17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне кучетата ни стават

a защо не споменат ,че кучето е глобено посмъртно защото е лаело 40мин.?-

Когато кучетата са по - добри от хората.

За съжаление кучетата са много по човечни от човеците напоследък

Това в дир-а е някаква свободна интерпретация на Дойче веле с детайли за България, каквито няма в нито един от германските сайтове. Най-многото, което се споменава е че кучето е осиновено в Бон, където е прехвърлено от България от защитници на животните преди 3 години. Тук-там се подхвърля стандартната злобна забележка, че кучето е било малтретирано в България, все едно че това е нещо най-нормално за България. Моите наблюдения за бездомните кучета в Бг сочат точно обратното - малко са местата където те се радват на такава свобода както в нашата изстрадала татковина. Естествено, както много наблюдателни коментатори в дир-а забелязаха, в нито един от сайтовете няма поне малко критика към бюргер бабката, която е зарязала животинката в пламъците. А всеки почтен журналист би трябвало да усети че нещо в тази история не е както трябва и освен герой, какъвто несъмнено е Мина, има и един субект с доста съмнителни качества, сред които изпъкват егоизъм и неблагодарност, които са оставени да бъдат оценявани само косвено от по-умните и по-чувствителни читатели.

Просттията дразни! Бабката на 75 години вероятно е със слухов апарат, ако не при нсяко положение от години гълта хапчета, някои и за сън. не се казва и колко е високо кучето, къде е станал пожара, от къде е излязла/извадена жената. Доказано е че СО и СО2 са доста по тежки от въздуха, причина кучето да се нагълта с тези газове. 15% СО2 е смъртоносна доза -35% насищане с СО2 гаси пожара н датворени помещения. Какво значи зарязала вероятно пожарникарите са вадили бабата от къщата, а кучето вече не е лаело. Приказвате, но дано не ви стига участта им.

Простотията дразни наистина! 1. Бабката със или без слухов апарат е чула лаенето на кучето! 2. Щом е излязла от къщата (едноетажна!), значи е знаела за какво лае кучето! 3. Напускайки, дори не е помислила за единственото живо същество, което е било край нея 24 часа в денонощието. Порядъчните хора би трябвало да се грижат за домашните си любимци, както за себе си. А бабката не го е направила - дали от 'хапчета', както казвате, или нещо друго, репортерите на тази история предпочитат да не анализират. По-лесно е да се пускат подмятания за лошотията в една друга страна!

Ебати героичното куче. Вечна слава!

поне някоя жива и умна твар да е наследила старите български гени.Щото от нашите мили политици няма как да се случи:(((

Сирийски мигрант: "По-добре куче в Германия, отколкото човек в България!"

Започнах да чета,стигнах до " немската вълна", леко се издрайфах и приключих с четенето...

Ще си Купи ново куче !!!

Бъдете сигуурни, че жената не е купила кучето. Маргарита Пеева събира в приют бездомни животни, голяма част от тях заминават за Германия, друга част се осиновяват у нас. Има сайт в който се показват и кучета кандидатстващи да бъдат "осиновени+. Животните са кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани -чипирането става при вземане на кучето от приюта. В същност германците осиновяват и кучета с ампутирани крайници, опашки, уши -за тях не е важна породата

Поне е живяло щастливо 3 години в Германия.И много обичано от собственичката си

в България било малтретирано кучето , сигурно така е казало самото куче на разследващите от Дойче веле . Пък в Германия било в прекрасни грижи , но починало при пожар , събудило собственичката си , тя излязла с кучето , но кучето се върнало в апартамента , затворило си само вратата , защото обичал топлината на огъня . Тия в Дойче веле са изкукуригали , кучето е спасило швабката , а то е било заключено някъде и не могло да излезе , пък швабката като била вътре , не го е спасила , както то нея , пък вече когато била навън , пожарникарите уж я били спряли . Разказ за наивници .

Толкова тъжно! Сега поне намира покой, горкото! Ужасно тъжна съдба е имало!!!

Осиновителката е постъпила егоистично като не е взела кучето със себе си!Много добре е разбрала че има пожар,и кучето също може да пострада!Да й се потърси отговорност ,не стига че българско куче я спасява,а го оставя в пожара тъпачката!

Горкото кученце,жената е заубила е приятел,но е трябвала да мисли и за кучето нали са неразделни и било най скъпото!Къде бяга без него?Жалко,трагична история , Мина наистина е герой,но е била изоставена в неподходящ момент!

