Коментари - Родители на протест за по-високи детски надбавки | Днес.dir.bg

Родители на протест за по-високи детски надбавки

Родители се организират в национален мащаб за протест за по-голяма държавна помощ за отглеждане на деца.

Обратно в новината

Коментари - Родители на протест за по-високи детски надбавки | Днес.dir.bg

Коментари

Айде стига с тия искания де. Напънете си малко дупетата и работете. Ако не ви се работи, не правете деца или си ги продавайте.

детски надбавки само до ТРЕТО ДЕТЕ. после който си ражда деца - да си ги "финансира" сам!

накъде.В коя държава има 2г.платено майчинство.Та чак и увеличение на семейните добавки.Оттова само се възползват мангалите.Най-добре да нямя нищо платено като в щатите.След раждане само 3 месвеца отпуск и то неплатен.

Поздравления към humfry за добрата статия!Ако трябва да резюмирам,ще обобщя следното:10 000евро за второ и всяко следващо дете;работнотго място на майката се пази до 3 години от раждането.Просто и ефективно!Само че кой в БГ да го напарви.Имате резерви,че циганките ще раждат-веднага слагат условие,че майката трябва да има 10години трудов стаж и готово.Но НЯМА,НЯМА КОЙ ДЯА ГО НАПРАВИ.И сега хората си берат плодовете на своята държавна политика.А България я чака загиване с тия управници.

То, и сега го има това условие- 1 година стаж, но за циганките не важи. Те взимат по друг параграф.

"10години трудов стаж" - значи най-младата майка ще е на 28 години?! Така ли. Че то вече ще е късно за второ и трето после.

Тези искания, трябваше да се декларират ПРЕДИ, а не СЛЕД приемането на бюджета...

и много ПРЕДИ изборите, а не след тях!!!!

за нови луксозни джипове намират пари ,а за децата нямало...ПОТРЕСЕН ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ.това е абсурд за пореден път

Бойко,не те щеме вече!Купуваш циганите по изборите,плащаш им да не работят и да раждат,а да ги хрантутиме.Да търпим да обират възрастните ни родители по селата...Родоотстъпник,оди си!Не те щеме повече!

humfry

Не е тайна, че България е най-бедната страна в ЕС, както и една от групата на най-корумпираните . Не е тайна, дори за повечето международни институции, че голяма част от население, става въпрос за милиони, живеят на прага на бедността. Какво означава "праг на бедността" за България? Това е по-благозвучно определение за "мизерия". Прага на бедността в момента е 286 лева. Всеки взимащ над тези пари не се води по статистика беден. И въпреки всичко според различни източници между 2 и 3 милиона българи живеят в бедност, тоест под въпросния праг. Официалните данни показват, че в последните 6-7 години между 40 000 и 60 000 души напускат страната трайно всяка година. Това прави по 100-170 души на ден. Според един от последните анализи, 20 % от завършващите средно образование са готови да напуснат страната трайно. Една от причините, които те посочват, е ниските доходи. Бизнесът се оплаква от липсата на кадри. Колко директни и индиректни парични средства се губят от всеки един човек, който поради една или друга причина напусне страната? България е на първо място в ЕС по смъртност - този показател у нас е 14,44 промила. Страната ни е и с най-висок отрицателен прираст на населението в ЕС към 1 януари 2014 г. - 5,2 промила, съобщи европейската статистическа служба "Евростат". България е на 229-то място в света по прираст на населението с отрицателен коефициент от минус 0,83%, зад нас са само страни като Молдова и Сирия. България е на трето място в света по показателя "смъртност" в годишния доклад "Световна книга на фактите" (The World Factbook) на ЦРУ към днешна дата, публикуван на сайта на агенцията. За около 20% от населението може да се каже, че има някакъв проблем, т.е. хората с психични разстройства са над 1 млн. Това обяви в интервю за БНР националният консултант по психиатрия и началник на психиатричната клиниката на УМБАЛ "Александровска" проф. Вихра Миланова. 1946 година населението е било 7 милиона, а 2015 година отново приблизително 7 милиона. Има ли нужда от помощи? Има ли нужда страната от повече деца? Има ли нужда от програми за квалификация и допълнително образование сред всички възрасти в страната? Има ли нужда от собствена икономика, производство и износ?

БРЦК

Глупаците искат да спонсорират циганите с още пари. Направете детските да не са КЕШ , а да са намаление на ДАНЪЦИТЕ. Така който не работи и не плаща данъци - 0 детски. Как може безработни да правят по 10деца и държавата да им плаща за това? Как ще израстнат тези деца ? Отглеждаме си престъпници и социални пиявици.

Това, че безработни българи няма да получават и детски добавки е жестока мярка!

не се занимавай с г-н Евгени Минчев, той е самотен хомосексуалист

БРЦК

Я ми кажи как безработен 'българин' може да отглежда деца? Няма как да стане. Говорим за трайно безработни! Такива хора няма как да имат нормални условия за деца - следователно децата им дори трябва да им бъдат отнемани и давани на приемни семейства! В момента какво се случва ? Идват детските за 5 дева - бащата/майката ги взима и парите отиват за кафе,цигари и алкохол !

Детските ДОБАВКИ не са средства за издръжка на цялото семейство.

Някой с опит да каже къде да емигрирам с децата си,моля.

Където и да идеш по света ще си по-добре, отколкото в България. В Албания да идеш, в Румъния да идеш, в Македония да идеш, пак ще си по-добре, отколкото в България.

Нещо, много ти е ограничен "света"... Има живот на Земята и извън границите на Балканите, знаеш ли?!

Ако си готина руса кака ела у нас...

Прати ги, например, в Конго. Там няма нужда нито от парно, нито от ток... Ще ходят голи, ще ядат банани и ще се размножават, наслаждавайки се на спокойно и естествено съществуване!... ;-)

Мога да кажа къде да не имигрираш - Норвегия. Ако е вярно което съм чувал. Могат включително да ти вземат детето.

Когато е да искаме - искаме с пълно гърло. Когато е за даване - няма ни. Значи искането е за дълго и достатъчно обезщетение за гледане на дете, а също така и за детски - на всяко дете и по много. А защо да не получават майките по 1000-2000 лева до 8-ми клас на детето и отделно по 300-400 лв. детски? Звучи чудесно, нали? И от къде да дойдат тези пари? От Космоса? Децата са на родителите си - те са тяхна отговорност и грижа, а не източник на доход. Ако не можем да ги гледаме, то за какво ги правим? Ама прираста бил отрицателен? Едва ли. Достатъчно тъмнозелени се набълбукват, защото бизнеса им е да се множат - получават достатъчно пари от държавата за раждане.

В много от западните страни майченството е по кратко, но след това преминава в някаква форма на социална дейност и майката получава окол 2000 ЕU до петата година на детето т.е. до започване на училище.

Позкрепям. Майчинството е по-кратко, но повечето майки гледат децата си по-дълго време, а други директно напускат работа и си остават трайно вкъщи. Просто заплатата на таткото плюс помощите за деца са достатъчни да живеят добре.

За нашата родна действителност ли говориш или за западната? Щото, нали ти е ясно, че държава с развита икономика и голям БВП, няма как да бъде сравнявана с България. То и в Кувейт поданиците със зачеването си вече са обезпечени до дълбоки старини, ама ние сме в България и нямаме петрол.

Защо не? В Холандия вземат детски за всяко дете до навършване на 18-годишна възраст и тези пари възлизат на около 20 хиляди евро общо. Давам пример просто.

Нещо не си разбрал! В основата на исканията и реалния проблем е това, че държавата взима от тези, които работят и плащат данъци и дава парите на "тъмнозелените" без да изисква никакви задължения от тяхна страна. Трябва ли за пореден път да озяснявам какви са последствията от тази практика?

Само не мога да разбера, защо все български майки дават по тв-то. Такива, които са работили все пак за да вземат майчинство. Елате тук в малките населени места, за да видите останаха ли българки. Всяка непълнолетна и малолетна циганка взима по 300 лв. на циганче като никога не е внесла един лев в държавата и никога няма да внесе, защото не мислят да работят. Три циганчета=900 лв.+детски=помощи за отопление...

