Коментари - Радев свиква КСНС за борбата с корупцията | Днес.dir.bg

Радев свиква КСНС за борбата с корупцията

Държавният глава Румен Радев ще свика на 9 октомври заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Радев свиква КСНС за борбата с корупцията | Днес.dir.bg

Коментари

Господин Радев има ли информация за действията на ВСС , ИВСС и Прокуратурата към инакомислещите магистрати. И това възможно ли е в една уж правова държава?? Или е съгласен с тяхната реваншистка политика?

Абе, защо никой в тази държава, вкл. големият борец за социална справедливост и против корупцията Радев не попита поне веднъж публично главния прокуроро Цацаров ... ЗА ЗАПИТВАНЕТО ДО НЕГО И ПРОКУРАТУРАТА ОТ ПРОКУРАТУРАТА И СЛУЖБИТЕ НА ЛИХТЕНЩАЙН ЗА РАЗСЛЕДВАНИ ОТ ТЯХ ТРИМА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ЗА ПРАНЕ НА ОГРОМНИ СУМИ ПАРИ ВЪВ ВРЪЗКА С ТЕХНИ ГОЛЕМИ СМЕТКИ ТАМ - МИЛИОНИ ДОЛАРИ? НА ПЕЕВСКИ, ДОГАН И БОРИСОВ? И КАКВО Е ОТГОВОРИЛА И КАК БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ НА ТОВА ЗАПИТВАНЕ? За Христо Бисеров и Хидромелиоратора с гениалните му проекти и Катарзиса МУ няма да говориме, те са повече от ясни на всички.

Всички ''НОВИ'' управници се ''борят '' с корупцията , НО ТЯ СТАВА ВСЕ ПО-ГОЛЯМА , И ПО-ГОЛЯМА . ''БЪЛГАРИЯ , НАЙБЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА ''.. ''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА ''... /из всички доклади за България от ЕК на ЕС/... ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е ?

Национална сигурност?? А г-н Радев запознат ли е, че в момента има дело относно сигурността на електронната система за избор на членове във ВСС?? Това ако не е част от националната сигурност, кое е? И знае ли как протича делото? Или ще разбере, когато то отиде в Страсбург? Защо нито една медия не го отразява?защо президентството не следи този много важен процес? Къде са неговите съветници да го осведомят?

Много важно за корупцията е КАКВА Е СРЕДАТА, тоест КОРУПЦИОННАТА СРЕДА, дали тя съществува или не и каква е! С две думи, борбата с корупцията, с ОРГАНИЗИРАНАТА и масовата корупция МОЖЕ ДА СЕ ВОДИ УСПЕШНО САМО И ЕДИНСТВЕНО АКО И ДОКОЛКОТО ТЯ Е ... ЧАСТ ОТ БОРБАТА С МАФИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, ТОЕСТ ОТ СТРАТЕГИЯТА, УСПЕШНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА БОРБА С ТЯХ!!! Всеки друг подход Е ПРЕДВАРИТЕЛНО И ОЧЕВИДНО ОБРЕЧЕН!

Да, така е относно личността. Но този човек трябва да се е доказал, а не да го измъкнат от някъде си и тепърва да показва качества. Неговите дела са важни, а не професионални качества.

И още малко разхвърляни "невчесани" мисли за корупцията! Корупцията в страна като България може формално да се раздели на два основни вида - НЕОРГАНИЗИРАНА (може за България да я наречем и масова),и ОРГАНИЗИРАНА! Като очевидно ПЪРВАТА Е ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН СЛЕДСТВИЕ И НА ПЪРВАТА, на несъвършенствата на системата, на създадена и утвърдена КУЛТУРА НА КОРУПЦИЯ, или КОРУПЦИОННА КУЛТУРА!!! Организираната корупция е тази, при която има планираност, повтаряемост, рецидивистична повтаряемост по определени предварително изработени схеми и цели! Тя е само един от богатия арсенал на ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, СЛЯЛА СЕ С ВЛАСТТА, на МАФИЯТА! Други нейни типични оръжия са рекета, изнудването, компроматите с;плашването, насилието, шантажа, вкл. с компромати, (ДС) досиета или информация (вкл. от ОТКРАДНАТИ МАСИВИ ИЛИ ДОСИЕТА ОТ МВР, ПРОКУРАТУРАТА И СЛУЖБИТЕ), от "законно" или незаконно подслушване и следене, вкл. С ИЗФАБРИКУВАНИ КОМПРОМАТИ, масово използвани в България от някои отлично известни медии и собствениците им!

