Коментари - ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за КС | Днес.dir.bg

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за КС

ГЕРБ няма да подкрепи номинацията на Галя Гугушева за конституционен съдия заради сигналите срещу нея. Срещу нея е постъпил трети сигнал.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за КС | Днес.dir.bg

Коментари

Жоро, много лесно ти унищожиха вярат ,ако си имал такава,на мене неуспяват въпреки ченгесарския плювалник който да отворили.Всички се пишат десни, щото нака им отърва и това замърсява идеити ,но някой държи посоката и това и Костов.

Ми ние сме от правилната страна,затова гушнахме бонусите и сега релаксираме."Отпускар"-това кодово име ли е?

Друга работа нямате ли си, та висите непрекъснато по форумите и давате "компетентни" мнения по всички въпроси и проблеми? Щатните драскачи от "Позитано" 20 ги разбирам, все пак това им е работата, но останалите? Ако по този начин уплътнявате работното си време, жалко и за вас и за фирмата. После да не хленчите, че не ви стигат парите!

Добро утро! Няма работа, за това си седим вкъщи гладни и на студено и пишем по форумите с надеждата нещо да се промени. Жалко, че чак сега си го разбрал, но пък от друга страна Премиера още не е чул сигурно, че 40% от младите хора в България нито учат нито работят. Това е резултат от талантливата политика и управление на ГЕРБ.

А, стига ве, гербаджиите!?Вий, тая женица Нагугушкова ли беше, не Нагугошкова, ай както и да е, на луда я направихте!?Подкрепяме я, няма да я подкрепяме!?Тука има, тука нема!?Вий сега, ще я накарате да си смени името на Нагъзушкова!?Гавраджии с гавраджии!

ЦвЦв испуска контрола напоследък и започва да нервничи...

Невъзможно е да се намери чист кандидат! Най-добре е за тези съдии да гласува народа. Конституционният съд трябва да е надпартиен и там политиците не би трябвао да си пъхат мръсните ръце!

Всички са мафиоти!

Ако няма поне един чист магистрат в България, внесете си отвън. Правим го българче и почва да ни оправя!

"Правим го българче и почва да.... краде" - Вероятно е по-правилно

Тази госпожа къде работи в момента и с какво се занимава? За там става ли?

айде сега да им конфискуват бабата на тия корумпета!

Смешниците пак се доказаха. "Борисов: Подкрепяме Гугушева, Костов няма да успее да върне БСП на власт,6 декември 2012." Ами или спрете да се изхвърляте неподготвени, или спрете да давате аванси на тия Каба-глупаци от СДС. И те като вас са гола вода с кадрите. Всичко им се е осрало през последните 20 години от ламтеж, лапаница, среднощни повръщания и осиране до шия.

Цирка е пълеееен

Цветанов май не осъзнава ,че е ръководител на силово м-во и трябва да е по-мълчалив по тези въпроси .Ама де акъл в милиционер нереформиран.

Айде сега да им конфискуват бабата на тия корумпета!

СК да излъчи отнова Екатерина Михайлова за конст.съдия компетентна,делова и достойна жена,освен това неопетнена.

голямо излагане пред унижения,беден и оскотял народ,вместо да ви гледаме ненаситната лакомия и наглост по-добре на всички КРИВОсъдещи да им бъдат проверени доходите и имотите.За никой не е тайна,че голяма част от тях имат по няколко имота из най-красивите европейски курорти,по няколко апартамента и супер скъпи автомобили и понеже нашият "многоуважаван"примиер постоянно казва че няма пари,всичко незаконно придобито - за държавата.Да ама не,те коват законите и те наказват,но не когото трябва....нали знаете юрист,депутат,юрист........Отвращавам се само като чета

Не можах само да разбера, защо СДС трябва да предлага някоко? Къде е "матриала" на ГЕГБ бе????

Какво чудно има във всичко това? Та нали още след Началото на ПРЕХОДА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ БЕШЕ РЕФОРМИРАНА ...

аззз

ГОЛЯМ ТИНЯК В ТАЯ ДЪРЖАВА ВСИЧКИ СА ЗАТЪНАЛИ В ЛАЙНАТА ДО ШИЯТА, ТОВА Е НАСЛЕДСТВОТО НА КОМУНИЗМА И СОЦИАЛИЗМА......