Водят се самотни майки,но по закон не са такива, защото живеят по 20 човека в къща. Обаче социалните им дават помощите, които се равняват и дори накрая стават много повече, от това което получава работещата жена.

Същата работа е и с пенсионерите. Комшията, който има няколко години трудов стаж, получава колкото този, който е работил над 40 години, а не някаква социална пенсия да речем наполовина на тази на работещия. До кога тази бедна наша Държава ще раздава от нас за тези неработещи здрави и прави...?!

Ами...Докато циганите гласуват, пък вие ходите за гъби в гората.

Когато държавата спре да спонсорира еbането на мaнгaлитe, тогава ще има пари за по-високи детски надбавки, пенсии и помощи за трудещи се данъкоплатци изпаднали във временна безработица. Ама нали са "качествен мат'рял"....

В Норвегия плащат 100% само няколко месеца за жената и после два месеца за мъжа. А в България всички се оплакват че не им плащат по 100 години майчинство. Искате да живеем в капитализъм, но държавата да плаща за всичко.

но в Норвегия няма проблем с местата в детските градини нали. и детските са по 180 евро на дете на месец

Вие не сте прочели статията, но иначе се чувствате достатъчно компетентен/на, за да коментирате. Прочетете, моля, първо статията - ясно си пише, че предложенията са да е заплащането за по-кратък период от време, но сумата да е поне малко по-прилична. Никой никога не е казвал,че иска 100 години майчинство...имам предвид във форума, макар че със сигурност точно това е мечтата във всеки катун.

предлагам тези 30 лв. да се дават от държавата не на родителите, а на спортни школи, на школи по изкуствата, за отличен успех, за проявене добродетели /например да пазаруват за възрастни хора/,езикови школи - за всяко дете, което участва да се превеждат месечно!

Държавата трябва да помага единствено на родители на деца с увреждания.

Тогава освободете от данъци останалите родители!

Понеже чета,прокрадват се мнения,че протестите на родителите били организирани с цел.Защо точно сега?Защо точно срещу това правителствои т.н.?Ще си позволя да дам някои отговори,видяни от моята камбанария.Това правителство взе 16млрд. и не обясни 4 от тях за какво са.Кани се да вземе още 5.3 догодина...Те са и хората,при които новините по тв-то са заприличали на крими хроника.Обири,взривове на банкомати и т.н.А дойдоха с обещание за съд.реформа...Това е и правителството,при което петролът е най-евтин от 7 години,но бензинът в БГ е като в Австрия.Може би защото Бойко е в една ловна дружинка с Валентин Златев...2009г.гласувах за Герб.Съжалявам жестоко за това и никога повече няма да повторя грешката си да гласувам за Борисов или за някой от неговите сателити.

Щом веднъж си гласувал за ГЕРБ си безнадежден случай. Гласуването за Тиквеника дори само веднъж е диагноза до живот.. Не пий хапчета-не помага.

Тези от снимката и те ли протестират? Щото като ги гледам само цигарите им са повече от санитарния минимум.

Тез не мислят бе,ми те мангалите ще станат милионри!!!!!!!!!!!!!!

Каква е тази снимка? Сложете две циганки. едва ли майките от снимката ще протестират.

"Първо искане е увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 60 лева и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството." Не виждам най-важното искане, средствата да са за децата , а не за родителите. С изпълнението на такива искания ще се засили катунизацията и съвсем скоро няма да има кой да плаща данъци. Не може да се получават помощи безусловно, и не трябва помощите да са в пари на ръка, защото помощите се превръщат в бира на корем. А след това се трансформират в побоища и точене на здравната каса.

ама точно братовчедките отговарят на каквито и да са подоходни условия - нали нямат такива. Въпросът е и работещите да получават добавки. Защото сега се получава - който не работи - получава детски, а който работи - нищо. А пък парите да са целево за децата, "другарките" все ще намерят начин да ги обърнат в цигари и ракия.

аз с1м за неможе циганите да взимат пари без да бачкат и да имат превилеги повече от нас срамота ние ли сме цигани или те? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

вярно, малко са парите, но никой не ражда децата си, за да се надява държавата да ги отглежда! И според мен тези добавки само създават неприятности, няма никаква полза от тях, ако не си от тези, които имат по 10 деца и не се грижат за тях! Друга ми е мисълта - защо точно сега се правят протести, от 70 години тези добавки са все същите? Май диригентите се развихриха?

Не са същите от 70 години. До преди около 10 години си бяха за всяко дете добавките. Или трябва да ги няма изобщо или да са за всички деца.

... само космонавтите не протестират срещу Борисов...

Ама то в България има ли космонавти? Ако имаше сигурно и те щяха да протестират.

Имам две деца,но голяма част от исканията не подкрепям.Защо ли?Защото нямат нищо общо с действителността.Защо една майка ще стои втората година и ще си гледа детето?Да,то ще боледува.Или пък няма да е класирано в детска градина.НО!!!Може майката да ходи на работа,а ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА НА ГЛЕДАЧКА!Такова предложение не видях.Или пък да се плаща на всяко дете надбавка.Аз не почучавам детски,но всички цигани получават.ТОВА Е ДЪЛБОКО НЕСПРАВЕДЛИВО!Защо нищо не се предлага за семейното подоходно облагане?!Т.е. да се плаща само на работещите родители.А не на майките-бизнесменки от гетата.Прдложенията са недомислени,повтарям.Само за един ден със законови промени може да се въведе ред.Но кой да го напарви?НАИВНИЦИ!Не разбрахте ли,че Бойко изобщо не се интересува от нас?Държавата в момента се държи от него,Доган и Първанов.80% от българските фирми са на техни поставени лица.Вие сте тръгнали да се жалвате!Никой няма да ни чуе!

През втората година от майчинството размерът на помощта е мисля че 340 лева. По-добре е да ги взема майката и да си гледа детето, вместо държавата да ги дава на гледачка същите пари. Има разбира се опция за даване на детето в ясла има и достатъчно частни ясли.При положение, че жената си прецени, че иска да работи и и е по-изгодно. Решенията са индивидуални. Втората година от майчинството е по желание тя не е задължително и не е за всички майки.

По желание, ама да е платена? А защо да не получат и детегледачка? Персонална, за сметка на бюджета. С три висши и шест езика. За да възпитава интелигентно поколение. А майката може да помисли за себе си - и тя е член на обществото.

Майките-бизнесмени от гетото, отглеждат "банкоматчета" - не деца. Отглеждат сополиви, неумити, скитащи, чакащи пред всеки магазин с думите:"дай двайс, ,стинки", а със ,стинките си купуват бомбички ."Банкоматчетата" ходят по два пъти да теглят "дец,ките", щото оная машинка пуска само до 400 на един път, а другите са за утре/познайте за колко пари става дума/. Майката на банкоматчетата, всяка сутрин причаква кмета, за да му иска пари, за "рицепта", - болно дете, а след това пълни торбата с бира и мезе, за таткото, с когото си ляга, но е самотна майка!... Нашите възрастни майки, дето копаеха за 40 стотинки на ден ,в ТКЗС,ни отгледаха без детски надбавки, а с дълг и отговорност. Родил си дете - поемаш родителските си задължения! Така разбирам майчинството,а не да чакам кой ще ми даде за памперси..Вие всички ли сте отгледани с памперси???

Кой ги подбужда към протести сега всички за всичко? Къде бяха по времето на Орешарски? Тогава по-високи ли бяха детските, може би една справка няма да е излишна. И къде е ролята на самия родител в отглеждането на децата ? Тези майки деца нали имат бащи, които работят? При социализма да не мислите, че получавахме толкова детски, че да можем да издържаме децата си и нас с тях? Какви са тези безкрайни и смешни претенции?

Защо дъвчете Орешарски. От 2 години бате в Бойко пак е на власт. И ако толкова ти е зор, по времето на Орешарски имаше такива протести. Информацията е достъпна в гугъл за всеки, който не го мързи да чете. Обаче и Борисов и Орешарски си приличат по това, че не отразяват протестите на майките и децата. Те не са важни за тях. В това отношение всички политически партии в България ужасно много си приличат, да не кажем че са напълно еднакви.

по времето на Орешарски нито винетките вдигнаха, нито осигурителните вноски, нито въедоха "такса отговорност към обществото" за американските ТЕЦ-ове, нито той събираше кметовете да ги кара да вдигат местните данъци и такси.