2019-03-06 12:24:34 юрист (нерегистриран) Най-древният бартерен договор е сключен между човека и кучето и той е-ПОДСЛОН И ХРАНА СРЕЩУ ВЯРНОСТ И ОБИЧ. До сега никога никое куче не е нарушило от своя страна този неписан договор,но за човека неможе да се каже същото.

Марк Твен - откакто опознах кучетата, намразих хората ! (нерегистриран) 2019-03-06 11:13:59 ПОКЛОН (нерегистриран) Поклон пред добротата на кучето !!!

Така е било писано, осиновява си куче чак от БГ и след 3г. те спасява от сигурна смърт, на него също така му е било писано. Понякога си мисля,че повечето неща са ни писани и колкото и да се мъчиш да промениш нещо то просто се случва, а това е поредния пример. Ами ако не го беше осиновила??

в тази новина има много материал за размисъл .за тези,които искат и могат ...

Кучето обаче останало вътре. като гледам мина не е блондинка (това е шега , харесвам русички ) , много вероятно госпожата ,като е излязла и веднага е затворила вратата , за да не се разпростира пожара , все пак кучета много , кеф ти от България ,Украйна ,Румъния кучета колко си щеш

Бог да го прости, горкото!!! А "обичливата" Ирмгард Абу-Най -нещо циганско има в нея, го оставила да изгори, фашистката пачавра мръсна!!!

Защо ти трябваше да напускаш България? Немските варвари там ти дават право да лаеш по половин час на ден и те оставиха да изгориш в пожара. Най-добре в Германия са педалите, мигрантите и всякаква извратена сган от цял свят. Ама, горкото куче откъде да знае.

Каква, унизителна статия за България ,.... написана от Дойче Веле !!! Отврат!! Кучето било "жертва на брутално насилие" !!??? Как, го разбрахте това насилие, бе долни драскачи от Дойче Веле : Питахте кучето "Шпрехин зи дойч" или на кучешки език с "лаене го питахте" ????;)) А къде са, Cиновете, на тази стара жена, която им е Mайка??? Защо не пишете , че във вашата страна, емоционалните отношения, куче с човек е по силно от колкото майка със децата си и обратно ?? Напишете , че хората при вас са като животни в отношенията си помежду си !! HO, от друга страна, нека ви се смее целият свят , че българско куче спасило жената, a не хора или синовете и !!! От вашият немски, разбират САМО КОНЕТЕ ВИ !! Смях и СРАМ за ДОЙЧЕ ВЕЛЕ!!!! Да ви Е.П.М !!;))

Мда, счупена лапа и отрязана опашка обаче показания на немски иска от кучето!

Олигофрен си !!!!;))) С кучетата, и с котките живеят и си общуват, но с хората се държат като с животни !! Срещу мен има цял блок с 50 квартири , във всичките, има настанени от общината , самотни ,разведени жени, на възраст от 40,50,60,70,80 години , всичките имат кучета или котки и с тях общуват , но дори помежду си не общуват въпреки, че са само жени!!!!! Това им е социалният контакт !!! Мъжете , бягат от тях , не искат да чуят за такива самотници !!! И това е от години,.... и са хиляди , нито децата им идват, нито роднини да ги видят поне !!! Пълен капут са , Кретене !!!!!!! Oт, 19 години ги наблюдавам , студени хора са !!!;)) А на тебе като не вярваш съм ти Е.П.М ...олигофренска!!!!;))хахаха

Така е, освен смъртта и героизма на едно куче (по-добро и благородно от много от нас-хората, впрочем) има и друго много тъжно в тази история - а именно самотата и изоставеността на много, много възрастни хора, от което се възползват често престъпници като телефонните измамници, например! Това не би трябвало да е така, защото всички ще остареем един ден. Почивай в мир, мила Мина!

Горката животинка! В България много от хората са по-малко от това това куче! Направо са си помияри в сравнение с Мина!

Най- скъпото в живота й било кучето... децата били далече... Като почине такава жена я откриват след месец два щото не си е платила тока... Дано не дойде това и тук- всичко човешко са загубили- иска се смелост да се разкаже тази трагична история!

Няма как, по дефиниция, да не е била малтретирана в България кучката, и да не е после цъфнала в немско. Няма как и мигрант да е минал оттук и да не е бит и ограбен.

"Средно при нас пристигат по три кучета месечно от България", айде смалете малко, дойче зеле и Алберт Швайцер, вие числата и нулите ги нямате за нищо! Ако само в Бон всеки месец докарват по 3 кучета на месец, това прави 36 кучета на година. Вие май всеко куче, което е подритнато от някъде и някой го прибрал в Германия, го пишете от България. Както и, че живеели 2 000 000 българи в Германия! Вие май всички сирийци, които покани Меркел ги пишете българи.

