Коментари - Тотю Младенов отхвърли нова пенсионна реформа | Днес.dir.bg

Тотю Младенов отхвърли нова пенсионна реформа

Пенсионната система няма основание да бъде променяна, а да се изпълнява така, както е разписана до 2020 година.

Обратно в новината

Коментари - Тотю Младенов отхвърли нова пенсионна реформа | Днес.dir.bg

Коментари

4. Изпреварващо инфлацията индексиране, ежегодно. 5. Самотен пенсионер да получава 1, 25 от своята пенсия. 6. Освобождаване от потребителска такса при посещение на лекар поне веднъж на всеки три или шест месеца и безплатни лечение и лекарства. 7. Освобождаване от всякакви държавни и местни такси при търсене и защита на права пред администрацията и съда. 8. Безплатно пътуване поне веднъж на всеки месец по цялата национална транспортна мрежа. До сега 3 и за следващата години пенсиите остават без увеличение, замразени. През това време са отчетени значителни увеличения на цените на всички потребителски стоки, като същевременно са увеличени заплатите на администрацията и минималната заплата за страната и свързаните с тази заплата ред такси. Това е дискриминация в поколенията.

Представяме тук своите искания. 1. Преизчисляване на пенсиите отпуснати до 2008 година - всички пенсии на равен старт за в бъдеще. Или изравняване на пенсиите по всяка професия. 2. Решение за индивидуалният коефициент по КОО да бъде сумарен от месечните такива, който няма да влияе на всички останали пенсии, като се съобразяваме с изискванията на съществуващите правила за изчисляване заплатата при болест. 3. Наследяване на цялата пенсия по първа линия.

Браво Тотю ,верваме ти!

Аз например не желая никакви реформи - искам просто нормална за съществуване пенсия.Защото всяка реформа в условията на липса на пари не може да доведе до увеличаване на пенсиите.А пари няма.И явно няма и да има.Пенсионерите знаят защо.Какви жалки планове за след 10 години.Кой ли ще е жив да види.

Пример за размисъл на младите.22г. 2-ра.кат.17г. 3-та кат.труд, приравнени =44г. и 9 месеца =217.лв ПЕНСИЯ......!!!!

"Той беше помолен да коментира изказване на президента на Европейския съюз Херман ван Ромпой, който в интервю за германско издание е посочил, че всичките 27 държави-членки трябва да реформират пенсионните си системи. Ромпой ще постави въпросът за обсъждане на среща на върха в Брюксел на 28 и 29 юни. " Г-н Ромпой е необходимо да внесе за обсъждане въпроса в 27 държави членки да се уеднаквят заплатите и тогава да изисква от всички каквито и да са реформи.Защо не се пише нищо за ранното пенсиониране в Европа на служителите от МВР и МО.Когато се прави съпоставка тя трябва да е еднаква за всички сектори. Но така изнася на управленци и така ще ти го наложат. А всички пенсионери от МВР и МО след пенсиониране продължават да работят до 65 годишна възраст.Няма лошо но да си работят за това което са учили и в МВР или МО а не в граждански структори.

ще отпадне таванът на пенсиите?Или ще продължаваме да се осигуряваме по възможност на максималния праг,а ще ти дават максимум 700 лева.

Винаги сме били и оставаме различни от "Европата" - там пенсионните реформи се правят така, че засягат поколението, което сега е на около 30 години. А у нас е от днес за утре и за всички - никой по света не си стресира така населението, както нашите управници своя народ.

Тотю пак се прави на луд! Третата категория да мре преди пенсия, а полицайчетата, фуражките да се на по 40млади пенсионери работещи на по още 2-3 места! При тази отчайваща продължителност на живота тук риформатъ за БГ-то трябва да е такава: Връщане на възрастта за 3-тата категория на 60, а фатмаците, пулицайчетата и подобни лежачи с привилегии (защото има много и миньори/ки дето мина не са и сънували) да се пенсионират на 70! Така е според продължителността на живота на отделните категории!!

