Кадир проговори - варненец го държал в гръцки плен

Българинът, който в началото на август беше върнат от Гърция отслабнал с 30 кг и със съмнения, че е бил държан гладен месеци наред, проговори за първи път и призна името на мъчителя си.

Обратно в новината

Коментари - Кадир проговори - варненец го държал в гръцки плен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по БТВ даваха репортаж за ромите,от Ветово,които говорят турски и измамите,които въртят в България,Румъния,Гърция.Явно че този ром с турско име,както има и ром Иван Петров е измъчил човека,които макар и доста ограничен умствено е турчин.Става явно,че ромите действат и срещу българи и срещу турци.Въпрос--кой има интерес от неконтрулируемото им възпроизводство, и обща безнаказаност-включваща -гавра със собствените им деца-изоставяне,научаване и принуждаване на просия и проституция и кражби.На неплащане на нищо ,а щедро ползване на всичко,на ненаказани криминални престъпления.Защо и кой има интерес от това.Явно е едно ромите са други хора.

Hе беше реване срещу гърците и клетви не беше чудо оказа се, че цялата работа е циганска... то и държавата ни е такава циганско-турска и манталитета същия.

Хайде сега в затвора: и Салих, и гръцките му съучастници! Понеже щом гръцката страна лъже и отрича Кадир да е бил държан в плен и морен от глад, значи и гръцките власти са в далаверата. Съответно - съд за Гърция, че е малтретирала/участвала в малтретирането на наш гражданин. Етносът на човека няма значение - никой няма право да постъпва така с български гражданин! Цветанов първо да пипне тоя Салих и да го опандизи. А паралелно с това - да се разправя с гърците - да видим кой кум и кой сват и кой - на булката брат.

Пропусна, че социалистическата държава не бълваше такава мизерия, простотия, деинтеграция и профанизация, толкова, колкото го може капиталистическата. "Комунистите" заклаха тази здрава, млечна крава, защото се превърнаха в капиталисти и ритнаха под масата демокрацията.

Салих издевателствал над Кадир на Гръцка територия. А гръцкият работодател, който е разчитал на тези работници, къде е бил през това време и кой му е пасял овцете, докато тези са били затворени? Друг въпрос е, че тези хора нито знаят български, нито българските закони, нито българското правосъдие има достъп до тях. Те си имат свои автономни общности и правила, майчин език, право на самоопределяне и религия, свои национални герои и бейове. А новинарите, като са казали А да кажат и Б - пострадалият свидетел на престъплението, има ли осигурена охрана в социалния център в Симитли? Да не докарат на човека някой "инфаркт"!

Обръщам се към журналиста, който е писал това. Само сензацията ли Ви интересува? Не разбирате ли че публикувайки това, поставяте в опасност живота на този чивек и всички останали, които са или са били в плен. Мислите ли че някой който иска незаконни рекети и държи вързан и без храна друг човек не е способен да заличи следите си по всякакъв начин? Защо трябва да публикувате името на престъпника? За да могат съочастниците му, които все още не са разбрали да укрият доказателства и после да ги пуснат по липса на доказателства?

Ето тук е ролята на ДПС да помогне на човека да разкрият престъплението

Ти пък, ДПС. Че тоя мехмеджелли или както и да се казва най-вероятно е местен активист. Електората на ДПС е държан в страшна мизерия и робство чрез несъществуващи дългове, но на кой му дреме.

ем нали казват че доган се грижел за тях.....или само избира младите им кадъни ;)

добре де, а на никого ли не мина през ума, че докато се разбере истината (за която доста хора се досещахме - че си е наша работа) ние се нахвърлихме срещу гърците, някои ги кълняха даже, да не говорим, че може да стане международен скандал..... в крайна сметка, гърците не са виновни, че са си опекли работата, докато ние стоим като овце, блеем по форумите, кълнем като баби и чакаме дедо ни иван пак да дойде и да ни освободи......от кого ли този път..... иначе, моля за извинение за сарказма си в по-долния си коментар.

та нали гръцките власти върнаха човека и на носилка го предадоха в България. Та нали пак те продължават да твърдят дори чрез посолството си, че човекът бил лекуван почти месец в тяхна болница след катастрофа. А мястото, където е бил заключен, заедно с още други такива нещастници, нима не се намира на гръцка територия? Тази сграда във всеки случай не е собственост на български гражданин. Този, който е "осигурил" тази работа в Гърция, не е действал сам, а в съучастие с гръцки гражданин, така наречен работодател.

КРЕТЕН!!!!!!!!!!!

