, това значи, че и украйна е терористична държава.

Това не беше ли сваленият самолет със запазените новички паспорти на "пътниците" в него? Хммм...

тва хохлите явно сичките шмъркат нещо и витаят у облаците.... даже смятат че потискането на малцинствата е част от еврогейските ценности и затва европата им помага а не щото така е рекъл бай дън

Държавата (Украйна) - възможен виновник, участваше в разследването на инцидента. Другата държава (Русия) - възможен виновник, не беше допусната в разследването. Държавата (Малайзия) - потърпевша, също не беше допусната в разследването. Това е обективното англосаксонско "правосъдие"! Явно предварително са решили какво ще установи разследването. За особено "умните и красивите" обяснявам. По международен закон, ако падне самолет, това се разследва от държавата, където е катастрофата, като се допуска и собственика - в случая Малайзия. Но тук не става дума за падане/авария, а за сваляне. Значи трябваше да разследва Малайзия, а не Украйна, защото последната е сред заподозрените.

Горчивата истина отдавна я е казаха ! Пилотска грешка !

Защо само цитирате какво е казало укрито ,а не цитирате какво е казал руският представител.Не ви отърва,нали .

щото тук и на запад няма цензура, като в Русия.

ХАХАХА, покажи някъде по света да има по-голяма цензура от тази в ЕС и от тази в България? Тук всички медии бълват само лъжи!

Защото, когато рассеец си отвори устата - ЛЪЖЕ.

Ама,че смешка си написал

Русия ,нали не признава международните съдилища , какво дири в Хага?

За да чуят истината европейските пидераси,глупако.

Съда в Хага си е обикновения криминален съд, не онзи съд в Хага. Само ми е интересно, защо собсвеника - Малайзия, го държат на един изстрел с гаубица от разследването.

А бе разбрахме какво е казала Украйна, ама защо не разбрахме какво е казала или отговорила Русия в Международния Съд към ООН в Хага? Трябва ли да прескачаме до сайта на Съда в Хага за да научаваме всички гледни точки, или ще трябва да вярваме само на политкоректната украинска гледна точка? ЛИЦЕМЕРНА КОЧИНА, ТОЛКОЗ

Толкоз пуснаа от УСА посолство

Путето да иде да даде показания и да заживее в хагския затвор доживот!

Ами ходи го арестувай!

Ехехехе,точно сега ли

Няма значение какво се е случило, Русия ще го отнесе.

За сега го отнасяме Ния с миньоните.

Пътнишч4ески самолети са сваляни и преди. Първи такъв сваля ... България. Дето се е отклонил и вместо да лети над Гърция е летял над нас. При такива обстоятелства се плаща само обезщетение. Нищо повече. Едва ли някой вярва, че е целен умишлено този. Украйна сваля пътнически самолет при военно учения при Черно Море 2001г. Ракетата следва отразен сигнал, а онзи е бил по-голям и са объркали явно облъчването. Тук няма нищо доказано. Отговорни за полетите са от Украйна и това е единствената сигурна вина. А разследващите успяха дори сами да си противоречат. Как била само нова ракета, където друг освен Русия нямали, а после вадят останка с номер с година 86 (1986). Където руснаците вадеха документи на коя украинска част е предадена и как е сглобена. На Малайзия президента се възмущаваше, как всичко се прави да се хвърли вината на Русия. Между другото окраската на самолета е като на руски - бял с червена и синя ивица. Като и руснаците ги обръщат на разни, че се гледа отдолу. Както на линейки пишат обратно, че да се вижда в огледала.

С колко време разполагаха руснаците за да издирят и приложат към отломките частта от ракета от1986 година. колко време международните разследващи не можаха да достигнат до мястото на катастрофата под предлог, че не е безопасно. докато през това време стотици военни от Русия и хора на отцепническата област прочесваха района за компрометиращи отломки.А засечените разговори на операторите на ракетния комплекс:" Свалихме още една птичка" точно в деня и часа на катастрофата.

