Джеймс Пардю: България е като театър, а политиците са бабаити

Организираната престъпност и корупцията са огромен ваш проблем и както през 2002 г., така и сега - през 2011 г. нито един висш мафиот не е арестуван, нито осъден и наказан. Също и нито един висш корумпиран държавен служител.

Обратно в новината

Коментари - Джеймс Пардю: България е като театър, а политиците са бабаити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Бабаит в Армани", много точно казано. Но това с тесните връзки на Бойко с медиите и това, че рейтинга му се дължи изключително на тях, а не на любовта народна е доста стряскащо. Защото благодарение на медиите ни управлява такова недоразумение.

Ей, господин пръдльо, не забравяй че ти си един от унищожителите на българската армия, българската икономика и не се прави на света вод0а ненапита!!!! Ще дойде време да ти се търси отговорност и на тебе по принципите на муджахидините - един за всички!!!!!!!

Интересна е промяната на Американската позиция спрямо ББ от"Бабаит, изтупан в "Армани и "участието му в много по-сериозна престъпна дейност - трафик на амфетамини, източване на горива от "Лукойл" и пране на пари от престъпна дейност чрез банката на Цветелина Бориславова" (Посланик Джеймс Байърли 2005-2006) до публичната защита в Парламента от посланик Уорлик. Но най-куриозното е как се самоопределя самия 'титан на политическата мисъл' Борисов-"най-голямата придобивка на България".Аш коулсум. Пази боже сляпо да прогледне!!!!!!!!!

ситуацията е още по лоша....това правителство узакони престъпноста...легитимира я....след този цирк вече никой няма да посмее да си сложи примката,като свидетелства срещу престъпниците....какви доказателства са нужни още,след като бяха посочени местата на убитите от тях самите...изровени с багер..........досещам се за един анекдот....пътуващ в спален вагон младеж,отправил предложение към девойката от долната койка като написал на бележка закрепена на члена му...проточил го а там пишело....ако искаш да правим секс,дръпни го веднъж,ако ли не,дръпни го 40 пъти от които последните 10 по бързо.....та по този повод се сещам за бойко борисов....това постигна с престъпноста...последните 10 пъти им го дърпаше много бързо.....

И кое от казаното не е вярно? Лесно е да се говорят общи неща! И аз съм бил в Западна Германия, още през 1986 г. - в Хайделберг, Франкфурт, Кьолн (а впоследствие в много други градове). Сестра ми от 11 години живее в Берлин и често й ходя на гости. Бил съм и в САЩ. И ще ти кажа, че да сравняваш Германия - социална държава с високо качество на образованието, достъпно и супермодерно здравеопазване и високо качество на живот, със САЩ и дивия ми капитализъм, е смешно... Та ти бил ли си в Германия?

Нещо май се омотахте. 1970 не сте бил роден още, а 1986 сте били в Хайделберг. Или сте вундеркинд? Както и да е. В САЩ средното образование наистина не е за пример, но университетите са им класи над немските. Има годишни световни класации и е лесно да се провери. Там присъстват и държавни университети със съвсем поносими такси. Да не говорим за стипендиите, които висшите училища дават за отличен успех. Дъщеря ми взе бакалавърска, магистърска и докторска степени в три университета на пълна стипендия, а аз съм средностатически български самотен родител. В Германия учат със символични такси, но самите германци не са доволни от резултатите там. Другото, характерно за САЩ е, че докато следваш, имаш възможност да работиш по специалността си, и когато завършиш, имаш опит и стаж. Доста важно при започване на работа.

Аз съм роден 1974 година и съм бил в Германия на гости на баща ми, който в продължение на 30 години ходеше на командировки там всяка година по линия на научното сътрудничество. Колкото до образованието, аз говоря предимно за средното - ако нямаш пари да отидеш в частно училище (където също образованието е на много ниско ниво) си обречен на неграмотност. Колкото до стипендиите за висшето образование, наистина има такива, но те после се изплащат в продължение на десетилетия (не са безвъзмездни в по-голямата си част). А и за качеството им не съм съгласен, тъй като познавам много хора, които са учили там, включително и американци, общо взето в точните науки (физика например) са добре, защото имат пари за техника и апаратури, но в останалите дисциплини са гола вода... Много е важно кой прави тези класации и по какви критерии...

