Край на личните партиди за ранна пенсия?

При категорийните работници да се започне с вдигане на възрастта, а не на стажа.

Обратно в новината

Коментари - Край на личните партиди за ранна пенсия? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не вземат и влоговете да национализират? Аз нямам, ама като поискам да ми дават? Някой питал ли ни е дали сме съгласни да национализират личните пенсионни сметки? Някой питал ли ни е дали искаме тази изкукала бабушкера да управлява парите ни за пенсия, че тя още малко ще се напикава на работа? Ако това, което мислят го направят, означава, че няма да има пари нито за пенсия, нито за здраве, защото ще ги харчат за спортна зала, за зимни дрехи на полицаите, за всичко, което им дойде на ум, само не за това, за което трябва. Правителството показа своето безсилие. Разбрахме вече, че са изхарчени всички възможни резерви и сега се чудят как да напълнят хазната. Коя година сме? Да не би д се връщаме години, години ...назад?

ами не виждате ли,че към там са тръгнали!още ли сте горд че сте б.....................?

КОЙТО Е НАВЪРШИЛ ГОДИНИ ЗА ПЕНСИЯ И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ,ДА НЕ МУ СЕ ДАВА ПЕНСИЯ,ЗАЩОТО ФАКТИЧЕСКИ ТОЙ НЕ Я ИСКА И ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ТРИ ГОДИНИ ПО-КЪСНО.ТОГАВА САМО ЩЕ СЕ ОСВОБОДЯТ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА ЗА МЛАДИ ХОРА,А АКО СЕ ПЕНСИОНИРА СЛЕД ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ,ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ СПЕСТИ 36 ПЕНСИИ.НЕКА ДА ИЗБИРАТ "РАБОТЛИВИТЕ"

Трябва да се прехвърлят защото те толкова години получават от парите на общите фондове на 3-та категория а техните поименни си стоят непипнати и дори наследниците им че вземат остатъка а 3-та категория - хем малки пенсии защото няма средства хем и 1 година да е получавал пенсия никой нищо не дава на наследниците от толкова години/40/осигуряване

Подкрепям промяната в Закона относно прехвърлянето на сумите за пенсии от проф.фондове в сметките на НОИ. Както тези фондове, така и другите частни фонодове, в които задължително се осигуряват лица родени след 1960 г., са вид пирамиди. Същите тези фондове да се закрият като събраните средства също да отидат по партиди в НОИ.

но не съм писала аз тази глупост. Като подкрепяш този пладнешки обир - вземи предложи и личните си спестявания за национализация - то само това остана неограбено, както и жилищата ни (засега!)

Всички тези управяващи които имат желание да вдигат стаж и години , първо нека да преминат по една година стаж на доменните пещи, в Пирогов като синитари, по подръжка на ж.п. път и други длъжности на които се работи от вън.

всички все плюват татовото време. ама при него жените се пенсионираха на 55 г., защото са и майки освин работнички.

Подкрепям Предложението от 14.56 часа! Работещите в публичния сектор да нямат право да получават едновременно пенсия и заплата! Нека само в реалния сектор да имат право да работят възрастните /дори и най-вече ранно пенсионирани категорийни/ пенсионери. Там където се РАБОТИ - производство в частния бизнес!!!

