Коментари - Здравният министър разкри шокиращи нарушения в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Здравният министър разкри шокиращи нарушения в ”Пирогов”

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова изнесе за първи път шокиращи данни за нарушения в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" от доклада на експертите след извършените проверки, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Здравният министър разкри шокиращи нарушения в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Коментари

Контролът не е хич лошо нещо. Но само когато е адекватно приложен! И наистина направен, че и c резултат/последействие!!

Нищо лично-мястото ни трябва. На пленума БСП се е дискутирала смяната на Д-р Раденовски. Може пък фамилията Червенякови да знае повече

За д-р Митко Раденовски от тук разбрах че е станал професор а аз незнаех че е до цент.На времето работихме заедно но не блестеше с добри качества като лекар но пък жена му адвокатката най вероятно тя ръководи Пирогов.Това семейство много ми прелича на Йордан -от Столичани в повече където жена му ръководи Кметството.Та затова Пирогов е в това съсъсояние.

КРАДЛИВИ ХОРА КАК НЕ ГИ Е СРАМ

Управляващите трябва да са радостни, че въпреки тяхното управление Пирогов съществува и лекува. Може би са решили да сменят ръководството и за това рият за да установят нарушения.Не е зле да проверят, че около 30 % от лекуваните в Пирогов са без здравни осигуровки , за лечението им не знам кой заплаща.Който е влизал в Пирогов трябва да е забелязал при какви условия работи там персонала- Лекари ,медицински сестри и санитари. Не случайно пиша Лекари с главна буква, защото лекарите в Пирогов го заслужават.Политиците и управляващите идват и си отиват, но с политиката, която сега се води след две години няма да има кой да ни лекува.

Не дрънкай глупости. Миналата година за пръв път ми се наложи да посетя болницата за дреболия, а от 19 години плащам здравни осигуровки за нищо. След първичния преглед и "закърпване" плащаш всяка последваща манипулация на основание "Правилник за вътрешния трудов ред", издаден със заповед на Директора. На какво основание задължава той пациентите, а не само чистачките и работещите в болницата? Ако не вярваш, обиколи я веднага, има я по вратите( и се моли междувременно да нямаш пострадали близки)! И си помисли, ако всички учреждения си издадат такива "заповеди"...

Здравния министър изнесе фрапиращи неща които са очевадни от години.Всички знаем,че здравеопазването в БГ куца и с двата крака,и то от години.Всички знаем,че сегашното положение е създадено от некадърни политици и поддържано от хора които печелят от тази порочна система.Кой е луд да коли кокошка която снася златни яйца?Мафия в здравеопазването,мафия в лекарствоснабдяването,Мафия по цялата верига.Пациента е многократно потърпевш.веднаж държавата му взема едни пари за осигуровка.После го натиква в системата и там почва повторно доене и стригане.Играта с цените на медикаментите пак опира до неговия джоб.Парите все не достигат.Тогава къде са.Може да са малко,но все пак ги има.На тези въпроси би трябвало да отговори госпожа министърката,а и всички здравни министри и "проводници" на "здравни реформи" през последните 15-20 год.Защо беше приет порочен модел а не се потърси най доброто от световната практика.Явно в последния случай не може да се краде и се върши работа,а при нас е точно обратното.Доста въпроси и пълно мълчание,а това за "Пирогов"е просто замазване на главния проблем.

Здравната реформа в страната ни е сбъркана.Здравето на хората е превърнато в търговия,в средство за печелене на пари.А за зъболекарските услуги,там нещата са още по фрапиращи.Цените са фантастични и измамите също.

те носжт отговорност, но наи страшното е ,стандарта в балгаря с ниски заплати и безработиза. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ужас, в този форум има Мунчовци дето не знаят че преди 1989 год.не се плащаше на лекари от пациенти.Ако си доволен занасяш една торта или кутия с бонбони и бутилка коняк или уйски.Друг е въпроса със санитари и сестри ,там имаше корупция на дребно.Сега всичко е забъркано от държавните чиновници и парламента.Молете се след 10 години да има лекари в отечеството с безброй некадърни министри и политици,защото са преминали към ликвидация на медицинското обслужване.

Истината ,че са имали и негласното съдействие на министерството,това трябва да е ясно на всички.Корупцията е на всички нива и тръгва от ограниченията.Именно заради ограниченията се търсят вратички чрез подкупи идруги средства.Подкупните дребни душици естествено се възползват от това,другите се борят донякъде,но като се огледат в блатото и видят ,че всички го правят,въпреки съвестта си и те започват същата игра.Обстановката в цялата държава е такава,защото непрекъснато се вдигат такси,данъци,ток вода и като се огледаш с твойте мижави парици ....Та това искам да кажа в криза не трябва да се повишават цените на енергоносителите,защото повече не се идържа и се започва,кой с подкуп,кой с кражба,кой с каквото намери,така се лумпенизират хората от глад и страх,че са готови на всичко.Стана много дълго.Край!

в България? Това си е наследство от много отдавна. Нали виждате че се крадат муниции,гранати, взривни вещества. До това имал достъп човека - това краднал. За какво са одитите. Те трябва да се наказват най-строго, за да не им се затварят очите с пачки. А Пирогов помага на хората. Всички плюещи по него не дай Боже при случай пак него търсят.

