Коментари - Бонуси за близо 2 млн. лв. раздадени в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Бонуси за близо 2 млн. лв. раздадени в ”Пирогов”

За последните 3 години изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Димитър Раденовски е одобрил раздаването на хонорари на служители за близо 2 милиона лева. Бонусите са извън трудовото им възнаграждение.

Обратно в новината

Коментари - Бонуси за близо 2 млн. лв. раздадени в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Коментари

Системата от 25 години съществува, в болниците плащат бедните, политиците и управниците се лекуват безплатно с много внимание, старание и любов!!!Който не плаща умира като куче, макар, че за кучетата грижите са приоритет на управниците!!!

Удряйте яко, разбийте и "Пирогов", и той е една отживелица от комунизма.

Да се затворят всички болници. Ех, какъв живот ще падне!

Гледах сутринта част от разследването на "Хрътките" за Пирогов, по-специално за детското отделение. Потресаващо! Сякаш умишлено се извършва геноцид над децата ни. Мръсотия, стари инструменти, скапана техника.....цяло чудо е, че няма всеки ден смъртни случаи. До кога? до кога ще ни третират като животни?

За жалост от репортажа стана ясно, че раздадените бонуси са само на високо ниво, а не на редовите лекари и сестри, които всеки ден се борят за живота на хората там. Шефът на болницата( или отделението, не разбрах много) се държа изключително нагло зад кадър, когато не мислеше, че го записват и имаше глупостта да се изцепи, че не виждал нищо смущаващо в състоянието на болницата и то било пълно отражение на стила на живот и изискванията на българина. Чак ми се доповръща.

трима лекари взелиза три години около 180 хиляди. а кои е взел остатака до 2 милиона?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Честно казано нямам нищо против лекарите и мед.сестрите в "Пирогов" да получават бонуси! Виж за разните писарушки и разни там по подръжката мушмороци....за тях не!

Като в някаква спирала минава ежедневието ни. Първите врагове на народа след идването на ГРБ бяха комунистите, после всички бивши, после лекарите. След като се извъртяха за народни врагове майки, болни, пенсионери, учители, миньори, земеделци, търговци, производители, пак е ред да се започва отначало. За месец -два лекарите бяха оставени намира и сега пак се почна медийна кампания срещу тях. Естествено, за тези медийни изяви имат пръст управляващите. Борейки се с тези врагове, които ни посочи правителството се улисваме и пропускаме важните неща. Но търсене на вечния враг е комунистически прийом и използването му от ГЕРБ ме карат да се замисля каква партия всъщност са.

пропускаш да споменеш темата за кучетата- и там много емоции се хвърлят :))))) Иначе- да, подкрепям напълно мнението ти.

Проверете д-р Неди Недев и жената му Брилянтена .те редовно взимат рушвети.

ЧУДЯТ СЕ С КАКВО ДА НИ ОТВЛЕЧАТ ВНИМАНИЕТО! НАЛИ НОВАТА МИНИСТЪРКА ЩЕШЕ ДА НАМАЛЯВА ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА???????????

"пирогов" на балгарски значи "сладкаров". стига с тези русизми. тази болница да се преименува на "свети петар" или "свет арахангел михаил".

Че те лекарите в България, начело с тези от Пирогов с епревърнаха с прости кебапчии, които първо те питат колко ще платиш и после те лекуват. Такива елитни и некадърни простаци има, че засенчват малкото останали кадърни доктори по тези болници ! Като искат да са милионери - да станат банкери, докторите първо се грижат за здравето на хората, а не за парите в банките !

Лекарите навясъде по света (без бившите съветски провинции) са едни от най-богатите хора в обществото!

Това важи за богатите общества. Нашето общество към кои го причисляваш? Според европейската статистика сме най-бедните в ЕС. Е, как да стане така, че да са ни богати лекарите ( по честен път и с труд, имам предвид).

Пирогов е една просташка болница, един остатък от социализмъма, в която болница цари простития и невежество. По-умните никога не ходят там. Ако идете ще видите пред кабинетите доста цигани и друго изпростяло население. Съмнявам се че там обикновен доктор или сестра, да не говорим за санитар, взема някакви бонуси. Това е схема за кражби от няколко лица, тя министърката е била икономически съветник и добре знае как в болниците се краде. Само че положението е изпуснато отдавна и вече не вярвам да се оправи, да почнат да работят в болниците. Това си е една чиста мелница за пари. Работа няма вече кой да работи, лекари и сестри отиват в чужбина.