Бе не знам колко управляват в Южна Америка, но понеже на южноамериканците много им харесва, затова там една след друга държавите избират леви правителства, които всячески се стараят да изпъдят американците и техните подлоги...

Нашите десни са направо за лудницата. Пардю бил комунист... Американският президент - също. Добър е само Хитлер. Правете си изводите сами. 22 години Щатите се опитват да кажат на нашите дръвници във властта, че са организирана мафия, че провалят България и Европа, че са вредни, но те се опъват типично като клриминалният ни контингент, сгащен на местопрестъплението.Доакто не заиграе дървото, докато не се проведат няколко публични екзекуции за най-големите айдуци, страната няма да се оправи. Да се започне с митничарите и се свърши с лидерите на политическите криминални банди, наречени партии. Няма друг път за излизане от Третата национална катастрофа, която руши нашата България.

сериозно си се объркал!Всеизвестен факт ,е че в тази страна средната класа е 90 % от населението!Има 2-3 % свръхбогати хора,с изключителни способности от рода на Гейтс и Джобс и 6-7% бедниафро- и латиноси-с ниско образование!Престани да ни цитираш "Работническо дело" от 1970г.

Господине, аз през 1970 г. не съм бил роден, за да Ви цитирам работническо дело. Тъжната за някои истина е, че САЩ са една от държавите с най-голямо разслоение между бедни и богати. Нормалните хорица там едва кретат, живеят на кредит и при поредната криза, когато ги уволнят, губят всичко и стават клошари. Колкото до образованието, доказано е, че в САЩ то е в ужасно състояние. Повечето деца не могат да намерят страната си на картата. Пак казвам, до наистина качествено образование достъп имат по-малко от 10 процента от населението... Спирам да споря с Вас, това е все едно да спориш с някой храст...

ВСИЧКО Е САМО ИГРА!ВСИЧКО Е САМО СПЕКТАКЪЛ......!!! ВЪЗПЕТИ СА "УСИЛИЯТА" И ПОЛИТИЧЕСКАТА "ВОЛЯ" ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА!!!

УЖ БЯХМЕ ПРЕБОРИЛИ ПРЕСТЪПНОСТТА,ПЪК ТО САМО НА ЛЕНТА!!!ОКАЗА СЕ ЧЕ ЗАНИМАНИЕТО С ЛЕНТИЧКИТЕ Е ЛЮБИМОТО НА НАШЕТО "КОМПЕТЕНТНО" ПРАВИТЕЛСТВО!!!

ПРАВО КУМЕ В ОЧИ!!! С ЕДНО ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ Г-Н ПАРДЮ СНЕМА ТОЧНО ОБСТАНОВКАТА В ДЪРЖАВАТА!!!

Горкия, преди да сочи треската в чуждото око, по-добре да извадят гредата от своето око.

Комай, идва време хората сами да се справят с цялата незаконост, тарикати, мутри и подобни боклуци. Слави пееше "време е някой да изхвърли боклука" - е, и той е в тая сметка май.

Като ти чета глупостите които си писал май описваш България,а не САЩ.10% богатиши са в Бг,в САЩ са доказани над 50% богати.Отпуск в България наистина само 20% ползват,останалите го ползват когато останат без работа.Здравеопазване 2млн.българи нямат достъп до него,в САЩ 50млн.души не си плащат здр.осигуровки по простата причина,че имат достъп до здравеопазване и без тях.Едно е да гледаш нещата по телевизията,съвсем друго е истината,а тя е че САЩ наистина е рай,а Бг ад.

ама ти пи ли си хапчетата?!нещо маи не си разбрал как стоят нещата,не само там.

