Збигнев Бжежински предупреди за опасност от ”катастрофална” война с Иран

САЩ явно са навлезли в толкова конфликтни отношения с Иран, че може да се стигне до война с "катастрофални" последици, предупреди Збигнев Бжежински - бивш съветник на президента Джими Картър.

Обратно в новината

Коментари - Збигнев Бжежински предупреди за опасност от ”катастрофална” война с Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата мощ на Америка и Евросъюза трябва да се стовари върху Иран, за да смажат час по-скоро малоумния режим! Така ще се подобри и нашият живот, понеже петролът ще се пренасочи към страните от Еврозоната и САЩ и ще се озапти кризата. Ще има работа! Китай ще бъде поставен на колене икономически, понеже световният петрол - без руския - ще е в ръцете на САЩ и Европа. Ударът трябва да е внезапен, безпощаден и да хвърли в ужас всички саморасли диктатори!

ха мили балгари.на кои лошо прави иран???.да е нападнал даржава да е истрелвал ракети срещу братятата ви по оражие NATO-не...не и не.на времето насаскахa ирак сресту иран садам парви приятел USA а после диктатор............не е нужно да пиша.......мислете(за интелигентни нормални)

борете се за мир по света

Да,определено Русия ми е доста по симпатична от САЩ,Англия и Израел.Руснаците също са имперска сила,те с англоамериканците директно няма да си сбият,просто ще снабдяват"другите"с технологии,оръжие и инструктори.А положително ще влязат и с войски в южните си бивши републики,уж за да си пазят южните граници...:)))

Защо Никифор е заклан в Балкана? Защо Къстър е смазан при Литър Биг Хорн? Защо Бърбароса на Хитлер се проваля в Русия? На пръв поглед атакуващата страна има военно и технологично преимущество, но резултатите са катастрофални! Защото: врагът се подценява, воюва се на чужда територия и снабдителните линии се разтягат до безкрай. Бжежински е умен и помни и Корея, и Виетнам...Дали новите политици помнят? Едва ли. И те като децата искат да се учат не от чуждите, а от своите грешки.

СССР победи във ВСВ и това имаше катастрофални последици за самият него и цяла Източна Европа...

Това изказване по-горе явно е написано на персийски, защото явно не е на български! О неграмотни юроде, поради що се срамиш да научиш родния си език!

Интересно кой и главното защо даде на Иран технологии и дори оборудване за да може да разработва ядрено оръжие. Както обикновено прави, той разръчка нещата, а сега си трае като пръднал и чака другите да се сбият. От една евентуална война най-много би спечелил(а)...

Русия

Ти май не виждаш какви безобразия стават в Иран. Важното е да се плюе по САЩ. Те и Иван Костов са виновни за свалянето на режима в Либия и малката пенсия на баба Злата от Сунгурларе. Нормално е цивилизованият свят(и ние с него) да иска да се защити от фанатичните недоразвити варвари.

Добре, че са САЩ, защото на никой друг не му стиска да свали побърканият диктатор на Иран (така наречен президент). И да се спре с религиозният фанатизъм, в тази иначе красива и богата страна.

Но защо, когато САЩ се намесят меко казано в арабските страни, после там на власт идват фундаменталистите?

Аз много искам американците,англичаните и евреите(Израел) да си изпуснат нервите и да ударят Иран.Ох,лелееее,какво голямо мазало ще стане тогава!Кеф!Мисля,че догодина може и да стане.Ето го горе- долу сценария: 1.Израел,САЩ и Англия удрят Иран 2.Иран,Сирия и Ливан(Хисбула и Хамас)удрят Израел от три страни 3.Турция удря Сирия и Иран 4.Сирия и Иран удрят Турция 5.Сев.Корея удря Южна Корея 6.Южна Корея,САЩ и Англия удрят Сев.Корея 7.Китай удря Австралия 8.Индия и Пакистан се удрят помежду си... 9.САЩ,Англия и Израел започва да им идва много нанагорно и направо могат да се"наиграят"този път!... Бас ловя,че такива неща си мисли и хитрото еврейче Бжежински,а той определено е много умен мъж и голям стратег!Жалко,че може би САЩ ще го послушат и ще им се размине "Втори Виетнам"..а аз много искам да се нахендрят на"дедовия"!:)))