Ясно е ,че лекарската гилдия с корумпирано мислене се е активизирала и най -вече тези,корумпирани лекари,които са на работа в Пирогов.Да се криеш зад името на такава важна институция е лесно,а вижда се и доходно.Но нека разделим лекарите с подкупни душици от институцията,където едва ли всички са крадели.Крадат тези които са в ръководството,близки до него и приятелски фирми.Другите са черноработници,които правят името на институцията и не са корумпирани по своята същност но са принудени.

Пак ли се прави акция, след като години са правили далавери? Има ли ОПРЕДЕЛЕНИ ОДИТОРИ, КОЙ ГИ Е ОПРЕДЕЛИЛ И КАКВО СА ПРАВИЛИ ТЕ? КОЙ ЩЕ ИМ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ИЛИ ТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ?

Болниците в България са като цяло зле, там се лекуват хора, ама какво е качеството не е ясно. Като цяло докторите са масово връзкари, всеки си е хванал някоя доходоносна манипулация и само нея си знае. Само за пари работи. На сестрите и на санитарките не дават нищо от това, което получават. А глупавите болни плащат и то със желание. Така тия пари отиват само в джоба на отделния доктор. Затова болниците като цяло изглеждат зле, затова персонала е намусен, не му се работи и въобще работата не върви. В малките болници няма вече лекари. В големите има тук таме някакви търгаши. Пирогов е един добър спомен от социализма, ама вече умряла работа. Нормалните пациенти го избягват. Защото само няколко джоба се пълнят. Защото въпреки милионите, които там се въртят, обикновения персонал е зле, сградите се рушат.

Работя само за пари. Емигрантите, предполагам, работят за чест и слава...

Ние сме избягали от такива като тебе, дето работят само за себе си. Нямаме нищо против ти да вземаш, но и ние трябва нещо да получаваме. Сега където съм, не ме е страх, че като изляза от работя ще се натъкна на крадци, измамници, или на хора със заразни болести, защотото нямат пари за лекарства. И ще видя съответно много хора, добре облечени, чисти улици, скъпи коли.

7000 делено на 3 е около 2400 лв на месец. Делено на 30 е 80. 80лв на ден за чистенето на сняг около основният медициснки център в София за спешна помощ - ами даже е малко. Умишлено се търси очерняне на ПИРОГОВ. От кого?

Eto, пак ни отвличат вниманието ! ВЧЕРА ИМАШЕ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАКОН, ДНЕС СА ВИНОВНИ ПАК ЛЕКАРИ!!!! крайно врем е да престанат да ни щракат с пръсти при подобни ситуации! не сме кучета!Мисля, че дори да има нарушения, трябва да се види къде са големите зулуми, а не нещо взето от контекста. Ами ако има библиотека, нали трябва да има библиотекар!!!!!

Не знам как е по белите държави, но ми се струва, че министър трябва да е лекар. Нали затова има преголям екип. Там да са юристи, икономисти и пр. От мен поклон пред Пирогов. Там отиват безнадежно болните. Била съм със счупвания, сърдечни кризи и съм била винаги компетентно посрещана и лекувана. А за неуредиците трябват проверки и проверки, както и навсякъде у нас. А защо има правителствана болница, защо се нарича така. Лекуващите се там по-друга категория ли са от нас?

Не плюйте Пирогов! А ако го нямаше? А тази кифла нищо не разбира и работи по Заказ. На 2-пъти са ми спасили живота в Пирогов!

Добро утро Г-жо Атанасова , време е да се събудиш.

Както винаги далаверите се КОНСТАТИРАТ, а не ПРЕДОТВРАТЯВАТ! Крайно време е отговорниците да започнат да ПРЕДОТВРАТЯВАТ далаверите, иначе който е ОТГОВОРНИК, да си ходи НА МОМЕНТА

Крайно време е не да плащаме за екип ,а екипа ако няма подпис от пациента ,че здравето му се е подобрило след лекарската намеса да не се превеждат пари нито от здравната каса нито под маса.Иначе как е тръгнало по добре на всяка болница да виси лозунг,,НИКОЙ ДА НЕ УМИРА БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИ ЗДРАВНИТЕ УСИГОРОВКИ,,

Точно така...Не само без подпис от г-н пациента да не се превеждат пари за лечението, но и да се дава по някой лев при изписването на лекуваните...Да плащат, че ни оперират и лекуват, хайдуците им с хайдуци...

Аз съм с 35 години непрекъснат трудов стаж, почти не съм ползвала болнични през това време. Преди един месец имах силни болки в коляното и не можех да се движа без придружител. Отидох в Пирогов и ми отказаха преглед, тъй като не съм имала външно нараняване или счупване. Бях принудена да не спя цяла нощ от болки, без да знам какво ми е, или да платя 45 ле за прегледа и снимка. След заплащането ми беше обърнато необходимото внимание и назначено лечение с направление за болничен. Тръгнахме си огорчени от това, че не знаем къде отиват парите от здравното ни осигуряване. Споделих с мои колеги, които също се бяха сблъскали с подобна ситуация в Пирогов

Аз на тази любима шоу министърка от шоуправителството ще им кажа че в Пирогов даже и да са откраднали пак трябва само да им целуват ръка защото са още тук и работят без пари на матушка Циганландия и търпят да ги бият малоумните.Моята дъщеря им работеше за 360лв.заплата,сега в Германия е само със 8000евро заплата и я ценят защото Пирогов е школа от световна величина и докторите там са богове.А шоуправителството с тази шоуминистърка да си обират крушите че вече не се траят.

Каквото и да се пише,Пироговци са най-добрите лекари,както и от Военна болница!

