Коментари - Саркози иска Турция да преразгледа историята си | Днес.dir.bg

Саркози иска Турция да преразгледа историята си

Френският президент Никола Саркози призова Турция да признае отговорността си за "арменския геноцид" от 1915 г., като преразгледа своята история, предаде АФП, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Саркози иска Турция да преразгледа историята си | Днес.dir.bg

Коментари

Отказвам се вече от исляма, ставам будистка, като Стив Джоб, защото будизма е най-висшата религия. И не искам вече никаква Турция, тук си ми е добре в БГ, ИМАМ СИ ВСИЧКО!

Браво на Саркози, единствения далновиден съвременен европейски политик.

Не веднъж в тоя форум срещам мнения, внушаващи, че кирлива Европа е загубена без цъфнала, та вързала Турция. Фючър, Тренд и Делта, и Мелиха... Турколизци и българомразци. Какво правят в тоя форум? Да си вонят на сапун от овча лой, да си затъват в Анадолата, боледувайки от тропически болести и мръсотия. Кой ги е викал между нас, щом в Турция е толкова хубаво? Не само че Османската империя няма да се възстанови, но и наследницата и Турция ще признае геноцида над балканските народи. И ще плаща! Щом Русия може да плаща дълговете на СССР, значи и Турция може да плаща счупените грънци на Османската империя.

Истината за кланетата над българи и арменци в рамките на Османската империя е държавна политика на геноцид! Българите и арменците (както и част от сирийците) са били най-работоспособното и проспериращо малцинство в империята. Те са се занимавали главно с търговия, занаятчийство, доходно земеделие и животновъдство (българите) и повечето от производството на стоки за потребление, докато турците (мюсюлманите) са служели в армията или в управлението на империята. Мнозинството от турците са живяли в много по-голяма мизерия (те не са земеделци и животновъди) от българите и арменците! Това е насадило у тях завист, злоба и ненавист, подклаждана от верска непримиримост! Батачани са били изклани от помаците от Нова махала от злоба и алчност, защото са били най-знатните и богати фамилии в региона! Арменците също!

божеее колко компетентен отговор като фактура от ток:))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отдавна християнската цивилизация отчита рязко отстъпление в редица основни жизнено важни за нейното просъществуване позиции. Католическите свещенници занимаващи се с педофилия, нанесоха тежък удар и компрометираха християнството, милиони християни се вляха в редиците на атеистите, значителна част предпочетоха будизма и исляма. Не дава резултат и борбата срещу наркоманията, алкохолизма, проституцията. Последствията са СПИН, хепатит, цироза и други животопогубващи болести. СПИН най-бързо се разпространява в източна Европа, наркоманията също. Паралелно се създават по малко семейства, раждат се още по малко деца. В резултат рязко остарява, намалява и изчезва християнското население, а в същото време населението на земята се увеличава бързо, скоро ще надмине 7 млрд. Средната възраст в нехристиянските страни е под и около 25 години, а при християните е значително над 40 години със съответните свои отрицателни последствия. Затова много разумни хора стават атеисти, мюсюлмани и будисти като починалия оня ден създател на Епъл мултимилиардер Стив Джобс.

FUTURE=TREND = DELTA = what else? Стига, омръзна ни да говориш едно и също. Слабограмотен в главата.Нима всичко това го няма и в ислямската цивилизация? Има го и как- но там са все авторитарни и недемократични режима, с подвластни медии, които факти не изнасят . Същото беше при социализма у нас.. Ареее , разкарай се

За каква демокрация пък може да се говори у вас, допреди 20-ина години строг тоталитарен режим, преди това монархия, преди това пък робство. Докато ние сме от 1923 година напълно демократични. Разкарай се ти, айдееее марш в своя си идиотски, отблъскващ сайт.

Християните са отговорни персони към поколенията, раждат малко деца, грижат се за тяхното физическо и духовно здраве и затова живеят дълго. Обратно - нискокултурните тълпи /цигани, турци, виетнамци, албанци и пр./ се плодят като зайци, лишени от комфорт, интелект и висше битие...и в крайна сметка се явяват като ненужна биологична скрап...Затова ще се наложи в бъдеще да се обособят две групи: homo intelektualis и homo ferrus.

... разкоша в който живее днес българина, грижите за духовното му и физическо здраве, върховете в здравеопазването са ярко доказателство на казаното от вас.

Кой ти каза, че християните раждат по-малко деца?! В Англия католиците и протестантите, а и всички останали емигранти раждат по много деца 4, 5, 6 и повече! Дори техният предишен Министър председател Тони Блеър имаше 4 деца! И у нас е било така: напр. дядо ми по бащина линия е имал 6 деца, всичките са се изучили и създали многодетни семейства! Ние сме три деца - всички сме с висше образование, като баща ми е академик, а сестра ми - професор в СУ! Това да си отговорен към поколението не значи да имаш малко деца, а природна интелигентност, култура и възпитание, придобити от семейната среда! Не като сегашните разпасани "семейства" между футболист и цицеста фолкпевачка или Шашка Васева и "бизнесмен"!

Стив Джобс е станал поклонник на будизма, защото това е читава религия, но я прочети какво му е мнението за исляма/най-закостенялата религия/...Ще останеш сащисан!!!

Аркадаши, коментарите ви само доказват от каква семка сте се пръкнали - най-некачествената измежду народите. Знам, че боли да съзнаваш този факт, но вместо да се опитате да се държите поне малко по-цивилизовано вие не оставяте съмнение за нарицателния свимъл , в който се употребява думата "турчин". Нямате и една личност , която да дава пример от общочовешко значение. Вижте какво е казал Петър Дънов за турците. Колкото и да се напъвате и да мърсите пейзажа, толкова повече отивате в миналото. П.С. Османската империя дължи е процъфтявала някога единствено на факта, че е била управлявана (зад кулисите) от евреите. Научете си историята: Кой е Кемал А. , кои са младотурците и кой стои зад техния преврат и целта за установяване на "светска" Турция.

... бедата е там че в продължение на дълги векове турците са владели големи региони заселени с християни, и те сега в знак на примитивно отмъщение използват нещастните арменци в разни измислени геноциди. В същото време категорично отказват да се изучат събитията по съществуващите документи знаейки че ще бъдат компрометирани. Християните да признаят геноцида над 30 милиона индианци в Америка, над 30 милиона негри-роби, и 3 милиона австралийски аборигени, да им върнат териториите, да им изплатят компенсациите и тогава турците ще се позамислят по арменския въпрос.

...

Мда и българите са направили грешка трябвало е всичко с фес под ножа навреме за да не ви слушаме дебилните изблици днес.

Нецо трябва да е галено от неандерталец. И как да са повече арменците сега, след като сте ги изтрепали, а каквото е останало се е разпиляло по света. Кретен, а дано ви изпържат евреите накрая.

Модераторът от Дир! Този постинг насажда етническа омраза. Дори не сте си дали зор да го изтиете.

