Коментари - Продължава да гори пожарът на Витоша | Днес.dir.bg

Продължава да гори пожарът на Витоша

Наземни екипи са достигнали до мястото на пожара в резервата "Бистришко бранище" на Витоша и са започнали да гасят. Огънят е в непристъпна местност и е обхванал около 40-50 дка паднала иглолистна маса и изсъхнали дървета в район, който беше засегнат преди време от смерч.

Обратно в новината

Коментари - Продължава да гори пожарът на Витоша | Днес.dir.bg

Коментари

Хей,КЪДЕ Е пожарникар 1!???Викайте ГО -без него нищо няма да направите ,а на него сигурно му трябват лентички още

Е събуждате се най-после! Но ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО! Те са ВИ ПРИГОТВИЛИ СТРАШНО МНОГО ИЗНЕНАДИ!

Българските мутри - носители на диващина и пълен декаданс, измислиха подпалването на горите - източник на кислород, вода и здраве. Обгорялата дървесина продават за жълти стотинки в чужбина, където си пазят зеленоо богатство. Нещо повече - мутрите предадоха опита си на други държави, с което допринесоха за климатичните промени. Сега разбрах защо комунистите бяха натикали тези изроди зад решетките. Днес органите стаят зад подпалвачите, цицат от парите им и пазят престъпниците. Това е ГЕРБ, това е управлението на безхаберни типове, разрушили държавата ни, нашият дом. Защо ги търпите?!

Две денонощия стотици хора се борят с пожара и явно въпреки огромните усилия той не е изгасен. Вместо да се рискува живота им и да се разкарват вертолети с малко вода, не е ли много по-добре да дойде оня руски самолет с голям търбух и с няколко минавания да приключи въпроса. В тая връзка защо и в БГ нямаме някакво подобно хвъркато или поне самолет, който да може бързо да се преустрои в такъв.

Успех на всички, пряко ангажирани с потушаването на пожара! Дай Боже да няма жертви и скоро да чуем добрата новина за погасяването му.

Като има пожар -три тюрлии хора се събират. Едни отиват да гасят. Други-да крадат.Трети- сеир да гледат. Виждам,че българите май сме само от третия вид и чат пат от втория. Жална ни майка.

Ами така е като неим разрешават законо да секат ще палиат.Но пак ниама да има гора.Искаха да бетонират черноморието и го бетонираха.Искат да ниама гора и ниама да има.Ако несекат ще гориат и пак .

така или иначе ще изгори . с тия въртолети нищо не могат да направят

Малко омръзна да слушаме какво дума Тома Белев.

малко НИ омръзна да плюете, подпалвачи дебелоглави.

А след него години наред ББ..Или както винаги - ние сме ангелчета а предишните са дяволи..Не върви вече дори и в забавачката този 'принцип"

сбаркано е мястото на пожара. би трябвало да баде в бояна за да се кефят софянци на парженето на червените мутри и техните палати.

То народът го е казал:"Като нещеш мира- на ти секира!"Та колко ще ни струва потушаването на пожара?-Какво значение има!Нали ще се возим след 1 година и на нов лифт.

главния пожарникар на републиката боко тиквата да го загаси а не природозащитниците

А главният шивач на републиката хамстера Станишко, едно копче да е зашил по униформите на войската?

има гора има проблем няма гора няма проблем, новият закон за горите ще разреши всички проблеми на Витоша :)

за това малко пожарче ли вдигат толкова шум, къде са сега ония природозащитници да ходят да гасят с кофите или те май само на жълтите павета искат да седят....

седят на Орлов мост, ама с шишенце! Горе у пушека нема биричка и ТВ камери, а се иска и дупе за тая работа.

Като ще пишете платени коментари, поне си сменяйте отгоре имената, че някак шизофренично става... А колкото до природозащитниците, кои мислите че са тези 350 доброволци?! Със сигурност не са платените писачи като вас. От пожарната казаха, че има много желаещи да помогнат и ги пренасочват към отделна линия - природозащитници и граждани гасят Витоша в момента.

има голям пожар.Дали пишат и американците такива глупости?

Гасенето на пожар е специализирана дейност! СТИГА ПИСАХТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ТОВА, КОЙ ТРЯБВА ДА ГАСИ! ХОРА-ФАКЛИ ЛИ ИСКАТЕ? От друга страна, кой има интерес от пожар - в Гърция имат богат опит от такива лица.

Бойко е специалист. И генерал го направиха без да е завършил военна академия.

..един малък локален пожар не могат да загасят !!??? Освен ако...не разчистват терени за, многото фирми на ГЕРБ,наредени на държаванат хранилка ! А и времето изтича ,останаха броени месеци !Трябва да Бързат .

