Млада жена бе нахапана жестоко от бездомно куче

33-годишната Мануела Ферер заяви, че ще съди община Пазарджик

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който е писал това искам него да хапе кучето.

Това не е обикновено ухапване а лов на човешко.Преди години в една фирма имаха едно такова куче-обикновен помияр но опитало човешка кръв то хапеше за да откъсне месо.Пазачите много го обичаха защото беше ужаса за всички дори и за работещите във фирмата.Беше изпохапало много хора но обикновени бачкатори а пазачите бяха все хора на чорбаджиите.Един ден дойде и моя ред въпреки че много внимавах и за това само ми охлузи крака и разкъса панталона.Крайно време беше да се сложи край на това.Само след няколко дни реших проблема .Пазачите бяха шокирани когато го видяха да се гърчи и повръща кръв.Дори не бях го доближавал а просто дадох малко информация на подходящия човек.В крайни случаи помагат само крайните мерки.Обичам кучетата и съм имал не едно но когато куче започне да гледа на човек като на плячка трябва да се убива незабавно защото лошия пример е заразителен.Дори мечка станала стръвница се убива но ,,странно"защо това правило не важи за кучетата.

да разцепи общината от съдилища

Да ги сцепва колкото си иска - и знаеш ли - на тях ИЗОБЩО не им пука?! Глобите ще ги платим аз и ти от данъците ни. За това сме на тоя хал, защото в държавните/общински организации на никой не му пука за каквото и да е освен за личните им интереси - колективна безотговорност - няма наказания няма лична отговорност - нищо няма. Нас кучета ни яли....

Не знам как го направиха в Бургас, но е факт: от години в града бездомни кучета няма! Това е нещото, за което Общината заслужава адмирации! Явно има някакъв работещ модел и другите кметове биха могли да го приложат.

Това българина е странно нещо. Пишеш му, че някъде някой е намерил работещ модел за справяне с наболял проблем, а той цъка минуси, вместо да си направи труда да разбере как аджеба е станала тази работа;) Цъкайте си, не ми пречите;) Хала да са ви помиярите по улиците! Когато общинската администрация трябва да бъде кастрена - за качеството на ремонтите , например, тя си го получава. Но когато трябва да ѝ се признае успех - аз го признавам и не виждам защо да не го правя!

Последния път като минах през Бургас имаш кучета Но да кажем да са били изключение

Да ти кажа как. Йоан, в началото на втория си мандат осигури две камионетки и ловци и всяка вечер завардваха по едно карета с по две пресечки от всяка страна и изловиха помиярите за месец. И най-важното. Не ги върнаха по места. Ето така. Една добре свършена работа.

Да ви кажа въпрос на време е да изчезнат помиярите а и голяма част от останалите кучета. Ако се питате кои ще ги изтреби ? Ами майките на децата, в момента в които някое и друг дете бъде ухапано от куче няма сила на земята която да спре майка да опази децата си. ЩЕ станете свидетели как всички кучета до които имат достъп малки деца измират поголовно, не само бездомни а и всяко куче без намордник или решило да хапне от чужда ръка или купичка. След като общините и организациите за защита на животните не изпълняват задълженията си то е въпрос на време всички кучета които не са на каишка и с намордник д аизчезнат Замислете се драги кучелюбци

Хайде избърши си пяната от устата и се успокой малко. Тази не е първата ухапана от куче. Нито ще е последната. Има ухапани деца, има и умрели старци след нахапване от кучета. Да си видял кучетата да намаляват? Ще те светна нещо - нито майките, нито бабите, нито лелите (сетих се за Стоичков) ще унищожат кучетата. Кучетата ще останат да съществуват много след като гнусното човечество се е затрило и е освободило Земята от присъствието си.

Кучкарите ги защитават защото с тях се препитават. Изнасят ги в Германия, Швеция и печелят от "дарения ". Колко сдружения има за защита на кучета - едно прави оборот 150 000 евро дарения от които учредителката си живее като царица, прикрито под благородна кауза. Има куп други

Ми хранете ги, та да не освирепяват от глад, бе! Мен що не ме хапят кучетата - щото ако не им дам нещо за хапване, ще се поспра, ще клекна, ще им поговоря, ще ги погаля. Няма такова нещо като агресивно куче. Има кофти хора.