ганю научи се да пишеш на български

Педя човек - лакът уста!

Стига сте дуднали за Сюлейман паша че бил французин, бил евреин, бил не знам си какъв... Баща му, Мехмед Халет ефенди, е бивш еничарски ага. Самият Сюлейман е роден в Истанбул. Единственото което има общо с Франция е че учил в Сорбоната. има един Сюлейман, турски паша, който е френски евреин (Жозеф (Йосиф) Антелм Севе), роден в Лион през 1788 г., офицер от армията на Наполеон, който приема исляма някъде в началото на 19 век и служи в Египет (който по това време поне формално е част от Османската империя), помагайки на местната армия да се преустрои по европейски образец. Той няма нищо общо с българската история. Палача на Стара Загора, роден 1838 си е потомък на еничарин, както и много други главорези.

Възстановяването на Османската империя е икономическа и политическа смърт за България. Да не повтаряме историческите си грешки от преди 600 години, а да изградим силни стратегически отношения с противниците на Османската идея - Франция, Германия, Гърция, Кипър, Израел, Сърбия, Армения, Грузия, петролните монархии от Залива.... Само заедно ще сме силни, поотделно - под ятагана.

... на империята в предишните и граници е неминуемо, защото това е историческият икономически регион, който обеспечава благоденствието на местното население. Това подчертава и гръцкият професор Димитрис Кицикис, в противен случай региона ще замира под непреодолими кризи, бедност и нищета.

Едно е да установиш добри икономически връзки в района, включително и с Турция - в това няма нищо. Съвсем друго е да допуснем политическо доминиране на мюсюлманска Турция в региона - на това трябва да се противопоставяме със зъби и нокти.

Интересно ми е, съфорумци като Мелиха и други известни тучеещи се. Засипват ни с информация, каква "славна" история имала Османската империя и колко души са изклали и нае..ли, и когато някой каже за геноцида на Арменците, скачат като ущипани моми "как ? ние не, ние сме миролюбиви" :))) ех че сте ми плоски. Това е все едно Германия да отрича за поведението си през 2рата световна война.

В те времена правото е било на страната на ятагана, не се ли подчиняваш отсичат ти главата, а пък ако не ти стигат силиците не се надигаш и това е, тъкмо там са сгрешили арменците и били наказани, а днес плачат и се оплакват като деца насам натам и накрая ще пият една студена вода. Нещастници, даже словото геноцид не е съществувало допреди 50-60 години.

Мелиха,Мелиха,колко много фанатично сте заблудени.

Браво на Саркози! Трябва и други европейси политици да го подкрепят. Търция е змия която не трябва да се пуска в пазвата на ЕС!

Готин пич е Сракози-то. Нищо че е дребен. И може би страда от Наполеонов комплекс. Геноцод на Турция спрямо раменците е имало и това еисторически факт. И сега близо 100 години след това е глупаво да се отрича че са избити над 1,5 млн арменци, а още толкова (ако не и повече) са били третирани като роби. В България ние най-добре знаем това - доста арменци са емигрирали у нас. И сега те са една от най-качествените прослойки на обществото. Те навсякъде са качествени хора и именно затова ги уважават. Франция направи кавото трябваше - призна един исторически факт. За разлика от родните дупедавци, дето се чудят как да угодят на Турция. Не стига че се легализира една абсолютно противоконституционна турска партия, не стига че дадоха на тази партие да ни управлява 4 години с премиер-комунде, но ние станахме за резил като не признахме геноцида към арменците. Геноцид, който 40 години преди това сме го изживяли и ние, българите. От същата тази Турция. Политиката никога не е било морално занимание. Но Саркози показа как трябва да се правят нещата.

Глупаво и жалко е да живееш с мрачното си робско минало и да не гледаш напред. Но такава е съдбата на малките мижави народи.

Събитията са по време на Първата св. война 1914-1918 г. Войните са естествен подбор за човечеството - измират слабите, наглите, подлите и непотребните, оцеляват силните, храбрите и достойните.

Мда баш през първата световна война е оцелял един хилав, недохранен, австрийски ефрейтор дето после е докарал втората световна

Процъфтяват спекуланти, черноборсазжий, мошеници, както и политицибизмамници.

През време на Първата световна война, когато България рамо до рамо воюва с Османската Империя срещу Антантата, жертвите са над 20 милиона. Изселени били около 300 хиляди арменци, за предателство, нападения срещу турски села, сътрудничество с врага, и то по настояване на Германия. На война като на война, оцелява по силният.

Никога не е било "рамо до рамо" с вас по обясними причини. България е избрала грешната страна през Първата световна и като следствие преживява първата си национална катастрофа. Но сме побеждавали и французи и англичани, които като хора на честта, не диваци като вас, са признавали силата на българската армия, дори когато България е загубила войната. Справка: Ген. Майлс за ген. Вл. Вазов по повод сраженията при Дойран. А нещо да кажеш за "непревземаемия" Одрин през 1912?

... е къде е днес Одрин питам аз и защо сте се напрегнали толкоз след като сте си отишли от там немили недраги да си защитавате западните граници от съюзниците си и сте си окастрили държавицата до неузнаваеми граници - плод на крайно глупава, безперспективна политика, която продължава до ден днешен.

2006-та година АТАКА внася за гласуване признаването на този геноцид.............не се приема,много общини в България,като Варна,Силистра и др. са го признали вече,но не и държавата. Турция да плати за изселването на тракийските бежанци! П.С. Напишете в "гоогле" - "РАЗОРЕНИЕТО НА ТРАКИЙСКИТ БЪЛГАРИ ПРЗЪ 1913 ГОДИНА" и четете!

Ми то атака-та к'во ли е свършила като хората? Закривайте я тая партия - тя е създадена, за да бушон! Гражданите вместо да градят, с тази партия си насочват усилията в грешни действия. Бивш атакист

И като внася какво направи? НИЩО! Само внася. Това е първото и последно което е внесла АТАКА за 8 години кибичене в парламента.За сметка на това Сидеров взема 4 милиона държавни субсидии и ги пренесе на Сейшелските острови в лични сметки. Сега по неговите пътища върви СКАТаджийската партия на Солаков- ще взима хората на Сидеров с 8% в Парламента и Сейшелските острови ще станат на квадрат.

А другите не крадат ли бе каун? Кво направиха другите партии на власт? Какво те питам? Нищо! Еми хайде да се изнасят тия боклуци, време е за други!

идейо, Хайде направи ти нещо бе АМАТЬОР :) Знаеш да критикуваш, ама хайде направи нещо да те видим. Нали власта щяхте да визмате. Къде сте ??? Изборите минават. Аматьор.

А защо Атака не внесе същото предложение и в сегашния парламент

Аз пък предлагам Италия също да преразгледа историята си относто Римската империя и зверствата които са извършвали..............

И по специално разпъването на кръст на Исус Христос!

Този Саркози продал се е за жълти стотинки на арменския си колега. Турция не само че няма да преразгледа историята си , но и ще я разшири.