НА КАЛПАВ НАРОД ТОВА МУ СЕ ПОЛАГА .БЪЛГАРИНА НЕ ЗНАЕ ЩО Е ДЕМОКРАЦИЯ В АМЕРИКА КОЯТО Е СИНОНИМ НА БИВШАТА ДИКТАТУРА НА СОЦ ЛАГЕРА НИ. ТОЕСТ АКО НЕ СИ ОКОСИШ ЛИВАДАТА ГЛОБА, АКО ПРИВИШИШ ДИЦИБЕЛИТЕ НА КАСЕТОФОНА СИ И СМУТИШ СЪС НЕЩО СЪСЕДА СИ ,АКО НАБИЕШ НЕПОСЛУШНОТО СИ ДЕТЕ ТЕ АРЕСТУВАТ, АКО КУЧЕТО ТИ СЕ НААКА НА УЛИЦАТА ГЛОБА АКО ИМАШ КОКОШКИ ИЛИ ЖИВОТНО КОЕТО НЯМА СЪОТВЕТНАТА ПЛОЩ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ ПАК ГЛОБА И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ ЗАТОВА НЕКА ДЕЦАТА НИ ДА УЧАТ АНГЛИЙСКИ И ТЕПЪРВА ДА ХОДЯТ ТАМ БЕЛКЕМ ГИ ПРЕВЪЗПИТАТ НА ТЯХНАТА ДЕМОКРАТИЧНА ДИКТАТУРА. ТАМ ИМА ЗАКОНИ КОИТО ИМ СА НАЛОЖЕНИ ДА СПАЗВАТ. А ТУК САМИТЕ ТЕ НИ РАЗТУРИХА СЪЗДАДЕНИТЕ НИ ЗАКОНИ И СЪЗДАДОХА НЕ ДЕМОКРАЦИЯ А ПЪЛЕН ХАУС СЪС ЦЕЛ ДА НИ УНИЩОЖАТ И ПРЕВЪРНАТ ВЪВ ЕДНИ РОБИ КОИТО СИ ПЛАЩАТ СЪС ЖИВОТА СИ. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ РАЖДАЕМОСТТА Е НУЛЕВА А ЧОВЕК СИ ОТИВА ВЕЧЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ ПРЕДИ ДА Е НАВЪРШИЛ ОЩЕ 60 ГОДИНИ . АКО НЯКОЙ НЕ ВЯРВА ДА ОТИДЕ ВЪВ ГРОБИЩАТА И САМ ДА СИ НАПРАВИ СТАТИСТИКАТА. ЖАЛКО ЩЕ Е ЧЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ СЕ САМОУНИЩОЖАВА ЗА СМЕТКА НА ШЕПА БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ИМ Е ПЛАТЕНО И НАГЛО НИ УБИВАТ.

Айдеее, и за ниската раждаемост - пак виновни американците... За това, че изхвърляме боклука през прозореца - виновни са янките, че кучетата ни са осрали градинки и улици - пак те виновни. На народ, дето все някой друг му е виновен за простотиите, които сам върши това се полага - мизеря, кал и немотия!

Още когато в Ялта и Техеран прекроиха света! И нема какво да се гордеят с войната в Тихия океан, те загубиха Атлантическата война! Е- те си запазиха за тях барбекюто и кадилаците... и парче от Берлин, но ние духнахме супата .. а едни 200-300 000 души от елита на нацията положиха кости в тая пуста земя Българска! Платихме си и репарациите! Щото сме пичове! Една 8-9 милионна нация да я обезкървиш с 200-300 К по-образовани - ами какво искаш , ще си хварлят и мръсното пране през прозореца - ама са бедни та за това не го правятр препират го със студена вода! ТАКА ЧЕ - НЕВИННИ НЯМА!!

Да бе, много е готино да си в Америка. Там принудително всички внасят пенсионните си вноски в частни пенсионни фондове, които играят с тях на борсата. В Америка има застаряващо население както и в България и когато дойде време да се изплащат тези пенсии ще трябва да се продават акции, за да се изплащат пенсии. Цените на борсата ще се сринат и парите ще се загубят, защото не са гарантирани. Отделно Американците процедират с дефицит само за тази година от 1.2 трилиона долара, миналата година 1.4 трилиона долара. Знаеш ли пич, как се запълва този дефицит ? с пускане на печатната машина за пари. Повече хартийки в обръщение се борят за едни и същи стоки на пазара и имаме инфлация. Парите вложени в пенсионните фондове се обезценяват от тази инфлация и когато дойде време за пенсия ще установиш, че за нищо не стигат. За това не ми говори глупости от сорта на калпав народ ами вземи се ограмоти малко. НЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ В ЧАСТНИ ФОНДОВЕ. Нека да са пожелателни и да се борят за клиенти на пазара.

Всички депутати - на минимална заплата, всички експерти - пенсионери на МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ

Все си мислех управляващите са зле и нищо не разбират, но поне не смеят да правят резки завой. Очевидно просто са набирали смелост да се изака... Това е кражбата на ВЕКА! От личната партида - на всеки отделно се трупат- до общия фонд!!! Нема такава простотия!

