1250 властимащи в Румъния на съд, €430 млн. за подкупи

През 2015 г. в Румъния са били изпратени на съд по обвинения в корупция пет пъти повече министри и народни представители в сравнение с 2013 година.

Обратно в новината

Коментари - 1250 властимащи в Румъния на съд, €430 млн. за подкупи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко не ще работеща съдебна система защото той трябва да е първият и клиент. Иначе,оставаме гетото на ЕС благодарение на пасмината от ГЕРБ,БСП,ДПС и всички рубладжийски подлоги.

ето на какво разчитат (нашите )хора участие във държавна и местна власт от 1989 год-придобиване на оборотни и пчеливши места -имоти- по централна градска част на първа линия по черноморието,планините и ски пистите,трябва проверка на имотите,доходите но не от (наши експерти) а от американски или немски криминолози ! със eврoпоеиски пари се строят пътища а нашите(хора )със имоти от измами разчитат тези пътища да се построят за техните имоти!

У-у-у-у, че корумпирани тия румънци бре, 1250 властимащи ги съдят. Да се учат от нашите, на принципност и морал, у нас всичките ласт имащи са чисти, като сълзи. Пропадняци да ги изключат от ЕС, срамота!

Вече усилено си търся работа и имот в Румъния.Ще се повторят събитията от преди 146 години.В Румъния да се създаде нов БРЦК от родолюбиви българи , патриоти който да организират промяна в политическата система.

това като го чета и ми се струва, че със собствени усилия в България такива резултати са утопични. А предложението на интелектуалното бижу министри да назначават антикорупционните си звена е направо смешно в сравнение с това, което правят румънците. Направо сме жалка картинка.

ЦАЦАРОВ - ВИДЯ ЛИ-- ЧУ ЛИ --ПРОЧЕТЕ ЛИ

Кога ще ги стигнем румънците?

Н И К О Г А

Когато в България се проведе ЛУСТРАЦИЯ по образец на Полския модел!

..."в България осъдените политици и магистрати се броят на пръсти" Да бяхте написали поне едно име на осъден политик или магистрат. И след всичко излязло в медиите, ако Янева и Чанавелова се разминат с ефективна присъда. Ще е запазване на статуквото. А прокуратурата и съда нищо не вършат. Там всичките началници трябва да се изринат с голямата лопата и да останат само редовите служители и от тях да се изберат новите висши чиновници.

Кодруца... виж и името и не питай каква е, муахахахаха...

Ермак, я кажи, ако беше наше момиче, колко псувни щеше да изяде!

Ко ? Не !

Вождът на най-корумпираната власт щял да измете корупцията. Ще умра от не смях, а от потрес. Този който смазва всеки бизнес който не му се отчита с лепти, който ръководи контрабандата и допуска до държавни поръчки само свои довереници наливащи обратно пари за партията му, който купува всеки пореден избор и опорочава демокрацията - той щял да измита корупцията. Само изключително нагъл, пределно прост и извратен до садизъм примат може така да се гаври с народа си. И понеже е глупав като тиква илюстрира фалша с героично селфи с метла в ръката.

Затова пък ние сме си решили проблема с издръжката на осъдените - пращаме ги да си излежат присъдата на остров Бали и немаме грижа.

Ние с едни улични престъпници не можем да се справим, та с корупцията..........................

Браво на нас българите.Ние се запазихме чисти и честни пред света и у нас не се намериха корумпирани властимащи.Дори и някои набедени като Цецо, Масларова, Бисеров, Станишев, братята Маргини и цяла плеада от мутринските групировки , нашият ,,независим и честен " съд оправда и горките хора потънаха вдън земята и се изпокриха от обществото от срам.Браво на нашите съдии.Успешно защитават честта на българина, а не като румънците да се излагат пред света.Дано така да продължават и в бъдеще, защото вероятно след падането от власт на най-честното управление, което сме имали до сега, това на герберите, сигурно съда доста ще се претовари да разглежда дела и на други невинни.

Не мога да разбера нещо, румънците, та румънците... те трябва да вземат пример от нас, тъй като при нас няма на съд политици, защото няма корупция и не се краде :)

Надявам се това да е иронично

румънският народ работи и решава собствените си проблеми,а не нашите българските,та ако лъжем някого със промяна и демокрация то лъжем само и единствено себе си а с времето си личи още повече!

Само реален шут от Брюксел в кокалчетата на родните пполитици и селски хитреци може да промени нещата в България. Те си мислят, че са поставили в Европа в зависимост да плаща срещу някаква обещавана стабилност, но за всички е видимо, че еврофондовете не водят до благополучие, а до ръст на корупцията и харчене за дейности, които нито носят устойчив ръст, нито променят състоянието на обикновените хора. Сривът след години, когато приключи финансирането от ЕС е неизбежен. Демографска структура, сигурност, образование, развитие на човешки ресурси, инфраструктура са все на същото трагично ниво. Време е Брюксел да се пробуди и реагира адекватно - без външна помощ е неспасяемо, защото медии, хора и кариерно развитие не стават без закрила на тъмните сили в България.