Страшно е че заради платени ЕКО-ЗАЩИТНИЦИ Витоша си отива. Преди 10г. когато мина смерча колегите казаха- Трябва да се изнесе падналата дървесино, но НЕ нали е резерват -не им разрешиха. По-късно пак същото. Вече еко-организациите взимаха пари за МОНИТОРИНГ на проблема с короядите. Просто е! НЯМА ПРОБЛЕМ- НЯМА ПАРИ. ИМА ПРОБЛЕМ- ИМА ФИНАНСИРАНЕ. Жалко за планината. АМАН от ЕКО- НИЩО НЕ РАЗБИРАЩИ ЕКОЛОЗИ!!!

кой за какво не знае и не разбира, за това се изказва. Първо, това е резерват, никой няма право да изнася от него дървесина, нито да добива, нито да засажда. Ти като си лесовъд трябва най добра да ги знаеш тия работи. Това е екосистема която няма нужда от човешка намеса под какъвто и да е предтекст. Четете разпоредбите и разберете, че пожара е на територията на резрват, не на Витоша парк. Там е забранено да има заслони и да се пали огън, това което природата е изкоренила се оставя така и там именно се правят надблюдения, за чистотата и състоянието на околната среда, как се възстановява и от какво боледува.

по твоята логика-и пожара никой не трябва да го гаси,а трябва да чакаме да си изгасне САМ,понеже в резервата е забранена всякаква човешка намеса-така ли?

Той е лесовъд - разбира от СЕЧЕНЕ, а не от опазване на горския фонд. Така че няма да разбере какво го питаш.

Кой запали пожара на Витоша? Цеко Минев и Витоша ски не биха направили това. Нали?

Абе де го ПЪРВИЯ ПОЖАРНИКАР да оди да гаси,нали МУ е първа специалност айде бе бате чакамеееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!

ПЪРВИЯТ ШИВАЧ на републиката едно копче да е зашил по униформите на войската?

Гори, гори, като остане жаравата турайте скарата и пейте айдушки песни.

Малиии,колко си зле,доброволци от София се събраха в 5.30 в центъра на Бистрица,а селяните кат теб гледаха сеир и се прибраха да си нахранят кокошките,УМНИКО

София без Витоша нищо не представлява.Витоша е тая,която прочиства въздуха на града.

това е изсъхнала гора, унищожена от епидемия на корояд за което държавните чиновници нищо не правят, а получават заплати - и така е с всичко в тая държава то не става с биене по гърдите и с асфалтиране на улици, които след няколко месеца пак са на дупки

като не си запознат не се изказвай. Заради статута на резервата нямат право да се намесват в екоравновесието ... сиреч да третират с разни препарати или нещо друго короядите. Ама то нали трябва само да се лае ... без да се мисли и чете..

Ето ви разчистен терен за скиори.

Ал

Да, проектите (апетитите) ги има откак през 2007 - 2008 г. Бойко Борисов като кмет на София продаде на Цеко Минев ски съоръженията на Витоша, явно против интересите на всички столичани. За мен, моите деца и още един куп туристи има полза от "тънещата в мизерия Витоша" защото все още има природа и чист въздух. Не се качвам в планината нито за да ходя по бетон, нито за да слушам чалга, нито за да пълня джобовете на разни търгашчета. НЕ ИСКАМ ВАШИТЕ ПРОЕКТИ. ИСКАМ ПРИРОДА. Омръзнало ми е от разни такива "запознати", "компетентни" и "подготвени". И на края ако сегашните бяха поне малко "управляващи", а не просто сбирщина от мафиоти и престъпници, които само гледат как да ограбят каквото е останало, нямаше да съм им в "опозиция".

Щом не обичаш писти, бетон и пътеки ... има много места на Витоша, където да се разхождаш ти и децата ти. На нас ни трябват ски писти и искаме да се разширява ски парка на Витоша. Който иска дива природа - цяла Витоша, но Алеко може да побере още писти.

Ал

А за какво са ти още писти, след като Цеко Минев до миналата година така и не пускаше всички съоръжения да работят, т.е. да се ползват всички писти? Като искаш още писти, работи за това - Цеко да отвори всички писти за ползване, включително да се отвори Конярника, който също държи с подставено лице. Не трябва да се правят нови писти, а да се отворят сега съществуващите!

АЗ СИ ХОДЯ ПО ШВЕЙЦАРИЯ И АВСТРИЯ! ТАМ ПО АЛПИТЕ НЯМА МРЪНКЯЛА!

Незная къде са татуираните " екозащитници" ДЕТО КОМУНОИДИТЕ ги караха да блокират моста, а не отидат да гасят. Нали много държат на дивата гора.

Този въпрос го зададе вече пет пъти под различен ник и ти беше отговорено. Още вчера хора от групите във фейса се уговаряха да ходят като доброволци. Но за селските беци като тебе е по-лесно да киснат с биричка пред лаптопеца. Какво си отстоял или построил ТИ, че да даваш оценки кой какъв е?