...Допълнение и пояснение....имам предвид американските военни бази в Турция,Южна Корея,Пакистан и Австралия...също така американските военни части в Ирак и Афганистан също ще се включат в патакламата и съответно също ще бъдат ударени!...

пикльо, а в твоя сюжет къде виждаш България, има ли я изобщо? А себе си жив виждаш ли се? Щото на оня юдеин изобщо не му пука за теб, отписал те по принцип. И се кръсти това да не се случи, защото ще стане страшно.

В този сюжет България е член на НАТО и сравнително близо до"театъра на военните действия".Който е вкарал България в ЕС и НАТО,той да му мисли...Ние армия нямаме,нищо нямаме,така,че не сме интересни...Всичко е с плащане...който ходи да се бие,му плащат:)))А ти си мочко!:)))

Колега тоя дедовия не се сещаш ,че ще го ядат редовите хора като мен и теб и ще загинат хиляди.Истинските виновници за тези между държавни кавги ще си останат негокосната както винаги.И това ,че много го искаш не значи че и ти няма да се наложи да воюваш и то на страната която не харесваш.

Бжежински е прав за катастофалните последици.Иранците са перси,а те не си поплюватза разлика от арабите от които стават добри алармаджии,но лоши войници.Обама не е Леонид,а американските войници съвсем не са спартанци за да излязат с/у добре въоражената Иранска армия.Тук има и още една причина и тя се казва Китай,а с тях никой не смее да се шегува.Дори и АмерикаАмериканските експерти признават,че Китай е непобедим с военни средства,а за икономически е късно.Америка държи света с банковата и патентната си система,но скоро Китай ще започне да не се съобразява с това.що се отнася до отношенията м/у Иран и Китай вж. коментара на КРАС 16:54.Много точно казано.

В Иран живеят не перси, а предимно араби. Египет, Картаген ( днешен Тунис), Иран от 7. век насам са били асимилирани от арабите. Многобройни, фанатични, бързо размножаващи се племена, които нямали страх от смъртта. Тръгвайки от Мека превземат Северна Африка и Източна Азия. По облик, традиции, дори външен вид иранците са си араби. Почти нищо не е останало от персите. И досега в арабските държави управляват халифи и емири, народът е лесно управляем и в голямата си част вярва, че смъртта в свещена война ще им гарантира рая. Хора, които не се страхуват от смъртта са опасни. Друг е въпросът, че радикалният ислям в Иран вероятно идва на власт след преврат, организиран от ЦРУ, една структура нанесла немалко вреди в различни части на света.

Грешиш уважаема.Перси са и то как още.Разгледай ги внимателно и виж какво арабско има в тях.Нищо.Това дето го пишат из дебелите буквари си е чиста демагогия.Нито езика,нито вярата/макар ислям/нити начина на живот имат общо с този на семитите.Тези са арийци до мозъка на костите.

Много внимавай с този израз "асимилирани от арабите"! Арабите са наложили религията си и начина на живот. Но трябва да знаеш, че размириците в Сев. Африка праз тази година се дължат на етническо недоволство. Евроамериканците само се възползваха от столетия потискан гняв на местното население от гнета на арабите. Чула си, че палят църквите на коптите в Египет. А питаш ли се, какви са тези копти? В Либия завареният народ недоволстваше, защото им забраняваха да пишат с тяхното писмо и да се кръщават с тяхни си имена, а им се налагаха арабските. Не, че сега са получили исканото! За Иран нямам информация. Но се убедих, че кръвта вода не става!