Много сте заблуден, драги ми господине. САЩ са една от държавите с най-голямо разслоение между бедни и богати. Обикновените хорица там едва кретат, всичко им е на кредит и като дойде поредната криза и ги уволнят, губят всичко и стават клошари. 50 млн. души просто НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ да си плащат осигуровките, а достъпът им до здравеопазване са благотворителни организации, които един път в годината ги преглеждат и им правят зъбите на някой стадион, където се събира половината щат. За отпуските също е вярно, че мнозинството имат право на тях, но не си ги взимат, тъй като не се гледа с добро око от страна на работодателите. И не ми давай за пример България, защото ние сме тръгнали точно по същия път...

Прав е човека,и не виждам нищо лошо докато комшията бие жена си,някой да си искаже поне мнението.

Идиоти ! Никой нямаше да ни мачка ако ние сами не се мачкахме и то като бесни ! Няма по-голям поробител на Българина от самия него ! Затова само Кретени с тъпи кратуни седят по министерските кресла и мачкат сънародниците си ! Браво на Пардю , че не е останал равнодушен и е направил това изказване! Време е всички с Българско гражданство да прогледнат ! Простотията няма да ни оправи ! Запомнете го !

Вярно е, но са спорно компетентни.

Руското влияние никой още не го е изкоренил, Пардю е съвсем прав. България целенасочено беше оставена да се промъкне в НАТО, за да бъде слабо звено. Американците си мислят, че българите са като чехи и поляци, но са се излъгали. Тука живее просто и диво племе, което още не е дорасло да живее свободен живот, искат някой да им сипва в коритото и друго не ги интересува. за изкореняване на руското влияние трябва да се забрани на руснаци да купуват земя тука, ТИМ, Лукойл, това трябва да се разбие и разкара, ако трябва с физическо отстраняване на някои хора - одиозни руски агенти на влияние. С кадифените ръкавици срещу дивия азиатски болшевизъм нищо няма да постигнат.

Призовавам органите на реда да се заемат с горния пост, в който се съдържат открити призиви за извършване на престъпление, както и престъпна глупост!

някои пък казват така: "българите са един много малък, но в замяна на това - много прост народ", ... казано иначе: "всеки народ си заслужава управниците" (френска поговорка)

като теб сме на това дередже. Благодарение на родоотстъпници като теб, които не се свенят да обиждат и ругаят по най-груб начин собствения си народ, от 20 години ни управляват Пардювци, Уорликовци и вече дотам сме я докарали, че изпитваме мазохостично удоволствие, когато най-безпардонно ни унижават и подчертават подчиненото ни положение. И какъв болшевизъм те гони бе, болен мозък? Ти си за връзване, ама това не те оправдава...

"ТУК ЖИВЕЕ ПРОСТО И ДИВО ПЛЕМЕ" - ЕВАЛАТА БЕЗБЪЛГАРИНО! НИЕ СМЕ ПОТОМЦИ НА ДРЕВНИ НАРОДИ, А ТЕЗИ, КОИТО НИ КРИТИКУВАТ, КОГАТО СМЕ БИЛИ ДЪРЖАВА, СА СТОЕЛИ ПО ДЪРВЕТАТА.

абе защо не погледнеш каква корупця се вихри там.ние не откриваме топлата вода.нашите политици само четат сценарят които им е даден.ама то промити тикви като теб са им нужни.

Май не Ви разбирам ; Извинете ! ... По стар български обичай, когато си говорят акрани и единият-от-тях най-накрая признае неща, които другият отдавна му говори -- то бравото на последния е задължително-съпроводено с покана за наздравица . ( Та ако приеме -- обещавам Ви, че ще бъде с добра отлежала нашенска ! ... Струва ми се, че всички-ние добрите българи сме му задължени за откровението . )

така е, нормалните държави казват всичко много точно

Къде го видяхте руското влияние, бе господине? Че ако руснаците имаха въобще някакво влияние, щяхме ли да влезем в НАТО, за пръв път в историята си да допуснем чужди военни бази (американски), да спрем Бургас-Александруполис, да затлачим Белене, да въоръжаваме и подкрепяме военнопрестъпника Саакашвили, да се стремим да вкараме Украйна и Грузия в НАТО и т.н.? Че то по Живково време не бяхме толкова верен съюзник на СССР, колкото сме сега на мухлясалата ви държава. Аз разбирам, че наглостта е част от културата Ви, но тук не Ви е Тексас, моля, дръжте се прилично!