хахахаха

Уаууу, ще възражда Римската империя значи. Я си оправете първо азиатската част, па после гледайте на Запад!

Че Турция няма да разшири влиянието си над Европа - няма, че турците са извършили геноцид, и то не веднъж, извършили са, но най-малко Саркози има право, най-вече морално, да иска подобно нещо от друга държава.

Един подпийнал циганин ми каза един ден, докато се хвалеше, колко много страни е видял "Слушай, няма какво да се обясняваме, ние, циганите СМЕ НАВСЯКЪДЕ!". Че и ти сега...

Тя веднъж го е била разширила. И после едва не я закриха! Давайте с простотията си - тя е вечна!!!

Ако не желаеш да признаеш за ГЕНОЦИДА от страна на турската държава, ти нямаш място в обединена Европа. Събери си багажа и заминавай за Турция.

Каквото и да контролира Турция, турците винаги ще си останат един долен, гнусен народ. Народ без принос в световната наука, изкуство, култура. Можете да се гордеете единствено със завоевания, грабежи, жестокости. И то ако не бяхте нужни на евреите за маша и в това нямаше да успеете.

Само да допълня, че турците не са народ. От онова малко племе, от което са тръгнали, почти нищо не е останало. Сбирщина от народи

Е ти какво чиниш тук тогава. Заминавай за Турция. А и определено на теб трябва да ти се обърне внимание къде се намираш и какво говориш. Иначе нищо против турците нямам. Имали сме история, която не е особено добра, но такива са били времената.

Ето заради такива изказвания се оформя мнението, че турците са са фанатици, взиращи се само в хегемонията и притежанието на всичко и всеки.

Мелиха, я помисли малко логически: Може ли Армения да купи Франция ? :)))

ФРАНЦИЯ ПОКАЗВА ,ЧЕ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА

Браво,Сарко!Точно така!Твърд политик с твърда позиция.Но не съм съгласна с някои от Вас,че Франция е реанимирала османската империя с векове.Французи,пребиваващи в границите на империята са правели всичко възможно да помогнат на българското население.В гр.Одрин,във френския колеж "Св.Августин" преди Освобождението са се правели фалшиви паспорти на бегълци от Диарбекир.През 1861г след подписването на Унията,новоприсъединените българи са ходели с безплатни български паспорти,17 г преди Освобождението.Дотогава са били със скъпи гръцки.И в т.6 на тази Уния се казва,че при нужда българите СЕ ЗАЩИТАВАТ ОТ ФРЕНСКИЯ КОНСУЛ.ТЕ СА СЕ ЗАКЛЕЛИ ДА НИ ЗАЩИТАВАТ.НА 22.12.1860 ПРЕД ПАПА ПИЙ IX В РИМ.

Арменският геноцид официално е признат от:Европейския парламент,от Комисията по външни отношения на Камарата на представителите на САЩ,от от Комисията по външни отношения на Конгреса на САЩ,от държавите:Аржентина,Австралия,Белгия,Ватикана,Венецуела,Гърция,Италия,Канада,Кипър,Ливан,Литва,Полша,Русия,Словакия,Уругвай,Франция,Холандия,Швеция,Швейцария,Чили,Шотландия,Ирландия,Уелс, в САЩ 42 от 50-те щата са признали официално арменския геноцид. В Турция лауреата на Нобелова награда за литература Орхан Памук заявява в печата, че: "Никой не смее да го каже, но аз го казвам - турците са избили 1 000 000 арменци и 30 000 кюрди, а през 2008 г. 200 турски интелектуалци подписват петиция с която се извиняват за етническото прочистване на арменците в Първата световна война, подписана за кратко време от още 29 000 души. Някои страни като Канада през 2004 г. и Франция през 2006 г. са приели закони, които криминализират като престъпление отричането на геноцида над арменците. Във закона приет от френския парламент съдебното наказание е 1 година затвор плюс 45000 евро глоба.

Не мога да разбера, как чистият Сюлейман /Соломон/ паша според някои изведнъж се превърнал във французин.

До манафлъ TREND .Аве амуджа що не си признаете че се сте гледали да крадете момчета от поробените народи да ви оплождат мазните ханъми,защото вас повече ви влече мъжката дружба манафска.

България също няма ясна позиция за арменския геноцид

Но, българите имат!

брей европеец , и пак малоумен , не схваща горкото че европа е пред крах ...

Очакваме компетентното мнение на българската партия ДПС

Соломон Леви Явиш

Геноцидът (от гръцки: - род, племе и латински:caedo - убивам) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством: убийство на членовете на тази група; причиняване на тежки повреди на здравословното им състояние; насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане; причиняването на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването на тази група.

Геноцидът е признат за международно престъпление. Според някои тълкувания отговорността за извършен геноцид се приписва не на държавата, а на властта на ГЕРБ & Со. По българското законодателство Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години за геноцид.

тренд,лек меине арш ! веист,ду!!!

Абе,готини,какво сте се загрижили за хитрите арменци? Те са толкова адаптивни,не ги мислете...мислете за нас,че от 20 и косур години се опитват да ни изтребят с малоумни реформи,равносилни на ГЕНОЦИД!!!

Тъй де! Хампарцумян на всички ни е раздал кредити при безбожни лихви, кво като баба му е била подложена на геноцид! Един вид дай сега да си го изкараме на българите...

Тъй де! То и Хампарцумян ни раздаде на всички кредити с безбожни лихви и мазна усмивчица за бонус. И ако баба му е била подложена на геноцид от турците, дай сега да си го изкараме на българите...

ами българският геноцид?

При окупирането на Северна и Южна Америка са били избити над 30 милиона индианци, кръвожадните европейци християни хранели кучетата си с индианско месо, избити са и не по малко негри, както и аборигени в Австралия. Нека Франция на първо време да признае геноцида си в Северна Африка - Алжир, Тунис и т.н.

спри да лъжеш амуджа.

абе прислуга на европа не се обаждай неподготвен , ти арменците за хора ли ги броиш ....

това не е лая ами си е истината на тапата мирислива франция.

Може да се направи статистика на убийствата, но убийствата не са статистика. Няма голям и малък геноцид. За него оправдания/обяснявания няма. Опс, това мноо ми хареса - "индианско месо"! Умен човеколюбец си ми ти... :)

Посмали манго. Цялото население на Америка от времето на Колумб се определя на толкова. От това население около 15 милона са били в империята на ацтеките и 3 милиона в тази на инките. Северноамериканските индианци са били около 2-3 милиона. Около 80% от индианците са измрели от болести и епидемии.

Според някои източници, жертвите са поне двойно повече!

Не ставай смешен бе калъф - тука говорим за изтребени арменци а не за индианци. Ти си като оня дето вука - а вие що биете негрите! Истината е че турската политика е довела до изтребването и прогонването на всички малцинства - останали са единствено кюрди но и тях ги изтребват с пълна сила - директно им пращат аскера. Това е най-манафската полуевропейска държава..