Пичове, работата е ясна и няма какво да се чудите. В България очевидно няма магистрат, който да не се е забъркал в кацата с лайната.

Гугушева няма да бъде номинирана за конституционен съдия, а ще й се потърси ли отговорност, или ще се замаже всичко, както стана с Марковска??? Защо не им се конфискуват имотите и парите, придобити по незаконен начин??

В България има ли изобщо ПОНЕ ЕДИН ЧЕСТЕН съдия??? Очевидно търсенето е на игла в купа сено!

Вече се чудя дали изобщо има някой съвестен магистрат, или всички са гадни долни и корумпирани мърши

"По думите на Цветанов, решението е обсъдено и съгласувано с премиера и лидер на управляващата партия Бойко Борисов". Абе , ние, каква държава сме? Парламентарна, президетска, монархия, тоталитарна или мутренска?Не е ли парламента независима институция , не е ли съдебната система независима институция, че мутрите от правителството да кадруват и да определят решенията на парламента?Типично тоталитарно-мутренска държава.И си траем, траем, и се запасяваме с по-вече вазелин!

Един чист няма - това е истината за всички в политиката и сред високите постове.

За конституционен съдия ЩЕ БЪДЕ избран човек, издигнат от СДС. Другото ще означава заговор за убийството на СДС, с главен бенефициент кликата около Костов. И тъй като това не е полезно за България, няма да се допусне! Бог да пази и да живее България!

Лелееееее, колко со прост!!!!!!!

Извинявай за откровеността ми преди малко, ама не можах да се удържа! Та ако все още не си разбрал - заговорът за убийството на СДС успя напълно! Бъркаш, обаче, кой е бенефициент в този случай - казва се Бойко Борисов, единственият, който има наистина интерес да унищожи автентичното Дясно в България. Помисли още малко над казуса......

Това, че тази жена (разгеле) няма да стане член на КС стана ясно. Сега се надявам въпросната етична комисия към ВСС, да провери дали изобщо човек с такова съмнително финансово състояние е възможно изобщо да работи в съдебната система. Искренно се надявам и комисията, която проверява незаконно забогателите и данъчните да провери нея и цялото и семейство.

.....и Цветанов... и Цветанов....

Корумпирана държава. Корумпирана съдебна система.

Кой с вас (б.а. ГЕРБ) се зафане пишман че стане.

Другари, вашият идеолог другарят писател Стефан Цанев ви го каза в прав текст. Управляващ който е окупирал трите власти се нарича диктатор. Но той съвсем съзнателно не спомена че партията му която управлява, ако е от военни, е военна хунта. Честито ви другари. Те гърците веднъж се опариха затова сега избират само социалисти. Какво ли пък означава социална прослойка. Затова Орешарски го е казал, финансово стабилни,но докога. Аз пък казвам. Докато стигнем до кофичка кисело млеко на ден. Щастлива перспектива другари. Западните страни си връщат колониите. Интереси другари. Какво да се прави. А ние къде сме? Свраките окупираха градоведе защото и по полята няма какво да се яде.

Глупавите и озлобени на Костов и ДСБ,тартори ,мутрите Борисов и Цветанов съвсем се оср..а с Кабаидиота и крадливата,като тях Нагушена.

Смятам, че ако всеки кандидат за конституционен съдия се разледва, то ние изобщо няма да имаме такива! Не вярвам да има съдия с голям стаж, който да не е забъркан в някакви далавери. И ми е много чудно как минаха предишните кандидати, как така никой не им изрови компромати?!

Както навсякъде другаде, така и сред съдиите се намират и свестни хора. Въпросът е възможно ли е при сегашната ситуация, такъв човек да бъде посочен изобщо за член на КС, ВСС или главен прокурор.

Dobromir Dimitrow

Силно се надявам да има и свестни хора! Още повече, че и в съдебната власт имам не малко приятели и съученици. Но се съмнявам, че тези морални съдии са на високи постове и най-вероятно нямат необходимия опит, за да бъдат конституционни съдии.

Според мен са правили услуги на всички и няма недоволни :)

Dobromir Dimitrow

Най-вероятната причина! И следователно да не очакваме качество от тях.

В момента се предлагат партийни кандидатури... но не защото са членове на партията а азащото познават видни членове от дадена партия и тъй като явно не са се запознали в съда остава да се познават покрай бизнесът си.

