Депутат за малко не отнесе велосипедист на зебра

Депутатът от ГЕРБ Йоана Кирова отне предимство на мъж с колело на пешеходна пътека в центъра на София в четвъртък. Велосипедистът се е разминал само с уплаха, а Кирова с глоба от 100 лева.

Обратно в новината

Коментари - Депутат за малко не отнесе велосипедист на зебра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приятел, е това изказване е адски вярно! За съжаление не важи само за журналята, а за всички в България.

Защо изобщо пишат "джип" при положение, че в заглавието пише дупетат? То не се ли подразбира? Както и това, че джипът е от народни пари.

Според мен трябва да плати и по-голяма глоба.Преди 4 години на мен ми съставиха акт за преминаване с превишена скорост през населено място ,което не беше доказано .Скоростта ,беше 70 км, Злати войвода обшина Сливен.Глобата ми беше определена след 2 години и беше 100 лв.Тогава според дейстащия правилник за такова превишение беше 30 лв. Но заминавах извън страната и не успях да получа акта и да обжалвам.

Има ли нужда от коментар ?! ----- Хора ! Сме ... ли .... го-то-ви ?! (Да не вземе някой да каже, че не ме Разбира ! )

защо не го ритна да го свалиш на асфалта, другия път тоя ще си има едно наум ...

Не го е ритнала защото има мозък в главата си, тъпанарино! Ти така ли си решаваш проблемите, като раздаваш юмруци? Комплексар смотан! Велосипедистът е виновен разбира се, но това не означава, че веднага трябва да се стига до агресия.

охо :) ето кой е карал колелото, ти май си бил, идиотче насрано

Много си права, точно казано!

ОПИСАНИЯТ СЛУЧАЙ Е РАЗЛИЧЕН, НО НЕКА НЯКОЙ СЕ ЗАЕМЕ С НЕУПРАВЛЯЕМИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ ИЗ СОФИЯ. ИМА ТАКИВА, КОИТО КАРАТ КЪДЕТО И КАКТО ИМ ХРУМНЕ, ВРАТ СЕ МЕЖДУ КОЛИТЕ, ЗАСИЧАТ... И НАЙ-ЛОШОТО - ШАРЯТ ТУ КАТО ПЕШЕХОДЦИ (АМА НА ПЕДАЛИ), ТУ КАТО ППСРЕДСТВА. СКОРО НА ДЕСЕН ЗАВОЙ ЕДИН ИДИОТ МЕ ВРЪХЛЕТЯ С КОЛЕЛОТО. КАРАШЕ ВДЯСНО ОТ МЕН В ЛЕНТА САМО ЗА НАДЯСНО. ПРИ ЗЕЛЕНИЯ СВЕТОФАР СЕ ЗАСИЛИ БЯСНО И ВРЪХЛЕТЯ ПО ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА В ПОСОКА НАПРАВО, ОЧАКВАЙКИ ДА СПРА ЗА 0.1 СЕКУНДА. МАЛОУМНИКЪТ ИМАШЕ КЪСМЕТ, ЧЕ ОЧАКВАМ ВСИЧКО НА ПЪТЯ..., НО ТАКА И НЕ СХВАНА, ЧЕ ВЪРХУ ПЕДАЛИТЕ НЕ Е НИКАКЪВ ПЕШЕХОДЕЦ...

Прав си! Ама всичките са едни яки бичмета - не е дете да му овъртиш един шамар!

Оставете каката на мира, да възстанови загубите покрай свекъра! Кат си плати човекът, що да не я направят деПУТатКА?

Депутатин - повече от бог нЕкои тъпанари си вЕрват вината за това е в нас - търпеливите

Щоо спи,ата депутатски коли. Не знаете ли, че те са недосегаемите? И то най-окаяната женица-свекър и го обраха до шушк. Тя е бързала за да мисли по законите. Нямате право да я глобявате. Амаа.

На колелото ли е бил велосипедиста или го е бутал пешком? Свидетел съм как се шмугват рязко и от тротоара директно скачат на пешеходната - няма как да предположиш какво става.

Браво на журналиста !А то ,че наглата депутатка ще намери начин да неплати глобата е сигурно.Браво и на полицая наложил наказанието!