Не мога да разбера, защо трябва да търсим и най-малкия повод, за да сеем етническа омраза. Доколкото чета в статията, човекът (който е български турчин) е държан в плен в Гърция от друг български турчин - от Варна. Защо трябва това да повод да противопоставяме българите на гърците, турците, помаците и т.н. Отървал се е човекът и слава Богу....

Дано си е взел поука, но по умен и по богат няма да стане. Дано поне си изплати задълженията към докторите (здравната каса), че от нашия гръб го свестиха. Вече никой не лекува даром, а да не говорим за друго! Тук работа може и да няма, но робовладелци колкото щеш ! Наближава сезона на самоубийствата. Още няколко такива статии и следващата стъпка е направена. Успех на драскачите.

ТАКОВА ПОНЯТИЕ КАТО БЪЛГАРСКИ ТУРЧИН НЕ СЪЩЕСТВУВА.

защо......защото сме комплексари, затова.

Това че, съчувстваме на пострадалия и търсим и назоваваме причините за нещастието ли наричаш етническа омраза? Е, дай да ръкопляскаме на всеки неграмотник или мародер и измамник , само за да не се почувства мразен, понеже е с турско име! Както казва Nephrite, някои се тресат от комплекси и мисълта им се изкривява.

България винаги, от самото си създаване, е била мултиетническа и много толерантна в това отношение държава. Ето какво казва Нобеловият лауреат Елиас Канети: "Русчук беше чудесен град и ако кажа, че той беше в България, давам непълна представа за него, тъй като там живееха хора от най-различен произход и само за един ден можеха да се чуят седем или осем езика... Всичко, което преживях по-късно, вече се бе случило в Русчук".

А каква е според теб работата на външно министерство и в частност - посолство, консулство и подобни? Ако това беше гражданин на друга държава, дали нямаше да реагират? И да, това е български гражданин от турски етнос.

Като се замисля по въпроса Кой му е виновен..Идват ми на ум мнооого имена.А с една дума управляващи, може би, които съсипаха селското стопанство, поощряват строителство на молове, продадоха работещи държавни предприятия за стотинки и ликвидираха икономика на България.За да стигне човек до там...Вярвам, че ако беше си намерил работа за 400-500 лева в селото си, нямаше да тръгне за никъде.Така че пожелавам ти да не усетиш такава мизерия, когато си готов и в Антарктида да отидеш, само да не умреш от глад и болести.Замисли се.Друго си е да живееш на гърба на мама и тати

Ти си по-скоро мизантроп, а не филантроп.

Ти си отчайващо прост.

Аз мисля, че този човек първо трябва да се възстанови, да се разпита и да се разследва случая. Тук нещо не е съвсем наред.

Съчувствам на този човек, за мъките, които е преживял в Гърция. Но продължавам да твърдя, че той не е никакъв българин, а български гражданин по народност ТУРЧИН. Стига с тези българи крадци, мафиоти, българки проститутки. Да, те са български граждани, но в основната си част са цигани и турци.

Ей форумите са се наводнили от хуманисти. Значи в милата ни родина е пълно с бедстващи и мизерстващи българи които едвам свързват двата края и са живи скелети живеещи по родните си места. Обаче понеже някой писал и казал по медиите за тоя Кадир ли е Мадир ли е който незнам какъв българин е (сигурно нито знае български нито плаща някакви данъци в БГ), заминал да си търси късмета в чужбина и най-вероятно ако изобщо някой го е задържал или изтезавал това със сигурност не са гърци! По-вероятно е да са турци или шиптъри а дори родни българи. Но веднага изпълзяват някакви ентусиасти които да го оплакват (без изобщо някой да знае какво му се е случило) и да хранят византийците. Да не би някой насила да го е завлякъл в Гърция тоя турски цървул? Да си беше седял на село да пасе българските овце - нямаше да пише никой за него.

Напълно споделям казаното, тоя мангал ще предизвика дипломатически скандал. Цялата работа излезе циганска, ама тия селски тикви български, не увират въпреки, че паразитите смучат нашата кръв. Откъде се пръкнаха толкова хуманисти да ги защитават не знам? Народ с циганско-турско-чифутско-селски манталитет. Срам ме е да се нарека българка.

Говори български ли???Та той и това не може.Който говори английски да не би да е американец??? Олеее, че си малоумен. Това са малоумни като теб , със степен на олигофрения...като не могат и да говорят да си стоят на гъза у дома!

колко данъци е платил този 'българин' на българската държава, и може ли да си напише трите имена на български без грешка?

