Коментари - 4-те най-бедни страни в ЕС нетно ще получат най-много европари | Днес.dir.bg

4-те най-бедни страни в ЕС нетно ще получат най-много европари

България, Латвия, Литва и Естония, които са най-бедните страни в ЕС, ще бъдат най-големите нетни получатели от бюджета на ЕС за периода 2014-2020 г. като процент от Брутния национален доход.

Обратно в новината

Коментари - 4-те най-бедни страни в ЕС нетно ще получат най-много европари | Днес.dir.bg

Коментари

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН С "ДА АМА НЕ".УЖ МОЖЕМ ДА УСВОИМ НЕЩО,АМА КРИТЕРИИТЕ СА ТАКИВА,СПЕЦИАЛНО ЗА НАС,ДА НИ ИЗКАРАТ НЕКАДЪРНИ.ВСЕ ЕДНО ДА ХРАНИШ ГЛАДЕН ПРЕЗ СТЪКЛО.

Защо се премълчава колко внасяме в ЕС от вноски и митнически постъпления? Около 75 % от митническите постъпления!?

дано нищо не дадат, че наще кисли ще лапнат още пари то се е видяло, че тая държава нема оправия скоро сички ще измрем от глад и беднотия

Отиди в Сомалия-Там е истинският глад,а дори много хора нямат покрив над главите си.

ако ни дадат помощите като заплати може и да се изравним, сега лесно се крадат

Предложението на Европейската комисия е националните политики на страните в ЕС за ДДС да се развият и част от събирания на национално ниво данък (1-2%) да бъде предоставяна на общия европейски бюджет. И кво? Българските управници ни разкатават от ДДС, за да се отчетат в ЕС, а тези в повече (от колко?) 10-15% евро - емиии, за когото и колкото стигнат!

Някой може ли да каже, какво означава това "спрямо днес" (България получава 10-15% увеличаване спрямо това, което имаме днес)? Спрямо това, което сме усвоили до днес или спрямо това, което е било предвидено да усвоим до днес? И друго да питам: къде да прочета, при какви условия ни дават тези проценти?

Това нищо не е !Истинските русофоби-запада,чехияСловакия,Полша,Унгария,Румъния-кой не мрази тъпите руси?!?!

Латвия, Литва и Естония са на светлинни години пред нас....да сте забелязали случайно???

Това изказване, ма хич не ме грее.Камата има две остриета,по първото така ще ни нахендрят със заеми,че на Гърците положението ще ни изглежда,като сън в лятна нощ.Второто острие-вариант е досегашните ,от 1990г-до ден днешен айдуци да се налапат много здраво пак.А народа ще ближе патка,че да не забрави вкуса на месото.А нема нужда!

Филис е напълно прав и го подкрепям с две ръце!Погледни си речника,бе "лае-помияр"!Ти не си мислил за аргументи,а само за това какви по-обидни думички да употребиш!И не само ти си такъв-всички сте подобни негодници!Откакто комунистите паднаха от власт по този жалък начин,не могат да си намерят място,а в тази страна злобата в обществото стана непоносима и се инспирира напълно от централата им!Погледнете какъв език изобилства в блога!Наистина кройката ви е точно такава!

Държавите с най-много русофобски и педерастки тенденции :)

Ленин затова направи Революцията-да смачка богаташите,ама после като умря се появиха червени такива и така че,няма управия с тях.Поне революции от време на време,за да не се самозабравят.Сега е момента,ама НЕГО го няма.

Та се сещам за един виц. По време на Османската империя броя на дембелите в Цариград се бил увеличил. И султанът издал ферман да се хвърлят в Босфора. Речено сторено. Но една бабичка си харесала един и помолила да не го хвърлят и казала , че ще го храни. А онзи пита с какво ще го храни и тя му отвръща с орехи. Но като разбрал , че трябвало да се чупят, помолил да го хвърлят в Босфора.

аз сега ще купувам чоколади и като свълшат паричките ще стана побеждавач кажете да ги дават бруто аз сабирам кутийките

Еех Ленче, Ленче-и ти си много праваа-ако всички управници и излишни депутати от "мъглата " на демокрацията насам-грабили Народа ни ВЪРНАТ откраднатите милярди-България ще стане най-богатата и щастлива земя-РАЙ!...НО ...уви... Няма кой да ги осъди тия прахосници и крадци и да Вкара там-където ЗАСЛУЖАВАТ-В ЗАТВОРА!Тогава ще имаме богат народ и ще има за всеки-пенсионер, учител,работник,ще живеем безгрижно...до 130 годинии...!

Цялата им лицемерна помощ,с наши пари ,ако можехме да си върнем: 1/Селското стопанство ,каквото беше. 2/Оръжейната промишленост. 3./Химкомбинатите 3/Траулерите и "Океански риболов" 4/Външно търговските Техноекспортстрой ,Геомин и др.

Като влезнат парите тука, тогава ще повярвам. докато не се усвоят и то не от "наши и ваши" хора, всичко ще си е прах в очите

Кой ще ги доживее тия пари до 2020 г., бе сладури от ЕС? Или това чакате да измреме!? Ми да сте живи и здрави, сега ни вземете дължимото за братския гръцки народ, че нямат с кво да си плащат чиниите за чупене по таверните, ми мъка, мъка ти казвам. Трябва справедливост в ЕС, най-бедните да духат супата, че към 2020 г. ще спре да им пари, на тия, оцелелите де! Сори, че съм груба, ма ми писна, ей! БРЕЙ! Да живее всичкото ЕС-ето и БСП-то и Кобургчето и Доганчето и Сергейчето по всички земни кълбета!

ние защо сме по по най бедни кой ще дава паличките като дават ще станем ли по по най богати аз като скрийвам касичката на мене ще дават ли

Точният текст е следният: България получава 10-15% увеличаване спрямо това, което имаме днес. И ще бъде изключително важно в следващите 18 месеца, когато вървят преговорите по бюджета, ние да докажем своята готовност да усвояваме фондове, така че тези предварителни цифри, които са записани в предложението на Комисията, да се превърнат в реалност", посочи комисар Георгиева.

Не съм съгласен със Батс. Ако влязат 15 процента повече в едно семейство няма как да не е доволно. Много интересен факт е къде е Румъния ?

А Албания?

"като процент от БВП..." Т.е. ще ни дадат обидно малки субсидии, защото БВП на България е изключително нисък...

Как ще ги стигнем....РУМЪНЦИТЕ...???!!!Няма ги вече в списъка на "най-бедните"....

Да се чете: бюджетът не обособява много победители, А много победени

Имам предложение,-дай да Замразим всички средства, отделени от бюджета за:здравеопазване, образование,наука и култура,пенсии и соц. сфера- и без това за никъде не стигат-и ТОГАВА ЩЕ СМЕ НА 1-ВО МЯСТО..ЧАК до .....2060год и няма кой да ни вземе флагчето, докато Депутатите да се Чудят КЪДЕ И ЗА КАКВО ДА ПРАХОСВА Т НАРОДНАТА ПАРА /тия 2/3 -допълнителни Представителни и за консултация Безотчетни милиони/!?Тия не виждат ли ,че народа мре като ...мухи-поразходете се из гробищните паркове....вежте какъв млад и болен Народ си отива...

