Коментари - Съдът отмени 12-месечната уседналост за изборите | Днес.dir.bg

Съдът отмени 12-месечната уседналост за изборите

Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционен текста от Изборния кодекс, според който общинските съветници и кметовете могат да се избират само от български граждани, живели през последните 12 месеца в съответното населено място.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отмени 12-месечната уседналост за изборите | Днес.dir.bg

Коментари

Не мога да разбера мотива на КС за някои негови решения.1.С какво е противоконституционно електронното гласуване!?2.Необходимо ли е да се избират същия брой съветници,при драстично намаление на населението в отделни общини?КС в някои от решенията си,коренно си противоречи.

kgb777kgb

Не знам защо толкова се "пънете" срещу принципа на уседналост ? Най-нормалното нещо е хората ,които живеят на определено място да гласуват кой да ги управлява !!! Големия плач е от тези , които искат просто да "откраднат" определени общини , защото там има бизнес , пари или просто са важни от политическа гледна точка !!! Е да го духат бсп , дпс и всички подобни !

Не са прави от ГЕРБ. Чакам гости от Турция по време на изборите. И то с автобуси.

Успокойте се, нищо не са отменили. Заглавието е напълно подвеждащо. Пък и ГЕРБ първосигнално заявиха, че имат намерение да въведат 6 месечна уседналост- това е същото. В последното електронно преброяване, което беше насочено само за постоянно живеещите в България, беше отчетено, че голяма част от живеещите навън са били отчетени в него и няма как да се изхвърлят от избирателния списък А точно за избирателния списък няма закон- нито стар, нито нов, нито се знае как се прави. А и никакви промени не се предвиждат в правенето на списъка. Така че, бъдете уверени, "екскурзиантите" от съседката пак ще гласуват.

Както по всичко личи рано или късно свикването на Велико Народно Събрание ще стане неизбежно и тогава ще бъде разгромен произвола на съдебната власт!

Произволите на съдебната власт ще се прекратят, ако се направят дълбоки структурни реформи в нея. И те първо трябва да бъдат заложени в конституцията на страната. Според сегашната действаща конституция промени в нея стават само с ВНВ. Никоя от сегашите партии в НС няма интерес от промени в конституцията и от реформи в съдебната система. Сегашната ги топли добре. Пък и ВНС е абсолютно недействаща форма , нито се използва някъде другаде в Европа. Вместо промени в конституцията, България се нуждае от чисто нова конституция със заложени правилата на европейската правова държава. И тя може да се приеме с национален референдум, свикан в началото на едно бъдещо управление на страната, но при напълно сменено политическо статукво. Д.А.

"Експресите" от идеазабулгариа най-накрая вденаха, че конституцията може да се промени само от ВНС. Доскоро обвиняваха за тъп и неук всеки, който го твърдеше...

Не виждам да защитаваш някаква "теза" в този си коментар. В него всяко второ изречение си противоречи с първото. Изглежда напълно като инертно противопоставяне. Личи от 3000 км гледано без бинокъл, че си нямаш хабер както от политиката на ЕС, така и от практиката в европейската правова държава, така и от бъдеща национално отговорна политика за България, отнасяща се за човешките и ресурси. Стоиш замръзнал с представата за балканската държава в 21 век - без грам демокрация. Не случайно все повече партии в Европа надигат глас за изкарване на Балканските страни от ЕС. Жалкото в случая е , че българските водещи политици говорят с твоя глас и имат твоите представи за бъдещото развитие на България. Нямам намерение да споря с теб, аз имам желязното правило с непросветени хора да не дискутирам. Поздрави Д.А.

Българския съд във всичките му форми и проявления - най-антибългарската институция!

Мъгливи, неясни и нищо направени промени, в полза на всички политически играчи, не само на БСП която е дирижирала съда. В случая това изречение е най важното, произнесено от Фидосова: "За изборите след 2011-а парламентът ще гласува въвеждането на 6-месечна уседналост, както е препоръката на КС." Г-жо Фидосова, в тези бъдещи намерения вие унищожавате правото на над 2 милионната емиграция да гласува в Парламентарните избори. Къде виждате страна в ЕС да се отнема правота на свои граждани, живеещи в чужбина, да гласуват в парламентарните избори? Няма такъв прецедент. Това са неправомерни юридически действия. Няма случай в ЕС, в която да издава дипломата на юристи, като вас? Личи че сте учили и продължавате да мислите по юридическото право на тоталитарната държава. КС ако гласува подобно решение, трябва да се отнемат дипломите на всички негови ръководители. Правна каша е налице. Личи също, че КС действа по политическа поръчка. КС ТРЯБВА ДА ОТМЕНИ ЦЯЛАТА НАСТОЯЩА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА НЕЙНИЯ ПОЛИТИЗИРАН ХАРАКТЕР. Политизацията- наличието на ЦИК, ръководене и правене на изборите от партии, е против правилата на съвременната европейска правова държава, против каквито и да е директиви на ЕС. Наличието на 1 милион фантоми в избирателния списък засилва криминалния характер на настоящата българска избирателна система. Изглежда ,че именно политизирания характер, ръководенето на ЦИК от управляващата партия, ще се използва от ГЕРБ, за да спечели всички следващи избори без зачитане вота на избирателите. Плюс елиминирането на гласовете на над 2 милиона български граждани зад граница, станали опасни за управлението на цялата политическа мафия, поради това че са носители на опита на най развитите демокрации в Света. Д.А

