Коментари - Еколози на автопоход срещу АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Еколози на автопоход срещу АЕЦ ”Белене”

Около 30 автомобила се включиха в протестен автопоход срещу строежа на втора атомна централа у нас. Организатори на инициативата са няколко екоорганизации, които тръгнаха от Свищов и ситгнаха до портала на АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Еколози на автопоход срещу АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Обзалагам се, че еколозите ще млъкнат и ще се скрият, когато правителството започне да преговори с Уестингхаус за закупуване на техния реактор и за доставка на ядрено гориво от САЩ (другия край на света), което определено ще е много по-скъпо от европейското на Русия. Защото еколозите лаят или млъкват винаги срещу добро заплащане. Четете Уилкилийкс и ще разберете за ролята на американския посланик у нас по този въпрос.

Няма ВРЕМЕ ГОТИН! Иначе си АБСОЛЮТНО ПРАВ, па макар и седнал зад компа!

Ебати и смешниците, еколози , ама иначе с колите. да звемат да си отворят учебниците преди да почнат да ръсят глупости. Чернобил, Фукушима. Това стадо овце, подтикнато от от шепа пропагандьори имат ли представа как работят нашите реактори, тези на Чернобил и тези на Фукушима? Щото по всичко личи, че не. Ужасът - бе я да се скрият на някъде. На тези, пак казвам, водени за носа овце, дали им е ясно, че реакторите на Козлодуй няма как да гръмнат, точно поради принципа им на работа. Ама е по-лесно да се оставиш някой да ти дава наклон на движение, от колкото да си размърдаш двете гънки на овчия мозък и да помислиш върху някой неща. Ай сиктир бе драги зрители!

Аз съм "за" ядрената енергия. За Белене не съм достатъчно запознат конкретно, щото има много противоречащи си мнения - за сеизмологичната обстановка, например. И след като така и така съм "за", я кажи къде ги раздават тез пари, че да се облажа! Да не съм пък аз най-простия червен боклук, баси... Далаверата, чиста печалба... Тъй, де...

Много скоро ще разберете , ЧЕ ВСИЧКО Е БЛЪФ! В БГ НИКОГА НИЩО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОСТРОИ! Нито АЕЦ, нито МАБУТО, НАБУКО или каквото и де е! Забавни сте с тъпите си анализи, но нямате достъп до истинската информация!

Здравейте, приятели. Това е само първият от протестите, които ще се случат в цяла България против АЕЦ Белене. Защото това не е единствено сериозен екологичен и финансов проблем. Това е едно сериозно изпитание за България, за нейната съдба и за нейната трудно извоювана независимост. Не се учудвам, че платените предатели във форумите се държат като ухапани. Нали разчитат на някоя и друга рубла от господарите си от Кремъл. Нека си вземат грешните пари и дано се задавят!

Предполагам,че са ви платили поне бензина до Белене... Колко му е,на 30 автомобила по 20-тина литра - бълха ги ухапала! Жалко,че не са се намерили още мераклии да напълнят резервоара...

хубаво е тия "еколози" да ги вържат на върха на комина на ТЕЦ-а, да подишат малко екологично чист въздух от екологично чистата електроцентрала! Все пак пушека от американския ТЕЦ е по-екологичен от евентуалния риск за руския АЕЦ, нали? По-демократично ни трови, някак си...

Аз пък съм "за" строежа на Белене и евтината електроенергия. Дотук надолу не забелязах смислени мнения против атомната енергия. Само глупости на търкалета и чиста демагогия. Какъв е проблема, ако се изгради една електроцентрала с възможно най-голям брой защити, каквито неминуемо ще се направят след толкова катастрофи дотук? Не мога да разбера голяма част от тука пишещите в кой век искат да живеят... какви сметки за ток искат да плащат... и дали си въобразяват, че точно радиация ще ги убие или от видната си глупост няма да ги блъсне кола, докато пресичат улица и умуват какво да измислят срещу атомните електроцентрали...

"Или въобще някакво мислене" :))) Е това откровено ме разсмя :) Аз мисля, че след 25 години Чернобил и Фукушима всеки бегло се досеща за опасностите. Но само да се лае не става. Ама как да им го обясниш. Те тие зелените са обикновено наивни дечица, предрусали хипита и платени викачи. Нито една от гореизборените групи не е способна да измисли нищо градивно. Но те трябва да съществуват, защото пазят някакъв баланс. ако не са те да лаят непрекъснато хората съвсем ще се самозабравят и ще се самозатрият много по-бързо, отколкото си мислят. Защото на другия край са отвратителните корпорации с безграничната им алчност.

Е що не протестирахте зимата а ?

Добре. Събрали са се почти хора за малка сватба. Нека да спрем всички АЕЦ и да се върнем към копане на нивите с мотики. Ще живеем екологично, но кратко.

Екоорганизациите защо не организират велопоход като са толкова загрижени за природата? Дайте им имената най-сетне да знаем кои са тези големи противници на атомната енергетика.

Ще ни ги спрат ГОТИН! Но не НИЕ, а земетресенията и изригналите вулкани! Дори по-скоро отколкото си мислите!

еколози -- ????? може ли някои от тъх да докаже че човек миже да живее без храна? истината е че всяко нещо което се слага на масата --има зена. отделно и някакув вид живот. ние плащаме тази зена, ако някои може да докаже че има по ефтин пут, но последния начин е начина на отричане на еколозите, кои им плаща за да прабят нещо без да мислят.явно ги използва някои , като им плаща----друга разумна идея няма.ако те искат да се варнат в пещерата -добре но защо искат да испратят други? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може без храна, Има поне 3000 души на Земята дето го правят това чудо. Аз лично имам колега , дето е на финала и не се храни абсолютно с нищо, но пие вода.

Предлагам референдум. Поименен. Които иска да се строи ЯЕЦ ще ползува електричество по 5 ст. / КВЧ. Които е за вятърна и слънчева енергия по 71 ст. /КВЧ.

