Коментари - Москва ще иска компенсации за взривяването на "Северен поток", но не уточни от кого | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормална реакция... САЩ са подали сигнал към украинската прокуратура, тя се е задействала и вече са арестували един от извършителите. Ексклузивно видео от ареста: https://t.me/anb_028/10187

Направо да потопят 100 кораба за втечнен газ :)

Противопоставят се, защото знаят,че са самите те

От арменския поп

"Необяснимите" експлозии са много обясними даже. Още римляните са го казали: "Cui bono" - в чия полза. Всеки, който събере две и две знае.

Като не продаваш на развитите страни скъп газ ,ще трябва да си намериш пари от другаде

да не са им дали вече компенсациите - хем нямат, хем купуват фабрики? как става тоя номер, да си купа и аз :))) https://business.dir.bg/kompanii/nay-golyamata-fabrika-na-ikea-v-rusiya-be-kupena-ot-mestna-kompaniya

Наглост..за какво обезщетение като така или и аче вече никога няма да бъдат използвани

Значи могат да ти унищожат твоя собственост и да ти кажат, че няма да има обещетения за нея, защото така или иначе не можеш, да я позваш. Пожелавам ти, каквото искаш за другите, теб да те застигне!

Европа и САЩ да дадат някоя рубла на русия за тръбата , те нямат нищо друго. Примерно 2 рубли и 33 копейки и една каса с водка!

Няма на какво да сварят водката - спря газа.

Аз съм готов да взривя Турски поток!

_stankow

Не пишете глупости ! Има ботове, които следят за такива постове ! Думичката взривявам не ги оставя равнодушни ! Ще си докарате неприятни срещи с мълчаливи хора ...

Gugnelid

А ще хванат ли "чини ми се, че имам ищах да кабумна тръбата на османците"? :)

А Украйна прави списък на компенсациите на Русия които трябва да плаща в следващите 100г

Не е и украински.

На кого? украйна няма да има.

Украйна ще има- Русия няма да има .. и дано поне си платят на Украйна преди да се разпаднат...

"За какво ни е свят, ако в него я няма Русия"?

аз какво ви разправях.. Руските орки видяха че Европа се отказва от руската газ и решиха да спечелят от застраховката като си взривят тръбите.. Ама тези номера на КГБ джуджето вече са известни.

А как ще я делят, когато се изискава разследване и резултат, а независимо такова не се позволява? Тоест, ако въобще има застраховка, понеже тези тръби не са влизали в експлоатация, заради отказ на германия да издаде разрешително, тя няма да може да се изплати още години поне.

САМО САЩ СА ГО НАПРАВИЛИ И С ПОМОЩА НА САТЕЛИТИ ШВЕЦИЯ И НОРВЕГИЯ !

Ще търси компенсация. От Мурманск може би?

няма как да уточни след като още не са си провели разследването. Подобни компенсации могат да предяват когато имат конкретните доказателства. Само за американците е ясно, че са били украинци, ама не такива които са свързани със сегашното управление.

Да пита Радио Ереван от кога да ги иска

Единствения, който печели от тези взривове е Русия, следователно трябва да търсят компенсации от този, който ги е поръчал, т.е. Путлер.

единственият който печели е САЩ. Объркал си се.

Русия губи единствения си начин за независим превоз на газ към европа. Какво печели? Не лъжете със застраховка, защото нито знаете дали има такава, нито колко е, ако има и освен това трябва да има независимо разследване, за може да бъде изплатена, а такова не се дава да има, а дори и да има ще трябват години вероятно, за да има резултат. сащ от друга страна печелят, това, че германия остана без газ, че я принуди да праща оръжие, че печели европейските пазари за горива, че показва, как безнаказано може да извършва терористични актове и никой не може да им търси отговорност за това.

Масква ще си търси правата от Дядо Коледа и Арменския поп! И ще прави като вентилатора, под и над вода ! Руснаците си показаха истинската уродлива същност на комплексирани диваци и сега никой не иска да има нещо общо с тях.

повреждане на газапровод е терористичен акт и не са го направили руснаците

Москва да го духа.

От България,нали Байдън каза проукрайнска група с български паспорти наела лодката. Ние бяхме, Аз, Мирчев и Мравоята. Мирчев гребеше, аз управлявах руля, а Ристьо го бееме вързали кат шамандура зад лодката, плондира му с плондир

Шшт, не замесвай свети Байдън, той и без това не помни. И за кво ви беше тая лодка, да бяхте вързали бомбата на ристето на гърба. Като му изпуснеш вююздуха, ше потъне като тюлен...