Примери за големи организирани корупционни схеми има много в България, като например при почти всички големи руски проекти в България, при европарите, при обирането на банки, вкл. КТБ,...което бе единствено възможно при ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ В КОРУПЦИОННАТА СРЕДА И КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ! Корупцията намира много благодатна подкрепа и в Народното събрание, където имаме доста примери за ЛОБИСТКИ И КОРУПЦИОННИ ЗАКОНИ И ПОПРАВКИ! Да вземем например данъците, които Лукойл в България НЕ е платило през всичките тези години на оперирането му в България, става дума за СТОТИЦИ МИЛИОНИ, справка - съдбата на "Лукойл" в Румъния и осъждането му за СТОТИЦИ МИЛИОНИ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ЧРЕЗ ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ! За митниците едва ли има смисъл да напомняме... Когато имаме виден политик и лидер на партия да обявява доходи от милион и половина от ... ХИДРОМЕЛИОРАТИВЕН ПРОЕКТ, ИЛИ ДРУГ, ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО ВНЕЗАПНО (почти невръстното му отроче) е закупило спа-хотел за милиони, ... , или мастит депутат който за един ден внезапно става притежател на медийна империя и ходи с 60 човека охрана (тоест само заплатите на охраната му за един ден се равняват на заплатата му на депутат за месец!) ТОВА СА ТИПИЧНИ ПРИМЕРИ ЗА КОРУПЦИЯ! И за МАФИЯ!

Никак не е сложно да се започне от някъде, а това е да се сложи на важното място един качествен човек, който по закон да ги погне корумпираните. Каввито и закони да има, няма ли ЛИЧНОСТ, която да се бори, другото е удар в празно пространство.

Бъркаш, може така да смяташ, може наистина така да мислиш, но не е важна, критично важна личността (въпреки че личностите и ролята им наистина е много важна), А СИСТЕМАТА! Ако имаш КОРУПЦИОННА СИСТЕМА И СРЕДА, КУЛТУРА НА КОРУПЦИЯ И МАФИЯ, ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ и много бързо ще стане жертва на "алигаторите в блатото"! Примери има много и в България... Всъщност ако си направиш труда да погледнеш една бърза ретроспекция не може да не забележиш, че най-големите таргети и жертви на най-ожесточените атаки на мафията в България през последните 27 години, вкл. чрез парцалите им, медиите на ДС отрепки СА БИЛИ ТОЧНО ХОРА, КОИТО НЕ СА КОРУМПИРАНИ И СА ПРЕЧЕЛИ И СПЪВАЛИ ИЛИ СА БИЛИ ПОТЕНЦИАЛНИ ПРЕЧКИ НА (БЪДЕЩИ ИЛИ ТЕКУЩИ) КОРУПЦИОННИ СХЕМИ! Не е толкова важно да се започне, а КАК ЩЕ "СВЪРШИ" борбата с корупцията и дали тя е истинска или имитация, както винаги досега! Тоест съвсем конкретните и видими дори и с просто око и от хората РЕЗУЛТАТИ! ВЕДНАГА! В България след толкова години безобразия, кражби и масова корупция и безхаберие и липса на прокуратура и съдебна система буквално КЪДЕТО И ДА ПИПНЕШ ИЗВИРАТ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КОРУПЦИЯ!

Всички стари муцуни, които 27г. не направиха нищо да се реформира в съдебната система да се махнат.Може да са перфектни професионалисти, но от тях не става реформатори. Те се възпроизвеждат в системата и тя става слуга на мафията. Щом за толкова години не са успели, вън!

радев ти приличаш и си прост като бай тошо.

Тези 30 години умуваха по фундаменталния въпрос: "Що е това организирана престъпност и мафия и имат ли те почва у нас?" И какво е това животно! И резултатите, както всички виждаме, са наистина впечатляващи! Сега подхващат и темата за корупцията...

Корупцията е жизнено необходимата среда, в която битува и се развива организираната престъпност, сляла се с властта, тоест мафията! Без мафия има може да има корупция, НО БЕЗ КОРУПЦИЯ МАФИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, поради характера на същността й по дефиниция! В България МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА, тоест СЛЯЛАТА СЕ С ВЛАСТТА ОРГАНЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ! Да се бори с корупцията мафията означава тя - босовете й - сами да си подпишат смъртната присъда! Всеки сам да прецени доколко това е изобщо възможно и реалистично! А Радев се доказа поредният сламен човек на този пост, като Желев, Гоце, и за съжаление и Плевенлиев, макар че той направи сериозни опити за еманципация!

Да не забравите корупторите, президенте.

консултативен съвет на кухите кратуни, да лапат кренвирша!!!

27 год. модел ежедневно и ежечасно ражда КОРУПЦИЯ. Корупцията е кръвоносната система у нас ? Тя е на официално-държавно ниво. С 15 год. трудов стаж вземат 200 лв. пенсия с 35 год. трудов стаж 216-218 лв. Официална корупция. От 2019 г. премахват тавана на пенсиите. За тези до 31.12.2018 г. с таван. За тези от 01.01.2019 г. без таван независимо от приноса на работилия към осигурителната система.

