Втори ден протест на работници от ”Булгартабак”

Тютюневи работници протестираха в пространството между Народното събрание и БАН срещу ликвидацията на столичната фабрика на "Булгартабак" - "София-БТ" АД.

Обратно в новината

Коментари - Втори ден протест на работници от ”Булгартабак” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българинът, като му дадеш много пари или много ядене, се забравя. На българина всичко трябва да му се дава отмерено и никога да не му се плаща много високо. Защото като забогатее, той се забравя. Удря го на грабеж, разгул, разврат, покер. Става злобен и завистлив. Губи човешки образ. За него няма нищо свято на този свят. Парите отприщват пороците му, слабостите и злобата му. Българинът прощава за всичко, но не и на преуспяващите. Или на тези, които стоят над него. Българинът с пари се смята за много по-умен от този, който ги няма. - А. Буров

Така окрадоха България последните 25 години. Пред волските ни погледи. Важното е да има какво да преживяме. Отвреме на време.

Много прост народ сме. Четвърт век след като се срина комунистическия режим, простия български народ не проумя що е то частна собственост и пазарна икономика.

Дружествата от групата на "Булгартабак" са внесли в държавния бюджет около 754 млн. лв. данъци и осигуровки през миналата година - 2015 - цитат от медиапул. Това колко пари са не ми се мисли ...

Дали ще ги внесат "Булгартабак" или "Бритиш Табако" тези данъци има ли значение? Дали ОМВ или Лукойл ще внесат акцизите има ли някакво значение? Вбасяме ги ние потребителите на тези стоки, не компаниите. Те просто се явяват посредник.

световно известните финансисти миленчо велчев, краси катев и връткаческата им компания ? Да не са случайно във внешторгбанк кепитъл ???

Те им изплащат между 15 и 35 хил. лева и пак реват,в енергетиката ни дадоха 5 хил. и чао!

БОЙКО БОРИСОВ ПОДАРИ БУЛГАРТАБАК НА ВНЕШТАРГОВБАНК!!! МИТИНГА, ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като няма поръчки, съответно реализация и приходи, най-нормалното нещо е един завод да бъде затворен. Другото е остатъчно мислене от социализма, че държавата е длъжна на всички. Няма такъв филм. Ако има някой персонално виновен (оставяме настрана пазарната конюнктура в момента), то това са директорите на завода - изпълнителен, търговски, маркетинг. Да ходят да протестират при тях.

Да, нормално нещо е , ако няма поръчки един завод да бъде затворен! Но още по-нормално е държъвът в лицето на правителството да създаде предпоставки да има достатъчно инвестиции и развита икономика, защото съкратените от едно място работници вместо да мизерстват или емигрират със семействата си, да остават в България и да получават нормални доходи!

Правих "Швецка тройка", точно с тия двечките, по време на Боко пор-тестите

Това се очакваше, като на случайни хора беше поверено управлението на БТХ. Народът е казал: "Една птичка пролет не прави", а цялата власт беше дадена на един човек, целия износ на "Салама"... Държавата трябва веднага да потърси отговорност и след налагане на регламентираните санкции, съгласно договора за приватизация, да национализира Холдинга.

И като го национализира, това ще увеличи ли продажбите? Не. Значи всички ще трябва да им плащаме заплатите. Друг път.

пеевски ще ги настани в лафките споко

1. Производството на цигари трябва да се забрани със закон 2. В една частна фирма е нормално да се оптимизират разходи и да се съкращават работни места, ако са неефективни. За какво да плащаш заплати на 400 човека ако не може да ги използваш 3. Ами тенденцията в световен мащаб е ограничаване на тютюнопушенето. Факт е че хората пушат по-малко отколкото например през 90-те

КНСБ и Подкрепа - заедно за Пеевски ;)) Ама то си е разбираемо - защитават си интересите бизнесмените-синдикалисти. Няма приватизационна сделка без тяхното участие и тяхното одобрение. Но докато има овце ще има и стригачи на овце.

Време е Герб,да подават Оставка и да идват нови,не виждат ли че народа е недоволен от тяхното некадърно управление,всеки ден със някоя нова изцепка,било то за вдигане на Билетите за градски транспорт,било то вдигане цената на Винетки,било то Тол такси,било то насъскване да доктори срещу доктори,било то съсипване на големи фирми,които работници остават на улициата,без доходи,непосилни да си изплащат заеми,и сметки,типично по Американската мечта,която имат за цел да се осъществи по плана РАН-ЪТ,който цели Българският народ да изчезне като нация,и Герб усилено работят върху това.Оставката на това правителство трябва да е незабавно,за да изплува Държавата ни нагоре,докато не са ни наводнили и нас със Бежанци,както направи Меркел във Германия,които сега се чудят какво да ги правят тези милиони Орки.България трябва да си остане на Българите,а не на Циганите и БЕЖАНЦИТЕ ТЕРОРИСТИ!!!