Що си мислиш , ЧЕ ИМА САМО ТАКАВА? Има и СВОБОДНИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ, при това много по-евтини от вятъра и атомната енергия. Имат ги и ПЕНТАГОНА и Руснаците и Китай. Скоро ЩЕ БЪДЕТЕ ДОСТА ЯКО ИЗНЕНАДАНИ, но дотогава си ПАЗЕТЕ МОТИКИТЕ!

Руските агенти , златните рубли и червената мафия , ...срещу НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ.... Позната история ...от много години .. Мутантите на Масква- срещу мислещите ... Фуражки и чорбари , срещу младите и умните .. БКП-мухлясалите и руските "самовари" , срещу нормалния РАЗУМ ..)) Отпадъкът на обществото , срещу евро гражданите ... Тъпотата на крепстните , срещу интелекта на хората от 21- ви век .. Путин, Боко , Р.Овч. и мафия , срещу всички останали .. Червените крими олигарси , срещу гражданското общество .. Волове и мутри - срещу човеците .. Това е положението..в българската история ..)) Тези , които искат да сме БЕЗ ПРАВА, срещу тези , които искат да ИМАТ ПРАВА... 'Москвичи и лади , срещу Поршета , Кадилаци и БМВ-ета..... Прочитане на целия коментар border="0" />)) Тапири , срещу нормални човеци ..))

Имаш ли температура? В Русия отдавна карат Поршета, БМВ та , и др добри коли * не посочвам японските да не ви провокирам. Американците отдавна летът с руски ракети. Европа отдавна построи социализм и социално защитено общество. А България закъснява, и трябва да има собствена идея. Путин имал само една идея / дайте ми само 7 години без война и нещата ще потръгнат. И го направи. А започна с това че освободи народа от плащането на парно за няколко години. Би могло и в България да стане това, но такива като вас не щът , лесно разбираемо защо. Белене може и да не се строи , но не мъслете че другите също няма да строят своите станции. Руснаци предложиха проект за безопасни реактори на бързи нейтрони, но вие искате да разтурите академия, която единственно може професионално да каже нещо по тоз въпрос. Правда за вас стана полеко, защото американци вече подкрепиха сътрудничество по този проектс пари. И като резултат, такива като вас нямат нищо конструктивно в главата си, нямат дисциплина в мисленето и действия, а това е анархия. Само това не ни стига сега.

Big All непрекъснато има температура - изглежда е хронично болен. На това се дължи и несвързаният му синкопен изказ...

Е..ти държавата, в която такива като тебе са "нормални граждани". Те и тия, дето се мислят за Наполеон, и те се мислят за "нормални"...

Къде ги младите и умните? Ако Дянков ти е за пример - може познал си! Кви руски агенти и кви пет лева бе ГОТИН! Вие май не сте разбрали дори, ЧЕ СМЕ УМРЕЛИ!

"Театърът" продължава.. Пиесата е слаба .. Актьорите- Боко рапона и волската мутра от Правец- слаби ..и карикатурни .. Все някой , някога ,трябва да им казва , че са прости , тъпи, посредствени червени чучела .и примитиви... Салонът с гледащите и "верващите" става все по- празен.. Посредствеността ни бута , посредствено и прозрачно , към заветната цел- все някои глупаци да гласуват за ТЯХ-поредните тапири- наесен ..)) Предвидено е лъжите - дотогава , да стават все по- грандиозни ..Руските мангизи - за агентите - все повече... Тодорживковците винаги са били готови , всичко да правят , само властчица да ..имат..Затова ни и продадоха навремето на руснаците-за да сме колония на империята на ЗЛОТО.. КОЛОНИЯ- без ПРАВА за гражданите , без свобода на преса, мнения , партии , самостоятелна външна политика и т.н. Като при Оруел ..... Обществото мечтано и ДНЕС - от червените мутанти , като Боко и волският мутант от Правец..)) Нищо ново ..))

Не бях на протеста и не съм еколог, но съм твърдо против строене на Белене. Кому е нужно освен на руснаците и на ББ които беше насметен и купен от Путин. Не на националните предатели.

В последните няколко седмици се слчуват "страшни" неща в държавата една купчина всезнайковци започнаха да дават мнения по толкова важен за държавата въпрос.Костов и компания са ясни,командата на Отворено оБщество и те са ясни,Уорлик на 100% участва в парада и сега да стане по-достоверна картината се появиха и еколози който разбира се ги няма в ОЦК,Кремиковци,Асарел.Не протестираха пред японското посолство след аварията във Фукушима не че не са знаели за всичките и проблеми.Интреса клати феса гласи една стара поговорка но г-да еколози мислете малко за България а не за тези който ви плащат за показната и помпозна кампания

И аз съм за затварянето на тези централи,НО НА ВСИЧКИ !

Още един против. Ама за какво е "За" и той не знае. Важното е да не е руско. Я кажи какви са националните ни интереси, че не разбрах. Да зависим изцяло от вносен ток и да ни клатят както си искат. И като стане авария в Турция да го отнесем и ние? Ако ще спираме централите, да ги спрем в цяла Европа. Ама след това се приготви да кибиш на тъмно и студено. И без мрънкане.

Това не са еколози, а национални предатели. Без АЕЦ Белене ни чака голяма енергийна криза.

Втрогенераторите... Да не говорим, че затриват тълпи птици дето фръкат насам, натам и тъповато се набутват дето мачка,. Да не говорим, че се правят обикновено на високи места дето има вятър, а такива места са обикновено далеч от селищата и от системата на енергопренасяне, т.е. трябва да се дават здраво пари за пренасяне на тока. Да не говорим, че когато през лятото има голяма консумация на ток, перките не помръдват, а се раздвижват, когато няма кой знае каква нужда. А как ще покрием потреблението в спокойните дни???... Да не говорим, че тази енергия е невъзможно да се регулира, както атомната примерно, т.е. нощем намалява потреблението а денем нараства. Да не говорим за цената на една такава машина, която е меко казано огромна и трябва да се инсталират десетки, на специфични места... В кратко... скъпо, сложно, неефективно, не покрива нуждите в нужните моменти, няма инфраструктура за такова нещо и то не само в Бг а и почти на всякъде

Аз съм за построяване, но хората имат право да изкажат мнението си. Дано да ги попитат за мнението им.

