Заваляха ”панамски” оправдания и оставки

Британският премиер Дейвид Камерън се защити против замесването му в скандала "Панамски документи", като заяви, че няма никакви офшорни фондове, предаде АФП.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо когато хората заемат една страна, мислят, че само другата е виновна? Не ви ли е минавало през ума, че може би лидерите и на двете най-силни държави в света са крадци? Че и двете страни са лоши? Демек фащ и мужикистан..

Едните изплозваха ядрена бомба върху цивилните япончета, създадоха 50 войни за 70 години, опитват се да манипулират човешкото съзнание и да превърнат хората в консуматорски овце. Другите униха 60 милиона души, 30 милиона от който са техни хора, дадоха ядрени бомби на най-извратения режим в света (КНДР), за да спрат нашествието на капиталистите на север и окупираха нашата страна за 45 години, а техните агенти продължават да се гаврят с нас. А двете държави заедно окупираха и унищожиха сърцето на Европа - Германия. Бъдещето на българия не е в русия или в саш, а в независима европа! Сащ са мелези, руснаците са азиатски мелези и всеки се опитва да ни вмени тяхната политическйа система.

Само за сведение на заинтересованите лица и служби на остров Белиз се подвизава дълги години един "скромен" българин много дискретен и приближен до Тодор Живков и някои от най-приближените му, КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗА ЕДИН ОТ ПИОНЕРИТЕ ПО ИЗТИЧАНЕТО НА МНОГО ГОЛЕМИ СУМИ ПАРИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА КЪМ ОФШОРНИ ДЕСТИНАЦИИ И СМЕТКИ ДАЛЕЧ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАЗНАЧЕНИ ЕДРИ И НЕ ТОЛКОВА ЕДРИ БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕНИ. Това на знанието и на шефа на НАП, който разбрах, че напоследък се е отдал на усилена писмовна дейност с писма за информация за пари и авоари на българи зад граница:)

Всички дават обяснения.Естествено това не се отнася за най-големият крадец - др.Жужо. Крепостното туземно население се "захранва" предимно с патриотични новини. Комунистите още от Ленин са научени ,че цялата държава заедно с крепостниците са им лична собственост.Не се дължи обяснение. Виновен е Големият Враг и това е достатъчно.

Офшорните зони са създадени от корпорациите, за да избегнат контрола на Правителствата. Няма да бъдат закрити, защото отдавна Корпорациите са по-силни от Правителствата. Корпорациите са добре организирани и мощни, а хората разединени, незаинтересовани и мързеливи. Панамската пушилка ще се слегне и ще открием точно старата картинка.

Точен си и това е истината ,,Красная.......".

Да, но вече има натиск върху тях. Това изтичане на информация доказва че контролът им отслабва.

Това изтичане си е цъвсем целенасочено. В същотоо време нито дума за каймановите острови, британските вирджински острови, остров дрърси, белиз........

Сорос и правителството на САЩ спонсорират,,Панамагейт".За да не се окаже финансово-икономическа и политическа акция на САЩ с цел злепоставяна на хора,фирми и политици ,определените и платените от Сорос и САЩ журналисти да дадат по държави кой е в списъка ,включително и на граждани,фирми и политици от САЩ.В противен случай е пиаропропаганден трик на САЩ ,както розовите революции и химическото и атомно оръжие на Ирак и Либия.

Хе хе, от всички тези документи излезе: - Путин нямал офшорки. - Целият висш административен ешалон на Русия има 3-ма души, за които по косвени сведения се съди, че имат някакви офшорки. Нарочно припомням фактите, защото соросоидите се ошематиха във фантазии. Ей, малко да ги остави човек без надзор, и веднага ги обхващат делюзии.

САЩ нападат Путин с лъжи а Австрия се готви да възстанови търговския баланс с Русия от преди въвеждане на санкциите. Германия ще продава руския газ в Европа. Всеки си гледа интереса.

Товарищ Путя е чист като сълза! Кой смее да се съмнява в това?!