Подкрепям

ха-ха

Нещо сте в грешка. БЕЗ ПАРИ???? Знаете ли, че заплатите по фиш стигат до 60 000лв. на месец? Проверете и тогава говорете за без пари ли работят или не. На всичките тези заплати си докарват и от безогледно крадене.

значи щерка му се е минала с тези 8000 ойро в Дойчланд,те в БГ-то правят по 30 000 ойро.Ама с изнудването на пациентите или без?

Грешна е диагнозата на системата. Правят голяма грешка, че дават едни пари на болниците по принцип, а не парите да следват пациента и където и каквото и да е лекуван, толкова да се плаща. То разбира се, че като изсипеш един чувал с пари за общо като стойност на 1000 пътеки, всеки ще гледа да ги уплътни. Ако има плащане за конкретно извършена дейност на човек, вече друго яче ще са нещата. Да не говорим да ако се демонополизира параза - болниците направо ще станат финансови отличници по спазване на правилата!

Най голямата далавера в Пирогов е с така наречените скъпи консумативи , които те пращат да купуваш от определени фирми на цени 4-5 по скъпи от съседните страни Нито знаеш какво е точно , нито дали ти трябва , нито дали ще ти го сложат точно него Тук крадливите лекарчета прибират от 30-50% от стойността му под масата от представител на фирмата Това е най грубата форма на рекет и корупция , за такова нещо трябваше отдавна да са напълнили затворите Ако имаше закони щеше да има и кадърни лекари

Къде са родната полиция и прокуратура да се разследват тези практики?Те преди няколко месеца хванаха една такава фирма и свързани лекари,но не знам какво последва.

Г-жо Атанасова, за да сте министър, трябва да имате образование, възпитание и морал! Още до 7 клас трябва да са Ви научили, че местоимението "АЗ" от публични личности не бива да се употребява. От думите Ви "Аз съм принципал на...." се установява, че Вие сте неграмотна, да не коментираме морала / ?? / и възпитанието , които лъхат от Вашата недодялана и отчайващо подражателска визия.

Слушай АЗ, темата е друга. Не дей да остроумничиш, да изнасяш странични лекции, Ни знаеш какво и как точно е казала, ни знаеш какво е разбрал журналиста и как си го е пресъздал. Така че не се отклонявай АЗ

Не се отклонява Всяка проверка правена от елементарна персона или елементарно е куха драги!

Взема пример от Бойко - от кого друг да е

И аз бях шокиран като видях кой е новия министър на здравеопазването.Убеден бях,че само ще ни баламосва с проверки за да могат да подменят досегашните фирми със свои.

Който е гледал сутринта репортажа знае, че министърката започна да вади данните от одита на Пирогов, когато я попитаха: 'Ако е вярно, че системата е отговорна за смъртта на 11 годишното момиченце, тя самата чувства ли се виновна, тъй като тя носи отговорност за същата тази система?' Отговора беше НЕ и се започна едно плюене по Пирогов.... правете си сметка какви сте всички вие, които се вързахте на въдицата и продължихте голямото повсеместно плюене, а забравихте откъде започна всичко....и още нещо: 32 от 14.06.2012 11:48 е абсолютна прав. Тези нарушения въобще не са фрапиращи, голяма част от тях са породени от липса на кадърно управление

не тази проста и амбициозна русенска патка трябва да установява закононарушеня и да повдига обвиненя, а разследващите органи и спящата кура-тура на наследника на комунистическя главатар велчев. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А защо има т.нар. "правителствена" болница и как се стига до нея? Време е вече да се въведат електронни карти за всеки осигуряващ се и той с парите си да избира към коя каса и болница да се отправи- щом сме в пазарно общество- нека сме в такова...

АТАНАСОВА ДА ВЗЕМЕ ДА ПОСЕТИ ТРОЯНСКАТА БОЛНИЦА ТА ДА ИЗПАДНЕ В ШОК-ТАМ И ДОКТОРИТЕ СА КАТОЧЕЛИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА МЪРСОТИЯТА

Всички болници си имат кусури и трески за дялане. На всеки я документацията му куца, а счетоводството, я не е попълнил нещо като хората. Това е нормално някак си. Но има една огромна нередност в Пирогов - лекуват болни! Има и още 2 болници които го правят. Предлагам на комисията преди да приключи документа от 150 страници да изкара в нощни смени в Пирогов - ей така за уточняване на детайлите по компромата.

АТАНАСОВА ДА ВЗЕМЕ ДА ПОСЕТИ ТРОЯНСКАТА БОЛНИЦА ТА ДА ИЗПАДНЕ В ШОК-ТАМ И ДОКТОРИТЕ СА КАТОЧЕЛИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА МЪРСОТИЯТА

.....ха ха ха - голямо откритие !!!

Аз не виждам кой знае какви нарушения.Госпожата явно трябва да види малко свят и да е поработила поне за някое средно предприятие за да не й правят впечатление, нещата които сега са й направили впечатление.И да, всъщност тези неща са нормални. 7000 лв за цял сезон за снегопочистване - са НИЩО пари, даже е евтино.Който не е наемал техника за чистене, той не знае. 5000 за подреждане на документация - при тая всичката документация, която я имат - това са по-малко от 3-4 месеца заетост на 1 човек. Да наемеш външна фирма да ти оцени ел.системата и да изготви проект за по-ефективно ползване на ел.енергия е много добро управленско решение.Обикновено хонорара по консултацията се избива още първите месеци след промените. Другото също са алабалистики някакви. И това куче лае, ама не хапе.Чеп за зеле не става от тая.