Самият факт, че Цветанов си позволява да дава оценки за морала на някого е вече падение! А иначе, вече и на децета е ясно, че ГЕРБ са си намислили порадната Калинка и сега чакат сгоден момент та да я лансират за конституционен съдия на гърба на невзрачния Кабагайдов!

Много ми е интересно, тези съдии, срещу които излизат сигнали, едно, че не стават за конституционни такива, ама след това някой замисля ли се, аджеба, те досега какви са ги къдрили и какви блюстители на властта са били след като излизат сигнали за мащабни имоти, фирми, съмнителни машинации и т.н.? Тези хора за да стигнат до подобни мащаби на придобивки явно дъъъълги години са работили в нечий интерес.. или в интерес на различни хора по време на различни дела.. Аз питеам - те конституционни съдии няма да станат, но ще ги разследват ли?!?

Цялата тази смешна агония около избора на конституционене съдия означава само едно. Когато сменяме елитите, за да може българите да си поемат малко свеж въздух, освен политическия, икономическия и културния елити трябва да сменим и правния елит. Най-малкото защото се окзва, че е партийно обвързан , продажен и зависим.

Има места по света, където съдиите се избират не от политиците случайно и за малко озовали се във властта, а от избирателите. На истински избори.

Какъв ли съдия ще изберат избиратели, които 23 години с неистова упоритост, граничеща с МАЛОУМИЕ, вкарват във властта ДОКАЗАНИ КРАДЦИ-РЕЦИДИВИСТИ???

Толкова ли пък ГЕРБ, не можаха да се поровят из познатите си завършили школата в Симеоново и да намерят един конституционен съдия? Като няма от Симеоново, да опитат с някоя страшинска школа. Там ги учат как да пишат актове, а това има далечна връзка с правото , тоест, кандидатът би бил подходящ и приемлив за управляващите.

Че защо да оглеждат кадрите от Симеоново? Нали на пътната карта се появиха нови магистрали и естествено нови места за подбор на кадри, верни и предани на вожда и ГЕРБ.... :) Да са ни честити новите магистраладжии(ки)... :)

Питате се има ли съдии за тая работа - Мирослава Тодорова е идеален кандидат, няма съмнителни големи придобивки и единствения "негатив" е много спорен - първо излезе, че Цветанов излъга доста за нея и второ излезе, че едно от делата, които се прекратиха заради уволнението й е свързано със Софийски Имоти, т.е. може би има нещо общо със онази "семейна приятелка".

Гербаджиите зациклиха и се видя, как похода им за овладяване на съдебната ситема спря, поради невъзможността ми да намерят дори компромисни личности за целта. Не точните хора, а компромисните. Това е и илюстрация за кадровия потенциал на гербаджиите.

От 20 и кусур години ревем, че съдебната система е корумпирана (разбирайте съдиите). На мен това с номинирането на съдии за КС започва да ми харесва. Предлагам на политическите партии да свършат нещо полезно - да продължат в същия дух едните да предлагат, а другите да вадят компромати и обратното, и така да се извъртят едно 50, 100 кандидатури или поне докато останат САМО съдии за които не могат да бъдат извадени мръсни неща. Е, реформата може да е милиционерска, но пък върши работа.

никак, ама никак не е морално точно Цветанов да се произнася относно имотни "негативи и дефицити"...Човек придобил за отрицателно време 6!!!! (шест!!!) апартамента ) с мъгляво обяснение за тъстове, тъщи и прочие измишльотини..Това,че услужлив съд не намери нищо нередно, не прави придобиването на имотите му законно...напротив-хвърля кал в/у съдебната система!

Ал

Уви, прави имотите му законни, тъй като не може да бъде съден 2 пъти за едно и също деяние.

Ще трябва май да внасяме отвън конституционен съдия. Предлагам от Китай от там ще е най-евтино в китай всичко е евтино и най-големите боклуци са по добри от нашта стока. Със сигурност и при конституционите съдии ще е така. Чудя се как не са се сетили досега ми то бяха едни мъки едни драми едни обянения измъчиха тез кандидати бере мамаму стара вместо да го оставят да си живеят живота. Ми няма бе . Читав съдия прокурор и адвокат няма. Да не говорим че по лошотия след банкера и застрахователя иде ред на адвоката(юриста) чак тогава след тях е оня рогатия дето обикаля казаните в преизподнята.