Има хора, които са си изработили необходимия трудов стаж и поради това, че нямат още възраст не могат да се пенсионират. Такива хора трябва да имат право на пенсия, защото повечето са безработни и така, въпреки отработеното към държавата те са хем без заплати, хем без пенсии! Това е престъпление от страна на държавата и към младите, които поради липса на работа и възможност за реализация напускат България! При това положение хората с трудов стаж, но без необходимата възраст за пенсия, когато навършат тази възраст, няма да има кой да им внася средства за пенсия. Първият стълб на пенсионната система функционира на разходно-покривен принцип. А за това е небходима една малка законова промяна, за 2-3 години да се даде право на хората с необходимия трудов стаж, но без да имат необходимата възраст да се пенсионират до стабилизиране на трудовия пазар.

И ПРИ ПОСЛЕДНАТА ПРОМЯНА НА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА МЛАДЕНОВ НАПРАВИ ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ!!!И СЛЕД 1-2 МЕСЕЦА ВДИГНАХА И СТАЖА И ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ!!!ЛЪЖЦИ!!!

Difor, това имазначение ако сега започваш да работиш! Но ако ти остават по-малко от 10 години до пенсия това икономически не е разумно! Знаеш ли колко пъти се сменят пенсионите правила и дори и социалната система може да се смени докато ти набераш 40-годишния си трудов стаж. Просто нещата са непредсказуеми за такъв дълъг период от време.

Като се има предвид, манталитета и мутренската нагласа на правителствата в някои източно европейските страни, най-добре ще е унифицирани реформи в ЕС във всички области на икономиката и социалните грижи. В противен случай пенсионерите в тези страни ще са "капут" още дълги години, а индивидуално много кратко, защото живота на пенсионерите в състояние на мизерия е много кратък?!

d4

Има изход.... Вместо да се чака на новоизмислени правила и реформи, всеки да си заделя доброволно определена сума в личен пенсионен влог. Без право на теглене на суми до определена възраст. Лихвата -по договаряне с обслужващата банка. Така сумата за пенсия е гарантирана. А другаря Младенов да си подаде оставката. Гафовете станаха много...

...И "реформаторите" като тебе също....!

Навсякъде има минимален праг....само тук НЕ..що народа не ви съди за ГЕНОЦИД...синове на милиционери и варшавски военни...какъв синдикалист си бил такъв си и министър /подлагар/

Гробари на собствен народ-имам 40 - год. осиг. стаж от които 4 първа категория и съм на 59 и искат още две години-да ама няма работа.И сега трябва д0а гушкам букета, защото те гушнаха парите. Убийци всичко се връщъ на този свят от горе.

Тотьо,Тотьо, като не искаш да променяш пенсионната реформа, а тя да се изпълнява, както е разписана, прочети на патрона си Боко чл. 100 от КСО, който той не изпълнява вече трета година. А който не изпълнява българските закони знаем къде трябва да отиде. Само прокуратурата май не знае, щом още не е повдигнала обвинение.

Има заведено дело за суспендирането от ГЕРБ на чл. 100 от КСО, още през декември м. г. в Конституционния съд. Сега се чака неговото решение, но не се знае кога ще стане това известно. Аз се обзалагам, че краят на света ще изпревари вземането на някакво решение по казуса от КС.

В отделни страни човек може да се пенсионира при набиране на определен стаж- в Турция, Англия, Канада., тук не може. Гробищата са пълни с хора 45- 55 годишни. Къде отиват техните осигуровки? Това поколение изнесе кризата на гърба си, деца ли да храни, старци ли да гледа, и на края- план колко ще измрат, че да не стигнат до пенсия! Как да караме децата ни да остават тук?

Точно затова говоря! Обаче не им отърва! Нали трябва да крадат отнякъде! Тази пенсионна система е жива подигравка с целия трудов живот на българина и правото му на достойно пенсиониране!