президента Курни,БСП-то и задкулисието ще се мъчат уж да създадат и оглавят "независима" структура за борба с корупцията по високите етажи на властта/само срещу опонетите си от другите партии и неудобните им/ във създадената от тях от 28 год.насам паралелна държава.И Курни и Радев лъщят като калайдисани тигани на слънце.

Десин Румен ще се саморазследва за кимисионните на Грипените?! Ха дано намери малко достойнство и да подаде оставка - видя се че таз работа не е за него

за комисионните за грипените ама с факти или дай линк/заглавие сами да прочетем. Щото лъжеш като дърт герберст.

Първо трябва да се преборим с корупцията,зимъска с корумпираните...

Ако наистина тръгнат да борят корупцията оставаме без депутати и правителство.

И без пРезидент и шеф на цацаратурата

AbuTalib

Предложените два проекта предвиждат гонка само на служители от горните етажи на властта.А това е добре дошло за служителите от по-долните етажи на властта и рай за служителите в частните фирми. Където има посредничество, има и корупция, независимо от етажа на власт или частния сектор. Първо бой по т.нар.колекторски фирми и респективните съдии, които допускат да се приема, че колекторите били имали договор за цесия. Те директно заобикалят закона и наричат това цесия.

ако до 9-ти септември не оправим корумпираните - всичко остава - бла-блааа

аз познавам двама,който безусловно,и завинаги могат да изкоренят корупцията.това са господин макаров, и господин калашников

Има лекарство и за корупцията. Премахването на всички тайни. Когато няма секретност и опазване на тайни няма да има корупция. Всяко тайно нещо е престъпление.

...малеии и сега Boiko...какво ще прави ?

...малеиии...каква сам " червена шапчица" ....ами тои не е само Boiko ами дупетатите ?!?....те милинките са наварзани както свински черва ...без значение от коя партiя са ...всичките кандидати за сериозно орязване на правата и свободите им за далаг период от време !!!

Бас държа, че корупцията в БГ, Бойко и Пеевски сами могат да я преборят и то с голи ръце!

От това, какво ще направи Президента , ще бъде неговия ПОСЛЕДЕН тест пред народа, на чия страна седи. От страна на мафията, или на народа.

Прозрачен ход, под свирката на Нинова... Абе човекът има да изплаща, иначе кога щеше да види президентство! При това корупцията по принцип не може да е работа на КСНС - това са напъни на БСП от страх, че с проектозакона на ГЕРБ половината от Нац. съвет ще влезнат на топло...

Истината е на крак гражданското общество. Край!

Сега всички се правят на много заинтересовани за премахване на корупцията. А целта е само една: Да сложат техни хора на възлови места в съдебната система и службите за сигурност с мандат и така си осигуряват споен дълъг период от време. това е истината.

А другата истина е, че такова мръсно племе не заслужава да има държава, защото няма един честен човек да го води и поне още един да застане зад него, докато нищо не е сигурно.

КРАДЕЦЪТ ВИКА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА....

Отчитане на дейност и правене че работят нещо! Като президент, мошеника Радев има само представителни функции и почти никаква власт за нищо и се прави на интересен с каквото може!

Как да познаеш корупцията? Много лесно. Да започнем с изявление на държавен служител по телевизията, който упорито защитава частна фирма внесла отровни яйцепродукти. Или той или прекият му шеф могат да бъдат отстреляни веднага.

ВБА

....е ми нещо, като Хувър.....

На всички отговорни постове в съдебната система да се сложат нови, млади некорумпирани хора. Със стари к..ви нов бардак не се прави. Има толкова мнотго честни и достойни кандидати. Стига с тези стари муцуни.

Този в кабинета си назначи един дето не успял да се облече като жена и се облякъл като есесовец. Сега ще вземе да назначи някой успял са се облече като жена и - край на корупцията и производство на корумпирани по поръчка и по желание. Няма нужда, другарю! Починете си и вие!

Г-н Радев, един път не слушайте никой. Нито съветници, нито Нинова. НИКОЙ. Вие мислете с главата си. Народът ще Ви подкрепи.Това е последния лъч. Наместят ли се от мафията по креслата, край. До тук сме.

Що за стремеж е това, на всяка цена Радев да оглави такава комисия? Това ме кара да мисля, че в БСП има много корупция и търсят начин да се застраховат от плащане на вината овладявайки комисията.

Г-н Президент! Последната надежда е във Ваше лице. Ако искате да се премахне корупцията, махнете Цацаров и неговото обкръжение. Сега БСП се готвят да избират Колев за шеф на ДАНС или на агенцията. Срам. Вижте какво става във ВСС! Медиите на Пеевски.Стига вече.

