Масово отнемат шофьорски книжки на българи в Румъния

191 шофьори са останали без свидетелство за управление на МПС през тази година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е много добре,че го правят в Румъния,но питам ,защо румънците когато кара в България,карат като малоумни и не спазват никакви правила и ограничения на скоростта?Защо и нашата държава не предприеме същите мерки,както към бг шофьори така и към чужденците! Тогава .може би ще има по малко невинни жертви по пътищата!?ЗАЩО НЕ СЕ ВЪВЕДЕ СИСТЕМА ПО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ,КОЯТО ДА СЕ СВЪРЗАНА С ПЪТНА ПОЛИЦИЯ И ВЕДНАГА ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ,ПРЕМИНАВАЙКИ ПРЕЗ СТРАНАТА ДА ПЛАЩА ГОЛЕМИ ГЛОБИ,АКО Е ИЗВЪРШИЛ ПЪТНО НАРУШЕНИЕ И ДА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ ,БЕЗ ДА СИ ПЛАТИ ГЛОБИТЕ? АКО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАТИ- В АРЕСТА ! .... А АКО ТРЯБВА И ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ ПРАВАТА......АКО СЕ ПРЕДПРИЕМАТ ТАКИВА МЕРКИ,СМЯТАМ ,ЧЕ НЕЩАТА ЩЕ СА ПО РАЗЛИЧНИ,А ИМЕННО- ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ В ХАЗНАТА И ПО МАЛКО ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА.....

То може, ма сигурно чакаме, за да може да изпънем 300-400-500 млн. по някой проект. И не им се сърди на румънците. Спомни си или ако не си виждал предположи българин тръгнал на гурбет как кара...

Ами ти сам си си отговорил. Едната държава се казва Румъния и там има ред, другата сам знаеш как е. В България чужденците знаят, че 10-20 евра на ръка им решават проблема. Аз в Румъния също карам изключително стриктно, а в България по-скоро не. Защото у нас е практика от АП да забравят знак за ограничение на път, който е ремонтиран, сума ти време след като ремонтът е приключил. Има толкова нелепи ограничения - примерно 40 или 60 км на път като самолетна писта - и т.н.

То в Българя и да ти вземат книжката ще си купиш нова

Така Требва и в България, за да има ред на пътя.

"Масово отнемат..." и "Зачестяват случаите на отнети шофьорски книжки..." Са две различни неща. НЯМА ЛИ НОРМАЛНИ РЕДАКТОРИ ТУК, дето са с акъла си и не преиначават истината?

В Румъния масово се спира на пешеходна пътека. Със сигурност примитивите изпъкват веднага и полицията ги спира.

У нас румънците шофират самоубийствено,изтрепаха сума българи по родните ни пътища,и не им отнеха книжките.

Ако в нашата държава имаш ред, какъвто има в тяхната, дали щяха да карат самоубийствено?

Знаеш ли какъв ред има в РОМания? Миналата година няколко пъти ходих до Украйна и никъде не ми искаха рушвет освен в РОМания митничарите. Та толкова за реда в РОМания.

Само така!Тоягата и това е!Браво на колегите!

Няма лошо, ако има нарушения ще има и санкции. Ама и нашите катаджии да се поогледат, по пътя за Гърция цяло лято румънците бяха като камикадзета.... А за отнети книжки не се чу нищо.

Ми като знаят, че тука никой няма да ги санкционира...

Като чета коментарите - най-големия проблем на нашенеца не е това, че ние нарушаваме правилата, а това, че лошите румънци ни санкционират за това, че ги нарушаваме. Вместо да искаме драконови мерки и при нас предвид плачевната статистика на ПТП-тата, ние ще се жалваме, че сме набутани от това, че комшията минава метър, а ние не... Никога няма да се оправим пичове...

Да имаш драконовски мерки у нас по простата причина че , у нас мерките не се прилагат от дракони , а от помияри и затова и мерките са помиярски !!

През Румъния не минавам от години, също като у нас е всичко. Минавам през Сърбия, по-добре е в пъти и не хабя излишно нерви.

Сърбия е най-корумпираната държава в региона , там с катаджиите може да минеш метър с някоя кутия цигари , кутиика бира или шише уйски докато в румъния няма такива филми. В Унгария и Словения нещата стават още по зле , там докато те спира и започва вече да пише.

Попътувал съм доста ,но по-корумпирани /за мен/ от румънските... май само нашите!

Ако румънците (и ние) продължават в същия дух, скоро при тях няма да е като при нас.

А какво трябва да се промени в нашата родина, та да накараме румънците да спазват закона и правилата за движение??? Карат като обезумели! Значи там могат НАС да ни дисциплинират, а ние тях не можем. Въпросът е риторичен. Просто нашата РОДНА полиция трябва да започне да работи!!!