Ох и тия продажни се оказаха,а какви обещания и дискусии имаше предизборно за премахване на изборния туризъм...айде и вас ви видехме.Маргази...както казва Алеко

Не е начина "с уседналост" да се премахне изборния туризъм у нас. По този начин само се отнема гласа на над 1 милион български граждани зад границата, а турските избиратели са само 50 000. Има много по-други цивилизовани начини, които дава европейския опит на най развитите европейски страни, но няма в България кой да го проучи и приложи в една напълно нова избирателна система, понеже в България липсва европейки възпитана и образована интелигенция. Д.А.

изобщо не си в час колко от тези един милион емигранти гласуват. Гласуват само тези според тебе 50 000 турски граждани, а привържениците ена ДПС гласуват по няколко опъти, възползвайки се от дадените им досега възможности за това. А българите зад граница не си дават зор да гласуват. Те само много приказват, а после все не намират време или средства, за да отидат до консулство или посолство.

"ммм,Не"-то,пък не знае,че ТОЯ КС е свърталище на твърде компрометирани,крайно непоследователни,безумно корумпирани,все червени продажници и доносници.Та това го вижда целия свят и ни се надсмива.Тоя КС е срам за България!

еднодневката герп отново с пръст в уста време за оставка

ХУБАВА ИГРИЦА :) eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. link

Съд, закони, конституция - това са просто думи, хартии! Хората ги измислят, подчиняват им се, прилагат ги! Говорите за съдиите сякаш са богове - всесилни, недосегаеми! Всичко решавате вие - ако сте единни може да смените всеки съдия, всяка конституция, всеки политик, всеки закон - така като сте ги създали пак вие!

Без електронно гласуване българите по света няма да гласуват. Идеално за БСП, не се учудвайте на безумни антибългарски съдебни решения, тая партия по принцип е антибългарска

Тая Фидоскова пак се "изказа"! Конституционният съд не можел да се изказва ако не бъдел питан? Че нали са го питали 53-ма депутати, ама не от вашата група, ма Фидоске? Или ти не си си прочела конституциятя, или се правиш на ударена с мокър парцал. Аман от глупостите на тая гьон-сурат жена!

eeee,ама многоооооо си тъп! Те тия твоите са питали, но не са питали за 10-те месеца, анадъмну?

Те са питали, ама и ти, и Фидоскова не сте разбрали. Също не си разбрал кои са моите.

В закона писали- "жител на държава-членка на Европейския съюз, който не е български гражданин". Не мога да разбера - КАК ТАКА НЯКОЙ ЧУЖДЕНЕЦ ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ без да е живял поне 5 години тук ??? Тия депутати, а и съдиите в Конституционния съд- тъпи ли са или просто нямат акъл ??? ... Или са си прибрали подкупите и сега си траят.

не се изказваи като не знаеш. всички които живеят в страни от европеиския съуз имат право да гласуват и се регистрират веднага, иначе няма добър кредитен реитинг. изклучение прави гърция, но и там ще променят закона

Както виждам,Бойко се опитва да излъже СК с познатите Живкови хитрувания и това прави прави лошо впечатление в Европа.С други думи той е "троянски кон"както на Русия ,така и на БСП/БКП.

Изродите - мангизтрати пак си защитиха партията-майка. Комуняги и турци ще си напазаруват доволно гласове и предвид безхаберието на останалите имащи право да избират, ще си запазят помийната яма, наречена президенство.Халал да им е на всички новото Гоце...

В крайна сметка,кой кого лъже?

Няма избори - има диктат!!!

отдавна не са ни бъркали отзад толкоз дълбоко ))))))))

Червенушките Ви харесва!

Всички вече се убедиха ,че тоя СЪД, е партийна пъртенка и е за подигравки в целия цевилизован свят.Цяла ЕВРОПА се умори да ни повтаря,че ние нямаме съд,а искаме да влезем в ШЕНГЕН.Бойко също има вина ,защото няма смелоста ДА СРИНЕ гоце И МЕКЕРЕТАТА му във всички тези институции, когато зад него бе народа и можеше да ги изрита за часове,за да му вярва и ЕС.Тия му ,тошови хитрувания го излагат пред света и той изглежда като МНОГО НЕНАДЕЖДЕН ПОЛИТИК пред ЕС.Нека не се радваме за дипломатическото потупване по рамото,което радва слабите политици.

