Коментари - Депутатите приеха по-лесната част от фискалния борд | Днес.dir.bg

Депутатите приеха по-лесната част от фискалния борд

Парламентът прие окончателно, на второ четене, промените в Закона за устройството на държавния бюджет, свързани с Пакта за финансова стабилност.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите приеха по-лесната част от фискалния борд | Днес.dir.bg

Коментари

Да-ааа ... Светлината е все по-близо ; Браво, Симеоне ! ( Хайде по-експедитивно нататъка ! )

Мутро-мафиотското правителство ще харчи на поразия и ще вдига данъците, ще намалява заплати и пенсии. Защото бюджет най-добре се пълни с данъци.

Е, и , какво, като мине 2% сами ще влезнат в затвора ли или ще се самонакажат? закон, който не може да се спази не е закон.

Ами сега ?????????? Другари , измислете някаква вратичка ,че пак да си крадем и миловидно ще повишаваме пенсии и заплати та да не личи ??????????????Другари нали трябва да се предсавяме пред хората като социални и добрички ! Ах този Дянков само ни мъти водите , не го е срам развали ни схемичката точно преди изборите!!!!!

а не може ли да има закон според който дефицит е забранен и правителство което го допусне да отива в затвора? Тогава май една тиква ще отиде на топло при аверчетата си догодина...

Пълни глупости! Това явно е някакъв предизборен закон, който ще има за цел да внуши, че дефицита на страната е много нисък. Иначе този закон лишен от всякакъв замисъл. Какво ще стане ако мине 2%, финансовия министър влиза в затвора? Както вече написах, пълни глупости!

Човека с пиците, като види дебелия "пеперони", насочен към точката на майчината си "пица" /ако напиша пица с умалително предполагам ще ме цензурират/, ще отмени и закони и всичко. Аз до сега не съм видял гербер да поеме отговорност за действията си, а все някой друг им е виновен. Сигурно за тоя закон ще обвинят марсиянците, че те им го казали.

така следващия парламент ще отмени. Този "закон" е изключително антисоциален и е в интерес само на олигархията, думбазите и чуждите монополисти. Което означава, че правителството на мутрите, Отворено общество, Световната банДа и Глобална България трябва спешно да бъде свалено в името на народа. България без Герб може, но без народа си не може! Народе!!!!

А какви ще са санкциите, ако този закон бъде нарушен. Дали ше бъдат уволнени Министъра на финансите и Министър председателя, а също и глобени. Или пак е поредния неработещ закон, защото не се знае какво става ако се наруши.

КАКЪВ БЮДЖЕТ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА !!! Парите ни за здраве които се съхраняват в НЗОК изцяло се прилапват от най големия и длъжник - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ !!! Здравната реформа е переверзия и гавра с милиони страдащи българи плащащи здравните си вноски на една Здравна каса, чиито бюджет постъпва автоматично в консолидирания бюджет на най големия и длъжник - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ !!! Не по различна е ситуацията на НОИ, чиито резерви събрани в Сребърния фонд бяха декапитализирани минавайки през Фондова борса. Чист бандитизъм е да даваш на частни външин банки да управляват парите на НОИ и да им позволиш чрез Фондовата борса да изкупят на безценица заложените от тях като гаранция пред държавата собствени ценни книги !!!! Защо отново бандитската държава ще е тази която ще управлява средствата ни за "достойни" старини ????? ЗАЩОТО И ТУК КАКТО И ПРИ НЗОК ЛАПАЧКАТА Е ЗА СМЕТКА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ !!!! ПОЛИТИКАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО В СОЦИАЛНАТА СВЕРА СИ Е ЧИСТА ПЕРВЕРЗИЯ. Въпроса е защо този пладнешки грабеж на НОИ и НЗОК се подкрепя и от опозицията??? Защо по този казус не говори и БСП която била против ???

Защо не кажат останалите 60% от БВП за какво, ще ги харчат.... Закона си е една усмирителна "риза"...често ползвана в лудниците като предпазна мярка...

Нещо не си разбрал, държавата ще преразпределя най-много до 40% от парите в държавата останалите 60% остават в гражданите и фирмите, а те го разпределят както намерят за добре.

За по-простите другари искам да кажа, че 80% от цената на магистралите се плаща от Брюксел, само 20% се дофинансира от бюджета, като ефекта върху икономиката е в пъти, като бъдещ бизнес, данъци, осигуровки и т.н. Тези които казват, че нямаме нужда са или популисти или пълни и*иоти без извинение. Вие не бихте ли си направили ремонт в къщи ако някой ви плати 80% от цената?