Интересно, но тези закони там не са променили поведението на румънските шофьори в България. Всеки път ставам свидетел как повечето румънски коли се движат с превишена скорост и изпреварват рисковано. Разбирам, че бързат да се приберат или бързат за Гърция, но това им поведение масово показва какви са им навиците.

Кога ли и тук ще започат да се прилагат правилата?

Пътувам постоянно до Гърция по работа и лятото румънските коли са най-големите нарушители и по нашите и по гръцките пътища ,изпреварват рисково ,засичат ,карат с превишена скорост и какво ли не още ,за съжаление нито нашите нито гръцките полицаи ги санкционират достатъчно ,ако се въведат реципрочни мерки на техните и започнат нашите и гърците да им взимат книжките за щяло и нещяло ще се замислят и те как да процедират в Румъния спрямо чужденците.

Нама ли тук кой да почне да спира масово румънците? ББ ще напълни бюджета за 0 време само от глоби. ;)

Напълно съм съгласен. Не стига, че прави нарушения Румънеца, ами и ти се хили нагло.

и КАТО ЗАПОЧНЕ ЕДНО ОТНЕМАНЕ НА румънски книжки... И като започне Румъния да внася шофьори-гастарбайтери... И като стане едно хубаво.. Е-еех! Мечтииии...! ;-))) А това ,че мамалигарите карат като Дзверове... Така е!!!

243Win

Ся, последно: зачестяват случаите или е масово? Щото двете на едно място не става!

БРАВО НА РУМЪНЦИТЕ!!!

Каква е тази злоба против румънците? Те ли са виновни, че тук няма контрол и всичко се разминава с подкуп? Да не би турските гастарнайтери правят нещо различно? Сами сме се отказали от каквато и да е законност в България, никой не ни е крив, че така си живеем с десетилетия.

Злобата, е че повечето хора в българия си карат нормално (особено извън летния сезон, когато българските майстори си паркират колите за няколко месеца). А румънците по нашите пътища създават рискови ситуации, макар че уж трябва да са научени на обноски от хубавата им система. И доста засенчват родните състезатели по безумие.

И турските гастарбайтери засенчват, защото те са масово по магистралата и карат с до 140-150. По първокласни пътища с 2 ленти в посока си позволяват 110-120. Но по натоварен двупосочен път рядко карат безумно. Друго нещо са турските тираджии. Но на върха са румънските конвои туристи от 4-5 коли, които са на рали...

Бай Ганьо тръгна по Европа... Ако полицията в България следеше за спазването на законите, на тези щяха и тук да им вземат книжките. Българинът само в чужбина може да разбере как работи една нормална държава.

Искам да кажа нещо по въпроса. МнВР добре предупреждава да се спазват правилата за движение в Република Румъния, ама защо МВР не предупреждава да се спазват и в Република България. Това първо. Второ. Пътувал съм доста хиляди километри в Румъния. Няма как да не направиш нарушение, въпреки старанието, но... Спиран съм два пъти и то напълно справедливо. За превишена скорост и невключени светлини. Не е иставало дума да ми вземат книжката. За превишената скорост - 20 евро, а за светлините и пари не поискаха, а само ме изведоха от колата и ми навряха лицето във фаровете с въпроса "Функционаре?". Т.е. и там има хора и хора. Трето. В Полша например, която е с дължина 900 км от юг на север и около 700 км от изток на запад пък не съм виждал и пътна полиция да дебне, но нещата са направени така, че и да не ти се иска няма как да не спазваш ограниченията..... Ама те тия неща се правят в държави с разумни хора а не в говедарник, както сме ние....

Родната Полиция в случая КАТ да постъпва по същия начин с мамалигарите. Основания за това има и то много, елата ги вижте цяло лято фучат през страната мръсните румънци и въбще не се съобразяват. На Маказа е живо чудо с тия мангали. Така че, КАТ да си прави изводите и да предприеме крути мерки. Въобще не ни трябват да преминават през България.

От 191 преписки в консулството ни 67 са на "тъмнозелени" булгаристанци.

Даже румънската полиция работи по добре от нашата... Тука изпреварват през аварийна лента на магистрала првишават скоростта с 50... и пак си имат книжка.

В България СЪЩИЯТ ЗАКОН,без промяна!Ние сме сто години след хората и още толкова встрани.А тук си влачиме глобите с години и на никой не му пука,и затова ,че не му пука,сме на тоя хал!Хак да ни е!

Ние за пореден път се оказваме идиотите на Европа. Съгласен съм, че законите трябва да се спазват. Но питам, а как ще озаптим румънците тук? нашите закони не трябва ли да се спазват от тях? Къде са реципрочните мерки? Къде са нашите служби? Това не е проблем от вчера. Какво излиза, че трябва да знам всички измислени от законодателите дати и периоди за плащане по законите на всяка европейска държава.