Прочетете книгата на горния автор за Белене и концлагерна България.Това място е заредено с негативна енергия и единственото нещо,което трялва да има там ,е музей на комунизма...

Само не музей на коммунизма, защото той е построен само в Швеция, а в България нямало такъв.

Няма нищо ново под слънцето link

Като се има предвид, че: 1. ТЕЦовете замърсяват неимоверно повече, вкл. и радиационно, от АЕЦовете; 2. "Алтернативните" технологии не са алтернатива, щото не им достига мощност; 3. "Зелените" технологии хич не са толкова зелени и никак не им достига мощност; 4. Единственото замърсяване от АЕЦ при безаварийна експлоатация, е отработеното гориво, което действително трябва да бъде тема на разговор; и резултатът от всичко това - ядрената енергия е най-евтина и най-чиста; а също като се вземат предвид: 1. Замърсяването и жертвите от автомобилния и въздушния транспорт; 2. Влиянието на корабоплаването и нефтените замърсявания върху морската екосистема, което пък е предизвикано от желанието ни да си караме колите; 3. Отравянето на близката среда от битовите отпадъци; 4. и още милион точки, за които мога да се сетя, ако се напъна; МОЛЯ противниците на ядрената енергия да покажат някаква, каквато и да е, дори и далечна, нейна алтернатива! Да, ядрената енергия си иманедостатъците (като всяка друга) и ние ги знаем. А какъв избор имаме?!

Към всичко това може да се добави ,че фотоволтаичните системи имат два основни недостатъка: 1/Унищожават огромни площи обработваема земя./Справка : В момента между селата Левски и Попинци- Панагюрско се затриха около 200 дка златна тракийска земя/ 2/След отработване на срока на годност на фотоволтаичните системи ,остава практически нерециклируем силициев отпадък, Ще се получат планини от отработени панели.

Що се отнася до АЕЦ ,не съм компетентен нито по техническата нито по икономическата страна на въпроса.И не слушам нито противниците нито привъжениците на Белене.Особено политици. Но е ясно ,че в близко бъдеще нуждата от ел.енергия ,ще скочи рязко във връзка с масовото навлизане на електромобилите в експлоатация.

Е, как така? Задължително ли трябва слънчевите панели да се монтират на плодородна земя? За по-голямо КПД може би? А защо старите панели не могат да се рециклират? Не са ли те обикновен кварц?

Като затворим всички производствао ще се занимаваме само с овчарлък и ще изнасяме проститутки по необходимост. България ще стане зелена от край до край. Нека сме наясно с тази перспектива.

Аз бях на протеста. Участваха около 40 автомобила. Протестиращите не за първи път изразявам мнение против изграждането на АЕЦ Белене и този път го направиха съвсем интелигентно. Още повече, че именно в този район се случи убийствено земетресение през 1977 година. В Свищов се сринаха няколко сгради и убиха над 120 души. По онова време Белене беше едноетажно селце и просто нямаше какво да падне. Сега, обаче вече има. Да им имам кмета - мошеник!

Защитниците на централада да се запитат ако сметището за ядрените отпадъци го направят до техния град, дали няма тогава да се вдигнат на протест против него?

хм, до моя град добиваха (вече не - жалко) не мрънкам! по-добре АЕЦ, отколкото зелена енергия - кое и е зеленото??? и 1 (един) лев за квч!

Мисля,ч е форумът се манипулира от хора, чиято цел е единствено да обиждат и се подиграват с мението на хората, които са против това икономическо и екологично недоразумение. Поставянето на акцент, "който е против Белене е против прогреса" е меко казано израз на елементаризъм!

Следващият път като протестирате, използвайте каруци, а не автомобили; Нали ужким сте еколози.

Много недоволни граждани имало, цели 30 автомобила, а пък най ми е интересно като чуя за еколози с автомобили. Смешници. Да не говорим, че "Свилоза" Свищов вече над 40 години редовно "парфюмира" въздуха на Белене.

Аз не съм"еколог",но смятам,че бъдещето принадлежи на "зелената"енергия-соларните батерии и ветрогенераторите!...А колкото до АЕЦ Белене,то е очевадно-Боко и БСП играят в един отбор...този на защитниците на руските интереси...

Аз не съм"еколог",но смятам,че бъдещето принадлежи на "зелената"енергия-соларните батерии и ветрогенераторите!...А колкото до АЕЦ Белене,то е очевадно-Боко и БСП играят в един отбор...този на защитниците на руските интереси...

Ронин,душко,мисля,че си достатъчно интелигентен за да вденеш,че ветрогенераторите могат да произвеждат ток само в Китай. Защо? Ами много просто - през по-голямата част от годината,когато няма сериозни ветрове,могат да бъдат изкарани 1,5 милиарда китайци да духат с уста в перките им...Но ние няма да го духаме!

Искаме или неискаме щом неискаме да сме зависими от нефта и арабите и монополите петролни имаме нужда от атомна централа.Както се видя от Япония никой не езастрахован на тая тема.СТига пяли за тоя Чернобил-що не пеете за японската авария или американската или италинската или забравихте че и там е имало такива инциденти?Да Чернобил е една трагедия ама колко самолети падат годишно и колко фора загиват с това а никой не казва спрете самолетите!!!

Тези еколози са само гуляйджии и сбирщина от педали и педалки

Дежурните червени писачи веднага скочиха срещу протестиращи българи.Вече 20 години червените тикви не разбират,че присъщо на демокрацията е всеки да изразява своето мнение,стига да не нарушава правата на останалите...