А ти ще направиш ли ремонт в къщи, дори някой да ти плаща 80% от цената, ако после ще плащаш по хотелски цени пребиваването си?

Кое ще плащаш извинявай? Хората ни дават пари за инфраструктура, а вие пак недоволни. Предлагаш да не строим магистрали ли?

А защо тогава Тиквата казва: " АЗ плащам, АЗ строя, АЗ давам пари..."?

това ли ти е проблема който сън не ти дава?

Дават ги ,но срещу нещо свършено на порции. И ако не се направил нещо като хората -гилотината пада И никой не дава пари за глупости

Защото още не са от еврофондовете. Лека поправка само -ББ трябва да каже -правя ги с парите от джобовете ви

Дават ги ,но срещу нещо свършено на порции. И ако не се направил нещо като хората -гилотината пада И никой не дава пари за глупости

Тезата ти е че нямаме нужда от магистрали ли? Понеже после трябвало да ги подържаме?

Пенсионери от догодина ще Ви обясняват, че няма пари за повишение на пенсиите освен с мотива, че трябват пари за магистрали и с мотива за лимитирания процент на бюджетния дефицит.

А дай сега да увличим пенсиите и да не строим нищо ли? Що за логика? Увеличение ще има, когато станем по-поризводителни. А пенсии отиди да искаш от червените мултимилионери във Вишия съвет на столетницата. Там са ви пенсиите при тях.

Да точно така е! Касиерката от Кауфланд в Германия е с 10-пъти по-голяма производителност от тази в Кауфланд България и за това получава 7-пъти по-висока заплата!!! Ти си смешник.

що не се откажеш от всичко и заживееш със 120-200 лв. месечно. А пенсиите ги открадна онзи, който предизвика изкуствена хиперинфрация, разпродаде, открадна и унищожи промишлеността, обра спестяванията на населението и направи убийствена пенсионна "реформа", като намали пенсиите с 2/3. Името му е Иван Костофф. Не че ония от Позитано са невинни - в играта срещу България са, но основният виновник в случая, е Костофф. Сегашните идиоти заиграват и обират не само населението, резерва и бюджета, но се готвят да продават земеделски земи - територия. Да знаеш едно: този геноцид за възрастните поколения, ще има страшна възмездна цена за палачите и за онези, които ги подкрепят. Скоро.

А при Станишев сит пенсионер ли беше?

Интересно е също дали и при Жан е бил сит?

Парите за магистралите ги дават от ЕС. Това са пари, които влизат директо в Българската икономика и осигуряват работни места. А парите, които ти си спестявал за пенсия - бяха опукани от правителството на любимата ти партия, когато начело беше Жан. Търси си ги от тях.

Прав си, парите ги дав ЕС, но още не ги е дал и дали ще ги даде не се знае... И за работните места си прав, осигуриха високо платени работни места за турците от "Мапа Дженгиз"...

По-голям цинизъм от поддръжниците на ГЕРБ не съм срещал. Ще дойдете на мойте години и ще си ядете магистралите.

По времето на Тройната коалиция сит пенсионер ли бяхте? Моля да ми отговорите!

имаме нужда от тези магистрали за да привлечем туристи - една от печилившите индустрии,които внасят данаци в държавата,с които се плащат пенсии. Колкото до краденето от държавата и наши и ваши крадоха, защото няма последствия за крадците.

Защо не запишат със закон ,че работните местта трябва да се увеличават с 2% всяка година,че заплатата трябва да расте реално с+5% и с отчитане на инфлацията .Да се намали администрацията в процентно отношение, като тази в Германия в рамките на две години. Въвеждане на елекронно правителство да 6 месеца. Тогава бих повярвал,че някой ще ни забележи, като място за инвестиции.

Най-добре да се запише, че всеки е милионер и да му се даде по един милион евро.

Винаги сме на опашката. От няколко години се говори в ЕС, че 2% бюджетен дефицит не може да е критерии, а по скоро се акцентира на дължавния дълг вече. Вижте какво стана с Гърция. Но какво да се прави, то ЕС не знае как да се справи камо ли Дякоофф.

Гърците 10 години лъгаха, че имат дефицит 2%!