Един от мъжете на Деси Радева ще направи опит да се пазари, за да му дадат малко изпълнителна власт с разследващи функции. Тъй като е голяма вероятността никой нищо да не му даде, защото никой не му е длъжен, този опит ще се използва за пропаганда от страна на комунистите на Нинова. До датата и след датата. Не мисля, че с половин ден приказки и надлъгване в който и да е кабинет може да се реши който и да е въпрос, когато изначално няма желание за това.

За какво се свикват тези КСНС? Пълна безсмислица и говорилня! Специално пък за корупцията Президента нищо не може да предприеме! Корупцията е в Правителството на Борисов! Неговото Правителство бе обявено за най-корумпираното за 2016 г. от Европейската Комисия! Ще видите тази година пак ще бъде избрано. Но, всички в ЕС затова може би, го много харесват и ни го препоръчаха да си го изберем на изборите, Помните, надявам се!!

Ще има ефект от КСНС --ако: По средата на заседанието влязат шест автоматчика с калашници и със сдвоени пълнители----и да открият огън!:)))))...... Това което остане---няма и да помисли за корупция , поне 5 години!:)))))

Пунт и пластика. Май-ще се окаже, че е въздухар. Той знае ли с какво се заема ? От Ве Ве Сар всичко е възможно. Започни от Цацаров през Боко, Доган, Пеевски и Цветанов. Обществото ще те подкрепи. Залогът ти е голям. Успех.

Нинова , Добрев ,Овчаров ,Масларова ,Гергов ,Станишев...и други знайни и незнайни герой на ... далаверите и кражбите

РУМЕНЕ , ЗАНИМАВАЙ СЕ СЪС СЕРИОЗНИ НЕЩА ... - 2016 - ПЕЧАЛБИ НА СУДЖУЦИТЕ ОТ ИЗНЕСЕНИ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ ОТ БЪЛГАРИЯ 2 000 000 000 ( 2 МИЛИАРДА) ЕВРО) ... - 2016 КОНСЕЦИОННИ ТАКСИ ПОЛУЧЕНИ ОТ КОНСЕЦИОНЕРИТЕ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД 80 000 000 (80 МИЛИОНА) ЕВР0

ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ СЛАМЕНИЯ ЧОВЕК РАЗБИРА САМО ОТ.....СЛАМЕНИ СУДЖУЦИ....., АМА ТАКИВА НЯМА!!!!

РУМЕНЕ, ТВА Е КАТО ДА ДЕЛИШ НЕЩО НА 0 "НУЛА" .... КВО СМЯТАШ ДА ПОСТИГНЕШ? .... ДА НАКАРАШ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА ДА КАЖЕ "ЧЕ ТОЙ СУДЖУК НЕ ЯДЕ ПОНЕЖЕ ИМА КРЪВНО ??":::))) ... ПЪЛЕН ЦИРК В АБСУРДИСТАНА

ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ СЛАМЕН ЧОВЕК ДА СВИКВА НЕЩО СИ И ДА СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА ...... е пълен АБСУРД !!!

ЛАЦИНА, защо прескачаш Р.Овч и кака Кури или защото са от червената мафия та гледаш да са извън крадците.Там е работата че цяла България знае кой окраде ЕНЕРГЕТИКАТА , БУЛГАРТАБАК и ТЕХНО(КУРИ) ИМПЕКС....

Леле!!За целият преход от 25 и повече години, за 56-ти път ще я борят!!Смешни и жалки!!!Чакам да влязат в затвора Масларова, Костов, Цветанов, Борисов, Свинаря от Пловдив, Прокопиев, Шиши, дебелака спортен министър....

чак сега ли бе! Че то корупция има от 70 години! А дано да я преборят!

комкопелдака симулира дейност, но никой не му се връзва, като гледам коментарите, ... чакам с нетърпение американците скоро да ми обяват присъдата за да почнем законно да ги елиминираме

Гласувах за Радев, определено след като бяхме без президент предният мандат, мисля че не съм сбъркал, НО прекалено е умерен, прекалено!

Колега, не е това термина, страхлив, или обвързан с тях, това е!!!

по - добре без президент, отколкото с мунчо фърчилков като такъв. тоя само дето не се е появил, само там не е направил гаф. по голям клоун за президент никога не сме имали, дори и жельо желев беше титан в сравнение с това сламено недоразумение

Ми президентът може само да вдигне войската, то и там малко работата е "рошава", не е баш главният главнокомандващ. Иначе какво - ако вземе да "подскача" много, ще го очернят подобаващо и ще му извъртят един импийчмънт.

