Спряха издирването на изчезналия под връх Ботев

Планинската спасителна служба прекрати издирването на 24-годишния Виктор Генев от Стара Загора, който изчезна на 4 ноември в Стара планина под връх Ботев, съобщи Фокус.

Обратно в новината

Коментари - Спряха издирването на изчезналия под връх Ботев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОВА ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ Е ПРЕКРАТЕНО ТЪРСЕНЕТО НА МОМЧЕТО Е ПОГРЕШНО. ПРИЛАГАМ ЦИТАТ С ОТГОВОР НА ШЕФА НА ПСС ПРИ ЗАДАДЕН ОТ МЕН ВЪПРОС ДАЛИ Е ВЯРНО ТВЪРДЕНИЕТО, ЧЕ ИЗДИРВАНЕТО Е ПРИКЛЮЧИЛО: Не е вярно. В момента се анализират всички предприети до момента действия, оценка на ресурсите и се прави план за продължаване на акцията.

мисля че момчето е убито!!!

а дали момчето не е изчезнало вследствие на спречкване между двамата?!?

Май и теб са те заравяли...

Планината взема, планината дава, който не внимава, там си и остава.

Абе тоя луд ли е-Какво значи загубил врьзка?Изкуфясалиса и са се разделили.

mnogo e nepriqtno po sa6tiq mar6rut naskoro predpriehme pohod i poradi neserioznoto otno6enie na nqkoi hora mojehme da svar6im fatalno ... za 6tastie i sled izkliu4itelno tejak 7 4asov prehod vazpripqtsvani ot vsevazmojni ne6ta i zagubvaiki se na nqkolko pati prez ve4e po tamno uspqhme da stignem v hijata ... tova mar6rutat s nai mnogo jertvi v bg ... sledva6tiq pat nqma da vzema koi da e a podbrani hora ... gledaite seriozno na planinata nezavisimo koq e i kade otivate ... :(

Вярно е ти през това време х .... си закусвал и затова така пишеш... Ей момче ли си момиче ли си дано не ти се случва че тогава ще пишеш ама отгоре... лайно такова

Е като му е станало зле на другия не е ли ложично да го придружи.... Нещо не ти се връзва.

като е бил близо до хижата защо не е пренощувал в нея,а се е върнал в Паниците,които са доста по-далеч?

Как сам ще изкачва бе ? Тоя акъл няма !!! За планински преход е хубаво да са поне трима. Да се разделят е пълна безотговорност.

Ако е екипиран достатъчно добре и няма сериозни наранявания - има шанс за него, дори и след 5 дни. Към сестра му Мартина - в х. Рай и в х. Левски често отсядат опитни дружинки планинари; срещала една-две от тях, но за съжаление нямам координатите им. Съветът ми е ако може да потърси помощ на място в х. Рай, там често отсядаше един бивш планински водач, мисля че Стоян се казва (около 40-45 год., с дълги русоляви коса и брада). Той познава района много добре, до колкото помня. Съжалявам, че не мога да помогна с друго. Стискам палци момчето да се намери живо.

na i okolo botev nqma gsm i gps signal zaradi antenite gore.. no e po-stranno za6to dvama PRIQTELI sa se razdelili nasred biloto na planinata... v planina nikoga ne se razdelqt hora, osven ako ne sa re6ili da se trepqt.

Незнам какви са тия спасители, но това как звучи само: Причината за спирането на издирването е липсата на положителен резултат, както и в информацията, свързана с поведението на издирвания - има някои неясноти, които в следствие на провеждане на акцията не са могли да бъдат докрай изяснени, за да се получи по-конкретна картина. - нямам повече коментар по случая....

Трябва да има разумно обяснение защо са се разделили. Няма логика просто.

mnogo mi e ma4no za tova mom4e -vijdala sam go mn e simpati4no,dano da e ocelql po nqkakva slu4ainost.

Сигурно изчезналия си е искал парите, дето му ги е дал на заем преди време и тоя, другия го е затрил и е заровил трупа. От ясно по-ясно...

Сестрата на момчето търси помощ за намирането му в bgmama. Посъветвали са ги да организират сами доброволци, които познават планината и биха тръгнали да го търсят. Момичето моли за информация как да се свържат с такива хора. Тя обяснява, че приятеля на брат й се е върнал, защото се почувствал зле, а той продължил сам, защото и друг път е изкачвал връх Ботев, не е добре екипиран този път обаче......

Нещо журналистите не са разбрали или не казват. Странна раздяла.

Джик-так някаква игра, която играете с майка ти ли е? На фона на Планета ? :D

Ами аз какво да ви кажа?, освен,че тази местност на всяко година -две си взима по една две жертви.Моя вуйчо загина много трагично през 2007г. малко над хижа Рай и затова призовавам всеки който не познава местността и особенно зимата, въобще да не се прави на герой,защото няма нужда от още паметници на камъка зад хижа Рай.Планината е красива ,но и много коварна особенно, когато вземе твой близък.Много боли! повярвайте ми -много боли.

Ами единият иска да качва и не преценява реално обстановката, другият е по-трезвомислещ. Вторият се опитва да убеди първия, че не е точно сега моментът, нека се върнат и на другия ден да качват и тн, но първият си е наумил да качва и упорито иска да продължи, вторият след хиляди увещания да се връщат накрая казва - ами троши си главата, аз се връщам. Не ви ли звучи нормално?

Няма техническа възможност да се намери местоположението на изключен мобилен апарат. Има възможност да се види в обхвата на кои клетки последно е работил телефонът. Освен това в слабонаселените райони една клетка покрива стотици квадратни километра площ, така че не винаги може да се изчисли точно местоположението на абоната.

Човек е най-глупав между 20 и 25 години.

Който е качвал Ботев през х.Рай знае каква природа е там...

Двама приятели да се разделят в планината,много странно и невероятно,има нещо гнило.

Много неясно и съмнително е разделянето на двамата приятели!!! Не разбирам!!! Мобилните оператори имат услуга, която може почти с точност да каже къде се намира даден абонат, дори и ако телефона е изключен, за такива работи трябва да се прибягва БЪРЗО!!!!!!! Само в един от случайте, когато можеше да се ползва тази услуга се направи това, когато онзи лудия изби децата си в едно село, а също така и запали къщата си, докато жена му спеше вътре! Тогава беше наистина важно да го намерят веднага, но и това е човешки живот! Тази услуга трябва да се предоставя на хората в такива ситуации!

A zatcho sa se razdelili kato sa tragnali zaedno?Ima netcho neiasno...

КАКВО СТАВА С GSM-ИТЕ?ТАКА И НЕ СЕ РАЗБРА ТАМ ИМА ЛИ ОБХВАТ ИЛИ НЕ!??

Джик-так, в планината няма май да ходи пак.

Жив и здрав дано да е !

Това момче не е ли виждало планина и не знае ли какво представлява тя и особенно връх Ботев при такива условия!Много авантюристично настроени хора има,които за разлика от другите,заплащат с живота си авантюрата предприета от тях!Там ,край х.Рай теренът е труден и при добро време,което особенно затруднява издирването!

Не позна. Заравял съм.

колеги, оправете материала, че звучи тъпо

tam nqma obhwat wseki go znae. ot panicite do rai ne e 4ak tolkowa tejko no ot rai do botev e trudno. az twa lqto slizah ot botev kam rai i si wikam ako trqbwa6e i ot tam da se ka4wam ebalo si mu maikata.

skarali sa se,priatelia go e udaril s kamak ili butnal...:) tova e prosto edno predpolojenie..