Костов: Има сериозни възможности да се заобиколи данъкът върху лихвите

Не можем да се сравняваме с Европа, когато става въпрос за данъчно облагане и да не се сравняваме, когато става въпрос за доходи, заяви в предаването „Седмицата” на Дарик лидерът на Демократи за силна България Иван Костов.

Обратно в новината

Коментари - Костов: Има сериозни възможности да се заобиколи данъкът върху лихвите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А! Ей това е приказка. И да добавя - другите десни (ГЕРБ) въвеждат нов данък (което по принцип си е лява мярка), и не просто данък, а данък върху финансовите приходи, което е директен удар върху предлагането, въпреки че бидейки десни, би трябвало именно предлагането да стимулират, надявайки се, че то ще издърпа търсенето след себе си. А тиквата се опитва да ни убеди, че приходите от левия данък щели да отидат за директно стимулиране доходите, следователно на търсенето. А това е крайно ляво преразпределение, извършвано от уж десни политици. Който може, да разбира...

Всъщност първият опит да се въведе облагане на лихвите по влогове е на господин Иван Костов и това което в момента казва е просто преразказ на това което му обясниха в икономическата комисия на едно по-по-предно Народно събрание. Крайно време е новобранците от ГЕРБ след като не четат eписторалното творчество на бившите народни събрания поне от време на време да се вслушват в думите на тези които са се провалили ако искат да не ги постигне съдбата на маргинализираните партийки.

Уви макс мисля, че си прав и ,че бай Дянков и компания мародери точно тая капа мисли да ни скроят. идва им края на мандата и гледат всичко да изсмучат и после дим да ги няма-след тях потоп!Само не разбирам ,как българинът това не го вижда ами продължава да разсъждава,че5-6 лева да му вземат на хиляда не било много,а не вижда тенденцията, която всъщност е важното,че по тоя начин безнаказано се задейства една спирала на изземване ,чрез всевъзможни начини,безогледно и нагло -сини,зелени зони-първо в центъра,после и по кварталите,данък върху лихви,данък върху данъка на данъка и т.н до пълното научаване на магарето да яде чакъл( ма то таман се научило и взело ,че умряло) - дето викаше баба ми-"Каквото ни залюля туй и ще ни долюл".Халал да ви е българи новата придобивка. А пък Костов ,да не ми разправя ,колко са били принципни и не се въртели .Ама,ако били въвели данъка върху лихвите,нямало после как да го махнели?!? Мисля ,че е по-добре и редно и по-мъжки, той и синята коалиция да застанат твърдо,ясно и категорично срещу това преджобване,а не да ми мънкат и да си гледат сеира -така хората ще ги препознаят и може би и ще ги последват. Идват избори г-н Костов!!!

Малко не вдявам коя точно бaнkова тайна имаш предвид, след като дори и швейцарските банки вече ще снасят информация на Дянков за Българските си влогове. А нашите отдавна са си споделили всичко с когото трябва.