или е наивен или е глупав...такива като него имитират дейност... да търсят вода НЕНАПИТА в блатото

Коментари - Радев свиква КСНС за борбата с корупцията | Днес.dir.bg

Радев свиква КСНС за борбата с корупцията

Държавният глава Румен Радев ще свика на 9 октомври заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Радев свиква КСНС за борбата с корупцията | Днес.dir.bg

Коментари

Господин Радев има ли информация за действията на ВСС , ИВСС и Прокуратурата към инакомислещите магистрати. И това възможно ли е в една уж правова държава?? Или е съгласен с тяхната реваншистка политика?

Абе, защо никой в тази държава, вкл. големият борец за социална справедливост и против корупцията Радев не попита поне веднъж публично главния прокуроро Цацаров ... ЗА ЗАПИТВАНЕТО ДО НЕГО И ПРОКУРАТУРАТА ОТ ПРОКУРАТУРАТА И СЛУЖБИТЕ НА ЛИХТЕНЩАЙН ЗА РАЗСЛЕДВАНИ ОТ ТЯХ ТРИМА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ЗА ПРАНЕ НА ОГРОМНИ СУМИ ПАРИ ВЪВ ВРЪЗКА С ТЕХНИ ГОЛЕМИ СМЕТКИ ТАМ - МИЛИОНИ ДОЛАРИ? НА ПЕЕВСКИ, ДОГАН И БОРИСОВ? И КАКВО Е ОТГОВОРИЛА И КАК БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ НА ТОВА ЗАПИТВАНЕ? За Христо Бисеров и Хидромелиоратора с гениалните му проекти и Катарзиса МУ няма да говориме, те са повече от ясни на всички.

Всички ''НОВИ'' управници се ''борят '' с корупцията , НО ТЯ СТАВА ВСЕ ПО-ГОЛЯМА , И ПО-ГОЛЯМА . ''БЪЛГАРИЯ , НАЙБЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА ''.. ''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА ''... /из всички доклади за България от ЕК на ЕС/... ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е ?

Национална сигурност?? А г-н Радев запознат ли е, че в момента има дело относно сигурността на електронната система за избор на членове във ВСС?? Това ако не е част от националната сигурност, кое е? И знае ли как протича делото? Или ще разбере, когато то отиде в Страсбург? Защо нито една медия не го отразява?защо президентството не следи този много важен процес? Къде са неговите съветници да го осведомят?

Много важно за корупцията е КАКВА Е СРЕДАТА, тоест КОРУПЦИОННАТА СРЕДА, дали тя съществува или не и каква е! С две думи, борбата с корупцията, с ОРГАНИЗИРАНАТА и масовата корупция МОЖЕ ДА СЕ ВОДИ УСПЕШНО САМО И ЕДИНСТВЕНО АКО И ДОКОЛКОТО ТЯ Е ... ЧАСТ ОТ БОРБАТА С МАФИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, ТОЕСТ ОТ СТРАТЕГИЯТА, УСПЕШНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА БОРБА С ТЯХ!!! Всеки друг подход Е ПРЕДВАРИТЕЛНО И ОЧЕВИДНО ОБРЕЧЕН!

Да, така е относно личността. Но този човек трябва да се е доказал, а не да го измъкнат от някъде си и тепърва да показва качества. Неговите дела са важни, а не професионални качества.

И още малко разхвърляни "невчесани" мисли за корупцията! Корупцията в страна като България може формално да се раздели на два основни вида - НЕОРГАНИЗИРАНА (може за България да я наречем и масова),и ОРГАНИЗИРАНА! Като очевидно ПЪРВАТА Е ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН СЛЕДСТВИЕ И НА ПЪРВАТА, на несъвършенствата на системата, на създадена и утвърдена КУЛТУРА НА КОРУПЦИЯ, или КОРУПЦИОННА КУЛТУРА!!! Организираната корупция е тази, при която има планираност, повтаряемост, рецидивистична повтаряемост по определени предварително изработени схеми и цели! Тя е само един от богатия арсенал на ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, СЛЯЛА СЕ С ВЛАСТТА, на МАФИЯТА! Други нейни типични оръжия са рекета, изнудването, компроматите с;плашването, насилието, шантажа, вкл. с компромати, (ДС) досиета или информация (вкл. от ОТКРАДНАТИ МАСИВИ ИЛИ ДОСИЕТА ОТ МВР, ПРОКУРАТУРАТА И СЛУЖБИТЕ), от "законно" или незаконно подслушване и следене, вкл. С ИЗФАБРИКУВАНИ КОМПРОМАТИ, масово използвани в България от някои отлично известни медии и собствениците им!