Кой каквото иска може да си дрънка!Да САЩ са раят на света и всички глупости ,които не са в подкрепа на това твърдение са плод колкото на глупост,толкова и на комунистическа злоба!Наистина -всичко е по мед и масло-от възпитанието на хората,до богатият живот на всеки,получил образование,до качеството на храните,на услугите,до реда и спокойствието,невероятата грижа от страна на полиция,пожарна,зравеопазване!Чиста природа,невероятни места за отдих,пътища,жилища,всичко е от 22-ри век за европейците!Тука глупаците,нещо прочели за рейтинг,какво разбрали и 100 пъти по-малко не разбрали и те барабар Петко,не си гледат скъсаните гащи,тръгнали да търсят кусури на рая!

Любопитно ми е, като сте бил и всичко там е толкова хубаво, защо сте се върнали? Извинявай те, ама вие да не сте стояли гладен там през цялото време. Какво качество, като храните,те нямат никакав вкус. Всичко е ГМО. Какво възпитание и каква култура, като освен Америка и някоя и друга държава от американския континент не познават нищо друго. И вие да не сте се движели само с лимузина, разхождали по червен килим и сте сънували тези глупости в хотел Риц та пишете такива простотии? Съжалявам Ви, че сте толкова сляп, за да видите красотата на тази страна. Това което трябва да се промени е твърдоглавието и упорството на голяма част от хората и най-накрая да започнат да избират подходящите политици.

ЦАРЯТ Е ГОЛ!!!!!!!НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!

Този янки прави деректна дисекция на тоталното безсилие на тъй наречените "демократи" и на днешната мутренска власт. Не че не го виждаме и че не си го знаем, но когато някой надут потомък на едва двувековна нация ти го каже, някакси боли.

ПОЛИТИЦИТЕ,КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ СА НЕ ПРОСТО БАБАИТИ!!!ТЕ СА ПРОСТИ БАБАИТИ/МУТРИ/!!!!

тоя е шарлатанин

а боико си е мутра

Абе, Пърдю, земи се скрий! Аман от американски "съвети" как да се отървем от руската енергийна зависимост...

Хаха, прав си! Западна Европа, гледам, хич не бърза да се отървава от тази "зависимост" Добри приятели са, посещават се взаимно, ядат и пият заедно, инвестират в Русия....сигур са прости, както е казвал Бай Ганю.

в неговата страна всичко да беше като по мед и масло, та да критикува. А то така са се забатачили, че и целия свят влечат надолу. Я по-спокойно, господин реднек, по-добре му мислете как ще си изкарате старинките във фалиралата си държавица, като спрат да изплащат пенсиите...

Не разбирам защо трябва да коментираме цял ден думите на БИВШ посланик на ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА

Когато угасне факелът на Статуята на свободата в Ню Йорк, тогава ще изгрее истинската свобода за българският народ. Сега, РАЗБРА ЛИ???

и за целия свят...

Моите мисли са същите!

май май вече угасна

като не си прави труда да ни спестява истината!ние всички сме наясно,че държавата ни е ненормална!Отстрани другите ни виждат ясно недостатъците,и някой от тях ни ги споделят!Очевидно у нас няма политическа воля да се справят с тях!Така им е удобно-загубил документи,за които другаде ще го съдерат от затвор,а тука нищо!Продал фирма за милиарди,на 20-толно по-ниска цена-пак нищо!Навсякъде цари безнаказаност,а това е много удобно за нашите политици!

......случката с Лукойл - "политическа драматизация на най-високо ниво. "Много шум и много пушилка, но в края на краищата нищо не се случва.....ЗАЩОТО ПАРАТА Е В СВИРКАТА!

Няма да има осъдени докато съдиите се назначават и са на заплатка - най-обиктовенни чиновници. Съдиите трябва да се избират, както се избират кметовете, на по високите инстанции да има много съдебни заседатели като в САЩ.