Стига с тези бонуси - пак се пропусна по важното- добре в админинстрация и навсякъде до 10 заплати - няма лошо ,но при пропуски ,щети- пак толкова трябва да е минимум и санкцията на служителя- не да ми говори кмета на бургас за наложената им санкция от 700 х.лв за един обект,че те нямали още капацитет ама сега вече били мотивирани ... а кой плаща - бургазлии, а той колко награди им е раздал през това време- все ... "прозрачна информация"...

И как според вас се раздават такива европейски заплати, според качеството и количеството на вложения труд, не само с молив и морал на лъжец и крадец.Тогава що се сърдим на тези които крадат ДДС, не си плащат данъците, изобщо крадат от държавата ( виж търговците на лекарства и др. с държ поръчки), или по точно от всички нас.

ТАЗИ СУТРИН ИМАШЕ ПРЕДАВАНЕ ЗА ДЕТСКАТА ХИРУРГИЯ ВЪВ ПИРОГОВ- И СКРИТА КАМЕРА. ЕДИН ЛЕКАР И ЕДНА МЕД. СЕСТРА ГИ РАЗСКЪСВАТ ОТ РАБОТА-ДОРИ "БУТАТ "КОЛИЧКИТЕ НА ДЕЦАТА. А БОНУСИТЕ КОЙ ГИ ВЗЕ???? ПАК МЕЖДИНОТО ЗВЕНО ОТ ЧИНОВНИЦИ А НА ЛЕКАРИТЕ МУШМОЛИ ... АМА БЯГАТ... ЩЕ БЯГАТ ТЕЗИ ЛЕКАРИ ЗАСЛУЖАВАТ БОНУСИ А . АМА ТРЯБВА УМ ВЪВ ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА.

Колко откраднаха ГЕРБ от както са на власт?

Май не са откраднали. Никой до сега не е споменавал конкретна сума и конкретен източник на кражби на ГЕРБ. Само се повтаря ехото на Станипев, че крадат. Да, чухме за Цветелина, но и тя каквво е откраднала? Има сси прокуратура, съд... Само чух, че когато някой от ГЕРБ опита да краде, веднага Бойко му бие шута към прокурор и съд. На това акзвам: най-доброто управление на България до сега и адски много глупави българи, които са с излъскани от болшевишка пропаганда мозъци. Патките, като се излюпят, каквото видят, смятат го за майка им. Ето такива са привържениците на комунизма. Не по-умни.

Само така! Кой не скача е червен!

На първо четене милиард и половина от НАШИТЕ здравни вноски, с които можеше и трябваше да се плаща само за здравни услуги , но Дянков ги плати на МВФ.

2 милиона за 3 години????и на това се възмущава герберката дето неините си раздадоха пъти повече милиони за година без да изпълняват и 1/3 от професията на лекарите..и то от нашите пари а не от парите на чужденци лекувани тук.

Без да съм симпатизант на ГЕРБ,одобрявам това което се прави защото големите пари се взимат от 5-6 човека в болниците.На другите,тези които работят и зкарват,или се подхвърлят трохи или нищо.Такова е положението и в моята болица вече 3 години.

Медицинските сестри срещу лекарите...полуобразованите срещу професионалистите...позната картинка от близкото минало....Ще ви се социализъма ама не би...:-))))

ти къде видя "мед.сестри срещу лекари" в горния пост? аман от ослепели и оглупели от злоба комплексари. Жената ти казва, че парите ги прибират 5-6 администратора, а лекари и медицински сестри не взимат нищо от бонусите.

Имам приятелка мед. сестра - беше операционна сестра в клиниката по изгарянията, изпечен медицински кадър за пример, абсолютно може да е разчита на нея - от години вече е в чужбина. Виждала съм и фиша от заплатата - абсолютна подигравка. От нея знам, че и хирурзите там взимат тъжни заплати (за някои са смешни). За тежестта на работата там няма да говоря.

Сутринта гледах по ТV каква мизерия е детското отделение на Пирогов. А ония двете лекета Пъпката и Донев, които крадат стотици милиони, защо не дадат 200 хиляди да се оправи тази ситуация!?!?!? Едва ли се нужни повече. Ако не нека по ВтV да обявят банкова с-ка ( не с SMS, че ми писна да пълним гушите на мобилните оператори) и да съберем пари. Става въпрос за нашите деца в края на краищата!!!!

