Хората, които псуват много, били по-честни

Ако едно от решенията ви е да намалите цветистия език, може да се откажете от него, защото учени установиха, че хората, които псуват много, са и по-честни.

Обратно в новината

Коментари - Хората, които псуват много, били по-честни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Селяни

"Причината, според учените е, че тези, които псуват повече, по-малко преценяват какво говорят". Това щеше да е по точно като констатация и заглавие на новината. Ето мога да ви кажа истината и без да ви псувам :D

Тая партенка от фейса ли е плъзнала :)). Заменили са "по- невъзпитани" с "по-умни" и хоп готова новина тц тц тц лесно , по-лесно , най-лесно , журналист.

Друг атрактивен експеримент на американски учени показва, че умните хора псуват повече. Сред група хора, които трябвало да изброят максимален брой нецензурни думи, за най-много се сетили тези с по-висок коефициент на интелигентност. Също това издава високи ораторски заложби. Циниците си служат с добре подбрани думи в дадената ситуация и знаят точно кога да замълчат.

В предишно изследване беше посочено, че освен честни, сме и много по-умни :) Защото линвинистично сме няколко пъти по-богати!

Защо децата си псуват учителките, пък виж ти какво било! Просто си имат работа с едни честни млади невинни души и да не вземат сега да ги развалят с някакви изпитвания, уроци и класни? Хайде, и на вас да ви е.. м...... !/това беше за довиждане/

Най-после признаха, че българите са най-честни! А сред тях кристално чисти са тези от Радомирско и Пернишко.

не е верно -стига сте лъгали -категорична съм

най-най-честните не псуват ,а налагат с бухалките и псуват .този ,който само псува и ругае ,го прави от безсилие пред негодниците .аз най-харесвам тези ,които успяват да накарат негодника сам да се буха от яд .

Може и да е така, но по други географски ширини. Наш Ганьо хем е прост, хем крадлив, хем лъжлив; хем злобен, хем агресивен. А далаверата е единствен смисъл на живота му.

едно време, дебилите, които управляват днес, закичени с цвете на ухо в сан фран. викаха: прави любов, а не война и после правеха любов, докато гледаха поредната война, която предизвикаха. перверзно, нали. псувнята наистина е израз свобода! но на гоя-роб на евреите!

много верно! ако обама, клинтън и пуделите им гъзолизци от отбора на меркел ни беха напцуели дзверски, то, немаше да има такава вреда! като от поканата на техни идил роднини в прокаженото ек и еп.

От проучването следва, че най-честните са в затвора...

Всеки ден псувам депутати, министри, политици и всички боклуци.

Преди много ,много години имаше Сръбски филми за съпротивата. Великолепно направени. И там, в един от филмите, героят на Бата Живойнович едни "майки и еб...нета" ръси. И то точно на място. Тогава киното беше със субтитри. И там гледаме - "Ще ти се случи нещо лошо" - и взехме в киносалона да се смеем, а той на "мамата" псуваше бетер от каруцар.

Меркел никога не.псува.

Както е казал поета...." Всичко наоколо навява псувня!" Така, че никак не е чудно, че честния човек е принуден да псува денонощно...

Шофирайки преди години, на кръстовището на Лъвов мост, някакъв безобразно ме засече. Не се сдържах, извиках силно "ПЕДЕРАСТ". Малката ми дъщеричка на задната седалка само изръкопляска на репликата ми. Явно честно съм постъпил, щом и детето го оцени ;-)

И моя син ми благодари че съм му продухал ушите един път като увеличих музиката в колата. И аз така като теб не загрях веднага че е саркастично ;)

Само към тази тема ли можем да си псуваме на воля или вече и към другите в Дир, без IP-BAN? Да знаем, де ;-)

Виждам, че и към тази тема се трият коментари, така че бъди внимателен...

Напиши името на редактора в коментар, има го под заглавието, и си готов за Бан ;-)

Съдейки по диалозите в американските филми, нашите задокеански братя са сред най-честните...