Що не издигнат кандидатурите на достойните магистрати от Кърджали-- Валентин Спасов, Тонка Балтова , Кирил Димов и др. та белким и на тях НАП им извърши проверка. Тия се изкъртиха 20 години от рушвети и уреждане на дела в съда и се спотайват сега някой да не им потърси сметка за това че разсипаха всичко в що може да се вярва- за пари , само за пари ...........

".....има достойни кандидати и добри професионалисти, които СДС могат да предложат". Съмнявам се дали ИЗОБЩО има такива в съдебната ни система!

Каква я мислехме, каква станя....Бай дъ уей, интересно ми е дали другаря Кабанамкойси ще излезе да си посипе главата с пепел...Щото май "лошите" депутати, дето ги изплющяха като в първична партийна организация през 1968 година, излязоха прави.... П.С.: Колеги, ни най-малко съм седесар, но когато става въпрос за достойно поведение, каквото безсъмнено имаха поредните отлюспени, то същото трябва да бъде адмирирано!! С интерес очаквам поредната серия от риалитито "България избира конституционен съдия":) :)!!

... "няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити"...Грешката която е с негативи и дефицити се подвизава като зам.-шеф на Апелативната спецпрокуратура... Грешката с негативи и дефицити е Галя Гугушева, зам.-шеф на Апелативната спецпрокуратура И РЕШАВА И СЪСИПВА ЧОВЕШКИ СЪДБИ

До Тиквите и другите зеленчуци в Парламетнта и изп. власт: Изберете мен! Нямам нищо! Е, няма да Ви е ясно, чии интереси ще защитавам - Вашите или на Народа... но поне няма да Ви се смеят в цяла Европа!

Та нали миналата седмица подкрепяха с две ръце кандидатурата на СДС.Като фурнаджииски лопати са - вчера "ДА", днес "НЕ". И новият кандидат пак да е от СДС, явно този брак по сметка е многа важен за ГЕРБ за предстоящите избори.

Ей, този ми е втръснал да повтаря едни и същи клишета"В тази посока", "Политическа партия ГЕРБ", "Европейски цеинности"!!! И ти си корумпиран отвсякъде, но още стоиш там и ни поучаваш!! Досега, за 22 години демокрация, по-прости, по-задръстени, по-отвратителни и по крадливи и безскрупулни от гербаджиите няма!!!

Тогава защо ни избрахте,бе ,гражданино? Или,може би за нас са гласували само селяните? Мислете и внимавайте на следващите избори.

Че кой ли пък Ви е "избрал"? Или рефрена от песента е най-близо до истината: - "Кой, кой ще ни каже?"... -(

Склонна съм да наричам мнимото СДС, т.е. новото СДС- СДС"Бр.Маркови". Защото, доскроро, все пак в него се намираха и честни хора, когато това СДС беше в "Синята коалциция". Новото СДС е сътрудници на ДС(СДС)

Напълно ясно е на всички че честен съдия или прокурор в България не може да се намери.Нали заради тях не ни пускат при нормалните страни в Европа.Даже някои казват че и от Европа щели да ни изключват.Не е ли странно че след скандала с Марковска от СДС трябваше да проявят поне малко повече предпазливост.Но аз мисля че те вече имат доказано извратено чувство за честност.Комбинат за милиарди кой нормален човек ще го продаде за 1 лев.Списъка е много дълъг и нека всеки си го допълни.Но върха на наглоста е че тия хора вместо да са в затвора за дълго сега се опитват да ни дават акъл.И да ни пробутват на такъв висок и отговорен пост елементари провинциалистки при това крадливи и нечестни.Майко мила.Магистрат с офшорни фирми.И майки крупни бизнесмени и инвеститори.Втори по света няма като нас.

Тя не е ли най доброто което имаме??

Интересно е кои ТОЧНО хора са за затвора? Луканов(Бог да го прости), Беров, Доган, Жан Виденов, Симеон, Станишев или...Щото някои говорят гороломно и напосоки, сякаш не виждат и не разбират, че Кабаиванов е представител на поне 80-85% от червените, съставящи ръководствата на СДС в центъра и по места.