Щом използваш термин "Товарищ Путя" става ясно ,че интелект не е силната ти страна. Ама хич

Както и на тебе стила и правописа, впрочем... Ама хич!

Че то половината руснаци и всичките стотици олигарси около Путин го знаят и в Русия никой не е изненадан,това не е новина!В Кремъл всички са елитни крадци и мушенници!Жалко за бедните руснаци!Още са като крепостни мужици!

"тцтццццц браво,научил си си урока довечера ела да си вземеш НПО надника."

представил си картината в САЩ-1% от олигархо мафията притежава 99% от икономиката.Другите бъхтят на ипотеки за дървени бараки /тип къщи/, и ГМО от супермаркетите и за някой друго оръжие и бронежилетка, щото докато отидат до магазина някой "благоденстващ" американец им тегли куршума .

Ндаа... . Много грамотни хора растат в родината. Пише се "МОШЕНИК".

"грух грух анонимен грант Путин рубладжия,мужика е пиян...бла бла бла квик квик грантче пак кудкудяк кудкудяк повтарям си едно и също пак и пак НПО хранилка си ме храни каубой дънки носим ко кат са у.с.р.а.н.и"

Не мога да разбера за какво е този шум. След като офшорките са законни. В политиката морал няма.

В Русия не са. Според закон от 2013, държавни чиновници и бизнесмени работещи по държавни поръчки нямат право на офшорки. Ако би имало руски чиновници с офшорки, те биха били виновни по руските закони. Обаче, НЯМА. В конкретните информации, изнесени от документите.

засега няма, защото не са интересни за журналята, защото и да има нищо няма да се случи! По-нататък ще видим.

Aз съм Имперaтор бе нещaстници,вие с мен ли ще се мерите гейчетa !

Припомняне за натиска от ЕК срещу анти-офшорният закон: Поправките засягат 14 сфери на дейност и се предлага да влязат в сила от 1 януари 2016 г. С тях се разрешава още офшорни фирми да участват в търговско дружество с държавно и общинско участие, в публично-частни партньорства и да получават клас за инвеститор. * Сега същите промените се правят с цел да се улесни бизнесът и ----да не се допусне нарушаване на правото на ЕС----, мотивират се от Министерството на финансите.

С приетите поправки се предвиждат и изменения по отношение на дружествата в обхвата на закона. В мотивите към промените се посочва, че обхватът на действащия закон засяга изключително голям брой лица, дори в случаите, когато дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим, няма никакво отношение към дейността на българската компания. . !!!!Подобно е и становището на Европейската комисия.!!!! В тази връзка се предвижда понятието "свързани лица" да бъде заменено с понятието "контролирани от тях лица".

ИНВЕСТОР.БГ: ЕК е поискала промените в закона за офшорките Сегашните текстове са силно ограничителни и нарушават основни европейски принципи, според позицията на финансовото министерство

Когато разглеждате английска дума и търсите нейният образ ,задължително минавате през латиница и от там превеждате през български или руски. Например Приватизация . Буквалният образ е пиратски грабеж от страна на английските пирати над испанските кораби.

Ще те изтрия отново. Пиши за "рубладжии","грантаджии" и т.н., иначе ще те трият,ако се опитваш да пишеш нещо смислено.

Aз съм Имперaторa нa Русия и би било престъпление спрямо нaродa ми,aко съм беден ,хорaтa не бихa ме увaжaвaли !

Не знам чий болен мозък лансира идеята, че това е атака срещу Путин. Видимия резултат е оставка на премиер в Исландия, разследвания в UK, Франция, Финландия. Офшорни сметки имал и Башар Асад, но някой да е чул нещо за разследване срещу него в Сирия-няма и да чуе, някой да е чул за разследване срещу Путин- няма и да чуе и по това си приличат. Аз искам да живея в държава в която ако се извадят кирливи ризи на управляващи, да следва разледване, наказани и уволнения, а не "рахатлък" на диктатори като този в Русия и Сирия. Всеки с малко ум в главата знае, че каквито и "компромати" да излязат срещу един диктатор, той просто ще си купи нови танкове и пушки. И пак да предложа облог - на бас че след "демократичните" избори в Русия пак президент ще е Путин, и още един бас - ще е "демократичен президент" и следващите 100 години... като ония в Северна Корея..