Не са. Защото псувните са им скучни и еднообразни. Като полските с тяхната "Холера ясна". Друго си е балканската, особено сръбската.

Пропуснали са да споменат,че статистиката не се отнася за територията на която бозата е национално питие,а тоалетните представляват малка,дъсчена барака с дупка по средата.И жизнерадостен поздрав е "как си бе,да го тура на еди-коя си":)))

Само в България е на почит и възхвала това да бъдеш "прям", "директен", "себе си". И като видиш малко дете с отрязана ръка и изгорено лице сигурно е за ръкопляскане да му кажеш - "еееехаааа.. бах ти гадното. Мязаш на едноръко чуело и никога няма да можеш да правиш това което аз правя. МА ти го казвам щото съм си такъв и съм прям, да не бъда фалшив и индиректен"

Да, по-честни... Друг път. Виж по-невъздържани и по-невъзпитани може.

Да не говорим за "...да те такова мойто Асан, като е на 3 мастики..." Няма да го зацепят изначално. ------------------ Весело ми стана от тази статия.

Ее, това си благопожелание, това не псувня. :D

Глупости на колела. Псуват от беден речник. Псувнята замества липсващите им от незнание и слабост думи.

Речникът ми е много богат, но има моменти в които сам си псувам! Правиш ли разлика?

Значи руснаци, българи и сърби сме най-честните:))) Един англичанин в моето дамско присъствие все тайнствено намекваше за F -word, горкият. Моя балканска милост обаче разказа виц, където се споменаваше fucking. Тази нечувана смелост само дето не предизвика овации сред присъстващите небългарски мъже. А аз се чудех какво толкова се гевезят тия англичани. Културни нюанси, разбираш ли, мда.

Сигурно са чели Хашек и Швейк...

Тези, дето са "измъдрили" това, ако знаеха, как Попържат Българи и Сърби, изобщо нямаше да го изкарат на бял свят. Че то един западняк, като му споменеш "майката" изобщо не разбира за какво става реч. Виж там "свиня", "гъз" и "господ" може и да провърви... , но това каква Псувня е, майтап...

Kalin

Не знаех че живея в страна пълна с......толкова много честни хора;-)))

дали знаеш кьде и как да псуваш! Едно е да се самонапсуваш , друго е да напсуваш човек и трето ЕЙ ТАКА ПСУВАМ СИ! Второто не го приемам.

Да се самонапсуваш е един вид самоирония, да се надсмиваш на самия себе си. Тия, които го могат, са силни.

Как пък го установиха! Тия, дето псуват, са по-честни, а тия, дето се бият, са много общителни. Да им имам и проучванията тъпи! И пари сигурно са им платили за тях.

Брееее, не знаех, че руснаци и сърби били едни от най-честните! Особено вторите, дето си псуват вместо здравей и добър ден!

"Говоря за себе си - псувам изключително рядко, сигурно няколко пъти в годината. " Еми то това е изкуство не може всеки хванат от гората да псува качествено. Освен това е генетично предопределено- ако майка ти Пешо е псувала "У да си еба майката" няма как да се научиш и ето. Иди при ани владимирова и и тегли една майна от мое име. Много изкуствена мутра с тия пластични операции като некав скункс у главата е да и еба майката:)

"това, че с пяна на уста изричаш мръсотии не виждам как те прави честен" Тука си прав.Фатката е да си псуваш с усмивка като мене:))))

това, че с пяна на уста изричаш мръсотии не виждам как те прави честен. Да, не се контролираш, но това не е осъзната честност. За сметка на това е гадно - вижте го тоя на снимката - по-добре без такава честност.

Ами докарват си само лоша карма. Те и цигарите уж са за разтоварване на напрежението, но са доказано вредни.

Не се плаши, не се бой, нема кости уя мой:))))))))

Който псува и обижда е психически нестабилен и има очевидно проблем с някого или нещо. Това че не го прикрива няма много значение или по-точно показва ниски култура и интелект.

