Политолог: Намесата ни в спора за името на Македония е дипломатически скандал

Ситуацията ще даде на Брюксел аргументи, че Западните Балкани не са готови за членство в ЕС, смята Георги Киряков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да се меси, а българите пак трябва да мълчат като .утки и все да стоят в поза партер. Аман от скапаните некадърници, които се правят на политолози, социолози, политици и дупетати.

КАК веднъж признаваш , една страна и то ПЪРВИ ние с президента покойния Желев признаваме , Македония, а после я караме да си сменя името, това е все едно плюем по себе си с нашия избор!!!!!!!

ТОЗИ, КОЙТО ТИЧАШЕ И СЕ ПРЕГРЪЩАШЕ, КАТО ИЗОГЛАВЕН ТУ СЪС З. ЗАЕВ, ТУ С ЦИПРАС, ЗАЩО СЕГА СЕ ПРАВИ НА НЕВМЕНЯЕМ? ЗАЩО МЪЛЧИ И НЕ ВЗИМА УЧАСТИЕ ПО ИМЕТО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, КАТО В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ВЛИЗА БИВШАТА ЮГОСЛАМСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ И НАШАТА ПИРИНСКА, А ЮЖНА МАКЕДОНИЯ Е ЦЯЛАТА В ГЪРЦИЯ? ГЪРЦИТЕ СИ ГОНЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, ДОРИ ПРОТЕСТИРАТ И СРЕЩУ ИМЕТО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМ ЩЕ ПАДНЕ, А НИЕ КОИТО СМЕ НАЙ-ЗААСЕГНАТИ И КОЕТО СТАНА И НЕ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА БОРИСОВ, МЪЛЧИМ, ЗАЩО? УТРЕ КАТО МАКЕДОНЦИТЕ ОТ СКОПИЕ РЕВНАТ СРЕЩУ НАС И ПРЕДЯВЯТ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ, НИЕ КАК ЩЕ СЕ ЗАЩИТИМ, КАТО СЕГА ИМ ПРЕДЛАГАМЕ БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ НА ТЕПСИЯ.

Само как така според теб северна македония ще вкрючи и благоевградска област. И какъв е проблема. Ами ако решим да се наречем Велика България , нима ще се влючат моментално територии ,които сме владели. И нима ще питаме съседите дали са съгласни с името или не. Кой родител пита съседи и пр., о да имаше едни комунисти които одобряваха списак с имена , той и Ципрас като такъв може и за това да не харесва името, но както и да е решат ли на референдом македонците да се нарекат както си желаят.

Прегръщаше ги преди месец Бойко Кисинджъра Западните Балкани, а днес да ги не види... Странна работа...

Наредили са му от САЩ, мота се, прегръща, за повече уж не става, но да подпали Балканите - може, защото е тъп и безкрупулен.

2018-06-15 09:52:47 бгР~|~бгА (нерегистриран) ИЗТРИТО ОТ РУСКАТА АГЕНТУРА НА САЙТА ←←←←☼→→→→ под лъчите на "Звезда от Рая", свещена, тройна хеката Θεά Ῥέα ♦♦♦♦ ◊ ♦♦♦♦ с девет "ледени кристала", свещена, тройна хеката Θεά Άρτεμις Не ни е приемливо, да се казва, че "македонският" език има славянски корен, тъй като българите не са "славяни" (да не говорим, че такова нещи като "славяни" няма изобщо, ако някой твърди че има да покаже техния общ геном) Македонското наречие е български език ! ........................ Друго. 1. Приветстваме позицията на Българското Правителство 2. Осъждаме позицията на Коминтерна и неговата агентура 3. Приветстваме разбирателството и открития път на Македония към ЕС и НАТО. Ние богините - никога не сме делили нашият народ и никога няма да го делим - Да бъде Благословен ! Ние божиците - никогаш не ни се разделија наш народ и никогаш нема да го делиме - Да се биде Благословен ! ... каквото не могат да направят политиците, ще го сторят богините ... ... каквото не могат да направят богините, ще го стори Народът ... ... што не можат да направат политичарите, ќе го сторат божици ... ... што не можат да направат божици, ќе го стори Народот ... Нашият Европейски кораб - Плава ! Нашиот Европски брод - Плива ! Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висините - Мир ! Љубов, смирение и Благонравие меѓу луѓето, а во Висините - Мир ! ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея а каквото каже богиня Бендида, става непременно секогаш е така, како зборува божица Реа, а што каже божица Бендида, станува нужно Хубав ден, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=5DS1cSPtxqE аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим

Те гони?! Разбрахме, че, според теб българите са недорязани, нагли, безкрупулни, зли, завистливи, неблагодарни и мърляви нещо като татари ли? Помаци ли? Цигани ли? Ясно е, че нищо добро Булгаристан не чака.

