Петър Чолаков: Предсрочни избори няма да има

Основната задача на опозицията ще бъде да не дадат възможност на ГЕРБ да "доплува" спокойно до европейските избори, твърди политологът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истина е. Избори скоро няма да има. Със сигурност ако всички седим вкъщи и ги чакаме да дойдат сами. Предишните два пъти Бат Бойко имаше две много важни неща - личен президент, който да гарантира послушно служебно правителство и приготвен партньор, който да осигури необходимите депутати за мнозинството в бъдещия парламент. Останалото беше работа на Ценко Чоковците по места, които да осигурят необходимите гласове. В сегашния момент обаче, нещата далеч не стоят така. Имаме открито враждебен президент. Демократите са бита карта. А Патриотите и Марешки не е ясно дали ще влязат в парламента изобщо. Така че Бат Бойко на избори няма да отиде. Все още си мисля, че Баце може да бъде свален с протести. Но те трябва да са масови и продължителни. Баце е подкрепян от ЕС, може би донякъде и от САЩ (доколкото Тръмп им е оставил бюджет). Ако обаче в страната има масови и продължителни протести, т.е. се покаже че страната е против него и партията му, то неговите покровители ще се дистанцират от него защото не биха искали да се окажат на една снимка с човек нежелан от народа. Засега медиите замазват имиджа и прикриват недоволството. Но в момента когато това се окаже недостатъчно, системата ще се разклати. А без подкрепа отвън Бат Бойко ще се наложи да отстъпи. Въпросът е дали ако българите толкова искаме промяна и справедливост, сме способни да настояваме за нея достатъчно дълго, достатъчно настойчиво и с участието на достатъчно много от нас. Ако не сме, тогава не заслужаваме и нищо по-добро от това, което имаме сега.

PEYTSCH

Пак не разбрахте...Не че сегашните са добри, а че кандидатите за властта са по-лоши. Ела зло, че без тебе по-зло. Разбрахте ли радевски ниновци депесарчовци ???

Означава ли това, че столовете са залепнали за задниците на крадците и затова не могат да се проведат избори или....?

излиза че Баце е идеален.....има там някаква гадна опозиция дето му приписва глупави грешки,ама той не е виновен.....тия недъзи в развитието ни са от соца..... Вземете се засрамете малко бе! Абе за идиоти ли ни взимате????

Започва се - вдига се по тревога армията от смешниците, които трябва да ни убедят, че това не е това!!! ХАХАХАХАХААХЬ

В момента данните от регистърът на Министерството на здравеопазването показват, че 46 222 бебета са се родили през 2018 г.. Друго, което се вижда от регистъра е, че миналата година новородените бяха 58 085, през 2016 г. - 61 014, през 2015 г. - 61 374, през 2014 г. - 63 848. А грубо казано Стаишев започна 2005та с 70 000 и остави на Борисов показател 80 000, което не е излизане реално от демогр. криза, а само добри изгледи за такова излизане например. Все тая. Данните са ясни. ИЗБОРИ ИЛИ НЯМА БЪЛГАРИЯ. Освен ако някой небългарин дето ще дойде много държи на името България. Иска ми се да не е вярно. То сега регистъра се бил обновявал, допълвал, може и да надпишат малко ама все тая. С тази раздаемост говорим за населени малко над 3 милиона в бъдеще. С такова население не може да се удържи територия, нито държава, нито име България. ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ - казва г-н Цветанов. Видими зер.

PEYTSCH

Много популиски глупаво изказване...При социализма кисните над главите на майките докато забременеят и родят, така ли ? Ще ти стане ли ясно, социалисте, че младите родители раждат например в Англия или Германия и записват първо там децатам а след година време в България и това няма нищичко общо със Станишев и визията на Нинова...Просто хората живеят и работят в чужбина и са доволни, че не са социалисти !

Просто хората живеят и работят в чужбина и са доволни, че не са тук. А младите родители раждат децата си в чужбина, защото не мислят, че могат да ги отгледат и опазят тук. И ако за някои това е добре, защото се отвориха позиции, за които преди не биха и мечтали, а кокуренцията се изнесе. То много скоро същите тези ще разберат колко е зле работата, когато им потрябва добър лекар, а най-доброто налично е фелдшер, който някой е повишил в лекар, защото този е бил най-добрия кандидат за позицията.

ситуацията е КЛЕТНИЦИТЕ, просто 200 години по-късно. Аз ли съм прав, господинът ли не знам, ама важното е до барикадите да не стигаме в даден момент, щото много изостанахме и много крадем нещо, а му викаме евроуспехи и видими резултати, а това дразни. Казва например Васил Михайлов за втората част на филма Капитан Петко Войвода (свързана с живота на войводата във Варна) - все едно за сегашните години е правена. Лозенцето на бедняка, Спас Турчев - все едно сега се случва.

Статията би трябвало да се казва МОКРИТЕ СЪНИЩА НА ЕДИН ГЕРБЕР. Изборите са на вратата и вече прекрачват прага! Всеки като отиде да плаща новите сметки за януари и фефеуари ще се зарадва максинално на женската рода на ГЕРБ!