Ти изобщо наясно ли си какво е това Конституционен съд, че пишеш глупости за съда въобще?

Как точно да го срине? Аз никак не харесвав Гоце. Дай му интелигентва идея, не само да драскаш

Какво огромно старание полагат правителствата, за да ни внушат, че нещата се променят с избори! В края на краищата, турците пак ще пътуват, а циганите ще си получат изборната "заплата".

та нали тези набедени за най-висши от висшите съдии са на тези постове благодарение на БСП, НДСВ и най-вече на доган. Как няма да вършат такива мръсотии? Трябва да се отблагодаряват, недависимо какво остава в биографиите им. В каквото и да се заклеват, босът и партията са за тях над държавата. Няма ненаказано деяние!

След президентските избори , ще започне смяна на всички тези корумпирани съдии от квотите на БСП, ДПС и доносника ГОЦЕ За това такъв страх ги тресе сега комунягите , последният им бастион се срива ,идва време да отговарят за кражбите си Сега са готови на всичко само да спасят кожите и натрупаните си милиарди Не компромати ще измислят , а и майките си ще продадат

Още един хамстер се изказа! Кви квоти на БСП и ДПС те тресат, бе умник? Квотите са на парламента, ако не си разбрал. А знаеш ли въобще за какво става дума, като си седнал да пишеш?

Луди сте всички, дето се джафкате по форумите, кръчмите, градския транспорт и градинките. Луди са тия, дето идват тук от Турция и бият път за тоя дето клати. И едните да дойдат на власт, и вторите, и третите, за народа все ще е зле. Как не можахте да разберете, че всичко е прах в очите и че ви насъскват едни срещу други, та да не виждате мизерията, в която живеем всички в България. Без значение мюсюлмани, християни, будисти, танкиски, атеисти... Няма вяра, умници - има религия, използвана от политиците, за да управляват стадото, та да могат да осигурят и правнуците си с колежи и къщи в чужбина. Джавкайте се, като си нямате друга работа, аз не гласувам от години и не ми пука за мръсните игри които разиграват политиците през хората. И после заедно си ходят по екскурзии на екзотични острови, а ние седим тук и работим на по две места, за да изучим децата си. Халал да са ни и управляващи и управлявани.

Много интелигентен човек сте. Но правите голяма грешка, като не гласувате. По този начин оставяте избора в ръцете на другите, които като стадо или за дребни монети гласуват за най-гадните политици. Просто преценете (Вие явно го можете) най-малката злина и дайте вота си за нея. Не съм сигурен, че ще спечелим, но поне ще смекчим злината.

Във "vesti.bg" има жестока цензура!Коментара ми срещу решението на КС не се публикува, защото казвам ИСТИНИ..Във "vesti.bg" ne obiqat istinata...

Тройната коалиция въведе условието за шестмесечна уседналост,тогава Конституционния съд не намери това за противоконституционно-сега е на друго мнение.Преценете сами,на кого служи българския "конституционен" съд.Ясно е,че докато не изметем днешните висши магистрати и конституционни съдии,България няма да стане правова държава.

6 месеца уседналост е европейския стандарт и той не може да се завишава!

Ха ха стандарт , и то европейски Сигурно по скоро е стандарт на умиращата БСП , скоро ще реват с глас , нищо няма да ги спаси , дори корумпираните им съдии

В Европа нямат етнически туристи, а комунистите са екзотична рядкост.

Браво на Конституционния съд на България - най хуманният съд на света! Сега парламентът трябва да гласува закон за Изборите в България да са в различни дни от тези в Турция за да можем да гласуваме и тук и там!

бсп е единствената партия , в която всички членове участват в избора на лидер . единствената партия в която лидера се вслушва в мнението на членовете . това е защото бсп е идеология , поглед в бъдещето . всички други , до момента , партии са от вождистки тип , и провала на лидера води до изчезвани или минимизирането и.

Не ги разбираш нещата мойто момче, в БКП съм от 1974 г. В БСП не съм членувал. Това е ренегатска партия създадена да използва загубената членска маса за обогатяване на висшата КЛИКА (Герговци, Кюлевци, Станишковци, Параваковци). Има да учиш другарю господине...

не само си избират лидерите, но и си ги избиват...

...българския съд отдавна не е никакъв съд, а изпълнител на платени поръчки...с случая изборния търизъм ще продължи, и етническата партия ДПС остава на политическата сцена...дано да не е за дълго....