"Видимия резултат е невидим за "квичащите грантаджии" като теб. Но пък видимото е толкова лесно смилаемо,че акъл ти не требе. Иначе нямаше да те водят на НПО хранилка отчет,а някой друг."

Благодаря че ме причеслявате към някакво НПО, ако може да ме уредите и на заплата или хонорар, ще Ви бъда признателен, а иначе както все по често констатирам напоследък, не виждам сериозни опоненти тук, (което ме възгордява, атова е грях) Виждам неграмотници, които не знает че две и две е четири, а още по малко че понякога две и две прави нещо друго. Пожелавам Ви приятен ден - злобата също е грях впрочем, а простотията и неграмотността си е лично качество.

Не знам откъде ти хрумна идеята, че в тези документи пише за офшорки на Путин. Кажи го и на себе си, и на главният ти соросоид по клетка: Никъде в тези документи няма нищо за Путин. Между другото, няма почти нищо за руски политици и чиновници въобще.

Aз притежaвaм сaмо еднa държaвa и съм я деклaрирaл,друго нямaм ! Много ви блaгодaря,че ми сплотявaте еректорaтa ,хa..хa..хa..смешници !

;))) "Еректорат" звучи весело...!

Не ми пипайте 2та милиарда в офшорката!!!

путин в българия е свещена крава.

Платихте ли си членският внос към Москва?

квввввииииикккккк кввииикккк дайте ми още малко грант,че щамповам цял ден у тая жега и се нетрае вече.

Пеевски, в Масква нет мясо идвай насам чедо!

Путин с 2 милиарда сутрин ходи да пие кафе.

Още ли няма US политици и бизнесмени в списъка ? А, да, те САЩ били офшорна зона и били отделно от това разследване (явно).

Да в Сащ има щат офшорна зона , защо да ходят в Панама, а в Русия няма, както и в България и други страни. Въпроса е дали е ясен собственика на офшорната фирма, ако е ясен не е престъпление, а само избягване от големи данъци, макар да не е морално.

"офшора е печеливш за клиентите си и дава възможност за контрол на капитала им от "държавите с офшорни зони". не случайно е измислен от "най-развитите демокрации" за пране на пари,укриване на доходи и данъци,финансови измами,не от Русия или Китай."

А Михаил Иванович (Путин) кога ще го овисят на некое дърво заради откраднатото. Я рушофилчетата да кажат.

Благородни господине, може би вие сте човекът, който ще ме осведоми по един въпрос, който питам, питам, и никой не знае отговора: КЪДЕ В ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ ПИШЕ, ЧЕ ПУТИН Е ОТКРАДНАЛ НЕЩО?

разбира се, че е откраднал, и то много.

Под името ''политик'' разбирай ,---КРАДЕЦ, ДАЛАВЕРАДЖИЯ , ТЪРГАШ !

В СВЕТА ИМА 26 ОФШОРНИ ЗОНИ И ВСИЧКИТЕ СА ЗА ТОВА (ПОНЕЖЕ ТЕ И СА ИЗМИСЛЕЛИ )-ДА КРИЯТ ПАРИ ОТ СТРАНАТА СИ ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО СА ЗАМЕСЕНИ СА ПОДЛИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРОСТИ БАНДИТИ

Само Путин е добър. Нищо, че е първенец по офшорки.

