Москва предложи на САЩ мораториум за ракетите, Западът я обвини, че вече ги е разположила

Йенс Столтенберг заяви, че в Европа няма нови ракети на САЩ и НАТО, но има все повече нови руски ракети. Вашингтон се стреми към стратегическо превъзходство, изтъкна Пекин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ заби нож в гърба на страните от западна и централна Европа. Те сега се правят, че Русия им е виновна. Като договора е основно измислен да защитава ФРГ. От Калининград да не стигат ракетите до там. ГДР можеше. Е сега към всяка воеинна база в Европа назапад ще имат готови за насочване ракети руснаците. Една закрива неголяма база. Ако не са с ядрени глави. Стандартно нашите преди СС-23 бяха с ядрени глави АА-60. И САЩ наруши договора с по принцип морската установка в Румъния, от която май се изтрелват и Пейтриъти, дето летят на 2500км. После руснаците казаха, че натам ще насочат ракета Синева. Те са по принцип ядрени от подводници. Дано тук не, че е до нас. Първото което заминава при Трета световна война са тези бази. Руснаците тези камиони ги карат на групи по 12 и са с по 2 ракети.

Няма страшно! Руснаците са потенциални жертви колкото и локети да имат насочени към Европа и към нас! Ще бъдат поразени веднага след първият залп

САЩ имаха стратегия за първи удар. Само че сега се счита, че тя е постигната от Русия. Че може да нанесе удар преди другият да разбере и реагира. Че хиперзвуковите им ядрени сладейри са неловими от радари поради образувана плазма при летеж, служеща реално и за йонен Стелт. На САЩ ракетите са стари модели 1970г. и 1990г. Само имат много и заради това едва ли ще успеят руснаците да им свалят всичките. Нападащият винаги има предимството на изненадата. Само че Русия има "Система Периметър" за автоматичен отговор. Нито един управляващ ракетите да не е останал жив, от САЩ после няма да остане нищо. С предвидени удари като да разместят земни плочи и Калифорния да потъне под вода. Да не говорим, че имат и подземен град под Урал като бомбоубежище. Че установките преди са им тествани да издържат 5-6 директи удара на ядрени глави.

Запада се управлява от идиоти!

Някой да е чувал Русия да обявява ограничения или санкции на други държави с цел заграбване на интерите им? А някой да е чул случайно същото за САЩ?

Да се наложи ограничен военнен бюджет на всички страни като тези които с в агресивни съюзи да се ограничат в купом. Всеки съюз или държава да не им се позволява повече от 50 млрд. $ военен бюджет.

Руското предложение към САЩ и НАТО да обявят мораториум на разполагането на ракети със среден и малък обсег в Европа не заслужава никакво доверие, защото Москва вече е разположила такива ракети, заяви днес в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс...И това го казва факито от ПУТО-НАТО лижещо анала на лудите говеда?! Я сега същото ФАКИ да вземе да обясни кой напусна ДОГОВОРА ЗА ПРО!! КОЙ РАЗПОЛОЖИ ПУСКОВИ УСТАНОВКИ ЗА ПРО ВЪВ ПОЛША И РУМЪНИЯ КОИТО СПОКОЙНО ИЗТРЕЛВАТ КРИЛАТИ РАКЕТИ ТОМАХОУК!! РУСНАЦИТЕ ЛИ БЯХА ИЛИ ЛУДИТЕ КРАВАРСКИ ЛЪЖЛИВИ ФАКИТА?!

Цитирам: "Столтенберг подчерта, че в Европа няма нови ракети на САЩ и НАТО, но има все повече нови руски ракети." Това звучи устрашаващо и може да е вярно. Но може да е вярно и при следната ситуация : САЩ и НАТО имат 1000 ракети в Европа и не предвиждат да разполагат нови. А Русия има 10 ракети и е докарала нови още 10 броя. Значи хем Столтенберг е прав, хем се прави на селски тарикат.

Хм, забележете кои сипят обвинения към Русия - Англия и Полша. Англия знаете е маша на Щатите, а Полша е винаги с Англия и САЩ, ако трябва и срещу Европа даже. Това от историята. И днес виждаме, че Полша има дрязги с ЕС, но никога с Англия и САЩ. ВСВ избухва защото Хитлер нападнал Полша. Това всеки го знае. Но не знае, че преди това Полша приема гаранции от Англия за помощ при евентуално нападение от Хитлер. Което всъщност ядосва Хитлер и го стимулира да нападне Полша, за да провери английската решимост. Без тези глупаво дадени и глупаво приети гаранции, ВСВ можеше и да няма. През 80-те в Полша Солидарност работи подривно срещу полското правителство с помощта на ЦРУ.