Нещо гледам друго - фондовата борса изпусна пАрата нещо през 2018та. Банки някакви 4-5 били напънали да ги одитират, разбирайте, оляли са се до спукване с кредити. Рязък необясним даже спад в раждаемостта ако данните дето се промъкват през цензурата са верни. Растеж само от кредити- потребителски , без инвестиции. Проблеми с малкия и среден бизнес. Скок в много цени, такси и данъци, което просто ще извади пари от това дето погрешно се нарича реална икономика - няма такава у нас. Па ще поживеем, ще видим. На някого ще му се иска да избага според това, което аз виждам в ситуацията. О какво облекчение ще е бягството при този колапс дето явно се случва с населанието, демографията и емиграцията, но ще се пренесе навсякъде в даден момент. Жив да не си да управляваш при този хал - по-лош от геноцид.

Прегладете само заглавията на коментарите на този и ще разберете че е слаба ракия която се плъзга върху по баналното, видимото и никога към критичното и аналитичното което би било благоприятно за ГЕРБ. Тъй че такъв коментар като горния си е чисто гадаене на боб.

извинявам се "НЕБЛАГОПРИЯТНА" за ГЕРБ.

"Един добър резултат на европейските избори за ГЕРБ ще даде тласък за оставането им в изпълнителната власт, за ПРОДЪЛЖАВАНЕТО НА КОНСТРУКЦИЯТА..." Политолот-експер - ББ2. "Очевидно е, че се промениха доста неща в положителен план. Страната е член на НАТО и ЕС. Има много позитивни промени." Разбрахте ли положитентото?! ... И този пишман експерт крепи Конструкцията...

Клепоухия друго каза в новогодишното си насиране.

направо уволни Борисов според мен.

ще си краднете до края ,нема а се предавате!

Питайте татунчото шебек Съливан защо няма да има.Той ще ви каже като гаулайтер на България

PEYTSCH

Ама на Радев, Нинова и турчулята много им се иска, като на младо булче, бе....

Иска ти се още кокал ама няма. Ще изгниеш от мъка по изгубения келипир. Не знам Нинова и Радев какво искат ама аз иакам да видя как броя на новородените се вдига бе мутро каунска. А кажи защо от 80 000 свалихте раждаемостта на 56 000 за 2017та, та даже чувам за данни за 2018та на четиридесет и нещо хиляди. Всичко друго е майтап. Защо карате 50 и 60 годишни хора да бягат, то остави младите. Кажи бе кратунек прост каунски.

Колко, ТИ плати цеко, за това произведение, а ???

Те герб може и още 100 години да управляват ама то не остана население за мачкане и съдиране. Спаднал бил броят на напускащите лекари - ами то лекари под 40г. почти няма бе. Няма кой да напуска вече. Все пак си напускат толкова, колкото завършват, че и малко отгоре. Раждаемост. 2005та 70 000; 2009та 80 000, след това Станишев сдава на Бойко и наобратно от 80 000 през 2009та за 2017та имаме 56 000, а за 2018та чувам цифри 4X 000. Това е спад наполовина почти. Това не е геноцид. Термоядрена война се води пълномащабна на нашата територия. Младите не щат и да чуват за университет в България стига да имат възможност за чужбина. Населението за трите им мандата се сви с над 500 000. Има към 1 милион работещи на сносна заплата ама над 2 милиона бачкат за тоз дето духа. Ама те нека си стоят колкото си искат още години. Дреме ми на килимявката. Страната е пред колапс. Много общини, даже с областни центрове имат спад по 1 до 3 процента годишно на населението. Вие вярвате ли, че в тях има икономически ръст? Колапс идва. Колапс, при това може да е бърз, а и може би ще бъде отчетен по-скоро отколкото този важен господин предполага. Просто никакво внимание не се обръщаше с години на важни въпроси в страната. Социална система просто няма. Няма образование, няма здравеопазване. Няма ги реално.

Ти кой си бе, паляк?

Платено, ГЕРБерско ТРОЛ-че !!!

Нищо добро за България от коалицията Борисов - Пеевски. Малкия и средния бизнес ще бъде унищожен , за да се разчисти път на големите монополи. Какво значение има дали ще са на власт, когато са приети лобистките текстове в законите или са подписани дългосрочните договори. Далаверата Санчо ,далаверата , тя е в основата на всяко управление. Докато я има и Борисов ще го има.

"Очевидно е, че се промениха доста неща в положителен план. Страната е член на НАТО и ЕС." И кое му е положителното на това и за кого ?

С тази " опозиция " Борисов ще управлява до живот !

Съвсем логично е да няма избори . Да не сме парламентарна република или демократична страна , я :)))) При настояшата феодално-робовладелска форма на управление с елементи на полускрита диктатура са повече от излишни .Управляващите се назначават от чужди , категорично враждебни към България ,страни . Васалната , колониална зависимост е утежняващ ситуацията елемент . В страната могат да разчитат само на платения вот на светлозелените примати и на традиционните фалшификации. Егро и парламентът ни е в повече пък и ни струва твърде скъпо . За суверенитет , независимост и Държавност и дума не може да става . Въпросът е : Докога ще търпим тая абсурдна клептопкрация ?!!!! Бог да пази България .

Ще има.

stankow

Чак пък да сме се замечтали децата ни да останат в чужбина ...

И тогава и сега в чужбина не ни броят за нищо повече от аргатни животни ! И децата които малко акъл в главата си и не искат да бъдат слуги се прибират !