А Саркози защо не каже, че това е всъщност еврейски геноцид на дьонметата-младотурци над арменски християни?!

е колега, задаваш глупави въпроси, че саркозито си е еврейче, как да го каже, ей пуста политика, как тоя народ не се научи че ще му го слагат где дупка намерят, тъпо е да се коментира, умните хора знаят защо

Чест им прави на франсетата, че винаги са отстоявали собствената си позиция без да се съобразяват нито с Америка, нито с Русия и така е от Де Гол до Саркози. Що се отнася до арменския геноцид, не само че го е имало, но и времето от извършването на тази касапница и то към жени и деца не е толкова далечно и се помни много добре от наследниците на потърпевшите. Не обръщайте внимание на хора като TREND, който съвсем явно е фес от петата колона в България, мечтата на който е да направи същото и с нас.

Според исторически данни по време на турското робство 5-6 век са били заличени от България, от изродите турци, около 500 населени места или около 500000 българи. За мен това не са хора, а гадни, подли, противни, религиозни фанатици.

А за мен турци и цигани е все едно.

А колко нови са възникнали?

кюрдските терористи се подготвят от 20 години във франция.страхуват се много от турция тез европеици.европа си отива до з0 години

Комшу , слаб си в сметките като другите от твоя род. До 30г. 500млн европейци ще станат 450 млн. Със 100млн. мюсюлмани също. Ако не ни досаждате обаче.

Саркози-френски политик от унгарско-еврейски произход.Сюлейман паша-турски военоначалник-от френски произход

забравяш нещо важно, майката на Сюлейман паша също е еврейка

Сюлейман /Соломон/ паша си е чист евреин, макар и дошъл от Франция. Арменският геноцид е извършен всъщност под ръководството на турските евреи и масони.

Защо Турция да признава една подла арменска лъжа. Преди време арменците казваха че са измрели 200-300 хиляди, след това казаха че са 800-900 хиляди, а сега казват 1.5 милиона и си го навряха сами просто тогава не е имало толкова арменци на тези територии. Всички нормални учени историци им се надсмяха и повече не искат да сътрудничат с тях, защото подхождат мошеннически към историята, изопачават я. Доколкото за трагедията тя се е случила 1915 когато арменците в османските земи започнали да убиват местното кюрдско население и да сътрудничат с руските войски от изток, въобразявайки си че ще завладеят територии за Армения. Но плановете им се сгромолясват и по указания от съюзниците конкретно Германия се взема решение арменците да бъдат депортирани на юг и това е. Арменци са били изтребвани само при проява на насилие от тяхна страна и при защита. Сега много арменци както и преди си живеят свободно работят и творят в родината си Турция. А най-трагичното е че бедна Армения иска да изпроси парични компенсации за своите бунтари всъщност им продава достойнството.

TREND =DELTA = Турското МИТ в България.Почти несъществуващата ни Агенция за Национална Сигурност ви допуска да се ширите свободно в България! Ашколсун!

За да има демокрация трябва да има свобода на словото, а не да натяквате само лъжи на изстрадалия си народ. Не е ли време най напосле да си изведете страната от опашката или сте свикнали да я карате със забрани, МВР, ДС, - тъп робски манталитет.

Родината на арменците не е Турция. Кюрдите не са турци. А това, че добрите турци са трепели арменци само ако вторите са биели шамари на първите... Турция да не е САЩ?! Я премисли това-онова.

Нали?! За разлика от т.нар еврейски холокост, изкуствено създаден и поддържан мит от ционистката паплач, на която Саркози се явява член

ех вие българските мюсюлмани, дето се мислите за турци все гледате да се изкажете по форумите...и всичките ви изказвания са расистки и против останалите балкански народи.

Знаеш ли от колко българите в Турция са сега само пет хиляди?

Кажи го на родата на дядо ми роден в Одрин(от семейство със седем деца, оцелели са двама), на баба ми родена в Малгара(оцеляла е само тя), на другата ми баба родена в с.Джерах (оцелели са двама), на другия ми дядо, също от Малгара (оцелели са трима). И понеже всичко е "лъжа", и тримата организатори на тази "гражданска война", а именно Талят Паша, Енвер Паша и Джемал Паша са осъдени на смърт от Турския военен съд.

Много слабичко, изобщо не си се подготвил. Геноцида се води че е бил през 1915, но масовите убийства на арменци са започнали още през 1894. През тези години те са били избивани по всички възможни начини: с разстрели, кланета, работа до смърт в т.нар. трудови батальони, масово горене, масови удавяния, отравяне, умишлено заразяване и масови депортации в сирийската пустиня, на места без условия за живот, където стотици хиляди са измрели от жажда и глад. За всичко това има документи, имаи снимков материал, както и свидетелски показания на турски военни. Елементарната човещина и съвест изисква поне в такива случаи да си замълчиш.

трендо, не са измрели, а са ИЗБИТИ! И колко трябва да е бройката, за да го признаете за геноцид - 5000, 50000, 500000, 5000000???

Какво сърдене от турското лоби в САЩ когато признаха за геноцида.Последва ясен и твърд отговор на Турция от Германия за ЕС:НЕ!!Сега Франция ги подхвана!1912г. избиването на 55000 българско цивилно население в Беломорска Тракия от редовна турска войска сигурно не е геноцит а малка закачка!??Робството!??

Идват избори и Саркози трябва да спечели гласовете на Арменската общност във Франция.Иначе този геноцид го интересува толкова колкото и геноцида над българите.

А кога Саркози ще признае геноцида над собствения си народ??? Кой собствен народ? Майка му Андре се омъжва за Пол Саркози, унгарски емигрант, баща на днешния френски президент Никола Саркози. Пол умира, когато синът му е само на 5 години. През 2006 година Никола Саркози получи почетния знак на Солунското еврейско дружество на тържествена церемония във френското посолство в Атина. Той отново посети Гърция през първата половина на 2008 година, но вече като президент на Франция.

Добър коментар. Какъв всъщност е този тип? Французин, унгарец, евреин? Европа не отива на добре....

Как какъв е? Това е мъжът на Карла Бруни;)

Браво на арменците , Ако българските политици обичаха България щяха да помолят Саркузи да призове и Македония да преразгледа историята си

българия би трябвало да поиска същото А геноцида над българите?!

Поздравявам арменската общност, която си извоюва пред Великите сили поставянето на въпроса! Желая успех!

Турците, лъхнати от европейската цивилизация, не знаеха друг чужд език освен френския.Когато турски държавни мъже почнаха опита си за реформи в империята, френското административно устройство им послужи за образец. "Законът за вилаетите" бе взет оттам. Прочутите реформатори на Турция Фуад паша и Али паша сметнаха, че за напредъка на турската просвета е необходимо участието на французи и в средното образование. Те възнамеряваха да основат в центъра на по-важните вилаети, покрай чисто турските средни училища и лицеи по образеца на френските, където турски да се преподава само като език, а по другите предмети да има учители французи.

