МЗ обяви, че води война с морбили, призова бебета да не се водят в чужбина

Важно е да се знае, че 1 болен, срещнал 100 неимунизирани, разболява 95 от тях, посочи д-р Ангел Кунчев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на селяните, зараза, мръсотия и чалга

Война с глупаците сме. Моля не ги публикувайте!

А що ? Тъкмо естествен подбор малко.... Да се преброят антиваксърите

Нищо ново - заразените са или от циганския, или от помашкия етнос. Винаги е било така. Преди доста години имаше епидемия от вируса на детския паралич (полиомиелит), пак при циганите. А това, че днес опасността е голяма, няма спор - мангите са навсякъде, и са като биологично оръжие. Ами щом сме като на война, давайте, бе, д-р Кунчев, предложения за битка с морбили-то. Няма да стане само с призиви да не пътуват, като знаете къде са заразените и контактните, изолирайте ги под карантина. А, забравих, наближават избори - не бива да ги закачаме чаветата.

Педиатърката на детето е болни1ни от юни миналата година. Тя беше и личен лекар освен педиатър. Заместващ е лекар, който не е педиатър. КАто чухме за епидемията отидохме да ваксинираме и господина ни препрати за другия месец (това беше преди седмица), а иначе са във война и издирват неимунизираните. Отидохме на частно да му сложим ваксината. А сега кажете ми не ели всичко мижи да те лажем ?!?

Децата на идиотите не са виновни, че родителите им са такива.

Кой донесе забравената болест в България? Бежанците, тайно пропускани през границата ни!

Важното е паника да имa и новинарските сайтове помагат използвайки гръмки думи и цветущи описания. Трепери народе! А истината е: The risk of death among those infected is about 0.2%, Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Measles

Ти си просто един гугъл-глупак!!! Не мога да ти пожелая усложнение от морбили да се случи на детето ти, защото то е невинно, че има тъкав родите. Но от сърце ти го пожелавам на теб- да се гърчиш в някой миризлива болница и да правиш справка в Гугъл дали ще оживееш!!!

Това за пътуванията не случайно го казват сега преди почивните дни, когато предстоят пътувануя в съседни страни. Наистина е опасно. А за нежеланите реакции от ваксини не са точно 180 сигнала, защото не всеки докладва.

2 смъртни случая на 1000... Малко ли ти е на теб в твоята планета???

Естественият подбор засяга не конкретни индивиди, а гени. Ако по генетични причини родителите не успеят да се приспособят в отглеждането на поколение, в резултат на което то даде фира преди да успее да се размножи, тогава пак се води естествен подбор.

Епидемията от Морбили Идва от Украйна,каза го и главния епидемолог. В недържавата Украйна нямат пари и желание да имунизират. Така е от 2014 когато победи Майдан ската демокрация. Първи са и по Заразени и Умиращи от СПИН. Съизмерими болни с Африканските държави.

0,2% вероятност е пренебрежимо малка, когато има риск да се посереш. Но при вероятност за смърт е друго.

Имунизационното покритие в Украина в момента е по-високо, отколкото през 2009. 2014-16 има спад, но през 2017, когато активността на отпускарите с танкове намаля, вече се връща на нива от преди 2008.

А нещо да напишат за въшките по рибите край турското море та сега тръгнало и към Черно море...Рибалите не могат да ловят риба защото тези въшки изяждат много бързо вътрешноста на рибата- същото чудо го имаше и в Норвегия, много пари отидоха да се борят с това чудо. Те ви кораби а посещения, те ви и туризъм.

Дегенеративната пропаганда (антиваксерството) дава резултати. Съвсем конкретни. С отнети животи.

Дарвин харесва това: Важно е да се знае, че 1 болен от морбили, срещнал 100 неимунизирани срещу заболяването лица, разболява 95 от тях. Вие сте неимунизирани, неуки ИДИОТИ!

Stan Stan

Че това е чудовищно висок, неприемлив риск. 1 на 500. Все едно за 1 година с колата на работа (12 месеца по 20 дни по 2 пътувания, отиване и връщане) гарантирано да загивате. Ще се припарите ли до колата при такъв риск ?

Нали уж болницата в Разлог зарази едни деца,сега заразата идвала от Украйна.

СТРАХХХХХХХХХ, Хайде на ваксините, Кунчев каза!

От Украйна идват всички зарази, срещу няколко курабийки.

Всъщност вероятността е още по-малка предвид, че някои от случаите на заболели не влизат в статистиката: "In a 2004 review entitled “Measles Eradication in the United States” (an optimistic title, in the light of current events), Orenstein, Papania and Warton make the point that not every case of measles in the US is reported, or at least it wasn’t, when the disease was more common." Според изследването, което се отнася за US всъщност смъртните случаи са били 1 на 10 000. "These data suggest that the chances of dying from measles in the US in the late 1950’s was probably closer to 1 in 10,000."

Не се имунизирайте, и децата си също, дайте шанс на естествения подбор, твърде много умни маймуни има на света!