"тези, които псуват повече, по-малко преценяват какво говорят." Възможно е да е така, донякъде. Царнатите в устата си разправят всичко. Но да преценяваш какво говориш не означава, че не си честен и откровен. Говоря за себе си - псувам изключително рядко, сигурно няколко пъти в годината. Но предпочитам да съм честен и откровен, даже и за неща, които не са в моя полза. Така се живее по лесно. С лъжа е по трудно.

Всъщност трябва изненадващо малко да не прави човек за да не му е нужно да лъже (знам го защото не съм лъгал поне последните 3 десетилетия). Но да не псувам (не други хора разбира се, това не го правя) би ми коствало бая стрес който инак мога да изплюя навън, явно ти имаш някакъв друг начин да се справяш с това. За мене да блъскам по масата и да врещя (сам в стаята) като работя и нещо се е запънало е доста ефикасно, понякога имам чувството, че докато не се ангажирам И емоционално с проблема просто той не ще да помръдне... :-).

Мамицата и д-ва да е.....а викал един по улицата и милиционера го арестувал. Оня казал че псува американците заради Виетнам. И сега не е по-различно.

Кога последно те арестуваха задето псуваш властта в днешно време айнщайне.

Понеже съм честен, на автора на тази статия да му.............нали се досещате.

като ми се насъбере си пускам Хиподил да ми олекне.

По-голяма тъпня от това не сме чували! Някои хора в БГ се опитват да оправдаят простотията си, като я наричат честност! Най-омразните хора в БГ псуват навсякъде- тука , минават през Фейсбук, леят псувни и закани на улицата, в домовете си, на работа,( ако работят), бият жените си, макар че и много простакеси псуват не-по малко от "честните"!А някои психопати се опитват да ме убедят, че тия са готини???Давайте, продължавайте да насаждате извратен морал, пък после-тоя или оня ни е виновен!!!

Има огромна разлика между псувни и обиди. Човек може да псува много и никога през живота си да не го насочи срещу друг човек, когото да обиди (освен ако не поиска да го стори, разбира се, ситуации всякакви). Аз като програмирам или подкарвам апаратури - неща със сложност далеко над нивото на практически всеки който би чел коментарите тук - много често псувам като каруцар (всъщност сигурно се справям по-добра от каруцарите, речникът ни ще да е по-богат а и въображението ми едва ли им отстъпва много....); досега не съм обидил никого, предполагам някой в съседство ме е чул най-много да се е развеселил или позачудил какъв е тоя врещящ дебил там и какво ли толкова прави.

Е то от повечето коментари става ясно, че в БГ не го разбират така.

Преди много години като бях в казармата, имахме един началник подполковник. За него псувните бяха нормален разгвор. Давам пример как се изрязяваше: Къде си бе хуе сплекан? Ти си взема хуя под мишка и се заеба на путка ти лелина. Аа да те еба.

Ох, олекна ми!

Не са по-честни, а по-елементарни.

Тове е верно! Нема да се плашиш КОПЕУЕ!!!

Понеже съм мног честен, затова......Да ви еба майката русофилистична.....да еба ваща майка комунестическа.....майка ви да е*ба долни шумкари и путеноиди.....Това е за българомразците, известни като руски изтривалки и гъзолизачи !!!

Видимо си честен, защо тогава не допълни, че си помияр, мразиш себе си и всичко, и ти плащат (макар и мизерно) за провокативни постове?

А бе щом докарва руските слуги/путпоклонници до пикане на газ (за няма и 5 минути трима сте му отговорили) върши добра работа.

Таковай го и на Путин, че ти е виновен, че не ти става малкия самолет :)

Да ти се връща, неграмотнико!

Толкова ли тежко детство си имал? Явно не си случил на родители.... жалко.

абе пенсионер, скоро ще обърнеш румба, и тогава аз ще ти го нахула, Mитко-13 години съм по млад от тебе