Какви са тези псевдо закончета?? Има закон за държавния бюджет и не е необходимо допълнителни недоносчета...Нима не разбирате че по този начин ще продължавате да тънете в блатото, защото като се искат пари примерно за здравеоназване ще ви се казва"няма защото ще нарушим закона за 2% дефицит така че вие си умирайте, защото закона така повелява".Всички закони касаещи икономиката се приемат без консенсос а само от управляващите и от време на време от обърнати палачинки..Нима останалите не представляват голяма част от гласуващите.......Радвайте се "как пак е нашата" защото следва и да поплачете....

А каква е алтернативата? Да харчим повече отколкото изкарваме ли? И да трупаме дългове за бъдещите поколения, а ние да ядем кюфтетата днес, защото ще ги плащат тези след нас? А тези след нас стават все по-малко и по-малко и все по-необразовани, т.е. ще изкарват все по-малко пари и ще пълнят бюджета по-малко.

Не е въпроса да харчим повече отколкото изкарваме а да разпределяме ПРАВИЛНО това което имаме..Дали има такова разпределение заложено в закон???Така че ще си нсправим 2% дефицит но за сметка на социалната,сдравната и образователната система а не за МВР, МНО и други силови министерства..Разгледайте бюджета и ще видите за какво става дума....

Ами точно така и трябва да бъде. Харчиш колкото изкарваш и точка по въпроса. На който не му стигат парите - да мре. Никой не е длъжен да му плаща сметките.

Не колкото изкарваш, а колкото ти подхвърлят в паничката!

Браво добро решение на парламента, трябва да се забрави на правителството да харчи повече от колкото "изкарва".

Браво Дянков, всичко друго е гръцкия вариант, само че нас няма да ни спасява Европа, а ще се върнем в първи клас, както по времето на Жан.

По щастлив убиец не съм виждал! Тове е един пример, когато собственото его надделява над всичко, а за мисъл не може да се говори и на теория.

и тоя ни разказа играта...

И ти това как точно го разбра за конкретния случай?

Не е много трудно за разбиране. Правителството ще харчи бюджетни средства за каквото си пожелае, а когато парите свършат или се стигне до този праг, ще има оправдание както за повишаване на всякакви плащания към държавата, така и за отказ да повишава заплати, социални разходи и т.н.

Коментари - Депутатите приеха по-лесната част от фискалния борд | Днес.dir.bg

Депутатите приеха по-лесната част от фискалния борд

Парламентът прие окончателно, на второ четене, промените в Закона за устройството на държавния бюджет, свързани с Пакта за финансова стабилност.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите приеха по-лесната част от фискалния борд | Днес.dir.bg

Коментари

Да-ааа ... Светлината е все по-близо ; Браво, Симеоне ! ( Хайде по-експедитивно нататъка ! )

Мутро-мафиотското правителство ще харчи на поразия и ще вдига данъците, ще намалява заплати и пенсии. Защото бюджет най-добре се пълни с данъци.

Е, и , какво, като мине 2% сами ще влезнат в затвора ли или ще се самонакажат? закон, който не може да се спази не е закон.

Ами сега ?????????? Другари , измислете някаква вратичка ,че пак да си крадем и миловидно ще повишаваме пенсии и заплати та да не личи ??????????????Другари нали трябва да се предсавяме пред хората като социални и добрички ! Ах този Дянков само ни мъти водите , не го е срам развали ни схемичката точно преди изборите!!!!!

а не може ли да има закон според който дефицит е забранен и правителство което го допусне да отива в затвора? Тогава май една тиква ще отиде на топло при аверчетата си догодина...

Пълни глупости! Това явно е някакъв предизборен закон, който ще има за цел да внуши, че дефицита на страната е много нисък. Иначе този закон лишен от всякакъв замисъл. Какво ще стане ако мине 2%, финансовия министър влиза в затвора? Както вече написах, пълни глупости!

Човека с пиците, като види дебелия "пеперони", насочен към точката на майчината си "пица" /ако напиша пица с умалително предполагам ще ме цензурират/, ще отмени и закони и всичко. Аз до сега не съм видял гербер да поеме отговорност за действията си, а все някой друг им е виновен. Сигурно за тоя закон ще обвинят марсиянците, че те им го казали.

така следващия парламент ще отмени. Този "закон" е изключително антисоциален и е в интерес само на олигархията, думбазите и чуждите монополисти. Което означава, че правителството на мутрите, Отворено общество, Световната банДа и Глобална България трябва спешно да бъде свалено в името на народа. България без Герб може, но без народа си не може! Народе!!!!