22 години ни управляваха все "политици" от едно тесто-тестото на БКП.Всяко ново правителство щеше да прави бели, сини и т.н. книги за незоконното забогатяване и разграбването на България чрез хищническата приватизация.Един унищожи по точно ликвидира селското стопанство и върнаха българското селско стопанство 100 години назад .Питам се дали сами го решиха или им метнаха команда от зад океана и запада..Други разпродадоха чрез приватизацията построеното със средства и труд от нашите родители и не вкараха лев в пенсионния фонд и сега получават пенсии от по 140 лв..Болни мозъци /защото здрав не би го извършил/продадоха печелившите енергийни дружества на чужди фирми /а дали наистина са чужди??/ и "Нефтохим"!!!!!!!! за да ни поскъпват непрекъснато живота и управниците да си вземат своя пай.Народът чакаше възмездие, но уви!Но ще дойде ден когато ще му писне и ще хване сопите.А за виновниците съд и пълна конфискация на имуществото, и пенсия от 140 лв. та да ги видим как ще оцеляват както карат 1/2 от българите!!!!Дай боже !

22 години ни управляваха все "политици" от едно тесто-тестото на БКП.Всяко ново правителство щеше да прави бели, сини и т.н. книги за незоконното забогатяване и разграбването на България чрез хищническата приватизация.Един унищожи по точно ликвидира селското стопанство и върнаха българското селско стопанство 100 години назад .Питам се дали сами го решиха или им метнаха команда от зад океана и запада..Други разпродадоха чрез приватизацията построеното със средства и труд от нашите родители и не вкараха лев в пенсионния фонд и сега получават пенсии от по 140 лв..Болни мозъци /защото здрав не би го извършил/продадоха печелившите енергийни дружества на чужди фирми /а дали наистина са чужди??/ и "Нефтохим"!!!!!!!! за да ни поскъпват непрекъснато живота и управниците да си вземат своя пай.Народът чакаше възмездие, но уви!Но ще дойде ден когато ще му писне и ще хване сопите.А за виновниците съд и пълна конфискация на имуществото, и пенсия от 140 лв. та да ги видим как ще оцеляват както карат 1/2 от българите!!!!Дай боже !

Възмездие ИМА! Жалко е, че душманите ни няма да могат да "изконсумират" възмездяването си като ШОК и УЖАС. Бог освен, че е справедлив, Е и Милостив към чедата си.

Кукловодите си играят "театъра", а ние кучетата гладуваме и измираме. И понеже Господ "бави", душманите си мислят, че и този път ще им се размине. Да, ама не! Всеки един от нас е оставен на собствената си воля, да се потопи в "гъстата материя". От направеният избор, поемане на подадена ръка за помощ или отказ, се определя по нататъшната индивидуална съдба. Религията на днешният свят се нарича АТЕИЗЪМ. Този начин на възприемане на реалността създава и условията да си играят с нас, както котката с мишка. На когото, ... както му харесва?!

И в забавачките знаят, че политиката в България е като театър. Но, кой вдига и сваля завесата, г-н Пардю? Този театър е на българска сцена, с български кукли-марионетки, но режисьорите са с руско-американски акцент.

Театър? Много висока оценка.

Браво Джеймс, браво Пардю! Време беше някой да каже истината в по-директен вариант без да използва дипломатически увъртания.

Щом американски дипломат се изказва толкова остро и направо за провала и театралните постановки на мутробоко, правете си сметката колко по-зле е всъщност!

Всичко това само доказва , че светът се управлява от мафиотски структури облечени във власт. Партиите са такъв вид формирования - висша форма на мафиотски клан при това законна! А в началото беше рекета!

Прав е 100%, но за съжаление системата в България е такава, че никой от обикновените хора не може да попречи на мръсните пипала на политиците ни. Нито можем да гласуваме за личности, нито да влияем по някъкв начин на всичко, което се случва. Дори на изборите-циганите и турците решават съдбата. Ако има начин чужденци от белите страни да ни управляват, ще гласувам за тях. Поне азиатския манталитет да се изчисти

Джеймс ! Would you care for a drink !?