От Светия синод ще иска компенсации

От Украйна ли?

От фащ! Украйна няма право на мнение, понеже като БГ е окупирана от фащ!!!

Как боли...

Северен поток е 50% собственост на Русия, а другите 50% са на ЕС и американски фирми. Боли.

Глупости плещиш троле руски Така ти се иска да е ама .....

Севернее Поток е Германский и е Застрахован ! Укри не могат да плуват , вие ги изкарахте че са го взривили с Американски Водолази !

Е как от кого , що за тъп въпрос ? На първо място от тези, на чиято територия е взривен тръбопроводът ! И от извършителите, разбира се.

Кое ви е необяснимо бе, ДИР-ници, за взривовете на газопровода. Кое пак не ви е ясно. И глухи и слепи разбраха, че краварите са направили този мегатерористичен акт, но за вас си остава необяснимо. Може ли да сте такива подлоги на краварската държава. Проявете един път поне доблест и достойнство, ако е останало такова!

Веднага се яви пред българският съд за да уредим транспорта ти до ООН. Или до затвора според това имаш ли доказателства за думите си или си платен трол.

Леле, колко си умен!

Твоята русия осем пъти налага вето в оон на искането за изпращане на миротворчески контингент в донецк и луганск. Ама сега тя искала-и разбира се щом русия иска нещо всички задължително трябва да си счупят краката да изпълняват като тебе нали? Твоята русия пренебрегна всяко едно действие декларация и осъждане на нейните действия от страна на държавите в оон. Ама сега иска. Почти всички държави по света поискаха русия незабавно да прекрати военните действия и да се изтегли от украйна. С декларация в ООН.

Русия не е пренебрегнала нито едно задължително решение на ООН. Всеки може да си декларира, каквото поиска, но това няма задължаващи последствия. Нормално, да се налага вето, защото не се налага и целта, да се желае такъв е по-скоро окупация, понеже колективния запад ясно е показал, че не е безпристрастен, включително с отказа да позволи участие на Русия и независимо разследване на собствените им взривен тръби.

Задължително решение на оон? Дай пример.

Това са всички резолюции на ООН със задължителен характер, които са длъжни да спазват, всички подписали ги страни. Разликата е резолюциите на ООН с незадължителен характер е, че при тях няма подобно задължение.

ама за тоя донецк и луганс нямаше ли потписани ени ми ти мински споразомения каво ооне какъв миротворчески контингент или и туй е секретно директно от кухнята и затуй и ний не го знаеме

Вашият любим предложен си призна още преди няколко месеца че така наречените сепаратисти всъщност са наемници на вагнер. Което си е нарушения на ниските споразумения и показва че русия не само не е имала никакво намерение да ги изпълнява ами и ги е подписала прекрасно знаейки че самата тя ги нарушава. Я прочети сега за меморандума в будапеща.

шо неща сме не знаели ния на село та те си мислехми че то по тез споразумения УКРАЙНА е изпълнител, а другите /Франция, Меркел и Путин/ са гарант. А "гарантите" май казаха друго. Я си намери друго занимание, бе момче.

От проукраинската група, сега ще поискат информация от ЦРУ.

Призракът на киев беше.

И неговият личен готвач , моа ..

Не е вярно!!! Руските газопроводи сами падат!!!! Щото са недемократични!!!!!!!! А Путин трябва да плати на САЩ за честта да му взривят газопровода с АМЕРИКАНСКИ тротил!!!!!!!!!! С две каси Гинко Билоба!!!!!!!!!!!!!!

Някакви държави са били притесни ви заради някаква подводна инфраструктура според тебе. И били много ядосани. Ама иначе не са се притеснили че в 21-ви век твоята русия напада с цел завладяване съседна държава. Създавайки прецедент, че всеки по-силен може спокойно да завладява и да присъединява към територията си чужди държави.

Ква държава е Крайна / Покрайна? Това периферна територия на Русия. Купена за прокси полигон от краварите, платен с долари на локалните продажници и предназначен да тормози руснаците. Ама не стана номера.

Не значи да го показваш на всички. Дори твоя работодател русия продажнико е признала независимостта на украйна и нейните териториални граници.

Русия е признала, но украйна не призна ЛНР и ДНР, затова Русия в следствие на нарушение от страна на украйна на този договор е била принудена да се намеси

Никога не се съществували в международния мир. Ти признаваш ли кърджалийска народна република? Или викаш както си се продал на руснаците колко му е да се продадеш и на турците?

Къде е войната, къде е СП и какво участие имат извършителите на този атентат във войната? Ако си отговориш на тези въпроси, може пък да ти просветне най-накрая какво става по света, а не само каквото ти спуснат пропагандаторите.