Ми писах, ама не ме публикуваха, че били много символи. Ми кво да ти кажа, Мунчо, толкова си прав, ма кой да чуе. Толкоз му се надявам на Бат Бойко, ма тъпа ли съм, че не се върна откраднатото от "Кобургчо". Че няма ни един осъден за кражбите на правителството на "височеството" и триглавата ламя. То Велчевци, то Седенки, то Етемки и Масларки и Гагаузовци. Кой отговаря пред народа, а, никой, Сладурчо - Мунчо, абе ние ли сме хахави, че ставаме все по-зле, а правда няма, що ли?

Познайте къде ще отидат парите от ЕС.

в шепа мутри - хотелчета, джипове, лукс

ЗНАМ В РП И ББ. НАЛИ?

Мисля че е време да се въведе ред - затова, че мръсните, продажни, алчни, неблагодарни и прочие европейски чиновници ни лъжат, използват, предават, манипулират, експлоатират и прочие, е виновен мутрата, тъпанаря, тиквата и прочие Бойко Борисов! Така добре ли е, мръсна червендалеста паплач!???

ЕС няма нищо общо с разпределението на субсидиите, но понеже 55-те другари (55) поемат голяма част от европийския залък, той не достига до всички нуждаещи се. Поняли?

Ех,какво светло бъдеще ни обещават!Народе,стискай зъби и търпи ,пък дано някои от нас да го дочакат!

Светлото бъдеще се сгромоляса 1989г.От тогава настоящето е изключително реално и ограбено за по голямата част от българския народ.

А бре,хубостнико,ти отдека си?Мое ли да ми усетиш хурката па тогава да те видя,как ще иронизираш Боко и българския народ.За такива,като тебе требе да се възстанови "тухларната".Там ше ти дадат да разбереш от демокрация и как правилно да се изразяваш.А сега много ти здраве от мене баба ти!Сполай ти и си идвай отвреме-наврема в БГ от Франсето

Не ви ли омръзна популизма???Какво значи "България големия печеливш"???Планират си нещо от което ч то одобрят я не 20%..Дали от 1 милион ще ти одобрят 20% или от 2 милиона 10% каква е разликата...

Лицемерието е върховно: понеже са ной-бедни и имат най-нисък Брутен национален доход и въпреки по-високия процент, то фактичиски парите са нищожни. Затова земеделските субсидии в БГ са едва 30% от тези в ЕС. Така Метро предлага испанско свинско месо на цена с 35% по-ниска от българското.

оха задава се голяма кражба 201ч-2020... .не повече от з0% да влязат в българия, останалите 70% ще напълнят пак джобовете на мафията

Нали! Ех, да можеше и ти да гепнеш малкооо! Малии само да си топнеш пръстчето в медеца,а? :-) После политиците ни били крадливи....

Подигравките с нас продължават! Даже и Кристалина се включи, защото импотентното ни правителство затъва все по-дълбоко в собствените си изпражнения.

Кое точно в тази статия Ви кара да мислите така?

Това глас от изпражненията ли беше?

Хитрите лисици ни дават повече защото усвояваме по-малко. Така излиза, че са ни предоставили възможност, но ние не сме се възползвали. майсторско отбиване на номера! И то докато има бюрократи, които "оценяват" проектите няма да видим нищо! Освен зелени костюмчета за тях, а за нас Зелен хайвер.

да, усвояваХМЕ малко! минало свършено време...

Има една хубава руска песен от времето на соца -"Вся жизнь впереди, надейся и жди! - Целия ти живот е пред теб-надявай се и чакай!

Сашо те и досега са ги давали, но триглавия змей имаше да храни не само трите си глави!

И какво са давали че не разбрах??? Предлагат ти едни пари и после под лупа ти одобряват 10-20% от тях защото на останалото му намират кусури ама не казват как да се оправят тези кусури..т.е. без обосновани аргументи в повечето случаи..Защо не попитате тези които са кандидатствали как са одобрени и каква част е разплатена...

много кратък. А като сме на тема соца, можем да си спомним на какво се надявахме и какво ограбване получихме. Така че като гледаме какво става по света, как бедните плащат кризите на богаташите и стават все по-бедни, отново нищо добро не ни очаква.

Да, така е! Тая песен важи и за тогава и за сега и за в бъдеще за съжаление.

Нали декември 2012 идва КРАЯ хахаха Те затва ни гъбаркат. Ще видим пари през крив х.. Като дойде 2014 после ще стане 2020 и така докато останат балъци, които още да зяпат и да поглъщат всяка измишльотина с усмивка на устата!!

ИМАШ ЛИ НАИДЕЯ КАК ТЕЗИ 36 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГАРЦИЯ КЪМ НЕМСКИ И ФРЕНСКИ БАНКИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В 360 МИЛИАРДА ????? Да си чувал нещичко за думичката КАПИТАЛИЗАЦИЯ на акциите???? Мога да ти обясня. Простичко казано как задължението на длъжника се продава от кредитора на инвестиционните банки не по номинала на заложените активи , а по цената на тегления заем включващ и лихвите . От своя страна инвестиционните банки позовавайки се данните и направени проучвания на разни СВЕТОВНИ РЕЙТИНГОВИ КОМПАНИИ вдигащи им кредитния рейтинг печатат нови техни ценни книги които се превръщат в актив включен в държавния резервите националните банки на разни абуригенски държави като България. ГОРЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ БАНКИ НА ТЕЗИ АБУРИГЕНСКИ ДЪРЖАВИ, ГОРЯТ И РЕЗЕРВИТЕ НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ ТЯХ ПЕНСИОННИ И ЗДРАВНИ ФОНДОВЕ !!! В РЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ СХЕМА НА НАДУВАНЕ НА БАЛОНА, АКТИВИТЕ НА ДЛЪЖНИКА СЕ КАПИТАЛИЗИРАТ ОТ БАНКИТЕ И ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА КОИТО ЧРЕЗ ИЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЦЕННИ КНИГИ ВДИГАТ ЦЕНАТА ИМ С ДЕСЕТ ПЪТИ НАД ТЕХНИЯ НОМИНАЛ.

Високопоставеният представител на МВФ обяви, че проверката на гръцкия бюджет не е установила необходимост от преструктуриране на държавния дълг на страната. Той отбеляза, че в баланса на министерството, управляващо недвижимата собственост на държавата, има активи на стойност 280 млрд. евро, плюс държавните дялове в редица компании. Към момента приватизационната стратегия на гръцките власти предвижда получаването на 50 млрд. евро от приватизация на държавно имущество до 2015 г., което ще е достатъчно за съкращаването на държавния дълг до 18% от БВП до 2020 г. Според оценките на МВФ обаче, това са по-малко от 20% от активите, които гръцкото правителство може да продаде.

