Полицаите ще получават двойно за час нощен труд - по 50 стотинки

Най-много допълнително ще вземат разследващите служители на МВР в София

Обратно в новината

Коментари - Полицаите ще получават двойно за час нощен труд - по 50 стотинки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престанете да се подигравате с хората , които все още ви служат. Какво е това увеличение от 25 ст. за час нощен труд, какво плащате? Галопиращо увеличение на всички цени, нито дума за повишение на заплатите, качествените храни стават недостъпни, защо и до кога ще се търпи всичко това?

това е прекрасно! нека вземат момчетата! допълнително за инзвънреден труд, нощни, дневни, разположение, неразположение, научна степен, дисертационен труд, два езика и три фитнеса, нека не плащат усигуровки и застраховки, нека не си купуват винетки и не си плащат кафета и закуската, и пиячката!! нека! ама защо ние да плащаме на тия нескопостници бе?? те това е повод за всенародно вълнение, а не ония майки на деб.илчита, дето взимат повече от полицаи!

дали плащат и на платените белетристи в дир-а, същите добавки за нощни смени или принуждават ченгетата да дращят от смартфоните, когато са на "работа"? Питам, защото нивото на основните коментатори е много далеч от това на човек с обикновено средно образование, по скоро наподобява комуникативните умения на жителите в циганските гета, да, Илияне!

Полицаи - помогнете да махнем предателя Бойко и ви обещавам 4000 лева стартова заплата в полицията!!!

Заради протестите лойко хвърля еничарите срещу народа ама те нали са си измекяри и за 50ст може да понабият българите виж с мангусите е друго там сме безпомошни

айде няма нужда от съчувствие. на колко се пенсионират? всичко - от облекло до градски транспорт - им е осигурено. и за какво? за да не правят НИЩО.

50 стотинки за час нощен труд е гавра с пазарната икономика. Все пак трудът е стока, даже когато е полаган от полицаи и трябва да бъде оценяван адекватно. 50 стотинки. Министрите и депутатите броят ли ги изобщо за пари?

Тезо пари са КЪМ/ПРИБАВКА/ високите им заплати.. България е на първо място по администрация и ченгета на глава от населението ама явно милиардите дето изразходват все са им недостатъчни и за това властта действа на принципа ''страх лозе пази''...

Именно защото е добавка е абсолютно неадекватно 50 стотинки на час да изравняват стойността на труда полаган през деня и през нощта. По една камара причини, които ако не си работел нощем, няма смисъл да ти ги обяснявам. За протокола - не съм, не съм бил и никога не съм имал желание или намерение да бъда полицай.

А какво ще кажеш на нормалните хора който получават по 25 ст.на час за нощен труд!?така е в момента ....?!

Ще кажа същото. Неадекватно е такива смешни суми да компенсират разликите в стойността на труда полаган нощем, приравнявайки го към дневния. Друг е въпросът, ако работодателите имат право да договарят с работниците цената на труда, в зависимост от конкретните условия, при които се работи, а не по единни щатни таблици. Или имат сключени истински КТД, които освен че уточняват тези и други параметри се изпълняват. Ама на мафиотите от синдикатите тези нормални трудово-правни отношения не им отърват и се борят със зъби и нокти срещу внедряването им на практика.

И това им е много.

Интересно дали “политици” като цветана цветанов още опрвдават ПОВСЕМЕСТНАТА И ВСЕОБХВАТНА КОРУПЦИЯ с ниските възнаграждения. Поне имат повод да вдигнат предизборно заплатите на държавните служители с едни 10%. Нищо, че пенсиите не са мръднали, а всички регулирани от държавата цени скачат непрекъснато - трудно си изхранват любовниците в Испания? Резултата - най-високата смъртност и най-ниската продължителност на живота по времето на управление на осъдения за клевета и лъжи професионален бияч боби борисов.

Ей, и да не ги харчите наведнъж!

Ако за 10 години на власт се бяха заели да направят някакви реформи бойко и компания, сега можехме да не сме държавата с най-много престъпност и най-много служители на мвр на глава от населението (и то по данни от бай тошово време - 8 милиона), а полицаите можеха да са добре платени и осигурени, не просто биячи на мутрите. За съжаление обаче на боби борисов и неговите съучастници не им трябва добре работеща държава и администрация, а много зле платени и полуграмотни зависими държавни служители, които да им осигуряват победи на изборите при това купувани с наши пари.

Еее, супер, ще има за кафенце!

Значи ако полицията иска да и се увеличи заплатата, трябва да подкрепи майките пред събранието. Друг е въпроса че щатната бройка по градовете е много голяма за сметка на селата. Там трябва на ротационен принцип да се създава дежурство.

Тъпи и лъжливи журналисти. Тези 50ст. на час са надбавка към стандартната им заплата.

Да сте виждали пожарникар,милиционер или както е модерно да се наричат полицаи емигрант?

Ако беше хубаво да се работи нщно време то от политици и дупетати нямаше да можем да изкараме и една нощна смяна.

А на тези, които получават заплата + пенсия едновременно !