българия би трябвало да поиска същото

Коментари - Саркози иска Турция да преразгледа историята си | Днес.dir.bg

Саркози иска Турция да преразгледа историята си

Френският президент Никола Саркози призова Турция да признае отговорността си за "арменския геноцид" от 1915 г., като преразгледа своята история, предаде АФП, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Саркози иска Турция да преразгледа историята си | Днес.dir.bg

Коментари

Отказвам се вече от исляма, ставам будистка, като Стив Джоб, защото будизма е най-висшата религия. И не искам вече никаква Турция, тук си ми е добре в БГ, ИМАМ СИ ВСИЧКО!

Браво на Саркози, единствения далновиден съвременен европейски политик.

Не веднъж в тоя форум срещам мнения, внушаващи, че кирлива Европа е загубена без цъфнала, та вързала Турция. Фючър, Тренд и Делта, и Мелиха... Турколизци и българомразци. Какво правят в тоя форум? Да си вонят на сапун от овча лой, да си затъват в Анадолата, боледувайки от тропически болести и мръсотия. Кой ги е викал между нас, щом в Турция е толкова хубаво? Не само че Османската империя няма да се възстанови, но и наследницата и Турция ще признае геноцида над балканските народи. И ще плаща! Щом Русия може да плаща дълговете на СССР, значи и Турция може да плаща счупените грънци на Османската империя.

Истината за кланетата над българи и арменци в рамките на Османската империя е държавна политика на геноцид! Българите и арменците (както и част от сирийците) са били най-работоспособното и проспериращо малцинство в империята. Те са се занимавали главно с търговия, занаятчийство, доходно земеделие и животновъдство (българите) и повечето от производството на стоки за потребление, докато турците (мюсюлманите) са служели в армията или в управлението на империята. Мнозинството от турците са живяли в много по-голяма мизерия (те не са земеделци и животновъди) от българите и арменците! Това е насадило у тях завист, злоба и ненавист, подклаждана от верска непримиримост! Батачани са били изклани от помаците от Нова махала от злоба и алчност, защото са били най-знатните и богати фамилии в региона! Арменците също!

божеее колко компетентен отговор като фактура от ток:))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отдавна християнската цивилизация отчита рязко отстъпление в редица основни жизнено важни за нейното просъществуване позиции. Католическите свещенници занимаващи се с педофилия, нанесоха тежък удар и компрометираха християнството, милиони християни се вляха в редиците на атеистите, значителна част предпочетоха будизма и исляма. Не дава резултат и борбата срещу наркоманията, алкохолизма, проституцията. Последствията са СПИН, хепатит, цироза и други животопогубващи болести. СПИН най-бързо се разпространява в източна Европа, наркоманията също. Паралелно се създават по малко семейства, раждат се още по малко деца. В резултат рязко остарява, намалява и изчезва християнското население, а в същото време населението на земята се увеличава бързо, скоро ще надмине 7 млрд. Средната възраст в нехристиянските страни е под и около 25 години, а при християните е значително над 40 години със съответните свои отрицателни последствия. Затова много разумни хора стават атеисти, мюсюлмани и будисти като починалия оня ден създател на Епъл мултимилиардер Стив Джобс.

FUTURE=TREND = DELTA = what else? Стига, омръзна ни да говориш едно и също. Слабограмотен в главата.Нима всичко това го няма и в ислямската цивилизация? Има го и как- но там са все авторитарни и недемократични режима, с подвластни медии, които факти не изнасят . Същото беше при социализма у нас.. Ареее , разкарай се

За каква демокрация пък може да се говори у вас, допреди 20-ина години строг тоталитарен режим, преди това монархия, преди това пък робство. Докато ние сме от 1923 година напълно демократични. Разкарай се ти, айдееее марш в своя си идиотски, отблъскващ сайт.

Християните са отговорни персони към поколенията, раждат малко деца, грижат се за тяхното физическо и духовно здраве и затова живеят дълго. Обратно - нискокултурните тълпи /цигани, турци, виетнамци, албанци и пр./ се плодят като зайци, лишени от комфорт, интелект и висше битие...и в крайна сметка се явяват като ненужна биологична скрап...Затова ще се наложи в бъдеще да се обособят две групи: homo intelektualis и homo ferrus.

... разкоша в който живее днес българина, грижите за духовното му и физическо здраве, върховете в здравеопазването са ярко доказателство на казаното от вас.

Кой ти каза, че християните раждат по-малко деца?! В Англия католиците и протестантите, а и всички останали емигранти раждат по много деца 4, 5, 6 и повече! Дори техният предишен Министър председател Тони Блеър имаше 4 деца! И у нас е било така: напр. дядо ми по бащина линия е имал 6 деца, всичките са се изучили и създали многодетни семейства! Ние сме три деца - всички сме с висше образование, като баща ми е академик, а сестра ми - професор в СУ! Това да си отговорен към поколението не значи да имаш малко деца, а природна интелигентност, култура и възпитание, придобити от семейната среда! Не като сегашните разпасани "семейства" между футболист и цицеста фолкпевачка или Шашка Васева и "бизнесмен"!

Стив Джобс е станал поклонник на будизма, защото това е читава религия, но я прочети какво му е мнението за исляма/най-закостенялата религия/...Ще останеш сащисан!!!

Аркадаши, коментарите ви само доказват от каква семка сте се пръкнали - най-некачествената измежду народите. Знам, че боли да съзнаваш този факт, но вместо да се опитате да се държите поне малко по-цивилизовано вие не оставяте съмнение за нарицателния свимъл , в който се употребява думата "турчин". Нямате и една личност , която да дава пример от общочовешко значение. Вижте какво е казал Петър Дънов за турците. Колкото и да се напъвате и да мърсите пейзажа, толкова повече отивате в миналото. П.С. Османската империя дължи е процъфтявала някога единствено на факта, че е била управлявана (зад кулисите) от евреите. Научете си историята: Кой е Кемал А. , кои са младотурците и кой стои зад техния преврат и целта за установяване на "светска" Турция.

... бедата е там че в продължение на дълги векове турците са владели големи региони заселени с християни, и те сега в знак на примитивно отмъщение използват нещастните арменци в разни измислени геноциди. В същото време категорично отказват да се изучат събитията по съществуващите документи знаейки че ще бъдат компрометирани. Християните да признаят геноцида над 30 милиона индианци в Америка, над 30 милиона негри-роби, и 3 милиона австралийски аборигени, да им върнат териториите, да им изплатят компенсациите и тогава турците ще се позамислят по арменския въпрос.

...

Мда и българите са направили грешка трябвало е всичко с фес под ножа навреме за да не ви слушаме дебилните изблици днес.

Нецо трябва да е галено от неандерталец. И как да са повече арменците сега, след като сте ги изтрепали, а каквото е останало се е разпиляло по света. Кретен, а дано ви изпържат евреите накрая.

Модераторът от Дир! Този постинг насажда етническа омраза. Дори не сте си дали зор да го изтиете.