Предлагам да закрием всички ядрени ЕЦ. После да закрием и ТЕЦовете, заради отровните газове, шлаката, унищожените плодородни земи и изпусканите безконтролно РАДИОАКТИВНИ елементи. И после да караме само на слънчеви, вятърни и вълнови ЕЦ, но ще ни се наложи най-голямата част от енергията си да я добиваме от биволи и коне. И ще си го заслужаваме, докато изграждането на каквато и да било ЕЦ е политически, граждански и н'амсикъф още въпрос, а не финансов, научен и в крайна сметка - просто технологичен. И сред защитниците, и сред противниците на Белене и на ядрената енергия по принцип, 90 % са необразовани кресливци с незадоволени амбиции и желание за публична изява, а на останалите не им се чува гласът сред врявата. Както и при социализма - 90% от парата отива в свирката.

Всички , които сте били на протеста , смятащи себе си за еколози, спрете да се качвате на превозни средства, освен с животинка тяга! Върнете се на село и започнете да обработвате земята само мотика или с волове и рала, защото всичко останало е опасно! Ако спрат да се продават коли, камиони, самолети,трактори и химикали за храните , които ядем и аз ще съм против АЕЦ. Но за сега съм твърдо за Белене , защото смятам че няма по добър енергоизточник от атомната енергия, останалото е да се върнем назад в развитието си! Производителите и ползвателите на соларни и вятърни централи стоят зад забраната на АЕЦ -вите , затова не казвам ,че тези хора не са интелигентни , просто се борят по всякакъв начин за своите интереси. Каквото и да си говорим става дума за пари и то много , затова аз като потребител за сега смятам, че енергията от АЕЦ е най-евтина и безопасна, ката се използва разумно. В Япония АЕЦ Фукошима е трябвала да бъде затворена преди десетина години!

абе кой ви плаща горивото бе еко куковици и що еко да мърсите въздуха а

Тези "еколози", като са за чиста околна среда, защо протестират с автомобили, които замърсяват въздуха? Би следвало с личен пример да се возят на велосипеди или конски каруци! Щом като ще връщат назад развитието на цивилизацията да си купят по едно магаре за транспорт!

Майкопродавците нека гледат филма за Чернобил от преди точно 25 години. Цялата тая пасмина от гадни гладни политици, които за пари всичко дават, искат да я има "Белене". А аз вече 13 години се боря с "минималната" доза радиация, която неблагоразумно поех тогава поради невежеството си?!

Хора, народе мой, събудете се !От един месец европейските телевизии излъчват непрекъснато документални филми за Чернобил, а в България мълчат.НЕКА КАЖЕМ ЕДНО ОБЩО И СИЛНО Н Е НА БЕЛЕНЕ. Н Е на руските интереси в БГ. Н Е на рубладжиите с тлъстите руски комисионни. Нека докажем, че сме НАРОД , а не МАТРЯЛА на ББ .

Бабче, ти сигурна ли си, че не си избягала от някое учреждение с бели стени? Хората показват филми за Чернобил в памет на загиналите, като извинение за информационната мъгла преди години и за да се знае, че ядрената енергие е нещо опасно и трябва да се борави с нея ааадски внимателно. Те самолетите падат, колите катастрофират, нефтът се разлива от танкери и т.н., ама ти, бабче, като гледам, още не си се отказала от нито едно от тия неща. И за нетеца, който ползваш, също требе ток. Ти ли ще въртиш педалите у нас да ми работи печката като спрат АЕЦ-а. И откъде мислиш, че ще идва тоак в БГ. От друг АЕЦ. Нали не си мислиш, че ще има достатъчно енергие от приливи, перки и подобни простотии. И нали не си мислиш, че ако гръмне някой АЕЦ в Европа няма да има последици за Свищов???

Първо да проверят радиацията, която излиза от комините на ТЕЦ Марица - изток.

наiма нищо безопасно....ама без белене тока ще стане много по скап от бензина сега.....сега мранкате за цените на бензина и нафтата, да видим тогава кво ще правите...

Бях на протеста!Всички участници бяха все интелигентни и компетентни хора с най-различни професии и обществени възгледи. Протестът беше граждански, а не политически. Присъстваха представители на всички политически партии в Свищов и Никопол! Хората в тези градове НЕ ИСКАТ АЕЦ БЕЛЕНЕ. Всеки опит да се внуши друго е манипулация на общественото мнение в национален мащаб. Който не вярва да дойде и да провери!

Хората са казали "Прост народ-слаба държава",та и тези "интелигенти" не са толкоз умни...

едни не искат атомна, други нефтопровод, трети боклука......ама всеки иска пари от дарjвата......това че си интелигентен не значи че виждаш по далече от носа си....и сталин, и хитлер,и маркс, и аинщаин са били интелигентни ....

Абе кой ще пита селяндурите от село Никопол и от село Свищов къде ги сърби? Без Аец Белене България ще е тъмница след 10г. И тогава може би селяните от тия две села ще въртят педалите на колелата си,ще бърдят...и о ето ел енергия. Ебати олигофрените сте!

Този коментар е откровено просташки и показва нивото на възпитание на автора му! Ние от свищов ще отстояваме правата си на граждани докрай! Не на АЕЦ БЕЛЕНЕ!

Абе "екотикви" - що не ходите пеша, ами ми замързявате природата с газове от автомобили? Май само си лаете па после - опа интернетче, опа яко разходи на ток. Като искате да сте еколози - отивайте в първото обезлюдено село и си правете квото си искайте - и циганите няма да Ви закачат

Аз съм против ... левче за 1квч... ама толкова искате да плащаме за зелена енергия!!!

Аман от платени еколози дето се представят като последна инстанция. Смях никой не ви вярва на платените протести. Всеки който се интересува знае защо Германия беше решила да се отказва от атомната енергия не защото много обича природата а защото въгледобивната промишленост си беше платила дето трябва.

Нима наистина си вярваш, че споделянето на соросовите идеи, платени на участниците в НПО и ангажирането с чужди и враждебни за България каузи като вълчия вой срещу АЕЦ "Белене" те прави интелигентен човек?! Много се лъжеш. Може да си лицемер, да се опитваш да си в тон с някаква както смяташ възвишена мода , може просто да припечелваш, но нямаш нищо общо с интелигентността нито ти, нито незначителната гласовита шайка самоназначили се "интелигенти".