ТОЗИ Е МАЛКО И НЕНОРМАЛЕН С ЧУЖДА ГЛЕДНА ТОЧКА НО ОТ НЕГОВА ИДЕАЛНА - ОБЯДВА С БИЗНЕСМЕНИ (които той не знае въобще )КОИТО ИЗПОЛЗВАТ ТОВА ДА ЛЪЖАТ СВОИТЕ КОЛЕГИ ЧЕ ГО ПОЗНАВАТ И МОЖЕ И ДА ИМ ПОМОГНЕ . ЛЪЖЕ С ЦЕЛ ДА ВЗИМА ПАРИ ЗА ТОЗИ ОБЯТ КОЙТО СТЕСТВЕННО СТРУВА И ГОЛЕМИ ПАРИ !

Иване !!!! Граматиката бе човече, от Москва да не пишете с гугъл-преводач ?????

Само от Русия - ни вест, ни кост. Няма разследване, няма и да има. Те това са нашите близки братушки. Много са принципни, но когато става дума за парите на първите мъже и приятелите им, тогава принципите са различни.

Бе, то и в документите за Русия ни вест, ни кост... Само празни приказки. За повече информация виж Новая газета. ОФШОРЫ. ВСКРЫТИЕ

Новая газета си я чети ти. Ако гледаш само нея ще останеш с впечатление, че само бизнесът на Порошенко е използвал тези офшорки. Ти за парите на Путин нищо ли не успя да видиш? И ако за милиардера Порошенко ми е ясно откъде са му дошли парите, не ми е ясно за държавния служител Путин откъде са му парите.

И само от САЩ - нито един в списъка, а?

Ти май си от малкото дето не са разбрали, че западните медии вече втори ден се оправдават, че без да искат намесили името на Путин, след като го нямало в списъка. Та, кви вести и кости искаш, след като не е споменат?

Няма по света ошфорка ,в която Путин да няма скрити,крадени милиарди!Нали официално е известен ,като мулти милиардер с незаконни капитали!

от къде ги знаеш тия пикантерии? Да не си чел лично данъчната му декларация, или лично си проверил всички офшорни сметки в света? Айде стига с тъпата пропаганда!

грух грух анонимен грант Путин рубладжия,мужика е пиян...бла бла бла квик квик грантче пак кудкудяк кудкудяк повтарям си едно и също пак и пак НПО хранилка си ме храни каубой дънки носим ко кат са у.с.р.а.н.и"

ЩастлиФт съм, че не си открих сметка в Панама.

КАКВО ЗНАЧИ офшорни финансови центрове, или офшорни зони !!!! В уикипедията пише ЦИТИРАМ.....Офшорна компания (на английски: Offshore company) термин от международния БИЗНЕС който поради спецификата си се ползва с двойно значение в различни контексти!!!!!! ,после пише-.в по-тесен смисъл с термина офшорна компания започват да се означават компании, регистрирани в т.нар. офшорни финансови центрове, или офшорни зони , КЪДЕТО СЕ ППРЕДЛАГАТ благоприятни условия като НИСКИ или дори НУЛЕВИ местни данъци и олекотен режим на регистрация. В това си значение терминът добива особено разпространение, като сполучливи метафори за зоните, които предлагат условия за регистрация на офшорни компании, са изразите данъчен рай и данъчен оазис (на английски: tax haven, данъчен пристан).ТОВА ЗНАЧИ , ЧЕ ДАНЪЦИТЕ В МНОГО ДЪРЖАВИ СА ПРЕКАЛЕНО ВИСОКИ!!!!!!!, ДОРИ И ЗА ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ!!!!

"Учудваме,че в България една от най-бедните страни в ЕС,Азия,Близкия Изток,Америка; много хора още не са се научили да грухтят,мучат и квичат за "грантове и демокрация(може и офшорна демокрация,дето пере легално пари от наркотици,оръжие и финансови измами)". Затова винаги те ще бъдат заклеймявани като "комунета","рубладжи","нецивилизован индивид" и т.н. За да бъдат достойни членове на "цивилизованото общество" те трябва да бъдат убедени да следват: основно най-низшите си инстинкти за задоволяване на първичните си нужди чрез купуване/потребление на много "маркови" стоки и услуги,които чрез скъпото си продуктово "маркетинг брандиране" ще внесат в техния живот "потребителския имидж на благосъстояние като човешка личност" и ще ги издигнат като "човешки същества"."

