ЕК настоя за разследване на европарите за ”Пайнер”

Европейската комисия е поискала от българските власти да направят свое разследване дали парите от еврофондовете са отпуснати на музикалната компания "Пайнер" в съответствие с правилата. Това съобщи говорителят на комисията по въпросите на регионалната политика Ширин Уилърс. След остра реакция на музиканти и режисьори, собственикът на компанията обяви, че ако ще се почувстват по-добре, е готов да се откаже от проекта.

Обратно в новината

Коментари - ЕК настоя за разследване на европарите за ”Пайнер” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък не виждам защо трябва да се отпускат помощи на шоу-бизнеса изобщо, не само на "Пайнер". Разни тв предавания, филмчета и песньовки нито кой знае какво творчество, нито култура. Графа си бил направил клипа с помощ от ЕС! За какво става дума тук! Колко работни места е създал, с какво е допринесъл за конкурентоспособността на българската икономика? Да си намират спонсори! Нали говорим за пазарна икономика?!? ЕС е абсолютна пирамида и непрекъснато го доказва. Дай да спасяваме потъващите фирми, банки, икономики, държави. Пазарна икономика друг път!

Нищо общо няма с Българската музика, освен просташките текстове. Всичко е балканско опростачено

Пайнер гърла, гордо надупена се кълчи и "пее" с патос: "ох киеф - гулям киеф, в чалгарския киниеф - гулям киеф " Барозо, просълзен, размахва две мазни 10 еврови банкноти, с лек акцент: "... дай на баткоу да ги мачка..."

Жалка история сме това българите...с присъщата си завист....сме в първите места на класациите! Уточнявам, аз съще не харесвам чалга музиката и в цялост тази култура, която безспорно насажда агресия,неграмотност и примитивизъм у подрастващите, но, разбирате ли има едно ГОЛЯМО "НО"!! въпросната фирма "Пайнер" ООД си е размърдала задните части, за разлика от "Големите култур-трегери и профани - музиканти от времето на социалистическия реализъм" и си е организирала изготвянето на проектно предложение, с което е кандидатствала по надлежния ред по Оперативна програма "Конкурентоспособност" и класирана за финансиране! Сега тук трябва да се каже на обществото, че това не са пари от Културното министерство, а като цяло държавното участие въобще е в размер на 220-230 хил. лева от общата сума в размер на три милиона. От друга страна по тази оперативна програма са финансирани и проекти на Влади Ампов - Графа, Опосумите- Иван и Андрей и още много други продуцентски фирми! ТАКА ЧЕ СТИГА ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ!

Господине, по "надлежния" ред се опапаха и дюните на Несебър и плажът на Иракли. Защо нещо, което е със спорна полза за Обществото трябва да се насърчава (вкл. и с пари на данъкоплатците)?

За часове това се превърна в проблем 1 на държавата и пример затова как това може да стане само у нас. И всички забравиха проблемите във ВМЗ-Сопот, протестите в защита на Иракли и Дюнигейт.... Основната цел на димките по време на сражения е да разсейват, да объркват, да отвличат вниманието. Такава е целта и на медийните димки изкуствени скандали по проблеми без особено обществено значение, но предизвикващи силни първични реакции. А на протестиращите рапърчета, театрали и т.н. - Подайте документи и вие! Стига ревахте.

Прави ми впечатление,че има една категория "умници", които във всяка тема, за всеки проблем , пишат все едно и също. Че това не е важно и изреждат десет други проблема и безобразия. По никоя тема не са изказали никакво собствено мнение обаче. Като говорим за парното, те кзават "защо не коментирате дюните,като стане въпрос за околната среда, цената на тока била по-важна".Всичко е важно, щом за него се харчат нашите пари-дали ги дава правителството или ЕК, все тая. А то тая тема пишем, защото новината отгоре е тази. За Иракли пишем в темата за Иракли. Капиш?

Може всичко да е правомерно и законно, но не трябва да се финансира. ЧАЛГАТА Е МОР ЗА БЪЛГАРИЯ и не трябва да бъде толерирана нито финансирана.