Коментари - ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за КС | Днес.dir.bg

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за КС

ГЕРБ няма да подкрепи номинацията на Галя Гугушева за конституционен съдия заради сигналите срещу нея. Срещу нея е постъпил трети сигнал.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за КС | Днес.dir.bg

Коментари

Жоро, много лесно ти унищожиха вярат ,ако си имал такава,на мене неуспяват въпреки ченгесарския плювалник който да отворили.Всички се пишат десни, щото нака им отърва и това замърсява идеити ,но някой държи посоката и това и Костов.

Ми ние сме от правилната страна,затова гушнахме бонусите и сега релаксираме."Отпускар"-това кодово име ли е?

Друга работа нямате ли си, та висите непрекъснато по форумите и давате "компетентни" мнения по всички въпроси и проблеми? Щатните драскачи от "Позитано" 20 ги разбирам, все пак това им е работата, но останалите? Ако по този начин уплътнявате работното си време, жалко и за вас и за фирмата. После да не хленчите, че не ви стигат парите!

Добро утро! Няма работа, за това си седим вкъщи гладни и на студено и пишем по форумите с надеждата нещо да се промени. Жалко, че чак сега си го разбрал, но пък от друга страна Премиера още не е чул сигурно, че 40% от младите хора в България нито учат нито работят. Това е резултат от талантливата политика и управление на ГЕРБ.

А, стига ве, гербаджиите!?Вий, тая женица Нагугушкова ли беше, не Нагугошкова, ай както и да е, на луда я направихте!?Подкрепяме я, няма да я подкрепяме!?Тука има, тука нема!?Вий сега, ще я накарате да си смени името на Нагъзушкова!?Гавраджии с гавраджии!

ЦвЦв испуска контрола напоследък и започва да нервничи...

Невъзможно е да се намери чист кандидат! Най-добре е за тези съдии да гласува народа. Конституционният съд трябва да е надпартиен и там политиците не би трябвао да си пъхат мръсните ръце!

Всички са мафиоти!

Ако няма поне един чист магистрат в България, внесете си отвън. Правим го българче и почва да ни оправя!

"Правим го българче и почва да.... краде" - Вероятно е по-правилно

Тази госпожа къде работи в момента и с какво се занимава? За там става ли?

айде сега да им конфискуват бабата на тия корумпета!

Смешниците пак се доказаха. "Борисов: Подкрепяме Гугушева, Костов няма да успее да върне БСП на власт,6 декември 2012." Ами или спрете да се изхвърляте неподготвени, или спрете да давате аванси на тия Каба-глупаци от СДС. И те като вас са гола вода с кадрите. Всичко им се е осрало през последните 20 години от ламтеж, лапаница, среднощни повръщания и осиране до шия.

Цирка е пълеееен

Цветанов май не осъзнава ,че е ръководител на силово м-во и трябва да е по-мълчалив по тези въпроси .Ама де акъл в милиционер нереформиран.

Айде сега да им конфискуват бабата на тия корумпета!

СК да излъчи отнова Екатерина Михайлова за конст.съдия компетентна,делова и достойна жена,освен това неопетнена.

голямо излагане пред унижения,беден и оскотял народ,вместо да ви гледаме ненаситната лакомия и наглост по-добре на всички КРИВОсъдещи да им бъдат проверени доходите и имотите.За никой не е тайна,че голяма част от тях имат по няколко имота из най-красивите европейски курорти,по няколко апартамента и супер скъпи автомобили и понеже нашият "многоуважаван"примиер постоянно казва че няма пари,всичко незаконно придобито - за държавата.Да ама не,те коват законите и те наказват,но не когото трябва....нали знаете юрист,депутат,юрист........Отвращавам се само като чета

Не можах само да разбера, защо СДС трябва да предлага някоко? Къде е "матриала" на ГЕГБ бе????

Какво чудно има във всичко това? Та нали още след Началото на ПРЕХОДА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ БЕШЕ РЕФОРМИРАНА ...

аззз

ГОЛЯМ ТИНЯК В ТАЯ ДЪРЖАВА ВСИЧКИ СА ЗАТЪНАЛИ В ЛАЙНАТА ДО ШИЯТА, ТОВА Е НАСЛЕДСТВОТО НА КОМУНИЗМА И СОЦИАЛИЗМА......