И какво излиза,пак тези,които работят и внасят вноски ще плащат за тези ,на които не се осигуряват достатъчно,но имат претенции

"Болен здрв носи!" Четете приказки... то и без това сме приказна страна

и вие другарки и другари! Всичко е ясно! Най-правилното решение за мен е да се забранят завоите в България! Бойко беше срещнал Анна-Мария на един завой! Тая требва да я е намерилна некоя непреодолима серпентина! Но - изправим ли пътищата - нема да има завои и вероятността "шегаджии" да се озоват на възлови места ще понамалее! А Плевнелиев, кво ще кажеш? Таман до тогава Калина Илиева ще е отгледала бебока (да и е жив и здрав!) и ще може да се яви на честен и прозрачен конкурс!! Мечти....

No more curves in BG !!

Близо до моя офис има училище за чужди езици. Всички майки, които водят децата си да учат английски, се събират на кафе в близкото кафене, в което понякога сядам и аз. И ВИНАГИ водят един и същи разговор: "Душата му ще извадя, ама ще научи английски, че да се махне при първа възможност оттук". Винаги ТОЗИ разговор, никога нищо друго! Страно учат децата си на патриотизъм, според мен....

Патриотизмът е като любовта - трябва да е споделен, иначе е смешен! Американският президент може да пита "Кажи ми ти какво си направил за родината си!" щото американците се хвърлят като верове само ако некой е кихнал накриво на техет съдародник където и да е по смета! А моята "майка България" си се такова с мен ката ден! И затова: "Да, душата му ще ивася, ще го влача с трактор ако трябва! " Прави се майките! А ти се питай коя майка иска да прати на гурбет детето си!

Страшно и тъжно, Пух Мечо ; И да не забравяме, че има разлика между страна/родина и държава .

КОЛКО МНОГО ХОРА СА СЕ ПРИСЛАМЧИЛИ КЪМ 1 И 2 КАТЕГОРИЯ ТРУД - БИВШИ ГЛАВНИ ИНЖЕНЕРИ ПО МИНИТЕ ,КОЙНО ИЗОБЩО НЕ СА 1 КАТЕГОРИЯ СЕГА ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИИ - МОЯ БЛИЗКА ТАКА ПОЛУЧАВА ВЕЧЕ 8 ГОДИНИ И СЕГА Е НА 60 ГОДИНИ , А АЗ ЧАК СЕГА ЩЕ ПОЛУЧАВАЛ ТОВА КОЕТО СЪМ ЗАРАБОТИЛА В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА. КОЛКО ХОРА ОТ КРЕМИКОВЦИ ЩЕ СЕ ВЛЕЯТ В СИСТЕМАТА - БЕЗ ЗА ТЯХ ДА СА ПЛАЩАНИ ОСИГУРОВКИТЕ. СИНДИКАТИТЕ ТОВА ДА ТЪРСЯТ.

"Така активи за над 465 млн. лв. на професионалните пенсионни фондове ще минат към солидарния фонд", "без да има индивидуални партиди" ТОВА Е КРАЖБАТА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО!!!!!!! УТРЕ ДАЙТЕ ДРУГАРИ И ЗАПЛАТИТЕ НИ ДА МИНАВАТ ПРЕЗ НОЙ КАТО ИНДИВИДУАЛНИТЕ ФИШОВЕ СЕ ПРЕТОЧАТ В СОЛИДАРНА КАСА! ДЕЕЕЕ*А КОМУНИЗЪМА!!!!

Няма ли кой да озапти Тотьо и дъртата пенсионерка Митрева, скатала се на топло в НОИ! Изкарайте я тази фъфлеща дъртофелница, дайте пенсия от 300 лева и тогава да я чуем каква песен ще запее....

много са 300 лв пенсия. даживее със 135 лв па тогава да я видим.