Примери за големи организирани корупционни схеми има много в България, като например при почти всички големи руски проекти в България, при европарите, при обирането на банки, вкл. КТБ,...което бе единствено възможно при ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ В КОРУПЦИОННАТА СРЕДА И КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ! Корупцията намира много благодатна подкрепа и в Народното събрание, където имаме доста примери за ЛОБИСТКИ И КОРУПЦИОННИ ЗАКОНИ И ПОПРАВКИ! Да вземем например данъците, които Лукойл в България НЕ е платило през всичките тези години на оперирането му в България, става дума за СТОТИЦИ МИЛИОНИ, справка - съдбата на "Лукойл" в Румъния и осъждането му за СТОТИЦИ МИЛИОНИ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ЧРЕЗ ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ! За митниците едва ли има смисъл да напомняме... Когато имаме виден политик и лидер на партия да обявява доходи от милион и половина от ... ХИДРОМЕЛИОРАТИВЕН ПРОЕКТ, ИЛИ ДРУГ, ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО ВНЕЗАПНО (почти невръстното му отроче) е закупило спа-хотел за милиони, ... , или мастит депутат който за един ден внезапно става притежател на медийна империя и ходи с 60 човека охрана (тоест само заплатите на охраната му за един ден се равняват на заплатата му на депутат за месец!) ТОВА СА ТИПИЧНИ ПРИМЕРИ ЗА КОРУПЦИЯ! И за МАФИЯ!

Никак не е сложно да се започне от някъде, а това е да се сложи на важното място един качествен човек, който по закон да ги погне корумпираните. Каввито и закони да има, няма ли ЛИЧНОСТ, която да се бори, другото е удар в празно пространство.

Бъркаш, може така да смяташ, може наистина така да мислиш, но не е важна, критично важна личността (въпреки че личностите и ролята им наистина е много важна), А СИСТЕМАТА! Ако имаш КОРУПЦИОННА СИСТЕМА И СРЕДА, КУЛТУРА НА КОРУПЦИЯ И МАФИЯ, ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ и много бързо ще стане жертва на "алигаторите в блатото"! Примери има много и в България... Всъщност ако си направиш труда да погледнеш една бърза ретроспекция не може да не забележиш, че най-големите таргети и жертви на най-ожесточените атаки на мафията в България през последните 27 години, вкл. чрез парцалите им, медиите на ДС отрепки СА БИЛИ ТОЧНО ХОРА, КОИТО НЕ СА КОРУМПИРАНИ И СА ПРЕЧЕЛИ И СПЪВАЛИ ИЛИ СА БИЛИ ПОТЕНЦИАЛНИ ПРЕЧКИ НА (БЪДЕЩИ ИЛИ ТЕКУЩИ) КОРУПЦИОННИ СХЕМИ! Не е толкова важно да се започне, а КАК ЩЕ "СВЪРШИ" борбата с корупцията и дали тя е истинска или имитация, както винаги досега! Тоест съвсем конкретните и видими дори и с просто око и от хората РЕЗУЛТАТИ! ВЕДНАГА! В България след толкова години безобразия, кражби и масова корупция и безхаберие и липса на прокуратура и съдебна система буквално КЪДЕТО И ДА ПИПНЕШ ИЗВИРАТ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КОРУПЦИЯ!

Всички стари муцуни, които 27г. не направиха нищо да се реформира в съдебната система да се махнат.Може да са перфектни професионалисти, но от тях не става реформатори. Те се възпроизвеждат в системата и тя става слуга на мафията. Щом за толкова години не са успели, вън!

радев ти приличаш и си прост като бай тошо.

Тези 30 години умуваха по фундаменталния въпрос: "Що е това организирана престъпност и мафия и имат ли те почва у нас?" И какво е това животно! И резултатите, както всички виждаме, са наистина впечатляващи! Сега подхващат и темата за корупцията...

Корупцията е жизнено необходимата среда, в която битува и се развива организираната престъпност, сляла се с властта, тоест мафията! Без мафия има може да има корупция, НО БЕЗ КОРУПЦИЯ МАФИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, поради характера на същността й по дефиниция! В България МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА, тоест СЛЯЛАТА СЕ С ВЛАСТТА ОРГАНЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ! Да се бори с корупцията мафията означава тя - босовете й - сами да си подпишат смъртната присъда! Всеки сам да прецени доколко това е изобщо възможно и реалистично! А Радев се доказа поредният сламен човек на този пост, като Желев, Гоце, и за съжаление и Плевенлиев, макар че той направи сериозни опити за еманципация!

Да не забравите корупторите, президенте.

консултативен съвет на кухите кратуни, да лапат кренвирша!!!

27 год. модел ежедневно и ежечасно ражда КОРУПЦИЯ. Корупцията е кръвоносната система у нас ? Тя е на официално-държавно ниво. С 15 год. трудов стаж вземат 200 лв. пенсия с 35 год. трудов стаж 216-218 лв. Официална корупция. От 2019 г. премахват тавана на пенсиите. За тези до 31.12.2018 г. с таван. За тези от 01.01.2019 г. без таван независимо от приноса на работилия към осигурителната система.