Всички епидемии в България започват от някоя маала. Там преобладаващата част от населението е неграмотна, така че трудно можем да говорим за антиваксъри. В държави, като Швеция, например, ваксинират само рисковите групи, а тук се допуска точно рисковите групи да са неваксинирани, след което се вдига шум до Бога за някакви антиваксъри, които едва ли са много, но със сигурност трябва да се знаят колко са, защото те подписват декларации. Това със 95 % покритие изобщо не е научно установено, но в България стои другояче въпросът - какво става с 95 % ваксинираните компактни групи, които все пак влизат в контакт с индивиди от рисковите групи, където 80 % са неваксинирани? И изобщо докога ще се крие истинският източник на зарази и болести?

Стархувайте се овце! Морбили, всякакви видове грипове (свински, птичи и т.), луди крави.... И други ще разработим в лабораториите! СТАРХ СТАРХ СТРАХ! Така няма да се налага да мислите! НИЕ (Боговете) ще мислим вместо вас)! Така както Партията мислеше през комунизма за народа!

И никой не можеше да скатае ваксинация. Продължителността на живота беше 10 години по-ниска, ама дреме ти, щом Партия велика те води.

За морбили в Швеция ваксинират наред. Не ваксинират наред в Румъния, Гърция и Италия.

Македония и Италия намазаха в суматохата,

Пишеше ли да се гръмнеш?

Според VAERS ОТ 05.02.2019 ВАКСИНАТА MMR-ЗА МОРБИЛИ, ЗАУШКА И РУБЕОЛА - ЖИВА ВАКСИНА - ИМА 93929 СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ, 6902 ДЕЦА В БОЛНИЦА, 1810 С ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ И 463 ПОЧИНАЛИ ТЕЗИ ТРИМЦАТА КОЛКО ЛИ ПАРИ ПРИБИРАТ ЗА НАГЛИ ЛЪЖИ И РЕКЛАМА НА ВАКСИНИ УБИЙЦИ. ТЕ СА КАТО ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ, ХОРАТА НЕ СА НАЯСНО И ГРОЗНО, НО ДОБРЕ ПЛАТЕНО РЪСЯТ ЛЪЖИ

ВАКСИНИРАНИТЕ НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРАХУВАТ И ДА ПЛЮЯТ ТЕЗИ, КОИТО СА ПО-ДОБРЕ ИНФОРМИРАНИ И НЕ ИСКАТ ДЕЦА АУТИСТИ ЗА ДА ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА КУНЧЕВ И СИЕ

ко още не знаете, че ваксините съдържат скрити вируси на рак, следващите редове ще ви шокират. Съществува стар запис на един от най-известните създатели на ваксини от фирма „Мерк” ( Merck), в който той открито говори, че по-ранно използваните в САЩ ваксини са съдържали вируси на левкемия и рак. Когато неговите колеги чули това признание, му се присмели. Тогава някой споменал, че отначало ваксината е била тествана в Русия за странични въздействия, което довело до победа на американците на олимпийските игри, защото руските спортисти вече били обременени с тумори. Трябва да се подчертае: става дума за ваксина, която е била вкарана на милиони американци и рекламирана от правителството на Америка. До ден днешен милиони американци носят в себе си скрити вируси на рак, с помощта на който раковата индустрия прави добри печалби.

НИ ПРОБУТВА ВАКСИНАТА ЗА МОРБИЛИ, ЗАУШКА И РУБЕОЛА С С ХИЛЯДИ СТРАНИЧНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ, НО ТЕ Я КУПУВАТ ОТ МЗ И Я НАТРАПВАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА, ВЕРОЯТНО С ДОБРИ КОМИСИОННИ И ТАКА ДВЕ УЧИЛИЩА СА ВЕЧЕ ПЪЛНИ В СОФИЯ С АУТИСТИ

МЗ не води война с болестта, а води война с либералната демокрация и слободията които ни върнаха стотици години назад в без прогледността но добрата новина е че това е началото на края.....

и аз искам български обувки но няма такива защото няма такава страна...

продължителността на живота се увеличава в последните години по съвсем други и дори алогични причини например изкуствени храни и други такива

Заразата не е важно от къде е дошла но тя не лови имунизираните а дебилността е по наследство.

да наистина си елементарна

Тук се води кампания да напълним хотелите на българските олигарси - червени, сини, зелени, шарени и всякакви други мошеници. Ами .. няма да стане :)

Интересно, дали в ЕС глобяват за отказ от ваксинирането? Мисля че не. При нас за да получат големи печалби МЗ насила иска да накара родителите да ваксинират децата си. Питах веднъж една фармацевтка, дали се ваксинира от грип, Обърнах внимание, че никога не боледува. Тя каза, че НЕ. А една позната преди години купи от ааптека скъпа френска ваксина от грип и... се разболя от грип, при това не могла да оздравее половин-година. Така че спрете кампания срещу антиваксинарите. Или как ги наричате, не мога да изговоря тази дума.

Добре, че сте на държавна службица, че и за миньорско селище не ставате!

Бъркате нещата. Ваксина срещу грип няма, защото няма грип!!! Ваксина срещу морбили има, защото има такова заболяване, но друг е въпросът за нейното качество!

Грипът е състояние, а не заболяване!