Лесно е да плюваш по-другите, що, ти си по-кадърен/ а от министърката. Гледай си твойта паница, да ти е мирна главица.

32 е напълно прав - всеки, който е управлябал дори средна фирма знае какви са цените за подобни услуги. Ако "опитът" на госпожа министърката е от провинциалната русенска болница, нека поработи няколко години в голяма столична и тогава да раздава компетентни мнения. Така че кадърността е компетенция, зависеща от нивото на оценяващия. Явно че и вашето ниво е като на критикуващата Пирогов - доморасло!!

Драга Светла, тая паница не е на министърката На министърката и плащаме заплатата всички ние, не да дири под вола теле и да ни занимава с дреболии а да сложи ред в системата Лежала съм в Пирогов като пациент- там лекуват и спасяват наистина Ако има нещо което да се направи - това е достойно заплащане на медицинския персонал и подобряване на обстановката Лежала съм на легло от 60-те!

ами дай ми ги на мен тия пари аз да чистя от снега и да подреждам документи. Явно Вие не сте в час с цените. едно почистваме струва няколкостотин лева. За каква техника говориш за машини които струват милиони или за трактора на бай Иван?

Знаеш ли за каква площ става дума ? Или Пирогов за тебе е сама пред вратата!

ДОБЪР ДЕН! ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДО МОМЕНТА В КОЙТО НЕ СЕ ВЪВЕДАТ ЕЛЕКТРОННИ ЗДРАВНИ ДОСИЕТА НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК С ЕГН КЪДЕТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ВПИСВАТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МАНИПУЛАЦИИ ИЗВЪРШВАНИ ЗА ВСЯКА БОЛНИЧНА И ДОБОЛНИЧНА ДЕЙНОСТ. ВСЕКИ КОГАТО ТРЯБВА ДА НОСИ С ПОДПИСА СИ СОЛИДАРНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА НЯМА ДА ИМАМЕ 2 МИЛИАРДА ЛИПСА !

Ще чакам да видя какво ще направи въпросната министърка, след като се съвземе.

Покварата в Абсурдистан е огромна! Хората избраха Боко Тиквата с огромната надежда, че ще въведе ред, организация и дисциплина в държавата, но 3 години след това, освен ВЕЛИКИ ПРИКАЗКИ - нищо не се случва /нищо хубаво имам в предвид/!!! Трагедията е пълна!

На фона на тоталната поквара в Пирогов, хоспитализирани пациенти по пижама, които са здравноосигурени са принудени от лекуващите лекари в урологията да се разхождат с рецепти в ръка до най-близките аптеки и да си купуват антиалергични средства, които трябва да се приемат преди извършване на оперативна интервенция....

Ако това е вярно директора на Пирогов и целия му ръководен екип веднага трябва да си подадат оставките. Главният счетоводител също, ако е на заплата в Пирогов, а ако е фирма да я сменят и то веднага.

Моята тъща и се извади рамото и отиде в Пирогов.Там и казали,че трябва да остане 3 дни.Написали всичко и накрая и казали:Я по-добре си отиди вкъщи да се лекуваш и ела след 3 дни-пий еди какво си.Нали се сещате,че за тези 3 дни престой в болницата се изписват лекарства,храна,има грижи и т.н. А знам за такава корупция при операции,за пари които се дават уж за дарения,но се дават на ръка,че ще ви настръхнат косите!Затова бъдете здрави,че попаднете ли в лапите на здравната система-яко ви дупе!

Болница Токуда бие всички фондации например. Там какви дарения се оставят не е истина. Защо ли са ни тези министерства...храним и едните и другите... :(

Краде народът в захлас... Няма значение къде се намира - "Пирогов" или другаде - важното е да да се гепи нещо, което не ти принадлежи. Затова сме последни в Европа и сме мизерници и нежелани по света.

По тези географски ширини е само УЖАС.

И такива като вас не са за предпочитане, защото не се знае накрая дали министърката, пък и цялото управление в момента, нямат нещо предвид за Пирогов и затова да са тези крайни нападки! Имам познати на които точно в Пирогов помогнаха, защото във Варна бяха отписали новороденото им дете!!!

Имам и ум и морал.Купил съм и обзавел два апартамента, отгледал съм две деца,сега чакам внуци.Дадох на децата си престижно платено образование. А такива некадърни като вас освен да плюят друго не могат.

Въпреки грубия език, съименникът Ви е напълно прав. Какво самочувствие на лекар ще имате, когато ви управлява от най-високо място момиче, което скалпел не знае какво е? Това показва колко е изкривено всичко в държавата, а Вие искате в Пирогов да вървят по правия (европейски) път? Ще вървят - с дипломите си към Европа (и не само от Пирогов)!

Абе хора, не пожелавам на никого да минава през Пирогов ! Но истината е много проста - това е най-голямата болница в БГ ! Там е само за спешни случаи ! В тази болница са върнати най-много хора от онзи свят ! Смъртността също е най-голяма ! През нея минават всички най-тежки и спешни случай - от циганите до президентите ! От политици до обикновени хора. Ако някога стане нещо с мен критично, никога няма да мисля да отида другаде ! Не ме интересува кой колко ще ми иска, ако ми спасят живота !!!

Браво!

А ще те интересува ли, ако нямаш да дадеш ако ти искат?

Добрутро Виетнам!!!