♦ ЗА РЕШЕТНИЦИТЕ ♦ Ние винаги посрещаме скъпите си гости със знаменца. Купуваме реактори които не ни трябват. Купуваме газ, дето въобще не ни трябва за газовите запалки. Когато ни я спрат за Коледа наказателно, си минаваме на ток. Ще посрещнем някой братско-православен цигарен трафикант или "среднощен вук" за деня на възкачването на престола на руския Император, 3-ти март. Решетниковия ще му се усмихне и ще го прегърне. Оня мафиот ще му ударя по масата и ще ругае народа ни, като генерал-губернатор защото са споменали по християнски всички жертви без разлика по етнос. Ще се кланя пред окупатора убиец с бойните отрови и ще ни говори назидателно ! После ще отиде да учи "македоницата" открадната от княз Светослав заедно с Преславската библиотека... ще я учи от "извора" на нашия си български, народен празник... А ние ще започнем да четем РИА Новости и хибридите на Изолацията по мУдолираните форуми, Ще отидем за риба до Язовир Копринка... И там на язовира, ще гледаме под водата... Ще гледаме под водата... на язовира... Под сребърните му вълни... Дано зърнем отнякъде... Столицата на Севт Трети - Севтополис. и палата на тракийския цар ... запазените над 3000 години тухлени куполни гробници с погребенията на предците ни заедно с колесниците и конете им... Погребани под водата на язовира с братска помощ ... А отгоре ще се стели пушека от барбекюто с братски кифтета, печени на дървени въглища И ще се чудим къде е отишъл тракийския геном, след като го няма и след като геномът и на македонците и на италианците през Еней от Троя, и на 35% от англичаните през келтите, си е досущ като нашия, та съвсем еднакъв чист и запазен. И хич не иска да знае, че сме били "славяни" , че сме пишели на македоница и че Путин си е пръв православен ←←←←☼→→→→ https://www.youtube.com/watch?v=Cl57NQ6GcF8

Хубавото е,че това ПреЦедателство свършва-та дано и и излагацията с него. Бойко Хаджиборисов-дипломат....нещо като емблематичния филм "Специалист по всичко". Е,видно е,че от всяко дърво свирка не става. Аман от Македония,Западни Балкани и пр.глупотевини.Да погледнем,до къде сме я докарали у нас.

Нарочно изпратиха Тиквоча от Брюксел да "оправя" Западните Балкани като им е ясно какво ще свърши след като виждат резултатите от 10 годишните му "усилия" в "оправянето" на България.

Schilo

Въобще преЦедателстването Му, не се получи. Дано да си тръгне след него.

За дипломатически скандал не знам дали е достатъчно членове на Българското правителство на герб да попътуват насам-натам, едва ли някой ги забелязва, но е сигурно, че за българския народ, тънещ в мизерия ( без нормални доходи, без медицинско обслужване на ниво 21 век, без съвременно образование и без каквато и да е защита на основните човешки права) е или би трябвало да е СКАНДАЛ. С думи прости: всичко Мара втасала, та се набърква в спор между Гърция и Македония, който е 'висока топка' между Русия и ЕС... Мисля, че калинките на герб с нищо не могат да помогнат на Македония, но могат поне да ограничат разходите за сметка на българския данъкоплатец като не се намесват в спорове които не разбират и не са компетентни да решат

Русия пък какво трябва да я засяга спорът между Македония и Гърция? Къде все я навирате тая Русия - нито става въпрос за гранични държави НИТО ПЪК НЯКОГА МАКЕДОНИЯ Е БИЛА РУСКА ЗОНА НА ВЛИЯНИЕ. Нито е освобождавана от Русия.

Schilo

Имах си хас, Боце да не се замеси в скандал...Толкова е т.п горкия, че чак вдлъбнат.

Глупости на търкалета. Лидерите на Запада едва ли изобщо са забелязали маймунджилъците на льотчика, Бойко и тоя рубладжия Георги Иванов, нарекъл се Гьорге. Като цяло, Бойко е на страната на Европа, а тях другите балкански пикантерии и подробности изобщо не ги интересуват. Не е вярно, че в Европа тече консолидация, която да остави България в периферията. По-скоро Вишеградската четворка е тръгнала да се самоизолира, докато България и Румъния драскат със зъби и нокти да влязят и в Шенген, и в еврозоната. Няма да стане утре, защото първо трябва да отпадне мониторингът, но до 2-3 години ние ще бъдем в Шенген, а до 10 години - в еврозоната. Това са съвсем реалистични срокове, стига да не изберем някое чучело, като слави трифонов, за премиер.