Безсмислицата на Евросистемата! Харчат събраните ни с пот пари за глупсти !

Не е ли то една мазана дебела не*ка да залющи джаз, или един надрусан рокаджия да ти свири на сцената! А Лейди Гага провали сума ти концерти, защото била пияна! Мадона взриви пуританска Америка, ама никой не я забрани! А тука имаме БГ компания, красиви момичета, които се поддържат естетически, ама защото са българки - хайде в канала. Дайте да забраним - мотото на "демократите", той и оня с мустачките е слушал Вагнер, и видяхме до къде я докара! Да се забрани и рок феста в Каварна - много лош пример дава на децата, едни мотори, едни дроги един безразборен секс!

Отвратен съм - това е най-чалгаджийското правителство досега - всички до един в него са прости чалгаджии ! Нормално - съставено е от бивши милиционери и пожарникари без образование и професионализъм - какви други да са ? Тотално разочарование ...

Браво, Мими, много точно казано.

Стоя си един ден лятото с тригодишната си дъщеря на една детска площадка. По едно време притигат момиче и момче на около 7-8 години ( момичето вече супер затлъстяло) , сядат вадят GSM и пускат някаква бясна чалга с ужасно вулгарен текст . Кажете ми по как по точно тези деца са избрали "сами" тази музика !!!!!!!

Това журналистите са големи смешници. С европейските пари ще се финансира звукозаписно студио. И фирмата Пайнер не е единствена кандидатствала по тази схема за финансиране. Това може да се види на сайта на ОП ЕФК. link Изискването в насоките е Сектор J Създаване и разпространение на информация и творчески продукти с код на икономическа дейност J59 Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика В едно звукозаписно студио се записва не само така наречената ЧАЛГА

Но в студиото на Митьо Пайнера се записва САМО чалга.

Ти си смешник. Ако си мислиш, че в това студио ще се записва опера или джаз. И че Иван и Андрей ще продуцират пиеси на Шекспир вместо пошлите си буламачи.

ближките на борисов ядат меда. за пенсии няма!!! крадат ви баи ганиовциииии!!!!!

Който може да използва проекти ще влачи естествено. От всякъде от където мога се възползвам и аз.

"- А бе, Илчо, я ми кажи, защо мразиш толкова българските песни? - обади се Дравичката на излизане. - Кой? Аз да ги мразя? Съжалявам, гълъбче, че лошо си ме разбрал. Аз съм в състояние да се възхитя, да се забравя, да се захласна до екстаз от хубавите наши меланхолични народни песни, но от българските песни, а не от онези гнуснави пародии на чуждестранните вулгарни песни, които байганьовците ни предават изкълчени до неузнаваемост чрез ония цигански форшлаги и къртения на гърлото с пиянски трели и фиоритури... Ний имаме песни, но нямаме певци. Аз съм готов да прегърна своя враг, ако ми изпее, както трябва, песента "Богдане, бог да те убие" или "Я запретни, Вело моме, бели ръкави" и да погледна накриво приятеля си, когато видя, че се възхищава от "Зелен листец", "Каранфилчето" и други такива цигански прелести..." Алеко Константинов - "Бай Ганьо" както е видно нищо не се е променило особено...

"по програма за подкрепа на малки и средни фирми в творческата и културна индустрия" Какви са критериите за малка и средна фурма?

Явно има доста душевно болни в тази страна. Това е търговско предприятие, което дава хляб на не малко хора. А и голяма част от българите слушат музиката. Тогава какъв е проблема да се кандидатства по европейските програми. Те са, за да насърчават бизнеса. Това също е бизнес. Какво всички са ревнали - да напишат програма и да вземат пари и те. Мишо Шамара да не би да е по-стойностен от поп-фолк изпълнителите? И той ръси само простотии, но това не му пречи веднага да обяви, че има нещо гнило в работата. Хора, докато мързелуваме и не си вдигаме дебелите задници ще си седим на мижавите работи с 300 лв заплата. Истината е в частния бизнес - пари вече има, ама няма предприемачи. Хайде със здраве :-)

