Коментари - Красен Станчев: Ако има държавен дял в ЕРП-та, ще има изкушението активите им да се управляват като в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е за разстрел!

Само това ни липсва - предпоставки за второ КТБ! Да не говорим, че все още няма нито един осъден за фалита на пирамидата КТБ, а главният виновник Цветан Василев си живее царски в Сърбия с крадените пари на хората.

Цветан Василев не влезе ли вече в затвора, че още се дъвче темата с тази пирамида КТБ

Прав е Красен Станчев. Там където се концентрира много власт и много пари и държавата е замесена, може да се очакват нови пирамиди като КТБ. Все ще се намери някой нов Цветан Василев, който да краде пари и да подкупва държавните чиновници да си мълчат и да бъдат със затворени очи. Няма да се изненадам ако зад цялата тази помпозна сделка се окаже, че стои и самият Василев.

А моделът КТБ и поразиите сътворени от Василев са плашещи.

Това ще бъде катастрофа! Всяко едно ново управление тип пирамидата КТБ на фараон Цветан Василев, може да съсипе България и да докара нова икономическа катастрофа!

Красен Станчев е основател на ИПИ-институт за пазарна икономика.ИПИ е продажен институт,който защитава единствено интересите на частният бизнес,при това едрия и то не българският.В статията "Светът е малък"лицата на снимките говорят сами за себе си.Има снимка Ричард Ран и основателят на ИПИ Красен Станчев, София 1 октомври 2008 година.Снимка на "Ричард Ран отново в България през май 2010. В ляво от него са Светла Костадинова и Петър Ганев.Съществува мрежа от мозъчни тръстове.Достена Лаверн написва книга за тях.Не е изненадващо, че по върховете на мрежата от мозъчни тръстове стоят хора с нечисто минало, голяма част от тях свързани с режима на Пиночет и проваления неолиберален експеримент в Латинска Америка. Фактически, ИПИ прокарва в България главно провалени икономически практики

Едно и също нещо се дъвчи до безкрай. Не разбират ли, че няма кого да убедят в "честността" на сделката за продажба на акциите на ЧЕЗ?Не е ясно защо мнението на един прошляк ,който в живота си 2 лева не е изкарал от бизнес трябва да бъде публикувано в рубрика, различна от "писмо на читателя".Защо му дават трибуна?Да пише във форумите.

беше управлявана така че да си напълнят гушите някой другари и господа ,след което разбира се Народа трябваше да плаща "за да бъде спасена нашата банкова система." За нас остана радостта,че сме"спасили" Системата. Между другото се разиграва един театър- кой е по-невинен. Най-накрая сигурно ще излезе виновна някоя чистачка от банката,която примерно е болна от рак и срещу скромна сума ще си признае вината преди да отиде на едно друго място. За тези които ограбиха банката - ще си платите греховете,не се притеснявайте,няма да ви се размине.

И този московски възпитаник си го бива. Голям ястреб стана.

Айде за проба да приложим Хан Крумовото законодателство и да видим дали някое държавно предприятие ще бъде "управлявано" като КТБ. И да започнем с отговорните за нея.

На тоз му.ал държава не му трябва, те това бе и идеята на им ове от на Ванйо КОстов - Маврото. Царчето лъзна за без пари *(за държавата, ама срещу тлъсти комисионни , които и сега сигур въравят към продавачите), ЕРП-тата. Американските тезове са най-верочтно българско-мутренски, щом и до сега се надава вой, да не се развалят договорите. Няма дърдажа от бая време, ама наети драскачи като по-горния - бол. ТЕЖКО НИ, ама на прост народ, какво ли му пука...

Като го гледам този експерт как е облечен, не се учудвам, че всички сме прошляци. Аз имам един въпрос - КТБ от кога е имало държавно участие?! И не беше ли случайно умишлено фалирана? Защото за мен историята е друга. След като по нареждане на една персона всички банки свалиха лихвите по депозитите до нулеви нива, само КТБ поддържаше реални лихви и затова бе наказана. Защо никой говори само за пасивите на банката? Една банка има и активи. Къде бяха окрадени те? Що ни правят на глупасц разни самозвани "експерти" и как преди ЧЕЗ и другите ЕРП-та електропреносната мрежа си работеше! Нещо повече тя бе изградена тогава, не от ЕРП-тата!

е прочети по внимателно де. в ктб имаше концентрация на държавни средства

Така е. Но въпросът е КОЙ принуди държавните дружества да държат парите си в КТБ? Подсказвам - пожарникар-еднокнижник е, комунист, и има прякор на зеленчук!

Всички са големи специалисти, но постфактум. Не знаеха ли това, когато продаваха ЕРП-тата? Къде бяха, когато ГЕРБ продаде държавния дял? Защо този знайко сравнява ЧЕЗ с КТБ? Нали банката беше частна и пак я фалираха? Значи някой е имал интерес това да стане, защото в същото време подпомогнаха друга банка, която не фалира. Като чуя подобни специалисти, винаги се сещам за един стар виц - "Заменям балистична ракета за български икономист със същото разрушително действие." Разказвахме го в онези времена, но май продължава да е валиден и сега.