Като цяло Бойко е на страната на Европа, докато не го активират от Кремъл. България на ГЕРБ се прави, че драска за Еврозоната и Шенген. Имитира драскане. И ако следиш кога се изнервят най-много от ГЕРБ - ами когато някой директно им каже ч, за да спрат да имитират желание за европейски развитие трябва да напряват две три неща, които отлагат и се почва руската песен за двойните стандарти и колко сме онеправдани, как ни смятат за втора категория. НЕ разбрахте ли, че ченгета се разделиха на леви, десни, патриоти и либерали - е тия са ми любимите ДПС са либаралите с шалварестия си електорат. Разбраха се едните да се правят на прозападно ориентирани, въпреки, че са си съветски милиционери до дън душа и така да блокират всяка нормална политическа инициатива. Е не, пак се сетих за това, че пингвините се водят либералния електорат на България. Нищо против религията ама да ми ходиш с дрехи като прабаба ти и да се водиш либерал си е пълна подигравка.

Пречките пред членството на Македония в НАТО и ЕС са две - Гърция и България. Когато отпадне спорът с Гърция, остава единствено България и Македония да се разберат БЕЗ НАМЕСАТА НА ТРЕТА СТРАНА за нещата, които ни касаят единствено нас гражданите на двете държави. Затова е изключително важно за нашия национален интерес да има решение на спора с Гърция. Самото име е дреболия пред това да можем да се договаряме със Скопие без посредници. Без сърби, гърци, руснаци. Разбира се всички русофили и сърбофили ще изтъкват хиляди патриотични доводи защо не трябва да се разбират Гърция и Македония. Сърбофилите предимно в Македония, русофилите предимно у нас. НАй-трудно в момента е да мине името в Гърция. И там има болни националисти, които не искат да има решаване на спора. Русофилите под предлога, че е много патриотично да мачкаме македонците застават рамо до рамо с крайните гръцки националисти. Едно е да си партнираш в умерени гърци, сърби, турци ама да подкрепяш националисти и да ми обяснявате, че това е блъграски патриотизъм вече ми идва вповече.

Спорът за името на Македония е тъпотия и исторически абсурд! Гърция няма нищо общо с това име. Филип Македонски не е грък, нито древните македони са гърци. Сегашните македонци са си българи, а "Македония" до 20 век е име на географска област. Нищо етническо няма в това име. Така че то не е нито на гърците, нито на братята около Скопие.

Името Република "Северна Македония" също е абсурдно. Щото след 50-100 години може да им хрумне да се обединят Северна и Южна Македония, както Северна и Южна Корея. Тогава гой ще помирява гърци и македонци/албанци?

Ти си гледай проблемите с Украйна - на руснаците македонския въпрос не ви е ясен. Не се изказвай там, където си гол и бос.

по-тъп от българския комунист е сръбския комунист, еле пък сръбски комунист в македония е дъното.

на който все комунисти му се привиждат.

Брюксел никога не е казвал че западните балкани са готови за членство, началото на преговорите нищо не значи, трябва да се затворят всички глави а това както знаем изисква компромиси на които те страните кандидатки не са съгласни факт.

Нашите управляващи мутри и техните патерици с ходовете си от последните дни ясно показват, че изпълняват директивите на ЦРУ и САЩ! И нека на всички да е ясно ,че хвалбите на гробарите за "Западните Балкани" се оказаха един кьорфишек, един фарс и накрая един провал на цялото ни прословуто евро председателство! И като "оправиха" всичко дето им заръчаха Господарите, редно е вече да вземат и да погледнат какво се случва в и собствената им територия! Щото нещата хич не са розови!

zeddd

Айде бе! Един път да си кажем както си трябва какво мислим и кое е добре за нас и това е скандал? Я скрий в дупката, от която си изпълзял!

Северна Македония, тиквов?

И "какво мислим " ?

Ненамесата е скандал!

Българи вие сте царе на безплодието .винаги недоволствате защото не знаете какво искате защото не знаете кои сте.да това е трик гръцки трик за измислената от вас славянска акедония. Този трик е за Европа и за вас.ние териториални претенции нямаме.и друго кои се съобразява с вашите искания.

zeddd

Всички знаем византийските ви номера :)

Ти пък, какво го издигаш в ранг Византия? Византия означава много народи в тази империя, не са само елините.