Коментари - Еколози на автопоход срещу АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Еколози на автопоход срещу АЕЦ ”Белене”

Около 30 автомобила се включиха в протестен автопоход срещу строежа на втора атомна централа у нас. Организатори на инициативата са няколко екоорганизации, които тръгнаха от Свищов и ситгнаха до портала на АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Еколози на автопоход срещу АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Обзалагам се, че еколозите ще млъкнат и ще се скрият, когато правителството започне да преговори с Уестингхаус за закупуване на техния реактор и за доставка на ядрено гориво от САЩ (другия край на света), което определено ще е много по-скъпо от европейското на Русия. Защото еколозите лаят или млъкват винаги срещу добро заплащане. Четете Уилкилийкс и ще разберете за ролята на американския посланик у нас по този въпрос.

Няма ВРЕМЕ ГОТИН! Иначе си АБСОЛЮТНО ПРАВ, па макар и седнал зад компа!

Ебати и смешниците, еколози , ама иначе с колите. да звемат да си отворят учебниците преди да почнат да ръсят глупости. Чернобил, Фукушима. Това стадо овце, подтикнато от от шепа пропагандьори имат ли представа как работят нашите реактори, тези на Чернобил и тези на Фукушима? Щото по всичко личи, че не. Ужасът - бе я да се скрият на някъде. На тези, пак казвам, водени за носа овце, дали им е ясно, че реакторите на Козлодуй няма как да гръмнат, точно поради принципа им на работа. Ама е по-лесно да се оставиш някой да ти дава наклон на движение, от колкото да си размърдаш двете гънки на овчия мозък и да помислиш върху някой неща. Ай сиктир бе драги зрители!

Аз съм "за" ядрената енергия. За Белене не съм достатъчно запознат конкретно, щото има много противоречащи си мнения - за сеизмологичната обстановка, например. И след като така и така съм "за", я кажи къде ги раздават тез пари, че да се облажа! Да не съм пък аз най-простия червен боклук, баси... Далаверата, чиста печалба... Тъй, де...

Много скоро ще разберете , ЧЕ ВСИЧКО Е БЛЪФ! В БГ НИКОГА НИЩО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОСТРОИ! Нито АЕЦ, нито МАБУТО, НАБУКО или каквото и де е! Забавни сте с тъпите си анализи, но нямате достъп до истинската информация!

Здравейте, приятели. Това е само първият от протестите, които ще се случат в цяла България против АЕЦ Белене. Защото това не е единствено сериозен екологичен и финансов проблем. Това е едно сериозно изпитание за България, за нейната съдба и за нейната трудно извоювана независимост. Не се учудвам, че платените предатели във форумите се държат като ухапани. Нали разчитат на някоя и друга рубла от господарите си от Кремъл. Нека си вземат грешните пари и дано се задавят!

Предполагам,че са ви платили поне бензина до Белене... Колко му е,на 30 автомобила по 20-тина литра - бълха ги ухапала! Жалко,че не са се намерили още мераклии да напълнят резервоара...

хубаво е тия "еколози" да ги вържат на върха на комина на ТЕЦ-а, да подишат малко екологично чист въздух от екологично чистата електроцентрала! Все пак пушека от американския ТЕЦ е по-екологичен от евентуалния риск за руския АЕЦ, нали? По-демократично ни трови, някак си...

Аз пък съм "за" строежа на Белене и евтината електроенергия. Дотук надолу не забелязах смислени мнения против атомната енергия. Само глупости на търкалета и чиста демагогия. Какъв е проблема, ако се изгради една електроцентрала с възможно най-голям брой защити, каквито неминуемо ще се направят след толкова катастрофи дотук? Не мога да разбера голяма част от тука пишещите в кой век искат да живеят... какви сметки за ток искат да плащат... и дали си въобразяват, че точно радиация ще ги убие или от видната си глупост няма да ги блъсне кола, докато пресичат улица и умуват какво да измислят срещу атомните електроцентрали...

"Или въобще някакво мислене" :))) Е това откровено ме разсмя :) Аз мисля, че след 25 години Чернобил и Фукушима всеки бегло се досеща за опасностите. Но само да се лае не става. Ама как да им го обясниш. Те тие зелените са обикновено наивни дечица, предрусали хипита и платени викачи. Нито една от гореизборените групи не е способна да измисли нищо градивно. Но те трябва да съществуват, защото пазят някакъв баланс. ако не са те да лаят непрекъснато хората съвсем ще се самозабравят и ще се самозатрият много по-бързо, отколкото си мислят. Защото на другия край са отвратителните корпорации с безграничната им алчност.

Е що не протестирахте зимата а ?

Добре. Събрали са се почти хора за малка сватба. Нека да спрем всички АЕЦ и да се върнем към копане на нивите с мотики. Ще живеем екологично, но кратко.

Екоорганизациите защо не организират велопоход като са толкова загрижени за природата? Дайте им имената най-сетне да знаем кои са тези големи противници на атомната енергетика.

Ще ни ги спрат ГОТИН! Но не НИЕ, а земетресенията и изригналите вулкани! Дори по-скоро отколкото си мислите!

еколози -- ????? може ли някои от тъх да докаже че човек миже да живее без храна? истината е че всяко нещо което се слага на масата --има зена. отделно и някакув вид живот. ние плащаме тази зена, ако някои може да докаже че има по ефтин пут, но последния начин е начина на отричане на еколозите, кои им плаща за да прабят нещо без да мислят.явно ги използва някои , като им плаща----друга разумна идея няма.ако те искат да се варнат в пещерата -добре но защо искат да испратят други? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може без храна, Има поне 3000 души на Земята дето го правят това чудо. Аз лично имам колега , дето е на финала и не се храни абсолютно с нищо, но пие вода.

Предлагам референдум. Поименен. Които иска да се строи ЯЕЦ ще ползува електричество по 5 ст. / КВЧ. Които е за вятърна и слънчева енергия по 71 ст. /КВЧ.