Кой е тоя клошар на снимката?

Тия соросоиди на хора не приличат вече. Нещо сатанинско има в тях, отпадъци абсолютни.. безпътници, слуги на Мамона и Златния телец.

Значи според този малоумник от НПО финансирано от Сорос,най-добре е да дадем всички ЕРП- та на Бат' Сали да ги управлява.

Не може ли просто да закрием държавата? И без това е само един кърлеж - няма съд, няма прокуратура, няма полиция, няма никакви органи.

на протест под надслов "Вън бившите мутри от властта и тези от ДС" ще отида веднага.

Абе много грозни бе! Този, онзи на КРИБ, Московски, теменуга, Рабфака, нали имат пари- що приличат на .......

Довърши си изречението, що се срамуваш , приличат на КВАРТАЛНИЯТ КЛОШАР.

Този говори глупости.

Абсолютни глупости и тъпи лъжи. Наистина жалка работа, жалък човек, поръчков!

Ако питаш някое демократче, без значение за какво, то винаги ще отговори, че трябва всичко да разпродадем. На практика се видя, че когато домът е продаден, хората го напускат. Никой не иска да живее в чужди владения, всички се опитват да идат някъде на сигурно, където има ред и право.

Демокрация, без върховенство на закона, се нарича анархия. Само че законите обслужват Пеевевски. Тази от Рабфак си свърши работата.

Що не работи зеления бутон?

Абе изгонете мутрите от властта. Закони, които да защитават трудолюбивия и почтения и ги спазвайте! Демокрация без работещи закони, в услуга на трудолюбивите и инициативните, се превръща в анархия и грабежи. Виждате го. 30 години без работещи за трудолюбивите хора закони, не става нищо. Каквото и да създадеш= все ще го окрадат.

Не ако има държавен дял, а частник не трябва да има в сектор енергетика.

В Чехия ЕРП-тата в лицето на ЧЕЗ са държавни и няма изкушения активите им да се управляват както в КТБ. Как става това и защо в България не може?

Защото си нямат герп и тиква. Те затова!

Преди да почна да чета коментарите,а не прочетох и полюциите на този Джендър СтанчеФФФ ви казвам че той е противна мутра седесарска която работи против доброто на народа!!!!!!!!!!!!!

И до като напиша коментара си ето ви -стрелба с осем убити в гимназия във ФАЩ!!!!!Внимание този Станчеф ни пои с еврогейски ценности каквито личат от станалото във ФАЩ!!!!!!!!!!!!!!

Също никаква гаранция няма, че няма да има изкушения и без държавно участие!

Разбира се ,че ще го има след като държавата се управлява от мутри. Ликвидирайте мутрите, започвайки с ББ, Пеевски, Доган, Цвъки, Чачева. Направете закони, но не лобистки и ги спазвайте и всичко ще върви повече от добре. Но мръсниците, които искате да потопите пръстите си в маджата сте твърде много и не можете да се разберете, кой да "пази" кацата с меда.

Изкушенията нещо да се управлява като КТБ идва от безнаказаността на това,което стана с банката.

Тези съвсем са изкукали ! Все едно с приятели се събираме , правим си селище , изграждаме си преносна мрежа за селището и си построяване и ВЕЦ и всичко не може да е на една фирма ! Този нещо ни будалка ! Кой ще забрани една фирма да има различни дейности ?!

В Чехия може в БГ не може, еееех държава!

държавата може да закупи дружеството и да го разпродаде като акции най - напред на потребителите държавата може да обяви закон - цена , с която ще го национализира при фалит, за да знаят банките кредиторки какво рискуват само де държавата не е държава а посредник срещу дебели пачки в определени тъмни сделки което я прави вредна ж този си вид за обществото

Парите на Мутрата и Дебелия са в банка в Дубай. Тя дава банкова гаранция на швейцарска банка. Тя дава банкова гаранция на ЧЕЗ-Чехия. Другите банкови гаранции са от Цеко и Стоянчо Мавродиев :) Тиквата се разпорежда с Гинка и Мая :)

Я разпуснете държавата, че само вкарва в изкушение всеки който се е сближил с власта. По тази логика, така излиза - няма държава, няма изкушение (проблем).

продажник и кретен. И не само за това , което дрънка тук. изобщо за цялата му " дейност" по предателство на българските интереси

че иска да каже, че активите на топлофикация София и БДЖ се разграбват? В такъв случай къде е прокуратурата? Защо продължават да наливат пари в тях? Изглежда Станчев казва, че подобни дружества се използват за крадене на държавни и европейски пари. За сведение на лицето КТБ няма държавно участие.

