МОН предупреди директорите: Нямат право да се събират пари от родителите

Мнистърът на образованието изпрати писмо до всички ръководства, в които призовава да не се искат средства за консумативи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С какви препарати пръскате нашите деца ???

И още нещо аз съм и самотна майка на две деца. И живея само на едно обезщетение кое едвам ни стига за храна и такси и други колсомативи. . Това нормално ли и постояно се иска от училище за учебници. Ти им казваш че няма откъде да вземеш. А на тях одговорае. Еми детето тогава няма да има такива помагала. Те немога да разберът че си без работа. И нямат възможност. Това може да се случи само във наща държава. Ако няма ученика остава без учебник.

Здравейте ето че госпожите постоянно искат пари за учебниците. Аз съм майка на две деца. И съм без работа и съм само на едно обезщетение кое едвам ми стига за храна и за такса на децката Градина. Дотук добре но на дъщеря ми е четвърти клас. И миналата седмица дадох 40 лева за учебници и сега искат още десет лева учебници. А учебниците струват по шест лева на учебник. Кажете къде остават останали товае само за помагало за четвърти клас. Нали няма да се събират пари.

Ако МОН адекватно субсидира училищата, няма да се взема 1 лев от родителите. Явно, там се дават много пари за излишни бюрократи, вместо да се подпомогне образованието!

Колко струват учебниците и тетрадките?

Учи по електронен учебник. Има ги безплатно. А ако те е яд да дадеш 30 лв и за тетрадки, си смени професията за такава с по-голям заплата.

Тая калинка за пореден път показва, КАК НИКОГА НЕ Е ВЛИЗАЛА В БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ. Почти изучих две деца, в момента са в "елитни" софийски училища. НЕ Е ИМАЛО ГОДИНА, за последните 12 години, в която да не сме плащали. Такси се събират за какво ли не - Принтер и консумативи, ремонти (почти всяка година), застраховки, задължителни театри, доплащане на учител да стои до 6 часа (иначе си тръгват в 4:30 - 5 и оставят децата на улицата), подаръци за учителите, подаръци за децата и какво ли още не... годишно вървят 200-250 лева на дете в оптимистичния вариант. Даже тази година на 15 септември ни искаха и пари за сапун и дезинфектанти, но после отмениха искането. Този човек в момента трупа ТОНОВЕ черна карма, само и само за да си надръгне огромното его. Ако не го изпердаши КОВИДа, на главата му ще се стовари някоя още по-голяма мизерия. И никой няма да съжалява за това.

А , ЗАЩО РЕКЕТИРАТЕ РОДИТЕЛИТЕ НА МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗА ПОМАГАЛА ? 60 ЛВ. ЗА ВСЕКИ ВТОРОКЛАСНИК ЗА ПОМАГАЛА КЪМ У1ЕБНИЦИТЕ А? МАФИЯ МРЪСНА ГЕРБЕРСКА УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ

Ако не искаш, не давай. Твойто да си учи минимума по учебника, а по-умните ще решават задачи за състезания. Пълно е с родители с мизерни амбиции, които не дават пет пари за децата си.

Още преди 15-ти се започна: амиии, консумативите не достигат, имаме нужда от това и онова, базата е стара (разбирай пълен леш, да ти се доплаче), то понеже е на държавна издръжка.... та родителите сами си оправят всичко + събират средства всеки месец, че все за нещо трябват пари. Догодина отначало.

То добре, но на обед вече няма съпун в тоалетните. Тогава какво? Чистачките казват, че дозата за деня е свършила и ще им апак утре. .

От десетилетия родителите дават пари в българските училища и не само за консумативи. Пари се дават за много неща, включително за ремонти, за материалната база, както и за допълнителни възнаграждания на учители. И ако не бяха родителите, българското училище щеше вече да е изчезнало, а българите щяха да пращат децата си на училище в съседни държави...

Само комисиони, така ли?

На вниманието на латексовите артикули за еднократна употрева в МОН. ОУ Васил Априлов в гр. Бургс. 2/3 от децата от квартала не можаха да се запишат в първи клас, защото местата са заети от такива, на които тродителите са станали спонсори на училищато, разбирайте "шаршлш" са КЕШ на директора. В това число руснаци, украинци, включително от Меден Курник и Поморие. И не се правете на откачени, защото това е практика във всички училища и детски градини, които се имат за "престижни".

Престижни. Направо да се скъсаш от т смях.

И ти явно си учил в "престижно" училище, щом се затрудвяваш да разбереш написаното в 5 реда текс.

И гъби и маркери не трябва да се купуват, ама учителите не започват час, ако учениците не им носят. Това е все едно в един завод работниците да си носят инструменти и машини като отиват на работа. За Търговска гимназия- Бургас иде реч, но мисля, че и другаде се случва.

И застраховка плащаме за децата при инцидент в у-ще по 2лв.,но тя нищо не покрива,но е задължителна

Така е най-удобно всичко е безплатно в у-ще и ДКЦ,ама си купуваме помагала, дезинфектанти и т.н.......

значи частните училища са незаконни! дойдохме си на думата!