Някой ако си мисли че България е негова щото живее тук се е объркал много и живее в измислен свят. България е на всички и няма значение че някой са в чужбина а други са тук. Това правителство започна да ми харесва, жалко че на следващите избори няма да го има :)))

туркинио мръсна ще дойде и твоя ден в който повче няма да може да говориш за майка българия знаем те коя си и къде си възмездието идва не си мисли че скрита в нета хахах

ти си ненормален, ако си българин аз ще си сменя българското гражданство! мишка

Да не си се изрусила, че започна да говориш такива тъпни? Не става въпрос на кого е България (?!?!), а кой има право да определя кой да управлява живеещите там. Не може живеещ в Русе да казва кой да управлява в Кърджали, нито живеещ в София кой да управлява в Бургас. По същият начин не може живеещ в Турция, Германия или Америка да казват кой да управлява в България. Нито знаят проблемите, нито хората, нито са заинтересувани да изберат най-добрия. Вдяваш ли или да ти го напиша по-бавно?

Цариград, както и европейската част на турция е на гърците и българите, макар и да не живеят там...

Нека тогава ние да решаваме кой и как да управлява там...

и Одрин е български

Е каква стана тя сега? Защо бе хора? Прецакахте "бъдещия нов кмет на Стрелча". Жалко, можеше още да послужи, а той взе, че напусна преждевременно!

Г-Н МАЙОР ДЕЯНСКИ, КОЙ Е ТОЗИ МЕРАКЛИЯ? ДАЛИ НЕ СЕ КАЗВА "ЧИЧО МИТКО"! ГОРКИТЕ СТРЕЛЧАНЛИИ!

ДАНО СИ ВЗЕМЕ И "ХУБАВАТА ЕЛЕНКА" ЗА КМЕТИЦА!

Трябва да се сложи край на тая съдийска мафия - всички в Белене на кариерите да трошат камъни, ако трябва да внесем съдии от западна европа но с тая мафия БГ няма да прокопса!

Както пише един от предишните, реших да прочета решението по дело от 2011 г., в което намерих и грешка "С определение от 22 април 2010 г. Конституционният съд е ..." т.е. от април 2010 г. има определение. Вярно е че стават и грешки, ама затова да си отварят очите тези "съдии". Аз не изчетох всичко, ама отдавна вече не вярвам на български съд.

Просто трябва да се приеме закон който не позволява на хората с двойно гражданство да гласуват! И така може да не се отменя двойното гражданство и фесовете с автобусите ще си правят екскурзиите другаде..

а още по-просто трябва да се отмени двойното гражданство! не може да слугуваш на двама господари. или си българин или не си!

Просто всеки трябва да има право да гласува само по постоянен адрес.Толкова ли е сложно,или на някой им е неудобно?

Може би най позорната българска институция ! Като се сетя само за пияния Петканов , е гати съда !

доган още разпределя порциите конституц. сад са негови хора затова да излезем всички бг да гласуваме за да не ни управляват ...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ще се въздържа да коментирам първосигналните реакции и ще препратя към решението на кс. първо го прочетете, а после коментирайте. link . уседналост ще има, но не в този размер- ако правителството си свърши работата и внесе бързо промените в духа на решението на конституционния съд. стана както с отпуските. но то е така - два пъти мери, един път режи. аз за това неграмотно управление не съм гласувал. но търпя последиците му. това е демокрацията. винаги ще има недоволни. обаче управлението на държавата, не е нито като игра на футбол, нито като управление на фирма. проблема на това управление е освен късата му скамейка и правната му неграмотност. това последното го беше казал един бивш немски дипломат. няма по-лошо от това да те ръководи некомпетентен човек. защото се учи на твой гръб и те спъва. а той си е добре.

Що не си го тури отзад съдията. Когато цигани изнасилят дъщеря му ли ще разбере, че трябва да има правила?

Няма ли кой да отмени това, което се нарича съд ?

Да живее КОМУНИЗЪМЪТ, пазен най-ревностно от българският червеноармейски "съд"

Тези СвръхКорумпирани съдии от т.н. Конституционен Съд" са едни смешници.....не-е,не може ровече така по законите на Червената Буржоазия....Смърт на Червената Корупция в България...

Правителството е Ваше,но съдът е наш.

Дано, подобни решения накарат повече хора да опражнят првото си на вот, в противен случай изборите ще бъдат спечелени от екскурзианти с фесове....

ТОГАВА ДА ДОЙДАТ И ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА!

Първанов=доносник=КонституционенСъд=МРЪСОТИЯ=КОРУПЦИЯ=ДПС=купени избори...и всякакви агентурни похвати на доносниците.

Изборният туризъм и корупция е основата на политическата ни система. Съвсем нормално КС е отхвърлил заплашваща статуквото мярка. Нашият Съд - Истински Съд. Ура!

Гадни мафиоти.

Този съд чии интереси обслужва? От къде на къде някой, който не живее в България ще определя аз как ще живея?

Отговорът на въпроса , който си задаваш , е даден в Новия Завет на Св.Библия: По делата им ще ги познаете!