А вие пред какво стоите, та сте наясно колко пъти задава един и същ въпрос?! Можете да напишете вие какво сте отстояли или написали, като сте толкова отворени!

Участвал съм гасенето на няколко горски пожара. Тъпанари като теб си нямат представа как изглежда отблизо такъв пожар и какво е нужно при гасенето му. Разгледай Фейсбук и ще видиш, че хората вече се организират и отиват.

Ами за разлика от теб, може да са на работа. Все пак моста го блокирваха след работно време. А не като ония платените, на обяд.

Ти ли си бе Спиро от Русе - как е Опелчето - блести ли лика на борисовчето на капака а ? Защо не нарисуваш цветелинка на покрива на колата - нека да е отгоре, нали тя му дърпа конците на бойчето, нарисувай и цвъки на задният капак - защото той им пази гърбовете ! Ама от прости герберасти, които могат само да хленчат като баби, че друг им е виновен и да злобеят, че има независими и отговорни хора в България ! Евала на Екозащитниците, които запазиха горите за НАШИТЕ деца - твоите от кръчмата и чалготеката не излизат ! Долна милиционерска паплач ...

Хахаха :)))

Не знам, преди да има факти, не мога да виня никого. Сега пожелавам успех на пожарникарите и доброволците! Да сте живи и здрави всички! Само една забележка - имам чувството, че според някои този пожар си има работно време. Те като не гасят и той не се разраства. Що за глупост - горял цяла нощ, ама останал локализиран и то при тоя вятър. И още нещо - прави са тези, които питат защо пожарната няма собствен противопожарен хеликоптер. В Гърция съм виждал как се гаси - изливат се няколко огромни съда от такъв хеликоптер, а не като нашите канчета и си угасва.

а защо "народния герой" Бойко не сложи каската и да отиде да гаси? Нали му е по "специалността" - то всеки може да реже лентии да се бие в гърдите, че нещо направил за хората, а в същото време да поссържа мафията

а защо "народният любимец" Станишко не шие копчетата по шинелите на войската? Нали това му е специалността?

Как може да има "40-50 дка паднала иглолистна маса и изсъхнали дървета" в резерват?? Никой ли не го стопанисва? Кой прибира парите, без да си върши работата?? - е, затова ке е и запалило! и кой ще плаща? - пак глупавия народ, за не говорим за екологичните щети

Ами може. След смерч не се чисти, а се оставя Природата да си свърши работата.

50 дка не са повалени от смерч! а си стоят от 100години сигурно - ясно е, че не си вършат работата, а само пари получават

Изсъхналите дървета са от бурята/торнадото/ през през 2001. Оставено е нарочно така, за да се види, как природата ще се "справи" и какави видове ще поникнат. За съжаление това дало възможност за разрастване на популацията на бръмбара корояд, който напада и живите дървета. Сега тази стихия-пожара (ако не е от човешка намеса) ще покаже как природа се справя с този проблем-корояда.

Най-вероятно е от човешка намеса, но мнението ти е интересно.

не крийте истината - всеки може да прочете в гугъл за бездействието на "еко"-министерството и общината с кмет ББ тогава. В резервата се провеждат "научни изследвания" - гласи финалният текст на табелата край резервата. :))) През есента на 2003 година в близост до ветровалното петно се наблюдават няколко обособени короядни петна с размер от десетки до сто и повече метра. Вредителят е известен: Ips Typographus, който нормално съществува в екосистемата, без да е заплаха за нея, но сега се е размножил неконтролируемо в повалената от вятъра дървесина.

два хеликоптера еевха ами ако имаше поне още два ВСИЧКО ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО ФАКТ НАЛИ ГОСПОДА ПОЖАРНИКАРИ И ТО НЕ ВОЕННИ ХЕЛИКОПТЕРИ А ПРОТИВОПОЖАРНИ ИМА РАЗЛИКА НАЛИ

В БГ ИМА ТОЛКОВА КРАСИВИ ПАРКОВЕ И НИТО ЕДИН ПРОТИВОПОЖАРЕН ХЕЛИКОПТЕР Е КАК ЩЕ ГИ ПАЗИМ БРЕ ГОСПОДА "омници" с какво питам аз с лопати ли бре аре е.... м...

Трябва да забранят горящите китайски хвърчила.Вчера видях едно да лети към Витоша.

Пожари ще стават и са ставали и преди. За момента има някакви институции, които се наричат държава и за което им плащам да видим дали могат да си вършат работата.

Ал

Значи ВЕЧЕ, още преди новия закон да е станал факт, има и проекти за разширяване на ски зоната... Тогава очевадно новия закон обслужва нечии интереси, което значи, че е лобистки. Та би ли ни осветлил какво представляват тези проекти за разширяване на ски зоната?