Типичен кучкар с промит мозък.

Промит е мозъкът на тези, които мразят кучетата от ирационален страх или защото и те не знаят защо. Аз обичам кучетата защото ги познавам. От 35 години съм непрекъснато между кучета и нито едно домашно или бездомно не е посегнало да ме ухапе. Същото е със жена ми, дъщеря ми и сина ми. Е как нас, дето сме все сред тях не ни хапят, а разни гламурници, дето бягат през три преки от тях ги изяждат? А?

И ако, дядо, в момента в който двете гладни кучета се затичат към мен, а аз не нося храна в мен....?

"Мен що не ме хапят кучетата" - щото си извадил късмет, да не попаднеш на глутница добре нахранени помияри, която преследва разгонена мастия. Затова. Ама не е късно.

Типична селска пръчка в града. Хранят бъхлясалите помияри и им се радват като на деца!

Това не е новина. Новна щеше да бъде ако бездомно куче бе нахапано от млада жена.

Не са ви виновни кучетата. Това, че мръсните и гадни хора си изхвърлят животните не значи, че вина има животното. + това ако това животно не е видяло нищо хубаво от човека нормално да си го изкара на друг. Не казвам, че е постъпило правилно като е нахапало жената, но ако е било гладно и озлобено нормално да е нападнало невинен човек заради простия си стопанин.. Успешно и бързо възстановяване на жената

Кучкарка. Всички сте един профил - несоциални, низвергнати от семействата си зарази егоцентризъм ,търсещи разбиране и компенсирайки липсите с "разбиращите и вечнообичащи ви" кучета. Илюзия за болните ви мозъци.

с едни помияри не можем да се оправим, а иначе ще борим мафия

Трябва да се вземем в ръце-да започнем масово да ги тровим...голям рев ще има.

Мафията или кучетата ?

Ако е и за мафиотите то цялата власт ли.....!

Супер ..та нали кучето е по по най от човека какво ревете при на с проблема траем си кефим се .

Да бъдат унищожени !!!!

Всички бездомни кучета трябва да бъдат евтанизирани, а тези които ги хранят да получат шанс да си ги приберат вкъщи преди това. Всеки, който изостави куче на улицата да бъде глобяван с 3 хиляди лева. Освен, че понякога хапят, уличните песове постоянно се изхождат навсякъде и сеят зарази!

Колко трябва да си прост, за да се хващаш за името на жената, а не за това, което й се е случило?! Сякаш щом се казва така си го е заслужила?! И да, има кучета, които нападат без причина, а някои от т.нар.кучкари са толкова нагли, че не е истина!

ДОКОГА КУЧЕТАТА ЩЕ СА ПО ЦЕННИ ОТ ЧОВЕКА.КЪДЕ СА КУЧКАРИТЕ???????

Не съд, а камъни за кучелюбците, начело с главния кучкар, тиквата от Банкя.

отглеждането на куче - САМО с разрешение за хора, които имат нужда от куче! Пълен контрол от ветеринари и полиция/милиция (квито са там)!

С други думи искаш да се спазва закона :) Забавно и искрено ти желая успех

Пълно е с висшисти! Невероятно!

Соросоидите сега чия страна ше вземат - на циганката или на кучкарите? И двете пасмини са програмирани да тормозят белите българи.

ще вземат страната на наглите селяндури, които си изхвърлят кучетата некастрирани и после сочат общината да им отглежда глутниците!

В САЩ ако до две седмици никой не потърси кучето в кучкарника, то се евтаназира. Ако ухапе някой - собственика лежи за непредумишлено убийство. в БГ не е ясно защо, хората трябва да търпят полудиви животни наоколо.

Куче не напада без повод! Това го казвам като кучкар. Но тук форумните идиоти, които никога не са общували с друго божие създание, са много компетентни в радикалните си идеи как да ги изтребим до крак. Ще ви кажа само, че бездомните кучета не са агресивни, свикнали са отдавна с хората, повечето са кастрирани и обезпаразитени. Хранят се от дадената им от хората в квартала храна, познават всички живущи наблизо. Тази въпросна нахапана жена с прекрасното си бълг. име ми изглежда като някоя истеричка, вечно атакуваща и караща се или биеща кучетата пред блока си. Вие как си представяте куче, което ви познава от отдавна да ви нападне без повод?! Без потърпевшата да го е провокирала или да не е агресирала с/у него?? Кучетата имат страх от човека, особено ако к кастрирано и бездомно. Твърденията на тази жена за мен като кучкар и познавачите на тези животни са абсурдни..