Без да съм симпатизант на ГЕРБ,одобрявам това което се прави защото големите пари се взимат от 5-6 човека в болниците.На другите,тези които работят и зкарват,или се подхвърлят трохи или нищо.Такова е положението и в моята болица вече 3 години.

Ами нали тия няколко човечета началници са подчинени на министърката. И ах, изведнъж, ненадейно, о чудо незнайно досега... Хайде стига глупости! Всички си траят и се правят на ущипани!

Много ме е яд, че ще ми спрат съощението, ако нарека министърката със съществително съответстващо на човек ходещ често по малка нужда, затова няма да го направя. Да не би да е отганизирала система по която лекарите да могат да живеят от заплатата си, че е тръгнала да прави проверки. Да не би тази система да предоставя заплати, които да задържат в българия неколцината добри лекари, които само да щракнат с пръст и ще ги изпапкат във всяка западна клиника, а ние ще събираме есемесчета да се лекуваме при тях. Всички плащания под масата са изравнителната вноска за достигане на пресечна точка н търсене и предлагане. Хубаво за без пари, има само в болните комунистически мозъци.

Приятел, има една думичка - морал, която ти явно не си чувал, а точно лекарите трябва да го притежават в най-голяма степен.Не може да злоупотребяваш с това. че работата ти е свързана с най-ценното на човека, а именно здравето, и да използваш това да изнудваш хората и държавата за повече пари.Нека погледнат какъв е стандарта ни първо.То във всяка една професия ако погледнем развитите държави получават много повече.Аз съм на мнение, че за нашите стандарти докторите си живеят доста добре.Всички са с хубави жилища, нови коли, а и постоянно са на екскурзии в чужбина на разноски на разни фармацевтични компании.

Някой живеят добре, други едвам свързват двата края. Тези който живеят добре, не играят по правилата и по време на такива проверки излизат нарушения.

Свиквай , че комунизма умря. Тук в Англия най-обичайната гледка е доктор GP с огромен Мерцедес или Бентли... Дори имаше някакво проучване какъв процент от лекарите карат Бентли и мисля бяха на второ място сред клиентите на марката във Великобритания... Индийците с които е пълно из болниците и пакитата го дават малко по-скромно , ама само защото такъв им е манталитета. И здравната им система съвсем не е цъфнала и вързала. Ако четеш пресата ще видиш почти същите заглавия все едно става дума за България. Общественото им здравеозпазване е повод за безброй вицове и скечове по комедийните шоута. Който може да си позволи знае , че качество ще получи на частно ... това важи за зъболекарите. Тия с частните клиники на "Харли Стрийт" са буквално милионери.

Мен пък ме е яд на такива като тебе, защото си плащам данъците като поп, че и допълнително фирмата ми плаща на здравен фонд, а ти буташ под масата и сигурно си криеш данъците като мистер Сенко. А лекарите източват както могат и без това изтънелия бюджет...

Нищо подобно. Осигурявам се на максимума и отделно в частен здравен фонд.

А в Пловдив в УМБАЛ"Св.Георги"-болницата с най-големи дългове/40 000 000 млн/ директорите вземат всеки месец по 50-60 000 и продължават кражбите и нито министър нито Боъко ги закача-значи кихат правилно където трябва

Ау какъв ужасссс - а бонусите, които си гласувахте, за да не ви упрекват вече и то за какво - икономии от лечение в чужбина?! Наглост - децата ни умират, а "пожарникарската организация" действа по сигнали на телевизията, НО те държавните служители ще получават за клатене на краката!

Ако ги взимаха лекарите тези бонуси- срещу положен труд са. На практика са ги взели икономисти и юристи.

Тази тема вчера мина. Какво има още за разнищване?

Всичката ни работа е такава - крадлива, немърлива, посредствена.. но пък после какви претенции само имаме към държавата! Че високи пенсии, че ниска престъпност, че никаква корупция - е как да стане, като в България не са корумпирани само тези, от които нещо не зависи? Не съм хейтър, но ми писна да срещам в новините само две неща - кой какво откраднал и кой какво иска от държавата.. с какви очи, бе?!