Поляците и казват румънците си били подготвили проектите си и усвоиили за нула време евросубсидиите предсрочно. Ние сега сме имали достатъчно време за да се подготвим за 2014 -2020. Ако ние успеем да преодолеем някои негативни черти и проявим патриотизъм , загриженост за България , почтеност и компетентност и подготвим следващите проекти, това ще бъде ВЕЛИКО и ще бъде отразено със ЗЛАТНИ БУКВИ в историята, като преломен момент в оцеляването на България. Дано БОГ да ни помогне! Помогни си сам , за да ти помогне и БОГ!

"загриженост за България; почтеност и компетентност"- това да проявим викаш. как така никой не я прояви до сега? все едно утре всички да се събудим други хора

И къде прочете някой да му са изплатени милиардите които са му били "определени" та и предсрочно както казваш..Популизъм и приказки от 1001 нощ вече не вървят, защото хората се образоват и знаят много повече понеже сравняват с няколко източника а не слушат едни и същи плямпала..

Най-големият бенефициент от бюджета на ЕС през 2009 г. е станала Полша, предаде ДПА, позовавайки се на доклада на ЕК. Преди присъединяването на бившите комунистически страни към ЕС, повечето европейски средства се отпускаха за най-бедните членки от Южна Европа като Испания, Португалия и Гърция. Това обаче се промени с разширяването на ЕС към Източна Европа през 2004 г. Според финансовия доклад на ЕК за 2009 г. Полша е получила 6.3 млрд. евро от ЕС или 2 на сто от нейния БВП. Това е рязко увеличение в сравнение с 2008 г., когато европейското финансиране на страната е било само 1.25 на сто от БВП.

ибре животе-е-е-е-е!!!!!!!!!

Засрамете се ! Това е добра новина а тука няма един добър коментар. Хора в България не останаха заради смешници като вас които винаги са недоволни. Радвайте се, че ще има средства България да се развива. Това което направи правителството в тази криза може да бъде разбрано само от хора с финансова култура. Винаги може и още, но бъдете благодарни, че идват светли години за България.

Радвам, се че са останали хора като теб.. все още. Подкрепям мнението ти напълно.

правилно

+

Урааа за "светлото бъдеще"...и как само си вярвате че сте единици с финансова култура пък другите нищо не разбират....

Черноглед си ти и така пречиш на другите хора

И тръгна правителството воглаве с Вожда и Учителя, па почна да ги раздава тези пари, да благоустроява регионите, да мисли за простолюдието кой проблем, забъркан точно от вождовете, по-напред да реши, гърди напреки проблемите да изложи... Що сте толкова заблудени, не разбирам. Кой го е еня за обикновения човечец, за самите Вас? Ей тъй, получили едни пари, па се втурнали да ги раздават. Наивници с плюсчета! ---

+ 1

Комуниста е мръсно скроен,затова вместо да се радва,когато родината му се радва на успехи,той пикае кръв от мъка!

Филис ли си, кратун ли си, все едно си едно жалко същество с програмна кутия в главата вместо мозък. Не знаеш що е то комунист и че комунистическата идеология като теория изразява най-голямата човечност и справедливовст, заради което досега не е и реализирана в цялата й пълнота никъде по света. Обаче в главата ти е пълно със щампи на новото човекоядско време, обявено за демокрация и ти ги лееш в изобилие, защото мозъкът ти е кастриран. Но пък си удобен "нов човек" и утре на кланица да те подкарат, ако изобщо го осъзнаеш, пак комунистите ще са ти виновни.

Комунизма е най-тъпата и безсмислена идеология измисляна някога. Тя е неприложима на практика, защото е в конфликт със човешката природа и характер. Но това е нормално. Все пак тази идеология е създадена от един пълен безделник, а когато човек няма работа прави глупости :)))

Ехаа, като чета така между редовете какво разбирам: Значи следващите ни управници ще могат не само летящи чинии, да си купуват, ами и вили и имоти и прочее, че и на марс ще си вземат(не , че им го пожелавам това на масианците ама късмет какво да се прави)! Сега само малка спънка се чижда така между редовете на втрория абзац и тя е да се измисли начин да се откраднат тия парици, амаа ние българите и най-вече управниците ни сме мноого начетени, способни и кадърни в това отношение така, че споко марсианци идеме!!!

аз между редовете виждам друго: 1.От 2014 до 2020г - трай коньоо за зелена трева.2.Ще внасяме допълнителен данък(демек тия пари те ще си ги удържат от нас).3.Плащаме вноска за ЕС, която поне до момента е по-висока от сумата, която реално усвояваме.4.Тези пари ще са само на хартия , т.е. ще измислят такива критерии(препъни камъни) ,че да не можем да ги усвоим.5.Така прокламирано ми звучи като пропаганда, а занем че всяка пропаганда няма за цел да е обективна.

Прав си бре! Всичко което е във вреда на БГ народа, никога не е във вреда на управляващите го! Това че ти си плащаш вноската, незначи, че некой, управляващ те, не требе да я изяде! Просто преди време си мислех, че като влезнеме в тоя ЕС може би, едва ли не ще почнат малко да се замислят преди и кагато крадат! Но явно като ни влезе тоя ЕС тия нашите изедници се научиха да ни крадат по-добре!

То бива черногледство, бива, но ... чак пък толкова! Съобщават една добра новина за България от Европа и се актививзира всичкото платен драскач от "Позитано" Ми да бяха ги отпуснали тия пари на вас бе, другаре, па било и за периода 2010 - 2014 г. Ама ви спряха всичкото пари, нали!

Коя е добра новина? Това, че сме една от най-бедните страни? И мислиш ли, че тези пари ще отидат по предназначение? Едва ли!

Ако заврем комунягите в мечи г... ДА

ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПЕТИЛЕТКИ СЪМ ПРЕЖИВЯЛ БЕ ПУБЕР! 1980Г. ЩЕШЕ ДА ДОЙДЕ РАЯ.Е, ДОЙДЕ. ПОНЕ ПРЕДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НЕ СМЕЕХА ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ МЕХАНИЗМИТЕ НА КОНГРЕСИТЕ ЗА ПЕТИЛЕТНИ ПЛАНОВЕ. АМА ВЪДИЦАТА Е ХВЪРЛЕНА ЗА ТАКИВА С ЖЪЛТО ОКОЛО УСТАТА.