"Исканията на родителите са да се увеличат детските надбавки и те да се получават за всяко дете, без значение от размера на дохода в семейството. " Сега ясно ли е кой протестира - защитниците на Цацаров, само те имат високи доходи и искат още 4-5 лева.

humfry

"Новото богатство на Русия По 10 000 евро за всяко второ и следващо дете: този стимул накара все повече рускини да раждат дори на късна възраст. Така страната преобърна демографската тенденция и сега се радва на едно неочаквано богатство. Репортаж на Дойчландфунк предава атмосферата в родилен дом на руския град Ростов на Дон - 12 пеленачета лежат едно до друго в пластмасова вана. Всички те са на по ден-два, разказва главната лекарка Мария Потапова. "През последното денонощие имахме 17 раждания. Това наистина е много. През годината имаме до към 4000 раждания. Откакто работя в тази клиника - вече осем години - броят на новородените всяка година нараства с по 100 до 200", казва тя. В единична стая Галина чака да я изпишат. До нея е дъщеричката й Розалия, която е родена преди шест дни. Това е третото дете на Галина. "Решението ни беше съзнателно, казва тя. Можем да си го позволим. Имам вяра в мъжа си, с него се чувствам сигурна. В състояние сме да отгледаме още едно дете." Това, което Галина описва, междувременно се е превърнало в тенденция за цяла Русия. През 2013 г. раждаемостта в страната за пръв път от 1991 г. насам надхвърли нивото на смъртността. Президентът Путин още преди години заяви, че главна задача на руската политика е да спре демографския спад. Той постоянно подчертава ценността на майчинството и на семейството, особено на многодетните семейства. Създадени бяха и финансови стимули. От няколко години насам държавата отпуска премии от по около 10 000 евро за всяко второ и следващо дете в семейството. Недостигат места в детските ясли Особено в руските провинции това са много пари. Изплащането на еднократната парична помощ е обвързано с условието, че парите могат да бъдат използвани за подобряване на жилищните условия, за финансиране на образованието на детето или за повишаване на пенсионната осигуровка на майката. Галина споделя, че за нея парите не са били най-важното: съпругът й е фотограф и печели добре, а и къщата, в която живеят заедно с родителите на съпруга й, е достатъчно голяма. "Подадохме молба за премията, но още не сме решили в какво да вложим парите. За приятелите ми обаче парите са много важни. Те си купиха апартамент. Никой не се решава да гледа деца, ако е принуден да живее в тясно едностайно жилище", разказва Галина. В допълнение към паричните премии в Русия беше подобрена законовата защита на майчинството. Работодателите са длъжни да пазят работното място на майката до три години след раждането на детето. Прави впечатление, че в последно време в Русия и все повече жени в зряла възраст се решават да родят и отгледат още едно дете. Надежда Левитцкая, която е шеф на зравната служба в Ростов казва: "Едно време 28-годишните майки влизаха в отчетите ни като "късно раждащи", а сега много жени раждат и по на 42 и дори 45 години." Днес хората могат да си позволят да отглеждат деца Самата Надежда Левитцкая има една дъщеря. Тя е родена в края на 90-те години. "Тогава памперсите току-що се бяха появили на пазара. Аз самата повивах бебето в пеленки. Нямахме и истинска пералня, беше много трудно да се отглеждат деца в Русия. Днес можеш си купиш всичко: детска количка, бебешки храни, играчки. А и средната работна заплата е достатъчна, за да отглеждаш деца. Това наистина е огромен напредък." Само че бумът на раждаемостта в Русия има и друга страна: местата в детските градини вече не достигат. В Ростов например майките често са принудени да чакат с месеци, докато получат място за детето си. Галина обаче не се тревожи от това. Майката на три деца е готова да си остане и по-дълго у дома. "Като гледам нашия президент, се убеждавам все повече, че положението в страната ни е стабилно. Това означава, че мъжът ми ще продължи да печели добре. Ако здравето ми позволява, искам да родя и четвърто дете", казва тя." Цитираната статия е от Дойче Веле.

Ше те погонат сега че не си точен :) Точната цифра е 250,000 рубли.

Аз пък съм за спиране на всякакви помощи на 100%. Помощ за гледане на деца само под формата на връщане на данъци. Който работи ще има, за търтеи помощи никакви. Така ще могат да увеличат помощите за многодетни работещи майки, а не сега да се пълним с тъмнозелени бъдещи престъпници.

Абсолютно съм съгласна с вас! Няма да отида на протеста не защото исканията не са справедливи, а просто защото са неадекватни на обстановката в България. Всички помощи трябва да бъдат напълно премахнати.

и да бъде регулярно през годината, а не еднократно, бюрократично, с ходене в НАП и т.н.

Детските трябва да се увеличат и да се дават в училищата на родителските срещи, срещу добър успех и малко отсъствия.

Детските се получават само от родители, чиито деца посещават редовно училище и нямат отсъствия. Това винаги е било така. Много ромчета ходят на училище и преминават безпроблемно в по-горен клас без дори да могат да четат, защото пък директорите на училищата имат нужда от тези деца, за да вържат бюджета.Ако се налага и шестици само ще им пишат, само и само да имат нужната бройка деца по класовете. Нещата са много навързани.

Няма проблем, нека тези циганчета да получават помощи. Това, че не може да се измисли съвършенно правило, което да отговаря на твоите измислици, не значи, че не трябва да има никакво правило.

Как да очакваш от тъпи родители умни деца и бъдеще за тази държава?

Как да очакваш бъдеще за България при наличието на толкова тъпи, неграмотни и алчни политици, които е са прочели и една книга в живота си и се гордеят с това. Родителите и децата са ви най-малкия проблем!

НОИ ИЛИ НАП ДА ПЛАЩАТ КАКТО ПРЕД И 2005Г САМО НА РАБОТЕЩИ И ВНАСЯЩИ В БЮДЖЕТА ПАРИ КАТО ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ И ТОГАВА ТЕЗИ ЦИГАНИ ЩЕ ПОЧНАТ Д ВНАСЯТ КАТО САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ ПОНЕ 100ЛВ В ХАЗНАТА АКО ТРЯБВА ТОГАВА ЗА ЕДНО ДЕТЕ ДА СЕ ДАВАТ 50ЛВ ПАК ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е НА КЯР ВМЕСТО СЕГА ДА ДАВА САМО

В МОМЕНТА ДЪРЖАВАТА ГУБИ ОТ СЕМЕЙСТВА КОИТО ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО НО СЕ ВОДЯТ ЧЕ НЯМАТ БРАК И ТОГАВА ВЗИМАТ КАТО НЕСЕМЕЙНИ /САМОТНИ МАЙКИ ПОМОЩ ДЕТСКИ И Т.Н КАТО НЯМА СЕМЕЙСТВО ОТ КЪДЕ Е ДОШЛО ДЕТЕТО ДА НАПРАВЯТ ТАКА ПРИМЕРНО ЗА ВСЯКО СЕМЕЙСТВО КОЕТО СКЛЮЧИ БРАК И ГО ПРЕДСАТВИ ПРЕД СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ДА МУ ДАВАТ 400ЛВ РАЗВОДА Е 500ЛВ В СЪДА ОТ ТОВА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ САМО ОТ САМОТНИ МАЙКИ 100ЛВ НА МЕСЕЦ НА ЕДНА САМОТНА МАЙКА И ОТ ТОВА ЧЕ НЕ ПЛАЩАТ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ И СТОЛОВЕ И ХОП ЩЕ СА В КЮПА ДОКАТО СЕ УСЕТЯТ ИДЪРЖАВАТА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРИМЕРНО 1МИЛИАРД САМО ОТ ТЕЗИ ПОМОЩИ НА ГОДИНА

Детските надбавки трябва да са диференцирани, в зависимост от броя деца, образование на родители, доходи и т.н. Трябва преди всичко да се спре толерастията, насаждана от антибългарски комитети и американски фондации в България, работещи против българските интереси.

За децата няма пари, но за джипове за горските има по 195000 всеки, с монитор на задните седалки, за да си пращат писма. Браво, да вземем и да усвоим парите тук и сега, а след нас и потоп....

