Иранец с две смъртни присъди търси убежище в България

Ако бъде задържан от властите в Техеран, мъжът ще бъде обесен

Обратно в новината

Коментари - Иранец с две смъртни присъди търси убежище в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си е платил.

Леле, ама тия от агенцията за бежанците вярно са измет - на християнини вишист със смъртни присъди не искат да дадат статут, ама ако беше джихадист терорист няма проблеми, може и гражданство да му дадат

сигурно са забелязали че не ходи на черква и дори една молитва не знае... ма се писал христиенин току виж му минал номерът.

Научил, значи, че има две смъртни присъди в Иран чак като почнало делото за експулсирането му от България... и от къде точно е научил тези потресаващи факти за себе си няма ли да сподели и с нас които му плащаме издръжката;)

Живял съм 1 година в Иран и мога да потвърдя че има закон забраняващ отказа от исляма. Наказва се със смърт. Със сигурност смъртната присъда е издадена след като е бил пуснат под гаранция. За да бъде осъден на смърт все пак трябва да бъде доказано вероотстъпничеството. Там Иранците които са приели Исус Христос за Господ практикуват нелегално своята вяра, събират се по домовете си - Абе както беше у нас при комунизма. Знаете ли колко много християни са били заточени в България през комунистическо време заради вярата си - хиляди.

изпълнете присъдата! ще е от полза и за двете държави

Нещо и на мен не ми се връзва- обвинение, за което е предвидено смъртно наказание и пускане под гаранция. Нещо не е така, както се пише.

Е пуснали са го,т.е изпуснали!Двете присъди са произнесени по късно след като е избягал!И това е проверено!Явно има пари и добър адвокат щом е успял да го пуснат под парична гаранция по време на разследване и начин да напусне страната!Персите ,не са толкова религиозни ,ако е от тях ,просто нямат избор!

И как човек, осъден на смърт в Иран, ще бъде "пуснат под парична гаранция"? Има нещо мноооого гнило тук. Което ми напомня на комунистическите постановки с агентите на ДС, на които им се фабрикуваха "реакционни" досиета и се внедряваха в службите на Запад, за да донасят като двйни агенти. На този не му е чиста работата.

Така е в Иран,ако кажеш ,че си християнин и си ирански гражданин те осъждат на смърт чрез обесване! А има в този форум малоумници,които подкрепят режима на тези ислямисти...

И те пускат под гаранция? Този е ислямски фундаменталист с фалшиво досие за вграждане. Отде ви изравят такива?

преял си с американска пропаганда, в иран има християни и евреи, не само че не ги гонят, но дори имат квоти в парламента, тоест по конституция 15% от местата в парламента са за евреи и християни. наказва се със смърт не християнството, а вероотстъпничеството, макар че тоя тук вероятно си измисля, нямаше да го пуснат под гаранция за такова нещо

Ако е наистина така аз съм за оставането му в България....да спасим един християнин

Да, ама първо да мине проверката - да яде сланина и да целува кръста пред свидетели! Ако откаже - не му е чист косъма!

Хаха, с две смъртни присъди, а пуснат под гаранция. Глупости. Да го връщат...

Ето това е бежанец, а не като ордите тръгнали да дирят живот на социални помощи.

Историята е малко поукрасена. За пръв път чувам за жена мениджър в Иран.

Много жени в Иран работят!Не е необичайно!И изобщо не им се носят бурки,дори повечето се вижда и част от косата!Образовани са!Това не е Саудитска Арабия!

Да се започне веднага кампания за спасяването на този човек

Ей големи сте балъчета тва вие българите, две смъртни присъди и го пуснали под гаранция :)

пускайте го към германия, не ни трябват още умнокрасиви

Ааа на европа християни не и трябва. Ако бяха мюсюлмани веднага щяха да ги оставят. Ама не им трябват.

Ама че идиотщина. Като страна от ЕС, която е отменила смъртното наказание, България не би трябвало да екстрадира даже доказан престъпник, ако го очаква смърт. А какво остава за човек, заплашван от смърт задето е приел християнството???? Срам и позор, ако го върнем. А иначе приемаме всякакви талибани....

А дали е така, Койййй да ти каже!

Не ни занимавайте с глупости гонете ги обратно в Турция !

Незабавно да му дадат бежански статут на него и съпругата му. Тук сме свободна държава и пример за мирно съжителство.

Ако бъде задържан в Иран, ще бъде обесен, защото според иранските власти е участвал в митинг против върховни водачи ............. Ами ,че то и тук са тръгнали натам нещата,особено след очаквания избор на новият Аятолах на прокуратурата и българското право Осама Бин Гешев.

Да го връщат, е.б.а.л. съм го, тука престъпници си имаме достатъчно.

Предполагам, че с престъпни наклонности си ти. Че си падаш по мъже си го написал сам. Че си тъп е сигурно.