Чиста подигравка - 50 стотинки за нощен труд и от тези хора се очаква да патрулират, да ни пазят!При подобна добавка си е цяло чудо, че полицаите се явяват на вечерно дежурство.За толкова пари и с кран не могат да ме вдигнат вечер от кревата, ако ще да гладувам.Ако и на лекарите така се плаща за нощна работа не е чудно, защо здравеопазването ни е на тоя хал.Та в Турция, която не е от най-богатите и при неограничени права на полицаите, които даже могат и як пердах да теглят при разпит, доколкото ми е известно стандартна заплата на полицай е 6 - 8 хиляди лири.Да не говорим, че ни в Гърция, ни в Турция на някой би мо дошло на ума да вдигне ръка срещу служител на реда.Ако не го застрелят или пребият ще има да си лежи по затвори в които надали от ЕС ще му защитават правата, тясна ли му е килията, има ли фитнес и телевизия.

Пази Боже от такива пазители. Те себе си не могат да опазят...

0.50 отгоре. за да мръхтят в колата (не знам в кой еуитен квартал си, но на запад от центъра не се патрулира.

Ами за охранителите ? Че те вършат не по-лоша работа от полицаите.

Властта подхрани верните си псета светкавично след старта на протестите.

Колкото се може повече на силовите защото ако не са те властващите отдавна да напълнили гащите.... И какво точно правят по нощите толкова тези ''разследващи'' освен да ровят за някакви мръсотии по поръчаните им...

За да ги бият и хапят циганета. Струва си.

А какви ли рушвети ще жънат на час нощен труд!?!

ТАКА ГО НАПРАВИХА , ЧЕ ВЕЧЕ ДА НЕ КАРАШ НОЩНО ВРЕМЕ !!!

Ми карай си по правилата и нощно време.

майкооо.... как не ги е срам .. цели 50 стотинки за час..малоумни политици..

Всичко расте при Боко Тиквата.

Браво на министъра ,направи заплащането на НТ и на полицайте ,колкото на медицинските сестри и лекарите -увеличи го ...100%,докато минималното възнаграждение ,получавано от всички останали ,упражняващи НТ е само 0,25лв/час ..!?Пълна подигравка с работещите нощем в България и говори за социалната политика и нехайството от днешното управление и парламент...!?Срам и позор са тия институции .за България...!?

Милиционерите са нископлатените слуги на властта. По-тъпо от полицай и спортист няма!

Това е чиста подигравка с хората .

На обикновените хора който издържат полицията нощния труд е по 25ст.не може така,това е дискриминация....

А вие рискувате ли си живота за живота на другите всяка вечер? Бият ли ви цигани, оплюват ли ви постоянно?

Да виждаме как "си рискувате живота"при сутеньорите и дилърите,не разбрахте ли че на народа му писна да храни не работещата полиция!?

ако се прибираш по тъмно след работа през Кр. Поляна (след работа) дали няма да те бият цигани ? кво значение има дали си полицай или не ? то даже ако не си е по-опасно

Е няма такава държава! Как може служителите на реда да получават толкова ниски заплати, а от тях да се очаква да не са корумпирани и да дават живота си, за да опазят живота на другите! Колкото и да говорите против тях - тези хора са неразбрани и пренебрегнати! Един полицай трябва да получава висока заплата - минимум 2000 лева, да е с големи здравни осигуровки за него и цялото семейство, да получава преференциални лихвени проценти при покупка на жилище или кола. Защото , когато е осигурен насъщният му, той няма да е корумпиран. Разбира се, ще има и такива във висшите ешалони, но това е друго! При опит за корупция, уволняваш редовия полицай и готово! Добре заплатени, оценени, спокойни - бъдете сигурни, че ще работят здраво! И преди да ме попитате - не съм полицай, няма полицаи в семейството ми нито сред близките ми! Престанете да плюете срещу тях, да сте вечно недоволни, а помислете дали вие ще служите на родината с риск за живота си срещу 700 лева на месец и ако отговорът е НЕ - значи трябва да промените системата!

Ало този виц за ниските заплати в полицията го забрави,той е лъжа....не заблуждавай те хората с лъжи....

Като е виц - колко точно е заплатата на един редови полицай?

Кварталните полицаи, както и част от патрулиращите, ще взимат малко над 1000 лв. Инспекторите с една степен по-горе в йерархията ще се подписват срещу 1044 лв. Тези длъжности се заемат основно в районните управления, т.е. голяма част от работещите там са инспектори между четвърта и шеста степен. Началниците в районните управления ще взимат 1259 лв. Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2018/01/22/zaplatite-na-policaite-rastat-na-chantadjiite-syshto-s-kolko.365735,2

Веднага ги дарявам за свещи..

На фона на работата дето вършат и тия пари са им много!

Ами вършете я вие по-добре срещу подигравателното заплащане, което получават!

Никой не ги кара на сила като са им малко парите да напускат,и това което получават даже им е много.

Ей ами ако някой те изнасили или пребие така ли да ти кажат "е, лелче ние за 700 лв няма да го гоним тоя"?

Ами вършете я вие по-добре срещу подигравателното заплащане, което получават!

като ги млатят циганите по 2 часа нощеска ще земат по 1 лев,бравоооооооооо

А, като спят по патрулките, те ли ще плащат или пак на тях ще им се плаща? Ако си вършеха работата безкомпромисно, дали някой щеше да посмее да им посегне? А тука цигани, пияни, депутати... който не е поискал, той не е късал пагони...

Вършат я толкова, колкото им се позволява. Иначе - виноват за точно изпълнение на служебни задължения. Правата са за престъпниците и полицаите ме трябва да им ги нарушават.