Нищо по-различно. Дето има договори има и бонусчии, които са междинно звено в цялата работа. Там хиляда лева са месечна награда на невзелите участие. НЕма такава държава като татковината. Горко и. Да не говорим колко "много се работи" от подобни хора. Ще се счупят от работа...на екскурзии по света.

Пускат по някой милион за заблуда на лековерните, иначе голямата пара се разпределя тихо-мълком , после посягат към пенсионния фонд, външни заеми, всякакви скрити далавери . Няма морал, няма отчет пред обществото за нашите пари от нашите данъци и осигуровки!!!!

Има нещо тотално сбъркано, грозно и порочно в т.нар. ни "система за здравеопазване"! Не може непрекъснато да слушаме как системата е недофинансирана, как пари за лечение няма, как лекари реват от ниски заплати, а пациенти - от липса на лечение, и същевременно една чиновническа прослойка в същата тази система да си раздава бонуси за милиони левове! Крайно време е новата министЕрка и новия управител на НЗОК да спрат да ни заливат с констатации за нарушения, които ние и без това си ги знаем, а да се хващат за работа! А пък ние - ние е крайно време да протестираме на улицата, защото това там са нашите пари за здраве, а си ги раздават шепа алчни и безотговорни търгаши с докторски титли!

Няма кой да им позволи да пипнат нещо по същество. При появата си всеки нов министър почваше с клиничните пътеки и... спираше темата, а после му даваха пътя. Тая не е лекар по образование- може би затова и я назначиха точно нея. За да слушка. А че на ръководни позиции във всички болници са поставени "наши хора" и преточват към партия... е обществена тайна.

Ох, то ако "нашите" хора бяха само в болниците... И в бизнеса е така: ако си "правилната" фирма на наши другари - ще папкаш, ако си обикновен простосмъртен, решил да си изкарва насъщния без да е на държавна хранилка - ще бъхтиш, а дали ще папкаш - божа работа!

Пирогов, това е една от малкото действащи болници с добри спесиалисти. Нека взимат бонуси , те си вършат работата. А който краде да влиза в затвора!! Да вземаш бонус не е кражба.

в Пирогов има вътрешни правила - "кихаш" и тогава влизаш в дадена стая. Големи специалисти са. Всеки с правилата си.

точно докторите май не са взели :))))))

Не е кражба ли?А после като нямат пари за консумативи, какво правим?

Излизат в общ.пространство само малки истини, иначе въпроса за милионите бонуси раздадени в министерства, агенции и др.ведомства бяха скрити от Дянков и компания негодници.!!!!

браво. браво браво.....ако са раздадени неправомерно..тутакси да ги върнат..лекарска мафия..тези само Господ ще ги съди, те срама нямат..а дотогава бг пациент Господа да го пази..позор!

Заради такива като теб сме на тоя хал... предполагам си и здравнонеосигурена. Не прочете ли , че големите бонуси са взети все от чиновниците дето не са помирисвали кръв в живота си... А малката пикла дето я натресха за министър толкова не е в час , че няма накъде... Ма какво се чуде щом оная кртауна я направиха шеф на Козлодуй. Навремето имахме само един Нейчо Неев и Гошо Тъпото , а сега е повсеместно.

В такива случаи в белите държави навън хвърчи цялото ръководство на институцията, за която е доказано че има измами към държавата! Престъплението към държавата е най-тежкото, нали? Ако е така защо в БГ то не се наказва както подобава? Или се наказва на принципа - за кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Докато е така в БГ - да не се чакат добри резултати !!!!!!!!!!!!!!!

А в жълтите държави за такива далавери не само ги уволняват, а ги окачват и на въжето.

Анколоу

И преди да ги "пукнат" работят една седмица за да изработят това, с което ще ги пукнат. Така де - няма държавата да им плаща куршумите! Колкото до горния коментар - не престъпленията срещу държавата, а престъпленията срещу личността са най-лоши! Трябва да им се дадат 2 пъти по-големи наказания от нормалните - 1г. при общ режим в Ловеч е добре според мен.

Същевременно управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков каза пред журналисти, че констатираните нарушения в "Пирогов" се срещат в почти всички лечебни заведения, предаде БТА.

Юрист-консулт = джурналя

всичко е направено законно или ако не е, то няма да има доказателства. До 2 дена ще отмине и тази шумотевицата. Матрялаааа. Матряла си ни е такъв. Прав е Боко.