ИВАНЕ, ИМАШ ЛИ НАИДЕЯ КАК 36 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГАРЦИЯ КЪМ НЕМСКИ И ФРЕНСКИ БАНКИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В 360 МИЛИАРДА ????? Да си чувал нещичко за думичката КАПИТАЛИЗАЦИЯ на акциите???? Мога да ти обясня простичко казано как задължението на длъжника се продава от кредитора на инвестиционните банки не по номинала на заложените активи , а по цената на тегления заем включващ и лихвите . От своя страна инвестиционните банки позовавайки се на данните и направени проучвания на разни СВЕТОВНИ РЕЙТИНГОВИ КОМПАНИИ вдигащи им кредитния рейтинг печатат нови техни ценни книги които се превръщат в актив включен в държавния резерв на национални банки на разни абуригенски държави като България. ГОРЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ БАНКИ НА ТЕЗИ АБУРИГЕНСКИ ДЪРЖАВИ, ГОРЯТ И РЕЗЕРВИТЕ НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ ТЯХ ПЕНСИОННИ И ЗДРАВНИ ФОНДОВЕ !!! В РЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ СХЕМА НА НАДУВАНЕ НА БАЛОНА, АКТИВИТЕ НА ДЛЪЖНИКА СЕ КАПИТАЛИЗИРАТ ОТ БАНКИТЕ И ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА КОИТО ЧРЕЗ ИЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЦЕННИ КНИГИ ВДИГАТ ЦЕНАТА ИМ С ДЕСЕТ ПЪТИ НАД ТЕХНИЯ НОМИНАЛ.

Реплике, не ми развивай тук разни икономически теории, а гледай реалността! Те не са никак добра за България и то благодарение на БКП и производните и след 90 г. партии - БСП, СДС и НДСВ! Най-малко Бойко е виновен за настоящето състояние на държавата, в коато доходите са в пъти по-ниски от гръцките и то не от днес или вчера, а от десетилетия насам! Важното е че се прави нещо по въпроса за подобряване на положението, но след вършените БЕЗОБРАЗИЯ десетилетия наред, няма как за година, две да се оправят нещата! А гърците не ги мисли! И по време на кризи, и без кризи, и след кризата ще са по добре от нас, за съжаление!

И пак в бъдеще време,когато съвсем не останат млади а старите измрат от глад.Поне ще има магистрали.

Ей сега ще има милиардери в ГЕРБ! Ще им покажем на тия, че не могат да дадат толкова, колкото можем да откраднем нашата партия!

Яд ли те е

Червена мърша!!!

Крадлив гербераст! Като ми викаш червена мърша, извади си езика от задника на вожда и му кажи да си върне партийната книжка, че вече БКП няма, та да не налага комунизъм и да не подражава на Тато. Кажи му още да вземе онзи червен шофьор и виден физкултурник от УБО да го закара, че знаел маршрутите и познавал червените величия. Могат да вземат и Цветелина Бориславова - банкерката, че тя пък била вътрешен човек на червените, които така плюеш! Компанията може да вземе и Лъчо Мозъка да разсмива публиката!

ПРОЧЕТЕТЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА БАРОЗУ ЗА ТОВА КАКВО Е "ЕС": " Не ми е известно да има СЪЮЗ, който не е основан на принципа на солидарността" ДУМИЧКАТА "съюз" Е КЛЮЧ КЪМ КЪМ ТАЗИ СТРУКТУРА КЪМ КОЯТО НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА НИ ПРИОБЩИЛИ БЕЗ ДА НИ ПИТАТ !!!! СПОМНЕТЕ СЕ КАКВА БЕШЕ СЪДБАТА НА ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ, КОЙТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ИМАШЕ НЯКАКВА КОНСТИТУЦИЯ И ИЗГРАДЕНА ВЪРХУ НЕЯ ЗАКОНОВА РАМКА ОПРЕДЕЛЯЩА ПРАВИЛАТА НА ОТНОШЕНИЯТА МУЖДУ ОТДЕЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ЧАСТВАЩИ В СССР !!!! В ЕС не само, че няма КОНСТИТУЦИЯ И ЗАКОНИ но се работи като общност от държави включени в една взаимоспомагателна каса основана на принципа на "СОЛИДАРНОСТТА" !!!! НЕЩАТА ЗАПОЧНАХА СЪВСЕМ ДА ПОВТАРЯТ ПРИНЦИПИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД - правиш вноски , и после срещу издадените за тях Специални Права на Тираж имаш право да получиш ЗАЕМ от тази ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА каквато без съмнение е ЕС. И ГЪРЦИЯ ПОЛУЧАВА ТАКИВА СУБСИДИИ. ВИДЯХМЕ ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХА. НАШ РЕД Е С НАШИТЕ ПАРИ ДА НИ ЗАФОРМЯТ И ЗАЕМИ !! КОЛКО "МИЛО" ОТ СТРАНА НА ТОЗИ БАРОЗУ !!!

То бива черногледство , но толкова не бива даже и за българин. Само ще ти кажа , че никой не е карал гърците да лъжат и да вземат заеми.

А някой карал ли е българите да си избират най-некадърните управници като Боко Главоко и компания...

Ти наистина ли мислиш, че хората, които подписват тия заеми, не знаят какво вършат? Че не получават нещо в замяна от лихварите? Прочети за economic hit men.

ИМАШ ЛИ НАИДЕЯ КАК ТЕЗИ 36 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГАРЦИЯ КЪМ НЕМСКИ И ФРЕНСКИ БАНКИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В 360 МИЛИАРДА ????? Да си чувал нещичко за думичката КАПИТАЛИЗАЦИЯ на акциите???? Мога да ти обясня. Простичко казано как задължението на длъжника се продава от кредитора на инвестиционните банки не по номинала на заложените активи , а по цената на тегления заем включващ и лихвите . От своя страна инвестиционните банки позовавайки се данните и направени проучвания на разни СВЕТОВНИ РЕЙТИНГОВИ КОМПАНИИ вдигащи им кредитния рейтинг печатат нови техни ценни книги които се превръщат в актив включен в държавния резервите националните банки на разни абуригенски държави като България. ГОРЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ БАНКИ НА ТЕЗИ АБУРИГЕНСКИ ДЪРЖАВИ, ГОРЯТ И РЕЗЕРВИТЕ НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ ТЯХ ПЕНСИОННИ И ЗДРАВНИ ФОНДОВЕ !!! В РЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ СХЕМА НА НАДУВАНЕ НА БАЛОНА, АКТИВИТЕ НА ДЛЪЖНИКА СЕ КАПИТАЛИЗИРАТ ОТ БАНКИТЕ И ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА КОИТО ЧРЕЗ ИЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЦЕННИ КНИГИ ВДИГАТ ЦЕНАТА ИМ С ДЕСЕТ ПЪТИ НАД ТЕХНИЯ НОМИНАЛ.

Големия победител ще бъде не България, а целия свят извън Европа....тъй като еврозоната няма да съществува тогава.... а и Европа в момента е в предвоенна ситуация !

Да се надяваме че до 2014 Българие ще се отърве от пагубното управление на ГЕРБ и европейските помощи ще стигат до нуждаещите се.

Станишев ги раздаваше най-добре

Или ЕС се оплаши от сценария в Гърция, или просто 2014 г. ЕС няма да съществува.