Коптите са местно християнско население. Доколкото знам около 1,5 милиона са, това е малък процент от населението на днешен Египет.В страната си са били мнозинство, но арабите са се настанили в земите им и са започнали да се размножават с бързи темпове. Много от коптитие са били избити. Не знам дали други са приели исляма, или просто с времето са станали малцинство. Винаги съм се чудила как въобще са оцелели като етнос и религия сред фанатичните мюсюлмани, които никога не са спирали да ги тормозят.

Защо трябва целият свят да си отиде само защото вашата империя САЩ загива?? ПРОБЛЕМА НЕ Е В АТОМНОТО ОРЪЖИЕ НА ИРАН , А В НАЧИНА ПО КОЙТО СТРАНАТА НА АХМАДИНЕДЖАТ ПРОДАВА ПЕТРОЛА СИ НА КИТАЙ !!! В тази търговия отсъства разплащателното средство, което печатат и продават американските банки. Суаповите сделки се превърнаха в нов начин на разплащане в който търсенето на долара и дериватите му ОТПАДНА !!! По тази система заработиха и останалите страни от БРИГ. РЕЗУЛТАТА Е СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА КРИЗА НА АМЕРИКАНСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА, ДОВЕЛА ДО КОЛАПС И.НА ЕВРОПЕЙСКАТА. Икономическата блокада на Бжежински означава възтановяване на старата схема на разплащане включващо покупко-продажбата на ДОЛАРИ. Сори господа от САЩ. Вие вече сте мъртви.

Заради отказът му да използва $$ убиха и Кадафи (наредиха убийството и го навряха в ръцете на арабите). След това разнасяха кадрите от линча дни на ред из медиите и квичаха от възторг, като типични изверги. Но, либийците не видяха никаква демокрация и днес още крещят по площадите. Но, няма кой да ни информира официално.

полското юдейче в кравария вече оправдава предварително войната...ма"то предупредило" моля ви се...смех в залата

Що се занимават с тъпите чалми и фереджета? Най-добре за САЩ е да ги оставят да се самоизколват и губят времето с 5 пъти молитви на ден. Така Иран няма да мръдне в развитието си и все ще са мизерни, нещо като нас, ама в пъти по-зле. 10, 20, 100 атомни бомби няма да унижощат света. В сравнение, +2000 бяха детонирани по време на Студената Война, общо от всички. Ако статуквото на Иран се разруши, те може и да се превърнат в сила някаква. Затова нека си седят мирно там и да се оставят да се дървят.

Този еврейски тарикат Бзежински се е уплашил, че свършва времето когато САЩ ще могат безнаказано да водят победоносни войни срещу малки държавици. Това кара обаче много държави да предприемат мерки по разработка на ядрено оръжие което единствено може да им осигури защита от големия бандит . Всъщност пак става въпрос за еврейски пари и по-точно за възстановяване и поддържане на доверието в долара по света. Въпросните светкавично победоносни войни срещу хилядократно по-слаби държави поддържаха на САЩ имиджа на суперсила и инвеститорите се биеха да купуват долари като най-сигурна валута. А Щатите се скъсваха да печатат доларови хартийки , да ги продават скъпо и прескъпо по целия свят и да живеят за чужда сметка. Скоро обаче ще става все по-трудно да се бомбандират страни които имат ядрени бомби защото може яко да те ужилят.

Не го бъркай с поляците. Бжежински е преди всичко евреин, а след това американец.

6+

не знам дали ще бъдат катастрофални, но доколкото ми е известно персийците са яли само веднъж бой на своя територия-от Александър Македонски. Но това е било преди 24 века. От тогава редко са имали коннфликти. С Византия с променливи резултати. Те не са араби и поради тази причина експанзията им в околните страни е слаба. Но от друга страна теренът на Иран е по- жесток от този на Афганистан. А последния е добър плацдарм за ирански екстремизъм. Просто да им бомбардират умерено централите за уран и да ги оставят да си ближат раните. Доколкото знам ирански терористи в смисъла на арабските са слаба ракия.