Чист популизъм както казва мутрата-пермиер

Когато ги стигнем румънците ще повярвал, че наистина има воля за метла. На Борисов не вярвам, той е част от корупцията...

Най-впечатлителното е, че оправдателните присъди са 7%, от обвинените 1250 човека на високи и средни етажи на властта! Всички останали са признати за виновни! Всичко това става само за една година!

1250 политици! Практически старата политическа класа е отстранена и е даден път на младите политици. За тях политиката вече няма да е каца с мен!

показателно беше като светнаха Лукойл. няма отърваване докато не се изчистим първо от старите черва и техните наследници! КОГА ще ги стигнем Румънците........... Толкова ли сме зле наистина като народ........

докато у нас плачат за руснаците така ще е.... сега щели да ни купуват и авиокомпаниите.. нали

Като не знаеш не давай мнение. Няма руски фирми в България. Има с руски имена, обаче са евреи. Пари в русия не отиват. Лукоил е собственост на INGBank. Европейския клон на банката на яков родшилд. Западняците ни цуцат! Не руснаците

Те имаха решителността да разстрелят урода си. Ние нямахме мъже, които да са решени да измъкна нацията си от комунистическия кенеф. Нация се прави от смели хора, най-вече мъже. Ето че и жена може. Но в Румъния едва ли я плюят половин народ, както би било в България. Значи не е само до мъжество, но и до ценностна система на нацията. Нашата беше пряк васал на СССР, няма как това да не е наесло повече поражения, отколкото в Румъния, която беше очевидно на по-лек режим в яденето на комунистически лайна. Сиреч мозъците им са в по-чисто състояние от на българите. И си личи, както виждаме.

Ами зле сме, и то много сме зле за да търпим всичко това повече от 20 години. Явно сме мазохисти.

Ех, Бойко, Бойко, защо не си остана пожарникар

Щото има келепир в тая работа...

Ами то ако половината бройка у нас бъде осъдена ще останем без парламент и правителство.

още по добре

1250 и то само за 2015. През 2013 били 5 пъти по-малко т.е. само 250. А нашите се броят на пръсти. Затова Румъния ще се оправи а ние ще сме все в гъбите.

за децата и министрите на Чаушеско? А къде са наследниците на циганина Тодор и ЦК!?

"Управляват" ни обикновени негодници!

Съдебната система е причината. Ако е комунистическа, все некадърници ще те управялват.

Дайте за сравнение България, тук доказани убийци са осъдени за 5 години, а депутати-милионери от престъпна дейност "творят" закони..

Всичките политици, съдии и прокурори са заедно в кюпа - иначе как ще си живеят охолно и богато в една бедна балканска държавица като България!Последния пример е с КТБ, където се включват и чиновниците от БНБ и всичките служби за сигурност!Какви заплати са вземали само за да си затварят очите!!!

Всички мълчат за Северната тангента Човек ще убият, отколкото да кажат нещо, скандално признава пред скрита камера шефката на столичния инспекторат Веска Георгиева Вече трети ден нито една институция не реагира на скандалните разкрития на шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиeва пред скритата камера на една от националните телевизии. Пред "Господари на ефира", без да знае, че я записват, тя говори за участието на фирми на Делян Пеевски в строежа на Северната скоростна тангента и за това, че се влагат некачествени материали от незаконна кариера. Държавната политика е да се дават ниски заплати, за да се корумпират по-лесно служителите, казва Георгиева. Тя предупреждава репортера, че "работата не е за телевизия", а за прокуратурата и ДНСК. "Човек ще убият, отколкото да кажат нещо", заявява Георгиева.

А, не се правете на идиоти! Все освобождение чакате! Тая отдавна свърши! Баровеца е баровец,шерпа си е шерп. Превърнахте се на дърти парясници. Вие си ги избрахте, вие ще сърбате попарата!!!

да се молим на Лаура, да ни освободи!

браво на румънците ! евала на мерките,които предприемат ,това е показателен факт,че тия хора вече са светлинни години преди нас в това отношение !

Преди им се смеехме, наричахме ги "цигани". Май, май приказката " Не сме народ, а мърша" важи с пълна сила за нас.

Тая статия и справка трябва да се даде на Борисов и да му я четат всеки час ,дано прехване нещо и не се срамува!А Цацаров ако имаше малко съвест отдавна да се е самоувиснал на някое въже ,да не го"уважават" в килиите!

Румъния - запор на половин милиярд и разследване на 1250 властимащи България - бат' Бойко върти метла и се заканва да измете корупцията...