А българина къде блее още та не хваща автомата?

Той хубаво се изказал, а питал ли е Боса? После пак ще обяснява как журналистите не го разбрали, а хората се подвели.

Това олигофренче поне не го показвайте на снимка.

Единствената и най-радикална пенсионна реформа, която ни е нужна, е: парите за пенсия - в лични партиди за всеки осигуряващ се. Ха, да видим тогава как ще се краде пенсионен фонд!?

Мечти, мечтиииии....

Нали точно затова не го правят? Мислиш, че са толкова глупави? Глупаците сме ние.

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДА ИМАТЕ 9 Г. И 11 МЕС. И 20 ДНИ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ И 14 Г. И 11 МЕСЕЦА И 27 ДНИ ВТОРА КАТЕГОРИЯ И И 18 ГОД.ТРЕТА И ДА СИ ЧАКАТЕ НАРАВНО С ТЕЗИ ОТ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ? НИМА НЕ СТЕ РАБОТИЛИ ПРИ УСЛОВИЯТА НА ПЪРВА И ВТОРА КАТЕГОРИЯ, САМО ЗАЩОТО НЕ ВИ ДОСТИГАТ НЯКАКВИ ДНИ? Е НА ТОЗИ ВЪПРОС НЕ ОЧАКВАМ ОТГОВОР!!!

Нима ониформените чиновници в силовите структури работещи по бюрата с редовно работно време ще останат първа категория труд и ще се пенсионират по на 40-45 години? До кога ще им плащаме осигуровките? ТУК РЕФОРМА Е НУЖНА НЕЗАБАВНО. Пенсиониране над 55 год !

Тази пенсионна реформа е пълен боклук. На тази безработица, на този паразитизъм от страна на управляващите в борбата с кризата, на този рекет над обикновените хора.... това е непосилно и ще си измираме по пътя! А младите - масово без работа, без възможности да направят толкова години стаж! И така дъртите ще ходим с памперси на работа, а младите ще се чудят кой път да хванат! Да не говорим, че има хора, които са си изработили необходимия трудов стаж към тази скапана държава и поради това, че нямат възраст не могат да се пенсионират. Такива хора трябва да имат право на пенсия, дори и с намален процент, защото повечето са безработни и така, въпреки отработеното към държавата те са хем без заплати, хем без пенсии! Това е престъпление от страна на държавата! Такива хора, отдали целия си трудов живот към тази скапана държава, в кофите за боклук ли трябва да ровят, бе!

Кражбата на пенсионните вноски е типично за комуноидите, които са на власт без прекъсване от 1944 г ... Това е същото като да ти крадат личния спестовен влог. Защото пенсионните вноски в нормалните страни на Запад са като лични влогове с известни условия за ползване след години.

Много ме е яд, когато някой без да знае какво значи някоя дума я употребява.Комунизма има много недостатъци.Обаче тогава хората се пенсионираха: мъжете на 60, жените на 55г, за 1и 2 категория още по рано.Комунизма го смениха такива знаещи като тебе, пък сега се жалват и всичко наричат с термини, които дори не разбират.Това, което е сега си е чист капитализъм и няма нищо общо с комунизма.Комунистическата върхушка се пребоядиса на демкрати за да могат да крадат, защото комунуизма не позволяваше да се демонстрира охолен живот.Всичко беше държавно дори яхтата на Тодор Живков.Колкото да песионерите в другите страни, питай тези от "най-развитата демокрация" САЩ как я карат и как ще я карат.Или питай защо стачкуваха пенсионери в Италия, Гърция и дори в Германия.

Крайно време е човек след определената възраст от 55 год.за жените и 60 за мъжете да се върне и тогава ЧОВЕКА наречен пенсионер може да поживурка

продължителноста на живота в България е много ниска и ако се въведе унифицирана формула за изчисляване пенсионната възраст ще се наложи да отпадне приетата и даже да падне под 60 години

Коментари - Тотю Младенов отхвърли нова пенсионна реформа | Днес.dir.bg

Тотю Младенов отхвърли нова пенсионна реформа

Пенсионната система няма основание да бъде променяна, а да се изпълнява така, както е разписана до 2020 година.