Коментари - Съдът отмени 12-месечната уседналост за изборите | Днес.dir.bg

Съдът отмени 12-месечната уседналост за изборите

Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционен текста от Изборния кодекс, според който общинските съветници и кметовете могат да се избират само от български граждани, живели през последните 12 месеца в съответното населено място.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отмени 12-месечната уседналост за изборите | Днес.dir.bg

Коментари

Не мога да разбера мотива на КС за някои негови решения.1.С какво е противоконституционно електронното гласуване!?2.Необходимо ли е да се избират същия брой съветници,при драстично намаление на населението в отделни общини?КС в някои от решенията си,коренно си противоречи.

kgb777kgb

Не знам защо толкова се "пънете" срещу принципа на уседналост ? Най-нормалното нещо е хората ,които живеят на определено място да гласуват кой да ги управлява !!! Големия плач е от тези , които искат просто да "откраднат" определени общини , защото там има бизнес , пари или просто са важни от политическа гледна точка !!! Е да го духат бсп , дпс и всички подобни !

Не са прави от ГЕРБ. Чакам гости от Турция по време на изборите. И то с автобуси.

Успокойте се, нищо не са отменили. Заглавието е напълно подвеждащо. Пък и ГЕРБ първосигнално заявиха, че имат намерение да въведат 6 месечна уседналост- това е същото. В последното електронно преброяване, което беше насочено само за постоянно живеещите в България, беше отчетено, че голяма част от живеещите навън са били отчетени в него и няма как да се изхвърлят от избирателния списък А точно за избирателния списък няма закон- нито стар, нито нов, нито се знае как се прави. А и никакви промени не се предвиждат в правенето на списъка. Така че, бъдете уверени, "екскурзиантите" от съседката пак ще гласуват.

Както по всичко личи рано или късно свикването на Велико Народно Събрание ще стане неизбежно и тогава ще бъде разгромен произвола на съдебната власт!

Произволите на съдебната власт ще се прекратят, ако се направят дълбоки структурни реформи в нея. И те първо трябва да бъдат заложени в конституцията на страната. Според сегашната действаща конституция промени в нея стават само с ВНВ. Никоя от сегашите партии в НС няма интерес от промени в конституцията и от реформи в съдебната система. Сегашната ги топли добре. Пък и ВНС е абсолютно недействаща форма , нито се използва някъде другаде в Европа. Вместо промени в конституцията, България се нуждае от чисто нова конституция със заложени правилата на европейската правова държава. И тя може да се приеме с национален референдум, свикан в началото на едно бъдещо управление на страната, но при напълно сменено политическо статукво. Д.А.

"Експресите" от идеазабулгариа най-накрая вденаха, че конституцията може да се промени само от ВНС. Доскоро обвиняваха за тъп и неук всеки, който го твърдеше...

Не виждам да защитаваш някаква "теза" в този си коментар. В него всяко второ изречение си противоречи с първото. Изглежда напълно като инертно противопоставяне. Личи от 3000 км гледано без бинокъл, че си нямаш хабер както от политиката на ЕС, така и от практиката в европейската правова държава, така и от бъдеща национално отговорна политика за България, отнасяща се за човешките и ресурси. Стоиш замръзнал с представата за балканската държава в 21 век - без грам демокрация. Не случайно все повече партии в Европа надигат глас за изкарване на Балканските страни от ЕС. Жалкото в случая е , че българските водещи политици говорят с твоя глас и имат твоите представи за бъдещото развитие на България. Нямам намерение да споря с теб, аз имам желязното правило с непросветени хора да не дискутирам. Поздрави Д.А.

Българския съд във всичките му форми и проявления - най-антибългарската институция!

Мъгливи, неясни и нищо направени промени, в полза на всички политически играчи, не само на БСП която е дирижирала съда. В случая това изречение е най важното, произнесено от Фидосова: "За изборите след 2011-а парламентът ще гласува въвеждането на 6-месечна уседналост, както е препоръката на КС." Г-жо Фидосова, в тези бъдещи намерения вие унищожавате правото на над 2 милионната емиграция да гласува в Парламентарните избори. Къде виждате страна в ЕС да се отнема правота на свои граждани, живеещи в чужбина, да гласуват в парламентарните избори? Няма такъв прецедент. Това са неправомерни юридически действия. Няма случай в ЕС, в която да издава дипломата на юристи, като вас? Личи че сте учили и продължавате да мислите по юридическото право на тоталитарната държава. КС ако гласува подобно решение, трябва да се отнемат дипломите на всички негови ръководители. Правна каша е налице. Личи също, че КС действа по политическа поръчка. КС ТРЯБВА ДА ОТМЕНИ ЦЯЛАТА НАСТОЯЩА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА НЕЙНИЯ ПОЛИТИЗИРАН ХАРАКТЕР. Политизацията- наличието на ЦИК, ръководене и правене на изборите от партии, е против правилата на съвременната европейска правова държава, против каквито и да е директиви на ЕС. Наличието на 1 милион фантоми в избирателния списък засилва криминалния характер на настоящата българска избирателна система. Изглежда ,че именно политизирания характер, ръководенето на ЦИК от управляващата партия, ще се използва от ГЕРБ, за да спечели всички следващи избори без зачитане вота на избирателите. Плюс елиминирането на гласовете на над 2 милиона български граждани зад граница, станали опасни за управлението на цялата политическа мафия, поради това че са носители на опита на най развитите демокрации в Света. Д.А