ЗАЩО ОВШОРКО МЪЛЧИ ,КАТО ДУПЕ?АЛОООО СОРОСОИДИИИИ ЗАЩО СЕ СНИШАВАТЕ КАТО ТОДОР ЖИВКОВ?

колега, че ще те набедят за комунист! Според соросоидите трябва да споменаваме само правилните имена.

Ами защото и от БСП и Атака също имат такива, питайте Волен, Гергови и т.н. Иначе по закон не е престъпление, освен да се наложи някакъв налог за транзакции към и от офшорни сметки...

А българските имена кои са? Любопитно ми е? Да видим колко оправдания и оставки ще има в БГ, най-вероятно ще има клевети, прехвърляне на топката и отричане, оправдания и оставки няма да видим, но и обществен натиск сигурно няма да видим, за съжаление сме доста големи овце.

Бараката къде има офшорки значи? Аааа за него не се казва - значи няма пари и офшорки - честен тарикат :)

"В Украйна ще има реформа, която ще направи невъзможно използването на офшорни сметки, каза днес президентът Петро Порошенко" ХААХАХААХААААААА ROFL !

Хе, порошенко знае, че ЕК ще забрани такива закони...

Искам да припомня на всички коментиращи следните факти: 1.По времето на Орешарски парламентът прие анти-офшорен закон. 2.След смяната, ЕК принуди парламента под угроза от санкции да махне анти-офшорният закон. Коментари кой е за и кой против офшорните зони?

Хубав закон направиха Пеевски и Бисеров. Ама от ЕС не ги разбират нещата и го съсипаха.

Чyryниц

Направиха някакъв закон. Лош, добър - някакъв... А бащите от ЕК го изтриха и няма никакъв.

Това е проблема соросоидна лейке, ЕС както виждаш много добре разбират нещата особено как да си запазвят офшорките...

Докато има свободен пазар ще има и офшорки, но иначе съм съгласен, някои Оффшорковци щяха да го отнесат ако не бяха го свалили ореха !

abasador

каква Панама, и какви Панамски документи...? Ние не можем да се оправим с българските новобогаташи, дето никой не ги и попита от къде и как за толкова кратко време натрупаха милиони да не кажа и милиард. Ще чакаме някой от Панама (10.400 км) да ни каже, кои са нашите богаташи! Лек ден.

То това беше идеята - плебса да има занимавка. Докато офшорните зони продължават да работят с пълна сила. И никой даже не мисли да ги закрива.

Ей, за всеки що-годе разумен човек е ясно, че капитализмът е озъбено,зло и безпощадно куче за всеки що-годе нормален и неспекулативен и животнски хищен ЧОВЕК.В сегашния му вид на силно информационно и житейско присъствие в живота на голямата част от живота на хората на земното кълбо той е не просто "озъбено зло куче" по известния стих,а е най-жестоката и античовешка форма на господство и управление,което има НАГЛОСТТА да се представя за "демокрация".Ние от по-възрастното поколение в България,които и преди и сега не сме свързани с властта,ако наистина сме честни и обективни, НЯМА как да не оценим ПРЕДИМСТВАТА на СОЦИАЛИЗМА,в който живяхме,защото той ни позволи от деца на бедняци да завършим БЕЗПЛАТНО и със стипендия висше образование,да се реализираме в престижни професии,сега да имаме собствен дом и що-годе нормална пенсия.Да, когато има власт, управляващи и управлявани,няма как да няма разлика в битието и имуществото,защото това е в унисон с ЖИВОТИНСКАТА човешка природа,но в епохата на социализма това различиие НЕ беше чак толкова рязко и затова нямаше нито ровещи по буклуците,нито гладуващи и просяци.Животинското обаче се оказва по-силно от моралното и човешкото и то е сегашния победител и мантрата на капитализма,макар да се прикрива с някаква фалшива религия и набожност.Обаче ЧОВЕЧЕСТВОТО е оцеляло и е владетел на планетата Земя,защото хората тук имат разум и той в критичен момент е побеждава първосигналното,за да победи разумното и оцеляващото. Иначе, ако хищничеството и соросоидното победи,то на планетата ни ЗЕМЯ в бъдеще НЯМА да има нито хора,нито живот!