А румънците как карат по нашите пътища - с минимум 20-30км над ограничението, изпреварват както им падне и секат пътя на всеки. Явно като са видели че тук може - наваксват.

Те и там така си карат, но книжки се взимат само на чужденци, най-вече на българите.

Само румънските шофери са по-зле от българските в цяла Европа! Но тук те си карат безнаказано..

Те и в Румъния си карат безнаказано. Наказанията са специално за чужденци.

Браво на румънските органи!

То добре за румънските органи...ами нашите органи, кога ще спрат да се местят от единият крачол в другият, спрямо румънските джигити?

Както сте го написали, сякаш са открили топлата вода, пък то най-обикновен рекет.

В участъка между Дуран Кулак и Варна, над две трети от трафика през лятото е от румънци. Лятят със 140 и нагоре, особено тези с дългите антени, къде си комуникират за камери и патрули. Няма ограничения, нама маркировка, нерде ли пешеходни пътеки. Не съм чул обаче, някой да е останал без книжка.

Не е само там и в Старозагорско, сигурно минават за турция, са същите - по зле са от турските тираджии...

Не се смейте и не говорете глупости. В Румъния масово се вземат книжки за щяло и нещяло. На мен ми взеха книжката за пресичане на непрекъсната линия, но го направих с цел избягване на ПТП. Избора беше да блъсна в неправилно пресичащ пешеходец до неправилно спрял автобус, или да го заобиколя. Карах с 40 км/ч. Причината за масовото вземане на книжки е за да се плати глобата. Проблемите обаче са други-за да си вземеш книжката, трябва първо да си платиш глобата 9средно около 50€). След това, трябва да си намериш нотариус или адвокат, и да подпишеш декларация, ще напускаш страната в рамките на 24 часа. Това обаче става в присъствието на лицензиран преводач. След това се ходи в полицията, където НА ДРУГИЯ ден началника решава дали да ти я даде или не. Ако не искаш, да стоиш там, си тръгваш, и подписваш декларация, че ще си чакаш книжката в БГ. Това обикновено отнема 4-6 месеца, поради чисто административни причини от българска страна. Освен това, румънските катаджии имат таргет за глоби. Така че внимавайте.

Ако румънските полицаи бяха толкова стриктни и към техните сънародници, то по пътищата в Румъния почти нямаше да има коли!:)))

и в Румъния да спазват стриктно закона за движение по пътищата и ограниченията, наложени със знаци и пътна маркировка!!!! ЗАЩО И ВЪТРЕШНОТО НЕ ПРЕПОРЪЧА СЪЩОТО И ДА СЛЕДИ ДА СЕ СПАЗВА?????

"От външното ведомство препоръчват на българските граждани в Румъния да спазват стриктно закона за движение по пътищата и ограниченията, наложени със знаци и пътна маркировка." А в БГ да си карат както си искат, щото нашите КАТ-аджии им е през дедовия дали караш с превишена скорост, дали отнемаш предимство и т.н. и т.н. Тука ще се оправи движението само когато започнем да страдаме при нарушение така, както страдаме в Гърция, Румъния и изобщо навсякъде освен у нас. Айде да ти вземат книжката за това, че си пресякъл непрекъсната осева линия и да не можеш да караш 1 месец докато се натуткат да ти я върнат, да видим колко бързо на българина ще му светне, че или ще кара по правилата или няма да кара...

Влязох, за да напиша точно това! Мизерници сме и винаги ще си останем такива, щото сме си заровили носовете в собствената кочинка и никой не смее да надигне поглед и да мисли за нещо повече от ден напред! Гербът ни не трябва да е лъв, ами овца!

Явно ни обичат!

Такива трябва да са глобите , по слаби шофьори от румънците не съм виждал , даже ние сме по добри , единствения начин да се справят с некадърността им е да налагат такива глоби .

Защо се настройвате против румънците когато си спазват законите. Шофирайте си нормално по правилата и няма проблеми. Така и катазтрофите ще са по малко. Но пустото съзнание за надпревари по пътищата...............

НЯМА СВЕТЦИ на този сяят! Ще ме прощаваш, ама да се дебнем дали ще настъпиш непрекъсната... Само не ми отговаряй, че е в завой с наклон на хлъзгаво и насрещна колона с пешаци туристи слизащи от Карпатите бутащи инвалидни и детски колички...

Само аз ли спазвам правилника ?

защото всеки път като пътувам София - Русе се кръстя по няколко пъти заради румънци по пътя - то са безумни изпреварвания, то неспазване на ограничения... и то от автомобилите, а камионите са съвсем друга бира....

zeddd

Ами като знаят, че тук няма санкции... Какво се чудиш толкова?