Има да. Ти си чудесен пример за това. Крадеца вика дръжте крадеца, лудия вика дръжте лудия.... Барозо да финансира бардаците е Европа. Те са си законни предприятия, "дават хляб" и т. н... Вместо да повтаряш като мантра спасителното изречение, което ви подадоха продажните ни медии вчера, опитай се да опонираш адекватно. Ама за тази цел : 1. ще трябва да прочетеш чуждите мнения 2. Ще трябва да ги разбереш 3. Да си измислиш сам/а отговор, а не да повтаряш като папагал

принципно е така, но в случая има и ФИНАНСИРАНЕ ОТ БЮДЖЕТА... колкото и малко и незначително да ти се струва, аз не искам като си плащам данъците да плащам и за тая гнусотия... да си ги финансира Пайнера и да печели европейски проекти, но от държавния бюджет да се плаща за тоя "продукт" - айде, холан!

И аз не харесвам музиката, но имат бизнес нюх. Все пак ще вкарат 1,5 млн лева в държавата :-)

Финансиране от бюджета има и за МВР. Айде сега ми кажи,че продукта който МВР ти предоставя е по-добър от тоя на Пайнер

булгаристан!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е управляващи толкова ви е,хората са беэ работа пари, беэ лекарства ,а вашите администратори които са иэлъчили пайнер эа спечелил,сигурно не ги интерисува това,че може да бъдат насочени теэи пари от програмите эа електронно правителство,не эа кючекчии,достатъчно пари има в таэи империя,помогнете на театрите кината и това е култура

Изглежда това са пари за предизборната кампания на ГЕРБ (добре прикрита)

Ей сега имаше по БТВ интервю с Митко Пайнъра. Та той спомена, че бил член на ГЕРБ .... Бил 6-та резерва и другите пред него се отказали. Ами май случката е ясна, идват избори, нашите фирми трябва да усвояват европейски пари, за да върнат нещо. Нали така?

Барозо се подиграва с институцията ЕС. Въпроса не е дали има корупция и спазени ли са правилата, а че тази музика е естетически неиздържана и какви механизми е предвидил Барозо, че легални публични домове, хазартни клубове и чалга музика да няма достъп до програми за конкуретноспособност.В Холандия дават ли пари за отглеждане на трева?

Подхванах вчера точно тази линия на разсъждение, когато видях че с 1-2 клишета пак са замотали хората и са ги отклонили от същността на въпроса. Радвам се ,че и други са ме подкрепили. Браво Барозо следващият път да финансира бардаците в собствената си страна с аргумента, че са печеливши и има търсене, без да отчита колко хора са отвратени от "бизнеса". Също рететьорските бригади, хазартните игри, лихварството, нарколабораториите и СРС-тата за преписване, ползвани от 90% от нискоинтелигентните ученици. На това му казвам устойчиво развитие и социално отговорна политика по европейски.

Най-притеснителното в цялата работа е, че министерството е одобрило 287 735 лева национално финансиране на проекта! Борисов и сие съвсем ясно показват кой вид "култура" подкрепят и какви са им приоритетите. И да не ми излизат защитниците на "биснесмена" който продаваше касети със сръбска музика на автогарата и на пазара в Димитровград, с аргументи "ама те парите са от Европата, а той съфинансира с едиколкоси"! Не ме интересува с колко съфинансира и колко получава от Европа. Интересува ме колко получава от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за нови рокли и обувки на извращенията-певици, които вряскат по сцени и екрани.

Едно е вярно - парите не могат да се похарчат за хонорари и силикон. Останалото е между редовете - има държавно съфинансиране по проект с който се "създават условия"! Е дали точно за "продуктите" на Пайнер трябва да става това е друг въпрос.

Този път НЯМА политика. Нека оставиме герб настрана. Просто в чалгата има много пари, ценности няма, но пари има. Това е заради преобладаващите принизяващи чувства на зародилото се поколение.За това: "ХАЙДЕ НА КУПО-О-НА ВИЖ МИ ТЕЛЕФО-ОНА...."