Пичове, работата е ясна и няма какво да се чудите. В България очевидно няма магистрат, който да не се е забъркал в кацата с лайната.

Гугушева няма да бъде номинирана за конституционен съдия, а ще й се потърси ли отговорност, или ще се замаже всичко, както стана с Марковска??? Защо не им се конфискуват имотите и парите, придобити по незаконен начин??

В България има ли изобщо ПОНЕ ЕДИН ЧЕСТЕН съдия??? Очевидно търсенето е на игла в купа сено!

Вече се чудя дали изобщо има някой съвестен магистрат, или всички са гадни долни и корумпирани мърши

"По думите на Цветанов, решението е обсъдено и съгласувано с премиера и лидер на управляващата партия Бойко Борисов". Абе , ние, каква държава сме? Парламентарна, президетска, монархия, тоталитарна или мутренска?Не е ли парламента независима институция , не е ли съдебната система независима институция, че мутрите от правителството да кадруват и да определят решенията на парламента?Типично тоталитарно-мутренска държава.И си траем, траем, и се запасяваме с по-вече вазелин!

Един чист няма - това е истината за всички в политиката и сред високите постове.

За конституционен съдия ЩЕ БЪДЕ избран човек, издигнат от СДС. Другото ще означава заговор за убийството на СДС, с главен бенефициент кликата около Костов. И тъй като това не е полезно за България, няма да се допусне! Бог да пази и да живее България!

Лелееееее, колко со прост!!!!!!!

Извинявай за откровеността ми преди малко, ама не можах да се удържа! Та ако все още не си разбрал - заговорът за убийството на СДС успя напълно! Бъркаш, обаче, кой е бенефициент в този случай - казва се Бойко Борисов, единственият, който има наистина интерес да унищожи автентичното Дясно в България. Помисли още малко над казуса......

Това, че тази жена (разгеле) няма да стане член на КС стана ясно. Сега се надявам въпросната етична комисия към ВСС, да провери дали изобщо човек с такова съмнително финансово състояние е възможно изобщо да работи в съдебната система. Искренно се надявам и комисията, която проверява незаконно забогателите и данъчните да провери нея и цялото и семейство.

.....и Цветанов... и Цветанов....

Корумпирана държава. Корумпирана съдебна система.

Кой с вас (б.а. ГЕРБ) се зафане пишман че стане.

Другари, вашият идеолог другарят писател Стефан Цанев ви го каза в прав текст. Управляващ който е окупирал трите власти се нарича диктатор. Но той съвсем съзнателно не спомена че партията му която управлява, ако е от военни, е военна хунта. Честито ви другари. Те гърците веднъж се опариха затова сега избират само социалисти. Какво ли пък означава социална прослойка. Затова Орешарски го е казал, финансово стабилни,но докога. Аз пък казвам. Докато стигнем до кофичка кисело млеко на ден. Щастлива перспектива другари. Западните страни си връщат колониите. Интереси другари. Какво да се прави. А ние къде сме? Свраките окупираха градоведе защото и по полята няма какво да се яде.

Глупавите и озлобени на Костов и ДСБ,тартори ,мутрите Борисов и Цветанов съвсем се оср..а с Кабаидиота и крадливата,като тях Нагушена.

Смятам, че ако всеки кандидат за конституционен съдия се разледва, то ние изобщо няма да имаме такива! Не вярвам да има съдия с голям стаж, който да не е забъркан в някакви далавери. И ми е много чудно как минаха предишните кандидати, как така никой не им изрови компромати?!

Както навсякъде другаде, така и сред съдиите се намират и свестни хора. Въпросът е възможно ли е при сегашната ситуация, такъв човек да бъде посочен изобщо за член на КС, ВСС или главен прокурор.

Dobromir Dimitrow

Силно се надявам да има и свестни хора! Още повече, че и в съдебната власт имам не малко приятели и съученици. Но се съмнявам, че тези морални съдии са на високи постове и най-вероятно нямат необходимия опит, за да бъдат конституционни съдии.

Според мен са правили услуги на всички и няма недоволни :)

Dobromir Dimitrow

Най-вероятната причина! И следователно да не очакваме качество от тях.

В момента се предлагат партийни кандидатури... но не защото са членове на партията а азащото познават видни членове от дадена партия и тъй като явно не са се запознали в съда остава да се познават покрай бизнесът си.