А какви ще са санкциите, ако този закон бъде нарушен. Дали ше бъдат уволнени Министъра на финансите и Министър председателя, а също и глобени. Или пак е поредния неработещ закон, защото не се знае какво става ако се наруши.

КАКЪВ БЮДЖЕТ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА !!! Парите ни за здраве които се съхраняват в НЗОК изцяло се прилапват от най големия и длъжник - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ !!! Здравната реформа е переверзия и гавра с милиони страдащи българи плащащи здравните си вноски на една Здравна каса, чиито бюджет постъпва автоматично в консолидирания бюджет на най големия и длъжник - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ !!! Не по различна е ситуацията на НОИ, чиито резерви събрани в Сребърния фонд бяха декапитализирани минавайки през Фондова борса. Чист бандитизъм е да даваш на частни външин банки да управляват парите на НОИ и да им позволиш чрез Фондовата борса да изкупят на безценица заложените от тях като гаранция пред държавата собствени ценни книги !!!! Защо отново бандитската държава ще е тази която ще управлява средствата ни за "достойни" старини ????? ЗАЩОТО И ТУК КАКТО И ПРИ НЗОК ЛАПАЧКАТА Е ЗА СМЕТКА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ !!!! ПОЛИТИКАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО В СОЦИАЛНАТА СВЕРА СИ Е ЧИСТА ПЕРВЕРЗИЯ. Въпроса е защо този пладнешки грабеж на НОИ и НЗОК се подкрепя и от опозицията??? Защо по този казус не говори и БСП която била против ???

Защо не кажат останалите 60% от БВП за какво, ще ги харчат.... Закона си е една усмирителна "риза"...често ползвана в лудниците като предпазна мярка...

Нещо не си разбрал, държавата ще преразпределя най-много до 40% от парите в държавата останалите 60% остават в гражданите и фирмите, а те го разпределят както намерят за добре.

За по-простите другари искам да кажа, че 80% от цената на магистралите се плаща от Брюксел, само 20% се дофинансира от бюджета, като ефекта върху икономиката е в пъти, като бъдещ бизнес, данъци, осигуровки и т.н. Тези които казват, че нямаме нужда са или популисти или пълни и*иоти без извинение. Вие не бихте ли си направили ремонт в къщи ако някой ви плати 80% от цената?

А ти ще направиш ли ремонт в къщи, дори някой да ти плаща 80% от цената, ако после ще плащаш по хотелски цени пребиваването си?

Кое ще плащаш извинявай? Хората ни дават пари за инфраструктура, а вие пак недоволни. Предлагаш да не строим магистрали ли?

А защо тогава Тиквата казва: " АЗ плащам, АЗ строя, АЗ давам пари..."?

това ли ти е проблема който сън не ти дава?

Дават ги ,но срещу нещо свършено на порции. И ако не се направил нещо като хората -гилотината пада И никой не дава пари за глупости

Защото още не са от еврофондовете. Лека поправка само -ББ трябва да каже -правя ги с парите от джобовете ви

Дават ги ,но срещу нещо свършено на порции. И ако не се направил нещо като хората -гилотината пада И никой не дава пари за глупости

Тезата ти е че нямаме нужда от магистрали ли? Понеже после трябвало да ги подържаме?

Пенсионери от догодина ще Ви обясняват, че няма пари за повишение на пенсиите освен с мотива, че трябват пари за магистрали и с мотива за лимитирания процент на бюджетния дефицит.

А дай сега да увличим пенсиите и да не строим нищо ли? Що за логика? Увеличение ще има, когато станем по-поризводителни. А пенсии отиди да искаш от червените мултимилионери във Вишия съвет на столетницата. Там са ви пенсиите при тях.

Да точно така е! Касиерката от Кауфланд в Германия е с 10-пъти по-голяма производителност от тази в Кауфланд България и за това получава 7-пъти по-висока заплата!!! Ти си смешник.

що не се откажеш от всичко и заживееш със 120-200 лв. месечно. А пенсиите ги открадна онзи, който предизвика изкуствена хиперинфрация, разпродаде, открадна и унищожи промишлеността, обра спестяванията на населението и направи убийствена пенсионна "реформа", като намали пенсиите с 2/3. Името му е Иван Костофф. Не че ония от Позитано са невинни - в играта срещу България са, но основният виновник в случая, е Костофф. Сегашните идиоти заиграват и обират не само населението, резерва и бюджета, но се готвят да продават земеделски земи - територия. Да знаеш едно: този геноцид за възрастните поколения, ще има страшна възмездна цена за палачите и за онези, които ги подкрепят. Скоро.