В България това не може да се случи, спокойно! Политиците ще си крадат на воля, народът ще си ги избира до второ пришествие. Обществото ни няма нетърпимост към корупцията, към далаверата. 1250 властимащи, можем ли да си представим, какво значи това! И възможно ли е това да се случи, ако тази млада жена няма пълна подкрепа на обществото. Някой каза, че тя е етническа унгарка. Румънските националисти имат предразсъдъци към унгарците. И те обаче вероятно подкрепят Лаура! За съжаление, не съм убеден, че като общество сме способни да подкрепим достоен човек като Лаура!

Ако у нас заработи румънската прокуратура то ще трябва бая голям затвор за няколко правителства и прокурори,а и за някалко парламента,депутати!Не си представям прасето Цацаров за какво му се плаща ,като например е главно действащо лице в обира на КТБ,а се се крие дейно зад магистрални биячи ,да замаже пак очите пред золумите !Щом власта го търпи ,значи е затънала до гуша в корупцията!

Скубят ви перушината на живо, и ви е гот,че може да си тракате по клав....те.Малко ви е! Здраво си стискайте пръстите на краката, дирника- нагоре и да ви е сладко.Мъжкото между краката ви е мекичко, не ставате за нищо.Как не ви е срам! Мъже ли сте или калугери.

Дришльо,дришльоо, ти кат си голям мъж що миеш чинии в Лондон?Или си ядрен физик?Ама не си щото си личи...

ЕВАЛА !!! КАК ГО ПРАВИТЕ!?!? ЕЛАТЕ И НАСАМ _ ТУК ОТГОДИНИ КРАДАТ И НИКОЙ НЕ ГИ ПИПА...

За 25 години няма един арестуван и в затвора за корупция и далавери , нито една знакова мутра също.Общо взето поне 50% от депутатите са за там ....

Ние не сме европейска държава за разлика от Румъния. У нас по традиция щом някоя партия дойде на власт тя веднага се пълни с далаверисти, мошеници и разни други бездарници. Например тук в Шумен лицето Христо Тодоров Дечев през 2000г. беше костовист от СДС. Тогава неговото име беше замесено в далаверите с горива. Тогава неговите приятели от тогавашното СДС го защитиха. Сега този човек е страстен гербаджия. Под крилото на гербаджийски кмет в Шумен директорът на общинска фирма "Паркинги и гаражи" отговаря по европрограми свързани със социално и медицинско ослужване. На по горно ниво един прокурор публично пред камери караше бившия военен министър Николай Цонев да ляга и да става. От тази PR акция резултатът беше този, че Цонев беше оправдан а прокурорът беше наказан. Нека си спомним каква PR акция бе организирана срещу бившата социална министърка от кабинета Станишев Емилия Масларова, тя също бе оправдана. Сега ако премиерът Борисов се погледне в огледалото няма да види само Пеевски и Прокопиев а цяло политбюро от далаверисти, мошеници и бездарници.

кога ще стане в Б-я?Мафията тук е неразбиваема и е на върха,във всички етажи на властта и се крепят засега,непробиваеми

Някои корифеи тук, и частично в Румъния гълчат, че това там, в Румъния било "разчистване на сметки". Ами бих казал, че добре си ги разчистват сметките съседите от север. Защото всичко е точно и доказано. А при нас няма никога да има "разчистване на сметки", защото всички сме си "брат-чеди" и сме си плюли в пазвите срещу европейски уроки.

Четеш ли, Цуцуров! Е това е мъжко момиче, а ти си мъжка пу.ка!

Човече, бъди снизходителен! Де се е видяло цаца да лови акули?

Тиквоча Бойко кога ще вкарва политици в затвора, точно никога! Щял да мине Румънците ама в друг живот.

Утрепаха Чаушеско и не можаха да си създадат бодигард-премиер!

Не, отстреляха урода и не можаха да получат 4 тежки управления на разюздани комунисти, от които 4 кризи и 3 икономически колапса )орешарски беше почистен преди да вкара икоомическия спад, запазена марка на Позитано). И не стигнаха до там бодигард да пази нацията от комунисти, защото са така нагли и миризливи, че интелектуалците не успяха да се псравят с такава уродливост. Е, бодигардът пое функцията да погребе 120 годишен труп и почистването на разпадащите се части от него се оказа закъсняла и поради това доста трудна работа.

Явно вече трябва можем да внасяме съдии и прокурори и от Румъния.

Цаца, свиньо блатска, четеш ли какво правят мамалигарите?

КАК НЯМА ДА ИЗМЕТЕ КОРУПЦИЯТА. Нали от летището му дадоха метла. Сега ще я яхне като баба Яга и глей какво става. ГОЛЯМОТО НИЩО! БАБА ЯГА!!

Няма да е голяма загуба за обществото, ако главният прокурор на РБ- г-н Цацаров, проведе среща с колежката си в Букурещ и дискусията по обмяна на опит, да бъде излъчвана директно по БНТ.Много ми се иска, това да бъде инициирано от премиера г-н Б. Борисов.