Самият факт, че Цветанов си позволява да дава оценки за морала на някого е вече падение! А иначе, вече и на децета е ясно, че ГЕРБ са си намислили порадната Калинка и сега чакат сгоден момент та да я лансират за конституционен съдия на гърба на невзрачния Кабагайдов!

Много ми е интересно, тези съдии, срещу които излизат сигнали, едно, че не стават за конституционни такива, ама след това някой замисля ли се, аджеба, те досега какви са ги къдрили и какви блюстители на властта са били след като излизат сигнали за мащабни имоти, фирми, съмнителни машинации и т.н.? Тези хора за да стигнат до подобни мащаби на придобивки явно дъъъълги години са работили в нечий интерес.. или в интерес на различни хора по време на различни дела.. Аз питеам - те конституционни съдии няма да станат, но ще ги разследват ли?!?

Цялата тази смешна агония около избора на конституционене съдия означава само едно. Когато сменяме елитите, за да може българите да си поемат малко свеж въздух, освен политическия, икономическия и културния елити трябва да сменим и правния елит. Най-малкото защото се окзва, че е партийно обвързан , продажен и зависим.

Има места по света, където съдиите се избират не от политиците случайно и за малко озовали се във властта, а от избирателите. На истински избори.

Какъв ли съдия ще изберат избиратели, които 23 години с неистова упоритост, граничеща с МАЛОУМИЕ, вкарват във властта ДОКАЗАНИ КРАДЦИ-РЕЦИДИВИСТИ???

Толкова ли пък ГЕРБ, не можаха да се поровят из познатите си завършили школата в Симеоново и да намерят един конституционен съдия? Като няма от Симеоново, да опитат с някоя страшинска школа. Там ги учат как да пишат актове, а това има далечна връзка с правото , тоест, кандидатът би бил подходящ и приемлив за управляващите.

Че защо да оглеждат кадрите от Симеоново? Нали на пътната карта се появиха нови магистрали и естествено нови места за подбор на кадри, верни и предани на вожда и ГЕРБ.... :) Да са ни честити новите магистраладжии(ки)... :)

Питате се има ли съдии за тая работа - Мирослава Тодорова е идеален кандидат, няма съмнителни големи придобивки и единствения "негатив" е много спорен - първо излезе, че Цветанов излъга доста за нея и второ излезе, че едно от делата, които се прекратиха заради уволнението й е свързано със Софийски Имоти, т.е. може би има нещо общо със онази "семейна приятелка".

Гербаджиите зациклиха и се видя, как похода им за овладяване на съдебната ситема спря, поради невъзможността ми да намерят дори компромисни личности за целта. Не точните хора, а компромисните. Това е и илюстрация за кадровия потенциал на гербаджиите.

От 20 и кусур години ревем, че съдебната система е корумпирана (разбирайте съдиите). На мен това с номинирането на съдии за КС започва да ми харесва. Предлагам на политическите партии да свършат нещо полезно - да продължат в същия дух едните да предлагат, а другите да вадят компромати и обратното, и така да се извъртят едно 50, 100 кандидатури или поне докато останат САМО съдии за които не могат да бъдат извадени мръсни неща. Е, реформата може да е милиционерска, но пък върши работа.

никак, ама никак не е морално точно Цветанов да се произнася относно имотни "негативи и дефицити"...Човек придобил за отрицателно време 6!!!! (шест!!!) апартамента ) с мъгляво обяснение за тъстове, тъщи и прочие измишльотини..Това,че услужлив съд не намери нищо нередно, не прави придобиването на имотите му законно...напротив-хвърля кал в/у съдебната система!

Ал

Уви, прави имотите му законни, тъй като не може да бъде съден 2 пъти за едно и също деяние.

Ще трябва май да внасяме отвън конституционен съдия. Предлагам от Китай от там ще е най-евтино в китай всичко е евтино и най-големите боклуци са по добри от нашта стока. Със сигурност и при конституционите съдии ще е така. Чудя се как не са се сетили досега ми то бяха едни мъки едни драми едни обянения измъчиха тез кандидати бере мамаму стара вместо да го оставят да си живеят живота. Ми няма бе . Читав съдия прокурор и адвокат няма. Да не говорим че по лошотия след банкера и застрахователя иде ред на адвоката(юриста) чак тогава след тях е оня рогатия дето обикаля казаните в преизподнята.