Много злоба е събрал тоз български народ бре!!!Не видях един "КОМЕНТАР",само злобни нападки един към друг.Кой бил виновен,кой щял да изкара пари,кой разбирал повече от пожари,кой си вършел работата,кой не,кой бил селянин,кой гражданин и тн.ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕМЕ ТАКА БЕ ХОРА??????????

а от какво ли е тази злоба, яд???? явно ти е широко край врата и не можеш да разбереш. кой е в състояние спокойно да мълчи. защо бб не дава на дъщеря си да живее в България???

Ей комунде, не се пиши БЪЛГАРИН вместо мен. БЪЛГАРИНЪТ не хленчи, изпитва свещена погнуса от русофилските и туркофилски измекяри в България. Презрение към общо казано западнофилските залитания и НИКОГА не казва лоша дума за свещения и благороден Български народ и Святата България. А относно пожара, колко от ония екомагарета, които се търкаляха по Орлов мост в момента са при пожара?

За съжаление вече сме стигнали - до кривата круша!

Отново в полетата бойни, пожапът на бунта гори.

Много ми е интересно колко от всезнаещите и всеможещи писачи тук отидоха да помогнат с нещо?

Тиквата нали е пожарникар, да ходи да се оправя. Или няма време от усвояване.

Хамстера Станишко нали е шивач, да е шил копчета на войската? От пленуми и конгреси нема време.

Какво е станало? Защото... Бе нещо не е май .........

хахах не можаха да преборят природозащитниците сега ще я изгорят гората и после хоп ще има терени за пистите хахаха умно!!!!

Пожарът е естествен процес. Не искаме хеликоптери и джипове из девствената природа, които само замърсяват.

Ти явно от толкова природа дето си изпавкал съвсем ти се е проветрила тиквата. Какво естествено има в пожар започнал в неделя около обяд. Ако вярваш, че е естествен пожар що не вземеш да дойдеш да ти продам една къщичка на брега на черно море и направо в подножието на Рила.

Ако всичко беше бетонирано, нямаше да изгори. Сега вместо с вода, да го полеят с бетон и ето ти пистата.

Изгоря България!

Защо?

Ами защото "големите" инвеститори лелеещи да си "вложат"парите тук виждат че всичко е "изсъхнало" в страната и няма да рискуват..Освен това виждат че баш пожарникаря не се вясва поне една работа, за която му е плащал народа да се изучи, неможе да свърши..

Къде са сега природозащитниците?

А тия 200 души доброволци случайно да се сещаш кви са,умнико

Аз се сещам - от управата на парка и от мин. на земеделието и не са там доброволно, а доброзорлем...

Ти къде ги видя, че са двеста

Аха,а нали няхте 2000 на орлов мост,останалите не са 4ули,че има пожар ли?

"90 доброволци се включиха в борбата с огъня" Значи тези хора са били истинските природозащитници на Орлов мост а останалото пълнеж"кандидати за славата".

Цеко Минев,Цветелина Б. сред тях ли са?

Нямаше ги.

Каква слава бълнуваш? Който е могъл е отишъл. Днес е работен ден и повечето протестирали са работещи хора - не вярвам някой да се сърди.

А когато протестираха да не би да са избягали от работа.

аиде на новите писти..... еко активистите да ходят да гасят поjaro

Хората си вършат работата перфектно, за жалост аз мога само да гледам... ако искате да вините някой - винете природозащитниците, които не дадоха падналите дървета да се насекат и премахнат. Правителството и пожарната и всички за мен си вършат работата на 101%, които иска по-добре да отиде ЛИЧНО а не да реве!!!

То ако някой друг не ви е виновен неможв да живеете....До колкото знам с прочистването на сухи маси и дървета някой друг отговаря длъжностно а не природозащитниците..Нима не разбирате какво е природо защитник а не "сламозащитник".. А тези дето ги хвалите това им е работата.....а че не са си я вършили като превенция е друго нещо..

Как не можеш да помогнеш. Не можа ли поне да се изпикаеш на 101 %.

Тези поддържници на управляващите платени ли са или са пожарникари? Сигурно си изпълняват перфектно дейностите, кито са им поръчани, за което браво, но тези, които издават заповедите и трябва да вземат решения и да координират, контролират и т.н., тоест да мислят, са НЕКОМПЕТЕНТНИ И ПРОСТИ!

Същите тези еколози, които протестираха с-у закона за горите са запалили Витоша. Повечето от тях са наркомани и ходят да пушат трева на Витоша, та така според мен е станал пожара...

Единственият напушен тук си ти! А пожарът е повече от ясно как е станал. Питай Цеко - ортака на шефчето си. Като му бавят закона, той кво - да губи пари ли?

Лобистите са го запалили, за да си посторят трасе за пистите. Те са два пъти по-наркомани. Даже са и най-наркомани, защото дрогата те води в гроба, а парите разсипват куп човешки съдби.