Говориш, за това как праз 2014 украйна нападна независимите ЛНР и ДНР ли? Или как ги бомбардираше преди СВО на 24 февруари 2022, когато бяха отчетени хиляди експозии произтичати от украинската армия, която пряко наруши минските мирни споразумения и ги нападна отново?

Руснаците са с 51 % инвестиция в тия тръби. Отдавна си върнаха парите , за около 5-6 месеца, от поскъпването на газа.

И що вместо да работиш пишеш поръчкови коментарчета като си такъв специалист??? Я да видим сега според твоята русия първо бяха американци и норвежци после станаха украинци накрая вече и аз им загубих нишката на фантазиите. Само че ето къде ти е проблема-русията ти едно странно прекрати доставките по тия тръби. Заради което я чаках дела за милиарди. Ама тая подробност я пропускаш нали??? Защото не ти влиза в заданието. И от кога твоята русия е решила да се съобразява с резолюциите на оон? Дали да ти припомня специалисти какво е решението на оон за действията на руснаците в украйна?

аве брат какво са спрели викаш от русията кажи шот аз чух по новините че по тоз СП-2 нищо не било текло, немците не му били дали лиценз до гръмванетор та ако имаш отнякъде нишан къде кво текло кажи да знайми и на село да знайми повече

Доста лъжи и злоба има в кометара ви. Версията за американското участие е на американският журналист Сиймур Хърш, а не на Русия. Това е много уважаван резследващ журналист, носител на най-високата журналистическа награда "Пулицър". Доставки по тръбите не е имало, напълнение са с газ за тестване и чакаха разрешение от германска страна за да започнат доставки, но такова не е дадено и до днес. Русия не спря едностранно подаването на газ, а след отказ от заплащане на газа. Русия е спазвала всички задължителни решения на ООН и няма никакво задължение да спазва резолюции, които нямат задължителен характер.

Добре ве, Дир-а, а за среднощното обръщение на Зеленски, ами пуснете поне два реда да знаем как е изглеждал, в какво настроение е бил, какви послания е отправил, какви знаци е дал...!?!

Нали немците ще заделят 100 млрд. за модернизацията на армията си? Пък и само заради тях съществува СВ2. Тъй че нека си искат компенсациите от тях, пък те от кого да си търсят парите си е тяхна работа!

За искане, могат. Ама за да получат трябва решение на съд. На какво основание? Ами защото харчат пари за оръжие. Кой така казва? Ами Любето.

от арменския поп, разбира се.

Русия винаги печели и си събира задълженията. САЩ трябва да плащат и няма къде да се скрият. Въпросът е принципен. А руската инвестиция отдавна е изплатена с високите цени на на газа.

Глупости Седларов. Север поток 2 дори не беше пуснат в експлоатация, камоли изплатен. А относно компенсациите, първо трябва да се докаже в съд американска вина, пък тогава да се чакат пари.

Изплатени са и СП 1 и СП 2. И даже СП 3 и СП 4, които имат проектна готовност. Руснаците си прибраха парите. Сега ще прибират още

Няма такова искане за компенсации от страна на Русия. Русия и Китай настояват за независимо международно разследване на Саботажа на СП1 и СП2 под егидата на ООН, като настоява държавите които досега са били ангажирани в разследването на саботажа да предоставят пълната информация на екипа на ООН. Аз работя вече близо 25 години в сферата на проучване, разработване, експлоатация на нефтени офшорни полета и паралелно с това индиректно съм част и от газовия офшорен бизнес. В нашите среди след саботажа на СП1 и СП2 вече се говори, че няма вече безопасна подводна инфраструктура било то газопровод, нефтопровод, комуникационни кабели или ел. енергийни кабели. И знаете ли, че на САЩ въобще не им пука за подводната инфраструктура на другите държави, дори и на приятелите им. Не им пука, защото те нямат инвестиции в такива където и да било по света. Единственото им притеснение остава за подводните комуникации между САЩ и Европа, Великобритания. САЩ иматнай-дългата тръбопроводна транспортна система в света - на газ, нефт, нефтопродукти и химикали, но тя е изключително наземна. Общата дължина на положените тръбопроводи между Мексико и Аляска е два пъти по-дълга от всички останали тръбопроводи положени в останалия свят. Но нямат подводна, изключая тази в Мексиканския Залив между производствените платформи и брега. Днес всички евро дебили държащи подводната транспортна инфраструктура за транспорт най-вече на газ и нефт са полудели на тема сигурност и се чудят какви мерки да предприемат за да не им се случи случаен саботаж от някой изперкал "подводен терорист". Разходите за осигуряване на сигурността на подводната тръбопроводна транспортна система се очертават да бъдат жестоки, защото повярвайте ми това ще струва страшно много да го наблюдаваш перманентно под вода, по цялото трасе от хиляди морски мили за да си сигурен, че някой Зеленчук не ти е поставил бомбичка под тръбата. Държавите от далечния Изток, опериращи в Южно Китайско Море (Индонезия, Малайзия, Виетнам, Тайланд, Сингапур) които имат изградена подводна тръбна транспортна инфраструктура са бесни, защото веднъж извършен саботаж върху подобна инфраструктура отвори Кутията на Пандора за подобни случки къде ли не по света. И знаейки нежеланието на ЕС да се разкрият/покажат публично извършителите на този саботаж, не само това, а да прикрият извършителите побесняват тихомълком още повече. Нищо хубаво но от сърце от САЩ и НАТО, а и от слугинажния ЕС. Това големия свят го знае, само стадото от евро-дебили не го разбират, защото им е забранено да го разбират.