"Лошия" Путин се изказа оня ден че въпреки финансовите ограничение на Руския бюджет, ще удължи програмата за подпомагане на семействата с деца още 2г. 10,000$ на семейство в формата на разни помощи и надбавки. Европейска и НАТОвска България не може да събере 5лв за такава програма НО иначе дава по 200 бонки за джипове, охрана на дупедавци и безброй други работи. Сравнявам с Русия защото вместо да плюеме братушките и Путин, можем само да се поучим от тях тъй като нашия манталитет и предизвикателства са по сходни с тези на русия от колко с тези на германия например.

въпрос- реално на ръка им брои 10 000 зелени щатски каймета или по някъв измислен държавен курс им превежда равностойноста в рубли? Добре е да се уточни.

sonibvc@gmail.com

Нали имаш интернет? Що не вземеш да провериш? Ама и ти на готово чакаш..некой да ти свърши работата!

Радикализираните маргинали в пазарджишките гета, които вдигат джамии и пропагандират платен от Саудитска арабия ислямизъм също са получавали и получават детски надбавки. Хранели сме ги от нашите доходи, труд и пот. Сега те пропагандират идеи да ни изколят. Родители, искането ви е безкрайно егоистично, подобни надбавки развъждат гета. Имайте достойнство, след като сте станали достойни родители да имате достойни доходи. Детските надбавки не са достойни доходи. Тук не е Норвегия или Исландия. Вижте какво става и мислете и за другите бели, защото парите от тях ще дойдат.

Според българските политици само циганчетата са деца.

Качили се на поршета, а ще ми искат детски надбавки? Лош матрял, лош!

Къде я забрави?

Да бутаме Бокоооо Ереее Ехооо

ми купи си една туба А98, полей са хубаво и викаи журналистите, ко чакаш още?

Идиот!

Би трябвало всъщност да се протестира не за увеличение на детските надбавки, а премахването им напълно. Да се въведат данъчни облекчения за деца за хората, които работят и плащат данъци в държавата. Ако някой иска да има облекчения да работи, а не да друса кючек по цял ден и да чака на детски. Изключително порочна практика е даването на детски на ромите - дефакто това им е основен доход и те се стараят да направят колкото се може повече деца. Естествено парите до децата не достигат изобщо.

Много, много добра идея!

Най-интересното е, че си раждат без проблеми, без ин витро и инмитро.......................

И аз подкрепям напълно , досега нито веднъж не съм получила детски ( слава Богу ) , но всеки месец си плащам осигуровките и данъците , препускам като луда мужду детска градина и работа , оставям си детето от тъмно до тъмно , не мога да отида да протестирам , защото съм на работа и накрая държавата ми връща 20 лв. от данъците , за това че цяла година и помагам да плаща "заплатата " на някоя ромка , за това подкрепям с две ръце това предложение . А за деца който са със специални потребности и имат нужда от специални грижи и родителя им няма как да работи , тогава безспорно държавата трябва да помага и то много !

Детските трябва да се увеличат и да се дават в училищата срещу добър успех и малко отсъствия.

Идеята ти е перфектна. Опрделено по-работеща от моята, защото отпада необходимостта от контролни функции-учи ли детето. преминава ли в по-горен клас ит.н. Ето това е , което трябва да стане в държавата-непрекъсната обмяна на идеи и приемане на най-добрите. Точно в противовес на сегашното статукво- капсулирала се престъпна политическа сган , работеща само за тясноличностни интереси. Ние нямаме нормални политици, а най-елементарни углавни престъпници.

Родители, хайде сега да не се връщаме към соца. Надбавки за всички деца, места в градините за всички,безплатни лекарства до 7 годишна възраст, обезщетението се изчисляваше и 10 дни да си работил. Това са соц. отживелици, времената са други.

Разбрахме как според вас не трябва да бъде. Споделете тогава, как смятате , че трябва да е и кажете също така вие родител ли сте?

Да, родител съм и съм социален работник. Виждам колко е трудно майките да си намерят работа. Детските стоки не се дотират от държавата и са доста скъпи. Само богатите майки вече купуват готови детски пюрета, те също са скъпички. Скоро ще се върнат на пелени. И понеже ме питате как да бъде - лесно е. Икономика, селско стопанство, работа за всички, които желаят да работят Производство на качествени стоки, които да се продават успешно и ще има доходи.

Държавата е длъжна да се грижи за всяко дете родено тук, било т циганче, турче, арабче, виетнамче, китайче и каквото и да е. Всяко дете е еднакво важно за бъдещето и от държавата зависи до голяма степен как ще порасне и каквоще стане от него, не от етническия му произход.

Добре това е правилно, но от него следва, че държавата грижейки се не трябва да допуска това дете да израстне в среда, която ще го изгради като завършен изрод.

Подкрепям родителите и аз също съм родител и знам за какво става въпрос. Но с такава политика, каквато се води в нашата държава едва ли нещо ще се случи. Държавата ни няма никаква икономика и се крепи само на събрани данъци и такси от малкото работещи хора. Единствената дейност, която се извършва е да се усвояват пари по европроекти т.е. някой друг километър магистрали и ремонти на паркове и градинки. Нямаме икономика, нищо не се произвежда. От къде да дойдат тези пари в държавата? И без това данъците са ужасно високи и отново ги вдигнаха. След Нова година се очаква отново поскъпване на тока. Политиката в България е сбъркана. От там идва целия проблем.

Като е сбъркана политиката, защо не пратите съпрузите си на площада да протестират?

Ая, трябва да се плащат заеми, данъкът е 10%, това много ли е? А икономиката няма да се развива, защото боклуците, шкартото на ЕС трябва да се продава някъде. Да не говорим, че сме мързеливи, разделени и не можем да сме единни.

Кой данък е 10% ??? Ние изглежда с вас живеем в различни Българии. Всички данъци и такси, които се събират от българина са около 70% от доходите му. Смятали сме ги многократно, вероятно вече са повече от 70% от доходите. Лошото е, че работещия човек срещу тези 70% от доходите му, които внася в държавната хазна получава само едно огромно НИЩО!

Зад тях в София преди време стоеше небезизвестният кандидат за общински съветник от БСП "Зорец" и още група подобни, някои от които наобиколиха и ББ, както се видя по телевизията. Всъщност БСП готвят тесла на мнозинството. Интересна е реакцията на Радан Кънев, който има свои основания , но върши работа и на комунистите. Явно разпределението на силите вече е на други нива за всеки въпрос и интерес. Явно партиите вече са омешали интереси, обещания и принадлежности. Голяма боза стана вчера! Просто Кънев направи страшно мазало, защото не може да бъде оставен, а въпросите с реформите са неотложни, а борбата за промени не зачита мнозинство и общо мнение.

Изобщо не трабва родителите да получават помощи. Това са помощи за деца, а не за родители. Помощите да са във вид на безплатни учебници, хранене в училище, плащане за детски градини, но 0 стотинки до родителя. Грижите да са за децата, без родителите да имат икономически изгоди. Те са направили своят избор да имат деца и това е тяхна отговорност. Сега е като ръзвъдник на малцинствени групи, които освен това носят бедност, неграмотност, неспазване на правата им, бъдеща престъпност и накрая може би дори война. Аз бих забранил правото да имат деца, ако нямат средно образование. При нарушение принудителна кастрация, затвор и отнемане на родителските права. Затвор и за родители не пускащи децата си на училище.

Това са крути мерки,но подходящи за нашата действителност. Обаче-е-е малцинствата/може вече и мнозинство да са/ ще скочат за ТЕХНИТЕ СИ права.

Предлагаш неща, които няма как да станат по твоя начин.

Аз пък не смятам, че всички родители в тази държава са цигани! Разбира се че с детските, които дава държавата не може да се гледа дете, а те и не се дават с тази цел, а с цел да се подпомогне отглеждането. Не всички работят за депутатска заплата! Има родители, които се трудят честно срещу 500лв бруто, защо те да не бъдат подпомогнати?! Защо в тази скапана държава да има пари само за усвояване, а за деца, здраве и образование да няма?!

Стига детски. Дамо циганите и мързеливците взимат детски. Имам три деца, работя и не взимам надбавки. Да се махнат детските, защото тези хора после искат и други социални. Стоп на дегските.

Подкрепям напълно справедливия протест на родителите!!!