даже е малко бройката, малкото останали истински ХОРА с главни букви се борят да намерят по хубав живот от всекидневните изродщини в милата ни родина. На децата не прощават пък не можеш да си предсавиш на животните какво причиняват.

Надявам се кучето Мина да отиде в кучешкия рай!!! Омерзен съм от отношението на германската му собственичка и се надявам да и забранят да отглежда каквито и да е животинки, защото отношението и говори за липса на всякаква отговорност към тях. Журналистът можа да види престъпното отношение към кучето в България, но не и още по-престъпното отношение към него в Германия. Фрауто е спасила страхливата си душичка, без да даде никакъв шанс на "любимката" си. Това е правилното, типично по германски!!! Бесен съм и от насочеността на идеята на статията в неправилната посока, намирисва ми на нацизъм!!!

Само не вденах как са разбрали, че кучето е малтретирано. Раните си може да е получило и от други кучета, не от хора. За счупения крак също може да има сто причини. Но като чета статията излиза, че немските газови камери са едно нищо в сравнение с теглото на едно бездомно българско куче. Поне натам ни води милозливият автор.

Внушението е, че българите са изроди. Германците са обожествени. Кучето - кучета го яли. Манипулативна гадост. Жалко за хайванчето.

Това не е внушение! Това е ФАКТ! В България е пълно с ненормални изверги, където тровят и стрелят по животните! Обиколил съм много държави и мога да ти кажа, че такова чудо като в Бг има само в третия свят!

Няма как да не е така, защото живеем в конкурентна среда с глутниците по улиците. На някои места да те е страх да минеш направо. На Цариградско в градинката до алея Яворов лятно време лежат по 7-8 огромни песове! Аз няма да тръгна да убивам, ама държавата ни пази кучетата, а не нас. Затова хората се решават да вземат нещата в свои ръце. Колко кучета, умъртвили хора, са застреляни? Колко собственици са глобени? Колко са скопени? Затова изродска ни е държавата, а хората просто оцеляват в тая джунгла.

Това да го четат депутатите лъжливи!!!

Българите са лоши и тормозят кучета, немците са добри и ги спасяват и после ги оставят да изгорят живи по стара немска традиция.

Позор за бабичката, която остави спасителя си да изгори. Какво и пречеше да го спаси заедно със себе си. След като е спасила дъртата си кожа се е сетила, че вътре има още някой ама ако може някой пожарникар да рискува да влезе. Ще тежи на нейната съвест.

Българско куче спаси стопанката си от пожар, тя го остави да умре в пламъците. Ето това трябва да е заглавието. Оставела го е като непотребна вещ, нали е българско, ще си купи ново. СРАМ!!!

Марк Твен - откакто опознах кучетата, намразих хората ! (нерегистриран) 2019-03-06 11:13:59 ПОКЛОН (нерегистриран) Поклон пред добротата на кучето !!!

Горкото животно, то е било член от семейството, поне последните 3 години от живота си е било щастливо и обичано !

Не разбирам как"обичаното куче" живеело в клетка? Такава ли е германската обич. Да затвориш едно куче в концентрационен лагер.

skromna35

Къде пише, че е било в клетка, бе!?

Забелязах, че много хора пишат "не" заедно с глагол. Тако го пправи и "нерегестриран Юрист". "Неможе". А трябва "Не може".

Немска Бабо, защо остави кученцето да изгори ? Срам, срам и позор ! Жалки дойч-картофелн - заслужена ви е нерадостната съдба.

Към alexbg21! Браво!!!! Това е масова грешка, а не трябва да бъде!

Най-древният бартерен договор е сключен между човека и кучето и той е-ПОДСЛОН И ХРАНА СРЕЩУ ВЯРНОСТ И ОБИЧ. До сега никога никое куче не е нарушило от своя страна този неписан договор,но за човека неможе да се каже същото.

Давам ти 100 ++++++++++++++=

Поне толкова стар е и договорът между човека и котката. Котките пазят запасите от зърно и храна на хората от мишки, а в замяна получават подслон и храна. За това котките носят мишки на стопаните си, като доказателство, че си вършат работата и за това домашната котка е била разпространена по целия свят от човека, особено от мореплавателите.

Кой в Б-я не е малтретиран? Хората едва свързват двата края, старци бити, убити, изнасилени. Какво остава за кучета и котки. Tакава порода е българина - просто парче. Ама ако не е ще си избере ли Бацето да му решава съдбата? А Бацето се явява най-интелигентен от кандидатите и е само с едно Винету. О времена, о нрави биха викнали някои.