Хубав анализ, точен що се отнася до газовата сфера. Ама така като си тръгнал да говориш за Пандорини кутии нещо да коментираш руската агресия в Украйна. Или ти си тесен специалист.

Бъдещето на Украйна е в ръцете на руската армия. До там се докараха хохлите

Баш специалиста седнал да пише коментарчета в dir.bg. Ама защо да се учудвам то и не разни милионери се явяваха тука някакви дето получават информация едновременно и от пентагона и от руския генерален щаб. Само ми е любопитно след като русия не изпълнява каквото и да било на оон и категорично блокира всякакви действия на оон-как пък сега изведнъж се загрижила?

Пичове или пички, без значение от джендъра ви ... А. За Кутиите на Пандора ... САЩ, Великобритания и НАТО отвориха толкова много Кутии на Пандора след края на Студената Война, че за това днес сме в такива яки говна. От къде да започна? 1. Югославия - разпада ѝ. Това което се случи в БиХ беше операция на британските и американските служби под щедрото ръководство на едни от най-яките извратеняци в САЩ. Ако не знаете тогава имаше блокада за снабдяване на воюващите страни в Югославия с нефт и нефтопродукти. Както имаше такава блокада аз участвах в транспорта и доставката на милиони барели нефт източени в Северно Море и натоварени в един от терминалите на натовска държава за една от воюващите страни през блокадата на НАТО в Адриатическо Море, и не само това ами елегантно конвоирани от италиански натовски военен кораб до определен паралел. 2. 9/11 - Активиране на Чл.5 в НАТОТО заради Терористична Атака срещу САЩ при положение, че всичките терористи се оказаха със Зелени Карти, обучени както в Европа (Хамбург) така и в САЩ, и нито един афганистанец там. Експеримента с Чл.5 проработи - евро-дебилната подлога клъвна, от там насетне лесно, НАТО е изцяло в ръцете на САЩ, а държавите от ЕС-то нямат повече думата. 3. Ирак - лъжи на килограм и то от трибуната на ООН. Конгреса предоставя извънредни пълномощия на президента на САЩ еднолично да обявява война или Специална Военна Операция без да се изисква одобрението на Конгреса. Тези извънредни пълномощия са валидни до ден днешен. Вече повече от 20 години САЩ е полуавторитарна държава. Това май малко хора го знаят. 4. Косово - режисиран процес ат британските спец служби със знанието на САЩ и директно участие на Клитъновци, Маделин Олбрайт, Сенатор Джон МкКейн и компания. Признаването на Косово като независима държава!? Един от Посланиците в ООН го каза в Съвета за Сигурност - "Господа с този акт на признаване и създаване на независима държава, никога не съществувала на картата на света и в противаречие на действащата Конституция на държавата вие отваряте Кутията на Пандора." На 3 Април 2023г ще започне най-накрая делото срещу Хашим Тачи, Кадри Весели и компания от АОК за престъпления срещу човечеството и военни престъпления - много време мина докато се стигне до този процес, и знаеш ли кой има най-голяма заслуга за да се стигне до този процес - бившия президент на САЩ Доналд Тръмп който метна яко най-яките международни извратеняци Демократичната Партия на САЩ. 5. Кутии на Пандора ... Тунис, Египет - арабски пролети режисирани от Мюсюлманския Брат Барак Обама, за капак Либия, Сирия, Майдан в Украйна и общо взето говна след говна 6. Кутия на Пандора - взривяване на подводна транспортна инфраструктура в зона изцяло под контрола и наблюдение на ЕС и НАТО. Б. На втория - В добре платена отпуска съм пич, забавлявам се с коментари. А много обичам темите за енергийните ресурси особено въглеводороди. 35 години работя в сферата на въглеводородите, като се почне с транспорта и завърша с добива, складирането и продажбата им на наши клиенти. Така че не ми пука дали вярваш или не на написаното от мен.