Що си мислиш , ЧЕ ИМА САМО ТАКАВА? Има и СВОБОДНИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ, при това много по-евтини от вятъра и атомната енергия. Имат ги и ПЕНТАГОНА и Руснаците и Китай. Скоро ЩЕ БЪДЕТЕ ДОСТА ЯКО ИЗНЕНАДАНИ, но дотогава си ПАЗЕТЕ МОТИКИТЕ!

Руските агенти , златните рубли и червената мафия , ...срещу НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ.... Позната история ...от много години .. Мутантите на Масква- срещу мислещите ... Фуражки и чорбари , срещу младите и умните .. БКП-мухлясалите и руските "самовари" , срещу нормалния РАЗУМ ..)) Отпадъкът на обществото , срещу евро гражданите ... Тъпотата на крепстните , срещу интелекта на хората от 21- ви век .. Путин, Боко , Р.Овч. и мафия , срещу всички останали .. Червените крими олигарси , срещу гражданското общество .. Волове и мутри - срещу човеците .. Това е положението..в българската история ..)) Тези , които искат да сме БЕЗ ПРАВА, срещу тези , които искат да ИМАТ ПРАВА... 'Москвичи и лади , срещу Поршета , Кадилаци и БМВ-ета..... Прочитане на целия коментар border="0" />)) Тапири , срещу нормални човеци ..))

Имаш ли температура? В Русия отдавна карат Поршета, БМВ та , и др добри коли * не посочвам японските да не ви провокирам. Американците отдавна летът с руски ракети. Европа отдавна построи социализм и социално защитено общество. А България закъснява, и трябва да има собствена идея. Путин имал само една идея / дайте ми само 7 години без война и нещата ще потръгнат. И го направи. А започна с това че освободи народа от плащането на парно за няколко години. Би могло и в България да стане това, но такива като вас не щът , лесно разбираемо защо. Белене може и да не се строи , но не мъслете че другите също няма да строят своите станции. Руснаци предложиха проект за безопасни реактори на бързи нейтрони, но вие искате да разтурите академия, която единственно може професионално да каже нещо по тоз въпрос. Правда за вас стана полеко, защото американци вече подкрепиха сътрудничество по този проектс пари. И като резултат, такива като вас нямат нищо конструктивно в главата си, нямат дисциплина в мисленето и действия, а това е анархия. Само това не ни стига сега.

Big All непрекъснато има температура - изглежда е хронично болен. На това се дължи и несвързаният му синкопен изказ...

Е..ти държавата, в която такива като тебе са "нормални граждани". Те и тия, дето се мислят за Наполеон, и те се мислят за "нормални"...

Къде ги младите и умните? Ако Дянков ти е за пример - може познал си! Кви руски агенти и кви пет лева бе ГОТИН! Вие май не сте разбрали дори, ЧЕ СМЕ УМРЕЛИ!

"Театърът" продължава.. Пиесата е слаба .. Актьорите- Боко рапона и волската мутра от Правец- слаби ..и карикатурни .. Все някой , някога ,трябва да им казва , че са прости , тъпи, посредствени червени чучела .и примитиви... Салонът с гледащите и "верващите" става все по- празен.. Посредствеността ни бута , посредствено и прозрачно , към заветната цел- все някои глупаци да гласуват за ТЯХ-поредните тапири- наесен ..)) Предвидено е лъжите - дотогава , да стават все по- грандиозни ..Руските мангизи - за агентите - все повече... Тодорживковците винаги са били готови , всичко да правят , само властчица да ..имат..Затова ни и продадоха навремето на руснаците-за да сме колония на империята на ЗЛОТО.. КОЛОНИЯ- без ПРАВА за гражданите , без свобода на преса, мнения , партии , самостоятелна външна политика и т.н. Като при Оруел ..... Обществото мечтано и ДНЕС - от червените мутанти , като Боко и волският мутант от Правец..)) Нищо ново ..))

Не бях на протеста и не съм еколог, но съм твърдо против строене на Белене. Кому е нужно освен на руснаците и на ББ които беше насметен и купен от Путин. Не на националните предатели.

В последните няколко седмици се слчуват "страшни" неща в държавата една купчина всезнайковци започнаха да дават мнения по толкова важен за държавата въпрос.Костов и компания са ясни,командата на Отворено оБщество и те са ясни,Уорлик на 100% участва в парада и сега да стане по-достоверна картината се появиха и еколози който разбира се ги няма в ОЦК,Кремиковци,Асарел.Не протестираха пред японското посолство след аварията във Фукушима не че не са знаели за всичките и проблеми.Интреса клати феса гласи една стара поговорка но г-да еколози мислете малко за България а не за тези който ви плащат за показната и помпозна кампания

И аз съм за затварянето на тези централи,НО НА ВСИЧКИ !

Още един против. Ама за какво е "За" и той не знае. Важното е да не е руско. Я кажи какви са националните ни интереси, че не разбрах. Да зависим изцяло от вносен ток и да ни клатят както си искат. И като стане авария в Турция да го отнесем и ние? Ако ще спираме централите, да ги спрем в цяла Европа. Ама след това се приготви да кибиш на тъмно и студено. И без мрънкане.

Това не са еколози, а национални предатели. Без АЕЦ Белене ни чака голяма енергийна криза.

Втрогенераторите... Да не говорим, че затриват тълпи птици дето фръкат насам, натам и тъповато се набутват дето мачка,. Да не говорим, че се правят обикновено на високи места дето има вятър, а такива места са обикновено далеч от селищата и от системата на енергопренасяне, т.е. трябва да се дават здраво пари за пренасяне на тока. Да не говорим, че когато през лятото има голяма консумация на ток, перките не помръдват, а се раздвижват, когато няма кой знае каква нужда. А как ще покрием потреблението в спокойните дни???... Да не говорим, че тази енергия е невъзможно да се регулира, както атомната примерно, т.е. нощем намалява потреблението а денем нараства. Да не говорим за цената на една такава машина, която е меко казано огромна и трябва да се инсталират десетки, на специфични места... В кратко... скъпо, сложно, неефективно, не покрива нуждите в нужните моменти, няма инфраструктура за такова нещо и то не само в Бг а и почти на всякъде

Аз съм за построяване, но хората имат право да изкажат мнението си. Дано да ги попитат за мнението им.