Коментари - Продължава да гори пожарът на Витоша | Днес.dir.bg

Продължава да гори пожарът на Витоша

Наземни екипи са достигнали до мястото на пожара в резервата "Бистришко бранище" на Витоша и са започнали да гасят. Огънят е в непристъпна местност и е обхванал около 40-50 дка паднала иглолистна маса и изсъхнали дървета в район, който беше засегнат преди време от смерч.

Обратно в новината

Коментари - Продължава да гори пожарът на Витоша | Днес.dir.bg

Коментари

Хей,КЪДЕ Е пожарникар 1!???Викайте ГО -без него нищо няма да направите ,а на него сигурно му трябват лентички още

Е събуждате се най-после! Но ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО! Те са ВИ ПРИГОТВИЛИ СТРАШНО МНОГО ИЗНЕНАДИ!

Българските мутри - носители на диващина и пълен декаданс, измислиха подпалването на горите - източник на кислород, вода и здраве. Обгорялата дървесина продават за жълти стотинки в чужбина, където си пазят зеленоо богатство. Нещо повече - мутрите предадоха опита си на други държави, с което допринесоха за климатичните промени. Сега разбрах защо комунистите бяха натикали тези изроди зад решетките. Днес органите стаят зад подпалвачите, цицат от парите им и пазят престъпниците. Това е ГЕРБ, това е управлението на безхаберни типове, разрушили държавата ни, нашият дом. Защо ги търпите?!

Две денонощия стотици хора се борят с пожара и явно въпреки огромните усилия той не е изгасен. Вместо да се рискува живота им и да се разкарват вертолети с малко вода, не е ли много по-добре да дойде оня руски самолет с голям търбух и с няколко минавания да приключи въпроса. В тая връзка защо и в БГ нямаме някакво подобно хвъркато или поне самолет, който да може бързо да се преустрои в такъв.

Успех на всички, пряко ангажирани с потушаването на пожара! Дай Боже да няма жертви и скоро да чуем добрата новина за погасяването му.

Като има пожар -три тюрлии хора се събират. Едни отиват да гасят. Други-да крадат.Трети- сеир да гледат. Виждам,че българите май сме само от третия вид и чат пат от втория. Жална ни майка.

Ами така е като неим разрешават законо да секат ще палиат.Но пак ниама да има гора.Искаха да бетонират черноморието и го бетонираха.Искат да ниама гора и ниама да има.Ако несекат ще гориат и пак .

така или иначе ще изгори . с тия въртолети нищо не могат да направят

Малко омръзна да слушаме какво дума Тома Белев.

малко НИ омръзна да плюете, подпалвачи дебелоглави.

А след него години наред ББ..Или както винаги - ние сме ангелчета а предишните са дяволи..Не върви вече дори и в забавачката този 'принцип"

сбаркано е мястото на пожара. би трябвало да баде в бояна за да се кефят софянци на парженето на червените мутри и техните палати.

То народът го е казал:"Като нещеш мира- на ти секира!"Та колко ще ни струва потушаването на пожара?-Какво значение има!Нали ще се возим след 1 година и на нов лифт.

главния пожарникар на републиката боко тиквата да го загаси а не природозащитниците

А главният шивач на републиката хамстера Станишко, едно копче да е зашил по униформите на войската?

има гора има проблем няма гора няма проблем, новият закон за горите ще разреши всички проблеми на Витоша :)

за това малко пожарче ли вдигат толкова шум, къде са сега ония природозащитници да ходят да гасят с кофите или те май само на жълтите павета искат да седят....

седят на Орлов мост, ама с шишенце! Горе у пушека нема биричка и ТВ камери, а се иска и дупе за тая работа.

Като ще пишете платени коментари, поне си сменяйте отгоре имената, че някак шизофренично става... А колкото до природозащитниците, кои мислите че са тези 350 доброволци?! Със сигурност не са платените писачи като вас. От пожарната казаха, че има много желаещи да помогнат и ги пренасочват към отделна линия - природозащитници и граждани гасят Витоша в момента.

има голям пожар.Дали пишат и американците такива глупости?

Гасенето на пожар е специализирана дейност! СТИГА ПИСАХТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ТОВА, КОЙ ТРЯБВА ДА ГАСИ! ХОРА-ФАКЛИ ЛИ ИСКАТЕ? От друга страна, кой има интерес от пожар - в Гърция имат богат опит от такива лица.

Бойко е специалист. И генерал го направиха без да е завършил военна академия.

..един малък локален пожар не могат да загасят !!??? Освен ако...не разчистват терени за, многото фирми на ГЕРБ,наредени на държаванат хранилка ! А и времето изтича ,останаха броени месеци !Трябва да Бързат .