Македония Е Българска! Северна Гърция също! Там живеят основни българи. А, и коговорят български, нали добре знаеш това, също като тебе.

Проектът "западни балкани" се провали. Той приключи със скандал. Кой стои зад проекта "западни балкани" ? Защо българското правителство след като всичко е оправило в България е тръгнало из Косово, Албания и Македония да шета и нов ред да създава ? Кой създаде интригата ? какво следва след нея на Балканите ?

за България не е приемливо име...Географските понятия са твърде разтегливи...Пиринска Македония всъщност е източната част на северна Македония...Гърците първоначално не искаха в името на държават да фигурира изобщо географското понятие Македония...И БЯХА ПРАВИ...Нашата външна министърка преди около половин година също беше ПРОТИВ това име...КОЙ ли се намеси, та нещата се обърнаха? Ами-всички знаем...

Екстреното фъркане за Македония на министъркинята Захариева.. Какво е? Ма нъл Баце и заповяда да не се среща с Иванов.. Та да не се меси България в скандала.. А тя отива при "колегата си" и Заев да им показва какво??? Откъдето и да го погледнеш си е гаф на "пожарникарската" УЖ дипломация.. Започнало ДЪРЖАВНО посещение.. По покана и съгласуване от ФЕВРУАРИ т.г. При това с възможност да играеш ролята не на български премиер, а да приемеш гостуващия президент като ПРЕДСЕДАТЕЛ на ЕС и да отстоиш позицията на ЕС, договорена на високо ниво в столицата ти... Не е само пореден дипломатически гаф на упражняващите да ни управляват.. Обида за съседната държава е.. А сега пращаш на пожар министъркинята си УЖ да го гаси... След като си в ситуацията ако в страната ти се разгори пожар, да искаш от съседа вертолет да го гаси..

Глупостите на " българските дипломати" продължават.Това което завоюваха храбните войни на България са ГО ПРЕДАВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ДИПЛОМАТИ.Трябва да си спомним този израз. 1. Защо трябваше да се представя "мадам" Захариева каква голяма работа са свършили с подписването на Дгтовора за добросъседство с Македония. 2. На практика нищо не са свършили с промяна на името сега "Северна Македония" За да се перчат с Европ. председателство ,че нещо са свършили. 3. Всъщност с промяна на името този договор отива в небитието. 4. От друга страна не зная какво са им обещавали Президент, Министри на Македония, но ЦЯЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОД ЗАВИСИМОСТ НА ГЪРЦИЯ. 5. Защо Македония в Гърция не смени името си?Тя трябва да бъде "Южна Македония" в Гърция? 6. Така ,или иначе като Македония тя си запазва за в бъдеще ПРЕТЕНЦИИТЕКЪМ ДРУГАТА "СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ" ЗА ОБЕДИНЕНИЕ В ЕДНО. 7.Нашите "мъдри " дипломати и изп. власт разбраха ли кого толерира ЕК и Е.съвет? 8. Що се отнася до глупостите ,че Северна Македония щяла да има претенции към България е несъстоятелно. 9. За в бъдеще може да има претенции Гърция.

Всичките ти въпроси имат един и същи отговор и той е в субекта, т.е. ти си толкова тъп, че не виждаш очевидин неща и в същото време виждаж призраци.

Кириак Стефчов...

не ми харесва мнението на такива политолози

И на мен не ми харесва твоето мнение, е и какво от това ?

в европейския съюз се спазват правила и който иска да влиза трябва да знае това

Спазват се на макавей! Спазват се само от слуги като нашите и когато правилата са изгодни на западняците. А когато са изгодни за България ... абе нема такъв момент. Ще въртим потурите, както ни заповядат големите от запада - никакви правила! Кой ти мисли за България и българите???

ББ все ги върши като кучето на нивата. Северна Македония ми прилича на Северна Корея. Уникално, в 21 век да измислят име на д-ва и то в Европа. Англичаните и французите поне измислеха имена на бившите си колонии през 20 век! А човек ойто се кланя на всички посоки и нива знаете какво става, важи и за д-ви като България. Евала на сърби и гърци за гордоста и самочувствието да имат собствени мнения и позиции.

н а продажника!

Заев ли е?

македонския президент постъпил недипломатично и ние да не останем назад и ние също

не е гонил никого, сам е излязъл от срещата

Дългогодишната намеса на Гърция не е скандал, а мнението на България е скандал? Кой плаща на такива "политолози"?