Стига глупости бе другари.Как си представияте един пожарникар например да мъкне маркуча на 65г.,само защото тази професия е обвързана с първа категория на труд.Всичко в света е измислено отдавна и е глупаво да се правим ,че сега откриваме топлата вода.Другарката Митрева ,като я гледам и тя е мазала филията дълги години с медец ,а сега е седнала да остроумничи и да дърпа оскъдния хляб на хората полагали дълги години честен и почтен труд.Защо не се направи и обяви широко от услужливите медии една статистика колко е средната продължителност на живота в България и колко време получават пенсия хората след приключване на трудовата им дейност за да се види жестоката действителност.Познавам десетки хора ,който си отидоха от този свят безда са получили и първата си пенсия и само не ме убеждавайте, че близките им са компенсирани по достойнство.

Кога ще вдигнете пенсийте? Кога ще вдигнете пенсиите ,питам?

Чудно ми е няма ли най-накрая да разкарат тая нагла бабичка?

уважаеми от ГЕРБ щом заставате всички дружно зад отрядния Ви председател леко открехнете далаверата за да си закупим и ние от апартаментите по два за лев ние няма да искаме по шест а по един за да живеем що годе нормално и да не сме от материала на ББ и ЦЦ и да не правим шменти капели за да се срамуват от нашия ниско качествен генетичен материал

Митко,чедо мое глуповато,жълтоклюно патенце,защо баби не дойдеш да се метнеш у Искаро? Какво ти пречат работещите пенсионери бе мързеливо мрънкало?Оти не се пробваш да работиш за 200-300 лева,като нас работещите пенсионери.Нали от зор и нужда работим за тия мижави жълти стотинки.Дано доживееш до пенсия и да ти дадат 200 лева и тогава да те видя какви лайна ще дъвчеш задоволет нещастнико ?

бабо,бабо,щом работиш на комп. яно ми е каква си с тр, стаж.,иди на село да видиш,какво се казва,, смачкан,,пенсионер.колко свирки си направила по време на работа.сигурно още те пали за онази работа.

Сега съм на 43, лятото ще изчезвам, докато се установя където искам ще съм на 44, ще поработя яко до 60 и ще се пенсионирам с пенсия далеч по голяма от това, което в момента изкарвам тук като работя по 12+ часа. Пък тук да остава който иска, аз съм сенастроил вече на вълна емиграция. До скоро жената се опъваше, ама сега учи усилено английски, защото видя, че отърване няма.

Моето предложение е да отпаднат напълно пенсиите - така по-лесно ще уморят нашите възрастни близки; да закрият университетите - така по-лесно ще затъпеят нашите деца, а тези от нас, които все още мислим да ни пратят за трапанация на мозъка и да ни го махнат, за да не мислим! Писва ми!!!

Защо не коментирате такова предложение: Да се забрани на индивиди, навършили пенсионна възраст /с право на пенсиониране/ да работят в администрацията /във всички организации, които се финансират дори и частично от бюджета/ да работят в такива организации! Нека който получава пенсия да има право да работи САМО и ЕДИНСТВЕНО в производството и в частния сектор. Там се РАБОТИ, а в обществения сектор - се СЛУЖИ. Нека който работи в администрацията на бюджетна издръжка да НЯМА право да получава ЕДНОВРЕМЕННО и пенсия и заплата. Нека млади хора да заемат освободените при това места в администрацията, а не да заминават по чужбина поради липса на работа тук!

това е добро предложение и е доста логично, но има само един проблем - ти си поет! Едно е да говориш за категорийните работници ,(каквото и безумие от гледна точка на българския език да е този израз) возейки се в Мерсецес по жълтите павета, друго е с комунистически плам и неугасим жар да бухаш с чука в забоя! Абе - кесаровото - кесаря...

извинявай ама явно и хабер си нямаш от условията на работа в администрацията младите хора не желаят да работят при тези условия защото "благинките на службата " са само в главите на журналистите

в грубия живот на Дикесовия частен бизнес по тези земи! Що се врете там веее???

Podkrepiam!

Тази жена е родена 1949 год. т.е. на 61 год., а изглежда на 80 г. макар, че не се е преработила на полето и в производството. Да вземе да се позамисли все пак!