АФЕРИМ КИКО! МАШАЛЛА!

Съжалявам, че ще съм малко нецензурен, ама да е.... тая гръцка сган !!!

Абе вие нормални ли сте бе?! Какво значени има етноса му и дали е умен или тъп?! Горкичкия човек, колко ли време се е мъчил! Що не се замислите как се става 30 кила! А българската държава къде е? Щото не знам скоро да е помогнала за по-сложен казус от развод в Македония!

еи, халба, да вземеш да четеш повече, не е станал з0 кила а е свалил з0 кила ;) а инуче си прав затова, бг дурявата само смуче от обикновенните граждани и не се грижи за тях. виж за големите фирми като лукоил и топлофикация еон... ;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей, ойко, чети ти повече, и не се хващай за неволната ми грешка защото като са го докарали е тежал 45 кг - голяма разлика, няма що. А иначе и ти си прав.

Едната полемика е, че в България никой не е длъжен да плаща на шефовете си, че са му дали работа. А това, че шефовете са измъчвали хората заради пари е престъпление. Втората полемика е създадена от редакторите - в случай, че не са наясно, като какъв се самоопределя един Кадир, трябва да пишат "нашенец", а не българин! Третата полемика е, как ще постъпи държавата в този случай с малтретирания нашенец Кадир и с шестимата български моряци, които още са в Гърция?

Какви са тия коментари бе хора. Става дума не за турци, арменци, или малоуми. Става дума за това,че човешко същество е изтезавано от човекоподобни. Някой коментари май са направени точно от такива подобия на хора.

вчера се запознах с двама гърци от Ксанти единия Шабан другия Рамадан идваха при мен да купуват жито не можеха да говорят турски но на Български добре се справяха

Заради бизнеса са научили ... Ако трябва и наше гражданство ще вземат,но ...

Български е майчиният им език (нищо че те го наричат "помацки"). Турци ги водят, защото това е била официалната политика на Гърция преди години.

Тази част от Родопите, която се намира в Гърция, е населена с българи мюсулмани, които ГОВОРЯТ РОДОПСКИ ДИАЛЕКТ. Останали са в Гърция благодарение на волята на западните "демокрации", които като хиени късаха от месата на България и прокараха границите така, че България навсякъде да граничи с българи. /Тези същите "демократи", на които сега се слагаме, кланяме и слугуваме, на много места прокараха границите така, че те минаваха през населени места, даже през дворове, гробищата, нивите и други имоти оставаха в другата държава - има много такива случаи на западната и северната граници/. Границата между Бг и Гърция беше напълно затворена, за стотина години даже роднинските връзки между хората от двете страни на границата са загубени. Гърция през целия този период е провеждала асимилаторска политика по отношение на това население, като не го е признавала никога за българско /или каквото и да е друго/. Измислиха теорията за помашкия език, а българите-мюсулмани бяха наричани северни гърци, планински гърци и други подобни.

Бе докога ще ни занимават с този умствено недоразвит индивид. Малоумен е, затова някакви гадове в Гърция са се изгаврили с него. Обаче оттук нататък - страх го било да говори, ми да му лепнат укривателство на престъпници или там квото измислят прокурорите и да приключват.

Абе, глупак! Не те ли е срам да пишеш подобни неща?!? "Византийците", кото се гаврят с нашите хора трябва да бъдат смазани - по съдебенпът или, коо няма правосъдие, дори физически, за да им дойде акълът в главата! Ама и ти явно си от онези "мишки", които си треперят за топлото местенце и не смеят да вдигнат глас и срещу нашите нови поробители... Само със злоба си го изкарваш на себеподоните!

Аз, казах ли ви, че здравеопазването ни не е наред, след като има хора, като "внесен", опа "бесен", които все още не са насилствено лекувани!!!!

Той може и да е прост човек, може дори да е малоумен в това състояние, но останалите четирима които са били с него и те ли са малоумни? Или единствения нормален е бил, който ги е вързал? Става дума за престъпение, независимо кой е жертвата. И трябва да се хване престъпника. Като е от Варна да го пратят във затвора във Варна.

Няма значение дали е българин или турчин,никой не заслужава да се отнасят с него по този варварски начин само защото е беден и е тръгнал да си търси прехраната.

И аз мисля така, нищо че е турчин това си е нечовешко просто.

ПОдкрепям.

Българин, та българин. СТИГА. Той е български гражданин, но по народност е турчин. Журналята, поне това научете. Вземете пример от преброяването. В България българските граждани по народност са българи, турци, арменци, евреи, цигани /ром е друго - алкохолна напитка/... Не може да се пише българинът Моше Кацаф или българинът Гарабед Оникян.