Коментари - Родители на протест за по-високи детски надбавки | Днес.dir.bg

Родители на протест за по-високи детски надбавки

Родители се организират в национален мащаб за протест за по-голяма държавна помощ за отглеждане на деца.

Обратно в новината

Коментари - Родители на протест за по-високи детски надбавки | Днес.dir.bg

Коментари

Айде стига с тия искания де. Напънете си малко дупетата и работете. Ако не ви се работи, не правете деца или си ги продавайте.

детски надбавки само до ТРЕТО ДЕТЕ. после който си ражда деца - да си ги "финансира" сам!

накъде.В коя държава има 2г.платено майчинство.Та чак и увеличение на семейните добавки.Оттова само се възползват мангалите.Най-добре да нямя нищо платено като в щатите.След раждане само 3 месвеца отпуск и то неплатен.

Поздравления към humfry за добрата статия!Ако трябва да резюмирам,ще обобщя следното:10 000евро за второ и всяко следващо дете;работнотго място на майката се пази до 3 години от раждането.Просто и ефективно!Само че кой в БГ да го напарви.Имате резерви,че циганките ще раждат-веднага слагат условие,че майката трябва да има 10години трудов стаж и готово.Но НЯМА,НЯМА КОЙ ДЯА ГО НАПРАВИ.И сега хората си берат плодовете на своята държавна политика.А България я чака загиване с тия управници.

То, и сега го има това условие- 1 година стаж, но за циганките не важи. Те взимат по друг параграф.

"10години трудов стаж" - значи най-младата майка ще е на 28 години?! Така ли. Че то вече ще е късно за второ и трето после.

Тези искания, трябваше да се декларират ПРЕДИ, а не СЛЕД приемането на бюджета...

и много ПРЕДИ изборите, а не след тях!!!!

за нови луксозни джипове намират пари ,а за децата нямало...ПОТРЕСЕН ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ.това е абсурд за пореден път

Бойко,не те щеме вече!Купуваш циганите по изборите,плащаш им да не работят и да раждат,а да ги хрантутиме.Да търпим да обират възрастните ни родители по селата...Родоотстъпник,оди си!Не те щеме повече!

humfry

Не е тайна, че България е най-бедната страна в ЕС, както и една от групата на най-корумпираните . Не е тайна, дори за повечето международни институции, че голяма част от население, става въпрос за милиони, живеят на прага на бедността. Какво означава "праг на бедността" за България? Това е по-благозвучно определение за "мизерия". Прага на бедността в момента е 286 лева. Всеки взимащ над тези пари не се води по статистика беден. И въпреки всичко според различни източници между 2 и 3 милиона българи живеят в бедност, тоест под въпросния праг. Официалните данни показват, че в последните 6-7 години между 40 000 и 60 000 души напускат страната трайно всяка година. Това прави по 100-170 души на ден. Според един от последните анализи, 20 % от завършващите средно образование са готови да напуснат страната трайно. Една от причините, които те посочват, е ниските доходи. Бизнесът се оплаква от липсата на кадри. Колко директни и индиректни парични средства се губят от всеки един човек, който поради една или друга причина напусне страната? България е на първо място в ЕС по смъртност - този показател у нас е 14,44 промила. Страната ни е и с най-висок отрицателен прираст на населението в ЕС към 1 януари 2014 г. - 5,2 промила, съобщи европейската статистическа служба "Евростат". България е на 229-то място в света по прираст на населението с отрицателен коефициент от минус 0,83%, зад нас са само страни като Молдова и Сирия. България е на трето място в света по показателя "смъртност" в годишния доклад "Световна книга на фактите" (The World Factbook) на ЦРУ към днешна дата, публикуван на сайта на агенцията. За около 20% от населението може да се каже, че има някакъв проблем, т.е. хората с психични разстройства са над 1 млн. Това обяви в интервю за БНР националният консултант по психиатрия и началник на психиатричната клиниката на УМБАЛ "Александровска" проф. Вихра Миланова. 1946 година населението е било 7 милиона, а 2015 година отново приблизително 7 милиона. Има ли нужда от помощи? Има ли нужда страната от повече деца? Има ли нужда от програми за квалификация и допълнително образование сред всички възрасти в страната? Има ли нужда от собствена икономика, производство и износ?

БРЦК

Глупаците искат да спонсорират циганите с още пари. Направете детските да не са КЕШ , а да са намаление на ДАНЪЦИТЕ. Така който не работи и не плаща данъци - 0 детски. Как може безработни да правят по 10деца и държавата да им плаща за това? Как ще израстнат тези деца ? Отглеждаме си престъпници и социални пиявици.

Това, че безработни българи няма да получават и детски добавки е жестока мярка!

не се занимавай с г-н Евгени Минчев, той е самотен хомосексуалист

БРЦК

Я ми кажи как безработен 'българин' може да отглежда деца? Няма как да стане. Говорим за трайно безработни! Такива хора няма как да имат нормални условия за деца - следователно децата им дори трябва да им бъдат отнемани и давани на приемни семейства! В момента какво се случва ? Идват детските за 5 дева - бащата/майката ги взима и парите отиват за кафе,цигари и алкохол !

Детските ДОБАВКИ не са средства за издръжка на цялото семейство.

Някой с опит да каже къде да емигрирам с децата си,моля.

Където и да идеш по света ще си по-добре, отколкото в България. В Албания да идеш, в Румъния да идеш, в Македония да идеш, пак ще си по-добре, отколкото в България.

Нещо, много ти е ограничен "света"... Има живот на Земята и извън границите на Балканите, знаеш ли?!

Ако си готина руса кака ела у нас...

Прати ги, например, в Конго. Там няма нужда нито от парно, нито от ток... Ще ходят голи, ще ядат банани и ще се размножават, наслаждавайки се на спокойно и естествено съществуване!... ;-)

Мога да кажа къде да не имигрираш - Норвегия. Ако е вярно което съм чувал. Могат включително да ти вземат детето.

Когато е да искаме - искаме с пълно гърло. Когато е за даване - няма ни. Значи искането е за дълго и достатъчно обезщетение за гледане на дете, а също така и за детски - на всяко дете и по много. А защо да не получават майките по 1000-2000 лева до 8-ми клас на детето и отделно по 300-400 лв. детски? Звучи чудесно, нали? И от къде да дойдат тези пари? От Космоса? Децата са на родителите си - те са тяхна отговорност и грижа, а не източник на доход. Ако не можем да ги гледаме, то за какво ги правим? Ама прираста бил отрицателен? Едва ли. Достатъчно тъмнозелени се набълбукват, защото бизнеса им е да се множат - получават достатъчно пари от държавата за раждане.

В много от западните страни майченството е по кратко, но след това преминава в някаква форма на социална дейност и майката получава окол 2000 ЕU до петата година на детето т.е. до започване на училище.

Позкрепям. Майчинството е по-кратко, но повечето майки гледат децата си по-дълго време, а други директно напускат работа и си остават трайно вкъщи. Просто заплатата на таткото плюс помощите за деца са достатъчни да живеят добре.

За нашата родна действителност ли говориш или за западната? Щото, нали ти е ясно, че държава с развита икономика и голям БВП, няма как да бъде сравнявана с България. То и в Кувейт поданиците със зачеването си вече са обезпечени до дълбоки старини, ама ние сме в България и нямаме петрол.

Защо не? В Холандия вземат детски за всяко дете до навършване на 18-годишна възраст и тези пари възлизат на около 20 хиляди евро общо. Давам пример просто.

Нещо не си разбрал! В основата на исканията и реалния проблем е това, че държавата взима от тези, които работят и плащат данъци и дава парите на "тъмнозелените" без да изисква никакви задължения от тяхна страна. Трябва ли за пореден път да озяснявам какви са последствията от тази практика?

Само не мога да разбера, защо все български майки дават по тв-то. Такива, които са работили все пак за да вземат майчинство. Елате тук в малките населени места, за да видите останаха ли българки. Всяка непълнолетна и малолетна циганка взима по 300 лв. на циганче като никога не е внесла един лев в държавата и никога няма да внесе, защото не мислят да работят. Три циганчета=900 лв.+детски=помощи за отопление...

