Коментари - 95% от бременните не искат да раждат вкъщи | Днес.dir.bg

95% от бременните не искат да раждат вкъщи

Българката още няма нагласа да бъде разрешено раждането вкъщи, заяви председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова.

Обратно в новината

Коментари - 95% от бременните не искат да раждат вкъщи | Днес.dir.bg

Коментари

Истината е,че родилките са третирани като говеда.Лекарите да престанат да говорят за тази прословута отговорност.Те и без това не я носят.Обикновено са виновни всички други,но не и те.Странното е още нещо-във всяко друго отделение можеш да откажеш процедура по всяко време;в родилно отделение не е така.Възпротивиш ли се,заставят насила.

Всеки има право да избере. Държавата няма право да се меси в личния живот на хората.

Не става дума за Свободен избор..Всеки има права..Става дума дали е Разумно.

Баба ти в болница нли е раждана бе?

Така де, по друг начин искате да кажете, че 5 % от бременните искат да раждат вкъщи.

Хората не рискуват да раждат вкъщи не за друго, а защото при сегашната скорост на реагиране на т.нар. "Бърза помощ" не могат да разчитат на незабавна намеса. Осигурете необходимите условия и статистиката ще се промени. В болницата се поставя на първо място удобството на персонала и едва след това се мисли кое е добро за бебето и майката. Освен това битовите условия на много места са унизителни. Да не говорим, че не се спазват елементарни норми за хигиена. Дори се консумира алкохол в работно време. Тези факти са общоизвестни. Така че когато говорите за "еволюция", надникнете в някое родилно отделение и вижте на кое "стъпало" е реалността. Раждането в болнични условия е за предпочитане не защото е безопасно, а защото домашното раждане на този етап е дори по-опасно. Тепърва трябва да се работи, за да се промени това.

А редно ли е да задължаваш някого да ползва услуга, която не желае? Че и да плаща, за да избере при кого? И то при положение че правата на пациентите са абсолютно незащитени в случай на лекарска грешка? Факт е, че отношението на медицинския персонал към родилката често не е такова, каквото трябва да бъде, и се определя от финансови фактори. Това не е грижа, а рекет.

Интересна статия - а тези 5% права нямат ли?

А нас ще ни пита ли някой дали искаме да плащаме такова чудо, хем ние го плащаме хем нямаме право на глас.

Най-комфортно е раждането в плевника. Колко котки и мишки родиха в нашия. Мислите ли , че животинския инстинкт може да греши. Колко плъха раждат в родилна зала. Мнооого рядко някои с претенции.

С касапския нож от кухнята ли сами ще си прерязват пъпната връв? Вие не сте вред, определено. Просто кротко си признайте, че сте девалвирали и абдикирали - това по- го разбираме.

Пра-баба ти само в ултрамодерни частни клиники е раждала. Тартюф!

От 12 родени деца по 8 са умирали по времето, за което говориш. А той и дядо ти със сигурност не се е занимавал с писане на глупости в интернет.

Потвърждавам за Холандия - наистина е така, ОБАЧЕ...не само акушерка идва в дома ти - първо дома ти трябва да отговоря на много условия, второ идва цял екип у вас, трето една линейка в готовност да тръгне на секундата седи пред дома на раждащата жена, докато бебето не бъде изродено и не се увери екипа, че всичко е наред.При най-малкото съмнение,че нещата се объркват жената се качва на линейката, независимо дали иска или не и се кара в болницата. Впрочем този лукс се плаща.Докато само раждането в болница не се плаща.

Англия също е така , само с та3и ра3лика , че не се 3аплаща. Акушерката те пита как искаш да раждаш - нрмално / с или бе3 упойка/ , под вода , секцио или вкъщи.