По какво ги познаваш тези "самоопределили се" турци, арменци, цигани? Роден в България, израснал в България, учил в България, домът му е в България, а той някакъв си. Ако пледираш, че езикът е определящ, в Русия живеят хора, говорещи език от тюркската езикова група, мюсюлмани, но твърдят че са българи.

ами тоъ и хан аспарух е бил от търкска езикова група. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И за мен е без значение циганин ли е,турчин ли е, евреин ли е ! Се са ми от по тъмно зелените !

Много е неприятно това с нещастния човек, но държавата ни е толкова ужасна, че хората тръгват някъде и си мислят, че ще успеят. Жалко, че сме толкова обезверени всички .........

Не знам какво се кахърите толкова. В болниците в Гърция не осигуряват храна. Трябва ти да намираш средства. Той с тази заплата откъде да намери средства. Трябвало е някой да се грижи за неговото изхранване, а такъв не е имало. Затова е станал живи мощи. При такова изтощение може да започнеш да халюцинираш и да ти се привижда какво ли не. Не вземайте признанията му като чиста монета.

Не са го лекували (няма следи от никакви интервенции), не са го хранили! Ами тогава за какво е бил в болница в Гърция?

Не искам тези с турските имена да ги приравнявате с българи. Пишете български турчин , но не и българин!!!! Най-пълната "българка" пак е туркиня.....писна ми

Съчувствам му чисто човешки, но си оставам на мнението от първия ден, че човек трябва все пак да прави някакви усилия и да учи езици, дори само в разговорен вариант, да разбира къде отива и какво прави, с кого и за какво. Той не знае нито български, нито гръцки, кой знае какъв турски говори, а тръгнал в чужбина и попаднал в беда - би било чудно, ако не беше попаднал в беда, а в нещо друго. Просто така не става, не е дете, човек трябва да носи отговорност, не може да разчита на нещо си ...

Инна, слизала ли си из прекрасните Родопи, ходила ли си до Делиормана? Абдикиралата ни държава направи така, че хората там буквално да загниват - в интелектуален, родов и в чисто физически аспект под шапката на т.нар "права и свободи"... Допуснахме геноцид и експлоатация, с който никакъв "възродителен процес" не може и да се сравни! Тези иначе великолепни и трудолюбиви хора, просто ги смачкват уж "радетелите" за тях... Докараха им ходжи - араби, които ги учат ЕДИНСТВЕНО да учат на АРАБСКИ да повтарят без да разбират нищо сурите от Корана! И така тези, които си се определяха като българи, независимо от всичко, постепенно се превърнаха в оскотели от немотия послушни "турци"...

Няколко лениви гърка успели да задържат и вземат страха на шест български лъва, всеки от които се е спасявал поединично като един истински мъж..... Дано някой не реши да ни обяви война. Добре де, стана ясно, че горкият човек не говори добре дори български. Как тогава е успял да се разбере с гърците (след като е явно малко глупав), да уточни условията на плащане, че да успее и да ги преобърне в бг лева (ако информацията е вярна)? Май ще се окаже, че като всяка хубава работа и тази е българска. Иначе, много ми е жал за набора, ама може ли на 34 г. да се оставиш така......да те затварят, да те връзват?!

може и от наши бандити да е държан,а сам и почти сигурен.

точно!

а браво и аз това казах *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Българинът, който в началото на август беше върнат от Гърция"... Алооооооо, какъв българин е въпросният КАДИР МЕХМЕД?! Вие разлика между "българин" и "български гражданин" от турски произход правите ли?!!

Българин е, българин - мюсюлманин. Не бива да наливаме вода в мелницта на тия дето вече 21 години шетат из Родопите и подготвят косовския сценарий. Ние сами отритваме бедните си и отрудени братя- мюсюлмани в ръцете на тези ислямисти, които им промиват мозъците, че са турци. Недейте сами да пълните с барут бурето на което седите, защото има хора, които само чакат да запалят фитила.

Я отиди и лично го попитай, какъв се чуства - българин мюсулманин или турчин мюсулманин с БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО?! Аз ти гарантирам, че ще ти каже, че е второто!!! Не мога да разбера, ти защо продължаваш да го асимилираш и насила да го наричаш българин?!! Българин съм аз примерно, а въпросният е ТУРЧИН с българско гражданство!!!

Човек какво да им говориш. Не виждаш ли какво е средното ниво из коментарите на дир.бг. Сами се заковаваме, но те не го разбират.