Ново райониране за столичните училища изненада неприятно родителите

По адрес и уседналост беше най-близкото до вкъщи - сега е на половин час ходене, оплака се майка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще доживеем ли времето, когато от държавната и общинските администрации ще мислят с главите си, а не със задниците? Изобщо, ще доживеем ли времето, когато ще отстояваме правата на децата си?!?

Всякакви пищят за какво ли не: ученици, колоездачи, мотористи, кучкари, земеделци, таксита .....

В една нормална правова държава имаме СТАБИЛНОСТ, закони, правилници и прочее не се променят непрекъснато, набързао, тайно и непрозрачно, много вероятно с някаква скрита цел. Ако написаното е вярно това е срамота. При положение, че за да попадне дете в дадено училище се иска 3 години да е живяло на даден адрес да се сменят районите всяка година е свинщина.

МАМА YO, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! ИСКАМ ИЗЦЯЛО ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПЗВАНЕ ТИЯ СКО ТОВЕ! Е У АФГАНИСТАН ДА ХОДЯТ. ЗА ТАМ ДИПЛОМИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ. И ЗА ОРАНЖЕРИИТЕ В ИСПАНИ,Я СЪЩО :) РАТАИ И ПА ЧАВРИ.

Къде ли е онуй същество Дамянова, което е отговорно за всички простотии в образованието? Как ли спи нощем? Ако има изобщо съвест. Гербаджии(с погнуса)!

104-то е страхотно училище за първокласници, едно от най-добрите до 4-ти клас, не знам какво мрънкат толкова.

Много важно къде ще запише келеша. 73-то иска. Връщай се на село в единственото школо. Като не ти харесва има частни училища. Умните хора там си пращат децата.

В тоя район има огромно строителство. Блоковете никнат като гъби след дъжд. И естествено,няма как да се насмогне нито с училища нито с детски градини. Само от началото на годината, в тоя район са завършени над 30 блока.

НА АЛЕКС И ВЛАДИ ИМ ТРЯБВА ИТАЛИАНЕЦ, НЕ ДИПЛОМИ. ЗА КАКВО ИЗОБЩО ДА СЕ ХАРЧАТ ПАРИ?! УРОЦИТЕ ПО КАВАЛ СА БЕЗПЛАТНИ :)

Си се преместил специално за да бъдеш в това училище? Тоя район е почти изцяло ново строителство. Да си отиват обратно по родните места-там и училища има празни и детски градини има празни.

МАМА YO, МАЙ МУ НАТА ИВАНЧЕВА, НЕ СИ ИЗЯДЕ КОФАТА С ФЕ КАЛИИ, ВИЖ ТАМ ДА СИ РОДИ ЕДНА ПА ЧАВРА, ДА Я РАДВА НА СТАРИ ГОДИНИ :)

И пак опираме до общината и инвестиционните проекти. Как ще завъшат над 30 блока и няма да вдигнат 1 училище и 1 градина? Къде са зелените площи, къде ще се паркира?!? Иначе съм сигурен, че търговски обекти валяло, както и че е предвидено място за мол някой ден.

В ИТАЛИЯ, ПРИ ТЪМНОКОЖИТЕ ДА ЗАМИНЕ КОФАТА НА ИВАНЧЕВА!

"още преди 3 г. са се преместили на адреса, в който живеят в момента, именно заради очакваното попадане в конкретно учебно заведение" Така им се пада на тарикатите!

При нас- на " Хиподрума," децата пристигат с жипки отдалеч докарвани от родителите си.Става дума за прословутото 51 у-ще с прословутия директор, дето не пуска да припарят в училището деца живеещи наблизо.Сигурно е клюка, но се говори,че тарифата за прием е 5 килки.... дано не е истина, но трябва да има някакво обяснение защо за едни деца може, а за други - не може.Директора се крие,като лисунгер и достъпа до него не е възможен- пази го някаква охрана и той се мярка само по ТВ,като експериментален директор на експериментално училище.Даровитите деца учещи в това училище са нацвъкали района около него с разни боклуци и интересни цигари, не се притесняват да искат огънче от даскалите.

Аз не съм се местил никъде, кореняк софиянец съм, а детето ми вече работи. Но който се е преместил си е платил за това, нали? Цената на един имот (или наемът) зависи и от доброто училище в района, по цял свят е така. Респективно хора с желание за добро училище си плащат за това, като купуват/наемат скъп имот.