Просто нямам думи !!! Няма пари за болни хора ,за пенсии ,за заплати но за скапаната чалга се наливат милиони

И Станишев и Бойко са един дол дренки И господ да доиде пак ще е същото. Хора осъзнайте че системата трябва да се промени

А не не са един дол дренки ,без тия номера.При единият пари има само за известните хора с които Борисов се снима,справка близо трикратното повишаване парите на оллимпийските медалисти по предложение на Борисов,при другият пари имаше за всичките.

Направо съм изумена от невежеството на голяма част от населението и от завистта пък на културните дейци. Явно хората хал хабер си нямат що е това европейска програма в дадена област и условията за кандидастване по нея. Винаги има процент финансиране от Брюксел, процент съфинансиране от държавата, и процент собствено участие. Защо Теди Москов не седне да напише проект, а? Защото е разправия, а едни пари се вземат като си седне човек на задника и свърши много работа. Митьо Пайнера е бизнесмен като всеки друг, намерил е ниша и предлага продукт, който носи доходи, средствата се реинвестират итн. Защо да не поиска технологично обновяване? Не му трябва звукозаписно оборудване или какво? А то, мили мои, не е никак евтино. Щяха ли да скочат всички, ако се правеше технологично обновяване на компания, продуцираща рок музика например? Наистина не разбирам тоя вой и тоя рев? А поинтересува ли се народът, че такива проекти, по точно тази програма Конкурентноспособност са спечелени от Междинна станция на Иван и Андрей, от Евтим Милошев и Любо Нейков, от скрофата Венета Райкова? Хайде и тях да ги проверим, то вероятно и тва ще стане. Иначе на всички е много лесно да реват как нямало пари за култура. Ми седнете, потрудете се, кандидатствайте и ще има пари и за култура. Друг е въпроса вече какво се смята за култура у нас?

+1

щото прави върла пошлъотина

по името може да те познаем що за плявка сте. много си написала и само глупости. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мими, не ми излизай с аргумента - ама написал си проекта и спечелил! Знаеш ли колко души са ангажирани и получават заплати за да "популяризират програмите за финансиране и да подпомагат разработването на проекти по тези програми"? От опит (администрирал съм две кредитни линии на ЕБВР и съм работил за JICA по проекти в България) мога да ти кажа, че, ако се работи съвестно, проектите, които може един екип от 3 човека да докара до успешен край са минимум 20 за година. И всичките ще са свързани с дейности с висока добавена стойност, каквато не е дейността на Пайнер. Всичко опира до хората, които намират, одобряват и ли не одобряват кандидатите.

+1

А аз се изумявам от Вас! Не може да подхождаме във всичко, като в счетоводна статия. Ясно е, че не е незаконно, а дали е честно, а дали е морално? Точно така трябва да се реагира след всеки ход на тарикати, за които всичко е пари! Вие споменавате, да, заливат ни от всякъде с подобни спорни продукции. Явно има кой да ги гледа, за съжаление!

Че какво има да се разследва? Дилянчо Добрев, т.н. министър, е дал едни пари, част от които трябва да се реинвестират в предстоящата предизборна кампания на ГЕРБ, а друга част да покрият лични потребности на даващия и бенефициента.

Наблюдаваме проява на типична за нашенци завист и топене на принципа - Ако, някой се измъква от лайната с труд и способности, дръпни го обратно при себе си, ти, овъргаляният с лайна! За Брюксел, това клеветене е добре дошло! Разбира се, че с удоволствие ще спрат този проект и покрай него много други и парите ще дадат на Кипър, Гърция, Португалия и всяка друга страна с по-оправно и будно общество, което не се топи само себе си пред ЕС! Какво е пречело на други формации в областта на културата да кандидатстват и спечелят те парите а не "Пайнер" Мързелът им и готованщината, единствено!

Много шум за нищо. Фирмата си е кандидатствала, отговорила е на изискванията, класирана е и е спечелила проект. Ако не беше въпросната фирма на никого не би му направило впечатление. Всички надигнали глас - като не могат да се финансират какво? Държавата ли да поеме тази част? Всички ледгнали да чакат от държавата а когато някой е по печеливш и успешен трябва да бъде унижен и смачкан. Щом толкова хора слушат такава музика и им харесва то трябва да се търси проблема другаде а не в кой какви проекти е спечелил. Казана и българите!!!