Гръмни се, олигофрен. Да те еба в инфантилния мироглед.

Ти се застреляй, обиждащо БГ копеле! Какво погрешно казвам, а само факти излагам? Аз лично ето на такива дебили като теб с радост ще съдера задника ти, подпомогнат от четирикраките животни, които са много повече хора от злобни психопати като теб!

Баш заради такива идиоти като теб кучетата нападат такива истерички като онази със звучното българско име Ферер. Винаги съм гледала куче, то общува с много други кучета и мога да ви кажа, че човекът е на 100% прав. А онази истеричка явно ги провокира с омразата си. И изразът и "...до дупка" я издава колко зла и проста жена е.

Що говориш глупости?Една англичанка,преди години е беха изяли кучета,докато се разхождала из селото,колко случая има и на нахапани деца?Аз също съм кучкар и съм имал злобни кучета,които като са на повод и се спуснат към човек и след като не могат да достигнат целта се обръщаха и ме хапеха мен!Ако кучето е злобно винаги може да нападне без причина!

Пише, че едното си се е въртяло там, а другото "чуждото" я е подредило. И сеа да ти идва на акъла, като си голям кучкар, че едното може да е женско и да не е кастрирано? И че сега точно се разгонват мастиите?

Борислав, има куче и куче. Аз също съм нападана без повод от моя страна преди 4 години. Беше зимно време в 6,30ч сутринта, нямаше и улично осветление. Нищо не се виждаше и изведнъж скочи отгоре ми куче. Чантата ми беше голяма и отпред, та се блъсна върху нея. Три секунди след това ме нападна второ зад гърба ми. Чантата ми послужи като оръжие, която въртях около себе си и се предпазвах от двете жестоки нападения. Не се предадох и аз не зная как успях да съм бърза. В момента, в който започнах да ръмжа срещу лая им и да се отбранявам с огромната чанта, те се отказаха. Нямаше и кой да ми помогне...Не мразя животните, не съм очаквала, а най–важното е, че не ги видях кога идват към мен в тъмното. Лаят ме ориентираше и инстинкта ми. На никой не го пожелавам този кошмар. Вече изпитвам страх, но не от домашни, а улични кучета. Както хората са различни, така и животните са такива...

Това горното ако не е написано със сарказъм, си егати тъпака. Казвам го и аз, като кучкар.

Аз също не нападам без повод. Повод може да е скотофил, дето разхожда пцето без каишка, сере в парка, а дебила се прави на разсеян. Често ми се случва да ги карам да събират лайна.

Такива като тебе трябва да ги закопават живи. Заедно с кучетата им.

тъп си на куче

Колко хора бяха изядени от кучета в България...

Псевдоживотинските защитници са поредните форми на държавна власт за цицане на еврофондове! В тях назначенията са само по роднинска линия. Потърсиш ли съдействието им- винаги "... действат по някой сигнал.", а помиярската популация се увеличава!

ще се пускат кучета да се разхождат свободно без да са вързани за стопанина?!

Просто няма воля за решение на проблемите!За отглеждане на некастрирано куче трябва да има много сериозен годишен данък и колкото по-едро е, сумата да е в пъти по-голяма!Тези улични кучета не падат от небето, а някой е изхвърлил тях или родителите им.Трябва си чипове, регистър и периодичен годишен контрол, кой, как и къде се грижи за животното си.Не става така, днес искам куче, ама утре съм щял да пътувам и се чудя на кой да го харижа или натиря на улицата, па бебе ми се родило и ала-бала... Когато човек взема домашен любимец, трябва да е наясно, че е се грижи за него и евентуалното поколение до края на дните им, без каквито и да било бъдещи оправдания и мотиви за бягство от отговорност!

Първо, жена на 33 години не е "млада". Второ, с такова име няма право на мнение за каквото и да е в България. Да си върви в Испания да я ебат овцебиковете.