Продължавайте да си плащате здравните осигуровки балъци ! :D

Коментари - Здравният министър разкри шокиращи нарушения в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Здравният министър разкри шокиращи нарушения в ”Пирогов”

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова изнесе за първи път шокиращи данни за нарушения в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" от доклада на експертите след извършените проверки, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Здравният министър разкри шокиращи нарушения в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

Коментари

Контролът не е хич лошо нещо. Но само когато е адекватно приложен! И наистина направен, че и c резултат/последействие!!

Нищо лично-мястото ни трябва. На пленума БСП се е дискутирала смяната на Д-р Раденовски. Може пък фамилията Червенякови да знае повече

За д-р Митко Раденовски от тук разбрах че е станал професор а аз незнаех че е до цент.На времето работихме заедно но не блестеше с добри качества като лекар но пък жена му адвокатката най вероятно тя ръководи Пирогов.Това семейство много ми прелича на Йордан -от Столичани в повече където жена му ръководи Кметството.Та затова Пирогов е в това съсъсояние.

КРАДЛИВИ ХОРА КАК НЕ ГИ Е СРАМ

Управляващите трябва да са радостни, че въпреки тяхното управление Пирогов съществува и лекува. Може би са решили да сменят ръководството и за това рият за да установят нарушения.Не е зле да проверят, че около 30 % от лекуваните в Пирогов са без здравни осигуровки , за лечението им не знам кой заплаща.Който е влизал в Пирогов трябва да е забелязал при какви условия работи там персонала- Лекари ,медицински сестри и санитари. Не случайно пиша Лекари с главна буква, защото лекарите в Пирогов го заслужават.Политиците и управляващите идват и си отиват, но с политиката, която сега се води след две години няма да има кой да ни лекува.

Не дрънкай глупости. Миналата година за пръв път ми се наложи да посетя болницата за дреболия, а от 19 години плащам здравни осигуровки за нищо. След първичния преглед и "закърпване" плащаш всяка последваща манипулация на основание "Правилник за вътрешния трудов ред", издаден със заповед на Директора. На какво основание задължава той пациентите, а не само чистачките и работещите в болницата? Ако не вярваш, обиколи я веднага, има я по вратите( и се моли междувременно да нямаш пострадали близки)! И си помисли, ако всички учреждения си издадат такива "заповеди"...

Здравния министър изнесе фрапиращи неща които са очевадни от години.Всички знаем,че здравеопазването в БГ куца и с двата крака,и то от години.Всички знаем,че сегашното положение е създадено от некадърни политици и поддържано от хора които печелят от тази порочна система.Кой е луд да коли кокошка която снася златни яйца?Мафия в здравеопазването,мафия в лекарствоснабдяването,Мафия по цялата верига.Пациента е многократно потърпевш.веднаж държавата му взема едни пари за осигуровка.После го натиква в системата и там почва повторно доене и стригане.Играта с цените на медикаментите пак опира до неговия джоб.Парите все не достигат.Тогава къде са.Може да са малко,но все пак ги има.На тези въпроси би трябвало да отговори госпожа министърката,а и всички здравни министри и "проводници" на "здравни реформи" през последните 15-20 год.Защо беше приет порочен модел а не се потърси най доброто от световната практика.Явно в последния случай не може да се краде и се върши работа,а при нас е точно обратното.Доста въпроси и пълно мълчание,а това за "Пирогов"е просто замазване на главния проблем.

Здравната реформа в страната ни е сбъркана.Здравето на хората е превърнато в търговия,в средство за печелене на пари.А за зъболекарските услуги,там нещата са още по фрапиращи.Цените са фантастични и измамите също.

те носжт отговорност, но наи страшното е ,стандарта в балгаря с ниски заплати и безработиза. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ужас, в този форум има Мунчовци дето не знаят че преди 1989 год.не се плащаше на лекари от пациенти.Ако си доволен занасяш една торта или кутия с бонбони и бутилка коняк или уйски.Друг е въпроса със санитари и сестри ,там имаше корупция на дребно.Сега всичко е забъркано от държавните чиновници и парламента.Молете се след 10 години да има лекари в отечеството с безброй некадърни министри и политици,защото са преминали към ликвидация на медицинското обслужване.

Истината ,че са имали и негласното съдействие на министерството,това трябва да е ясно на всички.Корупцията е на всички нива и тръгва от ограниченията.Именно заради ограниченията се търсят вратички чрез подкупи идруги средства.Подкупните дребни душици естествено се възползват от това,другите се борят донякъде,но като се огледат в блатото и видят ,че всички го правят,въпреки съвестта си и те започват същата игра.Обстановката в цялата държава е такава,защото непрекъснато се вдигат такси,данъци,ток вода и като се огледаш с твойте мижави парици ....Та това искам да кажа в криза не трябва да се повишават цените на енергоносителите,защото повече не се идържа и се започва,кой с подкуп,кой с кражба,кой с каквото намери,така се лумпенизират хората от глад и страх,че са готови на всичко.Стана много дълго.Край!

в България? Това си е наследство от много отдавна. Нали виждате че се крадат муниции,гранати, взривни вещества. До това имал достъп човека - това краднал. За какво са одитите. Те трябва да се наказват най-строго, за да не им се затварят очите с пачки. А Пирогов помага на хората. Всички плюещи по него не дай Боже при случай пак него търсят.