Поредният световно неизвестен "специалист", който ни обяснава, че е по-добре енергетиката да бъде в ръцете на Гинка с незнаен произход на капитала, вместо да има например 51% държавно участие, което да предотвратява източването на държавата, което в момента правят ЕРП-тата ! Аз не се сещам за нещо по-важно за националната сигурност он енергетиката - ако ти спрат водата ще пиеш минералан, ако ти спрат парното - ще си пуснеш климатика. НО ако ти спрат тока нито имаш ТВ, нито радио, нито телефони, нито нищо - елементарно е, но некадърниците от парламента не го виждат и не пазят енергетиката на България за Българите !

Тоя жалък представител на сороската агентура, се е нагълтал със сребърници, за да вреди на България.

Всичко става по схемата батко и братко

"Ако се вземат предвид инвестициите, да се компенсират приходи за бъдещи периоди, да се покрият разходи по дела, които всички ЕРП-та водят срещу НЕК в България и извън страната, тогава ще се окаже, че общата сума за изкупуване на ЕРП-та би била на равнището на 2,5 милиарда евро, а може би и повече." Хеее, поредното синче на ЦК на БКП ни учи на пазарна икономика. Можело държавата да даде същите милиарди за саниране на 5% от жилищата на материала, но не трябвало да ги дава за ЕРП-тата... Този е спец по пазарна икономика с държавни пари.

Обединението Демократична България призова българските граждани, всички партии от демократичната общност и граждански организации да се включат в национален протест на 22.05.2018 г. /вторник/ от 18:30 ч. пред Министерски Съвет. Лично аз ще отида. Ако сами не си помогнем. Няма кой.

за кво ще протестираш, бре?

Да се маха всичко некадърно и алчно от властта. за ТОВА.

Искат оставката на Борисов и аз я искам! Отдавна още! Още когато тръгна към властта. Знаех кой е

Като цяло е прав човека. Само не можах да разбера, инвестициите, които ЕРП-тата твърдят, че са ги направили, наистина ли са ги направили и на цената на която са ги обявили ли? Според мен наистина ще ни излезе много скъпо държавно участие е ЕРП-тата, а не мисля, че е там проблема. Въпросът е да се проверят направените инвестиции и да се либерализира пазара. Който иска ЧЕЗ, който иска ЕVN, който иска Енерго-Про. Някой спомня ли си какви бяха цените на МобилТел преди да дойде Глобул?

не е проблемът в държавния дял. не е проблемът в частната собственост. проблемът е в хората, които биха направили едното или другото. проблемът е в тяхното мислене и техните действия.

Не разбрахте ли, че Бойко и Шиши си купиха ЧЕЗ с откраднатите публични пари..? Защо Джи Пи Груп трудно се разплаща с подизпълнители ? Защото Бойко прибира МНОГО!

Поредния НПО лумпен. Не виждам как някой ще се върне някога в България...

Поредния лумпен ни обяснява защо нещо не можело да стане!Какво е лошо да са държавни и да изпълняват социални функции?!?Нима държавата не изпълнява социални функции като дава енергийни помощи?!?Ама друго си е от една страна държавата да дава,а от друга частника да прибира.....Ай сифон!Не можело било ЕРП тата да имали държавен дял!Напротив -трябва да са държавни , а регулатора да се премахне!Пита -платено и т.н.А ако ЕС има други представи как НЕК не можел да бъде и оператор, то ...ЕС както казваше Нюлад?Да го д.ха....Дреме ми за ЕС като аз не съм добре!.

Никакви органи и организации не трябва да се намесват в чисто частни сделки! Пазара регулира всичко! Всичко останало е връщане назад!

Така е, ама в България при тази огромна корупция, това не е свободен пазар, а е криминално деяние и демокрацията без върховенството на закона става анархия.

Нали "пазарът" докара последната финансова криза от 2008 в САЩ и Западна Европа, когато държавите се налагаше да спасяват с парите на данъкоплатците големите банки и корпорации от последствията от собствената им глупост и алчност! Да кажеш, че "пазарът" можел да се регулира сам, е еквивалентно на това да кажеш, че хората могат да се регулират сами, без държавата, без полицията и съдебните органи! Това само анархистите го вярват, но историята не го потвърждава!

Преди време БКП/БСП продаде държавните предприятия на частните фирми сега друга песен пеят!

Искаш да кажеш Костофф?

Ми държавата където е влезла всичко е дефектно! Държавата НЕ Е ДОБЪР стопанин!

А ЧЕЗ не е ли чешка ДЪРЖАВНА компания?! Защо чешката държава да може да се грижи за своята електропреносна мрежа, а българската да не може?! Китай, където икономиката е почти изцяло държавна, е в момента е най голямата индустриална и най бързо развиваща се страна! Така че държавата не е добър стопанин, САМО АКО тя се управлява от крадци и идиоти, каквито за нещастие са повечето български политици!

Я вземи се гръмни бе, джендър недоносен... Специалист по всичко, на соросова хранилка...

Държавата в момента управлява по-добре . Пример - Държавните Болници - тези към Министерството на Здравеопазването а не към Здравната Каса . Държавното Образование , АЕЦ , .