Инцидентът е станал около 11 часа на пешеходна пътека на „Цар Освободител“ и „6-ти септември“ в София, съобщиха от СДВР.

Джипът на депутатката не осигурява предимство на пешеходците. В този момент минава и велосипедист, бутайки колело, който успява в последния момент да избегне удар с колата. Случилото се е видяно от екип на „Пътна полиция“. Те предават сигнал на следващия патрул и метри по-надолу по улицата автомобилът е спрян.
Съставен е акт на Кирова. Санкцията за първо нарушение е глоба в размер на 100 лева, уточняват от СДВР.

По думите на Йоана Кирова, която е снаха на похитения от "Наглите" Киро Киров, тя завивала надясно по булевард "Цар Освободител", докато пред нея завивал бус. Джипът й навлязъл в намиращата се там пешеходна пътека и тогава изневиделица изскочил велосипедистът.
Кирова отрича да го е бутнала. "Спрях, а той мина пред мен. Ситуацията бе рискова, но между нас не е имало контакт", обясни Йоана Кирова пред БЛИЦ.

Тя категорично отхвърли твърдения, че е напуснала мястото на инцидента, преди да дойдат служители на реда.
"Когато полицаят ми подаде знак да отбия, велосипедистът вече бе на другия тротоар. Не съм бягала от мястото. Просто се изтеглих по-напред, за да не преча на движението. Актът ми за 100 лева е за недаване на предимство на пешеходна пътека”, допълни Кирова.