Страшно е че заради платени ЕКО-ЗАЩИТНИЦИ Витоша си отива. Преди 10г. когато мина смерча колегите казаха- Трябва да се изнесе падналата дървесино, но НЕ нали е резерват -не им разрешиха. По-късно пак същото. Вече еко-организациите взимаха пари за МОНИТОРИНГ на проблема с короядите. Просто е! НЯМА ПРОБЛЕМ- НЯМА ПАРИ. ИМА ПРОБЛЕМ- ИМА ФИНАНСИРАНЕ. Жалко за планината. АМАН от ЕКО- НИЩО НЕ РАЗБИРАЩИ ЕКОЛОЗИ!!!

кой за какво не знае и не разбира, за това се изказва. Първо, това е резерват, никой няма право да изнася от него дървесина, нито да добива, нито да засажда. Ти като си лесовъд трябва най добра да ги знаеш тия работи. Това е екосистема която няма нужда от човешка намеса под какъвто и да е предтекст. Четете разпоредбите и разберете, че пожара е на територията на резрват, не на Витоша парк. Там е забранено да има заслони и да се пали огън, това което природата е изкоренила се оставя така и там именно се правят надблюдения, за чистотата и състоянието на околната среда, как се възстановява и от какво боледува.

по твоята логика-и пожара никой не трябва да го гаси,а трябва да чакаме да си изгасне САМ,понеже в резервата е забранена всякаква човешка намеса-така ли?

Той е лесовъд - разбира от СЕЧЕНЕ, а не от опазване на горския фонд. Така че няма да разбере какво го питаш.

Кой запали пожара на Витоша? Цеко Минев и Витоша ски не биха направили това. Нали?

Абе де го ПЪРВИЯ ПОЖАРНИКАР да оди да гаси,нали МУ е първа специалност айде бе бате чакамеееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!

ПЪРВИЯТ ШИВАЧ на републиката едно копче да е зашил по униформите на войската?

Гори, гори, като остане жаравата турайте скарата и пейте айдушки песни.

Малиии,колко си зле,доброволци от София се събраха в 5.30 в центъра на Бистрица,а селяните кат теб гледаха сеир и се прибраха да си нахранят кокошките,УМНИКО

София без Витоша нищо не представлява.Витоша е тая,която прочиства въздуха на града.

това е изсъхнала гора, унищожена от епидемия на корояд за което държавните чиновници нищо не правят, а получават заплати - и така е с всичко в тая държава то не става с биене по гърдите и с асфалтиране на улици, които след няколко месеца пак са на дупки

като не си запознат не се изказвай. Заради статута на резервата нямат право да се намесват в екоравновесието ... сиреч да третират с разни препарати или нещо друго короядите. Ама то нали трябва само да се лае ... без да се мисли и чете..

Ето ви разчистен терен за скиори.

Ал

Да, проектите (апетитите) ги има откак през 2007 - 2008 г. Бойко Борисов като кмет на София продаде на Цеко Минев ски съоръженията на Витоша, явно против интересите на всички столичани. За мен, моите деца и още един куп туристи има полза от "тънещата в мизерия Витоша" защото все още има природа и чист въздух. Не се качвам в планината нито за да ходя по бетон, нито за да слушам чалга, нито за да пълня джобовете на разни търгашчета. НЕ ИСКАМ ВАШИТЕ ПРОЕКТИ. ИСКАМ ПРИРОДА. Омръзнало ми е от разни такива "запознати", "компетентни" и "подготвени". И на края ако сегашните бяха поне малко "управляващи", а не просто сбирщина от мафиоти и престъпници, които само гледат как да ограбят каквото е останало, нямаше да съм им в "опозиция".

Щом не обичаш писти, бетон и пътеки ... има много места на Витоша, където да се разхождаш ти и децата ти. На нас ни трябват ски писти и искаме да се разширява ски парка на Витоша. Който иска дива природа - цяла Витоша, но Алеко може да побере още писти.

Ал

А за какво са ти още писти, след като Цеко Минев до миналата година така и не пускаше всички съоръжения да работят, т.е. да се ползват всички писти? Като искаш още писти, работи за това - Цеко да отвори всички писти за ползване, включително да се отвори Конярника, който също държи с подставено лице. Не трябва да се правят нови писти, а да се отворят сега съществуващите!

АЗ СИ ХОДЯ ПО ШВЕЙЦАРИЯ И АВСТРИЯ! ТАМ ПО АЛПИТЕ НЯМА МРЪНКЯЛА!

Незная къде са татуираните " екозащитници" ДЕТО КОМУНОИДИТЕ ги караха да блокират моста, а не отидат да гасят. Нали много държат на дивата гора.

Този въпрос го зададе вече пет пъти под различен ник и ти беше отговорено. Още вчера хора от групите във фейса се уговаряха да ходят като доброволци. Но за селските беци като тебе е по-лесно да киснат с биричка пред лаптопеца. Какво си отстоял или построил ТИ, че да даваш оценки кой какъв е?