Защо да са тарикати??? Цената на един имот (или наемът) зависи и от доброто училище в района, по цял свят е така. Респективно хора с желание за добро училище си плащат за това, като купуват/наемат скъп имот. Какъв тарикатлък виждаш??? Тарикат е някой, който е купил евтино, а после с връзки е уредил да му сложат адреса в района на доброто училище.

яд те е, че не са приели твоето там нали?

прованс отвсякъде - що не си идете там, откъдето сте си, та да си учите там? От нахални - към по-нахални!!

Не Ви ли е срам? Освен голото потомствено самочувствие, можете ли да подкрепите призива си с умения и постижения? Елементарността явно не зависи от месторождението.

Че то там други освен такива тарикати няма. Всичко това са новодомци от последните пет-шест години.

Общината не ги строи тия блокове. Ти какво си мислиш-понеже си решил да дойдеш от село в София, специално за тебе общината трябва да ти строи училище? Само глупаци като тебе могат да си помислят, че училищата и детските градини се строят на конвейр. Тоя район терените са изцяло частни.

Не ни се налага да ходим на село за да си търсим работа. Нито ни се налага да живеем в новопостроени блокове и да се придвижваме през калища.

Да си проучил по-добре нещата. Не може да се изсипят за една-две години няколко хиляди души в един район, а след това да се оплаквате че няма места в училището. Няма абсолютно никакъв начин да се насмогна на кандидат софиянците нито с училища нито с детски градини. Ей така беше и в Младост-сега там има училища пред закриване, защото децата от блоковете вече пораснаха.

Едва ли. Много добре си се описал. при такъв наплив от новодомци няма държава която да насмогне на училища и детски градини.

още един дето баба ѝ/му е посрещала Гурко....

Е доста попрехвалено. Живеем на 50 метра от училището, и двете ми деца учиха там. Когато първото трябваше да бъде 1-ви клас... не го приеха. Вдигнах грандиозен скандал на директорката, заплаших я, че ще извикам всичките телевизии. Израстал съм в квартала, учил съм в това училище, а се оказа, че не ми е район. След приказката с директорката, приеха ни. Половината деца от класа ни живееха на половин туба бензин от училището. От 2-3 години приеха правилото за уседналост. Разбирам ги тия, дето се ядосват, че са променили районирането. Познавам бабичка от входа, която се хвали, че взимала по 100 лева на месец за “виртуални” квартиранти. Хора, които й плащат само да ползват адресната й регистрация. Та тия хора сега, губят не малка сума пари. И от “елитното” 73-то, сега трябва да пращат отрочетата си в “плебейското” 104-то, кето всщност е на 100-на метра през Костенски водопад. И което, специално за начално училище, по нищо не се различава от 73-то.

Защо още има учудващи се какви поразии могат да правят гербавите????? Опищяха орталъка за промени в ИК месеци преди изборите ама че те си правят всякакви идиотщини дни преди даден избор не им дреме.

Не мисля, че са петимни да идват в София - просто нямат препитание по родните си места. Освен това, колкото по-далеч си от столицата, в толкова по-голяма степен е наложена партийната феодалност - кой нормален и обикновен човек би харесал това? Мен по-скоро ме дразнят неизчистените диалекти на учителите, дошли от провинцията. След като преподаваш, е недопустимо да не ползваш книжовен български език.

104-то съм учил като дете. Тогава за скапано се водеше 121, което е също наблизо. Нищо му няма на училището, разликата със 73-то е, че е само до 8-ми клас.

Ясно,лато бял ден!

Нека ги задължат на всеки Х блока да строят училище и градина, пък да видиш дали не се получават нещата. Така и трафика ще се облекчи, драги, щото вместо по едно и също време, стотици родители да се навират на едни и същи места - училища и детски градини, за да стоварят челядта, може просто да се окаже, че училището или градината са на цигара време пеша. Ама не, не зависи от общината, сякаш сами си раздават разрешителни за строеж инвеститорите...

Разсмя ме, драги. Аз-трол? Ако верно го мислиш, ще бъда културен и ще си спестя определението за теб. Ако общината приеме закон, който задължава частния инвеститор на всеки 500 апартамента да речем, да строи училище и градина, знаеш ли колко бързо ще се оправят нещата?! Отделно от това, ако всичко там е частно, както твърдиш, общината да спре да издава разрешителни за строеж, докато не намери начин да отчужди терен за подобни заведения за децата. Вариантите са много, ама явно кореняците са ви виновни "селяните" и за това си избирате фандъка, в очакване да ги изгони. Еми няма да стане, щото в софия е такава селяния, че селтаците са си баш в техни води :)