Коментари - Бонуси за близо 2 млн. лв. раздадени в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Бонуси за близо 2 млн. лв. раздадени в ”Пирогов”

За последните 3 години изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Димитър Раденовски е одобрил раздаването на хонорари на служители за близо 2 милиона лева. Бонусите са извън трудовото им възнаграждение.

Обратно в новината

Коментари - Бонуси за близо 2 млн. лв. раздадени в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Коментари

Системата от 25 години съществува, в болниците плащат бедните, политиците и управниците се лекуват безплатно с много внимание, старание и любов!!!Който не плаща умира като куче, макар, че за кучетата грижите са приоритет на управниците!!!

Удряйте яко, разбийте и "Пирогов", и той е една отживелица от комунизма.

Да се затворят всички болници. Ех, какъв живот ще падне!

Гледах сутринта част от разследването на "Хрътките" за Пирогов, по-специално за детското отделение. Потресаващо! Сякаш умишлено се извършва геноцид над децата ни. Мръсотия, стари инструменти, скапана техника.....цяло чудо е, че няма всеки ден смъртни случаи. До кога? до кога ще ни третират като животни?

За жалост от репортажа стана ясно, че раздадените бонуси са само на високо ниво, а не на редовите лекари и сестри, които всеки ден се борят за живота на хората там. Шефът на болницата( или отделението, не разбрах много) се държа изключително нагло зад кадър, когато не мислеше, че го записват и имаше глупостта да се изцепи, че не виждал нищо смущаващо в състоянието на болницата и то било пълно отражение на стила на живот и изискванията на българина. Чак ми се доповръща.

трима лекари взелиза три години около 180 хиляди. а кои е взел остатака до 2 милиона?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Честно казано нямам нищо против лекарите и мед.сестрите в "Пирогов" да получават бонуси! Виж за разните писарушки и разни там по подръжката мушмороци....за тях не!

Като в някаква спирала минава ежедневието ни. Първите врагове на народа след идването на ГРБ бяха комунистите, после всички бивши, после лекарите. След като се извъртяха за народни врагове майки, болни, пенсионери, учители, миньори, земеделци, търговци, производители, пак е ред да се започва отначало. За месец -два лекарите бяха оставени намира и сега пак се почна медийна кампания срещу тях. Естествено, за тези медийни изяви имат пръст управляващите. Борейки се с тези врагове, които ни посочи правителството се улисваме и пропускаме важните неща. Но търсене на вечния враг е комунистически прийом и използването му от ГЕРБ ме карат да се замисля каква партия всъщност са.

пропускаш да споменеш темата за кучетата- и там много емоции се хвърлят :))))) Иначе- да, подкрепям напълно мнението ти.

Проверете д-р Неди Недев и жената му Брилянтена .те редовно взимат рушвети.

ЧУДЯТ СЕ С КАКВО ДА НИ ОТВЛЕЧАТ ВНИМАНИЕТО! НАЛИ НОВАТА МИНИСТЪРКА ЩЕШЕ ДА НАМАЛЯВА ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА???????????

"пирогов" на балгарски значи "сладкаров". стига с тези русизми. тази болница да се преименува на "свети петар" или "свет арахангел михаил".

Че те лекарите в България, начело с тези от Пирогов с епревърнаха с прости кебапчии, които първо те питат колко ще платиш и после те лекуват. Такива елитни и некадърни простаци има, че засенчват малкото останали кадърни доктори по тези болници ! Като искат да са милионери - да станат банкери, докторите първо се грижат за здравето на хората, а не за парите в банките !

Лекарите навясъде по света (без бившите съветски провинции) са едни от най-богатите хора в обществото!

Това важи за богатите общества. Нашето общество към кои го причисляваш? Според европейската статистика сме най-бедните в ЕС. Е, как да стане така, че да са ни богати лекарите ( по честен път и с труд, имам предвид).

Пирогов е една просташка болница, един остатък от социализмъма, в която болница цари простития и невежество. По-умните никога не ходят там. Ако идете ще видите пред кабинетите доста цигани и друго изпростяло население. Съмнявам се че там обикновен доктор или сестра, да не говорим за санитар, взема някакви бонуси. Това е схема за кражби от няколко лица, тя министърката е била икономически съветник и добре знае как в болниците се краде. Само че положението е изпуснато отдавна и вече не вярвам да се оправи, да почнат да работят в болниците. Това си е една чиста мелница за пари. Работа няма вече кой да работи, лекари и сестри отиват в чужбина.