друго е да си гражданка и да ги разбираш тия работи.... по най-бърз прочит се сещаме тия от селата че май и турците са ги владели и понатупали, ония сладур Тимур и той сигурно не им е хвърлил един пердах.... аве разбират ги тия неща граждането, терени мерени....

Война де война ама дали щатите ще намерят идиоти които да се бият в тая война? В България се оказа че наемници бол ама с нашият нисък стандарт на живот това не е изненада чудно дали в САЩ ще има идиоти който да участват в новата петролна война на САЩ. Това ще да е

Бате, изоставаш в информацията. Една от причините за войната в Либия е САЩ да изпробват нови военни рехнологии. И ги изпробваха успешно - разузнаваха, стреляха, бомбардираха, съсипаха Либия, свалиха Кадафи, без никой да участва физически във войната. За съжаление това вероятно ще им даде илюзорната надежда, че така успешно могат да смелят и Иран. Така че, както се казва, "акъл им не пречи" да почнат.

Батка в Америка парите определят кой да мре.

Бжежински наистина е прав само в едно - че война с Иран ще бъде гибелна за САЩ. А иранците, макар и с господстваща религия ислям, не са араби. Ако щатите тръгнат на война с тях, това ще бъде втори Виетнам, дори много, много по-зле за Америка ще бъде. Иран е страната с най-голям дял населението под 16-годишна възраст (над 50 процента). Евентуална атака няма да мине само с въздушни удари. Ще трябва и сухопътна операция, а от това американците бягат като дяволи от тамян. Защото се страхуват. А при конфликт между Иран и САЩ ние сме буквално на фронтовата линия. Щатите ще ползват за излитане на техните бомбардировачи наши летища. А българската територия е в обсега на иранските ракети.

Тъжна истина,но абсолютно точно казано.

Аз напълно споделям твоето мнение Йо-йо.С тази разлика,че искам това да се случи.Искам САЩ да нападне Иран,да се наложи да влязат със сухопътни войски...и да стане мазало за американците,като във Виетнам!:)

А не ви ли направи впечатление, че днес тестваха сирените. И то в момент, в който на територията на Йордания при границата със Сирия започва концентриране на не йордански военни части, като че американски. При изричното информационно затъмнение в западните медии. То и без това от тях вече не може да се получи реална информация, а само пропаганда. И то пълна с лъжи. Американските бази в България са под наша юрисдикция. За да се ползват във войната, трябва разрешение от нас. Ако някой даде такова, означава че ще ни вкара във военния конфликт. Дали това видимо продажно правителство ще стигне до там. Но ако за това тестват сирените, ще трябва да бъдат просто махнати и съдени. Да се надяваме, че е съвпадение.

Чакат да минат празниците и се почва(дано да не сам прав)

Чудесно, значи краят на света ще се запомни с американската лудост. Манията за величие не е донесла нищо добро на никого.

Ох, Збишек ! Холера, Пане !!!

Аз това го знам. Да предупреждава ония, дето се ръзпищолиха и мачкат по целия свет !

За всички атакистко-русофилистични тикви тук: Смърт за юдео-хамериканците и масоните, денонощно работещи срещу България и българския национален интерес!!!!! Да живей СССР и международната дружба между народите!!!! Съветското късо съединение - най-дългото късо съединение!!! Вземайте си редовно хапчетата момчета и момичета! По-добре за вас и за любимата ви колхозия няма да стане!

Бурното развитие на интернет, позволи и на тези от 4ти километър да се изказват по форумите!

този също твърди, че най голямата заплаха за запада след комунизма е православието.

Да не би да ги е страх дълбоко вярващите православни свещеници да не изкупят всичките им Линкълн-и?

Явно трябва САЩ да прекратят с конфликтните отношения с държавите от този свят. Иначе, земляните скоропостижно ще си говорим на другия!