Ясно е ,че лекарската гилдия с корумпирано мислене се е активизирала и най -вече тези,корумпирани лекари,които са на работа в Пирогов.Да се криеш зад името на такава важна институция е лесно,а вижда се и доходно.Но нека разделим лекарите с подкупни душици от институцията,където едва ли всички са крадели.Крадат тези които са в ръководството,близки до него и приятелски фирми.Другите са черноработници,които правят името на институцията и не са корумпирани по своята същност но са принудени.

Пак ли се прави акция, след като години са правили далавери? Има ли ОПРЕДЕЛЕНИ ОДИТОРИ, КОЙ ГИ Е ОПРЕДЕЛИЛ И КАКВО СА ПРАВИЛИ ТЕ? КОЙ ЩЕ ИМ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ИЛИ ТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ?

Болниците в България са като цяло зле, там се лекуват хора, ама какво е качеството не е ясно. Като цяло докторите са масово връзкари, всеки си е хванал някоя доходоносна манипулация и само нея си знае. Само за пари работи. На сестрите и на санитарките не дават нищо от това, което получават. А глупавите болни плащат и то със желание. Така тия пари отиват само в джоба на отделния доктор. Затова болниците като цяло изглеждат зле, затова персонала е намусен, не му се работи и въобще работата не върви. В малките болници няма вече лекари. В големите има тук таме някакви търгаши. Пирогов е един добър спомен от социализма, ама вече умряла работа. Нормалните пациенти го избягват. Защото само няколко джоба се пълнят. Защото въпреки милионите, които там се въртят, обикновения персонал е зле, сградите се рушат.

Работя само за пари. Емигрантите, предполагам, работят за чест и слава...

Ние сме избягали от такива като тебе, дето работят само за себе си. Нямаме нищо против ти да вземаш, но и ние трябва нещо да получаваме. Сега където съм, не ме е страх, че като изляза от работя ще се натъкна на крадци, измамници, или на хора със заразни болести, защотото нямат пари за лекарства. И ще видя съответно много хора, добре облечени, чисти улици, скъпи коли.

7000 делено на 3 е около 2400 лв на месец. Делено на 30 е 80. 80лв на ден за чистенето на сняг около основният медициснки център в София за спешна помощ - ами даже е малко. Умишлено се търси очерняне на ПИРОГОВ. От кого?

Eto, пак ни отвличат вниманието ! ВЧЕРА ИМАШЕ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАКОН, ДНЕС СА ВИНОВНИ ПАК ЛЕКАРИ!!!! крайно врем е да престанат да ни щракат с пръсти при подобни ситуации! не сме кучета!Мисля, че дори да има нарушения, трябва да се види къде са големите зулуми, а не нещо взето от контекста. Ами ако има библиотека, нали трябва да има библиотекар!!!!!

Не знам как е по белите държави, но ми се струва, че министър трябва да е лекар. Нали затова има преголям екип. Там да са юристи, икономисти и пр. От мен поклон пред Пирогов. Там отиват безнадежно болните. Била съм със счупвания, сърдечни кризи и съм била винаги компетентно посрещана и лекувана. А за неуредиците трябват проверки и проверки, както и навсякъде у нас. А защо има правителствана болница, защо се нарича така. Лекуващите се там по-друга категория ли са от нас?

Не плюйте Пирогов! А ако го нямаше? А тази кифла нищо не разбира и работи по Заказ. На 2-пъти са ми спасили живота в Пирогов!

Добро утро Г-жо Атанасова , време е да се събудиш.

Както винаги далаверите се КОНСТАТИРАТ, а не ПРЕДОТВРАТЯВАТ! Крайно време е отговорниците да започнат да ПРЕДОТВРАТЯВАТ далаверите, иначе който е ОТГОВОРНИК, да си ходи НА МОМЕНТА

Крайно време е не да плащаме за екип ,а екипа ако няма подпис от пациента ,че здравето му се е подобрило след лекарската намеса да не се превеждат пари нито от здравната каса нито под маса.Иначе как е тръгнало по добре на всяка болница да виси лозунг,,НИКОЙ ДА НЕ УМИРА БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИ ЗДРАВНИТЕ УСИГОРОВКИ,,

Точно така...Не само без подпис от г-н пациента да не се превеждат пари за лечението, но и да се дава по някой лев при изписването на лекуваните...Да плащат, че ни оперират и лекуват, хайдуците им с хайдуци...

Аз съм с 35 години непрекъснат трудов стаж, почти не съм ползвала болнични през това време. Преди един месец имах силни болки в коляното и не можех да се движа без придружител. Отидох в Пирогов и ми отказаха преглед, тъй като не съм имала външно нараняване или счупване. Бях принудена да не спя цяла нощ от болки, без да знам какво ми е, или да платя 45 ле за прегледа и снимка. След заплащането ми беше обърнато необходимото внимание и назначено лечение с направление за болничен. Тръгнахме си огорчени от това, че не знаем къде отиват парите от здравното ни осигуряване. Споделих с мои колеги, които също се бяха сблъскали с подобна ситуация в Пирогов

Аз на тази любима шоу министърка от шоуправителството ще им кажа че в Пирогов даже и да са откраднали пак трябва само да им целуват ръка защото са още тук и работят без пари на матушка Циганландия и търпят да ги бият малоумните.Моята дъщеря им работеше за 360лв.заплата,сега в Германия е само със 8000евро заплата и я ценят защото Пирогов е школа от световна величина и докторите там са богове.А шоуправителството с тази шоуминистърка да си обират крушите че вече не се траят.

Каквото и да се пише,Пироговци са най-добрите лекари,както и от Военна болница!

