ReFuelEU – една необходима инициатива, която ще спомогне за по-зелен авиотранспорт

Към днешна дата авиацията е отговорна за 14.4 % от вредните емисии на транспортния сектор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейски боклуци, кой ви се връзва на разказите вече

_stankow

"Устойчиви горива", "биогорива" и пр. глупости. Измислици на Грети и Габриели. Някой производител на горива платил за статията - написали му я. Мечтае си неговото "гориво" да го "сертифицират" и да "завладее пазара". Ама че щяло да е два пъти по-скъпо - ами че това е целта ! Сега това е "пазарната икономика" и "свободната конкуренция". Който владее медиите - той владее "истината". И съответно пазара.

https://www.friendsofeurope.org/insights/eus-biofuels-addiction-is-destroying-global-forests-in-the-name-of-combatting-climate-change/#:~:text=About%20us-,EU's%20biofuels%20addiction%20is%20destroying%20global%20forests,name%20of%20combatting%20climate%20change&text=At%20the%20Paris%20biodiversity%20summit,of%20their%20land%20and%20seas.

До кога ще търпим кретените в ЕК? Не се занимават с истински важните за хората неща, а само с глупости. Скоро ще има изисквания и за зелена тоалетна хартия, с датчик - по 10 см на ден ще пуска - да не преяждаме, че се увеличава въглеродния отпечатък. Колко струва на европейския данъкоплатец издръжката на ЕК, Съвета на Европа, европарламента и присъдружните им чиновници? Ако ги съкратим, как ще се намали въглеродния отпечатък?

Добре де щом има биогорива за авиацията защо няма за колите? Преди години се обсъждаше като опция. Защо сега единствената опция да си зелен с колата си е ако си на ел. автомобил? И като е толкова хубаво и по-добре защо не се е минало изцяло на тези горива? Все пак биогоривото от доста отдавна се произвежда? Много текст за това колко хубаво и алтернатива пък никаква информация за защо още не се използва масово! Нека да позная, цената ли е проблема? А и може би количествата! До колкото помня трябва да се вложат много ресурси за създаването на биогориво и накрая то е една малка частица от това което е било вложено в създаването си. Като ще сме толкова зелени и мислещи за природата защо големият елит не ползваше ел коли и транспорт за срещите за как Европа да бъде по зелена? Така де защо не спрем авиацията? Както вика Джо от САщ човек може да взема влака за от Америка към Европа!!!! хахахаха

Електрогориво. Нещо ново ще е.

_stankow

Изтъркано. Сега са вече на мода рефуелинги от 6-то поколение - греен-еко-електро-сейфти-неутрални ! Ама много ! ;)

Вече ми се повръща от думата "зелено"

Зелената сделка има повече общо със занулкяването , отколкото с екологията :)) Иначе колко мазно е написана статията..... Колко текст са изписали а не казват в крайна сметка нищо съществено.

Радвам се , че българските медии вече участват в манипулациите на плебса не само по простсшкия балкански начин, а го правят изтънчено и мазно по европейски! Зеления преход е черешката на тортата наречена зануляване на личността , а това е ключа към щастието на НАС богоизбраните! Благодаря на сайта за тази зелена поредица от цинични шеги с плебса! И да се ваксинирате!

Към днешна дата танкери пътуват от САЩ. Картофи от Египет, домати от Турция или Испания, гъби и ябълки от Полша....та до там вашата екология.... Защо съюзо неще всяка държава да е способна сама да се изхранва.....????? Та до там великата екология де е Грета да спре да оди на училище?

Това народно събрание има една единствена задача в момента. Гласуване на вота на недоверие и отиване на предсрочни избори. Друго това народно събрание не е способно да направи.

Дръжки. Поредните зеленяшки несвързани с действителността брътвежи. Като крайна цел - стригане на овцете.

А може просто са разсекретят проектите на Н.Тесла. Но не искат.

Чупка с вашите зелени глупости! Самото производство на батерии, соларни панели, ветрогенератори и разни други тъпотии за "зелена" енергия, има въглероден отпечатък , какъвто не може да се компенсира по никакъв начин - животът на соларните панели трябва да е над 20 години за да може да компенсират въглеродния отпечатък за тяхното производство, а техния експлоатационен живот е пряко сили 12 години.

Не на въглищата, нефта и нефтените продукти, и на ядрената енергетика ! Само био продукти !

т.е. изпражнения

въртят педали пасажерите, тъкмо ще е по-био консумирането на кислород.....

Те ще въртят педали, ти ще въртиш дупе....

отмаа!!!

Те върнаха въгледобива, щото зимата ще умрат много хора от студ, тука някакви още ми говорят за тази зелена смехория, чиято цел беше и си остава разрушителна за европейската цивилизация. Зелен Преход има само сред Колективния Запад - никой друг на планетата не иска и да чуе за тази теория на конспирацията, наречена Зелен преход.

Настоявам да бъде спрян със санкции вятъра от Русия, които духа и върти перките на вятърните електростанции на Черно море! Не може европейска България да я духа руски вятър и да я грее ток от руски вятър! По-добре да умрем, но да спазваме санкциите! Бойкот на вятъра от Русия! Защо не се намесва НАТО и не изпраща танкове против вятъра от Русия? Защо мълчи Бай Дън? След като спряха руските телевизии, да спрат и руския вятър!

Незабавно да спреш да използваш каквито и да е продукти и изделия на гнилия запад. Настоявам да използваш единствено произведени в Русия продукти и технологии. Да живее Съветския съюз долу на гнилия империализъм. А..... Ама то Съветския съюз се разпадна.....