Обратно в новината

Коментари - Тотю Младенов отхвърли нова пенсионна реформа | Днес.dir.bg

Коментари

4. Изпреварващо инфлацията индексиране, ежегодно. 5. Самотен пенсионер да получава 1, 25 от своята пенсия. 6. Освобождаване от потребителска такса при посещение на лекар поне веднъж на всеки три или шест месеца и безплатни лечение и лекарства. 7. Освобождаване от всякакви държавни и местни такси при търсене и защита на права пред администрацията и съда. 8. Безплатно пътуване поне веднъж на всеки месец по цялата национална транспортна мрежа. До сега 3 и за следващата години пенсиите остават без увеличение, замразени. През това време са отчетени значителни увеличения на цените на всички потребителски стоки, като същевременно са увеличени заплатите на администрацията и минималната заплата за страната и свързаните с тази заплата ред такси. Това е дискриминация в поколенията.

Представяме тук своите искания. 1. Преизчисляване на пенсиите отпуснати до 2008 година - всички пенсии на равен старт за в бъдеще. Или изравняване на пенсиите по всяка професия. 2. Решение за индивидуалният коефициент по КОО да бъде сумарен от месечните такива, който няма да влияе на всички останали пенсии, като се съобразяваме с изискванията на съществуващите правила за изчисляване заплатата при болест. 3. Наследяване на цялата пенсия по първа линия.

Браво Тотю ,верваме ти!

Аз например не желая никакви реформи - искам просто нормална за съществуване пенсия.Защото всяка реформа в условията на липса на пари не може да доведе до увеличаване на пенсиите.А пари няма.И явно няма и да има.Пенсионерите знаят защо.Какви жалки планове за след 10 години.Кой ли ще е жив да види.

Пример за размисъл на младите.22г. 2-ра.кат.17г. 3-та кат.труд, приравнени =44г. и 9 месеца =217.лв ПЕНСИЯ......!!!!

"Той беше помолен да коментира изказване на президента на Европейския съюз Херман ван Ромпой, който в интервю за германско издание е посочил, че всичките 27 държави-членки трябва да реформират пенсионните си системи. Ромпой ще постави въпросът за обсъждане на среща на върха в Брюксел на 28 и 29 юни. " Г-н Ромпой е необходимо да внесе за обсъждане въпроса в 27 държави членки да се уеднаквят заплатите и тогава да изисква от всички каквито и да са реформи.Защо не се пише нищо за ранното пенсиониране в Европа на служителите от МВР и МО.Когато се прави съпоставка тя трябва да е еднаква за всички сектори. Но така изнася на управленци и така ще ти го наложат. А всички пенсионери от МВР и МО след пенсиониране продължават да работят до 65 годишна възраст.Няма лошо но да си работят за това което са учили и в МВР или МО а не в граждански структори.

ще отпадне таванът на пенсиите?Или ще продължаваме да се осигуряваме по възможност на максималния праг,а ще ти дават максимум 700 лева.

Винаги сме били и оставаме различни от "Европата" - там пенсионните реформи се правят така, че засягат поколението, което сега е на около 30 години. А у нас е от днес за утре и за всички - никой по света не си стресира така населението, както нашите управници своя народ.

Тотю пак се прави на луд! Третата категория да мре преди пенсия, а полицайчетата, фуражките да се на по 40млади пенсионери работещи на по още 2-3 места! При тази отчайваща продължителност на живота тук риформатъ за БГ-то трябва да е такава: Връщане на възрастта за 3-тата категория на 60, а фатмаците, пулицайчетата и подобни лежачи с привилегии (защото има много и миньори/ки дето мина не са и сънували) да се пенсионират на 70! Така е според продължителността на живота на отделните категории!!