Подкрепям

ха-ха

Нещо сте в грешка. БЕЗ ПАРИ???? Знаете ли, че заплатите по фиш стигат до 60 000лв. на месец? Проверете и тогава говорете за без пари ли работят или не. На всичките тези заплати си докарват и от безогледно крадене.

значи щерка му се е минала с тези 8000 ойро в Дойчланд,те в БГ-то правят по 30 000 ойро.Ама с изнудването на пациентите или без?

Грешна е диагнозата на системата. Правят голяма грешка, че дават едни пари на болниците по принцип, а не парите да следват пациента и където и каквото и да е лекуван, толкова да се плаща. То разбира се, че като изсипеш един чувал с пари за общо като стойност на 1000 пътеки, всеки ще гледа да ги уплътни. Ако има плащане за конкретно извършена дейност на човек, вече друго яче ще са нещата. Да не говорим да ако се демонополизира параза - болниците направо ще станат финансови отличници по спазване на правилата!

Най голямата далавера в Пирогов е с така наречените скъпи консумативи , които те пращат да купуваш от определени фирми на цени 4-5 по скъпи от съседните страни Нито знаеш какво е точно , нито дали ти трябва , нито дали ще ти го сложат точно него Тук крадливите лекарчета прибират от 30-50% от стойността му под масата от представител на фирмата Това е най грубата форма на рекет и корупция , за такова нещо трябваше отдавна да са напълнили затворите Ако имаше закони щеше да има и кадърни лекари

Къде са родната полиция и прокуратура да се разследват тези практики?Те преди няколко месеца хванаха една такава фирма и свързани лекари,но не знам какво последва.

Г-жо Атанасова, за да сте министър, трябва да имате образование, възпитание и морал! Още до 7 клас трябва да са Ви научили, че местоимението "АЗ" от публични личности не бива да се употребява. От думите Ви "Аз съм принципал на...." се установява, че Вие сте неграмотна, да не коментираме морала / ?? / и възпитанието , които лъхат от Вашата недодялана и отчайващо подражателска визия.

Слушай АЗ, темата е друга. Не дей да остроумничиш, да изнасяш странични лекции, Ни знаеш какво и как точно е казала, ни знаеш какво е разбрал журналиста и как си го е пресъздал. Така че не се отклонявай АЗ

Не се отклонява Всяка проверка правена от елементарна персона или елементарно е куха драги!

Взема пример от Бойко - от кого друг да е

И аз бях шокиран като видях кой е новия министър на здравеопазването.Убеден бях,че само ще ни баламосва с проверки за да могат да подменят досегашните фирми със свои.

Който е гледал сутринта репортажа знае, че министърката започна да вади данните от одита на Пирогов, когато я попитаха: 'Ако е вярно, че системата е отговорна за смъртта на 11 годишното момиченце, тя самата чувства ли се виновна, тъй като тя носи отговорност за същата тази система?' Отговора беше НЕ и се започна едно плюене по Пирогов.... правете си сметка какви сте всички вие, които се вързахте на въдицата и продължихте голямото повсеместно плюене, а забравихте откъде започна всичко....и още нещо: 32 от 14.06.2012 11:48 е абсолютна прав. Тези нарушения въобще не са фрапиращи, голяма част от тях са породени от липса на кадърно управление

не тази проста и амбициозна русенска патка трябва да установява закононарушеня и да повдига обвиненя, а разследващите органи и спящата кура-тура на наследника на комунистическя главатар велчев. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А защо има т.нар. "правителствена" болница и как се стига до нея? Време е вече да се въведат електронни карти за всеки осигуряващ се и той с парите си да избира към коя каса и болница да се отправи- щом сме в пазарно общество- нека сме в такова...

АТАНАСОВА ДА ВЗЕМЕ ДА ПОСЕТИ ТРОЯНСКАТА БОЛНИЦА ТА ДА ИЗПАДНЕ В ШОК-ТАМ И ДОКТОРИТЕ СА КАТОЧЕЛИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА МЪРСОТИЯТА

Всички болници си имат кусури и трески за дялане. На всеки я документацията му куца, а счетоводството, я не е попълнил нещо като хората. Това е нормално някак си. Но има една огромна нередност в Пирогов - лекуват болни! Има и още 2 болници които го правят. Предлагам на комисията преди да приключи документа от 150 страници да изкара в нощни смени в Пирогов - ей така за уточняване на детайлите по компромата.

АТАНАСОВА ДА ВЗЕМЕ ДА ПОСЕТИ ТРОЯНСКАТА БОЛНИЦА ТА ДА ИЗПАДНЕ В ШОК-ТАМ И ДОКТОРИТЕ СА КАТОЧЕЛИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА МЪРСОТИЯТА

.....ха ха ха - голямо откритие !!!

Аз не виждам кой знае какви нарушения.Госпожата явно трябва да види малко свят и да е поработила поне за някое средно предприятие за да не й правят впечатление, нещата които сега са й направили впечатление.И да, всъщност тези неща са нормални. 7000 лв за цял сезон за снегопочистване - са НИЩО пари, даже е евтино.Който не е наемал техника за чистене, той не знае. 5000 за подреждане на документация - при тая всичката документация, която я имат - това са по-малко от 3-4 месеца заетост на 1 човек. Да наемеш външна фирма да ти оцени ел.системата и да изготви проект за по-ефективно ползване на ел.енергия е много добро управленско решение.Обикновено хонорара по консултацията се избива още първите месеци след промените. Другото също са алабалистики някакви. И това куче лае, ама не хапе.Чеп за зеле не става от тая.