И кого да изберем? Миков-Доган-Сидеров? Сакскобургготски?

Вземи прочети въпросния ДОКЛАД Ран-Ът (има го в нета) и после пиши глупости. По същество този ДОКЛАД показва начините за преминаване от планова към пазарна икономика. Въпросният ДОКЛАД е поръчан, впрочем, от Андрей Луканов. А ако на вас пазарната икономика не ви харесва, още има поне една държава с планова икономика - КНДР. Отивайте там.

не бъркай неолибералната политика с икономика.

Реално производството и притежанието на тютюн трябва да се забрани, както и вноса. Тютюна е наркотик и всеки който не е съгласен с това, лъже себе си, за да се оправдава! Не носи и никаква полза гледано като цяло. Има само преразпределение на пари, излишен труд и другите известни вреди - вреда за здравето, наркотична зависимост, нерви на околните, харчене на средства (и за покупка и за здраве), възможно преминава към други наркотици, възможни кражби с цел набиране на средства, възможно общо пропадане.

Само с едно не съм съгласен. Има ползи от тютюна... акциз за крадците на държавна хранилка.

Затова казах общо гледано. Акциза е част от изтъкнатото преразпределение на пари. Няма краен полезен продукт.

Отмъщението на Пеевски. Тепърва започва.

Когато ликвидираха по малките градове тютюневите фабрики къде бяхте с тези лилави фанелки а ?! Каквото се случи с малките фабрики сега застигна София БТ.Да бяхте протестирали преди 10-20г , а не сега ! Вече е късно !

ГЕРБ = ЗАЕМИ + НЕКАДЪРНОСТ!!!!!

ПРОПУСНАХТЕ КРАДЛИВОСТ!

Искам Сефти* със тия "Сложителки" на София - БТ ! дедо Ратко

Пушенето е вред за вашето здраве! Прекратете производството на тютюн и тютюневи изделия - с тях се тровят децата на България!

Га ядихте кифтетата ни ривахте. Поплачете на рамото на Боко, обещайте че ще слушкате и то ще "намери" няколко милиона да ви приюти на държавната ясла.

Разколачиха и ограбиха държавата. Някой ще я купи за 10 лв. и ще започне отново производството за неговия джоб. Така е у нас. Съкратените да се оправят като всички нас минали по този трънлив път. Нас като ни съкращаваха Вие си трайкахте. Ние как да ви подкрепим ? Тука всеки се оправя по единично. Няма общество.

"СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" .... ДЕВИЗА НА БАНДИТИТЕ В БГ-ТО .... .... БЕДНИТЕ И ТЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ БЕЗ КЛАСОВА БОРБА НЕ СТАВА :))

По времето на Борисов1.тогава се съсипваше малкият и среден бизнес,а сега по времето на Борисов2,вече започна съсипването и на големите бизнеси,всички големи компании вече не искат да работят във България,заради данъците които всяка година си измислят Герб,и непрекъснато се вдигат,и другото тези хора щяха да са си още на работа,както и други,ако Борисов не се беше изказал неподготвено на срещата си във Анкара при ЕрДоган със преводачът му Местан,че Герб не можело да управляват със ДПС или ДОСТ,ако Делян Пеевски е там,и ето го резултата,хората отиват на улицата защото човека продава всичко.

И аз бих протестирал за 2000 лв. заплата и куп още бонуси, която вече няма да взимам. Но в живота е така - някои професии отмират, някои пазари се стесняват, от произведеното от някои хора няма вече нужда и те трябва да потърсят друг начин за препитание. Да не забравяме, че освен настървените пушачи има и други - все повече стават хората, отказали се от пушенето или въобще не започвали да пушат. Това е истината и протестите няма да върнат добрите стари времена.

До преди няколко години Булгартабак даваше по официални сведения над 1.5млрда лева печаалба за държавата.Кой разсипва България е повече от ясно.

бахти глупака , ами нали тия пари са от такива като тебе бе малоумник!!!! каква печалба какво разсипване те гони , много си се загрижил за собствениците нещо.

Аз не съм София - БТ