Коментари - По-скоро ваканция, вместо онлайн обучение заради грипа, казват Podcast слушатели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учениците да бъдат в грипна ваканция,като всеки преподавател постави задания по предмета , който преподава за времето през което ще са вкъщи.Заданията да са с времетраене на учебен час.Родителите да не дават джобни пари на децата си за деня, защото са вкъщи и така няма да посещават моловете и други развлекателни центрове.

Къде по-добре е децата да не учат. Това че тоя материал някак си след това трябва да се навакса-е голяма работа.

По-добжре да не учат 1 седмица, отколкото 2 месеца да се правят, че учат онлайн. 20 години поред сме имали грипни ваканции между 1 и 2 седмици, и не е било проблем. А преди това 100 години учениците са имали "дървена ваканция" току след 2 седмичната Коледна. Така че това не е проблем. Проблемът идва, когато някой реши да имитира учебен процес и направи ситуацията перманентна.

Проблемът идва, когато се пренебрегват съвременните технологии!

Който иска да учи ще учи и online, това че някои родители абдикират говори зле за тях.

78% отговарят с Да? Да живеят частните уроци!

на тази територия без тях не може. Частни училища и затваряме бардаците, които някои си позволяват да наричат училища. Остават елитните! Който не може да влезе, да си плаща!

Дискриминация на Електората :)))

Имам петокласничка, в тази възраст са контейнер с хормони. Трябва да стоиш с чатала на врата, че да ги държиш на хас онлайн. В кратце обучениета на прогимназист онлайн изисква и родител бек ъп, а това е разход на нерви и време и невъзвръщаема инвестиция. Да не говорим, че усещането е да си поканил целия клас на гостш. Предпочитам да са във ваканция, че и трите страни да са щастливи. Уроците се наваксват.

Когато са във ваканция, пак целият клас ще бъде у вас, но без Вас. ... или по моловете, което не е предпазване от грип, или на друго място, където трябва да се ангажира човек.

Ми не. Можем да идем на почивка някъде.

И как може да се напише от родител, че времето, инвестирано в образованието на детето му е невъзвращаема инвестия?!? Но това обяснява защо въпросната петокласничка досега не е научена на отговорност и някой трябва да ѝ виси на главата, за да научи нещо. Тежко и горко на родителското тяло с предстоящите кандидатствания, НВО-та, матури и т.н. Ще си я дундуркат доживот. По-важни са почивките, естествено... Малоумници.

Уважаеми господине, къде съм казала, че образованието е невъзвращаема инвестиция? Говорех за времето прекарано в това да надзираваш дете дали внимава в онлайн часа, защото е доказано, че пълната дигитализация на образованието вреди на когнитивните способности, устойчивостта на вниманието и зрението. Простете ми, че вместо да нися като орлица и мрънкам на детето си да внимава, предпочитам въпросните 3-5 дни да ги изкараме някъде и да се забавляваме, създавайки прекрасни спомени. Колкото до моята петокласничка не берете грижа за нея. Детето се обучава в елитно училище с най-добрите преподаватели и допълнително посещава частни уроци по БЕЛ и матекатика, гледайте си вашите дечица.

С частни уроци или със зубрене? Или важното е там да са минали материала, пък дали са научили нещо голяма работа. Ако вашето дете беше в елитно училище, макар че честно казано не знам какво точно имате предвид под елитно училище, понеже такива уж елитни станаха много, щяхте да се притеснявате за пропуснатото време. Но както виждам вие сте поредният родител, който смята , че училището е длъжно да научи и да възпита детето му. Вашите задължения приключват с изпращането на детето на училище и осигуряването му на съответните условия на живот. И ходенето на почивка.

Вашето мнение за мен не е моя работа и не ме вълнува. Със същия успех може да ми кажете, че съм извънземна. Все тая, но онлайн обучението за деца е пълна загуба на време за всички. Детето дефакто ходи на уроци, за да съм сигурна, че материалът е усвоен, а не просто минат. Предстои кандисатстване и НВО, нали така? Отрано се готви. Хубава петък вечер желая.

Онлайн обучение може да бъде извършвано само на студенти и то при наличието на присъствени изпити или евентуално написването на сериозни крурсови проекти, защитавани пред публика. Да "обучаваш" дистанционно деца е пълна безсмислица. Там или родителите будат назначавани като помощник-учитлеи без зпалата, или усилието на учителите отива на вятъра. Така теиз, които се скатават и онези , които работят съветсно боват приравнени , защото ефектът от работата им клони към нула.

Цялото обучение на децата клони към нула. Онлайн обучението е някакъв ангажимент. Не само игри и филми.

Учениците постигат сериозни резултати. Във София, Варна, Пловдив поне е пълни с деца много над средното европейско ниво.

Резултати постигат само децата от математически училища, включени в състезателен отбор.

И кой е тоя предмет дето един ученик не може да го учи онлайн обаче един студент може? Или може би материала на студентите е много по-лесен от тези на учениците? Или просто онлайн обучението иска все пак някакво родителско внимание, а не просто да го хвърлиш детето на училище и да не се интересуваш повече.

Ако въпросът беше от типа "ваканция или училище", резултатът щеше да е същият. Има ли някой, който на даден етап от живота си не е предпочитал винаги ваканция?

Въпросът вслучая е друг - онлайн ли да залсужат завършването си децата или присъствено. Щото ваканцията не решава проблемът - уроци, домапни, тестове, срочна оцнека. А онлайн обучението го решава. Всички съакатвки искат онлайн обучение. А, повярвай ми, родителите ни най-малко не се радват на орекалено дължгиуте ваканции.

За присъствено обучение..........