аааа така ли ? "Солидарност" работили с ЦРУ ! Знаех си аз че в Комунистическият Рай не може да има недоволни , освен ако не са предатели ! А ако говориш за стимулиране , побутване на Хитлер то това е не от Англия , а от Сталин , съответно и с договор и с подялба на Полша. Ама то комуноидите четете Историята като Дявола - Евангелието.Пак че не ги е нападна вероломно самата Полша :))) Я кажи и е Будапеща'56 и в Прага'68 пак ли ЦРУ ? Нещо Майдани,Цветни реовлюции ? А 79-та в Афганистан - убиване на КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ (ВАШИЯТ!) ПРЕЗИДЕНТ В ДВОРЕЦА МУ ! Ама сигурно и той си пишел писма с ЦРУ

Полските управници ми харесват, то много горда шляхта, да му се невиди!

прав сте господин столтенберг е я в къщи имам една

Я докарат и един Ярд та и ние да се гушкаме.

Ама тия агресори от нато много нагли взеха да стават след като напълниха Европа с ракетите си като се знае че има и такива с ядрен заряд ама европейците си траят и продължават да вярват на агресора както преди години са вярвали и на Хитлер ама след това квичаха за помощ..

Вярвайте другари само на руснаците,те както винаги казват само /истината/.

Западът се мисли за силен, но няма да им стигнат ходжите за сюнет на оцелелите.

тенкю на соломон паси. чист българин и родолюбец.

Човекъ се е.ба.ва, не му слагайте минуси.

Да чука руския шпионин ,,да се знае”, да вдигне ръка

Само, ако е жена..Ак не е, те турските му аркадаши ще го оправят.Нали сега са много гъсти....Няма нужда да се месим

Най-странното е, че руските ракети от Турция, чрез някакъв бъг в софтуера теоретично може да са насочени към западна Европа.

Има бъг, ама в главата ти!

Ако са ги пипнали в софтуера нашите ''спецове по кибертероризъм'' направо и в сащ могат да гръмнат.....

Всяка новоизлюпила се световна сила се пробва на Русия, и резултат сме го чели в учебниците по история. САЩ неменуемпо, просто неизбежно ще се наденат на същия чеп. Въпроса е кога.

Перфектен изказ - вярно, кратко, точно. +10!

То за надеването е ясно, ама ние да не го отнесем докат ги онаждат!!! иначе ....

Някои от по-начетените отреп....другари знаят, ама се спотайват, като плъхоци у брашно. Щото ако се обадят, сами ще си го натаковат...

Другари, продажни съветофили, мъката ви е голяма, ама квиченето ви е радост за България...Отреп....ъъъ.. другари, каква е разликата между Украйна и Литва,Латвия и Естония ? Някой дали знае ?

Разлика няма. Подобно на Бг, са марионетки на фащ.

Уточних, за тези, които ЗНАЯТ. Ти не си от знаещите.

Който сее вятър ще пожъне буря!

......бляда разбира само от бой, за това нови ракети в Полша и Прибалтика и злобният кремълки гном ще си седне на смрадливият задник, ....путлериските гадове с едноклетъчни мозъчета се опитват да кажат какво иска Европа ами Европа иска МИР но азиатският гад разбира само от сила,....колкото до Китай, който не е страна по договора и той недоволен, защо бе жълтурковци, вие си разработвате такивая ракети, а за други не може, е нема да мине азиатската ви коварност!

Как точно го виждаш този процес?

На Русия не бива да се има никакво доверие - кратко и ясно!

Българският народ е с Русия и няма сила, която да го накара да тръгне срещу Освободителката си. Тук се пънат шепа платени, които искат да внушат друго, но реалностите са различни. България и българският народ са благодарни на руските солдати, че донесоха свободата ни и Третата българска държава.

И малцина сте тези които я постаят по високо от България

НАТО ЗЛОЧИНЦИ!

Колкото пъти Полша е тръгвала срещу Русия толкова пъти е завършвала окуприна от Русия... И новоразположените ракетни установки на НАТО няма да я спасят, независимо от това че вместо ПВО ракети са заредени с ядрени Томахавки... което е пряко нарушение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег;)

Да рробват сега блядовете да ,,присъединят” Полша и ще им се стъжни!

Пълзящата агресия на западните "цивилизатори" само тласка Русия към по-сериозно сътрудничество с Китай. А от Китай спасение няма. Много са, упорити са и нямат спиране. Тъпите "цивилизатори" ще се усетят когато ще е късно.

