17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кой и как ще изчислява коя професия колко да носи? И нима различните отрасли на бизнеса и самите работници ще са съгласни на това? Дали персонала на хотелите и заведенията(най-вече сезонните работници) ще се съгласят да им се плаща по 200 лева, докато тия с дълъг стажа се "радват" на по 600 лева!? И ако работиш за по 1000 лв. и след тази промяна ти намалят заплатата на 500 лв. какво правиш? Ще работиш на две или три работни места на пълен работен ден? О почакай не е възможно това, ами почасово, а там дали няма да плащат още по-малко? А как това ще повлияе на цените за всичко в нацията? На кой му е хрумнало тази глупост?!

Никъде не съществува такова чудо...Минималната заплата да е обвързана с каква професия практикуваш! Ще си позволя да споделя една идея... Заплатите на всички депутати да са обвързани с минималната за страната и да бъдат в размер до не повече от 50% над нея !!!! Предлагам го и за анкета ако ДИР проявят желание !

Навсякъде, по белите държави, това е обвързано с време на заетост. Независимо дали вършиш нещо физически или само чакаш някого дасе появи и да ти предаде нещо.

А каква е разликата между " Говори dir.bg " и "Говорит Москва" ?

Минималната заплата да е 50+ 0т заплатата на родните ни народни представители и минм.пенсия 50+ от тази минм.заплата.Това е Западна Европа и те дават субсидии за да се скъси това неравенство,и тогава европейски цени;ток,газ,храни и др.

Значи повечето слушатели още живеят в неверланд. Да сметнт колко професии има. А колко професии не са категоризирани. Ако някой не е съгласен с избраната категория не е съгласен, ще иска да обжалва. Въобще изисква се още бюрокрация и кражби (познайте колко ще са минималните заплати на чиновниците). Мислете и четете - Винету не стига, трябва повече от една книга да се чете :)

Минималната затова е минимална за да може някакси и ИТ-безработния да свързва двата края, а не само клошара.

Защо имам чувството, че това е някакъв тест за глупаци? Така може да бъде загубен интерс към цели отрасли, а без някои от тях ще е многтрудно, да не казвам невъзможно.

кой те кара да работиш на минимална?

Точно в това е проблема! Кой ще иска да работи за минималната на минималната?

Глупости. Половин Западна Европа е на този принцип. За всяка професия и ниво на опит в професията има договорени минимални заплати. Не може да плащаш на инженер или лекар колкото на продавачка, ако ще да е излязъл от университета вчера. И не може да плащаш на инженер с 10 години опит, колкото на току що завършил. Това са минималните ставки. От тсм започва договарянето на реалните заплати.

Никъде в Европа сециалисти, дори и без стаж, не се назначават на минимална заплатаа.това може да го твърди само един "гастарбайтер".

Минималната заплата трябва да се премахне като понятие. Трябва да има минимално заплащане на час.

за да могат некоректните работодатели да те назначат на 4 часа а да работиш 8

па работодателя да не ти е сложил верига на врата бе? Ти си слагаш подписа и ти работиш.

TheBeast

И каква е разлика между минимално заплащане на час и минимална заплата ?!

Разликата е огромна. При 8 часов регламент много работници работят по 12 часа на смяна, а получават заплата за 8 часа.

на работа и в момента съществува т.н. "сумарно отчитане на работното време", ама чукча не читател ...

Аз съм работил на сумарно отчитане на работното време над 20 години и ми е до болка познатао. Така, че не ми подхвърляй фандъци, за които нямаш понятие!

И да допълня, не за теб, а за тези които не знаят. Допълнителните часове до 2019 година, докато работех на тази позиция, ми се плащаха по 23 стотинки на час. И това не е измислено заплащане, а според закона.