Лесно е да плюваш по-другите, що, ти си по-кадърен/ а от министърката. Гледай си твойта паница, да ти е мирна главица.

32 е напълно прав - всеки, който е управлябал дори средна фирма знае какви са цените за подобни услуги. Ако "опитът" на госпожа министърката е от провинциалната русенска болница, нека поработи няколко години в голяма столична и тогава да раздава компетентни мнения. Така че кадърността е компетенция, зависеща от нивото на оценяващия. Явно че и вашето ниво е като на критикуващата Пирогов - доморасло!!

Драга Светла, тая паница не е на министърката На министърката и плащаме заплатата всички ние, не да дири под вола теле и да ни занимава с дреболии а да сложи ред в системата Лежала съм в Пирогов като пациент- там лекуват и спасяват наистина Ако има нещо което да се направи - това е достойно заплащане на медицинския персонал и подобряване на обстановката Лежала съм на легло от 60-те!

ами дай ми ги на мен тия пари аз да чистя от снега и да подреждам документи. Явно Вие не сте в час с цените. едно почистваме струва няколкостотин лева. За каква техника говориш за машини които струват милиони или за трактора на бай Иван?

Знаеш ли за каква площ става дума ? Или Пирогов за тебе е сама пред вратата!

ДОБЪР ДЕН! ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДО МОМЕНТА В КОЙТО НЕ СЕ ВЪВЕДАТ ЕЛЕКТРОННИ ЗДРАВНИ ДОСИЕТА НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК С ЕГН КЪДЕТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ВПИСВАТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МАНИПУЛАЦИИ ИЗВЪРШВАНИ ЗА ВСЯКА БОЛНИЧНА И ДОБОЛНИЧНА ДЕЙНОСТ. ВСЕКИ КОГАТО ТРЯБВА ДА НОСИ С ПОДПИСА СИ СОЛИДАРНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА НЯМА ДА ИМАМЕ 2 МИЛИАРДА ЛИПСА !

Ще чакам да видя какво ще направи въпросната министърка, след като се съвземе.

Покварата в Абсурдистан е огромна! Хората избраха Боко Тиквата с огромната надежда, че ще въведе ред, организация и дисциплина в държавата, но 3 години след това, освен ВЕЛИКИ ПРИКАЗКИ - нищо не се случва /нищо хубаво имам в предвид/!!! Трагедията е пълна!

На фона на тоталната поквара в Пирогов, хоспитализирани пациенти по пижама, които са здравноосигурени са принудени от лекуващите лекари в урологията да се разхождат с рецепти в ръка до най-близките аптеки и да си купуват антиалергични средства, които трябва да се приемат преди извършване на оперативна интервенция....

Ако това е вярно директора на Пирогов и целия му ръководен екип веднага трябва да си подадат оставките. Главният счетоводител също, ако е на заплата в Пирогов, а ако е фирма да я сменят и то веднага.

Моята тъща и се извади рамото и отиде в Пирогов.Там и казали,че трябва да остане 3 дни.Написали всичко и накрая и казали:Я по-добре си отиди вкъщи да се лекуваш и ела след 3 дни-пий еди какво си.Нали се сещате,че за тези 3 дни престой в болницата се изписват лекарства,храна,има грижи и т.н. А знам за такава корупция при операции,за пари които се дават уж за дарения,но се дават на ръка,че ще ви настръхнат косите!Затова бъдете здрави,че попаднете ли в лапите на здравната система-яко ви дупе!

Болница Токуда бие всички фондации например. Там какви дарения се оставят не е истина. Защо ли са ни тези министерства...храним и едните и другите... :(

Краде народът в захлас... Няма значение къде се намира - "Пирогов" или другаде - важното е да да се гепи нещо, което не ти принадлежи. Затова сме последни в Европа и сме мизерници и нежелани по света.

По тези географски ширини е само УЖАС.

И такива като вас не са за предпочитане, защото не се знае накрая дали министърката, пък и цялото управление в момента, нямат нещо предвид за Пирогов и затова да са тези крайни нападки! Имам познати на които точно в Пирогов помогнаха, защото във Варна бяха отписали новороденото им дете!!!

Имам и ум и морал.Купил съм и обзавел два апартамента, отгледал съм две деца,сега чакам внуци.Дадох на децата си престижно платено образование. А такива некадърни като вас освен да плюят друго не могат.

Въпреки грубия език, съименникът Ви е напълно прав. Какво самочувствие на лекар ще имате, когато ви управлява от най-високо място момиче, което скалпел не знае какво е? Това показва колко е изкривено всичко в държавата, а Вие искате в Пирогов да вървят по правия (европейски) път? Ще вървят - с дипломите си към Европа (и не само от Пирогов)!

Абе хора, не пожелавам на никого да минава през Пирогов ! Но истината е много проста - това е най-голямата болница в БГ ! Там е само за спешни случаи ! В тази болница са върнати най-много хора от онзи свят ! Смъртността също е най-голяма ! През нея минават всички най-тежки и спешни случай - от циганите до президентите ! От политици до обикновени хора. Ако някога стане нещо с мен критично, никога няма да мисля да отида другаде ! Не ме интересува кой колко ще ми иска, ако ми спасят живота !!!

Браво!

А ще те интересува ли, ако нямаш да дадеш ако ти искат?

Добрутро Виетнам!!!

Продължавайте да си плащате здравните осигуровки балъци ! :D