Що не издигнат кандидатурите на достойните магистрати от Кърджали-- Валентин Спасов, Тонка Балтова , Кирил Димов и др. та белким и на тях НАП им извърши проверка. Тия се изкъртиха 20 години от рушвети и уреждане на дела в съда и се спотайват сега някой да не им потърси сметка за това че разсипаха всичко в що може да се вярва- за пари , само за пари ...........

".....има достойни кандидати и добри професионалисти, които СДС могат да предложат". Съмнявам се дали ИЗОБЩО има такива в съдебната ни система!

Каква я мислехме, каква станя....Бай дъ уей, интересно ми е дали другаря Кабанамкойси ще излезе да си посипе главата с пепел...Щото май "лошите" депутати, дето ги изплющяха като в първична партийна организация през 1968 година, излязоха прави.... П.С.: Колеги, ни най-малко съм седесар, но когато става въпрос за достойно поведение, каквото безсъмнено имаха поредните отлюспени, то същото трябва да бъде адмирирано!! С интерес очаквам поредната серия от риалитито "България избира конституционен съдия":) :)!!

... "няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити"...Грешката която е с негативи и дефицити се подвизава като зам.-шеф на Апелативната спецпрокуратура... Грешката с негативи и дефицити е Галя Гугушева, зам.-шеф на Апелативната спецпрокуратура И РЕШАВА И СЪСИПВА ЧОВЕШКИ СЪДБИ

До Тиквите и другите зеленчуци в Парламетнта и изп. власт: Изберете мен! Нямам нищо! Е, няма да Ви е ясно, чии интереси ще защитавам - Вашите или на Народа... но поне няма да Ви се смеят в цяла Европа!

Та нали миналата седмица подкрепяха с две ръце кандидатурата на СДС.Като фурнаджииски лопати са - вчера "ДА", днес "НЕ". И новият кандидат пак да е от СДС, явно този брак по сметка е многа важен за ГЕРБ за предстоящите избори.

Ей, този ми е втръснал да повтаря едни и същи клишета"В тази посока", "Политическа партия ГЕРБ", "Европейски цеинности"!!! И ти си корумпиран отвсякъде, но още стоиш там и ни поучаваш!! Досега, за 22 години демокрация, по-прости, по-задръстени, по-отвратителни и по крадливи и безскрупулни от гербаджиите няма!!!

Тогава защо ни избрахте,бе ,гражданино? Или,може би за нас са гласували само селяните? Мислете и внимавайте на следващите избори.

Че кой ли пък Ви е "избрал"? Или рефрена от песента е най-близо до истината: - "Кой, кой ще ни каже?"... -(

Склонна съм да наричам мнимото СДС, т.е. новото СДС- СДС"Бр.Маркови". Защото, доскроро, все пак в него се намираха и честни хора, когато това СДС беше в "Синята коалциция". Новото СДС е сътрудници на ДС(СДС)

Напълно ясно е на всички че честен съдия или прокурор в България не може да се намери.Нали заради тях не ни пускат при нормалните страни в Европа.Даже някои казват че и от Европа щели да ни изключват.Не е ли странно че след скандала с Марковска от СДС трябваше да проявят поне малко повече предпазливост.Но аз мисля че те вече имат доказано извратено чувство за честност.Комбинат за милиарди кой нормален човек ще го продаде за 1 лев.Списъка е много дълъг и нека всеки си го допълни.Но върха на наглоста е че тия хора вместо да са в затвора за дълго сега се опитват да ни дават акъл.И да ни пробутват на такъв висок и отговорен пост елементари провинциалистки при това крадливи и нечестни.Майко мила.Магистрат с офшорни фирми.И майки крупни бизнесмени и инвеститори.Втори по света няма като нас.

Тя не е ли най доброто което имаме??

Интересно е кои ТОЧНО хора са за затвора? Луканов(Бог да го прости), Беров, Доган, Жан Виденов, Симеон, Станишев или...Щото някои говорят гороломно и напосоки, сякаш не виждат и не разбират, че Кабаиванов е представител на поне 80-85% от червените, съставящи ръководствата на СДС в центъра и по места.