Има хора, които са си изработили необходимия трудов стаж и поради това, че нямат още възраст не могат да се пенсионират. Такива хора трябва да имат право на пенсия, защото повечето са безработни и така, въпреки отработеното към държавата те са хем без заплати, хем без пенсии! Това е престъпление от страна на държавата и към младите, които поради липса на работа и възможност за реализация напускат България! При това положение хората с трудов стаж, но без необходимата възраст за пенсия, когато навършат тази възраст, няма да има кой да им внася средства за пенсия. Първият стълб на пенсионната система функционира на разходно-покривен принцип. А за това е небходима една малка законова промяна, за 2-3 години да се даде право на хората с необходимия трудов стаж, но без да имат необходимата възраст да се пенсионират до стабилизиране на трудовия пазар.

И ПРИ ПОСЛЕДНАТА ПРОМЯНА НА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА МЛАДЕНОВ НАПРАВИ ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ!!!И СЛЕД 1-2 МЕСЕЦА ВДИГНАХА И СТАЖА И ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ!!!ЛЪЖЦИ!!!

Difor, това имазначение ако сега започваш да работиш! Но ако ти остават по-малко от 10 години до пенсия това икономически не е разумно! Знаеш ли колко пъти се сменят пенсионите правила и дори и социалната система може да се смени докато ти набераш 40-годишния си трудов стаж. Просто нещата са непредсказуеми за такъв дълъг период от време.

Като се има предвид, манталитета и мутренската нагласа на правителствата в някои източно европейските страни, най-добре ще е унифицирани реформи в ЕС във всички области на икономиката и социалните грижи. В противен случай пенсионерите в тези страни ще са "капут" още дълги години, а индивидуално много кратко, защото живота на пенсионерите в състояние на мизерия е много кратък?!

d4

Има изход.... Вместо да се чака на новоизмислени правила и реформи, всеки да си заделя доброволно определена сума в личен пенсионен влог. Без право на теглене на суми до определена възраст. Лихвата -по договаряне с обслужващата банка. Така сумата за пенсия е гарантирана. А другаря Младенов да си подаде оставката. Гафовете станаха много...

...И "реформаторите" като тебе също....!

Навсякъде има минимален праг....само тук НЕ..що народа не ви съди за ГЕНОЦИД...синове на милиционери и варшавски военни...какъв синдикалист си бил такъв си и министър /подлагар/

Гробари на собствен народ-имам 40 - год. осиг. стаж от които 4 първа категория и съм на 59 и искат още две години-да ама няма работа.И сега трябва д0а гушкам букета, защото те гушнаха парите. Убийци всичко се връщъ на този свят от горе.

Тотьо,Тотьо, като не искаш да променяш пенсионната реформа, а тя да се изпълнява, както е разписана, прочети на патрона си Боко чл. 100 от КСО, който той не изпълнява вече трета година. А който не изпълнява българските закони знаем къде трябва да отиде. Само прокуратурата май не знае, щом още не е повдигнала обвинение.

Има заведено дело за суспендирането от ГЕРБ на чл. 100 от КСО, още през декември м. г. в Конституционния съд. Сега се чака неговото решение, но не се знае кога ще стане това известно. Аз се обзалагам, че краят на света ще изпревари вземането на някакво решение по казуса от КС.

В отделни страни човек може да се пенсионира при набиране на определен стаж- в Турция, Англия, Канада., тук не може. Гробищата са пълни с хора 45- 55 годишни. Къде отиват техните осигуровки? Това поколение изнесе кризата на гърба си, деца ли да храни, старци ли да гледа, и на края- план колко ще измрат, че да не стигнат до пенсия! Как да караме децата ни да остават тук?

Точно затова говоря! Обаче не им отърва! Нали трябва да крадат отнякъде! Тази пенсионна система е жива подигравка с целия трудов живот на българина и правото му на достойно пенсиониране!