президента Курни,БСП-то и задкулисието ще се мъчат уж да създадат и оглавят "независима" структура за борба с корупцията по високите етажи на властта/само срещу опонетите си от другите партии и неудобните им/ във създадената от тях от 28 год.насам паралелна държава.И Курни и Радев лъщят като калайдисани тигани на слънце.

Десин Румен ще се саморазследва за кимисионните на Грипените?! Ха дано намери малко достойнство и да подаде оставка - видя се че таз работа не е за него

за комисионните за грипените ама с факти или дай линк/заглавие сами да прочетем. Щото лъжеш като дърт герберст.

Първо трябва да се преборим с корупцията,зимъска с корумпираните...

Ако наистина тръгнат да борят корупцията оставаме без депутати и правителство.

И без пРезидент и шеф на цацаратурата

AbuTalib

Предложените два проекта предвиждат гонка само на служители от горните етажи на властта.А това е добре дошло за служителите от по-долните етажи на властта и рай за служителите в частните фирми. Където има посредничество, има и корупция, независимо от етажа на власт или частния сектор. Първо бой по т.нар.колекторски фирми и респективните съдии, които допускат да се приема, че колекторите били имали договор за цесия. Те директно заобикалят закона и наричат това цесия.

ако до 9-ти септември не оправим корумпираните - всичко остава - бла-блааа

аз познавам двама,който безусловно,и завинаги могат да изкоренят корупцията.това са господин макаров, и господин калашников

Има лекарство и за корупцията. Премахването на всички тайни. Когато няма секретност и опазване на тайни няма да има корупция. Всяко тайно нещо е престъпление.

...малеии и сега Boiko...какво ще прави ?

...малеиии...каква сам " червена шапчица" ....ами тои не е само Boiko ами дупетатите ?!?....те милинките са наварзани както свински черва ...без значение от коя партiя са ...всичките кандидати за сериозно орязване на правата и свободите им за далаг период от време !!!

Бас държа, че корупцията в БГ, Бойко и Пеевски сами могат да я преборят и то с голи ръце!

От това, какво ще направи Президента , ще бъде неговия ПОСЛЕДЕН тест пред народа, на чия страна седи. От страна на мафията, или на народа.

Прозрачен ход, под свирката на Нинова... Абе човекът има да изплаща, иначе кога щеше да види президентство! При това корупцията по принцип не може да е работа на КСНС - това са напъни на БСП от страх, че с проектозакона на ГЕРБ половината от Нац. съвет ще влезнат на топло...

Истината е на крак гражданското общество. Край!

Сега всички се правят на много заинтересовани за премахване на корупцията. А целта е само една: Да сложат техни хора на възлови места в съдебната система и службите за сигурност с мандат и така си осигуряват споен дълъг период от време. това е истината.

А другата истина е, че такова мръсно племе не заслужава да има държава, защото няма един честен човек да го води и поне още един да застане зад него, докато нищо не е сигурно.

КРАДЕЦЪТ ВИКА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА....

Отчитане на дейност и правене че работят нещо! Като президент, мошеника Радев има само представителни функции и почти никаква власт за нищо и се прави на интересен с каквото може!

Как да познаеш корупцията? Много лесно. Да започнем с изявление на държавен служител по телевизията, който упорито защитава частна фирма внесла отровни яйцепродукти. Или той или прекият му шеф могат да бъдат отстреляни веднага.

ВБА

....е ми нещо, като Хувър.....

На всички отговорни постове в съдебната система да се сложат нови, млади некорумпирани хора. Със стари к..ви нов бардак не се прави. Има толкова мнотго честни и достойни кандидати. Стига с тези стари муцуни.

Този в кабинета си назначи един дето не успял да се облече като жена и се облякъл като есесовец. Сега ще вземе да назначи някой успял са се облече като жена и - край на корупцията и производство на корумпирани по поръчка и по желание. Няма нужда, другарю! Починете си и вие!

Г-н Радев, един път не слушайте никой. Нито съветници, нито Нинова. НИКОЙ. Вие мислете с главата си. Народът ще Ви подкрепи.Това е последния лъч. Наместят ли се от мафията по креслата, край. До тук сме.

Що за стремеж е това, на всяка цена Радев да оглави такава комисия? Това ме кара да мисля, че в БСП има много корупция и търсят начин да се застраховат от плащане на вината овладявайки комисията.

Г-н Президент! Последната надежда е във Ваше лице. Ако искате да се премахне корупцията, махнете Цацаров и неговото обкръжение. Сега БСП се готвят да избират Колев за шеф на ДАНС или на агенцията. Срам. Вижте какво става във ВСС! Медиите на Пеевски.Стига вече.