"Най-честите нарушения са превишена скорост, неправилно изпреварване, отнемане на предимство на пешеходец, пресичане на непрекъсната осева линия.". Тоест ги глобяват за неща, които в България не ги санкционират. То в София да отнемеш предимството на пешеходец си е кажи речи въпрос на чест. Е сега въпроса е, как да ни стане жал за горките останали без книжки?

Спазвайте правилата Очаквам и нашите полицаи да действат по същия начин

ЗАЩО не се отнемат масово СУМПС на ромАнци каращи като ма сървайвър в БГ?!?

Два мамалигара заработеат У ДИРа...

Щото как ша земат бакшовеее катжиите???Освен това в законодателен план няма такива промени и няма да има ,понеже останаха само чичиви и неграмотни хорааа!

Ако българските катаджии отговорят с реципрочни действия-много скоро половин Румъния ще остане без шофьорски книжки! Но нашите предпочитат да вземат 20-30 евро подкуп и ги пускат!! Всеки румънски джигит на територията на България е нарушител и трябва да бъде с отнети документи и свалени номера!!! Вземете сериозно под внимание това!!

Не са виновни румънските джигити, а българските катаджии

Само дето българския катаджия няма такива права, а ги няма защото дечицата на тези дето коват законите ще са сред потърпевшите. Като сложим и характерната за нацията ни черта всеки да се оправя както може докато е на "кранчето" няма как румънци, турци и наши джигити да не си разиграват конските сили по пътищата.

прекаляват. Правят се на много европейци, но в Европата така не се прави. Кой обаче да им го каже? На европееца му все тая дали в Румъния и в България за нарушения на пътя отнемат книжки или режат глави. Средният европеец там не стъпва - да се оправят както знаят.

На нашите шофьори мамалигите им отнемат книжката за пресичане на непрекъсната осева линия, а тук нашите льольовци си пускат власите да си карат и изпреварват както си искат. Е това е толерантност!!!

Защо не виждам нито един коментар? А-а-ааа, защото не е намесен миролюбеца Путин с безаналоговите оръжия, или така мразените в България "кравари" окупирали нашата Родина, ограбили я като чужд бостан, крадящи децата ни с "дънки и дъвки"! Защо не се приеме и у нас техния пример- шофираш при отнета шофьорска книжка - в затвора! Страшно, нали? Ама как така ще "убием" бъдещето на наследниците на крупните "бизнесмени", те нали са каймака на нацията! След унищожаването на интелектуалния елит на България през 1945 година от комунистите, второто голямо престъпление на техните наследници (БСП) беше създаванета на "елитни" бизнесмени чрез раздаване на куфарчета с милиони на полуграмотни борци, щангисти, сервитьори (помните Ицо Салфетката), щофьори (Вълчо(Ветко) Арабаджиев с единственото условие да са съпричастни с "бившата" ДС!

Когато си аненцефал и Зрвс да се пишеш то е завинаги

В сравнение с румънските шофьори, българските шофьори са като швейцарци.

А в България защо не е така ???? До кога ще има катастрофи , убити и джигити по пътищата ни ???? НАПРАВЕТЕ ГО И ТУК !!!!

А кога ще отнемт румънски в България , питам ? Карат като самоубийци безнаказано ...

Много ми е интересно нашите катаджии кога ще започнат да отнемат книжките на румънците, защото тия плачат за това. По-нагли и нахални шофьори в България не съв срещал... Карат, сякаш пътищата са техни и си им длъжен едва ли не.

по-нагли и нахални от българския Ганьо няма.

Не знам на какви си попадал, но аз работя с румънци в България и редовно пътувам с техни коли. много прецизни шофиори са и спазват стриктно правилника за движение, даже самите те ни се чудят колко са дръзки и безотговорни нашите шофьори на пътното платно.

По пътищата съм виждал много румънци, групово да превишават скоростта и изпреварват на забранено. Ти сигурно си човек, който не може да кара кола, не знае ЗДП и затова му се струва, че всички го спазват. То е чудо как се управлява автомобил, разбирам те.

Карат защото знаят, че тук никой не ги контролира.

А румънците карат като луди не само в Бг, но и там..ама родната полиция ни пази..

Тук румънските шофьори карат като изроди, ни скорост , ни правилно изпреварване. Каква е статистиката тук за глобени румънски водачи, повтарям само за глобени, не за отнети свидетелства???

има и другастатистика. В румъния броят на катастрофите е много по малък от този в България. Не яврвам румънците да идват тук и да ни правят катастрофите.

Ще ми е интересно да видя кой шофьор ще успее да кара из Румъния, спазвайки всички знаци и ограничения! Че те, ако половината спазваха собствените си закони, трафикът им щеше да е песен.

..., а Румънците си карат в България нагло и без да спазват елементарни правила, но пък защо да не се отпуснат малко нали сме туристическа дестинация :) .... няма да е коректно да им разваляме настроението с глоби.

Ми като няма кой да им вземе кножката що не