Лесна работа - чичо Сам, не само на пУлитолози но и на премиери и пУлитици министри.

ти бе?!

Намесата на македонските работи от ББ не само че я няма, а тя повече от очевидна. При това груба и скандална. Говори за ненамеса и едновременно натяква, че за Македония алтернатива освен ЕС и НАТО няма.Той ли ще решава каква алтернатива трябва да има дадена суверенна държава? Второ: демонстративен и скандален отказ от срещата с Иванов и то на територия на домакин е повече от скандална. Това е груб натиск по нареждани на Вашингтон, а той иска Македония да стане член на НАТО, което не може да стане при неразрешени въпроси между държавите (Гърция и Македония и частично БГ).

Още никой не е обяснил защото първо в нато а после в ЕС ще помислим по-късно. Нато вече според някои се простира от Ванкувър до Токио- не Владивисток. Тръмп нали казва Америка Пъра, демек юбер алес. Аз не виждам нещо което да е цъфнало и завързало като сме член на нато от 20ина години- нямаме армия,демографски срив,за българите вече се говори като за етнос в Б-я, за образование и здравеопазване да не говорим.Иначе за Прайд-овци,джендъри, фейкнюз и хибридни войни да не говорим.

Е това е целта, набутват те там и бел ден не виждаш. Пълно разорение и опустошение на суверени държави в Европа - бъдеще, бъдещето е ровенето по кофите.

Хайде стига сме се занимавали с Македония, ако искат и северна Гърция и нова Албания да се кръстят, все ми е тая. То нашата кочина тук не можем да си оправим вече 30 години, тръгнали сме други държави да оправяме.

♦ ЗА РЕШЕТНИЦИТЕ ♦ Ние винаги посрещаме скъпите си гости със знаменца. Купуваме реактори които не ни трябват. Купуваме газ, дето въобще не ни трябва за газовите запалки. Когато ни я спрат за Коледа наказателно, си минаваме на ток. Ще посрещнем някой братско-православен цигарен трафикант или "среднощен вук" за деня на възкачването на престола на руския Император, 3-ти март. Решетниковия ще му се усмихне и ще го прегърне. Оня мафиот ще му ударя по масата и ще ругае народа ни, като генерал-губернатор защото са споменали по християнски всички жертви без разлика по етнос. Ще се кланя пред окупатора убиец с бойните отрови и ще ни говори назидателно ! После ще отиде да учи "македоницата" открадната от княз Светослав заедно с Преславската библиотека... ще я учи от "извора" на нашия си български, народен празник... А ние ще започнем да четем РИА Новости и хибридите на Изолацията по мУдолираните форуми, Ще отидем за риба до Язовир Копринка... И там на язовира, ще гледаме под водата... Ще гледаме под водата... на язовира... Под сребърните му вълни... Дано зърнем отнякъде... Столицата на Севт Трети - Севтополис. и палата на тракийския цар ... запазените над 3000 години тухлени куполни гробници с погребенията на предците ни заедно с колесниците и конете им... Погребани под водата на язовира с братска помощ ... А отгоре ще се стели пушека от барбекюто с братски кифтета, печени на дървени въглища И ще се чудим къде е отишъл тракийския геном, след като го няма и след като геномът и на македонците и на италианците през Еней от Троя, и на 35% от англичаните през келтите, си е досущ като нашия, та съвсем еднакъв чист и запазен. И хич не иска да знае, че сме били "славяни" , че сме пишели на македоница и че Путин си е пръв православен ←←←←☼→→→→ https://www.youtube.com/watch?v=Cl57NQ6GcF8

Такова " вдъхновено" писание ,пълно с тъпотии и простотии скоро не бях чел.Явно авторът е с голямо самочувствие без покритие. Но какво да се прави -всеки има право на мнение.