ганю научи се да пишеш на български

Педя човек - лакът уста!

Стига сте дуднали за Сюлейман паша че бил французин, бил евреин, бил не знам си какъв... Баща му, Мехмед Халет ефенди, е бивш еничарски ага. Самият Сюлейман е роден в Истанбул. Единственото което има общо с Франция е че учил в Сорбоната. има един Сюлейман, турски паша, който е френски евреин (Жозеф (Йосиф) Антелм Севе), роден в Лион през 1788 г., офицер от армията на Наполеон, който приема исляма някъде в началото на 19 век и служи в Египет (който по това време поне формално е част от Османската империя), помагайки на местната армия да се преустрои по европейски образец. Той няма нищо общо с българската история. Палача на Стара Загора, роден 1838 си е потомък на еничарин, както и много други главорези.

Възстановяването на Османската империя е икономическа и политическа смърт за България. Да не повтаряме историческите си грешки от преди 600 години, а да изградим силни стратегически отношения с противниците на Османската идея - Франция, Германия, Гърция, Кипър, Израел, Сърбия, Армения, Грузия, петролните монархии от Залива.... Само заедно ще сме силни, поотделно - под ятагана.

... на империята в предишните и граници е неминуемо, защото това е историческият икономически регион, който обеспечава благоденствието на местното население. Това подчертава и гръцкият професор Димитрис Кицикис, в противен случай региона ще замира под непреодолими кризи, бедност и нищета.

Едно е да установиш добри икономически връзки в района, включително и с Турция - в това няма нищо. Съвсем друго е да допуснем политическо доминиране на мюсюлманска Турция в региона - на това трябва да се противопоставяме със зъби и нокти.

Интересно ми е, съфорумци като Мелиха и други известни тучеещи се. Засипват ни с информация, каква "славна" история имала Османската империя и колко души са изклали и нае..ли, и когато някой каже за геноцида на Арменците, скачат като ущипани моми "как ? ние не, ние сме миролюбиви" :))) ех че сте ми плоски. Това е все едно Германия да отрича за поведението си през 2рата световна война.

В те времена правото е било на страната на ятагана, не се ли подчиняваш отсичат ти главата, а пък ако не ти стигат силиците не се надигаш и това е, тъкмо там са сгрешили арменците и били наказани, а днес плачат и се оплакват като деца насам натам и накрая ще пият една студена вода. Нещастници, даже словото геноцид не е съществувало допреди 50-60 години.

Мелиха,Мелиха,колко много фанатично сте заблудени.

Браво на Саркози! Трябва и други европейси политици да го подкрепят. Търция е змия която не трябва да се пуска в пазвата на ЕС!

Готин пич е Сракози-то. Нищо че е дребен. И може би страда от Наполеонов комплекс. Геноцод на Турция спрямо раменците е имало и това еисторически факт. И сега близо 100 години след това е глупаво да се отрича че са избити над 1,5 млн арменци, а още толкова (ако не и повече) са били третирани като роби. В България ние най-добре знаем това - доста арменци са емигрирали у нас. И сега те са една от най-качествените прослойки на обществото. Те навсякъде са качествени хора и именно затова ги уважават. Франция направи кавото трябваше - призна един исторически факт. За разлика от родните дупедавци, дето се чудят как да угодят на Турция. Не стига че се легализира една абсолютно противоконституционна турска партия, не стига че дадоха на тази партие да ни управлява 4 години с премиер-комунде, но ние станахме за резил като не признахме геноцида към арменците. Геноцид, който 40 години преди това сме го изживяли и ние, българите. От същата тази Турция. Политиката никога не е било морално занимание. Но Саркози показа как трябва да се правят нещата.

Глупаво и жалко е да живееш с мрачното си робско минало и да не гледаш напред. Но такава е съдбата на малките мижави народи.

Събитията са по време на Първата св. война 1914-1918 г. Войните са естествен подбор за човечеството - измират слабите, наглите, подлите и непотребните, оцеляват силните, храбрите и достойните.

Мда баш през първата световна война е оцелял един хилав, недохранен, австрийски ефрейтор дето после е докарал втората световна

Процъфтяват спекуланти, черноборсазжий, мошеници, както и политицибизмамници.

През време на Първата световна война, когато България рамо до рамо воюва с Османската Империя срещу Антантата, жертвите са над 20 милиона. Изселени били около 300 хиляди арменци, за предателство, нападения срещу турски села, сътрудничество с врага, и то по настояване на Германия. На война като на война, оцелява по силният.

Никога не е било "рамо до рамо" с вас по обясними причини. България е избрала грешната страна през Първата световна и като следствие преживява първата си национална катастрофа. Но сме побеждавали и французи и англичани, които като хора на честта, не диваци като вас, са признавали силата на българската армия, дори когато България е загубила войната. Справка: Ген. Майлс за ген. Вл. Вазов по повод сраженията при Дойран. А нещо да кажеш за "непревземаемия" Одрин през 1912?

... е къде е днес Одрин питам аз и защо сте се напрегнали толкоз след като сте си отишли от там немили недраги да си защитавате западните граници от съюзниците си и сте си окастрили държавицата до неузнаваеми граници - плод на крайно глупава, безперспективна политика, която продължава до ден днешен.

2006-та година АТАКА внася за гласуване признаването на този геноцид.............не се приема,много общини в България,като Варна,Силистра и др. са го признали вече,но не и държавата. Турция да плати за изселването на тракийските бежанци! П.С. Напишете в "гоогле" - "РАЗОРЕНИЕТО НА ТРАКИЙСКИТ БЪЛГАРИ ПРЗЪ 1913 ГОДИНА" и четете!

Ми то атака-та к'во ли е свършила като хората? Закривайте я тая партия - тя е създадена, за да бушон! Гражданите вместо да градят, с тази партия си насочват усилията в грешни действия. Бивш атакист

И като внася какво направи? НИЩО! Само внася. Това е първото и последно което е внесла АТАКА за 8 години кибичене в парламента.За сметка на това Сидеров взема 4 милиона държавни субсидии и ги пренесе на Сейшелските острови в лични сметки. Сега по неговите пътища върви СКАТаджийската партия на Солаков- ще взима хората на Сидеров с 8% в Парламента и Сейшелските острови ще станат на квадрат.

А другите не крадат ли бе каун? Кво направиха другите партии на власт? Какво те питам? Нищо! Еми хайде да се изнасят тия боклуци, време е за други!

идейо, Хайде направи ти нещо бе АМАТЬОР :) Знаеш да критикуваш, ама хайде направи нещо да те видим. Нали власта щяхте да визмате. Къде сте ??? Изборите минават. Аматьор.

А защо Атака не внесе същото предложение и в сегашния парламент

Аз пък предлагам Италия също да преразгледа историята си относто Римската империя и зверствата които са извършвали..............

И по специално разпъването на кръст на Исус Христос!

Този Саркози продал се е за жълти стотинки на арменския си колега. Турция не само че няма да преразгледа историята си , но и ще я разшири.