китайците нямат спиране. И Сибир е под носа им, самите руснаци казват, че китайците са вече там.

Чета тук някои коментари и се чудя как да ги възприема? Сериозно! Който бил против НАТО бил национален предател! Абе аз не помня НАТО да е направило нещо за мен, да ме храни, да ме гледа или да ме пази. Ама щяло да ме пази, добре, уж НАТО ме пази, а праща наши войници да избиват хора в Афганистан, Ирак, Либия... Абе някой иракчанин, либиец, афганистанец или какъвто и да е там човечец да ни е навредил с нещо, че да воюваме с тях? А когато се сдърпаха Турция и Гърция, на чия страна викате беше НАТО? Ей, поддръжниците на НАТО, дето обслужват интереса на една конкретна страна, по-кротко, ясно е, че служите на чужди интереси, ама не така остро!

Чудя се на соросоиднята...Как пък веднъж не се замислихте за това, какво иска Европа, а не щатите?

Европа не ще да е под прицела на руски ракети и затова NATO ще има грижата руските ракети да си падат в Русия

Schilo

А кой ще е? Ба си тъпака!

Щатите си търсят нов Виетнам. Последният в тяхното съществуване.

И тази развалина Русия ли ще го сътвори? Ти сънуваш, бе

Schilo

много са мислили по такъв начин...Примери бол- тевтонци, Карл 12-ти, Наполеон, Хитлер....Да не забравяме, че са имали и Гражданска война с участието на доста чужди държави- САЩ, Чехия, Великобритания, Япония, Канада

Нещо си се объркал! Ако САЩисаните пробват подобни "демократизиращи" номерца с Русия, Русия няма да им "сътвори Виетнам", а презоекански Крим!

САЩ от птедложеня не разбира. Само от насилие. Така че който иска да е добре трябва да държи яка тояга. Забележително е как се кротнаха със С. Корея.

Че българският интерес е да напуснем НАТО. Не искаме война, искаме мир, но НАТО не желае това.

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ РУСИЯ Е ВИНОВНА ЗА ЧУМАТА ПО ПРАСЕТАТА!! ТЯ Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО!!! САЩ И НАТО СА НАЙ-МИРОЛЮБИВИТЕ СЪЗДАНИЯ В СВЕТА!:)))))))))))))))))))))

Нищо чудно и да е виновна. От Молдова - в Румъния, от Румъния в България - "врагове" в НАТО. Нещо хубаво да сме видели от Раша напоследък? Сами си го казаха - България трябва да им лежи в краката покорно и със всякакви средства се стремят да го постигнат.

Напоследък не си, щото господарите ти са други и не ти дават нищо да направиш, без те да ти кажа. Дори не можеш сам да отидеш до тоалетна.

С тези трябва да се процедира само от позиция на силата. Никакви преговори. Няма как една азиатска държава с икономика кколкото на Италия да разиграва целия свят. Да им наложат здрави санкции и да докарат Першингите, ама тоизи път да са в Полша, както руските ракети са в Калининград. После ще видите как Раша ще смени тона, както го смениха преди СССРе-то да се спомине. Ще нарежат новите ракети, както нарязаха Пионерите едно време.

Schilo

Оптимист си, но май си "войник" само пред монитора? Всъщност, Русия владее 40% от Евпопа. Това ти го пиша за обща култура.

Лазо

Е, жалко за такава Европа!

Schilo

Мен ме притеснява нещо друго- заплахата на "съюзника" ни, че ще натири всички терпористи от ИД точно в тази жалка Европа. Която не смее да му се озъби и покаже характер.

Наистина си любител......ха прочети повече от една книжка, не бъди като ББ...

Монка, плачеш ли като ги пишеш тези работи?

Вярно е че си любител на търговията.Ум като на пиле анализи прави.

Крайно време е да се махаме от това ос.ано НАТО. Истината е неутралитет, и да си гледаме нашия, българския интерес.

Как така 29 индивидуални държави + 14 от общо 17 бивши съветски републики + всички бивши страни от социалистическия блок без самата Русия, разбира се) са се уверили да не вярват на руснаците и да се въоръжават за защита от нея, а горките руснаци вечно неразбрани, горките миролюбци с имперски интереси...

Между държави и васали има голяма разлика.

васали са Беларус, Киргистан и коя беше още ...стан, които не са достатъчно смели, за да се опълчат... Макар че за Беларус вече има известна надежда ...