А при Станишев сит пенсионер ли беше?

Интересно е също дали и при Жан е бил сит?

Парите за магистралите ги дават от ЕС. Това са пари, които влизат директо в Българската икономика и осигуряват работни места. А парите, които ти си спестявал за пенсия - бяха опукани от правителството на любимата ти партия, когато начело беше Жан. Търси си ги от тях.

Прав си, парите ги дав ЕС, но още не ги е дал и дали ще ги даде не се знае... И за работните места си прав, осигуриха високо платени работни места за турците от "Мапа Дженгиз"...

По-голям цинизъм от поддръжниците на ГЕРБ не съм срещал. Ще дойдете на мойте години и ще си ядете магистралите.

По времето на Тройната коалиция сит пенсионер ли бяхте? Моля да ми отговорите!

имаме нужда от тези магистрали за да привлечем туристи - една от печилившите индустрии,които внасят данаци в държавата,с които се плащат пенсии. Колкото до краденето от държавата и наши и ваши крадоха, защото няма последствия за крадците.

Защо не запишат със закон ,че работните местта трябва да се увеличават с 2% всяка година,че заплатата трябва да расте реално с+5% и с отчитане на инфлацията .Да се намали администрацията в процентно отношение, като тази в Германия в рамките на две години. Въвеждане на елекронно правителство да 6 месеца. Тогава бих повярвал,че някой ще ни забележи, като място за инвестиции.

Най-добре да се запише, че всеки е милионер и да му се даде по един милион евро.

Винаги сме на опашката. От няколко години се говори в ЕС, че 2% бюджетен дефицит не може да е критерии, а по скоро се акцентира на дължавния дълг вече. Вижте какво стана с Гърция. Но какво да се прави, то ЕС не знае как да се справи камо ли Дякоофф.

Гърците 10 години лъгаха, че имат дефицит 2%!

Какви са тези псевдо закончета?? Има закон за държавния бюджет и не е необходимо допълнителни недоносчета...Нима не разбирате че по този начин ще продължавате да тънете в блатото, защото като се искат пари примерно за здравеоназване ще ви се казва"няма защото ще нарушим закона за 2% дефицит така че вие си умирайте, защото закона така повелява".Всички закони касаещи икономиката се приемат без консенсос а само от управляващите и от време на време от обърнати палачинки..Нима останалите не представляват голяма част от гласуващите.......Радвайте се "как пак е нашата" защото следва и да поплачете....

А каква е алтернативата? Да харчим повече отколкото изкарваме ли? И да трупаме дългове за бъдещите поколения, а ние да ядем кюфтетата днес, защото ще ги плащат тези след нас? А тези след нас стават все по-малко и по-малко и все по-необразовани, т.е. ще изкарват все по-малко пари и ще пълнят бюджета по-малко.

Не е въпроса да харчим повече отколкото изкарваме а да разпределяме ПРАВИЛНО това което имаме..Дали има такова разпределение заложено в закон???Така че ще си нсправим 2% дефицит но за сметка на социалната,сдравната и образователната система а не за МВР, МНО и други силови министерства..Разгледайте бюджета и ще видите за какво става дума....

Ами точно така и трябва да бъде. Харчиш колкото изкарваш и точка по въпроса. На който не му стигат парите - да мре. Никой не е длъжен да му плаща сметките.

Не колкото изкарваш, а колкото ти подхвърлят в паничката!

Браво добро решение на парламента, трябва да се забрави на правителството да харчи повече от колкото "изкарва".

Браво Дянков, всичко друго е гръцкия вариант, само че нас няма да ни спасява Европа, а ще се върнем в първи клас, както по времето на Жан.

По щастлив убиец не съм виждал! Тове е един пример, когато собственото его надделява над всичко, а за мисъл не може да се говори и на теория.

и тоя ни разказа играта...

И ти това как точно го разбра за конкретния случай?

Не е много трудно за разбиране. Правителството ще харчи бюджетни средства за каквото си пожелае, а когато парите свършат или се стигне до този праг, ще има оправдание както за повишаване на всякакви плащания към държавата, така и за отказ да повишава заплати, социални разходи и т.н.