хахахаха

Уаууу, ще възражда Римската империя значи. Я си оправете първо азиатската част, па после гледайте на Запад!

Че Турция няма да разшири влиянието си над Европа - няма, че турците са извършили геноцид, и то не веднъж, извършили са, но най-малко Саркози има право, най-вече морално, да иска подобно нещо от друга държава.

Един подпийнал циганин ми каза един ден, докато се хвалеше, колко много страни е видял "Слушай, няма какво да се обясняваме, ние, циганите СМЕ НАВСЯКЪДЕ!". Че и ти сега...

Тя веднъж го е била разширила. И после едва не я закриха! Давайте с простотията си - тя е вечна!!!

Ако не желаеш да признаеш за ГЕНОЦИДА от страна на турската държава, ти нямаш място в обединена Европа. Събери си багажа и заминавай за Турция.

Каквото и да контролира Турция, турците винаги ще си останат един долен, гнусен народ. Народ без принос в световната наука, изкуство, култура. Можете да се гордеете единствено със завоевания, грабежи, жестокости. И то ако не бяхте нужни на евреите за маша и в това нямаше да успеете.

Само да допълня, че турците не са народ. От онова малко племе, от което са тръгнали, почти нищо не е останало. Сбирщина от народи

Е ти какво чиниш тук тогава. Заминавай за Турция. А и определено на теб трябва да ти се обърне внимание къде се намираш и какво говориш. Иначе нищо против турците нямам. Имали сме история, която не е особено добра, но такива са били времената.

Ето заради такива изказвания се оформя мнението, че турците са са фанатици, взиращи се само в хегемонията и притежанието на всичко и всеки.

Мелиха, я помисли малко логически: Може ли Армения да купи Франция ? :)))

ФРАНЦИЯ ПОКАЗВА ,ЧЕ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА

Браво,Сарко!Точно така!Твърд политик с твърда позиция.Но не съм съгласна с някои от Вас,че Франция е реанимирала османската империя с векове.Французи,пребиваващи в границите на империята са правели всичко възможно да помогнат на българското население.В гр.Одрин,във френския колеж "Св.Августин" преди Освобождението са се правели фалшиви паспорти на бегълци от Диарбекир.През 1861г след подписването на Унията,новоприсъединените българи са ходели с безплатни български паспорти,17 г преди Освобождението.Дотогава са били със скъпи гръцки.И в т.6 на тази Уния се казва,че при нужда българите СЕ ЗАЩИТАВАТ ОТ ФРЕНСКИЯ КОНСУЛ.ТЕ СА СЕ ЗАКЛЕЛИ ДА НИ ЗАЩИТАВАТ.НА 22.12.1860 ПРЕД ПАПА ПИЙ IX В РИМ.

Арменският геноцид официално е признат от:Европейския парламент,от Комисията по външни отношения на Камарата на представителите на САЩ,от от Комисията по външни отношения на Конгреса на САЩ,от държавите:Аржентина,Австралия,Белгия,Ватикана,Венецуела,Гърция,Италия,Канада,Кипър,Ливан,Литва,Полша,Русия,Словакия,Уругвай,Франция,Холандия,Швеция,Швейцария,Чили,Шотландия,Ирландия,Уелс, в САЩ 42 от 50-те щата са признали официално арменския геноцид. В Турция лауреата на Нобелова награда за литература Орхан Памук заявява в печата, че: "Никой не смее да го каже, но аз го казвам - турците са избили 1 000 000 арменци и 30 000 кюрди, а през 2008 г. 200 турски интелектуалци подписват петиция с която се извиняват за етническото прочистване на арменците в Първата световна война, подписана за кратко време от още 29 000 души. Някои страни като Канада през 2004 г. и Франция през 2006 г. са приели закони, които криминализират като престъпление отричането на геноцида над арменците. Във закона приет от френския парламент съдебното наказание е 1 година затвор плюс 45000 евро глоба.

Не мога да разбера, как чистият Сюлейман /Соломон/ паша според някои изведнъж се превърнал във французин.

До манафлъ TREND .Аве амуджа що не си признаете че се сте гледали да крадете момчета от поробените народи да ви оплождат мазните ханъми,защото вас повече ви влече мъжката дружба манафска.

България също няма ясна позиция за арменския геноцид

Но, българите имат!

брей европеец , и пак малоумен , не схваща горкото че европа е пред крах ...

Очакваме компетентното мнение на българската партия ДПС

Соломон Леви Явиш

Геноцидът (от гръцки: - род, племе и латински:caedo - убивам) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством: убийство на членовете на тази група; причиняване на тежки повреди на здравословното им състояние; насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане; причиняването на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването на тази група.

Геноцидът е признат за международно престъпление. Според някои тълкувания отговорността за извършен геноцид се приписва не на държавата, а на властта на ГЕРБ & Со. По българското законодателство Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години за геноцид.

тренд,лек меине арш ! веист,ду!!!

Абе,готини,какво сте се загрижили за хитрите арменци? Те са толкова адаптивни,не ги мислете...мислете за нас,че от 20 и косур години се опитват да ни изтребят с малоумни реформи,равносилни на ГЕНОЦИД!!!

Тъй де! Хампарцумян на всички ни е раздал кредити при безбожни лихви, кво като баба му е била подложена на геноцид! Един вид дай сега да си го изкараме на българите...

Тъй де! То и Хампарцумян ни раздаде на всички кредити с безбожни лихви и мазна усмивчица за бонус. И ако баба му е била подложена на геноцид от турците, дай сега да си го изкараме на българите...

ами българският геноцид?

При окупирането на Северна и Южна Америка са били избити над 30 милиона индианци, кръвожадните европейци християни хранели кучетата си с индианско месо, избити са и не по малко негри, както и аборигени в Австралия. Нека Франция на първо време да признае геноцида си в Северна Африка - Алжир, Тунис и т.н.

спри да лъжеш амуджа.

абе прислуга на европа не се обаждай неподготвен , ти арменците за хора ли ги броиш ....

това не е лая ами си е истината на тапата мирислива франция.

Може да се направи статистика на убийствата, но убийствата не са статистика. Няма голям и малък геноцид. За него оправдания/обяснявания няма. Опс, това мноо ми хареса - "индианско месо"! Умен човеколюбец си ми ти... :)

Посмали манго. Цялото население на Америка от времето на Колумб се определя на толкова. От това население около 15 милона са били в империята на ацтеките и 3 милиона в тази на инките. Северноамериканските индианци са били около 2-3 милиона. Около 80% от индианците са измрели от болести и епидемии.

Според някои източници, жертвите са поне двойно повече!

Не ставай смешен бе калъф - тука говорим за изтребени арменци а не за индианци. Ти си като оня дето вука - а вие що биете негрите! Истината е че турската политика е довела до изтребването и прогонването на всички малцинства - останали са единствено кюрди но и тях ги изтребват с пълна сила - директно им пращат аскера. Това е най-манафската полуевропейска държава..