Че ти смееш ли? Хахахахахахахахаххах! На кого си се опълчил? Точно слуги сме станали. На едни паразити, които искат да лапнат планетата. Ама добре, че са Русия, Китай и още няколко, да ги спират.

Тя глупоста ходи по хората и е като епидемия- цели народи започнаха да страдат от нея............

А ти си едноокия сред слепите, така ли?!?

Западът направи едно нещо, което допреди 7-8 години беше невъзможно- съюз във всяко едно отношение между Русия и Китай!

Явно, че американците са забравили как бягаха дори от Виетнам който с прашки, лъкове и стрели само успя да ги натири. На мене ми беше достатъчно да видя снимката на китайският военно главнокомандващ за да разбера духа на тяхната армия. А руският войник го знаеме още от ВСВ- шега няма- точно когато противника си мисли, че те - руснаците-губят и се оказва, че мечока се надига, казва гласно едно АУУУУ- ВРРРР и всички изчезват.

Брат, що не идеш в някоя детска ясла да разказваш приказки на децата? Интелектуално си спрял някъде около 5 години.

====Битият - бит, а ... останалото ще се види скоро !

не забравяйте, че България отдавна е в НАТО. всички, които пишат против НАТО и са за руската кауза са национални предатели и против България.

ти не си в ред.

Национални предатели са тези който ни вкараха в НАТО.

Пълванката и БСП-то накрая подписаха договора - радвам се, че си толкова откровен, но за твое съжаление 0 копейки от този ти спам

Schilo

През 2004г. на власт бяха НДСВ и ДПС. Бъркаш годините и кога, къде са ни приели.

Schilo

някой да ни е питал? Така че, по-кротко. Още повече, че аз специално не съм се клел някога за вярност към НАТО, а да защитавам българските интереси. Които в случая не са страната ни да е плацдарм.

да няма скоро прайд та се вълнуваш

Народът не се е произнесъл в референдъм нито за, нито против натото. Но нее късно да го направим в референдум. Да видим какво иска болшинството - мир, война, пакт, неутралитет. Ф16, или пенсии. Здравеопазване, или нови танкове. Образование, или нищета и мизерия.

И в зоопарка хранят добре животните, чистят им и ги лекуват, когато са болни. Но все пак живеят в клетки.

Де факто, ти в какво живееш?

Аз не съм се клел за НАТо но против НАТО съм полагал клетва а клетвите са спазват.

вместо да се напъва, по добре да се запаси с повече памперси, ей така, за всеки случай

Току що прочетох по западен сайт, ме Столтенберг обвинява Русия- казано на обикновен език бълва гущери и плюе отрова против Русия, а същевренно американците са казали, че окончателно се изтеглят от договора. Горбачов пък предупреждавал, че ще настъпи хаос.Явно, че западащата американска икономика се нуждае спешно от пари, мноооого пари.... Няма ли този Запад да разбере накрая, че вече няма глупаци в Кремъл?

С подмолните си действия, на Раша и останаха две опции - да се хване за големите пръсти на краката или да издуха супата !!! Да видим коя опция ще избере Путаков !!!

Шморхел, не ти ли омръзна да фантазираш? Никой не ти връзва!

Американски шпионин!

Кога ти остава време да пишеш коментари, като постоянно миеш чиниите на господарите...а докато почиваш им облизваш дъртите пръсти.

На МЕДУН му пука та му дрънка .... иде ред на Украйна :)

чичко Си не вярва на натовски сълзи и вижда ,че са вълк в овча кожа!

НАТО са ИЗМАМНИЦИ!

Столтенберг подчерта, че в Европа няма нови ракети на САЩ и НАТО! Това е най-голямата лъжа на века. А ракетите разположени в Румъния и Полша? Русия не бива да сключва никакви договори с тези лъжци!!! НАТО бяха обещали да не се увеличава след освобождаване на източна Европа от Варшавския договор и обединяването на Германия. Всичко това бяха лъжо.

Ракетите в Полша и Румъния са от притиморакетния щит - те са за прихващане на балистични ракети, ма толкова и правиш разлика, важното е да лаеш за копейки

И каква е разликата според теб, между "отбранителните" ракети, и нападателните?!

няма нови ракети на САЩ и НАТО! Смешник!!!

Знаеш ли къде можеш да си навреш този "противоракетен Щит" след като може да се изстрелват нападателни ракети. Боклуците не сте много, затова и няма да отнеме много време да споделите съдбата на свинята в момента.

То и НАТО нямаше да мръден и метър от Германия и какво стана?!?! ИЗМАМНИЦИ!!!