Коментари - 4-те най-бедни страни в ЕС нетно ще получат най-много европари | Днес.dir.bg

4-те най-бедни страни в ЕС нетно ще получат най-много европари

България, Латвия, Литва и Естония, които са най-бедните страни в ЕС, ще бъдат най-големите нетни получатели от бюджета на ЕС за периода 2014-2020 г. като процент от Брутния национален доход.

Обратно в новината

Коментари - 4-те най-бедни страни в ЕС нетно ще получат най-много европари | Днес.dir.bg

Коментари

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН С "ДА АМА НЕ".УЖ МОЖЕМ ДА УСВОИМ НЕЩО,АМА КРИТЕРИИТЕ СА ТАКИВА,СПЕЦИАЛНО ЗА НАС,ДА НИ ИЗКАРАТ НЕКАДЪРНИ.ВСЕ ЕДНО ДА ХРАНИШ ГЛАДЕН ПРЕЗ СТЪКЛО.

Защо се премълчава колко внасяме в ЕС от вноски и митнически постъпления? Около 75 % от митническите постъпления!?

дано нищо не дадат, че наще кисли ще лапнат още пари то се е видяло, че тая държава нема оправия скоро сички ще измрем от глад и беднотия

Отиди в Сомалия-Там е истинският глад,а дори много хора нямат покрив над главите си.

ако ни дадат помощите като заплати може и да се изравним, сега лесно се крадат

Предложението на Европейската комисия е националните политики на страните в ЕС за ДДС да се развият и част от събирания на национално ниво данък (1-2%) да бъде предоставяна на общия европейски бюджет. И кво? Българските управници ни разкатават от ДДС, за да се отчетат в ЕС, а тези в повече (от колко?) 10-15% евро - емиии, за когото и колкото стигнат!

Някой може ли да каже, какво означава това "спрямо днес" (България получава 10-15% увеличаване спрямо това, което имаме днес)? Спрямо това, което сме усвоили до днес или спрямо това, което е било предвидено да усвоим до днес? И друго да питам: къде да прочета, при какви условия ни дават тези проценти?

Това нищо не е !Истинските русофоби-запада,чехияСловакия,Полша,Унгария,Румъния-кой не мрази тъпите руси?!?!

Латвия, Литва и Естония са на светлинни години пред нас....да сте забелязали случайно???

Това изказване, ма хич не ме грее.Камата има две остриета,по първото така ще ни нахендрят със заеми,че на Гърците положението ще ни изглежда,като сън в лятна нощ.Второто острие-вариант е досегашните ,от 1990г-до ден днешен айдуци да се налапат много здраво пак.А народа ще ближе патка,че да не забрави вкуса на месото.А нема нужда!

Филис е напълно прав и го подкрепям с две ръце!Погледни си речника,бе "лае-помияр"!Ти не си мислил за аргументи,а само за това какви по-обидни думички да употребиш!И не само ти си такъв-всички сте подобни негодници!Откакто комунистите паднаха от власт по този жалък начин,не могат да си намерят място,а в тази страна злобата в обществото стана непоносима и се инспирира напълно от централата им!Погледнете какъв език изобилства в блога!Наистина кройката ви е точно такава!

Държавите с най-много русофобски и педерастки тенденции :)

Ленин затова направи Революцията-да смачка богаташите,ама после като умря се появиха червени такива и така че,няма управия с тях.Поне революции от време на време,за да не се самозабравят.Сега е момента,ама НЕГО го няма.

Та се сещам за един виц. По време на Османската империя броя на дембелите в Цариград се бил увеличил. И султанът издал ферман да се хвърлят в Босфора. Речено сторено. Но една бабичка си харесала един и помолила да не го хвърлят и казала , че ще го храни. А онзи пита с какво ще го храни и тя му отвръща с орехи. Но като разбрал , че трябвало да се чупят, помолил да го хвърлят в Босфора.

аз сега ще купувам чоколади и като свълшат паричките ще стана побеждавач кажете да ги дават бруто аз сабирам кутийките

Еех Ленче, Ленче-и ти си много праваа-ако всички управници и излишни депутати от "мъглата " на демокрацията насам-грабили Народа ни ВЪРНАТ откраднатите милярди-България ще стане най-богатата и щастлива земя-РАЙ!...НО ...уви... Няма кой да ги осъди тия прахосници и крадци и да Вкара там-където ЗАСЛУЖАВАТ-В ЗАТВОРА!Тогава ще имаме богат народ и ще има за всеки-пенсионер, учител,работник,ще живеем безгрижно...до 130 годинии...!

Цялата им лицемерна помощ,с наши пари ,ако можехме да си върнем: 1/Селското стопанство ,каквото беше. 2/Оръжейната промишленост. 3./Химкомбинатите 3/Траулерите и "Океански риболов" 4/Външно търговските Техноекспортстрой ,Геомин и др.

Като влезнат парите тука, тогава ще повярвам. докато не се усвоят и то не от "наши и ваши" хора, всичко ще си е прах в очите

Кой ще ги доживее тия пари до 2020 г., бе сладури от ЕС? Или това чакате да измреме!? Ми да сте живи и здрави, сега ни вземете дължимото за братския гръцки народ, че нямат с кво да си плащат чиниите за чупене по таверните, ми мъка, мъка ти казвам. Трябва справедливост в ЕС, най-бедните да духат супата, че към 2020 г. ще спре да им пари, на тия, оцелелите де! Сори, че съм груба, ма ми писна, ей! БРЕЙ! Да живее всичкото ЕС-ето и БСП-то и Кобургчето и Доганчето и Сергейчето по всички земни кълбета!

ние защо сме по по най бедни кой ще дава паличките като дават ще станем ли по по най богати аз като скрийвам касичката на мене ще дават ли

Точният текст е следният: България получава 10-15% увеличаване спрямо това, което имаме днес. И ще бъде изключително важно в следващите 18 месеца, когато вървят преговорите по бюджета, ние да докажем своята готовност да усвояваме фондове, така че тези предварителни цифри, които са записани в предложението на Комисията, да се превърнат в реалност", посочи комисар Георгиева.

Не съм съгласен със Батс. Ако влязат 15 процента повече в едно семейство няма как да не е доволно. Много интересен факт е къде е Румъния ?

А Албания?

"като процент от БВП..." Т.е. ще ни дадат обидно малки субсидии, защото БВП на България е изключително нисък...

Как ще ги стигнем....РУМЪНЦИТЕ...???!!!Няма ги вече в списъка на "най-бедните"....

Да се чете: бюджетът не обособява много победители, А много победени

Имам предложение,-дай да Замразим всички средства, отделени от бюджета за:здравеопазване, образование,наука и култура,пенсии и соц. сфера- и без това за никъде не стигат-и ТОГАВА ЩЕ СМЕ НА 1-ВО МЯСТО..ЧАК до .....2060год и няма кой да ни вземе флагчето, докато Депутатите да се Чудят КЪДЕ И ЗА КАКВО ДА ПРАХОСВА Т НАРОДНАТА ПАРА /тия 2/3 -допълнителни Представителни и за консултация Безотчетни милиони/!?Тия не виждат ли ,че народа мре като ...мухи-поразходете се из гробищните паркове....вежте какъв млад и болен Народ си отива...

