Какво се случи до този час?

Северният централен район у нас е на прага на локдаун, тъй като 72,5% от болничните легла за интензивно лечение на пациенти са заети, показва актуализираната към 17 януари карта за COVID обстановката в страната, публикувана на сайта на Министерски съвет. Според новия План за справяне с пандемията при над 80% заетост на интензивните легла ще се преминава към затваряне. Страната е разделена на шест клъстера, а мерки ще се въвеждат на регионално ниво. 

Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров е депозирал оставката си в Народното събрание, съобщи БТА по информация от КПКОНПИ. Както знаем, ДАНС спря достъпа до класифицирана информация на Цацаров ден след като той обяви намерението си да се оттегли от 1 март. По негови думи спреният достъп е след натиск от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков върху ДАНС. Напоследък Антикорупционната комисия проверяваше редица обществени поръчки в различни общини. Като мотив са оставката той посочи само лични причини.

Пазарджишката Община Лесичово въвежда режим на уличното осветление заради тройния скок на сметките за ток. Режим на уличното осветление въвеждат и седемте малки населени места в общината, информира БНР. В сравнение с миналата година сметката за ток на общината за декември е скочила от 9600 лева на над 26 000 лева. Общинската администрация не разполага с допълнителен финансов ресурс, с който да поеме увеличаващите се разходи. В същото време и други градове в Североизточна България въвеждат режим на тока.

"Не само от вида на професията, но и от степента на образование трябва да зависи" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос "Подкрепяте ли минималната заплата да зависи от професията?". Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в края на този подкаст. 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Подкрепяте ли минималната заплата да зависи от професията?"

До този момент превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.