А вие пред какво стоите, та сте наясно колко пъти задава един и същ въпрос?! Можете да напишете вие какво сте отстояли или написали, като сте толкова отворени!

Участвал съм гасенето на няколко горски пожара. Тъпанари като теб си нямат представа как изглежда отблизо такъв пожар и какво е нужно при гасенето му. Разгледай Фейсбук и ще видиш, че хората вече се организират и отиват.

Ами за разлика от теб, може да са на работа. Все пак моста го блокирваха след работно време. А не като ония платените, на обяд.

Ти ли си бе Спиро от Русе - как е Опелчето - блести ли лика на борисовчето на капака а ? Защо не нарисуваш цветелинка на покрива на колата - нека да е отгоре, нали тя му дърпа конците на бойчето, нарисувай и цвъки на задният капак - защото той им пази гърбовете ! Ама от прости герберасти, които могат само да хленчат като баби, че друг им е виновен и да злобеят, че има независими и отговорни хора в България ! Евала на Екозащитниците, които запазиха горите за НАШИТЕ деца - твоите от кръчмата и чалготеката не излизат ! Долна милиционерска паплач ...

Хахаха :)))

Не знам, преди да има факти, не мога да виня никого. Сега пожелавам успех на пожарникарите и доброволците! Да сте живи и здрави всички! Само една забележка - имам чувството, че според някои този пожар си има работно време. Те като не гасят и той не се разраства. Що за глупост - горял цяла нощ, ама останал локализиран и то при тоя вятър. И още нещо - прави са тези, които питат защо пожарната няма собствен противопожарен хеликоптер. В Гърция съм виждал как се гаси - изливат се няколко огромни съда от такъв хеликоптер, а не като нашите канчета и си угасва.

а защо "народния герой" Бойко не сложи каската и да отиде да гаси? Нали му е по "специалността" - то всеки може да реже лентии да се бие в гърдите, че нещо направил за хората, а в същото време да поссържа мафията

а защо "народният любимец" Станишко не шие копчетата по шинелите на войската? Нали това му е специалността?

Как може да има "40-50 дка паднала иглолистна маса и изсъхнали дървета" в резерват?? Никой ли не го стопанисва? Кой прибира парите, без да си върши работата?? - е, затова ке е и запалило! и кой ще плаща? - пак глупавия народ, за не говорим за екологичните щети

Ами може. След смерч не се чисти, а се оставя Природата да си свърши работата.

50 дка не са повалени от смерч! а си стоят от 100години сигурно - ясно е, че не си вършат работата, а само пари получават

Изсъхналите дървета са от бурята/торнадото/ през през 2001. Оставено е нарочно така, за да се види, как природата ще се "справи" и какави видове ще поникнат. За съжаление това дало възможност за разрастване на популацията на бръмбара корояд, който напада и живите дървета. Сега тази стихия-пожара (ако не е от човешка намеса) ще покаже как природа се справя с този проблем-корояда.

Най-вероятно е от човешка намеса, но мнението ти е интересно.

не крийте истината - всеки може да прочете в гугъл за бездействието на "еко"-министерството и общината с кмет ББ тогава. В резервата се провеждат "научни изследвания" - гласи финалният текст на табелата край резервата. :))) През есента на 2003 година в близост до ветровалното петно се наблюдават няколко обособени короядни петна с размер от десетки до сто и повече метра. Вредителят е известен: Ips Typographus, който нормално съществува в екосистемата, без да е заплаха за нея, но сега се е размножил неконтролируемо в повалената от вятъра дървесина.

два хеликоптера еевха ами ако имаше поне още два ВСИЧКО ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО ФАКТ НАЛИ ГОСПОДА ПОЖАРНИКАРИ И ТО НЕ ВОЕННИ ХЕЛИКОПТЕРИ А ПРОТИВОПОЖАРНИ ИМА РАЗЛИКА НАЛИ

В БГ ИМА ТОЛКОВА КРАСИВИ ПАРКОВЕ И НИТО ЕДИН ПРОТИВОПОЖАРЕН ХЕЛИКОПТЕР Е КАК ЩЕ ГИ ПАЗИМ БРЕ ГОСПОДА "омници" с какво питам аз с лопати ли бре аре е.... м...

Трябва да забранят горящите китайски хвърчила.Вчера видях едно да лети към Витоша.

Пожари ще стават и са ставали и преди. За момента има някакви институции, които се наричат държава и за което им плащам да видим дали могат да си вършат работата.

Ал

Значи ВЕЧЕ, още преди новия закон да е станал факт, има и проекти за разширяване на ски зоната... Тогава очевадно новия закон обслужва нечии интереси, което значи, че е лобистки. Та би ли ни осветлил какво представляват тези проекти за разширяване на ски зоната?

