Мицотакис заподозря Турция в намеса във вота на гръцките мюсюлмани

Лидерът на Нова демокрация упрекна турското консулство в Комотини

Обратно в новината

Коментари - Мицотакис заподозря Турция в намеса във вота на гръцките мюсюлмани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато имате като нас, три етнически, мюсюлмански партии - ДПС/ДЕН/ДОСТ. Въпреки че, конституцията го забранява, тогава ревете. За сега сте добре ...

Песента на български https://youtu.be/F-lEyL3PNxI Ритъма на "Трите пъти"? Или текста за българската с РУСИТЕ КОСИ. На гръцки дори дума нямат за такива жени - русокоси.

В България турците се месят от 34 години в изборите чрез турската ДПС. Опитаха се да заплашват и Китай, където има милиони мюсюлмани, но китайците казаха на Ердоган, че ще го направят на свинско с ориз за минути.

Заедно с АТака- Возбуждение. ДОСТ бе турска и Кремъл я разтури одма. Да не пречи на Петата колона чебурашки в България.

Джо Байдън и пощите ... мина. Про100Киро - мина, сам си го каза. Калъчдароглу и Посолството - не мина. Гърция и Сириза - едва ли...

Севан Нишанян - турски интелектуалец от арменски произход: Посетих България. Бях в Родопите. Посетих и Северна Гърция. Турците и мюсюлманите в България бяха много приказливи и позитивно настроени. Видях хубави села и много джамии. В Гърция мюсюлманите и турците бяха мълчаливи. Не говореха много. Джамиите бяха рядкост. Джамии построени през османския период бяха разрушени. Изводът е, че гръцкия уродлив национализъм продължава да съществува докато в България толерантността спрямо малцинствата - религиозни и етнически е много голяма. Няма защо да се учудваме защото Северна Гърция беше населена от Българо - мохамедани и българи преди един век а днес там няма българи а понтийски гърци.

Родопа е Българска и там само българи живеят. Чак до Бяло море: https://youtu.be/64IxVVFiiBI В български носии, на ЦЪЛГАРСКИ ЕЗИК пеят на БЪЛГАРСКИ ГАЙДИ. И са по-бели от софийските "столичяни".

А беше време когато и България имаше топките да каже това! Днес обаче, турските агенти са навсякъде..имат си партия вече от 30г и ни убеждават че 500г било присъствие и приятелство. Съвсем открито и необезпокоявано се месят в българските избори и си отцепват цели региони в България! Никаква съпротива няма. Само се мрънка от време на време.

Все си мисля, че за последните 35 години на България повече вреда нанесоха евроатлантическите партньори, а не турци и руснаци. Ако погледнете листата на топ 100 компаниите в България и проследите чий капитали ги контролират, ще ви стане ясно какъв протекторат на Германия на Краварника сме.

Между съюзници е позволено да има анален акт и подслушвания...мути Меркел мое го потвърди...е естествено между съюзници на УСА...

НЕ ГРЬЦКИ МЮСЛЮМАНИ А ТУРСКИ МЮСЛЮМАНИ.

Всъщност мюсюлманите в Гърция са чисти българи!

Македонци са бате

Българин мюсюлманин НЯМА.

гледай на север , у нас !

Тези мюсюлмани са всъщност българи -помаци! Гърците предпочетоха да ги потурчат само и само да нямат български дух! Сега да не ревът-те си го направиха!

"Според Мицотакис "в Родопи имаше..." Българските потребители трябва да имат предвид, че когато г-н Мицотакис казва "Родопи" тоя няма предвид планината Родопи, а някогашната префектура /или област/ Родопи с център град Комотини /Гюмюрджина/. Сегашното официално название на същата префектура е "Регионална единица Родопи", част от Регион Източна Макединия и Тракия. Би следвало журналистите да поясняват това.

Аааа, не може така! Гърция да не ви е България случайно? В Гърция всичко е гръцко! И турското кафе даже е гръцко!

Това мюсюлманско малцинство е от етнически българи!

Повечето мюсюлмани в Гърция са етнически турци. Само една част от мюсюлманите в гръцката част на Тракия могат да бъдат определени като българоезични или като помаци или българомохамедани. Повечето помаци живеят в област Ксанти, а не в област Родопи. Самите те нямат българско съзнание. Политиката на Гърция от десетилетия е насочено към постепенната турцизация на това малцинство и превръщането му в неразделна част от турското малцинство. Можем само да гадаем какъв е интересът на Гърция от това. Друга част от гръцкото мюсюлманско малцинство са циганите мюсюлмани.

Желанието е разбираемо, но фактите говорят друга. Не, не е мюсюлманско малцинство от етнически българи. Условно можем да определим като "българоезични" около една трета от мюсюлманите в гръцка Тракия. Половината са етнически турци, а около 15% цигани мюсюлмани. Вижте справката от уикипедия по-горе.

Българи-помаци са 98% от тях.