Нова опасност, свързана с пътуванията до Марс

Ефектът от радиацията върху астронавтите, извършващи междупланетно пътешествие, ще е по-голям, отколкото се смяташе досега

Обратно в новината

Коментари - Нова опасност, свързана с пътуванията до Марс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чиито източници или чийто източници? Анормално или ненормално?

Акциите на пирамидата Мъск се качват непрекъснато. Когато гръмне ще отнесе цели държави разчитащи на електрически лагерни колички.

Казвайте ги тези неща по-рано!! Току Що се чекирах!!

Още утре си връщам билета и продавам парцела!!!

Не пътувайте до Марс!

До Луната може, а до Марс не може, а?! Ами помина се човекът. Бог да прости Стенли Кубрик!

Аз не разбрах, от къде ще минава напряко космическият кораб за Марс, че ще напуска слънчевата система? Когато събереш 5-6 пъти повече радиация от безопасното, има ли значение дали 5 или 6 пъти? Все си мъртъв. Много кратки срокове си дадоха за полет до Марс, затова сега търсят оправдание.

Времето за пътуване зависи от разположението на планетите и затова веднъж казват едни срок, друг път - друг. 5-6 години е абсолютният минимум при сегашните технологии за придвижване. Максимумът е над 10 пъти по-дълго.

ХА, ХА, ХА! А кой е казал, че ще ви пуснат на Марс? Американците бяха издухани като мръсни котета от Луната, руснаците им взривиха всички ракети и луноходи и от 40 години да се чули да се говори или прави нещо по темата! А щяхме да имаме бази и орбитални станции за работа и отдих, ДА АМА НЕ! С този паразитен манталитет ще си стоим на Земята, докато самата тя не реши да ни затрие и НИКОГА НИКАКВИ полети няма да има! ХАУ!

Вмирисаните крепостни ватенки и хлебарките ще се адаптират бързо - той путлерчо ги тренира да живеят в мизерия. Само да им заредят повечко бояришник и да ги качват на искандера.

Тц, не позна. Елон Мъск уж щеше вдругиден да ги мята на Марс, Путин не е обещавал нищо. Те не могат да направят космически кораб да си излита и каца га му кеф и да джитка наоколо, на Марс ще ми ходят....

Това че си КРЕТЕН си е твой проблем, но не го изваждай поне на показ, ХАУ!

разбрах че българите нямаме никакви дертове,нещо си там мижаво в здравната система... Къде ,къде по важни неща за нас има като едно пътуване до Марс например...

ако може да изпратят всичките евреи на марс , света ще си отдъхне ...

забравих : и да не забравят там да отворят банка с високи лихви !!!

...и ще стане по добро място за живеене

Едно яко магнитно поле около кораба и проблема е решен (принципно като при Земята). Четох, че се работи усилено по въпроса.

Мдаааа и акъла ти ще стане двуполюсен и гладък като джам ...:)))))))))))))))))))))

а знаеш ли изобщо от колко килоампери има нужда да се създаде такова магнитно поле ???

Ал

А ти за постоянни магнити чувал ли си? Колко "килоампера" им трябва?

Izgorya mi imenieto s kashta i pogled kam moreto na Mars !

И клавиатурата с кирилица ти е изгоряла. Поправимо е- в магазина.

малко по малко проблемите ще се решат, и ще има заселване на марс, поради постоянно нарастващото население на земята.

По-тъп довод с нарастващото население на Земята,за разселване на Марс не бях чувал. Ще изразходиш ресурсите за 5 пъти пренаселване на планетата, за да закараш един град на Марс и то не е сигурно, че някой изобщо ще оцелее, освен хлебарките! Тъп ли си или си приказваш по инерция квот ти изплюят от клюкарниците?

Пич затова е измислена войната, да корегиран свръх възпроизводството на хората.

Човек е създаден да лази по земята, а не да се мотка в междупланетното пространство. Нема да им дойде акъла на уЧените.

Ти пък откъде знаеш за какво съм създал хората?

И не си създавайте богове по свой образ и подобие ... Разбра ли Божо?

Ал

Човека и грешка на природата. Не е "създаден" за нищо.

Предстои ни агнешко със ориз сега не ни е до Марс

Ами преди да се юрнат към Марс трябва да решат радиационната защита на екипажите. Но ако искат да са първите открили гробище там това е друг "?"...Освен това, изобщо нищо не се говори как ще решат другия голям проблем отсъствието на гравитация! Защото полетите при сегашното ниво на техниката ще трае в оптимистичния вариант около 6 месеца! В едната посока...!! А знаете ли какво се случва с човешкият организъм в отсъствието и за такъв период..?

От ГРЕВИО са решили този проблем. В повечето време щели да седат по стените на кораба с тръби в гъзовете, хем да ги крепят, хем да освобождават директно в космоса. Тръбите са насочени назад така, че всяка пръдня да дава допълнителна скорост. Затова искат да мине ИК, за да може думата на ГРЕВИО да хване дикиш.

а има ли опасност радиацията да повреди таблета ми в който съхранявам снимки на катерички , защото , ако не е сигурно по-добре да се запиша за концерт на АЗИС вместо да се разхождам по маркс

Еволюцията на земния живот е станала точно според условията на Земята: - сила на гравитацията 1G - 24 часово денонощие - ниска радиация - състав на въздуха, атмосферното налягане, температура - химичен състав на земната храна. Където и да е другаде извън Земята, което и да е от тези условия ако се разминава със земните и ще берем ядове. Организмите ни не са създадени за живот в други условия. А да докараме условия като земните за дълго време е направо невъзможна работа. Все едно в Антарктида да се отглеждат портокали и маслини на големи площи и за десетилетия. Трудна задачка.

Ако живота не умееше да се адаптира според условията на околната среда то той не би могъл да съществува въобще. Средата на земята се е променяла многократно но живота под една или друга форма се е адаптирал и оцелял. Ако разума не успее да се адаптира то тогава не заслужава да оцелее.

Да те пробваме да са адаптираш към вакуума, бре? Ко ша кай'ш?

LeGrandTulup

Напълно си прав. Но... за приспособяването към новите условия трябват минимум хилядолетия, а неприспособимите измират масово. Малцина оцеляват и вече те дават приспособено потомство нататък.

отиде ми уикенда

се отлагат до ерата на хлебарките

По-безсмислени дрънканици не бях чувал. Някой да иска картофи?

Язе пък имам ица за продаване от дворни кошки.20 стинки иноту

Ако фърчиш за Марс 1 година и си примерно на 40 години и са върнеш обратно тукна земята ще си се подмладила и станала на 23 години.Значи 1 година нататък 1 година обратно насам горе долу 50 на 100 сваляш годинити

кОЕФИЦИЕНТА НА ПОДМЛАДЯВАНЕ Е 1.739.ако тръгнеш на 50 години нататък и пътуваш една година и се върнеш за още една ще си точно на 28години и половина

Що за глупости, нали астронавтите им ХОДИХА до Луната и се върнаха от там свежи като репички.От къде сега я измислиха тая радиация?А и да я има, какъв е проблема да си облицоват кораба пак с готварско фолио и няма да имат ядове.

Офффффф, така кажете, бе. Изкарахте ми акъла. Като видях заглавието си помислих, че при кацане може да друса.