Полицая само установява нарушението, той не може в тоя случай да наложи наказанието.85598

МАЛОУМИЕ. Акта не е глоба,той само установява нарушение. Глобата я определя установено от закона длъжностно лице.Ами ако видео камера покаже че велопедиста до тогава не е стъпил на пешеходната пътека и постъпи възражение срещу акта. Просто няма случай когато се пише нещо да не се разминава със закона.

Sacho

не влядият български език

Те и без друго ни блъскат както си искат,какво значение има пещеходната пътека....хм???

Как велосепедист има предимство на пшеходна пътека?????????Тя нали е пеше-ходна??????

Ако е бутал, тогава е пешеходец. Но в това се съмнявам, както се съмнявам и че някой журналист ще се сети напише повече подробности по въпроса.

Ха! Това го пишело. Какъв съм писател!

1chovek

Човека си е бутал колелото, т.е. бил е пешеходец. Пе-ше-хо-дец!

Умник. Направо гений! Пешеходната пътека е място, където се пресича улицата от хора, които не са с МПС. Това включва и хората с колелета, ролери, инвалидни колички, тротинетки и дори МАЛОУМНИЦИ!

Ахмед Доган

Бе той правилно си пита, щото пешеходната пътека много показателно от името си регламентира кои имат предимство, преминавайки по нея - ПЕШЕХОДЦИ!!! Сиреч: такива, не "хора, които не са с МПС" ... а които ХОДЯТ ПЕША ... независимо дали са с МПС, колело, влак, кораб, самолет или друго возило, което бутат, дърпат, носят или квото се сетиш ... но ХОДЯТ ПЕША бе ТЪПАNАР!!! И щом като е изписан като велосипедист, значи е управлявал велосипеда и не е пешеходец, бутащ велосипед бе ТЪПАNАР!!!

3евзек

Не МПС, а ППС. Иначе и каруци могат да вървят там. Тротинетки, ролери и инвалидни колички не са ППС. Човек на велосипед не е пешеходец, за разлика от този, който бута велосипед. Такава е дефиницията в закона за движение по пътищата.

Аз тогава да те питам, ако си шофьор и се движиш по бул. "Борис III" и ти се наложи на някои от многото кръстовища да завиеш надясно, в момент когато свети зелено за ПЕШЕХОДЦИТЕ. Но такива ДА НЯМА, но да се появи отнякъде тумба велосипедисти. Какво ще предпочетеш, те да слязат от колелата и със спокойна походка да пресекат и да минат вашите 15 сек. зелена светлина, или колоездачите да са "яхнали" колелата и да преминат за 2 сек. и въобще да не разбереш, че си изчакал някого и загубата на скорост ти е била нищожна?

Абстрахирайки се от това, че тая овца е депутатка, аз, като шофьор бих желал да изразя несъгласието си със статута на велосипедистите. Велосипедистите на платното са участници в движението ППС и трябва да се съобразявам с тях. Когато са на тротоара трябва да ги третирам, като пешеходци и пак да се съобразявам с тях. Когато са на пешеходна пътека са и двете. Да се приеме какво, точно са велосипедистите - участници в движението, като ППС, като пешеходци или като 'нема, нема и си е..ло мамата' и всички да се съобразяват с тях? И освен това - където има велоалеи велосипедистите се нервират на пешеходците по тях и викат, че ще ме блъснат. Аз трябва ли да блъскам, като пешеходец, велосипедисти, които се движат по тротоар, където няма велоалеи?

наъ вече в германя! ...не си бил в даня :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Именно, дразним се/аз съм велосипедист/, когато има линия разделяща велоалеята и пешеходната алея и на велоалеята да се разхождат хора. Но когато аз се движа по тротоара се съобразявам с пешеблуждаещите. За да няма нерви е добре всеки съзнателно да остави едно коридорче в края на всяка пътека, алея, тротоар и т.н. от където да може да премине евентуално велосипедист или родител с бебешка количка. А не всички ние с дву или 4-колките да слаломираме между пешеходците. Ако тук чете някой пешеходец, нека запомни, ЗАДАВА ли се велосипедист срещу вас, НЕ СЕ МЕСТЕТЕ ОТ ПОЗИЦИЯТА СИ. Колоездачите са по-маневрени и е по-безопасно да ви заобиколят! Иначе и двете страни рискуват да станат на кълбо!