Един от мъжете на Деси Радева ще направи опит да се пазари, за да му дадат малко изпълнителна власт с разследващи функции. Тъй като е голяма вероятността никой нищо да не му даде, защото никой не му е длъжен, този опит ще се използва за пропаганда от страна на комунистите на Нинова. До датата и след датата. Не мисля, че с половин ден приказки и надлъгване в който и да е кабинет може да се реши който и да е въпрос, когато изначално няма желание за това.

За какво се свикват тези КСНС? Пълна безсмислица и говорилня! Специално пък за корупцията Президента нищо не може да предприеме! Корупцията е в Правителството на Борисов! Неговото Правителство бе обявено за най-корумпираното за 2016 г. от Европейската Комисия! Ще видите тази година пак ще бъде избрано. Но, всички в ЕС затова може би, го много харесват и ни го препоръчаха да си го изберем на изборите, Помните, надявам се!!

Ще има ефект от КСНС --ако: По средата на заседанието влязат шест автоматчика с калашници и със сдвоени пълнители----и да открият огън!:)))))...... Това което остане---няма и да помисли за корупция , поне 5 години!:)))))

Пунт и пластика. Май-ще се окаже, че е въздухар. Той знае ли с какво се заема ? От Ве Ве Сар всичко е възможно. Започни от Цацаров през Боко, Доган, Пеевски и Цветанов. Обществото ще те подкрепи. Залогът ти е голям. Успех.

Нинова , Добрев ,Овчаров ,Масларова ,Гергов ,Станишев...и други знайни и незнайни герой на ... далаверите и кражбите

РУМЕНЕ , ЗАНИМАВАЙ СЕ СЪС СЕРИОЗНИ НЕЩА ... - 2016 - ПЕЧАЛБИ НА СУДЖУЦИТЕ ОТ ИЗНЕСЕНИ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ ОТ БЪЛГАРИЯ 2 000 000 000 ( 2 МИЛИАРДА) ЕВРО) ... - 2016 КОНСЕЦИОННИ ТАКСИ ПОЛУЧЕНИ ОТ КОНСЕЦИОНЕРИТЕ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД 80 000 000 (80 МИЛИОНА) ЕВР0

ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ СЛАМЕНИЯ ЧОВЕК РАЗБИРА САМО ОТ.....СЛАМЕНИ СУДЖУЦИ....., АМА ТАКИВА НЯМА!!!!

РУМЕНЕ, ТВА Е КАТО ДА ДЕЛИШ НЕЩО НА 0 "НУЛА" .... КВО СМЯТАШ ДА ПОСТИГНЕШ? .... ДА НАКАРАШ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА ДА КАЖЕ "ЧЕ ТОЙ СУДЖУК НЕ ЯДЕ ПОНЕЖЕ ИМА КРЪВНО ??":::))) ... ПЪЛЕН ЦИРК В АБСУРДИСТАНА

ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ СЛАМЕН ЧОВЕК ДА СВИКВА НЕЩО СИ И ДА СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА ...... е пълен АБСУРД !!!

ЛАЦИНА, защо прескачаш Р.Овч и кака Кури или защото са от червената мафия та гледаш да са извън крадците.Там е работата че цяла България знае кой окраде ЕНЕРГЕТИКАТА , БУЛГАРТАБАК и ТЕХНО(КУРИ) ИМПЕКС....

Леле!!За целият преход от 25 и повече години, за 56-ти път ще я борят!!Смешни и жалки!!!Чакам да влязат в затвора Масларова, Костов, Цветанов, Борисов, Свинаря от Пловдив, Прокопиев, Шиши, дебелака спортен министър....

чак сега ли бе! Че то корупция има от 70 години! А дано да я преборят!

комкопелдака симулира дейност, но никой не му се връзва, като гледам коментарите, ... чакам с нетърпение американците скоро да ми обяват присъдата за да почнем законно да ги елиминираме

Гласувах за Радев, определено след като бяхме без президент предният мандат, мисля че не съм сбъркал, НО прекалено е умерен, прекалено!

Колега, не е това термина, страхлив, или обвързан с тях, това е!!!

по - добре без президент, отколкото с мунчо фърчилков като такъв. тоя само дето не се е появил, само там не е направил гаф. по голям клоун за президент никога не сме имали, дори и жельо желев беше титан в сравнение с това сламено недоразумение

Ми президентът може само да вдигне войската, то и там малко работата е "рошава", не е баш главният главнокомандващ. Иначе какво - ако вземе да "подскача" много, ще го очернят подобаващо и ще му извъртят един импийчмънт.

или е наивен или е глупав...такива като него имитират дейност... да търсят вода НЕНАПИТА в блатото