Ти си един изкуфял дъртак. И де ти е социализмът? Нали бай ти Тошо ти обещаваше комунизъм? Де е? Излъгаха те дядка. И затова ти сега си бесен и истеричен. Ама не се сърди на мене - сърди се на тия дето те лъгаха - маркс, Енгелс, Ленин, Жоро тарабата, Живков и т.н.

"Грух-грух квик-квик и готини дънки на у.с.р.а.н.о. бедно д.у.п.е"

и теб те лъжат, че живееш в демокрация, ама ти не си го осъзнал още. Но има време, може все някога да ти просветне!

Излъганият си ТИ,демоКРАДски обработен и по същество обран, ако не си от управленската мафия и западночуждоземен слугинаж! А аз макар и в не първа младост,нито съм изкуфял/висше образование и ПРЕСТИЖНА професия все значат нещо за нормалните хора/,нито съм зомбирано податлив вероятно точно поради горните обстоятелства! И,ДА!!! благодаря на СОЦИАЛИЗМА и на "бай ТОШО" по твоите думи,защото и сега РАБОТЯ с престижна професия и не съм сред мизерстващите, но не съм и сред ПРАЗНОГЛАВИТЕ ЗОМБИРАНИ ТЪПАНАРИ,защото оценявам,че без социализма и образованието, което той ми позволи и дари стипендии,сега при капитализма щях да съм сред бедстващите и ТЪПИТЕ като някои ИЗКУФЯЛИ, макар и сегашни млади!!!

Ти все ще не си се научил да грухтиш,мучиш и квичиш за грантове. Затова винаги ще сочен като "комуне","рубладжия","нецивилизован индивид" и т.н. За да бъдеш достоен член на "цивилизованото общество" е да следваш най-низшите си инстикти за задоволяване на първичните ни нужди чрез купуване/потребление на много стоки и услуги,които чрез скъпото си продуктово "маркетинг брандиране" ще внесат в твоя живот "благосъстояние като човешка личност" и ще те издигнат като "човешко същество"."

Решението на проблема ти е просто. Купуваш си самолетен билет за Пхенян и се връщаш назад във времето в чудесния корейски социализъм. Там всичко още е така чудесно, както си го описал. После си сменяш името на Ко Шъ Ям, вземаш севернокорейско гражданство и чакаш, при първото ти хлъцване не по устав, да ти пръснат кухата глава с 9 мм куршум от Макаров. А може и със зенитна картечница да те застрелят, каквото ти дойде.

Брей, всичкото мурзилка зае позиция на амбразурата на Кремул и громи я Кралството я загниващите Щати, а най-посраните подхванаха и Плевнелиев. Давайте другари, заработете си рублите!

да започнем с оставката на Офшорко Плевнелиев.

Panama Papers:Putin attack was producted by OCCRP which targets Rusia former USSR and was funded by USAID .Soros-пише в Wikileaks.Атаката по Путин е продуцирана от ОССРП ,която е насочена към Русия и бившия СССР и е финансирана от USAID и Отворено общество на Сорос.Американската агенция за международно развитиеUSAID и Отворено общество на СОРОС е централният орган на държавата за помощ за чуждестранни правителствени и неправителствени организации.За сведение-Русия отдавна е прекратила взаимодействие с тези 2 организации.

КОГА ЩЕ ГИ ПРОЧЕТЕМ И БЪЛГАРИТЕ?