Пригожин: Русия фантазира диво, че е нанесла огромни загуби на Украйна По думите му руските войски срамно напускат село Берхивка край Бахмут Твърденията на Русия, че нейните военни са нанесли огромни загуби на настъпващите украински войски, са "диви фантазии", заяви финансистът на руската групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, цитиран от АФП. Министерството на отбраната на Москва заяви, че е осуетило украинската офанзива, като руските войски са убили общо "1500 военнослужещи" и са унищожили над 100 бронирани машини. Според него войските на Киев са постигнали успехи в близост до източния украински град Бахмут, за който Русия твърди, че е установила контрол миналия месец.

"Русия да спре предполагаемата дискриминация срещу етническата група на кримските татари на украинския полуостров" "САЩ да спре предполагаемата дискриминация срещу етническата група на индианците на Американския континент" "Австралия да спре предполагаемата дискриминация срещу етническата група на бушмените на Австралийския континент"

В Австралия са аборигени, а бушмените са в Нова Зеландия!

ОК. Аборигени.

В Нова Зеландия са маори. Бушмените са в Африка.

Бушмените са в … Ботсвана най-вече, т.е. в Африка. Аборигените са в … Австралия, а … Маорите са в … Нова Зеландия

Мога ли да попитам защо държавата възможен виновник участва е разследнето и защо държавата потърпевша неможе. Защото държавата потърпевша казва че Русия не е виновна...... Някакси ми липсват тези демократични допълнения....

Киевските терористи свалиха самолета. Те затова са терористи. И затова руснаците ги унищожават

Съдийската по делото на физическите извършители нареди на Съда: Да се достигне до ПОРЪЧИТЕЛЯТ. Затова е този съд на ООН: Да се осъди със съдебно решение терориста Кремлёвский Моль. Така Путю ти няма да може да излезе никога от Матушката ти. Решенията на ООН са задължителни.

Кой бръсне за слива вече тая организация ООН ?

Струваха на Русия по 6 МИЛИОНА ЕВРО на седмица за подсъдим. Смятате, колко "не е виновна" Русия.

Угаждат си !

Да се смееш ли,или да плачеш?Пълен цирк?

На думите на Гирькин-Стрелков: ПТИЧКА УПАЛА!

Те да не са внуци на Ванга... че този разговор е воден 27 часа преди "събитието"-)

Пригожин призна публично за наемници на вагнер и руски войници в донецк и луганск още от първия ден. Записите на разговорите с хвалбите на руснаците, че са свалили самолета също ги чу цял свят.

Те да не са внуци на Ванга... че този разговор е воден 27 часа преди "събитието"-)

Не видях коментар от руския адвокат.или монетата е едностранна?

Ама руските приказки вече са само в сферата на научната фантастика и се приемат само от бавноразвиващи се. Дори руснаците в русия не им вярват.

Нищо де. Да ги бяха публикували да се посмеем а? Ама ги няма. Що ли?

А за усраинския диспепер, насочил самолета натам дали се споменава?

Може ли без неудобни въпроси?

Да си чувал за международни въздушни коридори и маршрути?

Защо самолета е изведен от "международните въздушни коридори" от украинския диспечер ?

Ааа, не така, не си измисляйте. Казват се ешелони. Този ешелон е затворен. Не случайно само този самолет е бил там. Отделно не се ли питаш какво верно стана с диспечера - Анна Петренко? Що изчезна? Как така Нидерландия води дело и излезе с решение без даже да е питан диспечера?

Да и коридора е малко по- на юг - южно от Донецк, а не северно, където е паднал самолета. При това южно от Донецк не е имало сражения.

Твойто също ли е там?))

Руснаците не свалят самолети с невинни граждани. Те само отвличат деца, като преди това избиват родителите им.

И след това ги пекат и изяждат ! А някои ги изяждат живи ! Така пише в украинската преса !

Ти луд ли си, бе? Имапотентните руснаци им търсят примени семейства, задължително руски. Това, ако не е еничарство, не знам кое е.