Давам ти 100 ++++++++++++++=

kitty2@

Добре и аз съм за каузата животни на 4 лапи,обяснете ми колко професора от България живеят в Германия сега и с какво могат да ни помогнат.Мога да ви кажа ,че с почти нищо.Никой не знае манталитета им добре.Това с два езика и то западни ,а не източни си )О-ох боли.Кучето е приятелче и съжалявам за трагедията ,но за другото си помислете.

Точно това е разликата между кучето и хората ! Кучето безрезервно, безусловно помага на стопанина си и рискува живота си.

Как се отразяват новините за Германия и БГ? За Германия: Осиновено българско куче-герой в Германия спаси стопанката си от зловещ пожар, но не и себе си За България: Жена беше събудена от кучето си за пожар и избяга позорно, като го остави да изгори живо в клетката си

В България епросто един помияр, ритан, бит, изстезаван. В Германия е член на семейството и най-верен приятел. Въпрос на възпитание и цивилизованост. Това е. И колкото е по-прост и глупав един човек, толкова по-гадно се отнася и с хора и с животни.

Е, германците показаха колко верен приятел им е и член на семейството. Оставиха го да умре в пламъците!

Манипулатоир нещастен, ти би ли се хвърлил в пламъците да спасиш някого?

Кучето е било в клетка, таласъм. И не е имало никакъв шанс горкото. Толкова за "хуманните" германци. Цяла Източна Европа бачка и слугува на немците и на немските баби и дядовци, а такива като тебе за купичка помия ги величаят.

Мозъкът ти е в клетка.

2019-03-06 11:13:59 ПОКЛОН (нерегистриран) Поклон пред добротата на кучето !!!

Цитатът е на Марк Твен и съм напълно съгласен с него ; ))))

Прав си, грешка !

а може и да се обадило на пожарната,се пак е българско куче

Българското куче изгоряло, за да спаси немски пенсионер. Семантични паралели на ежедневието...

Става ясно, че кучетата в Германия имат право да лаят по половин час на ден и ако стане пожар ги зарязват като непотребни боклуци да изгорят. Но иначе българите сме описани като варвари.

Не мислиш - ако кучето лае по-дълго време, значи е малтретирано !

Не. Означава, че отвън минава някой от новите, по-обичаните европейци. Затова лае.

Не, значи,че може да се наложи да го приспят или стопаните да си потърсят нов дом, ако някой съсед се оплаче.

ОСТАНАЛО ЖИВО ! В ГЕРМАНИЯ СА ГО ЗАРЯЗАЛИ ДА ИЗГОРИ КАТО СТАР ВЕСТНИК !!!

"Има право" да бъде затворено в клетка и да лае само по половин час на ден. Тези са изроди на изродите.

Не, просто в Германия си има железни правила за отглеждането на домашните любимци, съобразявайки се с околната среда и съседите! Как би се чувствал, ако някое съседско куче, по цял ден лае и те побърква?В Германия има закони, които стриктно се спазват от германците

Не, просто изродите създават изродски правила. А такива като тебе за купичка помия ги величаят. Между другото тези хора смятат всички останали за тор. Впрегнали са цяла Източна Европа да им слугува, ама с чалмите не уцелиха, те ще им видят сметката. И вече са ги почнали.

Немската бабичка оставила кучето да изгори живо, но 95% от статията е за "лошите" българи и прекрасната Германия. И вместо БГ медиите да защитят България или поне да изолират тази "новина", те я препечатват заедно с антибългарската пропаганда. ЗАТОВА СМЕ НА КОЛЕНЕ! ВИНАГИ! ЗАРАДИ ШЕПА ПРОПАДНАЛИ МИШКИ, ГОТОВИ НА ВСИЧКО ЗА КУПИЧКА ПОМИЯ!

Точно!

kitty2@

Не това куче шок ,по-големия е мис Свят - Алесандра Сноу -германка по-грозна от българките с опита си да копира славянските черти ,а не изръбените германски мутри,изсечени като с чук.

БИОЛОЗИ ОТ УНИВЕРСИТЕТА "ЧАРЛЗ ДАРВИН" ТВЪРДЯТ , ЧЕ КУЧЕТО Е СКИМТЯЛО В НАЧАЛОТО ОТ ЗАДИМЯВАНЕТО, В ПОСЛЕДСТВИЕ Е ЗАПОЧНАЛО ДА ВИЕ ОТ БОЛКА , ИЗГАРЯЙКИ ЖИВО !! ВСЕ ЕДНО Е КРЕЩЯЛО " НЯМА ЛИ КОЙ ДА МЕ СПАСИ БЕ , ИДИОТИ" !!!! ТА , ТАКА .