Когато аз съм раждала, преди повече от 30 г. нямаше ехографи, системи за стимулиране на родовата дейност и усложненията при раждане бяха много по-малко, а за броя на секциото да не говорим - незначителен. Това за какво ви говори? Кои са факторите за възникване на проблеми при раждане и този огромен брой секцио, което е вредно за майката и бебето? Според мен неправилно водене на раждането, ниска квалификация на персонала, не толкова къде се ражда. Акушерката с опит вече липсва в родилните отделения. Тя е заменена от системи, ехографи.... Воденето на раждането е ЗАНАЯТ, а не просто следене и прибързано секцио. А за раждането в къщи. Не трябва да се отнема свободата на жената да реши къде да роди. Отговорността за това е нейна. И моля обръщайте внимание на грамотното писане - "двуумиш" ???

Къде отиваш ти?! Смъртността при раждане отчиташ ли я? Аман, айде сега да се връщаме с години назад... това се нарича еволюция.

Когато аз започвах работа, пак преди 30 години имаше и ехографи,и системи за т.нар."дирижирано раждане". И квалифициран персонал имаше,вярно е. Отдавна обаче отмина времето на "бабуването" в домашни условия. В 21 век най-малкото това е тъпо- просто няма как да оборудваме по 1 родилна зала в дома на всяка патка, чула- недочула, провела "консултация" с други патки в БГмама и с мъж- паралия, който си мисли че светът се върти около него. И не е ЗАНАЯТ тази професия , по простата причина, че не се работи на конвейр, а се подхожда спрямо конкретните условия. А те обикновено са строго индивидуални и специфични завсеки.

Вие сам посочвате защо жените са отвратени от лекарите - човек, който нарича жените "патки" не е за тази работа, и завсеки??? в къщи ли сте се обучавали на български език?

"ЗАНАЯТ" не означава работа на конвейр, а владеене на специфични умения и то на качествено ниво, а не лекар да преглежда бебето на триизмерен ехограф и да не забележи доста съществена малоформация. В такъв случай какъв е смисъла от тези прегледи. Може би само печалбарство.

Най - вероятно тогава в Германия са още в 19 век. Имайки предвид броя на така наречените родилни къщи, които предлагат както домашно раждане така и недирижирано раждане в самата родилна къща. Цената на домашното е около 250 евро - допълнително заплащане за акушерката ако раждането е в Неделя, на Коледа и т.н. Цената на раждане в родилна къща (със всички екстри - масаж, вана и т.н. е 950 евро- ако случайно не сте осигурен). Статистика на немската АГ асоциация сочи , че процента на хирургична намеса при този вид раждане е 6-9% - (включва както епизиотомии така и цезарово сечение)- нещо което няма нищо общо с нашите почти 99% епизиотомии. Всички усложнения се покриват от Здравните каси. Няколко часа след раждането в родилна къща ако се чувствате добре си взимате детето и се прибирате в къщи - и акушерката е тази, която идва да ви види как сте още на другата сутрин. А ако за вас бъдещите майки са "ПАТКИ" май е по добре да си купите птицеферма -ще ви трябва само една пръчка да водите ПАТКИТЕ. Стига разбира се да сте събрали достатъчно пари от рушвети.

Нищо ново, когато се наложи, ще родиш в къщи (случвало се е често), а че линейката е дошла късно (гр.Варна 1983г. ул.Ат. Томов 16), това основание ли е да не се издаде акт за раждане? Всяка жена да има право на избор къде и как да роди.Образованите и заинтересованите бъдещи майки ще изберат по-добрия за тях и децата вариант, а за останалите - естествен подбор.

Абсолютно против съм раждането в къщи. Винаги нещо може да се обърка и да се наложи светкавична реакция, което е невъзможно в домашни условия. Не знам защо много хора дават пример с това как са раждали нашите баби и прабаби на село? Същите тези хора имат ли представа колко смъртни случаи е имало тогава?

А ти знаеш ли колко бебета са усмъртили лекарите? И колко е неестествено за детето да го отделиш от майката в тези първи часове?

Е, нали не влиза в казармата, какво толкова ?