Ми писах, ама не ме публикуваха, че били много символи. Ми кво да ти кажа, Мунчо, толкова си прав, ма кой да чуе. Толкоз му се надявам на Бат Бойко, ма тъпа ли съм, че не се върна откраднатото от "Кобургчо". Че няма ни един осъден за кражбите на правителството на "височеството" и триглавата ламя. То Велчевци, то Седенки, то Етемки и Масларки и Гагаузовци. Кой отговаря пред народа, а, никой, Сладурчо - Мунчо, абе ние ли сме хахави, че ставаме все по-зле, а правда няма, що ли?

Познайте къде ще отидат парите от ЕС.

в шепа мутри - хотелчета, джипове, лукс

ЗНАМ В РП И ББ. НАЛИ?

Мисля че е време да се въведе ред - затова, че мръсните, продажни, алчни, неблагодарни и прочие европейски чиновници ни лъжат, използват, предават, манипулират, експлоатират и прочие, е виновен мутрата, тъпанаря, тиквата и прочие Бойко Борисов! Така добре ли е, мръсна червендалеста паплач!???

ЕС няма нищо общо с разпределението на субсидиите, но понеже 55-те другари (55) поемат голяма част от европийския залък, той не достига до всички нуждаещи се. Поняли?

Ех,какво светло бъдеще ни обещават!Народе,стискай зъби и търпи ,пък дано някои от нас да го дочакат!

Светлото бъдеще се сгромоляса 1989г.От тогава настоящето е изключително реално и ограбено за по голямата част от българския народ.

А бре,хубостнико,ти отдека си?Мое ли да ми усетиш хурката па тогава да те видя,как ще иронизираш Боко и българския народ.За такива,като тебе требе да се възстанови "тухларната".Там ше ти дадат да разбереш от демокрация и как правилно да се изразяваш.А сега много ти здраве от мене баба ти!Сполай ти и си идвай отвреме-наврема в БГ от Франсето

Не ви ли омръзна популизма???Какво значи "България големия печеливш"???Планират си нещо от което ч то одобрят я не 20%..Дали от 1 милион ще ти одобрят 20% или от 2 милиона 10% каква е разликата...

Лицемерието е върховно: понеже са ной-бедни и имат най-нисък Брутен национален доход и въпреки по-високия процент, то фактичиски парите са нищожни. Затова земеделските субсидии в БГ са едва 30% от тези в ЕС. Така Метро предлага испанско свинско месо на цена с 35% по-ниска от българското.

оха задава се голяма кражба 201ч-2020... .не повече от з0% да влязат в българия, останалите 70% ще напълнят пак джобовете на мафията

Нали! Ех, да можеше и ти да гепнеш малкооо! Малии само да си топнеш пръстчето в медеца,а? :-) После политиците ни били крадливи....

Подигравките с нас продължават! Даже и Кристалина се включи, защото импотентното ни правителство затъва все по-дълбоко в собствените си изпражнения.

Кое точно в тази статия Ви кара да мислите така?

Това глас от изпражненията ли беше?

Хитрите лисици ни дават повече защото усвояваме по-малко. Така излиза, че са ни предоставили възможност, но ние не сме се възползвали. майсторско отбиване на номера! И то докато има бюрократи, които "оценяват" проектите няма да видим нищо! Освен зелени костюмчета за тях, а за нас Зелен хайвер.

да, усвояваХМЕ малко! минало свършено време...

Има една хубава руска песен от времето на соца -"Вся жизнь впереди, надейся и жди! - Целия ти живот е пред теб-надявай се и чакай!

Сашо те и досега са ги давали, но триглавия змей имаше да храни не само трите си глави!

И какво са давали че не разбрах??? Предлагат ти едни пари и после под лупа ти одобряват 10-20% от тях защото на останалото му намират кусури ама не казват как да се оправят тези кусури..т.е. без обосновани аргументи в повечето случаи..Защо не попитате тези които са кандидатствали как са одобрени и каква част е разплатена...

много кратък. А като сме на тема соца, можем да си спомним на какво се надявахме и какво ограбване получихме. Така че като гледаме какво става по света, как бедните плащат кризите на богаташите и стават все по-бедни, отново нищо добро не ни очаква.

Да, така е! Тая песен важи и за тогава и за сега и за в бъдеще за съжаление.

Нали декември 2012 идва КРАЯ хахаха Те затва ни гъбаркат. Ще видим пари през крив х.. Като дойде 2014 после ще стане 2020 и така докато останат балъци, които още да зяпат и да поглъщат всяка измишльотина с усмивка на устата!!

ИМАШ ЛИ НАИДЕЯ КАК ТЕЗИ 36 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГАРЦИЯ КЪМ НЕМСКИ И ФРЕНСКИ БАНКИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В 360 МИЛИАРДА ????? Да си чувал нещичко за думичката КАПИТАЛИЗАЦИЯ на акциите???? Мога да ти обясня. Простичко казано как задължението на длъжника се продава от кредитора на инвестиционните банки не по номинала на заложените активи , а по цената на тегления заем включващ и лихвите . От своя страна инвестиционните банки позовавайки се данните и направени проучвания на разни СВЕТОВНИ РЕЙТИНГОВИ КОМПАНИИ вдигащи им кредитния рейтинг печатат нови техни ценни книги които се превръщат в актив включен в държавния резервите националните банки на разни абуригенски държави като България. ГОРЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ БАНКИ НА ТЕЗИ АБУРИГЕНСКИ ДЪРЖАВИ, ГОРЯТ И РЕЗЕРВИТЕ НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ ТЯХ ПЕНСИОННИ И ЗДРАВНИ ФОНДОВЕ !!! В РЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ СХЕМА НА НАДУВАНЕ НА БАЛОНА, АКТИВИТЕ НА ДЛЪЖНИКА СЕ КАПИТАЛИЗИРАТ ОТ БАНКИТЕ И ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА КОИТО ЧРЕЗ ИЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЦЕННИ КНИГИ ВДИГАТ ЦЕНАТА ИМ С ДЕСЕТ ПЪТИ НАД ТЕХНИЯ НОМИНАЛ.

Високопоставеният представител на МВФ обяви, че проверката на гръцкия бюджет не е установила необходимост от преструктуриране на държавния дълг на страната. Той отбеляза, че в баланса на министерството, управляващо недвижимата собственост на държавата, има активи на стойност 280 млрд. евро, плюс държавните дялове в редица компании. Към момента приватизационната стратегия на гръцките власти предвижда получаването на 50 млрд. евро от приватизация на държавно имущество до 2015 г., което ще е достатъчно за съкращаването на държавния дълг до 18% от БВП до 2020 г. Според оценките на МВФ обаче, това са по-малко от 20% от активите, които гръцкото правителство може да продаде.