Много злоба е събрал тоз български народ бре!!!Не видях един "КОМЕНТАР",само злобни нападки един към друг.Кой бил виновен,кой щял да изкара пари,кой разбирал повече от пожари,кой си вършел работата,кой не,кой бил селянин,кой гражданин и тн.ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕМЕ ТАКА БЕ ХОРА??????????

а от какво ли е тази злоба, яд???? явно ти е широко край врата и не можеш да разбереш. кой е в състояние спокойно да мълчи. защо бб не дава на дъщеря си да живее в България???

Ей комунде, не се пиши БЪЛГАРИН вместо мен. БЪЛГАРИНЪТ не хленчи, изпитва свещена погнуса от русофилските и туркофилски измекяри в България. Презрение към общо казано западнофилските залитания и НИКОГА не казва лоша дума за свещения и благороден Български народ и Святата България. А относно пожара, колко от ония екомагарета, които се търкаляха по Орлов мост в момента са при пожара?

За съжаление вече сме стигнали - до кривата круша!

Отново в полетата бойни, пожапът на бунта гори.

Много ми е интересно колко от всезнаещите и всеможещи писачи тук отидоха да помогнат с нещо?

Тиквата нали е пожарникар, да ходи да се оправя. Или няма време от усвояване.

Хамстера Станишко нали е шивач, да е шил копчета на войската? От пленуми и конгреси нема време.

Какво е станало? Защото... Бе нещо не е май .........

хахах не можаха да преборят природозащитниците сега ще я изгорят гората и после хоп ще има терени за пистите хахаха умно!!!!

Пожарът е естествен процес. Не искаме хеликоптери и джипове из девствената природа, които само замърсяват.

Ти явно от толкова природа дето си изпавкал съвсем ти се е проветрила тиквата. Какво естествено има в пожар започнал в неделя около обяд. Ако вярваш, че е естествен пожар що не вземеш да дойдеш да ти продам една къщичка на брега на черно море и направо в подножието на Рила.

Ако всичко беше бетонирано, нямаше да изгори. Сега вместо с вода, да го полеят с бетон и ето ти пистата.

Изгоря България!

Защо?

Ами защото "големите" инвеститори лелеещи да си "вложат"парите тук виждат че всичко е "изсъхнало" в страната и няма да рискуват..Освен това виждат че баш пожарникаря не се вясва поне една работа, за която му е плащал народа да се изучи, неможе да свърши..

Къде са сега природозащитниците?

А тия 200 души доброволци случайно да се сещаш кви са,умнико

Аз се сещам - от управата на парка и от мин. на земеделието и не са там доброволно, а доброзорлем...

Ти къде ги видя, че са двеста

Аха,а нали няхте 2000 на орлов мост,останалите не са 4ули,че има пожар ли?

"90 доброволци се включиха в борбата с огъня" Значи тези хора са били истинските природозащитници на Орлов мост а останалото пълнеж"кандидати за славата".

Цеко Минев,Цветелина Б. сред тях ли са?

Нямаше ги.

Каква слава бълнуваш? Който е могъл е отишъл. Днес е работен ден и повечето протестирали са работещи хора - не вярвам някой да се сърди.

А когато протестираха да не би да са избягали от работа.

аиде на новите писти..... еко активистите да ходят да гасят поjaro

Хората си вършат работата перфектно, за жалост аз мога само да гледам... ако искате да вините някой - винете природозащитниците, които не дадоха падналите дървета да се насекат и премахнат. Правителството и пожарната и всички за мен си вършат работата на 101%, които иска по-добре да отиде ЛИЧНО а не да реве!!!

То ако някой друг не ви е виновен неможв да живеете....До колкото знам с прочистването на сухи маси и дървета някой друг отговаря длъжностно а не природозащитниците..Нима не разбирате какво е природо защитник а не "сламозащитник".. А тези дето ги хвалите това им е работата.....а че не са си я вършили като превенция е друго нещо..

Как не можеш да помогнеш. Не можа ли поне да се изпикаеш на 101 %.

Тези поддържници на управляващите платени ли са или са пожарникари? Сигурно си изпълняват перфектно дейностите, кито са им поръчани, за което браво, но тези, които издават заповедите и трябва да вземат решения и да координират, контролират и т.н., тоест да мислят, са НЕКОМПЕТЕНТНИ И ПРОСТИ!

Същите тези еколози, които протестираха с-у закона за горите са запалили Витоша. Повечето от тях са наркомани и ходят да пушат трева на Витоша, та така според мен е станал пожара...

Единственият напушен тук си ти! А пожарът е повече от ясно как е станал. Питай Цеко - ортака на шефчето си. Като му бавят закона, той кво - да губи пари ли?

Лобистите са го запалили, за да си посторят трасе за пистите. Те са два пъти по-наркомани. Даже са и най-наркомани, защото дрогата те води в гроба, а парите разсипват куп човешки съдби.