щом си пък толкова осведомен, колко бебета усмъртиха лекарите ? Ей така, нарочно...в кофата, а? А бе KGB ти ли си това ? Късно се включваш

Лекар никога не е правил, а хора с лекарски дипломи! Моля, правете разлика! Това , 4е си купувате кисело мляко за 19ст. или си купувате кафе за 75лв, а всъщност ви дават и в двата случаи евтини заместители, говори колко сте еволуционно израстнали.

Нда, около 95 е процента на нормалните българки. Останалите 5% така и така са си сбъркани, да раждат в пещери ако искат. В 21 век да се двуумиш къде да родиш си е тъпотия, че и отгоре. Към по-умната част от бременните: не рискувайте живота на бебетата си!

Зависи къде раждаш. Има частни болници, работещи със здравна каса, в които не отделят детето от майката.

Голяма част от ражданията си минават без намаесата на лекар. Обърка ли се нещо, обаче много често и лекарите са напълно безсилни. Най-сигурният начин за за живота на детето е оперативния, но не за здравето на бебето и на майката. Нека разрешат разждането по домовете, защото има една група хора, който имат голямо недоверие на лекарите и веднъж родили в болница, лакрите ще са виновни за всяко кихване на детето от тук насетне. Да, детето на 32-годишната майка е починало, но тя си носи отговорността. В болница можеше и да го спасят, можеше и да не успеят, но ако не успеят ще имат толкова ядове с нея, че по-добре да си ражда в хола.

Ще се върнем столетия назад. Детската смъртност ще нарастне главоломно..... Точно това пък , най-малко й трябва днес на чезнещата ни нация. Сбогом Българийо! Добре дошла Турцийо!

Тия раждания в къщи - забрана със закон. Легена с плацентата в банята си пазят. Четох им форума. Бахти гнусното!!!

В Холандия и Франция може да си родите вкъщи, стига да искате. Просто си избирате акушерка, която да помогне при раждането и евентуално да реагира ако има непредвидени усложнения. И двата вида раждане (в клиника и вкъщи) са напълно покрити от здравната каса и няма простотии като "такса за избор на екип", "доброволни дарения" и т.н.

Коментари - 95% от бременните не искат да раждат вкъщи | Днес.dir.bg

95% от бременните не искат да раждат вкъщи

Българката още няма нагласа да бъде разрешено раждането вкъщи, заяви председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова.

Обратно в новината

Коментари - 95% от бременните не искат да раждат вкъщи | Днес.dir.bg

Коментари

Истината е,че родилките са третирани като говеда.Лекарите да престанат да говорят за тази прословута отговорност.Те и без това не я носят.Обикновено са виновни всички други,но не и те.Странното е още нещо-във всяко друго отделение можеш да откажеш процедура по всяко време;в родилно отделение не е така.Възпротивиш ли се,заставят насила.

Всеки има право да избере. Държавата няма право да се меси в личния живот на хората.

Не става дума за Свободен избор..Всеки има права..Става дума дали е Разумно.

Баба ти в болница нли е раждана бе?

Така де, по друг начин искате да кажете, че 5 % от бременните искат да раждат вкъщи.

Хората не рискуват да раждат вкъщи не за друго, а защото при сегашната скорост на реагиране на т.нар. "Бърза помощ" не могат да разчитат на незабавна намеса. Осигурете необходимите условия и статистиката ще се промени. В болницата се поставя на първо място удобството на персонала и едва след това се мисли кое е добро за бебето и майката. Освен това битовите условия на много места са унизителни. Да не говорим, че не се спазват елементарни норми за хигиена. Дори се консумира алкохол в работно време. Тези факти са общоизвестни. Така че когато говорите за "еволюция", надникнете в някое родилно отделение и вижте на кое "стъпало" е реалността. Раждането в болнични условия е за предпочитане не защото е безопасно, а защото домашното раждане на този етап е дори по-опасно. Тепърва трябва да се работи, за да се промени това.

А редно ли е да задължаваш някого да ползва услуга, която не желае? Че и да плаща, за да избере при кого? И то при положение че правата на пациентите са абсолютно незащитени в случай на лекарска грешка? Факт е, че отношението на медицинския персонал към родилката често не е такова, каквото трябва да бъде, и се определя от финансови фактори. Това не е грижа, а рекет.