Стига с тези бонуси - пак се пропусна по важното- добре в админинстрация и навсякъде до 10 заплати - няма лошо ,но при пропуски ,щети- пак толкова трябва да е минимум и санкцията на служителя- не да ми говори кмета на бургас за наложената им санкция от 700 х.лв за един обект,че те нямали още капацитет ама сега вече били мотивирани ... а кой плаща - бургазлии, а той колко награди им е раздал през това време- все ... "прозрачна информация"...

И как според вас се раздават такива европейски заплати, според качеството и количеството на вложения труд, не само с молив и морал на лъжец и крадец.Тогава що се сърдим на тези които крадат ДДС, не си плащат данъците, изобщо крадат от държавата ( виж търговците на лекарства и др. с държ поръчки), или по точно от всички нас.

ТАЗИ СУТРИН ИМАШЕ ПРЕДАВАНЕ ЗА ДЕТСКАТА ХИРУРГИЯ ВЪВ ПИРОГОВ- И СКРИТА КАМЕРА. ЕДИН ЛЕКАР И ЕДНА МЕД. СЕСТРА ГИ РАЗСКЪСВАТ ОТ РАБОТА-ДОРИ "БУТАТ "КОЛИЧКИТЕ НА ДЕЦАТА. А БОНУСИТЕ КОЙ ГИ ВЗЕ???? ПАК МЕЖДИНОТО ЗВЕНО ОТ ЧИНОВНИЦИ А НА ЛЕКАРИТЕ МУШМОЛИ ... АМА БЯГАТ... ЩЕ БЯГАТ ТЕЗИ ЛЕКАРИ ЗАСЛУЖАВАТ БОНУСИ А . АМА ТРЯБВА УМ ВЪВ ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА.

Колко откраднаха ГЕРБ от както са на власт?

Май не са откраднали. Никой до сега не е споменавал конкретна сума и конкретен източник на кражби на ГЕРБ. Само се повтаря ехото на Станипев, че крадат. Да, чухме за Цветелина, но и тя каквво е откраднала? Има сси прокуратура, съд... Само чух, че когато някой от ГЕРБ опита да краде, веднага Бойко му бие шута към прокурор и съд. На това акзвам: най-доброто управление на България до сега и адски много глупави българи, които са с излъскани от болшевишка пропаганда мозъци. Патките, като се излюпят, каквото видят, смятат го за майка им. Ето такива са привържениците на комунизма. Не по-умни.

Само така! Кой не скача е червен!

На първо четене милиард и половина от НАШИТЕ здравни вноски, с които можеше и трябваше да се плаща само за здравни услуги , но Дянков ги плати на МВФ.

2 милиона за 3 години????и на това се възмущава герберката дето неините си раздадоха пъти повече милиони за година без да изпълняват и 1/3 от професията на лекарите..и то от нашите пари а не от парите на чужденци лекувани тук.

Без да съм симпатизант на ГЕРБ,одобрявам това което се прави защото големите пари се взимат от 5-6 човека в болниците.На другите,тези които работят и зкарват,или се подхвърлят трохи или нищо.Такова е положението и в моята болица вече 3 години.

Медицинските сестри срещу лекарите...полуобразованите срещу професионалистите...позната картинка от близкото минало....Ще ви се социализъма ама не би...:-))))

ти къде видя "мед.сестри срещу лекари" в горния пост? аман от ослепели и оглупели от злоба комплексари. Жената ти казва, че парите ги прибират 5-6 администратора, а лекари и медицински сестри не взимат нищо от бонусите.

Имам приятелка мед. сестра - беше операционна сестра в клиниката по изгарянията, изпечен медицински кадър за пример, абсолютно може да е разчита на нея - от години вече е в чужбина. Виждала съм и фиша от заплатата - абсолютна подигравка. От нея знам, че и хирурзите там взимат тъжни заплати (за някои са смешни). За тежестта на работата там няма да говоря.

Сутринта гледах по ТV каква мизерия е детското отделение на Пирогов. А ония двете лекета Пъпката и Донев, които крадат стотици милиони, защо не дадат 200 хиляди да се оправи тази ситуация!?!?!? Едва ли се нужни повече. Ако не нека по ВтV да обявят банкова с-ка ( не с SMS, че ми писна да пълним гушите на мобилните оператори) и да съберем пари. Става въпрос за нашите деца в края на краищата!!!!