Христина Митрева е родена на 15 август 1949 г. Г-жо Митрева, защо не сте излязла вече в зслужена пенсия? Чукнахте наскоро 61 години. Да сте жива и здрава, но младите стоим без работа заради такива като Вас.

Акълът, Санчо, е драгоценен капитал. А в случая с г-жа Митрева той (акълЪТ) се лее на вси страни, с лопата да го ринеш просто!

Тотю бузките заглади ; Хрисито сенилно всичките-ни там ковлади - няма дърти, няма млади . Море, гиди тунеяди .

Аз искам да попитам, какво се случва с универсалните фондове ???

Аз правя предложение всички хора да са пенсионери до 50 годишна възраст с размер на пенсиите, както в Англия. А после да работим докато пукнем на работното си място. ТОВА Е РЕФОРМАТА, КОЯТО НИ ТРЯБВА. Аман вече от умници. Г-жа Митрева, защо не слезете в един рудник и да постоите там само един ден. После ще Ви питам кое на кого да се вдига.

ЗА КАКВА ПЕНСИОННА РЕФОРМА СТАВА ВЪПРОС, КОГАТО БАБИШКЕРИ КАТО ТАЗИ ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИЯ И СА ЕКСПЕРТИ И СА ШЕФОВЕ НА НОИ. Тази алчна и злобна бабишкера ли ще решава въпроси за пенсионното осигуряване. АМИ КУКУВИЦЕ, ЗАЩО НЕ ОБЯСНИШ КАК ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ СЛУЖАТ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ. На кои етнически групи плащаме с парите за пенсии приобщаването им към държавата?? Обясни ни как и на какво основание със средствата на НОИ се разпорежда Министерството на финансите. Докога парите на НОИ ще постъпват в Консолидирания бюджет на правителството, а няма да са в собствена сметка. ТВОЕТО МЕСТО МИТРЕВА Е В КЪЩИ , НЕ ДА РЕШАВАШ ДЪРЖАВНИ ПРОЛЕМИ. Ходи си и сменяй памперсите си по начесто.

Хаха. Даже на три смени: на работам 2-ра около печкатаи 3-та в спалнята ... Значи жените трябва да се пенсионират на 40 години...

ха-ха! пенсионирайте се на 40 и дайте път на младите момичета. най-вече в леглото. цялото мъжко население ще подкрепи тази реформа ;-)

Защо не, само да не излезе, че на приказки всичко е лесно. Защото при такава реформа вие, мъжете, ще работите на 3 смени:):):)

По-добре да сложим възрастови параметри - от35г./до50г - за допустимостта да се заемат от жени държавни постове, оказващи влияние върху социалната сигурност на хората. за мъжеете - съответно 45-55г

Млади люде,оти се косите,като ,че Ви мине?Каквото решат умните глави,че стане и Вие пак че сте е..те.Жени ,мъже всичко под калъчката.Че си работим до последнийо дъх.Ако се пенсионираме по-млади ще псувишаме по-бързо,оти с мижавите пенсии как се живее у нас ?Ако искате отидете у Япония,Германия,Австрия или на Мачо Пикчо у царевичако и там ще живеете като ората-пенсионери.У нас нема живот ни за млади ,ни за стари.Да живее БСП и Герб.Вечна дружба между ДПС и Атака.

Бабо Христино,не давай акъл ами се пенсионирай!Стига толкоз си лапкала от държавната ясла-дай ред на по-млади хора да ръководят НОИ.Аман от изперкали старци на ръководни постове!

Чудесен коментар. Е няколко човека изкочиха "извън темата", но за разведряване - става! Тази Митрева - стара кошница, сигурно цял живот на бюро е седяла и сега иска между хората и хоп "Експерт" - да ама тя не ние полезна и не защитава интересите на народа. Парламента - тези хрантутници да станат 60 - 80 броя, те и без това не ходят на работа в Парламента. А министри, директори и подобни, да им се редуцират заплатите. И този пенсионен фонд и както останалите фондове - "как беше куче влачи танк" - как ще доживеем до 65 години "един бог знае"!!!