Хайде да се спре с тези оправдания, че нямало нищо незаконно да имаш фирма в офшорна зона. Да, ама, не. Никой не открива фирма в Панама с целта да плаща данъци после, нали? Много ясно е, че офшорките се правят, за да не се плащат данъци. Нашата прокуратура и ДАНС да се самосезират и да почнат разследвания. Срамота, данъкът е 10%, а те и това не искат да плащат...Проблемът в цялата схема е, че масово тези фирми са регистрирани като собсветност на поставени лица - гледах филм за схемите и се оказва, че има хора рег. директори в по 10 хил. фирми. Дето се вика егати капацитетите дето управляват токова фирми. Има случай на директор умрял преди 10 год. и продължава накой да го подписва. Реалните собственци не фигурират като собственици, а държат само пълномощно да разписва фирмата - power of attorney. Е сега при такава конструкция, елате ми кажете, че всичко е законно. Парите освен това, не означава, че са в Панама, те може да са в швейцарски банки, в Гибралтар и т.н...За голямо съжаление трябва да се констатира, че в световен мащаб властта-икономическа и политическа - е в ръцете на неморални хора. Затова имаме и войни. Аз съм лично песимистично настроен за бъдещето на човечеството...Путин милиардер, Порошенко и той и си правят война, за да печелят още. Познати от Украйна ми разказват, че тези дето отиват на фрона не получават нищо освен един автомат, всичко друго си купували сами. Жалка работа...А тези примерно Баневи, да облекат и дрехи за милиони, пак ще изглеждат евтини.

Най после някой да поясни на путинофилите как стои въпроса с липсата на името на Путин в тази афера.Но иначе музикант от неговото детство влог с 500 милиона.Айде стига смешки.

не мога да разбера какъв е проблема, законно ли е или е незаконно. Да вземат да ги обявят за незаконни офшорните зони по цял свят и да се приключва

Ами ако си регистрирал фирма в Панама, живееш в България и обявиш доходите си пред данъчните и платиш 10% -ако си на печалба - всичко е ок...Но, ако си регистрирал фирма и си мълчиш - или пък си я регистрирал на поставен лица - това е измама. Това е положението...Винаги ще има офшорни зони, това е бизнеса на Панама, как да се откажат от него. Трябва обаче да има закони ограничаващи възможността да се правят тези измами.

УЧУДВАЩО Е ЧЕ В СПИСЪКА НЯМА БЕЗДОМНИЦИ И БЕДНИ ЕВРОПЕЙЦИ ???? :))))

А къде е на тати наследството? А, Дейвид?

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ ФБР , КАМО ЛИ МНОГО СМЕШНИЯ И ЖАЛЪК ПУТИН !!!!

Поръчково отвличане на вниманието.

Дъвка за тъпата и проста рая !

Дааа,ще се случва нещо!

"Развитата демокрация на ЕС в лицето на ЕК преди време, заплаши българското правителство със съд за икономическа дискриминация, ако не допуска "офшорки"(такива като в панамапейпърс) да участват в многомилионни обществени поръчки и търгове в България. Та какво да разследват сега българските власти,китайските,руските и т.н.,след като ЕК ще ги даде под съд за нарушаване правата на "офшорните субекти" от панамапейпърс и други такива?"

Супер смешно е, когато вълците взимат мерки, че да пазаят стадото от ъ-ъ-ъ-ъ......, вълци. Обаче няма значение така или иначе вълците са на върха на хранителната верига в гората и колкото и да блеят овците, т'ва няма да се промени. Та пролетариата да се стяга, комунизма се оказа, че не става, така че нямат избор: бачкай, къркай, пра'и две деца и аста ла виста!

И не само ги заплаши - започна процедура в НС за промяна на закона, допускащ офшорките до обществени поръчки. Даже беше на път да се промени, когато гръмна разкритието. ЕС не само ги поддържа, но активно ги защитава офшорките, със законови средства, с узаконяване. И то за държавните поръчки, не частните ! Какво сега се правят на демократи ?