Водят се самотни майки,но по закон не са такива, защото живеят по 20 човека в къща. Обаче социалните им дават помощите, които се равняват и дори накрая стават много повече, от това което получава работещата жена.

Същата работа е и с пенсионерите. Комшията, който има няколко години трудов стаж, получава колкото този, който е работил над 40 години, а не някаква социална пенсия да речем наполовина на тази на работещия. До кога тази бедна наша Държава ще раздава от нас за тези неработещи здрави и прави...?!

Ами...Докато циганите гласуват, пък вие ходите за гъби в гората.

Когато държавата спре да спонсорира еbането на мaнгaлитe, тогава ще има пари за по-високи детски надбавки, пенсии и помощи за трудещи се данъкоплатци изпаднали във временна безработица. Ама нали са "качествен мат'рял"....

В Норвегия плащат 100% само няколко месеца за жената и после два месеца за мъжа. А в България всички се оплакват че не им плащат по 100 години майчинство. Искате да живеем в капитализъм, но държавата да плаща за всичко.

но в Норвегия няма проблем с местата в детските градини нали. и детските са по 180 евро на дете на месец

Вие не сте прочели статията, но иначе се чувствате достатъчно компетентен/на, за да коментирате. Прочетете, моля, първо статията - ясно си пише, че предложенията са да е заплащането за по-кратък период от време, но сумата да е поне малко по-прилична. Никой никога не е казвал,че иска 100 години майчинство...имам предвид във форума, макар че със сигурност точно това е мечтата във всеки катун.

предлагам тези 30 лв. да се дават от държавата не на родителите, а на спортни школи, на школи по изкуствата, за отличен успех, за проявене добродетели /например да пазаруват за възрастни хора/,езикови школи - за всяко дете, което участва да се превеждат месечно!

Държавата трябва да помага единствено на родители на деца с увреждания.

Тогава освободете от данъци останалите родители!

Понеже чета,прокрадват се мнения,че протестите на родителите били организирани с цел.Защо точно сега?Защо точно срещу това правителствои т.н.?Ще си позволя да дам някои отговори,видяни от моята камбанария.Това правителство взе 16млрд. и не обясни 4 от тях за какво са.Кани се да вземе още 5.3 догодина...Те са и хората,при които новините по тв-то са заприличали на крими хроника.Обири,взривове на банкомати и т.н.А дойдоха с обещание за съд.реформа...Това е и правителството,при което петролът е най-евтин от 7 години,но бензинът в БГ е като в Австрия.Може би защото Бойко е в една ловна дружинка с Валентин Златев...2009г.гласувах за Герб.Съжалявам жестоко за това и никога повече няма да повторя грешката си да гласувам за Борисов или за някой от неговите сателити.

Щом веднъж си гласувал за ГЕРБ си безнадежден случай. Гласуването за Тиквеника дори само веднъж е диагноза до живот.. Не пий хапчета-не помага.

Тези от снимката и те ли протестират? Щото като ги гледам само цигарите им са повече от санитарния минимум.

Тез не мислят бе,ми те мангалите ще станат милионри!!!!!!!!!!!!!!

Каква е тази снимка? Сложете две циганки. едва ли майките от снимката ще протестират.

"Първо искане е увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 60 лева и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството." Не виждам най-важното искане, средствата да са за децата , а не за родителите. С изпълнението на такива искания ще се засили катунизацията и съвсем скоро няма да има кой да плаща данъци. Не може да се получават помощи безусловно, и не трябва помощите да са в пари на ръка, защото помощите се превръщат в бира на корем. А след това се трансформират в побоища и точене на здравната каса.

ама точно братовчедките отговарят на каквито и да са подоходни условия - нали нямат такива. Въпросът е и работещите да получават добавки. Защото сега се получава - който не работи - получава детски, а който работи - нищо. А пък парите да са целево за децата, "другарките" все ще намерят начин да ги обърнат в цигари и ракия.

аз с1м за неможе циганите да взимат пари без да бачкат и да имат превилеги повече от нас срамота ние ли сме цигани или те? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

вярно, малко са парите, но никой не ражда децата си, за да се надява държавата да ги отглежда! И според мен тези добавки само създават неприятности, няма никаква полза от тях, ако не си от тези, които имат по 10 деца и не се грижат за тях! Друга ми е мисълта - защо точно сега се правят протести, от 70 години тези добавки са все същите? Май диригентите се развихриха?

Не са същите от 70 години. До преди около 10 години си бяха за всяко дете добавките. Или трябва да ги няма изобщо или да са за всички деца.

... само космонавтите не протестират срещу Борисов...

Ама то в България има ли космонавти? Ако имаше сигурно и те щяха да протестират.

Имам две деца,но голяма част от исканията не подкрепям.Защо ли?Защото нямат нищо общо с действителността.Защо една майка ще стои втората година и ще си гледа детето?Да,то ще боледува.Или пък няма да е класирано в детска градина.НО!!!Може майката да ходи на работа,а ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА НА ГЛЕДАЧКА!Такова предложение не видях.Или пък да се плаща на всяко дете надбавка.Аз не почучавам детски,но всички цигани получават.ТОВА Е ДЪЛБОКО НЕСПРАВЕДЛИВО!Защо нищо не се предлага за семейното подоходно облагане?!Т.е. да се плаща само на работещите родители.А не на майките-бизнесменки от гетата.Прдложенията са недомислени,повтарям.Само за един ден със законови промени може да се въведе ред.Но кой да го напарви?НАИВНИЦИ!Не разбрахте ли,че Бойко изобщо не се интересува от нас?Държавата в момента се държи от него,Доган и Първанов.80% от българските фирми са на техни поставени лица.Вие сте тръгнали да се жалвате!Никой няма да ни чуе!

През втората година от майчинството размерът на помощта е мисля че 340 лева. По-добре е да ги взема майката и да си гледа детето, вместо държавата да ги дава на гледачка същите пари. Има разбира се опция за даване на детето в ясла има и достатъчно частни ясли.При положение, че жената си прецени, че иска да работи и и е по-изгодно. Решенията са индивидуални. Втората година от майчинството е по желание тя не е задължително и не е за всички майки.

По желание, ама да е платена? А защо да не получат и детегледачка? Персонална, за сметка на бюджета. С три висши и шест езика. За да възпитава интелигентно поколение. А майката може да помисли за себе си - и тя е член на обществото.

Майките-бизнесмени от гетото, отглеждат "банкоматчета" - не деца. Отглеждат сополиви, неумити, скитащи, чакащи пред всеки магазин с думите:"дай двайс, ,стинки", а със ,стинките си купуват бомбички ."Банкоматчетата" ходят по два пъти да теглят "дец,ките", щото оная машинка пуска само до 400 на един път, а другите са за утре/познайте за колко пари става дума/. Майката на банкоматчетата, всяка сутрин причаква кмета, за да му иска пари, за "рицепта", - болно дете, а след това пълни торбата с бира и мезе, за таткото, с когото си ляга, но е самотна майка!... Нашите възрастни майки, дето копаеха за 40 стотинки на ден ,в ТКЗС,ни отгледаха без детски надбавки, а с дълг и отговорност. Родил си дете - поемаш родителските си задължения! Така разбирам майчинството,а не да чакам кой ще ми даде за памперси..Вие всички ли сте отгледани с памперси???

Кой ги подбужда към протести сега всички за всичко? Къде бяха по времето на Орешарски? Тогава по-високи ли бяха детските, може би една справка няма да е излишна. И къде е ролята на самия родител в отглеждането на децата ? Тези майки деца нали имат бащи, които работят? При социализма да не мислите, че получавахме толкова детски, че да можем да издържаме децата си и нас с тях? Какви са тези безкрайни и смешни претенции?

Защо дъвчете Орешарски. От 2 години бате в Бойко пак е на власт. И ако толкова ти е зор, по времето на Орешарски имаше такива протести. Информацията е достъпна в гугъл за всеки, който не го мързи да чете. Обаче и Борисов и Орешарски си приличат по това, че не отразяват протестите на майките и децата. Те не са важни за тях. В това отношение всички политически партии в България ужасно много си приличат, да не кажем че са напълно еднакви.

по времето на Орешарски нито винетките вдигнаха, нито осигурителните вноски, нито въедоха "такса отговорност към обществото" за американските ТЕЦ-ове, нито той събираше кметовете да ги кара да вдигат местните данъци и такси.