Без да съм симпатизант на ГЕРБ,одобрявам това което се прави защото големите пари се взимат от 5-6 човека в болниците.На другите,тези които работят и зкарват,или се подхвърлят трохи или нищо.Такова е положението и в моята болица вече 3 години.

Ами нали тия няколко човечета началници са подчинени на министърката. И ах, изведнъж, ненадейно, о чудо незнайно досега... Хайде стига глупости! Всички си траят и се правят на ущипани!

Много ме е яд, че ще ми спрат съощението, ако нарека министърката със съществително съответстващо на човек ходещ често по малка нужда, затова няма да го направя. Да не би да е отганизирала система по която лекарите да могат да живеят от заплатата си, че е тръгнала да прави проверки. Да не би тази система да предоставя заплати, които да задържат в българия неколцината добри лекари, които само да щракнат с пръст и ще ги изпапкат във всяка западна клиника, а ние ще събираме есемесчета да се лекуваме при тях. Всички плащания под масата са изравнителната вноска за достигане на пресечна точка н търсене и предлагане. Хубаво за без пари, има само в болните комунистически мозъци.

Приятел, има една думичка - морал, която ти явно не си чувал, а точно лекарите трябва да го притежават в най-голяма степен.Не може да злоупотребяваш с това. че работата ти е свързана с най-ценното на човека, а именно здравето, и да използваш това да изнудваш хората и държавата за повече пари.Нека погледнат какъв е стандарта ни първо.То във всяка една професия ако погледнем развитите държави получават много повече.Аз съм на мнение, че за нашите стандарти докторите си живеят доста добре.Всички са с хубави жилища, нови коли, а и постоянно са на екскурзии в чужбина на разноски на разни фармацевтични компании.

Някой живеят добре, други едвам свързват двата края. Тези който живеят добре, не играят по правилата и по време на такива проверки излизат нарушения.

Свиквай , че комунизма умря. Тук в Англия най-обичайната гледка е доктор GP с огромен Мерцедес или Бентли... Дори имаше някакво проучване какъв процент от лекарите карат Бентли и мисля бяха на второ място сред клиентите на марката във Великобритания... Индийците с които е пълно из болниците и пакитата го дават малко по-скромно , ама само защото такъв им е манталитета. И здравната им система съвсем не е цъфнала и вързала. Ако четеш пресата ще видиш почти същите заглавия все едно става дума за България. Общественото им здравеозпазване е повод за безброй вицове и скечове по комедийните шоута. Който може да си позволи знае , че качество ще получи на частно ... това важи за зъболекарите. Тия с частните клиники на "Харли Стрийт" са буквално милионери.

Мен пък ме е яд на такива като тебе, защото си плащам данъците като поп, че и допълнително фирмата ми плаща на здравен фонд, а ти буташ под масата и сигурно си криеш данъците като мистер Сенко. А лекарите източват както могат и без това изтънелия бюджет...

Нищо подобно. Осигурявам се на максимума и отделно в частен здравен фонд.

А в Пловдив в УМБАЛ"Св.Георги"-болницата с най-големи дългове/40 000 000 млн/ директорите вземат всеки месец по 50-60 000 и продължават кражбите и нито министър нито Боъко ги закача-значи кихат правилно където трябва

Ау какъв ужасссс - а бонусите, които си гласувахте, за да не ви упрекват вече и то за какво - икономии от лечение в чужбина?! Наглост - децата ни умират, а "пожарникарската организация" действа по сигнали на телевизията, НО те държавните служители ще получават за клатене на краката!

Ако ги взимаха лекарите тези бонуси- срещу положен труд са. На практика са ги взели икономисти и юристи.

Тази тема вчера мина. Какво има още за разнищване?

Всичката ни работа е такава - крадлива, немърлива, посредствена.. но пък после какви претенции само имаме към държавата! Че високи пенсии, че ниска престъпност, че никаква корупция - е как да стане, като в България не са корумпирани само тези, от които нещо не зависи? Не съм хейтър, но ми писна да срещам в новините само две неща - кой какво откраднал и кой какво иска от държавата.. с какви очи, бе?!