Колко толкова са хора, които слушат такава музика и им харесва? Миналата година имах щастието да бъда поканен и присъствах на 4 сватби в различни градове. На нито една, от началото до края на купона нямаше и намек за чалга ритъм.

чалгата вън от България

Явна КОРУПЦИЯ! Под този проект има подписи на чиновници! А колно струва един чиновнически подпис? Питайте Пайнера.

Дотук мили сънародници виждам само спорни коментари за нашата мила, родна действителност. А защо никой не се запита - Щом този проект е толкова "безумен" (според големите разбирачи тук) защо се е класирал за финансиране по европейските програми? Последната дума за разрешение за финансиране имат "мъдрите глави" от Брюксел!! Или ще кажете, че и там сме ги подкупили??!! Не зашитавам чалгата с тази теза, но ми писна по форумите да чета само колко е зле в БГ и как видиш ли само тук няма живот! Както се вижда от този казус и в останалия свят положението не е много розово, но там хората си търсят правата и се радват когато пари се вливат в техните страни и проекти, а ние българите сме свикнали само да се оплакаме и да мрънкаме!! И затова сме на това положение!

ЧАЛГАТ -СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ? МИСЛЯ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН ЗАЩОТО УНИЩОЖАВА ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ И Е ТАКОВА ПАДЕНИЕ,ЧЕ НЯМАМ ДУМИ.ДОБРЕ ,ЧЕ ДЕЦАТА МИ НЕ СЛУШАТ ТАКАВА "МУЗИКА".ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ.

хубава е музиката ама някои гаджета не я харесват и требва да се правиме на културни

Европейски пари за порно ! Много яко :) Само да не дойдат чичковците от ОЛАФ, че не знам какво ще ги лъже бате Боцко :)

Взе да става интересно :) Щом ще има разследване значи ще са направи КОМИСИЯ, и както е казал Гогол тази комисия ще изхарчи повече пари от колкото ще даде :) Сега номера е да си член на тази комисия. Нищо не правиш, само харчиш пари на държавата, накрая ще се напише един Доклад, който ще е копи/пейст и готово :)

Да, ама, за да се уредиш в тази комисия трябва да си от ГЕРБ, защото те крадат най-много!

да, ЧЛЕНЪТ в тази комисия ще има много работа....И да не скъсат някой чорапогащник , че евентуалния проект ще се оскъпи

Нито познавам чалгата, нито я слушам, нито се интересувам от силиконките. ОБАЧЕ! Направили са си проект, защитили са го. Зщо тия културтрегери дето реват не го направят? Някой им пречи ли? Не разбира се. Просто лежат на една кълка както едно време. Да ама не. Няма го бай Тошо дето същите некадърници оплюха.

Ти не познаваш не само чалгата, ти не познаваш и театъра, операта, литературата, изобр. изкуство и пр., щом хората, които творят според теб лежат на една кълка и не правят нищо. да се води диалог с такива като теб е излишно.

Ти ще ми кажеш какво знам.Сукалче. Аз бях в концертна дирекция някога.

голяма простотия е чалгата,а че е позволено на някой да прави пари от тази простотия ..нали знаете за лудия и баницата,а този там БРЪММ да не бръмчи много защото 99 % от хората вече искат станишев,а не това ,което е сега..то не бе беднотия,то отровни храни,то атентати,убийства,катастрофи...някъде нещо много лошо се е пукнало.никой не говори за развитие на промишленост и за икономическа мощ и стабилност.с чалга как ще се стабилизираме.представяте ли си,ако пуснем тази простотия в германия,австрия и др.където слушат моцарт и верди УЖАС.ПРОВАЛ.

"Аз мисля че няма нищо странно, като в същото време, ако с това мога да угодя на някого, за да му бъде по-добре и на цяла България да й е по-добре - готов съм да се откажа от този проект и от тези пари." Повечето Българи ще се сме по-добре, ако се откажете изобщо от чалгата и представяте БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МУЗИКА!!!