Дядка, днес войните се водят с други оръжия! В САЩ си ги имат и си ги използват, без да обявяват война на когото и да е! Особено срещу "приятелските" им държави! Вероятно вината на Иран не е в атомното оръжие, а в отказа напр. да пуснат Шеврон да им вади шистовия газ.

Точно затова ще да е! А може би САЩ искат да вземат иранските ЕРП-та за да източват колосални суми към американските пенсионни фондове.

Ей големи гадове са американците! Но Иран е богата и силна държава и няма да се учудя, ако победят. Дано не се стигне до война и Бог да пази България (от такива като американците)!

Предпочитам САЩ пред талибаните

Не са талибани, а са перси. Това първо. Второ: Щом на най-отявления ционист и антикомунист му светна, че САЩ вече не могат да са 1 нещата са ясни. То си има "Доктрина Бжежински", която се следваше стриктно и доведе до разпадането на социализма, но за герберастчетата - чалгарчета това са непонятни неща, както и за вожда им ББ(Винету), понеже това не се учи в чалготеките.

Малка поправка - персите са били там, но преди арабите, сега има само следи от перси. Но, темата е друга. Съгласен съм, че за да си задържат световната хегемотия САЩ са способни на всичко.

Не доктрината Бжежински е виновна за кончината на социализма. Ако беше читав, никаква доктрина нямаше да успее да го пребори. Социализмът се спомина, защото както каза и самият др. Тодор Живков - "социализЪма е едно недоносче, другарки и другари. Ха-ха-х а."

Абе, не познавам талибани. Може би, защото талибанският посланик не се държи като губернатор в България. Знам ли?

Да ги заличат тия смотани "американци" деба и малоумниците , преебаха цял свят с тяхното безмозъчно печатане на $$$ и после другите им виновни. Тая държава трябваше да е фалирала още преди много години. Евала на Иран че си отстояват позицията. Тоя малоумни американци навсякъде се опитват се набутат бахти и проклетата нация.

какво изящество на словото, какъв възход на мисълта струят от тоя пост на червената тиква, отправила поредните си псувни по адрес на недолюбваните от нея американци... имам лоши новини за тебе обаче: заличаване на Aмерика няма да има, може би по-скоро на любимите ти брадати чалми да им припари под задниците...

реститутка, що не се разкараш, м ?

Хм .........

Такава е грубата действителност, както я описа човека.

Че в САЩ по върховете са изцяло роднини на Бжежински, тези които печатат пари. В Русия не е по различно, но в Русия същите са по прикрити и по- ,,научно'' са образовани. В Иран от същия дол дренки, ама с тюрбани ;)))

Трябва да си мноооооооого прост, за да разсъждаваш толкова праволинейно. Колкото и да псуваш, америкаците ще продължават да са добре, защото цял свят се съобразява с тях. А пък "силната" държава Иран още се намира в 16 век и се ръководи от варвари. Без значение дали са араби или перси, там светска държава няма и няма и да има защото ислямският им фанатизъм ескалира с бесни скорости. А нали се сещаш какво става когато фанатика държи в ръцете си атомна бомба....или още не ти е минало през недоразвития ум?

ааа моя с теб не съгласна не цял не цял свят съобразява....по рано може ама сега не съобразява и скоро яко клати кравари...)))хи хи

Този на умен ли се прави. Всяко дете знае, че всяка война между ядрени сили би била глобална катастрофа.

И как разбра, че Иран е ядрена, а още по-интересно - сила? Вижте, на Иран козовете са други. Ясно е, че във военно положение, биха били премазани, за не повече от месец-два, но пасивите, от такава война за САЩ и света, биха се измерили в пари - много пари...

Бе те така и за Афганистан и Ирак мислеха, ама не би!

интересно. Да не би талибаните в Афганистан да са победени? И то след толкова години ждепане! Хамериканците приятелю са силни само срещу танк от преди 40 години оставен в пустиня...