Прочетете книгата на горния автор за Белене и концлагерна България.Това място е заредено с негативна енергия и единственото нещо,което трялва да има там ,е музей на комунизма...

Само не музей на коммунизма, защото той е построен само в Швеция, а в България нямало такъв.

Няма нищо ново под слънцето link

Като се има предвид, че: 1. ТЕЦовете замърсяват неимоверно повече, вкл. и радиационно, от АЕЦовете; 2. "Алтернативните" технологии не са алтернатива, щото не им достига мощност; 3. "Зелените" технологии хич не са толкова зелени и никак не им достига мощност; 4. Единственото замърсяване от АЕЦ при безаварийна експлоатация, е отработеното гориво, което действително трябва да бъде тема на разговор; и резултатът от всичко това - ядрената енергия е най-евтина и най-чиста; а също като се вземат предвид: 1. Замърсяването и жертвите от автомобилния и въздушния транспорт; 2. Влиянието на корабоплаването и нефтените замърсявания върху морската екосистема, което пък е предизвикано от желанието ни да си караме колите; 3. Отравянето на близката среда от битовите отпадъци; 4. и още милион точки, за които мога да се сетя, ако се напъна; МОЛЯ противниците на ядрената енергия да покажат някаква, каквато и да е, дори и далечна, нейна алтернатива! Да, ядрената енергия си иманедостатъците (като всяка друга) и ние ги знаем. А какъв избор имаме?!

Към всичко това може да се добави ,че фотоволтаичните системи имат два основни недостатъка: 1/Унищожават огромни площи обработваема земя./Справка : В момента между селата Левски и Попинци- Панагюрско се затриха около 200 дка златна тракийска земя/ 2/След отработване на срока на годност на фотоволтаичните системи ,остава практически нерециклируем силициев отпадък, Ще се получат планини от отработени панели.

Що се отнася до АЕЦ ,не съм компетентен нито по техническата нито по икономическата страна на въпроса.И не слушам нито противниците нито привъжениците на Белене.Особено политици. Но е ясно ,че в близко бъдеще нуждата от ел.енергия ,ще скочи рязко във връзка с масовото навлизане на електромобилите в експлоатация.

Е, как така? Задължително ли трябва слънчевите панели да се монтират на плодородна земя? За по-голямо КПД може би? А защо старите панели не могат да се рециклират? Не са ли те обикновен кварц?

Като затворим всички производствао ще се занимаваме само с овчарлък и ще изнасяме проститутки по необходимост. България ще стане зелена от край до край. Нека сме наясно с тази перспектива.

Аз бях на протеста. Участваха около 40 автомобила. Протестиращите не за първи път изразявам мнение против изграждането на АЕЦ Белене и този път го направиха съвсем интелигентно. Още повече, че именно в този район се случи убийствено земетресение през 1977 година. В Свищов се сринаха няколко сгради и убиха над 120 души. По онова време Белене беше едноетажно селце и просто нямаше какво да падне. Сега, обаче вече има. Да им имам кмета - мошеник!

Защитниците на централада да се запитат ако сметището за ядрените отпадъци го направят до техния град, дали няма тогава да се вдигнат на протест против него?

хм, до моя град добиваха (вече не - жалко) не мрънкам! по-добре АЕЦ, отколкото зелена енергия - кое и е зеленото??? и 1 (един) лев за квч!

Мисля,ч е форумът се манипулира от хора, чиято цел е единствено да обиждат и се подиграват с мението на хората, които са против това икономическо и екологично недоразумение. Поставянето на акцент, "който е против Белене е против прогреса" е меко казано израз на елементаризъм!

Следващият път като протестирате, използвайте каруци, а не автомобили; Нали ужким сте еколози.

Много недоволни граждани имало, цели 30 автомобила, а пък най ми е интересно като чуя за еколози с автомобили. Смешници. Да не говорим, че "Свилоза" Свищов вече над 40 години редовно "парфюмира" въздуха на Белене.

Аз не съм"еколог",но смятам,че бъдещето принадлежи на "зелената"енергия-соларните батерии и ветрогенераторите!...А колкото до АЕЦ Белене,то е очевадно-Боко и БСП играят в един отбор...този на защитниците на руските интереси...

Аз не съм"еколог",но смятам,че бъдещето принадлежи на "зелената"енергия-соларните батерии и ветрогенераторите!...А колкото до АЕЦ Белене,то е очевадно-Боко и БСП играят в един отбор...този на защитниците на руските интереси...

Ронин,душко,мисля,че си достатъчно интелигентен за да вденеш,че ветрогенераторите могат да произвеждат ток само в Китай. Защо? Ами много просто - през по-голямата част от годината,когато няма сериозни ветрове,могат да бъдат изкарани 1,5 милиарда китайци да духат с уста в перките им...Но ние няма да го духаме!

Искаме или неискаме щом неискаме да сме зависими от нефта и арабите и монополите петролни имаме нужда от атомна централа.Както се видя от Япония никой не езастрахован на тая тема.СТига пяли за тоя Чернобил-що не пеете за японската авария или американската или италинската или забравихте че и там е имало такива инциденти?Да Чернобил е една трагедия ама колко самолети падат годишно и колко фора загиват с това а никой не казва спрете самолетите!!!

Тези еколози са само гуляйджии и сбирщина от педали и педалки

Дежурните червени писачи веднага скочиха срещу протестиращи българи.Вече 20 години червените тикви не разбират,че присъщо на демокрацията е всеки да изразява своето мнение,стига да не нарушава правата на останалите...