А българина къде блее още та не хваща автомата?

Той хубаво се изказал, а питал ли е Боса? После пак ще обяснява как журналистите не го разбрали, а хората се подвели.

Това олигофренче поне не го показвайте на снимка.

Единствената и най-радикална пенсионна реформа, която ни е нужна, е: парите за пенсия - в лични партиди за всеки осигуряващ се. Ха, да видим тогава как ще се краде пенсионен фонд!?

Мечти, мечтиииии....

Нали точно затова не го правят? Мислиш, че са толкова глупави? Глупаците сме ние.

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДА ИМАТЕ 9 Г. И 11 МЕС. И 20 ДНИ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ И 14 Г. И 11 МЕСЕЦА И 27 ДНИ ВТОРА КАТЕГОРИЯ И И 18 ГОД.ТРЕТА И ДА СИ ЧАКАТЕ НАРАВНО С ТЕЗИ ОТ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ? НИМА НЕ СТЕ РАБОТИЛИ ПРИ УСЛОВИЯТА НА ПЪРВА И ВТОРА КАТЕГОРИЯ, САМО ЗАЩОТО НЕ ВИ ДОСТИГАТ НЯКАКВИ ДНИ? Е НА ТОЗИ ВЪПРОС НЕ ОЧАКВАМ ОТГОВОР!!!

Нима ониформените чиновници в силовите структури работещи по бюрата с редовно работно време ще останат първа категория труд и ще се пенсионират по на 40-45 години? До кога ще им плащаме осигуровките? ТУК РЕФОРМА Е НУЖНА НЕЗАБАВНО. Пенсиониране над 55 год !

Тази пенсионна реформа е пълен боклук. На тази безработица, на този паразитизъм от страна на управляващите в борбата с кризата, на този рекет над обикновените хора.... това е непосилно и ще си измираме по пътя! А младите - масово без работа, без възможности да направят толкова години стаж! И така дъртите ще ходим с памперси на работа, а младите ще се чудят кой път да хванат! Да не говорим, че има хора, които са си изработили необходимия трудов стаж към тази скапана държава и поради това, че нямат възраст не могат да се пенсионират. Такива хора трябва да имат право на пенсия, дори и с намален процент, защото повечето са безработни и така, въпреки отработеното към държавата те са хем без заплати, хем без пенсии! Това е престъпление от страна на държавата! Такива хора, отдали целия си трудов живот към тази скапана държава, в кофите за боклук ли трябва да ровят, бе!

Кражбата на пенсионните вноски е типично за комуноидите, които са на власт без прекъсване от 1944 г ... Това е същото като да ти крадат личния спестовен влог. Защото пенсионните вноски в нормалните страни на Запад са като лични влогове с известни условия за ползване след години.

Много ме е яд, когато някой без да знае какво значи някоя дума я употребява.Комунизма има много недостатъци.Обаче тогава хората се пенсионираха: мъжете на 60, жените на 55г, за 1и 2 категория още по рано.Комунизма го смениха такива знаещи като тебе, пък сега се жалват и всичко наричат с термини, които дори не разбират.Това, което е сега си е чист капитализъм и няма нищо общо с комунизма.Комунистическата върхушка се пребоядиса на демкрати за да могат да крадат, защото комунуизма не позволяваше да се демонстрира охолен живот.Всичко беше държавно дори яхтата на Тодор Живков.Колкото да песионерите в другите страни, питай тези от "най-развитата демокрация" САЩ как я карат и как ще я карат.Или питай защо стачкуваха пенсионери в Италия, Гърция и дори в Германия.

Крайно време е човек след определената възраст от 55 год.за жените и 60 за мъжете да се върне и тогава ЧОВЕКА наречен пенсионер може да поживурка

продължителноста на живота в България е много ниска и ако се въведе унифицирана формула за изчисляване пенсионната възраст ще се наложи да отпадне приетата и даже да падне под 60 години