Поляците и казват румънците си били подготвили проектите си и усвоиили за нула време евросубсидиите предсрочно. Ние сега сме имали достатъчно време за да се подготвим за 2014 -2020. Ако ние успеем да преодолеем някои негативни черти и проявим патриотизъм , загриженост за България , почтеност и компетентност и подготвим следващите проекти, това ще бъде ВЕЛИКО и ще бъде отразено със ЗЛАТНИ БУКВИ в историята, като преломен момент в оцеляването на България. Дано БОГ да ни помогне! Помогни си сам , за да ти помогне и БОГ!

"загриженост за България; почтеност и компетентност"- това да проявим викаш. как така никой не я прояви до сега? все едно утре всички да се събудим други хора

И къде прочете някой да му са изплатени милиардите които са му били "определени" та и предсрочно както казваш..Популизъм и приказки от 1001 нощ вече не вървят, защото хората се образоват и знаят много повече понеже сравняват с няколко източника а не слушат едни и същи плямпала..

Най-големият бенефициент от бюджета на ЕС през 2009 г. е станала Полша, предаде ДПА, позовавайки се на доклада на ЕК. Преди присъединяването на бившите комунистически страни към ЕС, повечето европейски средства се отпускаха за най-бедните членки от Южна Европа като Испания, Португалия и Гърция. Това обаче се промени с разширяването на ЕС към Източна Европа през 2004 г. Според финансовия доклад на ЕК за 2009 г. Полша е получила 6.3 млрд. евро от ЕС или 2 на сто от нейния БВП. Това е рязко увеличение в сравнение с 2008 г., когато европейското финансиране на страната е било само 1.25 на сто от БВП.

ибре животе-е-е-е-е!!!!!!!!!

Засрамете се ! Това е добра новина а тука няма един добър коментар. Хора в България не останаха заради смешници като вас които винаги са недоволни. Радвайте се, че ще има средства България да се развива. Това което направи правителството в тази криза може да бъде разбрано само от хора с финансова култура. Винаги може и още, но бъдете благодарни, че идват светли години за България.

Радвам, се че са останали хора като теб.. все още. Подкрепям мнението ти напълно.

правилно

+

Урааа за "светлото бъдеще"...и как само си вярвате че сте единици с финансова култура пък другите нищо не разбират....

Черноглед си ти и така пречиш на другите хора

И тръгна правителството воглаве с Вожда и Учителя, па почна да ги раздава тези пари, да благоустроява регионите, да мисли за простолюдието кой проблем, забъркан точно от вождовете, по-напред да реши, гърди напреки проблемите да изложи... Що сте толкова заблудени, не разбирам. Кой го е еня за обикновения човечец, за самите Вас? Ей тъй, получили едни пари, па се втурнали да ги раздават. Наивници с плюсчета! ---

+ 1

Комуниста е мръсно скроен,затова вместо да се радва,когато родината му се радва на успехи,той пикае кръв от мъка!

Филис ли си, кратун ли си, все едно си едно жалко същество с програмна кутия в главата вместо мозък. Не знаеш що е то комунист и че комунистическата идеология като теория изразява най-голямата човечност и справедливовст, заради което досега не е и реализирана в цялата й пълнота никъде по света. Обаче в главата ти е пълно със щампи на новото човекоядско време, обявено за демокрация и ти ги лееш в изобилие, защото мозъкът ти е кастриран. Но пък си удобен "нов човек" и утре на кланица да те подкарат, ако изобщо го осъзнаеш, пак комунистите ще са ти виновни.

Комунизма е най-тъпата и безсмислена идеология измисляна някога. Тя е неприложима на практика, защото е в конфликт със човешката природа и характер. Но това е нормално. Все пак тази идеология е създадена от един пълен безделник, а когато човек няма работа прави глупости :)))

Ехаа, като чета така между редовете какво разбирам: Значи следващите ни управници ще могат не само летящи чинии, да си купуват, ами и вили и имоти и прочее, че и на марс ще си вземат(не , че им го пожелавам това на масианците ама късмет какво да се прави)! Сега само малка спънка се чижда така между редовете на втрория абзац и тя е да се измисли начин да се откраднат тия парици, амаа ние българите и най-вече управниците ни сме мноого начетени, способни и кадърни в това отношение така, че споко марсианци идеме!!!

аз между редовете виждам друго: 1.От 2014 до 2020г - трай коньоо за зелена трева.2.Ще внасяме допълнителен данък(демек тия пари те ще си ги удържат от нас).3.Плащаме вноска за ЕС, която поне до момента е по-висока от сумата, която реално усвояваме.4.Тези пари ще са само на хартия , т.е. ще измислят такива критерии(препъни камъни) ,че да не можем да ги усвоим.5.Така прокламирано ми звучи като пропаганда, а занем че всяка пропаганда няма за цел да е обективна.

Прав си бре! Всичко което е във вреда на БГ народа, никога не е във вреда на управляващите го! Това че ти си плащаш вноската, незначи, че некой, управляващ те, не требе да я изяде! Просто преди време си мислех, че като влезнеме в тоя ЕС може би, едва ли не ще почнат малко да се замислят преди и кагато крадат! Но явно като ни влезе тоя ЕС тия нашите изедници се научиха да ни крадат по-добре!

То бива черногледство, бива, но ... чак пък толкова! Съобщават една добра новина за България от Европа и се актививзира всичкото платен драскач от "Позитано" Ми да бяха ги отпуснали тия пари на вас бе, другаре, па било и за периода 2010 - 2014 г. Ама ви спряха всичкото пари, нали!

Коя е добра новина? Това, че сме една от най-бедните страни? И мислиш ли, че тези пари ще отидат по предназначение? Едва ли!

Ако заврем комунягите в мечи г... ДА

ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПЕТИЛЕТКИ СЪМ ПРЕЖИВЯЛ БЕ ПУБЕР! 1980Г. ЩЕШЕ ДА ДОЙДЕ РАЯ.Е, ДОЙДЕ. ПОНЕ ПРЕДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НЕ СМЕЕХА ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ МЕХАНИЗМИТЕ НА КОНГРЕСИТЕ ЗА ПЕТИЛЕТНИ ПЛАНОВЕ. АМА ВЪДИЦАТА Е ХВЪРЛЕНА ЗА ТАКИВА С ЖЪЛТО ОКОЛО УСТАТА.