Ох и тия продажни се оказаха,а какви обещания и дискусии имаше предизборно за премахване на изборния туризъм...айде и вас ви видехме.Маргази...както казва Алеко

Не е начина "с уседналост" да се премахне изборния туризъм у нас. По този начин само се отнема гласа на над 1 милион български граждани зад границата, а турските избиратели са само 50 000. Има много по-други цивилизовани начини, които дава европейския опит на най развитите европейски страни, но няма в България кой да го проучи и приложи в една напълно нова избирателна система, понеже в България липсва европейки възпитана и образована интелигенция. Д.А.

изобщо не си в час колко от тези един милион емигранти гласуват. Гласуват само тези според тебе 50 000 турски граждани, а привържениците ена ДПС гласуват по няколко опъти, възползвайки се от дадените им досега възможности за това. А българите зад граница не си дават зор да гласуват. Те само много приказват, а после все не намират време или средства, за да отидат до консулство или посолство.

"ммм,Не"-то,пък не знае,че ТОЯ КС е свърталище на твърде компрометирани,крайно непоследователни,безумно корумпирани,все червени продажници и доносници.Та това го вижда целия свят и ни се надсмива.Тоя КС е срам за България!

еднодневката герп отново с пръст в уста време за оставка

ХУБАВА ИГРИЦА :) eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. link

Съд, закони, конституция - това са просто думи, хартии! Хората ги измислят, подчиняват им се, прилагат ги! Говорите за съдиите сякаш са богове - всесилни, недосегаеми! Всичко решавате вие - ако сте единни може да смените всеки съдия, всяка конституция, всеки политик, всеки закон - така като сте ги създали пак вие!

Без електронно гласуване българите по света няма да гласуват. Идеално за БСП, не се учудвайте на безумни антибългарски съдебни решения, тая партия по принцип е антибългарска

Тая Фидоскова пак се "изказа"! Конституционният съд не можел да се изказва ако не бъдел питан? Че нали са го питали 53-ма депутати, ама не от вашата група, ма Фидоске? Или ти не си си прочела конституциятя, или се правиш на ударена с мокър парцал. Аман от глупостите на тая гьон-сурат жена!

eeee,ама многоооооо си тъп! Те тия твоите са питали, но не са питали за 10-те месеца, анадъмну?

Те са питали, ама и ти, и Фидоскова не сте разбрали. Също не си разбрал кои са моите.

В закона писали- "жител на държава-членка на Европейския съюз, който не е български гражданин". Не мога да разбера - КАК ТАКА НЯКОЙ ЧУЖДЕНЕЦ ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ без да е живял поне 5 години тук ??? Тия депутати, а и съдиите в Конституционния съд- тъпи ли са или просто нямат акъл ??? ... Или са си прибрали подкупите и сега си траят.

не се изказваи като не знаеш. всички които живеят в страни от европеиския съуз имат право да гласуват и се регистрират веднага, иначе няма добър кредитен реитинг. изклучение прави гърция, но и там ще променят закона

Както виждам,Бойко се опитва да излъже СК с познатите Живкови хитрувания и това прави прави лошо впечатление в Европа.С други думи той е "троянски кон"както на Русия ,така и на БСП/БКП.

Изродите - мангизтрати пак си защитиха партията-майка. Комуняги и турци ще си напазаруват доволно гласове и предвид безхаберието на останалите имащи право да избират, ще си запазят помийната яма, наречена президенство.Халал да им е на всички новото Гоце...

В крайна сметка,кой кого лъже?

Няма избори - има диктат!!!

отдавна не са ни бъркали отзад толкоз дълбоко ))))))))

Червенушките Ви харесва!

Всички вече се убедиха ,че тоя СЪД, е партийна пъртенка и е за подигравки в целия цевилизован свят.Цяла ЕВРОПА се умори да ни повтаря,че ние нямаме съд,а искаме да влезем в ШЕНГЕН.Бойко също има вина ,защото няма смелоста ДА СРИНЕ гоце И МЕКЕРЕТАТА му във всички тези институции, когато зад него бе народа и можеше да ги изрита за часове,за да му вярва и ЕС.Тия му ,тошови хитрувания го излагат пред света и той изглежда като МНОГО НЕНАДЕЖДЕН ПОЛИТИК пред ЕС.Нека не се радваме за дипломатическото потупване по рамото,което радва слабите политици.