2018-06-15 09:52:47 бгР~|~бгА (нерегистриран) ИЗТРИТО ОТ РУСКАТА АГЕНТУРА НА САЙТА ←←←←☼→→→→ под лъчите на "Звезда от Рая", свещена, тройна хеката Θεά Ῥέα ♦♦♦♦ ◊ ♦♦♦♦ с девет "ледени кристала", свещена, тройна хеката Θεά Άρτεμις Не ни е приемливо, да се казва, че "македонският" език има славянски корен, тъй като българите не са "славяни" (да не говорим, че такова нещи като "славяни" няма изобщо, ако някой твърди че има да покаже техния общ геном) Македонското наречие е български език ! ........................ Друго. 1. Приветстваме позицията на Българското Правителство 2. Осъждаме позицията на Коминтерна и неговата агентура 3. Приветстваме разбирателството и открития път на Македония към ЕС и НАТО. Ние богините - никога не сме делили нашият народ и никога няма да го делим - Да бъде Благословен ! Ние божиците - никогаш не ни се разделија наш народ и никогаш нема да го делиме - Да се биде Благословен ! ... каквото не могат да направят политиците, ще го сторят богините ... ... каквото не могат да направят богините, ще го стори Народът ... ... што не можат да направат политичарите, ќе го сторат божици ... ... што не можат да направат божици, ќе го стори Народот ... Нашият Европейски кораб - Плава ! Нашиот Европски брод - Плива ! Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висините - Мир ! Љубов, смирение и Благонравие меѓу луѓето, а во Висините - Мир ! ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея а каквото каже богиня Бендида, става непременно секогаш е така, како зборува божица Реа, а што каже божица Бендида, станува нужно Хубав ден, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=5DS1cSPtxqE аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим

Абе Луна, това ти ли си? Нова добра изява след Черешката на тортата.

2018-06-15 09:52:47 бгР~|~бгА (нерегистриран) ИЗТРИТО ОТ РУСКАТА АГЕНТУРА НА САЙТА ←←←←☼→→→→ под лъчите на "Звезда от Рая", свещена, тройна хеката Θεά Ῥέα ♦♦♦♦ ◊ ♦♦♦♦ с девет "ледени кристала", свещена, тройна хеката Θεά Άρτεμις Не ни е приемливо, да се казва, че "македонският" език има славянски корен, тъй като българите не са "славяни" (да не говорим, че такова нещи като "славяни" няма изобщо, ако някой твърди че има да покаже техния общ геном) Македонското наречие е български език ! ........................ Друго. 1. Приветстваме позицията на Българското Правителство 2. Осъждаме позицията на Коминтерна и неговата агентура 3. Приветстваме разбирателството и открития път на Македония към ЕС и НАТО. Ние богините - никога не сме делили нашият народ и никога няма да го делим - Да бъде Благословен ! Ние божиците - никогаш не ни се разделија наш народ и никогаш нема да го делиме - Да се биде Благословен ! ... каквото не могат да направят политиците, ще го сторят богините ... ... каквото не могат да направят богините, ще го стори Народът ... ... што не можат да направат политичарите, ќе го сторат божици ... ... што не можат да направат божици, ќе го стори Народот ... Нашият Европейски кораб - Плава ! Нашиот Европски брод - Плива ! Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висините - Мир ! Љубов, смирение и Благонравие меѓу луѓето, а во Висините - Мир ! ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея а каквото каже богиня Бендида, става непременно секогаш е така, како зборува божица Реа, а што каже божица Бендида, станува нужно Хубав ден, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=5DS1cSPtxqE аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим

2018-06-15 09:52:47 бгР~|~бгА (нерегистриран) ИЗТРИТО ОТ РУСКАТА АГЕНТУРА НА САЙТА ←←←←☼→→→→ под лъчите на "Звезда от Рая", свещена, тройна хеката Θεά Ῥέα ♦♦♦♦ ◊ ♦♦♦♦ с девет "ледени кристала", свещена, тройна хеката Θεά Άρτεμις Не ни е приемливо, да се казва, че "македонският" език има славянски корен, тъй като българите не са "славяни" (да не говорим, че такова нещи като "славяни" няма изобщо, ако някой твърди че има да покаже техния общ геном) Македонското наречие е български език ! ........................ Друго. 1. Приветстваме позицията на Българското Правителство 2. Осъждаме позицията на Коминтерна и неговата агентура 3. Приветстваме разбирателството и открития път на Македония към ЕС и НАТО. Ние богините - никога не сме делили нашият народ и никога няма да го делим - Да бъде Благословен ! Ние божиците - никогаш не ни се разделија наш народ и никогаш нема да го делиме - Да се биде Благословен ! ... каквото не могат да направят политиците, ще го сторят богините ... ... каквото не могат да направят богините, ще го стори Народът ... ... што не можат да направат политичарите, ќе го сторат божици ... ... што не можат да направат божици, ќе го стори Народот ... Нашият Европейски кораб - Плава ! Нашиот Европски брод - Плива ! Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висините - Мир ! Љубов, смирение и Благонравие меѓу луѓето, а во Висините - Мир ! ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея а каквото каже богиня Бендида, става непременно секогаш е така, како зборува божица Реа, а што каже божица Бендида, станува нужно Хубав ден, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=5DS1cSPtxqE аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим

Стига вече сте я мислили тая Македония и сакън нещо да не се обидели. Нас да не ни мислят така македонците, а напротив само ни хулят и обиждат по всякакъв повод. Трябва да си гледаме нашата работа и тогава ще ни уважават, така е в живота като цяло! А по повод името, не мога да разбера каква е толкова тая драма на македонците, ами щом македония е област простираща се в три държави - Гърция, ФИРОМ и България, то е нормално и естествено всяка една част от тази територия да се определи географски със съответното име горна, долна, западна южна и т.н. което е факт. Ако ФИРОМ првземе цялото име, то наистина как ще се нарича останалата територия която е не е в състава на новосъздадената държава. Македонците забравят, че те неотдавна създават държава и име след като вече съществува такава съседна на тях област със същото име, тоест името което те избират трябва да е съобразено с този факт. Като цяло проблема на Македония е в това, че е измислена неотдавна държава и нация с измислена набързо история, оттам сега и проблема с името, което е име на исконни гръцки територии. Като създават нова държава трябва и ново име. Както обаче казах по-горе да си гледаме нашата работа, а не чаждата и да защитаваме нашата си история, култура и ценности.

С тази среща грипена дръпна ръчката на катапулта и сега свободно се рее в пълна политическа безтегловност!

продажниците,се подушват...

В последното изречение подлогът не е премиер, а президент.

Щом русофилистичните киряк стевчовци квичат на умряло значи е правилно.

Аргументите ги даваме не ние, а шовинистите, които искат на всяка цена да е тяхното. С такъв подход никое семейство, държава или съюз няма как да дърпа общата каруца.

2018-06-15 09:52:47 бгР~|~бгА (нерегистриран) ИЗТРИТО ОТ РУСКАТА АГЕНТУРА НА САЙТА ←←←←☼→→→→ под лъчите на "Звезда от Рая", свещена, тройна хеката Θεά Ῥέα ♦♦♦♦ ◊ ♦♦♦♦ с девет "ледени кристала", свещена, тройна хеката Θεά Άρτεμις Не ни е приемливо, да се казва, че "македонският" език има славянски корен, тъй като българите не са "славяни" (да не говорим, че такова нещи като "славяни" няма изобщо, ако някой твърди че има да покаже техния общ геном) Македонското наречие е български език ! ........................ Друго. 1. Приветстваме позицията на Българското Правителство 2. Осъждаме позицията на Коминтерна и неговата агентура 3. Приветстваме разбирателството и открития път на Македония към ЕС и НАТО. Ние богините - никога не сме делили нашият народ и никога няма да го делим - Да бъде Благословен ! Ние божиците - никогаш не ни се разделија наш народ и никогаш нема да го делиме - Да се биде Благословен ! ... каквото не могат да направят политиците, ще го сторят богините ... ... каквото не могат да направят богините, ще го стори Народът ... ... што не можат да направат политичарите, ќе го сторат божици ... ... што не можат да направат божици, ќе го стори Народот ... Нашият Европейски кораб - Плава ! Нашиот Европски брод - Плива ! Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висините - Мир ! Љубов, смирение и Благонравие меѓу луѓето, а во Висините - Мир ! ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея а каквото каже богиня Бендида, става непременно секогаш е така, како зборува божица Реа, а што каже божица Бендида, станува нужно Хубав ден, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=5DS1cSPtxqE аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим

Нищо не казва тоя глупак.

Дир-а, поправете си текста на статията. Накрая на текста говорите за премиер, а трябва да е президент.