Това с джендърите те позиционира точно. И щом си констатирал всички тези гадости на американските джендърски гейове, хайде сега да осъдиш същите гадости на руските скрепоносни педерасти които вършат в Украйна.

Аз осъдих агресията на Русия над Украйна още на 24 Февруари 2022г. Но така е като си си сложил емблемата "най-големия наивник на планетата" - става дума за Русия, която е емблема на наивност. В същото време честитих победата на САЩ и Великобритания в този конфликт. Да, точно така - победата на САЩ и Великобритания, не на ЕС-то или т.н. "демократичен свят" каквото и да означава това лицемерно определение. И бях сигурен, че САЩ и Великобритания ще приложат формулата от ВСВ - излишния за тях човешки материал от Украйна и Русия да се избива на терен Украйна, както се избиваха германци и съветски навремето. Нищо ново под слънцето Д.П., нищо ново. Проблема обаче е, че този модел на водене на война от страна на Русия хич не им върши работа както на САЩ, така и на Великобритания и в момента се оглеждат и ослушват като гърмяни зайци как да продължат и чрез кого? Тайванката/Президента на Тайван отлита за САЩ. Бившия президент на Тайван отлита за Китай. Макрон и Урсула отлитат за Китай. Зеленски се жалва, че Китай не го бръсне и за слива и не желае да комуникира с него под какъвто и да било формат. Нещастника Шолц се осмили да заплаши Пекин с последствия ако Китай окаже на Русия каквато и да било военно-техническа помощ!? Китайците се чудят на простотията на Шолц и германците знаейки и виждайки накъде са се запътили икономически както Германия, така и останалите от ЕС. Толкоз от мен.

от кого колко и кога?

Москва да започва да изплаща компенсации на Украйна !

Ще иска компенсация от Арменския поп! Ама те и арменците им теглиха една путка майна на руснаците, така че най-вероятно ще искат компенсация от извънземните дето ще открият на луната като стъпят там. Но понеже и Казахстанците им теглиха един гол хуй и им забраниха достъп до Байконур, ще пият по един студен одеколон и ще го пишат в графата "кой пак ми сра в гащите?"

те се познават с всички терористчета и зелени човечета, ще искат от тях

Русия трябва да плаща репарации, заради окупацията на България в периода 1944-1989-та !

Ти си разпределен от Великите сили в съветската зона на влиание.

Разбира се .От Германия дето се прави на ударена ,цял живот .о от Дания щото е в датското водно пространство..Ония да си трърсят парите от террористите..и така .

тука някакъв пропаднал рубладжия писал, че Русийката щяла да разори САШ. Абе, пезевенк, ми то Русийката има резерв от 200 млрд. евро, а само от това, че долара е световна валута САЩ взема 900 млрд на година. Долари, не рубли.

мяма проблем, ще им се приспадне от 2-3 трилиона компенсации за украйна и ще им го докарат до кремъл

пак ли новина за тая пропаднала държава, бе. Аман. Що не пишете колко репарации ще плаща ?

ДА ВНИМАВА, ДА НЕ ЗАМИНЕ И ЮП...

Рузия нали не признава международните органи? Как сега разчита на тях?

Русия ще иска компенсация от ЕС естествено, толкова ли е просто да се сетите. Това ако се беше случило на Божествените Аналикански Щати как ли щеше да е сега?! ЕС ще бъде осъден и ще плащаме за дебилизмите на ЕК, а Амеиканците само ще ни потупат по рамото и ще кажат Конграчулейшънс ФонДерЛайно!

и защо от ЕС бе селяк

ЩЕ ИСКА КОМПЕНСАЦИИ ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП...

то е ясно от кой, въпроса е ще се осъзнаят ли слугите им от ЕС или ще продължават да си режат клона

айде да споделиш, а, оклепал руски полууй

кво да ти споделя ве гей? това да не ти е на гей парада да си споделяте всичко взаимно хаха, то е ясно, че с тая една мозъчна гънка няма как да се сетиш, ама поне отвори и виж кво пишат хората Кой? е бил

мдаа, неразрешим въпрос за московитските влечуги от кого компенсации, бе?!??!?