Ти изобщо наясно ли си какво е това Конституционен съд, че пишеш глупости за съда въобще?

Как точно да го срине? Аз никак не харесвав Гоце. Дай му интелигентва идея, не само да драскаш

Какво огромно старание полагат правителствата, за да ни внушат, че нещата се променят с избори! В края на краищата, турците пак ще пътуват, а циганите ще си получат изборната "заплата".

та нали тези набедени за най-висши от висшите съдии са на тези постове благодарение на БСП, НДСВ и най-вече на доган. Как няма да вършат такива мръсотии? Трябва да се отблагодаряват, недависимо какво остава в биографиите им. В каквото и да се заклеват, босът и партията са за тях над държавата. Няма ненаказано деяние!

След президентските избори , ще започне смяна на всички тези корумпирани съдии от квотите на БСП, ДПС и доносника ГОЦЕ За това такъв страх ги тресе сега комунягите , последният им бастион се срива ,идва време да отговарят за кражбите си Сега са готови на всичко само да спасят кожите и натрупаните си милиарди Не компромати ще измислят , а и майките си ще продадат

Още един хамстер се изказа! Кви квоти на БСП и ДПС те тресат, бе умник? Квотите са на парламента, ако не си разбрал. А знаеш ли въобще за какво става дума, като си седнал да пишеш?

Луди сте всички, дето се джафкате по форумите, кръчмите, градския транспорт и градинките. Луди са тия, дето идват тук от Турция и бият път за тоя дето клати. И едните да дойдат на власт, и вторите, и третите, за народа все ще е зле. Как не можахте да разберете, че всичко е прах в очите и че ви насъскват едни срещу други, та да не виждате мизерията, в която живеем всички в България. Без значение мюсюлмани, християни, будисти, танкиски, атеисти... Няма вяра, умници - има религия, използвана от политиците, за да управляват стадото, та да могат да осигурят и правнуците си с колежи и къщи в чужбина. Джавкайте се, като си нямате друга работа, аз не гласувам от години и не ми пука за мръсните игри които разиграват политиците през хората. И после заедно си ходят по екскурзии на екзотични острови, а ние седим тук и работим на по две места, за да изучим децата си. Халал да са ни и управляващи и управлявани.

Много интелигентен човек сте. Но правите голяма грешка, като не гласувате. По този начин оставяте избора в ръцете на другите, които като стадо или за дребни монети гласуват за най-гадните политици. Просто преценете (Вие явно го можете) най-малката злина и дайте вота си за нея. Не съм сигурен, че ще спечелим, но поне ще смекчим злината.

Във "vesti.bg" има жестока цензура!Коментара ми срещу решението на КС не се публикува, защото казвам ИСТИНИ..Във "vesti.bg" ne obiqat istinata...

Тройната коалиция въведе условието за шестмесечна уседналост,тогава Конституционния съд не намери това за противоконституционно-сега е на друго мнение.Преценете сами,на кого служи българския "конституционен" съд.Ясно е,че докато не изметем днешните висши магистрати и конституционни съдии,България няма да стане правова държава.

6 месеца уседналост е европейския стандарт и той не може да се завишава!

Ха ха стандарт , и то европейски Сигурно по скоро е стандарт на умиращата БСП , скоро ще реват с глас , нищо няма да ги спаси , дори корумпираните им съдии

В Европа нямат етнически туристи, а комунистите са екзотична рядкост.

Браво на Конституционния съд на България - най хуманният съд на света! Сега парламентът трябва да гласува закон за Изборите в България да са в различни дни от тези в Турция за да можем да гласуваме и тук и там!

бсп е единствената партия , в която всички членове участват в избора на лидер . единствената партия в която лидера се вслушва в мнението на членовете . това е защото бсп е идеология , поглед в бъдещето . всички други , до момента , партии са от вождистки тип , и провала на лидера води до изчезвани или минимизирането и.

Не ги разбираш нещата мойто момче, в БКП съм от 1974 г. В БСП не съм членувал. Това е ренегатска партия създадена да използва загубената членска маса за обогатяване на висшата КЛИКА (Герговци, Кюлевци, Станишковци, Параваковци). Има да учиш другарю господине...

не само си избират лидерите, но и си ги избиват...

...българския съд отдавна не е никакъв съд, а изпълнител на платени поръчки...с случая изборния търизъм ще продължи, и етническата партия ДПС остава на политическата сцена...дано да не е за дълго....

