Посланически десант в Епископската базилика на Филипопол (снимки)

Кметът на Пловдив се надява да станат посланици на добра воля и да разказват по света за културно-историческото ни наследство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Грипена - Пиночет що го няма на тържеството? Да не би да сте го разлюбили Херо ?

КАЗАХ АРХИВА НА ЦАРИГРАД, КОЙТО СА ОТКРАДНАЛИ СВИНЕТЕ У ВАТИКАНА, ДА СЕ ВЪРНЕ В ПЛОВДИВ!

Българският архив от 1944 г. на Царство България днес се намира в Москва, няма кой да го поиска.

Били мили османоислямските фашист ....500 години кланета, убийства, кражби на език, традиции, рецепти етнорелигиозен геноцид на 3 континента, те тва им е "величието" , жалки и неуспешни опити за асимилация на поробените народи и накрая изядоха дървотоо..... Учи бе Исмаилчо...ТРАКИЙСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ-ТРАКИ-ДРЕВНО ГРЪЦКИ АВТОРИ, ЕГИПЕТСКИ ХРОНИКИ, РИМСКИ, ВИЗАНТИЙСКИ КЪВИ ДЖАМИИ КВИ 5ЛВ БЕ ЗОМБИ... ТРАКИЯ-МАКЕДОНИЯ.....БЪЛГАРИЯ,РИМ,ВИЗАНТИЯ-ИСТОРИЯ....ЦИВИЛИЗАЦИИ... Хайнрих Шлиман (на немски: Heinrich Schliemann, 1822 – 1890) е богат германски търговец, полиглот и самоук пионер-археолог, станал известен с разкопките на античната Троя. При следващи разкопки в Пелопонес разкрива останки от дотогава неизвестната микенска цивилизация. Произхожда от пасторско семейство и макар че не получава завършено средно образование, има природна дарба за чужди езици. Това му помага да се издигне със собствени сили и да направи кариера като търговец, като спечелва значително богатство. Прекарва значителен период в Русия, където сключва брак с рускиня и има две деца. След няколко пътешествия по света решава да стане археолог, тъй като бракът му е неуспешен. Премества се в Париж и се записва в университета. През 1869 г. получава американско гражданство, успява да получи развод и сключва втори брак с гъркинята София Енгастроменос. Семейството се установява за постоянно в Атина. Въпреки следването в Сорбоната Шлиман има свои собствени научни идеи, които не се приемат благоприятно от тогавашните изявени учени. Запленен от преданието за Троянската война, той вярва, че трудовете на Омир отразяват исторически факти и по идея на Франк Калвърт се насочва към хълма Хисарлък в Троада, за да търси останките на легендарната Троя. Шлиман провежда археологически разкопки между 1871 до 1890 г. с прекъсвания, които финансира сам. През 1873 г. открива значително златно съкровище, което нарича „Съкровището на Приам“. Въпреки критиките към неговия разрушителен метод на работа, включително с употреба на динамит, разкритията му подкрепят мнението за историческа достоверност на Илиада. През 1876 г. Шлиман извършва археологически разкопки и в Микена, където открива царски гробници и още златни предмети. Работата протича под надзора на представител на гръцкото правителство, но финансирането, както и при Троя, е поето изцяло от Шлиман. Находките от Микена, както и от последвалите по-късно разкопки в Тиринт и Орхомен поставят начало на понятието за микенска цивилизация, която дотогава не е била известна.

османците били тука 500г.. е как все християнски базилики откриват при разкопки и нито една джамия?

Ами, ако си забелязал, те джамиите си стоят. И даже се виждат с просто око.

Глупав въпрос, че какво да откриват, като османците идват края на 14 век, като разрушители, няколко века, по-късно, започват нещо да строят, предимно джамии естествено, в архивите пише, че от всички завоювани земи най-много крепости е имало в Българското царство. Първите християнски църкви на Европейският континент са построени в земите на България, от последователите на Апостол Павел и Апостол Андрей Първозвани. Павел в Западна а Андрей в Източната част. Кан Кубрат (Ховрат), както и ЦарТервел (Тривелий) със сигурност са били християни, от старият обред, цар Борис-Михаил е по Православният обред. Първите Християнски черкви са строени на свещени, за Мизите (българите) места разрушени, са от Римляните, когато Тракия попада под Римска власт. Османлиите правят същото1500 г. по-късно, като събарят църквите и строят джамии, пак на свещените, за българите (мизите) места, затова, като се започнат разкопки, излиза това, което излиза. Хронология. Света не започва, когато е измислен исляма или Християнството, той е много по-стар. Богинята Майка (Мадара) е първият култ по нашите земи а може би и в света. Все пак най-старото обработено злато е намерено в България, не в Египет или Месопотамия.