ИВАНЕ, ИМАШ ЛИ НАИДЕЯ КАК 36 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГАРЦИЯ КЪМ НЕМСКИ И ФРЕНСКИ БАНКИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В 360 МИЛИАРДА ????? Да си чувал нещичко за думичката КАПИТАЛИЗАЦИЯ на акциите???? Мога да ти обясня простичко казано как задължението на длъжника се продава от кредитора на инвестиционните банки не по номинала на заложените активи , а по цената на тегления заем включващ и лихвите . От своя страна инвестиционните банки позовавайки се на данните и направени проучвания на разни СВЕТОВНИ РЕЙТИНГОВИ КОМПАНИИ вдигащи им кредитния рейтинг печатат нови техни ценни книги които се превръщат в актив включен в държавния резерв на национални банки на разни абуригенски държави като България. ГОРЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ БАНКИ НА ТЕЗИ АБУРИГЕНСКИ ДЪРЖАВИ, ГОРЯТ И РЕЗЕРВИТЕ НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ ТЯХ ПЕНСИОННИ И ЗДРАВНИ ФОНДОВЕ !!! В РЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ СХЕМА НА НАДУВАНЕ НА БАЛОНА, АКТИВИТЕ НА ДЛЪЖНИКА СЕ КАПИТАЛИЗИРАТ ОТ БАНКИТЕ И ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА КОИТО ЧРЕЗ ИЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЦЕННИ КНИГИ ВДИГАТ ЦЕНАТА ИМ С ДЕСЕТ ПЪТИ НАД ТЕХНИЯ НОМИНАЛ.

Реплике, не ми развивай тук разни икономически теории, а гледай реалността! Те не са никак добра за България и то благодарение на БКП и производните и след 90 г. партии - БСП, СДС и НДСВ! Най-малко Бойко е виновен за настоящето състояние на държавата, в коато доходите са в пъти по-ниски от гръцките и то не от днес или вчера, а от десетилетия насам! Важното е че се прави нещо по въпроса за подобряване на положението, но след вършените БЕЗОБРАЗИЯ десетилетия наред, няма как за година, две да се оправят нещата! А гърците не ги мисли! И по време на кризи, и без кризи, и след кризата ще са по добре от нас, за съжаление!

И пак в бъдеще време,когато съвсем не останат млади а старите измрат от глад.Поне ще има магистрали.

Ей сега ще има милиардери в ГЕРБ! Ще им покажем на тия, че не могат да дадат толкова, колкото можем да откраднем нашата партия!

Яд ли те е

Червена мърша!!!

Крадлив гербераст! Като ми викаш червена мърша, извади си езика от задника на вожда и му кажи да си върне партийната книжка, че вече БКП няма, та да не налага комунизъм и да не подражава на Тато. Кажи му още да вземе онзи червен шофьор и виден физкултурник от УБО да го закара, че знаел маршрутите и познавал червените величия. Могат да вземат и Цветелина Бориславова - банкерката, че тя пък била вътрешен човек на червените, които така плюеш! Компанията може да вземе и Лъчо Мозъка да разсмива публиката!

ПРОЧЕТЕТЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА БАРОЗУ ЗА ТОВА КАКВО Е "ЕС": " Не ми е известно да има СЪЮЗ, който не е основан на принципа на солидарността" ДУМИЧКАТА "съюз" Е КЛЮЧ КЪМ КЪМ ТАЗИ СТРУКТУРА КЪМ КОЯТО НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА НИ ПРИОБЩИЛИ БЕЗ ДА НИ ПИТАТ !!!! СПОМНЕТЕ СЕ КАКВА БЕШЕ СЪДБАТА НА ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ, КОЙТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ИМАШЕ НЯКАКВА КОНСТИТУЦИЯ И ИЗГРАДЕНА ВЪРХУ НЕЯ ЗАКОНОВА РАМКА ОПРЕДЕЛЯЩА ПРАВИЛАТА НА ОТНОШЕНИЯТА МУЖДУ ОТДЕЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ЧАСТВАЩИ В СССР !!!! В ЕС не само, че няма КОНСТИТУЦИЯ И ЗАКОНИ но се работи като общност от държави включени в една взаимоспомагателна каса основана на принципа на "СОЛИДАРНОСТТА" !!!! НЕЩАТА ЗАПОЧНАХА СЪВСЕМ ДА ПОВТАРЯТ ПРИНЦИПИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД - правиш вноски , и после срещу издадените за тях Специални Права на Тираж имаш право да получиш ЗАЕМ от тази ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА каквато без съмнение е ЕС. И ГЪРЦИЯ ПОЛУЧАВА ТАКИВА СУБСИДИИ. ВИДЯХМЕ ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХА. НАШ РЕД Е С НАШИТЕ ПАРИ ДА НИ ЗАФОРМЯТ И ЗАЕМИ !! КОЛКО "МИЛО" ОТ СТРАНА НА ТОЗИ БАРОЗУ !!!

То бива черногледство , но толкова не бива даже и за българин. Само ще ти кажа , че никой не е карал гърците да лъжат и да вземат заеми.

А някой карал ли е българите да си избират най-некадърните управници като Боко Главоко и компания...

Ти наистина ли мислиш, че хората, които подписват тия заеми, не знаят какво вършат? Че не получават нещо в замяна от лихварите? Прочети за economic hit men.

ИМАШ ЛИ НАИДЕЯ КАК ТЕЗИ 36 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГАРЦИЯ КЪМ НЕМСКИ И ФРЕНСКИ БАНКИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В 360 МИЛИАРДА ????? Да си чувал нещичко за думичката КАПИТАЛИЗАЦИЯ на акциите???? Мога да ти обясня. Простичко казано как задължението на длъжника се продава от кредитора на инвестиционните банки не по номинала на заложените активи , а по цената на тегления заем включващ и лихвите . От своя страна инвестиционните банки позовавайки се данните и направени проучвания на разни СВЕТОВНИ РЕЙТИНГОВИ КОМПАНИИ вдигащи им кредитния рейтинг печатат нови техни ценни книги които се превръщат в актив включен в държавния резервите националните банки на разни абуригенски държави като България. ГОРЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ БАНКИ НА ТЕЗИ АБУРИГЕНСКИ ДЪРЖАВИ, ГОРЯТ И РЕЗЕРВИТЕ НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ ТЯХ ПЕНСИОННИ И ЗДРАВНИ ФОНДОВЕ !!! В РЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ СХЕМА НА НАДУВАНЕ НА БАЛОНА, АКТИВИТЕ НА ДЛЪЖНИКА СЕ КАПИТАЛИЗИРАТ ОТ БАНКИТЕ И ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА КОИТО ЧРЕЗ ИЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЦЕННИ КНИГИ ВДИГАТ ЦЕНАТА ИМ С ДЕСЕТ ПЪТИ НАД ТЕХНИЯ НОМИНАЛ.

Големия победител ще бъде не България, а целия свят извън Европа....тъй като еврозоната няма да съществува тогава.... а и Европа в момента е в предвоенна ситуация !

Да се надяваме че до 2014 Българие ще се отърве от пагубното управление на ГЕРБ и европейските помощи ще стигат до нуждаещите се.

Станишев ги раздаваше най-добре

Или ЕС се оплаши от сценария в Гърция, или просто 2014 г. ЕС няма да съществува.