"гарантира ранното пенсиониране на хората, които НЯМАТ достатъчно вноски, за да получат пенсии." - Защо и докога АЗ /ние данъкоплатците -та КАТЕГОРИЯ ще издържаме многото тарикати категория? Защо аз съм трета категория човек /будала/ и имам САМО и ЕДИНСТВЕНО задължения към пенсионната система, а тарикатите са и категория и имат само права, въпреки, че не са внесли в осигурителната система достатъчно средства? Защо един работник в КАТ, който сменя регистрационните номера на колите е 1-ва категория, а аз - инженер по строежите съм 3-та??? Докога десетки хиляди чиновници - служители в разни ведомства /МНО, МВР, .../, които НЕ ПЛАЩАТ осигурителни вноски, ще се водят категорийни и ще вземат по 20 заплати при РАННО пенсиониране, които АЗ /ние трябва да изработим и внесем в бюджета ??? Аз знам отговорите, ВИЕ помислете и си отговорете сами!!!

след пенсия да не се разрешава работа.работят само тези,които са били на ,,почивка,,цял трудов стаж.

Митрева ти кога ще се пансионираш Май ти е отдавна време. Че нещо не си вече в час ми се вижда

тя дали изобщо е била някога в час тази бабишкера мазна

ТАЗИ НЕ Е МАЗНА , А Е ХИЩНА И АЛЧНА СТАРИЦА. БЕЗСПОРНО ТАЗИ "СПЕЦИАЛИСТКА" ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ

Тая мумия няма ли да се пенсионира вече?

Пенсиопер който работи му се стопира пенсията иначе от тая варшавска сган ние никога няма да доживеем пенсия.И след 65г.всички пенсии еднакви=1400лв/евра.

Сега се пенсионират и след получаване на пенсия пак си работят редовно.Редно е да се забрани работа в държавни фирми и институции след пенсиониране.Който от тези терикати иска да работи да си направи фирма след пенсиониране и да си бачка.Ако фуражките нямат право сега да работят ,ще има около 200 000 работни свободни ,които ще са заети от млади хора.Требва да се създаде справедливост в обществото.Не става заради това че си бил ченге,веднага да те вземат на работа,а тия дето сега израстват да се чудят какво да правят,да мастурбират,дрогират,напиват и обират възрастните.Необходимо е държавническо отношение.Превилигированите получават по един апартамент дар при пенсиониране ,докато другите по 40 г. работят за да си купят апартамент.Ало,партиите къде спите,та не решавате този въпрос.Редно е ченгетата да се пенсионират на 57 г.,като се изравнят по тоя показател със тези от Европа.Значи във богата Европа,техният труд не се счита за толкова опасен,както тук?А това означава че сме се престарали да угаждаме.Какво да кажем за тези които никога на са влизали в забоя ,но се водят като миньори и избиват пенсии за първа категория на гръб.Примери хиляди.Или експертите безстрастно ще създават законите или да си взимат шапиките и да се махат.

Вече става ясно,че крайната цел на "реформите" е хората да работят докато умрат.Както при мравките и пчелите.С това ще се сложи край на комунистическото извращение да пенсионират жените на 55 и мъжете на 60 години!

Изринете цялата пасмина от парламента- не са ни нужни тия тунеядци които измислят закони за да могат да крадат. Спрете парите за политическите партии, който иска такава - да се издържа от членски внос. Оставете намира пенсионерита и кандидат такива, не ги травматизирайте допълнително....и не забравяйте , че и вие някога ще станете такива. Нека има достойни стари хора....в държавата ни...

Чета те тука и в гравата ми напира песента на Елица и Стунджи, тя си е най-добрия коментар на тези брътвежи на Митрева! (Щото съм прост и мисля с образи, а не с понятия) Аре... с поздрави от мен, те го и тескта по-долу: Море, море, пее, ий... Море, МитрЕВА пее на реката МитреВА ле,... МитреВА ле Море, на реката, до гората МитреВА ле, ий... МитреВА ле !! Тара-ду-дай ду-дара дара-ду-да... (Хей...) Тара-ду-дай ду-дара дара-ду-да... И така ... много пъти и се удря кой по какво намери (за барабани и ТУПАНИ става дума, да не си помислите нещо )