Някой може ли да ми каже кой е главният бабаит в Булгармутростан? Това е страната, където на мода са дебелите вратове, а не акъла и образованието.

Много е дипломатичен американеца.Нещата са ясни.Нищо не се е променило в положителна посока от раждането на т.нар. демокрация.Просто страната ни попадна в управлението на некадърници, ръководени от бандити, чиято единствена цел е да се ограбва до сушка народа ни.Затова е общото обедняване на хората и раждането на все повече бандити в страната ни.Страшно ще стане от гладните тълпи, най-вече от мързеливи мангали, които в постепенно ще започнат да безчинстват и да ограбват.Такава картина се очаква със захлаждане на сезоните, когато съвсем ще огладнеят пълчищата от цигани.

Казва ясно, че са се променили малко, но няма осъдени. Споменава, че правителството е по-компетентно, с което съм НАПЪЛНО съгласен за разлика от доста скодоумни хора тук, в ДИР-а. Скоро на пеленачетата ще стане ясно, че причината е: 1. Имаме посткомунизъм с всички дебилни действия на народ и политици, които са естествени последствия от един комунизъм. 2. Съдът е комунистически, т.е. политизиран, корумпиран и неадекватен, да не споменавам на първо място пълен с тепигьози, получавщи заповеди от другите тепигьози от Позитано и от генералската мафия. Е, да чакаме Бориисов да спечели изборите при намеренеи за Велико народно събрание и да се промени Конституцията към избирателен режим за съдии. ГЕРБ е единственият, който иска такава промяна, така че...

Уважаеми г-н Ал, Вие пишете сякаш сте на изпит. В живота не е така, както е по книгите. А в съвременна България - още повече. 20 години нашите политици крадоха, лъгаха, и най-важното - зацементирваха се във властта и особено в съдебната власт. Сега и с топ не можеш да ги извадиш. Срещу такова чудовище НЕ СЕ ИГРАЕ ПО ПРАВИЛАТА НА т.н. "ДЕМОКРАЦИЯ". Няма демократично правило, което да работи срещу корумпирани съдии, прокурори и политици. Особено ако са в комбина с агенти-доносници и техните водещи офицери. А в България всичките тези са и на държавни длъжности. НЯМА!!! И е крайно време да го разберете всички псевдо-демократи. Тази мафия трябва да се удря със сила, с бой и да има хора от тях в затвора. Докато това не стане ..... ще четем такива студентски изказвания като Вашето.....Хайде отивайте на лекции.....лекцията за живота сте я изтървали....Дано сега да се класирате???

Защо ли г-н Пардю мисли,че у нас тази ситуация не е ясна?Господине,грешите!Всичко е ясно като бял ден ,но така им изнася на всички до момента управляващи.Просто те са зависими от всички тези групировки,от американци, руснаци и какви ли не още бизнисмени ,да не кажа мафьоти.Цялата ни система е пропита от направени корупционни сделки още от победата на така наречената "демокрация".Всички управляващи още от създаването до ден днешен си направиха огромни богатства на гърба на обикновенните хора.И сега кого да осъдят,като всички са едни и същи ?Те се пазят ,като дявол от тамян един от друг,а пред обществото се правят ,че се карат и че не са в добри отношения.Даже имат наглостта да се кандидатират за президенти и какви ли не още политически постове. С една дума това е положението в България. А колкото до съветите и анализите на чуждестранни посланници,журналисти и какви ли не анализатори -те просто не ни трябват.Българите сме народ - умен и предприемчив и могат сами да се справят с тази ситуация.Просто не е дошло още времето.Но се надявам да го доживеем!

Поздравления за мнението, г-жо Спасова! Съгласен съм с Вас от първата до последната дума!

Първата стъпка е осъзнаване, после увереност в собствените сили, вяра в успеха, операция на болното място и възстановяване. Ефект и смисъл има само ако личността или нацията направи всичко това сама.