Интересна статия - а тези 5% права нямат ли?

А нас ще ни пита ли някой дали искаме да плащаме такова чудо, хем ние го плащаме хем нямаме право на глас.

Най-комфортно е раждането в плевника. Колко котки и мишки родиха в нашия. Мислите ли , че животинския инстинкт може да греши. Колко плъха раждат в родилна зала. Мнооого рядко някои с претенции.

С касапския нож от кухнята ли сами ще си прерязват пъпната връв? Вие не сте вред, определено. Просто кротко си признайте, че сте девалвирали и абдикирали - това по- го разбираме.

Пра-баба ти само в ултрамодерни частни клиники е раждала. Тартюф!

От 12 родени деца по 8 са умирали по времето, за което говориш. А той и дядо ти със сигурност не се е занимавал с писане на глупости в интернет.

Потвърждавам за Холандия - наистина е така, ОБАЧЕ...не само акушерка идва в дома ти - първо дома ти трябва да отговоря на много условия, второ идва цял екип у вас, трето една линейка в готовност да тръгне на секундата седи пред дома на раждащата жена, докато бебето не бъде изродено и не се увери екипа, че всичко е наред.При най-малкото съмнение,че нещата се объркват жената се качва на линейката, независимо дали иска или не и се кара в болницата. Впрочем този лукс се плаща.Докато само раждането в болница не се плаща.

Англия също е така , само с та3и ра3лика , че не се 3аплаща. Акушерката те пита как искаш да раждаш - нрмално / с или бе3 упойка/ , под вода , секцио или вкъщи.

Когато аз съм раждала, преди повече от 30 г. нямаше ехографи, системи за стимулиране на родовата дейност и усложненията при раждане бяха много по-малко, а за броя на секциото да не говорим - незначителен. Това за какво ви говори? Кои са факторите за възникване на проблеми при раждане и този огромен брой секцио, което е вредно за майката и бебето? Според мен неправилно водене на раждането, ниска квалификация на персонала, не толкова къде се ражда. Акушерката с опит вече липсва в родилните отделения. Тя е заменена от системи, ехографи.... Воденето на раждането е ЗАНАЯТ, а не просто следене и прибързано секцио. А за раждането в къщи. Не трябва да се отнема свободата на жената да реши къде да роди. Отговорността за това е нейна. И моля обръщайте внимание на грамотното писане - "двуумиш" ???

Къде отиваш ти?! Смъртността при раждане отчиташ ли я? Аман, айде сега да се връщаме с години назад... това се нарича еволюция.

Когато аз започвах работа, пак преди 30 години имаше и ехографи,и системи за т.нар."дирижирано раждане". И квалифициран персонал имаше,вярно е. Отдавна обаче отмина времето на "бабуването" в домашни условия. В 21 век най-малкото това е тъпо- просто няма как да оборудваме по 1 родилна зала в дома на всяка патка, чула- недочула, провела "консултация" с други патки в БГмама и с мъж- паралия, който си мисли че светът се върти около него. И не е ЗАНАЯТ тази професия , по простата причина, че не се работи на конвейр, а се подхожда спрямо конкретните условия. А те обикновено са строго индивидуални и специфични завсеки.

Вие сам посочвате защо жените са отвратени от лекарите - човек, който нарича жените "патки" не е за тази работа, и завсеки??? в къщи ли сте се обучавали на български език?

"ЗАНАЯТ" не означава работа на конвейр, а владеене на специфични умения и то на качествено ниво, а не лекар да преглежда бебето на триизмерен ехограф и да не забележи доста съществена малоформация. В такъв случай какъв е смисъла от тези прегледи. Може би само печалбарство.