че Западните Балкани са готови за ЕС??? Кой го обяви за приоритет на ЕВРЕПРЕЦЕДАТЕЛСТВУВАНЕТО си, без да направи проверка на готовността им.. А се здадоволи само с голи думи и прегръдки.. Що забравяте?? Ама сега ВЪХ!! Макетата ша ни изложат... Да ви припомням ли, че на срещата на вождовете на Европа в София ЕВРОПРЕЦЕДАТЕЛЯТ си приписа върховен "устех", че макетата и византиюците са се договорили вече за името си .. ПРЕДИ КЪДЕ МЕСЕЦ.. А сега се прави на обиден, че са го турвали на динената кора.. И пак са зафръцка напред, назад.. Ами ако ВМРО-ДПМНЕ вземе, че спечели следващите избори?… Това демонстративно отказване на среща директно ще бъде препъникамък за работа с евентуално ново правителство… Не бива да мислиш само за днес, защото може нещата да се извъртят много бързо… „Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин. Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото Българско отечество.“ Казал го е Гоце Делчев… И какво ще стане с "историческата ни победа" - договора с макетата.. Подписан с "Република Македония", ама след време "Република СЕВЕРНА Македония!" реши да не го спазва. Щото не е подписан от нея.. На голите думи на макетата, че УЖ ша го спазват ли ша са надаме... ВЕЛИКИЯТ НИ МЕЖДУНАРОДНИК, БЛЕСТЯЩИЯ ПОЛИТИК и пр.. Вижте си как султан Ердоган оценява ВЕЗИРА СИ, и "пощенското гълъбче" в интервю пред "Канал 24" дни след откриването на Трансанадолския газов коридор - "България е направила грешка да откаже строителството на газопровод до нейната територия, от което се е възползвала Турция. "България направи грешката да и това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас", + А сега сами си прочетете КОЙ БЕ ПРЕДУПРЕДЕН в ГДАНСК 2009-та год. за едни 15 години ЧАКАНЕ... И как след ВТОРИТЕ 15 години ЧАКАНЕ се появи Турски поток..

Този ход на Борисов е изключително тъп. Както и мнооого други негови ходове. Този ход показа на целия свят, че процесът на Балканите не е естествен, а е резултат от политически интриги и временни конструкции, нагласени от Началниците. Хората пак никой не ги пита какво мислят. Ама в "демократичното" евроатлантическо пространство е така. И на него са му нужни не дипломати, а послушници като нашия Гений.

"" Ама в "демократичното" евроатлантическо пространство е така. И на него са му нужни не дипломати, а послушници като нашия Гений."" то щото джуджуто-джудист пита някого, като реши да прави нещо? Опитай да направиш протист в Масква? Ще те смелят от бой, като "враг на народа"!

Както стана известно Борисов няма капацитет да води подобни диалози. Това е работа за хора с дебели мозъци. Той не знае , какво да говори и как да преговаря, той може само да се прегръща и целива. Затова присъства само на места на които не му задават въпроси и си Води МОНОЛОЗИТЕ. Тези преговори са труден дългогодишен процес и трябва да се говори с хората във сички градове и села в така наречените западни балкани, чак после да се взимат решения. И много други работи от , които Бойко няма и представа.

Покойният Жельо Желев призна Република Македония. С това той подкрепи фактически решението на Коминтерна . Държавата Македония е факт . Тя е член на ООН. Да не приемеш македонския президент ,само защото не е съгласен да си смени името на държавата - това е скандал. Отделно то това, името Северна Македония е скрит удар срещу България - това е безумие . Освен това средната работна заплата днес в Македония е малко по голяма от тази в България , в Сърбия също и стандарта им е по добър и винаги са били отворени към света, за разлика от нас които само преди 28 години бяхме в лагер. Не е в интерес на България, Македония да си сменя името, просто следва да се ускори и улесни процеса на предоставяне на българско гражданство на тези които желаят това.

ББ направи доста много за Македония,те трябва да са благодарни и трябва Македония да излезе от омагьосан кръг.Браво на Бойко,много добре постъпи!!!

Нищо не е направил, отиде да прегръща Заев, изкопчи от него някакво обещание за пресичащата се история, ходи да поднася венци, накрая се оказа че македонският Президент и бил игнориран от тези диалози, и всичко отиде по дяволите. Б.Б. действа по щъщия начин, както и с българския Президент - не го зачита.

Какво значи "да се намесваме"? Нима не твърдим, че точно тази Македония е "романтичната част от нашата история"? Пак ли ще оставим на гърците /а вероятно и сърбите/ да решават съдбата на население, което считаме за наши родни братя? Понятието "Западни Балкани" е измислено с някаква конкретна цел от хора, които нямат представа за балканските взаимоотношения и нашите неподготвени политици силно го прегърнаха, виждайки в темата повод за самоиздигане на личното Его. Точно позицията на президента е най-правилна - да не оставяме поредния жизнено важен за нас въпрос да бъде решаван от други, които имат свои интереси, далеч от нашите. Както и друг път, сега той също действа премерено и деликатно, но достатъчно задълбочено и с ясен поглед в бъдещето.

Гърците протестират и се бунтуват, а българите коментират.....

Махайте ги тези цървули на снимката бе, задръстени комунистически кадри. Северна Корея се отваря тея от времето на баба ми с разбирания. Отивайте си цървули. Какво значение има как ще се казва? Мир, работа и пари да има. Хващат се за нещо, за да си оправдават заплатите и нахъсват хората, за да си напълнят шкембетата.