А Саркози защо не каже, че това е всъщност еврейски геноцид на дьонметата-младотурци над арменски християни?!

е колега, задаваш глупави въпроси, че саркозито си е еврейче, как да го каже, ей пуста политика, как тоя народ не се научи че ще му го слагат где дупка намерят, тъпо е да се коментира, умните хора знаят защо

Чест им прави на франсетата, че винаги са отстоявали собствената си позиция без да се съобразяват нито с Америка, нито с Русия и така е от Де Гол до Саркози. Що се отнася до арменския геноцид, не само че го е имало, но и времето от извършването на тази касапница и то към жени и деца не е толкова далечно и се помни много добре от наследниците на потърпевшите. Не обръщайте внимание на хора като TREND, който съвсем явно е фес от петата колона в България, мечтата на който е да направи същото и с нас.

Според исторически данни по време на турското робство 5-6 век са били заличени от България, от изродите турци, около 500 населени места или около 500000 българи. За мен това не са хора, а гадни, подли, противни, религиозни фанатици.

А за мен турци и цигани е все едно.

А колко нови са възникнали?

кюрдските терористи се подготвят от 20 години във франция.страхуват се много от турция тез европеици.европа си отива до з0 години

Комшу , слаб си в сметките като другите от твоя род. До 30г. 500млн европейци ще станат 450 млн. Със 100млн. мюсюлмани също. Ако не ни досаждате обаче.

Саркози-френски политик от унгарско-еврейски произход.Сюлейман паша-турски военоначалник-от френски произход

забравяш нещо важно, майката на Сюлейман паша също е еврейка

Сюлейман /Соломон/ паша си е чист евреин, макар и дошъл от Франция. Арменският геноцид е извършен всъщност под ръководството на турските евреи и масони.

Защо Турция да признава една подла арменска лъжа. Преди време арменците казваха че са измрели 200-300 хиляди, след това казаха че са 800-900 хиляди, а сега казват 1.5 милиона и си го навряха сами просто тогава не е имало толкова арменци на тези територии. Всички нормални учени историци им се надсмяха и повече не искат да сътрудничат с тях, защото подхождат мошеннически към историята, изопачават я. Доколкото за трагедията тя се е случила 1915 когато арменците в османските земи започнали да убиват местното кюрдско население и да сътрудничат с руските войски от изток, въобразявайки си че ще завладеят територии за Армения. Но плановете им се сгромолясват и по указания от съюзниците конкретно Германия се взема решение арменците да бъдат депортирани на юг и това е. Арменци са били изтребвани само при проява на насилие от тяхна страна и при защита. Сега много арменци както и преди си живеят свободно работят и творят в родината си Турция. А най-трагичното е че бедна Армения иска да изпроси парични компенсации за своите бунтари всъщност им продава достойнството.

TREND =DELTA = Турското МИТ в България.Почти несъществуващата ни Агенция за Национална Сигурност ви допуска да се ширите свободно в България! Ашколсун!

За да има демокрация трябва да има свобода на словото, а не да натяквате само лъжи на изстрадалия си народ. Не е ли време най напосле да си изведете страната от опашката или сте свикнали да я карате със забрани, МВР, ДС, - тъп робски манталитет.

Родината на арменците не е Турция. Кюрдите не са турци. А това, че добрите турци са трепели арменци само ако вторите са биели шамари на първите... Турция да не е САЩ?! Я премисли това-онова.

Нали?! За разлика от т.нар еврейски холокост, изкуствено създаден и поддържан мит от ционистката паплач, на която Саркози се явява член

ех вие българските мюсюлмани, дето се мислите за турци все гледате да се изкажете по форумите...и всичките ви изказвания са расистки и против останалите балкански народи.

Знаеш ли от колко българите в Турция са сега само пет хиляди?

Кажи го на родата на дядо ми роден в Одрин(от семейство със седем деца, оцелели са двама), на баба ми родена в Малгара(оцеляла е само тя), на другата ми баба родена в с.Джерах (оцелели са двама), на другия ми дядо, също от Малгара (оцелели са трима). И понеже всичко е "лъжа", и тримата организатори на тази "гражданска война", а именно Талят Паша, Енвер Паша и Джемал Паша са осъдени на смърт от Турския военен съд.

Много слабичко, изобщо не си се подготвил. Геноцида се води че е бил през 1915, но масовите убийства на арменци са започнали още през 1894. През тези години те са били избивани по всички възможни начини: с разстрели, кланета, работа до смърт в т.нар. трудови батальони, масово горене, масови удавяния, отравяне, умишлено заразяване и масови депортации в сирийската пустиня, на места без условия за живот, където стотици хиляди са измрели от жажда и глад. За всичко това има документи, имаи снимков материал, както и свидетелски показания на турски военни. Елементарната човещина и съвест изисква поне в такива случаи да си замълчиш.

трендо, не са измрели, а са ИЗБИТИ! И колко трябва да е бройката, за да го признаете за геноцид - 5000, 50000, 500000, 5000000???

Какво сърдене от турското лоби в САЩ когато признаха за геноцида.Последва ясен и твърд отговор на Турция от Германия за ЕС:НЕ!!Сега Франция ги подхвана!1912г. избиването на 55000 българско цивилно население в Беломорска Тракия от редовна турска войска сигурно не е геноцит а малка закачка!??Робството!??

Идват избори и Саркози трябва да спечели гласовете на Арменската общност във Франция.Иначе този геноцид го интересува толкова колкото и геноцида над българите.

А кога Саркози ще признае геноцида над собствения си народ??? Кой собствен народ? Майка му Андре се омъжва за Пол Саркози, унгарски емигрант, баща на днешния френски президент Никола Саркози. Пол умира, когато синът му е само на 5 години. През 2006 година Никола Саркози получи почетния знак на Солунското еврейско дружество на тържествена церемония във френското посолство в Атина. Той отново посети Гърция през първата половина на 2008 година, но вече като президент на Франция.

Добър коментар. Какъв всъщност е този тип? Французин, унгарец, евреин? Европа не отива на добре....

Как какъв е? Това е мъжът на Карла Бруни;)

Браво на арменците , Ако българските политици обичаха България щяха да помолят Саркузи да призове и Македония да преразгледа историята си

българия би трябвало да поиска същото А геноцида над българите?!

Поздравявам арменската общност, която си извоюва пред Великите сили поставянето на въпроса! Желая успех!

Турците, лъхнати от европейската цивилизация, не знаеха друг чужд език освен френския.Когато турски държавни мъже почнаха опита си за реформи в империята, френското административно устройство им послужи за образец. "Законът за вилаетите" бе взет оттам. Прочутите реформатори на Турция Фуад паша и Али паша сметнаха, че за напредъка на турската просвета е необходимо участието на французи и в средното образование. Те възнамеряваха да основат в центъра на по-важните вилаети, покрай чисто турските средни училища и лицеи по образеца на френските, където турски да се преподава само като език, а по другите предмети да има учители французи.

българия би трябвало да поиска същото