Нищо по-различно. Дето има договори има и бонусчии, които са междинно звено в цялата работа. Там хиляда лева са месечна награда на невзелите участие. НЕма такава държава като татковината. Горко и. Да не говорим колко "много се работи" от подобни хора. Ще се счупят от работа...на екскурзии по света.

Пускат по някой милион за заблуда на лековерните, иначе голямата пара се разпределя тихо-мълком , после посягат към пенсионния фонд, външни заеми, всякакви скрити далавери . Няма морал, няма отчет пред обществото за нашите пари от нашите данъци и осигуровки!!!!

Има нещо тотално сбъркано, грозно и порочно в т.нар. ни "система за здравеопазване"! Не може непрекъснато да слушаме как системата е недофинансирана, как пари за лечение няма, как лекари реват от ниски заплати, а пациенти - от липса на лечение, и същевременно една чиновническа прослойка в същата тази система да си раздава бонуси за милиони левове! Крайно време е новата министЕрка и новия управител на НЗОК да спрат да ни заливат с констатации за нарушения, които ние и без това си ги знаем, а да се хващат за работа! А пък ние - ние е крайно време да протестираме на улицата, защото това там са нашите пари за здраве, а си ги раздават шепа алчни и безотговорни търгаши с докторски титли!

Няма кой да им позволи да пипнат нещо по същество. При появата си всеки нов министър почваше с клиничните пътеки и... спираше темата, а после му даваха пътя. Тая не е лекар по образование- може би затова и я назначиха точно нея. За да слушка. А че на ръководни позиции във всички болници са поставени "наши хора" и преточват към партия... е обществена тайна.

Ох, то ако "нашите" хора бяха само в болниците... И в бизнеса е така: ако си "правилната" фирма на наши другари - ще папкаш, ако си обикновен простосмъртен, решил да си изкарва насъщния без да е на държавна хранилка - ще бъхтиш, а дали ще папкаш - божа работа!

Пирогов, това е една от малкото действащи болници с добри спесиалисти. Нека взимат бонуси , те си вършат работата. А който краде да влиза в затвора!! Да вземаш бонус не е кражба.

в Пирогов има вътрешни правила - "кихаш" и тогава влизаш в дадена стая. Големи специалисти са. Всеки с правилата си.

точно докторите май не са взели :))))))

Не е кражба ли?А после като нямат пари за консумативи, какво правим?

Излизат в общ.пространство само малки истини, иначе въпроса за милионите бонуси раздадени в министерства, агенции и др.ведомства бяха скрити от Дянков и компания негодници.!!!!

браво. браво браво.....ако са раздадени неправомерно..тутакси да ги върнат..лекарска мафия..тези само Господ ще ги съди, те срама нямат..а дотогава бг пациент Господа да го пази..позор!

Заради такива като теб сме на тоя хал... предполагам си и здравнонеосигурена. Не прочете ли , че големите бонуси са взети все от чиновниците дето не са помирисвали кръв в живота си... А малката пикла дето я натресха за министър толкова не е в час , че няма накъде... Ма какво се чуде щом оная кртауна я направиха шеф на Козлодуй. Навремето имахме само един Нейчо Неев и Гошо Тъпото , а сега е повсеместно.

В такива случаи в белите държави навън хвърчи цялото ръководство на институцията, за която е доказано че има измами към държавата! Престъплението към държавата е най-тежкото, нали? Ако е така защо в БГ то не се наказва както подобава? Или се наказва на принципа - за кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Докато е така в БГ - да не се чакат добри резултати !!!!!!!!!!!!!!!

А в жълтите държави за такива далавери не само ги уволняват, а ги окачват и на въжето.

Анколоу

И преди да ги "пукнат" работят една седмица за да изработят това, с което ще ги пукнат. Така де - няма държавата да им плаща куршумите! Колкото до горния коментар - не престъпленията срещу държавата, а престъпленията срещу личността са най-лоши! Трябва да им се дадат 2 пъти по-големи наказания от нормалните - 1г. при общ режим в Ловеч е добре според мен.

Същевременно управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков каза пред журналисти, че констатираните нарушения в "Пирогов" се срещат в почти всички лечебни заведения, предаде БТА.

Юрист-консулт = джурналя

всичко е направено законно или ако не е, то няма да има доказателства. До 2 дена ще отмине и тази шумотевицата. Матрялаааа. Матряла си ни е такъв. Прав е Боко.