Някой ако си мисли че България е негова щото живее тук се е объркал много и живее в измислен свят. България е на всички и няма значение че някой са в чужбина а други са тук. Това правителство започна да ми харесва, жалко че на следващите избори няма да го има :)))

туркинио мръсна ще дойде и твоя ден в който повче няма да може да говориш за майка българия знаем те коя си и къде си възмездието идва не си мисли че скрита в нета хахах

ти си ненормален, ако си българин аз ще си сменя българското гражданство! мишка

Да не си се изрусила, че започна да говориш такива тъпни? Не става въпрос на кого е България (?!?!), а кой има право да определя кой да управлява живеещите там. Не може живеещ в Русе да казва кой да управлява в Кърджали, нито живеещ в София кой да управлява в Бургас. По същият начин не може живеещ в Турция, Германия или Америка да казват кой да управлява в България. Нито знаят проблемите, нито хората, нито са заинтересувани да изберат най-добрия. Вдяваш ли или да ти го напиша по-бавно?

Цариград, както и европейската част на турция е на гърците и българите, макар и да не живеят там...

Нека тогава ние да решаваме кой и как да управлява там...

и Одрин е български

Е каква стана тя сега? Защо бе хора? Прецакахте "бъдещия нов кмет на Стрелча". Жалко, можеше още да послужи, а той взе, че напусна преждевременно!

Г-Н МАЙОР ДЕЯНСКИ, КОЙ Е ТОЗИ МЕРАКЛИЯ? ДАЛИ НЕ СЕ КАЗВА "ЧИЧО МИТКО"! ГОРКИТЕ СТРЕЛЧАНЛИИ!

ДАНО СИ ВЗЕМЕ И "ХУБАВАТА ЕЛЕНКА" ЗА КМЕТИЦА!

Трябва да се сложи край на тая съдийска мафия - всички в Белене на кариерите да трошат камъни, ако трябва да внесем съдии от западна европа но с тая мафия БГ няма да прокопса!

Както пише един от предишните, реших да прочета решението по дело от 2011 г., в което намерих и грешка "С определение от 22 април 2010 г. Конституционният съд е ..." т.е. от април 2010 г. има определение. Вярно е че стават и грешки, ама затова да си отварят очите тези "съдии". Аз не изчетох всичко, ама отдавна вече не вярвам на български съд.

Просто трябва да се приеме закон който не позволява на хората с двойно гражданство да гласуват! И така може да не се отменя двойното гражданство и фесовете с автобусите ще си правят екскурзиите другаде..

а още по-просто трябва да се отмени двойното гражданство! не може да слугуваш на двама господари. или си българин или не си!

Просто всеки трябва да има право да гласува само по постоянен адрес.Толкова ли е сложно,или на някой им е неудобно?

Може би най позорната българска институция ! Като се сетя само за пияния Петканов , е гати съда !

доган още разпределя порциите конституц. сад са негови хора затова да излезем всички бг да гласуваме за да не ни управляват ...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ще се въздържа да коментирам първосигналните реакции и ще препратя към решението на кс. първо го прочетете, а после коментирайте. link . уседналост ще има, но не в този размер- ако правителството си свърши работата и внесе бързо промените в духа на решението на конституционния съд. стана както с отпуските. но то е така - два пъти мери, един път режи. аз за това неграмотно управление не съм гласувал. но търпя последиците му. това е демокрацията. винаги ще има недоволни. обаче управлението на държавата, не е нито като игра на футбол, нито като управление на фирма. проблема на това управление е освен късата му скамейка и правната му неграмотност. това последното го беше казал един бивш немски дипломат. няма по-лошо от това да те ръководи некомпетентен човек. защото се учи на твой гръб и те спъва. а той си е добре.

Що не си го тури отзад съдията. Когато цигани изнасилят дъщеря му ли ще разбере, че трябва да има правила?

Няма ли кой да отмени това, което се нарича съд ?

Да живее КОМУНИЗЪМЪТ, пазен най-ревностно от българският червеноармейски "съд"

Тези СвръхКорумпирани съдии от т.н. Конституционен Съд" са едни смешници.....не-е,не може ровече така по законите на Червената Буржоазия....Смърт на Червената Корупция в България...

Правителството е Ваше,но съдът е наш.

Дано, подобни решения накарат повече хора да опражнят првото си на вот, в противен случай изборите ще бъдат спечелени от екскурзианти с фесове....

ТОГАВА ДА ДОЙДАТ И ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА!

Първанов=доносник=КонституционенСъд=МРЪСОТИЯ=КОРУПЦИЯ=ДПС=купени избори...и всякакви агентурни похвати на доносниците.

Изборният туризъм и корупция е основата на политическата ни система. Съвсем нормално КС е отхвърлил заплашваща статуквото мярка. Нашият Съд - Истински Съд. Ура!

Гадни мафиоти.

Този съд чии интереси обслужва? От къде на къде някой, който не живее в България ще определя аз как ще живея?

Отговорът на въпроса , който си задаваш , е даден в Новия Завет на Св.Библия: По делата им ще ги познаете!