Не бе ще правят кавъри на инглиш на "Тез червени домати кой ги Мама разклати " ... Само превода ще е труден - щото мама и домати ще ги преведат ама ще имат проблем с превода на израза "клатя доматите" :)

Всеки има право да слуша каквато си иска музика. Колко от тези които реват по предавания са отделили няколко месеца да разработват проекти??? Като гледам има повече силикон и голи з*ци във в поп музиката, отколкото във Пайнер. Всички са има ли равен старт, сега гущери бълваме. ТОВА СМЕ БЪЛГАРИТЕ - ПЛЮЙ ПО-ВСЕКИ!!!!

аз не виждам виновен в случая. ако на пайнерчето са му изрядни документите, да взима кинтите. Театрите да кандидатстват и те, ако искат, а те само реват, че нямало пари. пайнера е пазарно ориентиран и продава това, което се търси.... а че в БГ се търси чалга и силикон, той какво е виновен.....човекът е добър бизнесмен просто.....не продава наркотици....чалгата не е забранена със закон. Ако сте против чалгата, просто забранете на децата си да я слушат....тогава пайнерчето или ще се преориентира или ще фалира.....пазарна икономика.

Не е точно така. В Сингапур децата от детската градина имат часове по музика-всяко едно, което има някакъв талант свири , останалите се занимават със спорт и др. и това е безплатно за родителите. Това е държавна политика. Естествено не всички стават професионални музиканти, но със сигурност стават образовани и културни хора. И като такива ще възпитат и децата си. Във Франция деца от първи клас се водят на художествени изложби-за да свикнат с изкуството. У нас такава практика няма.

Не съм фен на поп фолка,но я да попитам т.н. "сериозни естрадни изпълнители" какво са сътворили?Нищо!Напълнили са зала или стадион с почитатели?Никога!Е,тогава за какво претендират? И още нещо-нали това е шоу,а пайнерите го умеят.Всички останали претенциозни изпълнители са толкова заспала работа,че нямам думи.

Мразя чалгата, не слушам, не им знам хитовете, знам за звездите им от това, което пише по вестниците. Но мисля, че това което чета е най голямата тъпотия, четена до сега. Ще викаме Европейската комисия да разследва, защото не ни харесва чалгата ли? И на какво основание ще искаме проверката? Не ни харесва жанра? ГОЛЕМИ ТЪПАЦИ СТЕ!

"Пайнер" спечелили проект по Европейска програма. Значи са платили на нужните хора да им изготвят този проект. Въпросите ми са два: 1. В конкуренция с колко и какви фирми? 2. Нима наистина ЕК отпуска средства за такива цели?

А ти за какво мислиш, че ЕК отпуска пари? Спомням си преди, че в чужбина бяха финансирали проект за изследване на стреса при кучетата... На който не му харесва чалга, метал, рап и т.н. да не ги слуша. Да излезе някой, който е имал реален проект да популяризира нещо друго и да каже как е ощетен.

Това е любимата музика на Боса на Булгаристана и няма начин да не получат малко евро кинти. По Европата тези пари отиват за земеделие и производство, тук за порно индустрията на Пайнер.

Ето как се плаща за предизборната кампания на герб.Митака и п-ра са основни играчи в преднизборната кампания.Надигни силиконите,опъни бръчките,излъскай мухлясалите,позастаряли каки/лелички/и напред към нов мандат.ура другари.

Отново вятър вей трева люлей! Виждам много хора са разтревожени от силикона. Чалгария се вълнува като че всичко останало е наред! Просто забравете тази тъпня с чалгата и се пренесете от силиконовата долина в реалността С СМС-си лекуваме децата си,с СМС-си ремонтираме църквите си с СМС-си подпомагаме раково болните,пускаме левчетата си в кутиите до касата в супера да спасиме нечий живот Чалгата и митковците използвачи ще си отидат, но другата простотия трудно ща се заличи. Защото казано е:-ти можеш да избягаш от селото,но селото неможе да избяга от теб!!!!!