първо си изкопай гроб и влизай в него .Второ няма .

Грешка на природата си да знаеш. Яж си кучешките кебапчета, пий спиртова ракия и не се обаждай. Нещастник и келеш, пълен селяндур. По имената тръгнал да съди кой къде ще живее, льохман!

Абе докарайте пак Виетнамците и проблема е решен.

Много просто. Съди се държавата за солидна шестцифрена сума. Естествено ще и се изхилят и ще сметнат, че иска е несъстоятелен, но със събраните доказателства директно в Страсбург. Тогава ще получи седемцифрена сума и натиск към държавата да се справи с проблема. И тогава, ще ме извиняват кучелюбците, но тогава и само тогава точно за седмица няма да има безпризорно животно. Не сме в миналия век - всеки собственик на животно се принуждава да му сложи чип, прави се база данни с ДНК и се плаща данък, както е на запад. Не ме интересува дали е на бай Ставри от Горно-нанадолнище или на Президента това куче. Ако собственика кастрира животното - данъка на половина. Ако ли не и се ДОКАЖЕ, че животното е родило и той е изхвърлил някое от малките - глоба в размер отглеждането на животното/животните за 15 години напред. Ама защо, как не ме интересува! Да не сме в ивицата Газа, че да живеем наедно с помиари?!? Който иска да си ги гледа - на двора или в къщи. Ако не може - в приют и да им плаща!

Добре дошли в Бантустан! Вече 30 години сме заобиколени от улични помияри, които пикаят, серат и хапят деца и възрастни! И никой нищо не прави това нещо да спре! От време на време някой умен мъж се сети да отрови 3-4 псета и веднага т.н. защитници на животните скачат в купом за да защитят мошеническия си бизнес с кастриране и грижа за животните! Помиярите не можем да ликвидираме, камо ли нещо друго да направим за да сме нормална европейска държава! Няма власт, няма държава!

добре че не е посегнала на кучето, защото според кучешките закони на кучешката държава щяха да я опандизат, а кучкарите от четири лапи щяха да вият на умряло

Тровене му е майката ! Кой както може !

Първото да, но не и второто. Безразборно това не бива да се прави, защото могат да пострадат малки деца или други животни. Потърсете из мрежата има селективни препарати отровни за кучетата и безвредни за хората, които освен това за кучетата имат нервнопаралитичен ефект и те не страдат.

Обичам животните, но повече обичам хората. Прородата е направила така, че човекът е разумно и най-висше същество. За добро или за лошо, това е факт. Човшкият живот и човешкото здраве, са на първо място. Няма какво да се шикалкави и да се отминава проблема с бездомните кучета. Единствения начин е само един – куче, което не е осиновено и няма стопанин, да се евтаназира. Това е единственото решение. Няма да пиша, че трябва да се умъртви по хуманен начин, защото не приемам словосъчетание, като хуманно умъртвяване. Това е истината. А пък НПО-та, които смучат пари от разни фондации и се правят, че се грижат за безстопанствените кучета, да си е.ат майката. Като много знаят, нека сега някой техен член да, поеме отговорност, за нахапаната жена и да излежи наказанието, което се полага, за телесна повреда. Не само да се правят на хуманисти и да разправят, колко лоши са хората, които не обичат бездомните кучета.

За евтанацията - ДА. Само не съм съгласен, че човек е най-висшето животно. Природата или да го наречем естествения подбор ни е направил добри в една ниша - развили сме добре интелекта и сивото вещество. Всяко живо същество със своето конкурентно приемущество заема своето място под слънцето. Затова е и цялото животинско многообразие което наблюдаваме. Всички земни същества сме в епогея на развитието си /за момента/ Няма по-висши или по-нисши. С развитието на времето някой ще отпаднат, а други ще се приспособят. Това е! Хората живеят от толкова кратко време на планетата /от около 200хил. години/, че в мащаба на съществуването на всички видове сме само прашинка. Be humble!