"Исканията на родителите са да се увеличат детските надбавки и те да се получават за всяко дете, без значение от размера на дохода в семейството. " Сега ясно ли е кой протестира - защитниците на Цацаров, само те имат високи доходи и искат още 4-5 лева.

humfry

"Новото богатство на Русия По 10 000 евро за всяко второ и следващо дете: този стимул накара все повече рускини да раждат дори на късна възраст. Така страната преобърна демографската тенденция и сега се радва на едно неочаквано богатство. Репортаж на Дойчландфунк предава атмосферата в родилен дом на руския град Ростов на Дон - 12 пеленачета лежат едно до друго в пластмасова вана. Всички те са на по ден-два, разказва главната лекарка Мария Потапова. "През последното денонощие имахме 17 раждания. Това наистина е много. През годината имаме до към 4000 раждания. Откакто работя в тази клиника - вече осем години - броят на новородените всяка година нараства с по 100 до 200", казва тя. В единична стая Галина чака да я изпишат. До нея е дъщеричката й Розалия, която е родена преди шест дни. Това е третото дете на Галина. "Решението ни беше съзнателно, казва тя. Можем да си го позволим. Имам вяра в мъжа си, с него се чувствам сигурна. В състояние сме да отгледаме още едно дете." Това, което Галина описва, междувременно се е превърнало в тенденция за цяла Русия. През 2013 г. раждаемостта в страната за пръв път от 1991 г. насам надхвърли нивото на смъртността. Президентът Путин още преди години заяви, че главна задача на руската политика е да спре демографския спад. Той постоянно подчертава ценността на майчинството и на семейството, особено на многодетните семейства. Създадени бяха и финансови стимули. От няколко години насам държавата отпуска премии от по около 10 000 евро за всяко второ и следващо дете в семейството. Недостигат места в детските ясли Особено в руските провинции това са много пари. Изплащането на еднократната парична помощ е обвързано с условието, че парите могат да бъдат използвани за подобряване на жилищните условия, за финансиране на образованието на детето или за повишаване на пенсионната осигуровка на майката. Галина споделя, че за нея парите не са били най-важното: съпругът й е фотограф и печели добре, а и къщата, в която живеят заедно с родителите на съпруга й, е достатъчно голяма. "Подадохме молба за премията, но още не сме решили в какво да вложим парите. За приятелите ми обаче парите са много важни. Те си купиха апартамент. Никой не се решава да гледа деца, ако е принуден да живее в тясно едностайно жилище", разказва Галина. В допълнение към паричните премии в Русия беше подобрена законовата защита на майчинството. Работодателите са длъжни да пазят работното място на майката до три години след раждането на детето. Прави впечатление, че в последно време в Русия и все повече жени в зряла възраст се решават да родят и отгледат още едно дете. Надежда Левитцкая, която е шеф на зравната служба в Ростов казва: "Едно време 28-годишните майки влизаха в отчетите ни като "късно раждащи", а сега много жени раждат и по на 42 и дори 45 години." Днес хората могат да си позволят да отглеждат деца Самата Надежда Левитцкая има една дъщеря. Тя е родена в края на 90-те години. "Тогава памперсите току-що се бяха появили на пазара. Аз самата повивах бебето в пеленки. Нямахме и истинска пералня, беше много трудно да се отглеждат деца в Русия. Днес можеш си купиш всичко: детска количка, бебешки храни, играчки. А и средната работна заплата е достатъчна, за да отглеждаш деца. Това наистина е огромен напредък." Само че бумът на раждаемостта в Русия има и друга страна: местата в детските градини вече не достигат. В Ростов например майките често са принудени да чакат с месеци, докато получат място за детето си. Галина обаче не се тревожи от това. Майката на три деца е готова да си остане и по-дълго у дома. "Като гледам нашия президент, се убеждавам все повече, че положението в страната ни е стабилно. Това означава, че мъжът ми ще продължи да печели добре. Ако здравето ми позволява, искам да родя и четвърто дете", казва тя." Цитираната статия е от Дойче Веле.

Ше те погонат сега че не си точен :) Точната цифра е 250,000 рубли.

Аз пък съм за спиране на всякакви помощи на 100%. Помощ за гледане на деца само под формата на връщане на данъци. Който работи ще има, за търтеи помощи никакви. Така ще могат да увеличат помощите за многодетни работещи майки, а не сега да се пълним с тъмнозелени бъдещи престъпници.

Абсолютно съм съгласна с вас! Няма да отида на протеста не защото исканията не са справедливи, а просто защото са неадекватни на обстановката в България. Всички помощи трябва да бъдат напълно премахнати.

и да бъде регулярно през годината, а не еднократно, бюрократично, с ходене в НАП и т.н.

Детските трябва да се увеличат и да се дават в училищата на родителските срещи, срещу добър успех и малко отсъствия.

Детските се получават само от родители, чиито деца посещават редовно училище и нямат отсъствия. Това винаги е било така. Много ромчета ходят на училище и преминават безпроблемно в по-горен клас без дори да могат да четат, защото пък директорите на училищата имат нужда от тези деца, за да вържат бюджета.Ако се налага и шестици само ще им пишат, само и само да имат нужната бройка деца по класовете. Нещата са много навързани.

Няма проблем, нека тези циганчета да получават помощи. Това, че не може да се измисли съвършенно правило, което да отговаря на твоите измислици, не значи, че не трябва да има никакво правило.

Как да очакваш от тъпи родители умни деца и бъдеще за тази държава?

Как да очакваш бъдеще за България при наличието на толкова тъпи, неграмотни и алчни политици, които е са прочели и една книга в живота си и се гордеят с това. Родителите и децата са ви най-малкия проблем!

НОИ ИЛИ НАП ДА ПЛАЩАТ КАКТО ПРЕД И 2005Г САМО НА РАБОТЕЩИ И ВНАСЯЩИ В БЮДЖЕТА ПАРИ КАТО ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ И ТОГАВА ТЕЗИ ЦИГАНИ ЩЕ ПОЧНАТ Д ВНАСЯТ КАТО САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ ПОНЕ 100ЛВ В ХАЗНАТА АКО ТРЯБВА ТОГАВА ЗА ЕДНО ДЕТЕ ДА СЕ ДАВАТ 50ЛВ ПАК ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е НА КЯР ВМЕСТО СЕГА ДА ДАВА САМО

В МОМЕНТА ДЪРЖАВАТА ГУБИ ОТ СЕМЕЙСТВА КОИТО ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО НО СЕ ВОДЯТ ЧЕ НЯМАТ БРАК И ТОГАВА ВЗИМАТ КАТО НЕСЕМЕЙНИ /САМОТНИ МАЙКИ ПОМОЩ ДЕТСКИ И Т.Н КАТО НЯМА СЕМЕЙСТВО ОТ КЪДЕ Е ДОШЛО ДЕТЕТО ДА НАПРАВЯТ ТАКА ПРИМЕРНО ЗА ВСЯКО СЕМЕЙСТВО КОЕТО СКЛЮЧИ БРАК И ГО ПРЕДСАТВИ ПРЕД СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ДА МУ ДАВАТ 400ЛВ РАЗВОДА Е 500ЛВ В СЪДА ОТ ТОВА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ САМО ОТ САМОТНИ МАЙКИ 100ЛВ НА МЕСЕЦ НА ЕДНА САМОТНА МАЙКА И ОТ ТОВА ЧЕ НЕ ПЛАЩАТ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ И СТОЛОВЕ И ХОП ЩЕ СА В КЮПА ДОКАТО СЕ УСЕТЯТ ИДЪРЖАВАТА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРИМЕРНО 1МИЛИАРД САМО ОТ ТЕЗИ ПОМОЩИ НА ГОДИНА

Детските надбавки трябва да са диференцирани, в зависимост от броя деца, образование на родители, доходи и т.н. Трябва преди всичко да се спре толерастията, насаждана от антибългарски комитети и американски фондации в България, работещи против българските интереси.

За децата няма пари, но за джипове за горските има по 195000 всеки, с монитор на задните седалки, за да си пращат писма. Браво, да вземем и да усвоим парите тук и сега, а след нас и потоп....