Предлагам да закрием всички ядрени ЕЦ. После да закрием и ТЕЦовете, заради отровните газове, шлаката, унищожените плодородни земи и изпусканите безконтролно РАДИОАКТИВНИ елементи. И после да караме само на слънчеви, вятърни и вълнови ЕЦ, но ще ни се наложи най-голямата част от енергията си да я добиваме от биволи и коне. И ще си го заслужаваме, докато изграждането на каквато и да било ЕЦ е политически, граждански и н'амсикъф още въпрос, а не финансов, научен и в крайна сметка - просто технологичен. И сред защитниците, и сред противниците на Белене и на ядрената енергия по принцип, 90 % са необразовани кресливци с незадоволени амбиции и желание за публична изява, а на останалите не им се чува гласът сред врявата. Както и при социализма - 90% от парата отива в свирката.

Всички , които сте били на протеста , смятащи себе си за еколози, спрете да се качвате на превозни средства, освен с животинка тяга! Върнете се на село и започнете да обработвате земята само мотика или с волове и рала, защото всичко останало е опасно! Ако спрат да се продават коли, камиони, самолети,трактори и химикали за храните , които ядем и аз ще съм против АЕЦ. Но за сега съм твърдо за Белене , защото смятам че няма по добър енергоизточник от атомната енергия, останалото е да се върнем назад в развитието си! Производителите и ползвателите на соларни и вятърни централи стоят зад забраната на АЕЦ -вите , затова не казвам ,че тези хора не са интелигентни , просто се борят по всякакъв начин за своите интереси. Каквото и да си говорим става дума за пари и то много , затова аз като потребител за сега смятам, че енергията от АЕЦ е най-евтина и безопасна, ката се използва разумно. В Япония АЕЦ Фукошима е трябвала да бъде затворена преди десетина години!

абе кой ви плаща горивото бе еко куковици и що еко да мърсите въздуха а

Тези "еколози", като са за чиста околна среда, защо протестират с автомобили, които замърсяват въздуха? Би следвало с личен пример да се возят на велосипеди или конски каруци! Щом като ще връщат назад развитието на цивилизацията да си купят по едно магаре за транспорт!

Майкопродавците нека гледат филма за Чернобил от преди точно 25 години. Цялата тая пасмина от гадни гладни политици, които за пари всичко дават, искат да я има "Белене". А аз вече 13 години се боря с "минималната" доза радиация, която неблагоразумно поех тогава поради невежеството си?!

Хора, народе мой, събудете се !От един месец европейските телевизии излъчват непрекъснато документални филми за Чернобил, а в България мълчат.НЕКА КАЖЕМ ЕДНО ОБЩО И СИЛНО Н Е НА БЕЛЕНЕ. Н Е на руските интереси в БГ. Н Е на рубладжиите с тлъстите руски комисионни. Нека докажем, че сме НАРОД , а не МАТРЯЛА на ББ .

Бабче, ти сигурна ли си, че не си избягала от някое учреждение с бели стени? Хората показват филми за Чернобил в памет на загиналите, като извинение за информационната мъгла преди години и за да се знае, че ядрената енергие е нещо опасно и трябва да се борави с нея ааадски внимателно. Те самолетите падат, колите катастрофират, нефтът се разлива от танкери и т.н., ама ти, бабче, като гледам, още не си се отказала от нито едно от тия неща. И за нетеца, който ползваш, също требе ток. Ти ли ще въртиш педалите у нас да ми работи печката като спрат АЕЦ-а. И откъде мислиш, че ще идва тоак в БГ. От друг АЕЦ. Нали не си мислиш, че ще има достатъчно енергие от приливи, перки и подобни простотии. И нали не си мислиш, че ако гръмне някой АЕЦ в Европа няма да има последици за Свищов???

Първо да проверят радиацията, която излиза от комините на ТЕЦ Марица - изток.

наiма нищо безопасно....ама без белене тока ще стане много по скап от бензина сега.....сега мранкате за цените на бензина и нафтата, да видим тогава кво ще правите...

Бях на протеста!Всички участници бяха все интелигентни и компетентни хора с най-различни професии и обществени възгледи. Протестът беше граждански, а не политически. Присъстваха представители на всички политически партии в Свищов и Никопол! Хората в тези градове НЕ ИСКАТ АЕЦ БЕЛЕНЕ. Всеки опит да се внуши друго е манипулация на общественото мнение в национален мащаб. Който не вярва да дойде и да провери!

Хората са казали "Прост народ-слаба държава",та и тези "интелигенти" не са толкоз умни...

едни не искат атомна, други нефтопровод, трети боклука......ама всеки иска пари от дарjвата......това че си интелигентен не значи че виждаш по далече от носа си....и сталин, и хитлер,и маркс, и аинщаин са били интелигентни ....

Абе кой ще пита селяндурите от село Никопол и от село Свищов къде ги сърби? Без Аец Белене България ще е тъмница след 10г. И тогава може би селяните от тия две села ще въртят педалите на колелата си,ще бърдят...и о ето ел енергия. Ебати олигофрените сте!

Този коментар е откровено просташки и показва нивото на възпитание на автора му! Ние от свищов ще отстояваме правата си на граждани докрай! Не на АЕЦ БЕЛЕНЕ!

Абе "екотикви" - що не ходите пеша, ами ми замързявате природата с газове от автомобили? Май само си лаете па после - опа интернетче, опа яко разходи на ток. Като искате да сте еколози - отивайте в първото обезлюдено село и си правете квото си искайте - и циганите няма да Ви закачат

Аз съм против ... левче за 1квч... ама толкова искате да плащаме за зелена енергия!!!

Аман от платени еколози дето се представят като последна инстанция. Смях никой не ви вярва на платените протести. Всеки който се интересува знае защо Германия беше решила да се отказва от атомната енергия не защото много обича природата а защото въгледобивната промишленост си беше платила дето трябва.

Нима наистина си вярваш, че споделянето на соросовите идеи, платени на участниците в НПО и ангажирането с чужди и враждебни за България каузи като вълчия вой срещу АЕЦ "Белене" те прави интелигентен човек?! Много се лъжеш. Може да си лицемер, да се опитваш да си в тон с някаква както смяташ възвишена мода , може просто да припечелваш, но нямаш нищо общо с интелигентността нито ти, нито незначителната гласовита шайка самоназначили се "интелигенти".