ако тя беше тахапала кучета, ти да видиш еко помияраджиите с грантовете как щяха да наскачат срещу нея, ама инак си тратя

Ако държавата си върши съвестно работата, ако наистина всички кучета се кастрираха - а не маркирани уж кастрирани женски кучета да раждат, ако хората не изхвърляха постоянно кучета, проблемът с бездомните кучета щеше да е решен. Как може Австрия и Германия да се справят хуманно с този проблем? Там бездомно животно няма, в същото време и избиване няма. Всичко е по общински приюти и организации. Но там държавата си изпълнява задълженията, а хората не си изхвърлят кучетата така. Щом там може да се разреши проблема, значи може и тук и навсякъде. Но разликата е в манталитета на хората. Тук отговорност няма.

в страната на помиярите откакто сме в ЕС!

Не откакто сме в ЕС,а откакто стана "промяната" и бе свален Т.Живков и т.н.(стани да седна)

Осъдете общината !!!

И какво като осъди общинта? Ще намалят заплатата на кмета? Или на общинарите? Или някой ще се стресне?

Докато няма персонална отговорност, плащат тези, които внасят данъци.

Овцете и козите в Странджа ги избиха заради някакво измислена чума, ама за помиярите ветеринарни мерки, дето да пазят останалите видове от разнасяните от тях зарази и паразити няма. Прав беше Дочо Булгуров: "За кучета и котки може, за прасета не може."

и други хора е нападало в квартала. То не е куче като куче, а изверг и се казва Селяйдин. Сельо му викат децата.

Не , Северин се казва...северин ...надеждов...!

Като го знаеш, досега защо не си му видял сметката !?

Спасението на давещите се - дело на самите давещи се. При не особено задълбочено търсене в нета могат да се намерят хуманни и безопасни решения на въпроса. Ще има известно време вой от страна на платените така наречени защитници на животните, но те за това и вият защото са платени.

- Алоу, общината ли е? - Да, кажете? - Тука има много бездомни кучета, та да дойде един, да им изпили зъбите. - Добре, ще изпратим екип да ги кастрира. - Ама те не щат да ни е..., а само ни хапат. - ....

Неее, вицът е от Перник и завършва така: "Неее, они не ни ебат-они ни апат!"

Бобчо не напада без причина! Сигурно е ходила неправилно и това го е ядосало!

Защото Бобчо е винаги прав

лапи и три х0я ви предупреждават да не дразните домашните любимци докато си играят на улицата. Апък да ги изтрепете изобщо не помисляйте. После какво ще ЛАПКАМЕ?

цитат "Хората в района се оплакаха, че в квартала обикаля глутница от скитащи се кучета и когато освирепеят от глад, нападат." извода - Хора хранете бездомните кучета за да не освирепяват от глад и да не ви нападат. P.S. към редактора на статията, ограмоти се, пише се освирепеят а не както ти си го написал "осверипеят".

Обратното - не бива да се хранят.Щом ги храниш, си припознават територията.Хранейки ги, спомагаме да се увеличи популацията.

mirоlav

Някаква Немска организация ги прибира кастрира и ги връща на същото място от където са взети. такива кучета не правят проблеми и не се размножават.

съд до дупка. друг начин няма. Колкото до кучетата, не им е мястото на улицата.

Тя общината може ли да се справи с глупостта на хората..Ами нали точно хората ги изхвърлят..новородени още слепи,по контейнери ,кашони,част от тях все пак оцеляват и нападат щото са гладни сигурно..няма цивилизована страна в която има толкова бездомни животни

Може, но не иска. Не става въпрос за това, че някой си изхвърлил кучето. Повечето кучета се хващат, маркират и пак пускат, защото такъв е закона. Законът трявба да се промени с приоритет да ги няма по улиците и да се евтаназират кучетата, за които няма място в приютите.

и да ги съди и да не ги съди на тях не им пука нито за хората нито за кучетата

Не може човешкия живот да струва по- малко от този на кучето! Кучетата нямат място в паркове, градини и междублокови пространства. И престанете с това, че животните усещат страха! Да му писне на човек от кучелюбци- превзети и фалшиви демонстрации на любов към животните!

Кучетата са като хората. Има добродушковци, има и опасни зверове дето трябва да бъдат убивани.