"Лошия" Путин се изказа оня ден че въпреки финансовите ограничение на Руския бюджет, ще удължи програмата за подпомагане на семействата с деца още 2г. 10,000$ на семейство в формата на разни помощи и надбавки. Европейска и НАТОвска България не може да събере 5лв за такава програма НО иначе дава по 200 бонки за джипове, охрана на дупедавци и безброй други работи. Сравнявам с Русия защото вместо да плюеме братушките и Путин, можем само да се поучим от тях тъй като нашия манталитет и предизвикателства са по сходни с тези на русия от колко с тези на германия например.

въпрос- реално на ръка им брои 10 000 зелени щатски каймета или по някъв измислен държавен курс им превежда равностойноста в рубли? Добре е да се уточни.

sonibvc@gmail.com

Нали имаш интернет? Що не вземеш да провериш? Ама и ти на готово чакаш..некой да ти свърши работата!

Радикализираните маргинали в пазарджишките гета, които вдигат джамии и пропагандират платен от Саудитска арабия ислямизъм също са получавали и получават детски надбавки. Хранели сме ги от нашите доходи, труд и пот. Сега те пропагандират идеи да ни изколят. Родители, искането ви е безкрайно егоистично, подобни надбавки развъждат гета. Имайте достойнство, след като сте станали достойни родители да имате достойни доходи. Детските надбавки не са достойни доходи. Тук не е Норвегия или Исландия. Вижте какво става и мислете и за другите бели, защото парите от тях ще дойдат.

Според българските политици само циганчетата са деца.

Качили се на поршета, а ще ми искат детски надбавки? Лош матрял, лош!

Къде я забрави?

Да бутаме Бокоооо Ереее Ехооо

ми купи си една туба А98, полей са хубаво и викаи журналистите, ко чакаш още?

Идиот!

Би трябвало всъщност да се протестира не за увеличение на детските надбавки, а премахването им напълно. Да се въведат данъчни облекчения за деца за хората, които работят и плащат данъци в държавата. Ако някой иска да има облекчения да работи, а не да друса кючек по цял ден и да чака на детски. Изключително порочна практика е даването на детски на ромите - дефакто това им е основен доход и те се стараят да направят колкото се може повече деца. Естествено парите до децата не достигат изобщо.

Много, много добра идея!

Най-интересното е, че си раждат без проблеми, без ин витро и инмитро.......................

И аз подкрепям напълно , досега нито веднъж не съм получила детски ( слава Богу ) , но всеки месец си плащам осигуровките и данъците , препускам като луда мужду детска градина и работа , оставям си детето от тъмно до тъмно , не мога да отида да протестирам , защото съм на работа и накрая държавата ми връща 20 лв. от данъците , за това че цяла година и помагам да плаща "заплатата " на някоя ромка , за това подкрепям с две ръце това предложение . А за деца който са със специални потребности и имат нужда от специални грижи и родителя им няма как да работи , тогава безспорно държавата трябва да помага и то много !

Детските трябва да се увеличат и да се дават в училищата срещу добър успех и малко отсъствия.

Идеята ти е перфектна. Опрделено по-работеща от моята, защото отпада необходимостта от контролни функции-учи ли детето. преминава ли в по-горен клас ит.н. Ето това е , което трябва да стане в държавата-непрекъсната обмяна на идеи и приемане на най-добрите. Точно в противовес на сегашното статукво- капсулирала се престъпна политическа сган , работеща само за тясноличностни интереси. Ние нямаме нормални политици, а най-елементарни углавни престъпници.

Родители, хайде сега да не се връщаме към соца. Надбавки за всички деца, места в градините за всички,безплатни лекарства до 7 годишна възраст, обезщетението се изчисляваше и 10 дни да си работил. Това са соц. отживелици, времената са други.

Разбрахме как според вас не трябва да бъде. Споделете тогава, как смятате , че трябва да е и кажете също така вие родител ли сте?

Да, родител съм и съм социален работник. Виждам колко е трудно майките да си намерят работа. Детските стоки не се дотират от държавата и са доста скъпи. Само богатите майки вече купуват готови детски пюрета, те също са скъпички. Скоро ще се върнат на пелени. И понеже ме питате как да бъде - лесно е. Икономика, селско стопанство, работа за всички, които желаят да работят Производство на качествени стоки, които да се продават успешно и ще има доходи.

Държавата е длъжна да се грижи за всяко дете родено тук, било т циганче, турче, арабче, виетнамче, китайче и каквото и да е. Всяко дете е еднакво важно за бъдещето и от държавата зависи до голяма степен как ще порасне и каквоще стане от него, не от етническия му произход.

Добре това е правилно, но от него следва, че държавата грижейки се не трябва да допуска това дете да израстне в среда, която ще го изгради като завършен изрод.

Подкрепям родителите и аз също съм родител и знам за какво става въпрос. Но с такава политика, каквато се води в нашата държава едва ли нещо ще се случи. Държавата ни няма никаква икономика и се крепи само на събрани данъци и такси от малкото работещи хора. Единствената дейност, която се извършва е да се усвояват пари по европроекти т.е. някой друг километър магистрали и ремонти на паркове и градинки. Нямаме икономика, нищо не се произвежда. От къде да дойдат тези пари в държавата? И без това данъците са ужасно високи и отново ги вдигнаха. След Нова година се очаква отново поскъпване на тока. Политиката в България е сбъркана. От там идва целия проблем.

Като е сбъркана политиката, защо не пратите съпрузите си на площада да протестират?

Ая, трябва да се плащат заеми, данъкът е 10%, това много ли е? А икономиката няма да се развива, защото боклуците, шкартото на ЕС трябва да се продава някъде. Да не говорим, че сме мързеливи, разделени и не можем да сме единни.

Кой данък е 10% ??? Ние изглежда с вас живеем в различни Българии. Всички данъци и такси, които се събират от българина са около 70% от доходите му. Смятали сме ги многократно, вероятно вече са повече от 70% от доходите. Лошото е, че работещия човек срещу тези 70% от доходите му, които внася в държавната хазна получава само едно огромно НИЩО!

Зад тях в София преди време стоеше небезизвестният кандидат за общински съветник от БСП "Зорец" и още група подобни, някои от които наобиколиха и ББ, както се видя по телевизията. Всъщност БСП готвят тесла на мнозинството. Интересна е реакцията на Радан Кънев, който има свои основания , но върши работа и на комунистите. Явно разпределението на силите вече е на други нива за всеки въпрос и интерес. Явно партиите вече са омешали интереси, обещания и принадлежности. Голяма боза стана вчера! Просто Кънев направи страшно мазало, защото не може да бъде оставен, а въпросите с реформите са неотложни, а борбата за промени не зачита мнозинство и общо мнение.

Изобщо не трабва родителите да получават помощи. Това са помощи за деца, а не за родители. Помощите да са във вид на безплатни учебници, хранене в училище, плащане за детски градини, но 0 стотинки до родителя. Грижите да са за децата, без родителите да имат икономически изгоди. Те са направили своят избор да имат деца и това е тяхна отговорност. Сега е като ръзвъдник на малцинствени групи, които освен това носят бедност, неграмотност, неспазване на правата им, бъдеща престъпност и накрая може би дори война. Аз бих забранил правото да имат деца, ако нямат средно образование. При нарушение принудителна кастрация, затвор и отнемане на родителските права. Затвор и за родители не пускащи децата си на училище.

Това са крути мерки,но подходящи за нашата действителност. Обаче-е-е малцинствата/може вече и мнозинство да са/ ще скочат за ТЕХНИТЕ СИ права.

Предлагаш неща, които няма как да станат по твоя начин.

Аз пък не смятам, че всички родители в тази държава са цигани! Разбира се че с детските, които дава държавата не може да се гледа дете, а те и не се дават с тази цел, а с цел да се подпомогне отглеждането. Не всички работят за депутатска заплата! Има родители, които се трудят честно срещу 500лв бруто, защо те да не бъдат подпомогнати?! Защо в тази скапана държава да има пари само за усвояване, а за деца, здраве и образование да няма?!

Стига детски. Дамо циганите и мързеливците взимат детски. Имам три деца, работя и не взимам надбавки. Да се махнат детските, защото тези хора после искат и други социални. Стоп на дегските.

Подкрепям напълно справедливия протест на родителите!!!