Най - вероятно тогава в Германия са още в 19 век. Имайки предвид броя на така наречените родилни къщи, които предлагат както домашно раждане така и недирижирано раждане в самата родилна къща. Цената на домашното е около 250 евро - допълнително заплащане за акушерката ако раждането е в Неделя, на Коледа и т.н. Цената на раждане в родилна къща (със всички екстри - масаж, вана и т.н. е 950 евро- ако случайно не сте осигурен). Статистика на немската АГ асоциация сочи , че процента на хирургична намеса при този вид раждане е 6-9% - (включва както епизиотомии така и цезарово сечение)- нещо което няма нищо общо с нашите почти 99% епизиотомии. Всички усложнения се покриват от Здравните каси. Няколко часа след раждането в родилна къща ако се чувствате добре си взимате детето и се прибирате в къщи - и акушерката е тази, която идва да ви види как сте още на другата сутрин. А ако за вас бъдещите майки са "ПАТКИ" май е по добре да си купите птицеферма -ще ви трябва само една пръчка да водите ПАТКИТЕ. Стига разбира се да сте събрали достатъчно пари от рушвети.

Нищо ново, когато се наложи, ще родиш в къщи (случвало се е често), а че линейката е дошла късно (гр.Варна 1983г. ул.Ат. Томов 16), това основание ли е да не се издаде акт за раждане? Всяка жена да има право на избор къде и как да роди.Образованите и заинтересованите бъдещи майки ще изберат по-добрия за тях и децата вариант, а за останалите - естествен подбор.

Абсолютно против съм раждането в къщи. Винаги нещо може да се обърка и да се наложи светкавична реакция, което е невъзможно в домашни условия. Не знам защо много хора дават пример с това как са раждали нашите баби и прабаби на село? Същите тези хора имат ли представа колко смъртни случаи е имало тогава?

А ти знаеш ли колко бебета са усмъртили лекарите? И колко е неестествено за детето да го отделиш от майката в тези първи часове?

Е, нали не влиза в казармата, какво толкова ?

щом си пък толкова осведомен, колко бебета усмъртиха лекарите ? Ей така, нарочно...в кофата, а? А бе KGB ти ли си това ? Късно се включваш

Лекар никога не е правил, а хора с лекарски дипломи! Моля, правете разлика! Това , 4е си купувате кисело мляко за 19ст. или си купувате кафе за 75лв, а всъщност ви дават и в двата случаи евтини заместители, говори колко сте еволуционно израстнали.

Нда, около 95 е процента на нормалните българки. Останалите 5% така и така са си сбъркани, да раждат в пещери ако искат. В 21 век да се двуумиш къде да родиш си е тъпотия, че и отгоре. Към по-умната част от бременните: не рискувайте живота на бебетата си!

Зависи къде раждаш. Има частни болници, работещи със здравна каса, в които не отделят детето от майката.

Голяма част от ражданията си минават без намаесата на лекар. Обърка ли се нещо, обаче много често и лекарите са напълно безсилни. Най-сигурният начин за за живота на детето е оперативния, но не за здравето на бебето и на майката. Нека разрешат разждането по домовете, защото има една група хора, който имат голямо недоверие на лекарите и веднъж родили в болница, лакрите ще са виновни за всяко кихване на детето от тук насетне. Да, детето на 32-годишната майка е починало, но тя си носи отговорността. В болница можеше и да го спасят, можеше и да не успеят, но ако не успеят ще имат толкова ядове с нея, че по-добре да си ражда в хола.

Ще се върнем столетия назад. Детската смъртност ще нарастне главоломно..... Точно това пък , най-малко й трябва днес на чезнещата ни нация. Сбогом Българийо! Добре дошла Турцийо!

Тия раждания в къщи - забрана със закон. Легена с плацентата в банята си пазят. Четох им форума. Бахти гнусното!!!

В Холандия и Франция може да си родите вкъщи, стига да искате. Просто си избирате акушерка, която да помогне при раждането и евентуално да реагира ако има непредвидени усложнения. И двата вида раждане (в клиника и вкъщи) са напълно покрити от здравната каса и няма простотии като "такса за избор на екип", "доброволни дарения" и т.н.