Е нормално, сигурно има някаква защитна реакция жената. Кучето хапе първо което му подадеш.. В България има над 100 000 ловджии, разрешете им за 2-3 дена да си свършат работата и проблема ще бъде забравен. Не еврогейско, но в крайна сметка хората, до колкото са останали са по-важни от всяко друго животно.

това последното е леко прибързано изказване. Животните си имат своята роля и своето място. просто в нормални държави няма глутници от скитащи кучета. В крайна сметка аз не мисля, че трябва да избият всеки вълк и мечка в гората само защото аз искам да се разхождам там на спокойствие.

Тия, дето убиват ЗА УДОВОЛСТВИЕ / социопати им викат/ , да започнат да стрелят първо "умници" като теб...

Владо, само, че тук не става въпрос за гората, това е разликата, става въпрос за един средно голям български град.

Треа си закон за туй нещо. Ми тъй де, котки и кучета може а прасета не може. Който ще отглежда животни да ходи на село. Лично съм писал няколко жалби, снимал съм клипчета с кучета, които се спускат по хората сутрин. Дори успяхме да доведем и служител на общината, с когото заловихме едно животните, което върнаха отново в квартала. Истината е че, всяка година се подписват едни договори, за едни пари с едни фирмички за въпросните животни, а това няма как да се случи ако няма такива.

някакво месо в пазарската си чанта,пък може да е и от ръкомахането

кучетата са най долните животни.

бъркаш. Хората са способни на такива зверства каквито ги няма при никои животински видове

Не вземам отношение, а питам запознатите: има ли в други европейски държави улични кучета и в кои държави?

е пълно не само с улични,но и с жиени

За ЕС ли е въпроса или по принцип? В Гърция има, виждал съм, в Турция и Сърбия също има. След последната вълна африканци и араби - предполагам и по Западна Европа са се появили. Какъв е смисълът на въпроса- да изчезнат кучетата от улиците ли? За това не се лигрижеше нещо Еко - нещо си?

Ами нормално. Обзалагам се, че не веднъж или два пъти е ръкомахала, викала или гвърляла нещо срещу кучетата. При условие че имам огромен проблем с уличните кучета главно заради хора, които ги развъждат за здраве и после изхвърлят поколението или такива, на които кучето им омръзва бързо, в училище трябва да има часове за това какво трябва и какво не трябва да се прави с уличните кучета, както и да могат да се разпознават емоциите им. С две думи - човек не трябва да показва страх, Ако едно куче усети, че се паникьосваш, вероятността да нападне се увеличава главоломно. Куче не се рита, не се размахва пръчка, нито се хвърлят камъни и предмети. Ако има улични кучета по пътя, по който минава човек, е добре да се носи филия хляб в джоба - кучетата обикновено са агресивни, защото се страхуват и се опитват да наваксат, като нападат отзад. Но ако кучето знае, че може да получи храна, дори да е страхливо, няма да нападне... Нещата не са сложни. И за уличните кучета не се сърдете на тези, които ги хранят, а на тези, които ги изхвърлят и които не желаят да кастрират собствените си кучета.

си виждал глутници кучета? В кои градове на Европа е разрешено кучета да се оставят сами в апартамент ,а те да тормозят с лай и вой съседите? За животните трябва да се грижиш щом си ги взел....обучение, кучешки забавачки,или кучегледач.... Никой не ти е длъжен да търпи кучето ти което си зарязал само в апартамента и страда заради теб!

Не знаех, че жената е влязла в апартамент и там я е нападнало кучето, и на това отгоре в апартамента е имало глутнца.

Това е урбанизирана среда, населена с хора, предназначена за хора... Ако съм в гората и ме нападне глутница вълци - ок. Там със сигурност ще се съобразявам с тях. Но да се съобразявам с кучета в града...?Да не махам с ръце, да си нося филия хляб...?!? Ами децата? Няма как да стане!

Хората са временно явление. Пример - селата, които преди 50 години са били с 3000 жители , а днес с 3-ма. Какво като е урбанизирана среда - знанията, които е споделил човека в предния пост са полезни. В природата(дори урбанизираната) всичко е свързано - като няма кучета - се увеличават котките, като няма котки мишките и т.н.

Асфалт не се яде, а кучетата ще изядат хората. Политиците, обаче са защитени от кучетата в служебните си лимузини, за които си строят магистрали.